Tiguan και 408 δεν έχουν 4-5 χρόνια εγγύηση;
Αν δεις πως κάτι πάει στραβά μηχανικά το δίνεις και προχωράς στο επόμενο.
Το Kuga είναι όπως λες η καλύτερη επιλογή, αλλά εκτός ίσως από την λίγο τσιμπιμένη κατανάλωση για εμένα έχει το μειονέκτημα πως σε 4-5 χρόνια θα είναι βαρετό σχεδιαστικά μέσα-έξω, αδιάφορο εντελώς.
Το 408 θα το βλέπεις και σε 10 χρόνια και θα το χαίρεσαι μέσα έξω.
Το ίδιο περίπου και το Tiguan που έχει αυτή την τυπική συντηρητική αλλά διαχρονική σχεδιαστική φιλοσοφία VW που παραμένει σοβαρό και κλασσικό όσα χρόνια και αν περάσουν.
Εγώ στην θέση σου θα το ρίσκαρα και θα έπαιρνα το 408 και δεν θα το σκεφτόμουν άλλο.
Allure, αυτόματο και ψιλόυβριδικό στα 35Κ με αυτό το υπέροχο εσωτερικό και το ξεχωριστό εξωτερικό σχέδιο που coupeδίζει είναι μεγάλος πειρασμός.
Και μάλιστα ένα έντονο χρωματισμό, κόκκινο , μπλε ή αυτό το γαλαζοπράσινο που έπαιξε στο λανσάρισμα του.
Προσωπικά νομίζω πως υποδαυλίζει και το νέο 3008 που κουπεδιζει και αυτό , πραγματικά μου μοιάζει πλέον hype και υπερβολική ποζερια το νέο 3008.
Safe επιλογή το Tiguan δεν λέω, το Golf των C SUV , αλλά το 408 σε αυτή την τιμή είναι τώρα η πιο VFM επιλογή όλου του ομίλου!
Δεν υπάρχει βρε παιδί μου και άλλος σοβαρός ανταγωνισμός , ένα φτηνονερο VFM Opel στην κατηγορία, - ταφόπλακα και εκεί οι στελανταιοι - ή ένα Renault - Nissan , άλλοι Γάλλοι , γλου - γλου και αυτοί...
Και οι Κορεάτες με τα Tucson - Sportage νομίζω ζητούν πολλά και αυτοί πλέον σε σχέση με αυτά που προσφέρουν, νομίζω την άκουσαν VW, όσο και καλά να είναι τα αυτοκίνητα τους, το Tiguan τους κλείνει το μάτι σε φάση "έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχωραφα σου"