Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    P
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 8
    • Topics 5
    • Posts 6872
    • Best 2761
    • Groups 0

    panormus772

    @panormus772

    Please enter occupation - Please enter your interests

    7421
    Reputation
    243
    Profile views
    6872
    Posts
    8
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

    panormus772 Unfollow Follow

    Best posts made by panormus772

    • RE: Formula 1, Γενικά Νέα!!!

      Φαίνεται ότι θα υπάρχει πιο ενδιαφέρον μεταξύ Red Bull - Merc. H Ferrari πάλι πίσω.

      Θα ήθελα πάντως ως κινητήρες να υπάρχουν περισσότεροι εκτός από τους κλασσικούς 3 (Merc-Honda-Ferrari). Πέρα από την τριάδα μόνο μια Renault με την Αlpine τρέχει.. Προσωπικά,δε μου αρέσει μια AstonMartin,μια ΜcLaren,μια AlfaRomeo να μην έχουν δικούς τους κινητήρες.

      posted in Formula 1
      P
      panormus772
    • RE: Honda HR-V 2021

      Ο Γάλλος αντιπρόσωπος τηλεφωνάει και λεει θα σου βαλω παραγγελία 10Κ κομμάτια και θέλω επιπλέον έκπτωση. Για αυτό μπορεί και δίνει το jazz φθηνότερα. Επίσης η Ελλάδα έχει διαφορετική φορολογία εκτός από το καπέλο που βάζει η ΕΕ.

      H Toyota δινει ειδική παραγγελία 1.000 CHR και μπορεί να απαιτήσει έκπτωση αλλά και να ορίσει ακριβώς τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων, πχ χωρίς ηλεκτρικούς καθρέφτες, ο Σ όχι μόνο έκπτωση δεν μπορεί να ζητήσει, αλλά και αυτά που θα του στείλουν θα έχουν τον εξοπλισμό που θέλει η γραμμή παραγωγής η οποία θα τα βάλει σε 'λάθος' φορολογική κατηγορία. Επίσης η Toyota μπορεί να στοκάρει γιατί ξέρει οτι με την πρώτη προσφορά θα φύγουν. Ο Σ στοκάρει civic sedan και diesel και δεν μπορεί να τα δώσει ούτε 22Κ. Αυτά και κάτι προπέρσινα CRV τα έχει ακόμα στις εκθέσεις.

      Σε αυτά οφείλεται η υψηλότερη τιμή των jazz και όχι στον Σ.

      Το ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες βάζουν πολλ/σιες παραγγελίες από την Ελλάδα,ισχύει για όλες τις μάρκες.Κι όμως, σχεδόν όλες στην Ελλάδα είναι φθηνότερες.Η διαφορετική φορολογία ισχύει και για όλους.

      Για να το καταφέρνει αυτό η Toyota Ηellas -κι όποια άλλη ντόπια αντιπροσωπεία- σημαίνει ότι έχει κτίσει μια δυναμική σχέση με τα κεντρικά (Ευρώπης ή Ιαπωνίας),γιατί με το ίδιο σκεπτικό που δεν ενδιαφέρεται η Honda για μια μικρή αγορά και του στέλνει ότι να'ναι κι όποτε να'ναι στην Ελλάδα,θα μπορούσε να αδιαφορήσει κι η Toyota,η Ηyundai κ.τ.λ. για τα ελάχιστα που πουλούν σε σχέση με παγκόσμια.Το ότι ο δεν καταφέρνει να ξεστοκάρει προπέρσινα,ενώ οι άλλοι έχουν κλείσει αμάξια πριν φτάσει επίσημα το μοντέλο στο μαγαζί,οφείλεται σε 2 τινά 1) ή οι Ηοndaιοι δεν έχουν πάρει μυρωδιά τι γίνεται με τους ανταγωνιστές στην Ελλάδα (λίγο απίθανο μου φαίνεται) ή 2) ο Σ αντί να 'πρήζει' τους Japan και να τους πει 'κι εμείς θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα,να κάνουμε εκείνο ή το άλλο,ελάτε να δούμε τη στρατηγική να χαράξουμε γιατί τα αμάξια έχουν προδιαγραφές για άνοδο κι ο κόσμος είναι πολύ θετικός στη μάρκα,αλλά κάτι γίνεται λάθος',έχει αράξει σε μια υπάρχουσα κατάσταση,χωρίς όρεξη για βελτίωση.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Honda HR-V 2021

      Όπως είπαν κι οι προηγούμενοι συμφορουμίτες, σχετικά με τη Honda για τα μοντέλα της που παράγονται Ιαπωνία (όπως Jazz,CRV κ.ά) ισχύει ο εξτρά φόρος,αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Πως γίνεται όμως π.χ. το jazz crosstar στην Γαλλία,Γερμανία,Ιταλία να πωλείται 2.500-3000 ευρώ φθηνότερα από εδώ; (μάλιστα στη Γαλλία έτρεχε και επιπλέον προσφορά -2.500 ευρώ για περιορισμένα jazz ως τέλος Ιουνίου).

      Η Ηοnda είναι ίσως η μόνη μάρκα που στην Ελλάδα πολλά μοντέλα της είναι ακριβότερα -ή στην καλύτερη ίσα- με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης (που οι περισσότερες απευθύνονται και σε πολίτες τους με υψηλότερο εισόδημα,οπότε το λογικό θα ήταν να είναι ακριβότεροι,όπως συμβαίνει συνήθως με άλλες μάρκες).Επίσης,οι προσφορές αρχίζουν μετά από πάρα πολύ καιρό,-μπορεί και σε στοκαρισμένα 2ετίας-. Μου φαίνεται ότι κυριαρχεί στον εισαγωγέα το κλασσικό ελληνικό εμπορικό σκεπτικό,'να βγάζουμε κέρδος με το λιγότερο δυνατό κόπο.' Δηλ. να βγάλω κέρδος πουλώντας 5 κομμάτια ακριβότερα,πάρα να κινητοποιηθώ περισσότερο για να βγάλω το ίδιο πουλώντας 20. Αυτό βέβαια ενέχει τον κίνδυνο να συρρικνωθείς τόσο,που στο τέλος να μην πουλάς ούτε τα 5... Και η Honda o.k.,είναι μια αξιολογότατη μάρκα,αλλά όχι και τόσο ειδική, όσο τείνει να την κάνει ο αντιπρόσωπος της...

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Alfa Romeo Tonale

      Συμφωνώ,Λεωνίδα.
      Στο μεταξύ βρήκα δύο ιταλικά άρθρα:
      https://www.clubalfa.it/57144-alfa-r...osta-a-ginevra
      Περιληπτικά,εδώ γράφουνε πως θα παρουσιαστεί ως concept η υβριδική plug-in εκδοχή (γι αυτό υπάρχει και μια φώτο με ένα καλώδιο που κρέμεται από το σταντ της παρουσίασης)

      https://www.autoappassionati.it/alfa-romeo-tonale/
      Εν συντομία,σ'αυτό λένε πως θα έχει μήκος περίπoυ 4,45μ. (βασισμένο στην πλατφόρμα του compass) fwd και awd (στις δυνατότερες εκδόσεις)
      Αναμένουμε.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: KIA SPORTAGE 2021

      Το θετικό του νέου Sportage σε σχέση με το 'αδελφάκι' του της Hyundai, είναι πως η οθόνη του infotainment είναι πιο ψηλά τοποθετημένη,σε καλύτερη θέση για τον οδηγό.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Alfa Romeo Tonale

      Όσο μπορεί να φανεί, η μάσκα μου μοιάζει σε 159,brera..

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Skoda Fabia MK4 2021

      Νέο Fabia

      Youtube Video

      Youtube Video

      4,11m. μήκος, 2.56μ. μεταξόνιο, 380λτ. (!) χώρος αποσκευών.

      Στο 2ο βιντεάκι, στο 11:12 λέει και τις τιμές στην Ιταλία. Ξεκινά από 16.900 -λέει πως είναι τσιμπημένες γενικά οι τιμές του- η Αmbition 1.0 65hp.

      Η πλαστική θήκη με την ποτηροθήκη που είναι στη μέση,στα πόδια στο πίσω τούνελ,λένε πως βγαίνει και μπαίνει (αναλόγως αν μεταφέρεις δύο ή τρεις επιβάτες πίσω).

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Alfa Romeo Tonale

      Πηγή: https://www.autopareri.com/forum

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Opel Astra L (2021)

      Βέβαια οι εδώ μου είχαν πει ότι είναι πολύ στενά τιμολογημενο και δεν έχει πολλά περιθώρια για εκπτώσεις.

      Kαλά τι θα λέγανε; Mόλις βγήκε το μοντέλο και να αρχίσουν τις εκπτώσεις ή να πουν 'περιμένετε, θα φθηνήνει κι άλλο αργότερα'; Καμία αντιποροσωπεία δεν το κάνει (ή αν το κάνει, δίνει κάτι εκπτώσεις ή προσφορές πολύ μικρές σε σχέση με αυτές που θα δώσει αργότερα). Όσο μπορούν να τσεπώσουν επιπλέον στην αρχή του μοντέλου,όφελος έχουν.Αν και για να είμαστε και λίγο δίκαιοι εξαρτάται κι από το αν κάποια στιγμή χαμηλώνει τις τιμές και το εργοστάσιο,οπότε έχουν περιθώριο για προσφορές κι αυτοί.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!

      20230225_122935.jpg 20230225_122916.jpg 20230225_122906.jpg

      posted in Περί αυτοκίνησης
      P
      panormus772

    Latest posts made by panormus772

    • RE: Skoda Epiq

      Ωραίο το Epiq! Λίγο καλύτερη τιμή να είχε..

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Audi A2 e-tron

      Audi A2 αναμένεται Δεκέμβριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με πωλητή στην έκθεση.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Hyundai Ioniq 3 (2026)

      Εμένα μου άρεσε και μέσα κι έξω (όχι κάτι ιδιαίτερο ποιοτικά το εσωτερικό,αλλά στο λευκό-μπεζ κάνει κάποιες αντιθέσεις με το μαύρο που μου άρεσαν προσωπικά). Ωραίο χρώμα και το εξωτερικό που είχαν στην έκθεση.
      Επίσης, πίσω ορατότητα ελαφρώς περιορισμένη λόγω αεροτομής-διαχωριστικό στο πίσω τζάμι (στυλ παλιό civic ή C4 coupe).Αλλά ικανοποιητικοί εσωτερικοί χώροι και πορτμπαγκάζ με διπλό πάτο.

      Τιμολόγηση αναμένεται μέσα στον Οκτώβρη (+- 30.000 μου είπε ένας πωλητής,όμως χωρίς να γνωρίζει αν θα είναι η τιμή με ή άνευ επιδότησης).

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: BYD forum

      @axel12p said in BYD forum:

      Προφανώς ούτε 0-100 σε 4-5 sec χρειάζεται ο μέσος οδηγός ενός SUV 2 τόνων. Αλλά αυτό αφού μπορούμε να το έχουμε χωρίς πρόβλημα δεν το περιορίζουμε.

      To 0-100 είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ενδεικτικό του τι δυνατότητες υπάρχουν σε ενδιάμεσες επιταχύνσεις (π.χ. 50-80,60-90 κ.λ.π.) που είναι χρησιμότατες (π.χ. προσπέραση) στον κάθε οδηγό.

      @cirus said in BYD forum:

      Αλλα αχρηστα δεν ειναι τελειως. Οτι κάνει μια προσπεραση πιο γρηγορη και ασφαλέστερη δεν ειναι ποτε κακο

      +1

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Toyota C-HR+

      Εφ'όσον δεν λέει μ.ω.τ. ή έστω το χρόνο που χρειάστηκε για τη διαδρομή,είμαι πολύ επιφυλακτικός.
      Και για μεγαλύτερη αξιοπιστία, τι πιο καλύτερο να δείξει το καντράν με τις συγκεκριμένες ενδείξεις στο πέρας του ταξιδιού.
      Εδώ έχουμε γίνει "άπιστοι Θωμάδες" με δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, πόσο μάλλον με youtubers συνεργαζόμενους με εταιρείες...

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Chery Forum

      Αυτό που έχω καταλάβει εγώ από την εμπειρία μου σε full υβριδικά που ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μεγαλύτερη ιπποδύναμη από τον θερμικό, όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η διαφορά ιπποδύναμης,τόσο φαίνεται η έλλειψη δύναμης (κι ειδικά αν είναι ατμο η ΜΕΚ αvτί για turbo) σε υψηλές ταχύτητες και παρατεταμένα ταξίδια και σε διαρκείας επιταχύνσεις.

      Tι εννοώ: π.χ. το Tiggo 4 έχει 95hp ατμο ΜΕΚ και 204 ηλεκτρικά,το Honda HRV δηλώνει 107hp ατμο ΜΕΚ και 131 ηλεκτρικούς και το QQ e-power 160 turbo MEK και 190 ο ηλεκτροκινητήρας (προfl). Λογικό μου φαίνεται ότι χειρότερο σε έλλειψη δύναμης για αυξημένα χρονικά διαστήματα, θα είναι το 1ο και καλύτερα θα είναι το τελευταίο.**

      ** Έχω οδηγήσει τα 2 τελευταία και είδα τη διαφορά που λέω (βέβαια αυτό έχει και το ανάλογο οικονομικό τίμημα).Σίγουρα παίζει ρόλο και το βάρος του καθενός αυτοκινήτου,αλλά εδώ δε νομίζω πως αλλάζει πολύ τα δεδομένα

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Ερώτηση για μτχ έως 12500€

      @evmenis said in Ερώτηση για μτχ έως 12500€:

      https://www.car.gr/classifieds/cars/view/56699366-suzuki-sx4-s-cross
      Και αν θυμαμαι καλα εχει πληρη εξοπλισμο σε ολη την γκαμα.

      Comfort έκδοση σε Scross του 2018, δεν είχαμε Ελλάδα.
      Είναι εισαγωγής, πιθανά από Ιταλία.
      Δεν υπονοώ κάτι, αλλά ας το ψάξει καλά ο ενδιαφερόμενος αν του αρέσει.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Γελοιογραφία (πολιτική) & Χιούμορ

      FB_IMG_1790273060042.jpg

      posted in Αντίλογος
      P
      panormus772
    • RE: Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!

      Το Μπαγκλαντές είναι μια χαρά κράτος κι εδώ είμαστε ελεύθεροι πολίτες, όχι στην επιπλέον αστυνόμευση που θα περιορίσει δικαιώματα κι ελευθερίες, δε θα γίνουμε αστυνομοκρατούμενη κοινωνία.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      P
      panormus772
    • RE: BMW 1 Series F40 (2019)

      @atari70 said in BMW 1 Series F70 (2024):

      Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια με τον ασσο! Και θα πρέπει να ανανεώσω τις υπηρεσίες connected drive professionalα! Οι οποίες στα πρώτα τρία χρόνια ήταν δωρεάν! Το κόστος είναι 135 ευρώ για ένα χρόνο! 135 ευρώ για να έχω δωρεάν αναβαθμίσεις χαρτών,κίνηση στους δρόμους live , και εναλλακτικές διαδρομές, θεωρώ ότι δεν αξίζει! Εάν ήταν για δύο χρόνια θα έλεγα ναι! Μια χαρά κάνουν την δουλειά τους και χάρτες google maps!

      Αναφέρεσαι στο προηγ. μοντέλο (την F40) απ'οτι κατάλαβα.
      Όχι ότι νομίζω πως θ'αλλάζει κάτι δραματικά και στο υπάρχων (F70),αλλά επειδή είναι το topic του νέου μοντέλου με διαφορετικό info,για να μην μπερδευτεί κανένας το λέω.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
      • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
      • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
    • VIDEO
      • 4TTV
      • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CANDID CAMERA
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΛΕΞΙΚΟ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΑΓΩΝΕΣ
      • FORMULA 1
      • WRC
      • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
      • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4T CLASSIC
      • ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
      • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ
      • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
      • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
    • 2ΤΡΟΧΟΙ
      • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
      • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CLASSIC
    • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
    • MENU
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
    • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
    • ΚΟΚ

    logo footer

    coty











    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • FORUM
    4T FORUM
    4T LIBRARY
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
    Powered by nxcode.gr