Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    P
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 7
    • Topics 1
    • Posts 4926
    • Best 1091
    • Groups 0

    panormus772

    @panormus772

    Please enter occupation - Please enter your interests

    2616
    Reputation
    106
    Profile views
    4926
    Posts
    7
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

    panormus772 Unfollow Follow

    Best posts made by panormus772

    • RE: Formula 1, Γενικά Νέα!!!

      Φαίνεται ότι θα υπάρχει πιο ενδιαφέρον μεταξύ Red Bull - Merc. H Ferrari πάλι πίσω.

      Θα ήθελα πάντως ως κινητήρες να υπάρχουν περισσότεροι εκτός από τους κλασσικούς 3 (Merc-Honda-Ferrari). Πέρα από την τριάδα μόνο μια Renault με την Αlpine τρέχει.. Προσωπικά,δε μου αρέσει μια AstonMartin,μια ΜcLaren,μια AlfaRomeo να μην έχουν δικούς τους κινητήρες.

      posted in Formula 1
      P
      panormus772
    • RE: Honda HR-V 2021

      Ο Γάλλος αντιπρόσωπος τηλεφωνάει και λεει θα σου βαλω παραγγελία 10Κ κομμάτια και θέλω επιπλέον έκπτωση. Για αυτό μπορεί και δίνει το jazz φθηνότερα. Επίσης η Ελλάδα έχει διαφορετική φορολογία εκτός από το καπέλο που βάζει η ΕΕ.

      H Toyota δινει ειδική παραγγελία 1.000 CHR και μπορεί να απαιτήσει έκπτωση αλλά και να ορίσει ακριβώς τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων, πχ χωρίς ηλεκτρικούς καθρέφτες, ο Σ όχι μόνο έκπτωση δεν μπορεί να ζητήσει, αλλά και αυτά που θα του στείλουν θα έχουν τον εξοπλισμό που θέλει η γραμμή παραγωγής η οποία θα τα βάλει σε 'λάθος' φορολογική κατηγορία. Επίσης η Toyota μπορεί να στοκάρει γιατί ξέρει οτι με την πρώτη προσφορά θα φύγουν. Ο Σ στοκάρει civic sedan και diesel και δεν μπορεί να τα δώσει ούτε 22Κ. Αυτά και κάτι προπέρσινα CRV τα έχει ακόμα στις εκθέσεις.

      Σε αυτά οφείλεται η υψηλότερη τιμή των jazz και όχι στον Σ.

      Το ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες βάζουν πολλ/σιες παραγγελίες από την Ελλάδα,ισχύει για όλες τις μάρκες.Κι όμως, σχεδόν όλες στην Ελλάδα είναι φθηνότερες.Η διαφορετική φορολογία ισχύει και για όλους.

      Για να το καταφέρνει αυτό η Toyota Ηellas -κι όποια άλλη ντόπια αντιπροσωπεία- σημαίνει ότι έχει κτίσει μια δυναμική σχέση με τα κεντρικά (Ευρώπης ή Ιαπωνίας),γιατί με το ίδιο σκεπτικό που δεν ενδιαφέρεται η Honda για μια μικρή αγορά και του στέλνει ότι να'ναι κι όποτε να'ναι στην Ελλάδα,θα μπορούσε να αδιαφορήσει κι η Toyota,η Ηyundai κ.τ.λ. για τα ελάχιστα που πουλούν σε σχέση με παγκόσμια.Το ότι ο δεν καταφέρνει να ξεστοκάρει προπέρσινα,ενώ οι άλλοι έχουν κλείσει αμάξια πριν φτάσει επίσημα το μοντέλο στο μαγαζί,οφείλεται σε 2 τινά 1) ή οι Ηοndaιοι δεν έχουν πάρει μυρωδιά τι γίνεται με τους ανταγωνιστές στην Ελλάδα (λίγο απίθανο μου φαίνεται) ή 2) ο Σ αντί να 'πρήζει' τους Japan και να τους πει 'κι εμείς θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα,να κάνουμε εκείνο ή το άλλο,ελάτε να δούμε τη στρατηγική να χαράξουμε γιατί τα αμάξια έχουν προδιαγραφές για άνοδο κι ο κόσμος είναι πολύ θετικός στη μάρκα,αλλά κάτι γίνεται λάθος',έχει αράξει σε μια υπάρχουσα κατάσταση,χωρίς όρεξη για βελτίωση.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Honda HR-V 2021

      Όπως είπαν κι οι προηγούμενοι συμφορουμίτες, σχετικά με τη Honda για τα μοντέλα της που παράγονται Ιαπωνία (όπως Jazz,CRV κ.ά) ισχύει ο εξτρά φόρος,αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Πως γίνεται όμως π.χ. το jazz crosstar στην Γαλλία,Γερμανία,Ιταλία να πωλείται 2.500-3000 ευρώ φθηνότερα από εδώ; (μάλιστα στη Γαλλία έτρεχε και επιπλέον προσφορά -2.500 ευρώ για περιορισμένα jazz ως τέλος Ιουνίου).

      Η Ηοnda είναι ίσως η μόνη μάρκα που στην Ελλάδα πολλά μοντέλα της είναι ακριβότερα -ή στην καλύτερη ίσα- με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης (που οι περισσότερες απευθύνονται και σε πολίτες τους με υψηλότερο εισόδημα,οπότε το λογικό θα ήταν να είναι ακριβότεροι,όπως συμβαίνει συνήθως με άλλες μάρκες).Επίσης,οι προσφορές αρχίζουν μετά από πάρα πολύ καιρό,-μπορεί και σε στοκαρισμένα 2ετίας-. Μου φαίνεται ότι κυριαρχεί στον εισαγωγέα το κλασσικό ελληνικό εμπορικό σκεπτικό,'να βγάζουμε κέρδος με το λιγότερο δυνατό κόπο.' Δηλ. να βγάλω κέρδος πουλώντας 5 κομμάτια ακριβότερα,πάρα να κινητοποιηθώ περισσότερο για να βγάλω το ίδιο πουλώντας 20. Αυτό βέβαια ενέχει τον κίνδυνο να συρρικνωθείς τόσο,που στο τέλος να μην πουλάς ούτε τα 5... Και η Honda o.k.,είναι μια αξιολογότατη μάρκα,αλλά όχι και τόσο ειδική, όσο τείνει να την κάνει ο αντιπρόσωπος της...

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Alfa Romeo Tonale

      Συμφωνώ,Λεωνίδα.
      Στο μεταξύ βρήκα δύο ιταλικά άρθρα:
      https://www.clubalfa.it/57144-alfa-r...osta-a-ginevra
      Περιληπτικά,εδώ γράφουνε πως θα παρουσιαστεί ως concept η υβριδική plug-in εκδοχή (γι αυτό υπάρχει και μια φώτο με ένα καλώδιο που κρέμεται από το σταντ της παρουσίασης)

      https://www.autoappassionati.it/alfa-romeo-tonale/
      Εν συντομία,σ'αυτό λένε πως θα έχει μήκος περίπoυ 4,45μ. (βασισμένο στην πλατφόρμα του compass) fwd και awd (στις δυνατότερες εκδόσεις)
      Αναμένουμε.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: KIA SPORTAGE 2021

      Το θετικό του νέου Sportage σε σχέση με το 'αδελφάκι' του της Hyundai, είναι πως η οθόνη του infotainment είναι πιο ψηλά τοποθετημένη,σε καλύτερη θέση για τον οδηγό.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Alfa Romeo Tonale

      Όσο μπορεί να φανεί, η μάσκα μου μοιάζει σε 159,brera..

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Skoda Fabia MK4 2021

      Νέο Fabia

      Youtube Video

      Youtube Video

      4,11m. μήκος, 2.56μ. μεταξόνιο, 380λτ. (!) χώρος αποσκευών.

      Στο 2ο βιντεάκι, στο 11:12 λέει και τις τιμές στην Ιταλία. Ξεκινά από 16.900 -λέει πως είναι τσιμπημένες γενικά οι τιμές του- η Αmbition 1.0 65hp.

      Η πλαστική θήκη με την ποτηροθήκη που είναι στη μέση,στα πόδια στο πίσω τούνελ,λένε πως βγαίνει και μπαίνει (αναλόγως αν μεταφέρεις δύο ή τρεις επιβάτες πίσω).

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Alfa Romeo Tonale

      Πηγή: https://www.autopareri.com/forum

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Opel Astra L (2021)

      Βέβαια οι εδώ μου είχαν πει ότι είναι πολύ στενά τιμολογημενο και δεν έχει πολλά περιθώρια για εκπτώσεις.

      Kαλά τι θα λέγανε; Mόλις βγήκε το μοντέλο και να αρχίσουν τις εκπτώσεις ή να πουν 'περιμένετε, θα φθηνήνει κι άλλο αργότερα'; Καμία αντιποροσωπεία δεν το κάνει (ή αν το κάνει, δίνει κάτι εκπτώσεις ή προσφορές πολύ μικρές σε σχέση με αυτές που θα δώσει αργότερα). Όσο μπορούν να τσεπώσουν επιπλέον στην αρχή του μοντέλου,όφελος έχουν.Αν και για να είμαστε και λίγο δίκαιοι εξαρτάται κι από το αν κάποια στιγμή χαμηλώνει τις τιμές και το εργοστάσιο,οπότε έχουν περιθώριο για προσφορές κι αυτοί.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Alfa Romeo Tonale

      Μήπως είναι concept;
      Μου κάνει εντύπωση που δεν διέρευσαν έστω κάποιες φωτο ή σχέδια ως τώρα..

      Πάντως αν είναι νέο μοντέλο,στην κατηγορία QQ,Karoq κ.τ.λ. με τους νέους κινητήρες firefly της Fiat,θα κάνει καλό στην AR (αν και όπως πάντα,άργησε πάλι)

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772

    Latest posts made by panormus772

    • RE: SUV/Crossovers Forum

      Συγκριτικό στα full hybrid (με το QQ στο πιο ωραίο χρώμα..😁 )

      Youtube Video

      Καταναλώσεις σε μικτή δοκιμή 90χλμ.,στο 22o με 23 λεπτό.
      (για τα υπόλοιπα πάνω κάτω όπως τα γνωρίζουμε).

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Nissan Qashqai 2021

      Ευχαριστώ όλους για τις ευχές! Μόλις βρω λίγο παραπάνω χρόνο,θα γράψω και περισσότερα για το QQ.

      Σε ότι αφορά το HRV -να σημειώσω εδώ την καλή συμπεριφορά του πωλητή σε κάθε στιγμή-,δεν ήταν ούτε ο χώρος αποσκευών,ούτε οι αυξήσεις που θα έπαιρνε μέχρι να έρθει (βέβαια ήδη πήρε ένα 300αρι προ εβδομάδας,αλλά δεν φαίνεται πιθανό -αν και ποτέ δεν ξέρεις- πως μέχρι Απρίλιο η μεσαία θα φτάσει την τιμή του QQ).
      Οι λόγοι ήταν οι επιδόσεις (κυρίως αν χρειαστεί σε ταξίδι ή επαρχιακό δρόμο),ο θόρυβος κινητήρα-κιβωτίου κι αρκετά σχόλια στο αγγλικό forum για πρόβλημα με την μπαταρία 12v όταν μένει σε ακινησία ακόμη και για π.χ. ένα 3μερο (!) και τα παράπονα για την αντιμετώπιση της Honda UK γι αυτό το θέμα (ο συνειρμός με τη Honda Ελλάδος είναι εντελώς τυχαίος 🙄 ...)
      https://www.hondaforums.co.uk/viewtopic.php?f=11&t=1845&start=40

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Nissan Qashqai 2021

      @lap said in Nissan Qashqai 2021:

      Πρώτα από όλα ωραίο το swift στην πρώτη φωτογραφία.
      Δεύτερον, εσύ δεν αγόρασες honda?

      Χαχα.. lap το περίμενα για το swift.
      Όχι,τελικά δεν πήρα το HRV για διάφορους λόγους.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Nissan Qashqai 2021

      Λόγω φουλ φόρτου εργασίας μετά τις γιορτές δεν πρόλαβα να γράψω νωρίτερα.
      Eδώ και σχεδόν ένα μήνα -και κάτι λιγότερο- είμαι πλέον κάτοχος ενός QQ e-power Premium,χρώματος burgundy. Υπήρχαν Δεκέμβριο ετοιμοπαράδοτα 3-4 χρώματα και τσίμπησα το προτελευταίο (στην ουσία τελευταίο,αφού το άλλο ήταν μαύρο,που προσωπικά δεν μ'αρέσει γενικώς ως χρώμα)
      Aγορασμένο από την αντιπροσωπεία των Ν.Π.,αν και μακριά για μένα, μου έκανε την καλύτερη προσφορά εκεί στα μέσα Δεκέμβρη από σχεδόν όλους τους άλλους. Τιμή καταλόγου 41.690, +550 χρώμα +210 έξοδα μεταβίβασης,pdi (δεν έχει τέλη κυκλ.) = 42.450. Έκπτωση 950 ευρώ και δώρο αισθ.μπροστά (προϋπάρχουν οι υποδοχές) και φωτιζόμενα γνήσια μπροστινά μαρσπιέ.Τελική τιμή 41.500 με το κλειδί στο χέρι.Έβαλα εκ των υστέρων μεμβράνες στα πίσω τζάμια στο Γέρακα,κόστος 135ευρώ.

      Οι πρώτες εντυπώσεις: Το αυτοκίνητο έχει υψηλή ποιότητα κύλισης και εσωτερικού (σαφώς ανώτερη από όσα αμάξια είχα ως τώρα,τουλάχιστον 1μησι με 2 σκάλες πάνω). Για την οικονομία του,έχω λίγα χλμ. ακόμη (465) για να εκφέρω πλήρη άποψη,αλλά μου κάνει κάτι ενδιάμεσο μεταξύ υβριδικού Toyota CC και Scross που είχα.Εντυπωσιακή είναι η αίσθηση της πλήρους ηλεκτροκίνησης για τα όποια χλμ. ενεργοποιείται.
      Μερικές φώτο όταν εκτελωνίστηκε κι έφτασε στην εμπορία (λίγο πριν το νέο έτος),μετά κατά την παραλαβή(παραμονή των Φώτων) και σε εκδρομική βόλτα:
      20221227_110348a.jpg 20221227_110545a.jpg 20221227_110700a.jpg 20221227_110724a.jpg IMG-21ecdf1fbbe16ebf788d7f6b0f388c3b-V (2)a.jpg

      Y.Γ. Περιέργως για Premium έκδοση, είχε πίσω 2 usb και αεραγωγούς.Ή στα e power πρόσθεσαν εξοπλισμό ή κάποιος Aγγλάρας νόμιζε πως έφτιαχνε καμιά παραπάνω έκδοση και τα είχε "τσούξει" την προηγ. στο Sunderland.. 😂

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Πωλείται Suzuki Scross 1.4 allgrip

      Επωλήθη, μπορεί να κλειδωθεί.

      Ευχαριστώ!

      posted in Μικρές Αγγελίες
      P
      panormus772
    • RE: Peugeot 3008 2016

      Καλοτάξιδο criu,να το χαρείτε!

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Renault Captur II

      Καλοτάξιδο!

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Renault Captur II

      +950 euro αύξηση στα etech full hybrid...

      https://www.renault.com.gr/cars/allnewcapturhybrid3/specifications-and-equipment.html

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Toyota C-HR 2016

      @fanis75 said in Toyota C-HR 2016:

      @dublin said in Toyota C-HR 2016:

      Λες; Και οι Μητσοτακηδες και οι Καραμανλήδες γιατί δεν τα έφεραν πίσω;!

      Πάντως εγώ Τουρκία δεν δίνω λεφτά,

      Δεν τα έφεραν πίσω γιατί α) ήταν αργά, β) δεν μπορούσαν και γ) δεν τους ένοιαζε. Κανείς πολιτικός δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και τους πολίτες της.

      Ούτε εγώ αγοράζω Τούρκικα προϊόντα.

      Σωστός και κάτι ακόμη:
      Toυς Ιάπωνες τους ρωτήσε κανείς αν ήθελαν να επιστρέψουν; 😆

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      panormus772
    • RE: Υγρασία σε φανάρι

      Στη Suzuki πάντως (σε Scross του 2017) , με τη μισή υγρασία στο πίσω φανάρι από την παραπάνω φώτο, μέσα σε ~10μήνες από την αγορά του, έγινε αντικατάσταση χωρίς καμία αντίρρηση..

      posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      P
      panormus772
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
      • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
      • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
    • VIDEO
      • 4TTV
      • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CANDID CAMERA
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΛΕΞΙΚΟ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΑΓΩΝΕΣ
      • FORMULA 1
      • WRC
      • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
      • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4T CLASSIC
      • ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
      • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ
      • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
      • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
    • 2ΤΡΟΧΟΙ
      • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
      • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CLASSIC
    • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
    • MENU
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
    • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
    • ΚΟΚ

    logo footer

    coty











    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • FORUM
    4T FORUM
    4T LIBRARY
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
    Powered by nxcode.gr