Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    • Profile
    • Following 1
    • Followers 1
    • Topics 8
    • Posts 9690
    • Best 6276
    • Groups 0

cirus

@cirus

16585
    Profile views
    9690
    Followers
    1
    Following
    Joined Last Online

cirus Unfollow Follow

Best posts made by cirus

• RE: Skoda Fabia MK4 2021

Καλά και το Octavia εκει ανηκει με golf αλλα με πολύ μεγαλύτερους χωρους που συγκρίνονται με την επόμενη κατηγορια (passat)

όμως στην κατηγορια του Golf είναι και αυτό.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      cirus
      cirus
    • RE: KIA SPORTAGE 2021

Εμενα μου αρεσει μπροστα ποιο πολύ το Tucson πίσω μέρος ποιο πολύ το KIA

μεσα για ελάχιστα το KIA

παντως και τα 2 ομορφα τα βρίσκω, ελπίζω το KIA να είναι λίγο ποιο σπορτιφ

cirus
      cirus
    • RE: Ford Puma 2019

3073d17c-ff73-458c-9611-d7f18525002e-image.png
      Πραγματικά μαγικό χαλί με τα φύλλα

Την επόμενη μέρα το πρωί πήραμε τον δρόμο για Νυμφαίο που φιλοξενεί και το καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τις αρκούδες. Ωραία διαδρομή, υψόμετρο, πολλές κλειστές στροφές και βροχή. Κανένα πρόβλημα, τα Michelin Pilot Sport 4S βεντουζόνουν καλά και στην βροχή. Σίγουρα πας πιο προσεκτικά πάντα στην βροχή αλλά η πρόσφυση είναι εκεί, δεν έχεις κανένα ενδοιασμό ακόμα και λίγο πιο σβέλτα να θες να κινηθείς. Φτάνοντας στο νυμφαίο βλέπεις ένα χωριό πολύ γραφικό με όλα τα σπίτια χτισμένα με πέτρα. Πολύ όμορφο. Και το πλακόστρωτο κάτω πολύ όμορφο επίσης αλλά ΟΧΙ για αυτοκίνητο. Περνώντας πάνω του ενα οποιωδήπωτε αυτοκίνητο είναι οδυνηρό για κάθε επιβάτη αφού οι αναρτήσεις βαράνε υπερωρία και πάνε πάνω κάτω συνεχώς. Μαντέψτε τώρα τι γίνεται με τις αναρτήσεις του ST??? Ναι σωστά μαντέψατε χαχαχαχαχαχα. Δεν μας πτοεί βέβαια αυτό. Γελάσαμε αρκετά και αφού δεν έπαθε τίποτα το τσίπουρο όλα καλά.

7270686b-2120-46d7-8d2f-bff554709caa-image.png
      Νυμφαιο, πλακόστρωτο. Αφού επεζησε το μπουκάλι του τσίπουρου απο αυτό ολα καλά
      236a77dc-54c6-454c-859b-2b998173cf89-image.png
      Διαλειμα για φαγητό στο Νυμφαίο

Παρκάρουμε και αφού αφήσουμε τα πράγματα στο ξενοδοχείο οδεύουμε στο μονοπάτι για τις αρκούδες. Πολύ όμορφο μονοπάτι και ενδιαφέρουσες πληροφορίες ενημέρωσης. Βλέπουμε και τις αρκούδες στο καταφύγιο και πάμε για φαγητό και ξεκούραση. Το βράδυ Μουντιάλ και την επόμενη μέρα κατεβαίνουμε πάλι με βροχή στο χωριό Αγραπιδιές που είναι το άλλο καταφύγιο του Αρκτούρου (Λύκου και Λύγγα). Αφού βλέπουμε τα πολύ συμπαθή τετράποδα και ενημερωνόμαστε για το έργο του αρκτούρου και πληροφορίες για τα άγρια ζώα έρχεται η ώρα να γυρίσουμε για ψήσιμο στα κάρβουνα στην Κρύα βρύση μαζί με τα ξαδέρφια. Εννοείται πήρα και το άθικτο τσίπουρο μαζί.
      a2da8780-ee37-47af-afbf-b1c4c37f5eea-image.png
      Η γέφυρα που οδηγεί στο γραφείο ενημέρωσης Λύκου και Λύγγα του Αρκτούρου

Η διαδρομή γνωστή. Μία ώρα και κάτι και βάζουμε φωτιά στα κάρβουνα!!! Όλα τα ωραία βεβαίως έρχονται στο τέλος τους και αφού περιδρομιάσαμε και ασπαστήκαμε όλους τους φίλους και συγγενείς ήρθε η ώρα του γυρισμού για Αθήνα. Πριν φύγουμε εννοείται ότι έπρεπε να φορτώσουμε στο αυτοκίνητο 2 νταμιτζάνες ελαιόλαδο, λωτούς, μαρμελάδες και διάφορα αλλά που αν δεν τα έπαιρνα θα ήταν προσβολή για τις θείες. Να πάρε και για τον θείο σου στην Αθήνα και τον αδερφό σου. Μα που θα τα βάλω όλα αυτά?????? Ελα μωρέ έχεις χώρο στις πίσω θέσεις... Μα, μα. Δεν έχει μα και ξεμα , θα τα πάρεις..... και τα πήρα φυσικά (λες και είχα επιλογή).

cirus
      cirus

Σάββατο πρωί ξυπνάμε και ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη μας εκδρομή! Έχουμε βάφτιση στην Κρύα Βρύση Πέλλας και λέμε να το συνδυάσουμε με εκδρομή στην Καστοριά που δεν έχουμε πάει ποτέ. Λίμνη Πρεσπών και Νυμφαίο είναι φυσικά στον σχεδιασμό. Εγώ αναλαμβάνω να κοιτάξω αέρα στα λάστιχα, να γεμίσω ντεπόζιτο, ελέγξω λάδια, να βάλω ρεζέρβα στο megabox (μένει και άλλος χώρος) και να ταχτοποιήσω τα πράγματα. Έχω ετοιμάσει την μία βαλίτσα μου από την προηγούμενη μέρα και περιμένω να δω τι θα βρω (τι εχει ετοιμάσει η γυναίκα) μετά από το βενζινάδικο και αφού έχω πάρει ένα καφεδάκι. Καμία έκπληξη φυσικά, έχουμε πάρει πράγματα για όλες τις καιρικές συνθήκες και όλες τις εποχές! Ακόμα και στην περίπτωση που βρεθούμε Σαχάρα ή Αλάσκα να ντυθούμε θα έχουμε!!! Βρίσκω την βαλίτσα μου ανοιγμένη και να περνάει επιθεώρηση. Μην τα πολυλογώ μου έβγαλε τα μισά ρούχα έξω, με έβαλε να πάρω ένα σωρό άχρηστα πράγματα (γάντια, σκούφο, κασκόλ, μαγιό!!! Αν θα πάμε λέει στα λουτρά ποζαρ) και φυσικά αναγκαστικά πήρα μεγαλύτερη βαλίτσα. Εδώ να πω ότι μόνο οι μοτοσυκλετιστές τις έχουν εκπαιδευμένες και Σπαρτιάτισσες! Πηγαίναμε εκδρομή με την μηχανή παλιά και αναγκαστικά δεν έπαιρνε τόσα. Μετά βλέπω τα δικά της πράγματα!!!! Δεν περιγράφω, λέω μόνο τούτο, συλλογή παπουτσιών μέσα στα κουτιά τους (μην τσαλακωθούν οι μπότες). Τεσπα οι περισσότεροι γυναίκες έχετε καταλαβαίνετε. Αρχίζω φορτώνω στο PUMA. Megabox και πίσω χώρος τίγκα, ευτυχώς είναι μεγάλος για την κατηγορία του. Μετά βάζουμε και πουκάμισα, μπουφάν και κρεμαστά φορέματα στις πίσω θέσεις. Σπαστικό που στα νέα αυτοκίνητα έχουν μικρά γατζάκια αντί για τα μεγάλα χερούλια που έβαζαν παλιά και ήταν πολύ πιο βολικά για τις κρεμάστρες. Χώρεσαν λοιπόν όλα και ξεκινάμε.

Δεν ξέρω αλλά και μόνο που γνωρίζω ότι θα οδηγήσω το αμάξι αυτό για πολλά χιλιόμετρα μου φτιάχνει την διάθεση. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Σίγουρα στο ταξίδι ο προορισμός είναι ο στόχος, αλλά και το ταξίδι καθε αυτό αν είναι ευχάριστο και αν δεν είναι αγγαρεία, συμβάλει σημαντικά στην ευχάριστη εμπειρία μιας εκδρομής. Τα λέω για όσους κοιτάνε μόνο ξερούς αριθμούς κατανάλωσης...... αλλά οκ ίσως είμαι περίεργος εγώ. Δεν θα πολυλογήσω πολύ για το ταξίδι στην εθνική. 4 ώρες κάναμε σύνολο, πολύ καλοί δρόμοι πλέον, πολλά διόδια και χωρίς κίνηση είναι μια πολύ ωραία εμπειρία με αυτό το αμάξι. Πολύ καλή ορατότητα, δύναμη παντού αλλα κυρίως στις μεσαίες στροφές. Ταξιδεύαμε από 145-180 και ένα δύο πατηματάκια πιο πάνω. Όταν λέω 145 όμως εννοώ ότι βάζεις το cruise control τόσο, και απλά στρίβεις, φρένο δεν χρειάζεται εκτός αν βρεις εμπόδιο. Μπορεί να ακούγονται πολλά αλλά πραγματικά στα 160 είναι τόσο σταθερό και έχεις την εντύπωση ότι πας με 120, δεν υπερβάλλω! Μικρές κινήσεις του τιμονιού και παίρνει άνετα τις όποιες στροφές. Πολύ καλή κύληση. Λίγος θόρυβος υπάρχει, κυρίως αεροδυναμικός αφού είναι SUVοειδές το σχήμα, δεν το λες και αεροδυναμικό! Μία στάση μόνο για καφεδάκι και τσιγάρο.
      f08bd85e-67e3-437c-a234-1b568c235b8a-image.png

Στάση για καφέ και τσιγάρο στην εθνική

Στον επαρχιακό πριν από μια προσπέραση δεν χρειάζεται πολύ σκέψη του τύπου : με παίρνει δεν με παίρνει μέχρι την επόμενη στροφή?? Είναι ανηφόρα θα μπορεί φορτωμένο να κάνει προσπέραση?? ΟΧΙ τίποτα από αυτά. Απλά κοιτάς αν έρχεται άλλο αυτοκίνητο από την απέναντι μεριά. Όχι? Τότε βύθισμα του γκαζιού, πρα, πρα, πρα, σκασίματα από την εξάτμιση και έχεις περάσει εν ριπή οφθαλμού! Βέβαια κάποιες φορές έχεις κάποιες περίεργες ματιές από την διπλα θεση και άλλες φορές σχόλια του τύπου: τωρα αυτό χρειαζόταν να το κάνεις τόσο γρήγορα?? Πρέπει να τιναχτούμε πίσω?? Εεεε να ξέρεις για ασφάλεια, όσο λιγότερο μένεις στην αντίθετη λωρίδα καλύτερα 😊. Ναι, ναι για αυτό το κάνεις.... είμαι σίγουρη, άσε μας ρε Βασίλη!!!!

Φτάσαμε λοιπόν στο χωριό και ήπιαμε ένα καφεδάκι με τα ξαδέρφια. Ωραίο το αμάξι ρε ξάδερφε τι είναι? Ford λέω. Ford Puma. Α μάλιστα δεν το έχω ξαναδεί, σαν Porsche μοιάζει. Θα ήθελα ξάδερφε αλλά όχι, ένα απλό Ford είναι. Μόνο σε εμφάνιση μοιαζει λίγο. Καλό είναι λεει ο ξάδερφος μαρέσει, πόσα άλογα είναι? 200 απαντώ. Ρε είσαι τρελός τι να τα κάνεις τόσα σε μικρό αμάξι Ε φυσιολογικό δεν με λες. Και στα ανιψάκια μου έκανε όμως πολύ εντύπωση το αμάξι τους αρεσε πολύ, ωραίο αυτοκίνητο θείο!!! (Πάλι καλά ακόμα μπάρμπα δεν με λένε). Θα μας φιλοξενούσαν σε ένα διπλανό χωριό. Ο φωτισμός σε δημόσιους δρόμους εκεί ανάμεσα από χωράφια είναι από ελλιπής ως ανύπαρκτος. Τα φώτα του PUMA είναι εξαιρετικά, είναι εκπληκτικό πόσο καλά φωτίζουν σε σχέση με του αλογόνου!! (και πόσο κοστίζουν σε περίπτωση ζημιάς αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση).

cirus
      cirus

895edf32-e014-4254-91c5-63124239bc35-image.png
      Διπλα από τις λίμνες στην διαδρομή

Εδώ να πω το εξής. Όποτε βλέπεις ότι έχεις στροφές και επαρχιακό δρόμο απλά πετάς την σκούφια σου όταν το οδηγάς. Είναι εξαιρετικά απολαυστικό να οδηγείς σε τέτοιες διαδρομές με το Puma ST. Και δεν εννοώ με σπορ διάθεση μόνο όπως φαντάζεστε έτσι και αλλιώς. Όχι, όχι και με ποιο χαλαρούς ρυθμούς να πηγαίνετε, είναι πραγματικά απόλαυση. Το σύνολο τιμόνι, πλαίσιο, φρένα, κινητήρας, μηχανικό κιβώτιο δίνει μια εξαιρετική συμπεριφορά στο αμάξι που είναι να φιλάς τους μηχανικούς της FORD. Εντάξει δεν είναι σε συναρμογή ότι καλύτερο έχετε δει σε αυτοκίνητο αλλά πραγματικά μηχανικά είναι άλλο πράγμα να το περιγράφεις άλλο να το οδηγείς. Κάνει ότι του πεις με τόση ευκολία και σε κάνει να νιώθεις πολύ καλύτερος οδηγός από ότι πραγματικά είσαι. Poetry in motion. Και ο ήχος? Αυτός ο ήχος τόσο του κινητήρα όσο και της εξάτμισης συμβάλουν πολύ στην εμπειρία οδήγησης (αν δεν σας αρέσει σίγουρα καλύτερα ηλεκτρικό). Καλά όλα αυτά, αλλά μήπως όμως ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα ήταν καλύτερη επιλογή. ΟΧΙ. Ξεκάθαρα ΟΧΙ. Ναι μέσα σε κίνηση είναι καλύτερο ένα αυτόματο και ίσως το 1000ρι Puma είναι πιο καλή επιλογή να το πάρεις με αυτόματο. Βολεύει και πλέον τα αυτόματα είναι πολύ καλύτερα από παλιά. Αλλά σε αυτό το ST όχι, με τίποτα, σοφή επιλογή να το βγάζουν ΜΟΝΟ σε μηχανικό. Συμμετέχεις περισσότερο και είναι και εξαιρετικό στις αλλαγές το μηχανικό που έχει επιλεγεί. Και κάπως έτσι φτάνουμε Καστοριά όπου βρίσκουμε και άλλο ένα ζευγάρι με CAPTUR που έχουμε δώσει ραντεβού.

cirus
      cirus
    • RE: ECOCAR YUDO

IMG20240704113906.jpg IMG20240704113909.jpg IMG20240704113913.jpg IMG20240704113922.jpg

ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ

cirus
      cirus

Μετα από ταξιδι 10 ημερών σε Χωριο, Κρυα βρύση, Θεσσαλονίκη, Βόλο γυρίσαμε σπίτι και πλύναμε ενδελεχώς ώστε να φύγουν όλα τα πτώματα από πάνω (μυγακια, κουνούπια, σφηγκες κτλ).

μας ταξίδεψε αλλη μια φορα χαρίζοντας μας όμορφες στιγμές. αυτή την φορα δεν βγάλαμε καθόλου φωτογραφίες με το αμάξι παρα μόνο μία στο χωριο και τωρα μια μετα το πλύσιμο

Φτάσαμε αισίως και περάσαμε τα 30000 ομορφα χλμ χωρίς να εχει κλείσει 2 χρόνια (Ιούνιο τα κλείνουμε)
      IMG_20230423_192330.jpg IMG_20230417_132716__01.jpg
      Καλά να είμαστε να τα πολλαπλασιάσουμε καθώς δεν αγοράστηκε για να κάνει βαρετα χιλιόμετρα μεσα στην πόλη

Να θυμόμαστε που και που ότι τα αγοράζουμε για να μας ταξιδεύουν και να μας χαρίζουν συγκινήσεις. Η διαδρομή είναι ευχάριστη οπως και ο προορισμός μερικές φορές.

Τα αυτοκίνητα δεν ειναι μονο η καταναλωση στην οποία εχουμε αναλωθει. Στο 80% των θεμάτων αυτο συζηταμε.

cirus
      cirus

0a43b718-73bc-4f6c-b637-40e3fe86274d-image.png
      Ποταμάκι στον Άγιο Γερμανό

Έπειτα εφόσον είχα πλέον μόνος μου ελεύθερο χρόνο γύρισα μόνος μου την όμορφη πόλη με το αυτοκίνητο να την χαζέψω και να εκμεταλλευτώ την ομορφιά της για φωτογραφίες με το PUMA. Έβγαλα αρκετές και βγήκαν κάποιες πολύ όμορφες. Καλυτέρεψαν τα πράγματα και με την σύζυγο και το βράδυ είχαμε μια όμορφη βραδιά.

3182fc35-0de0-4078-8656-8268238a8bc5-image.png
      Μια όμορφη φωτογραφία μπροστά από Παναγιά Μαυριώτισσα (νομίζω η καλύτερη που τράβηξα)

9350dbd9-e35a-450e-b733-342aa25aaf55-image.png
      Οπως και αυτή

13f8436d-fba6-4eae-a046-10686df63323-image.png
      Εδω στο δρομάκι προς την Παναγιά με διπλα την λίμνη Καστοριάς φυσικά
      f9c1b250-e561-46bf-9255-e1eabbaf8abc-image.png
      Οπως και εδω

cirus
      cirus

f71411b9-d5eb-4f29-872e-e5d624428890-image.png
      Αλλη μία φωτογραφία από Καστοριά

Ξεκινήσαμε λοιπόν για Αθήνα με το transit, εεεεε λάθος το PUMA ST εννοούσα. Ήμουν όμως λίγο σκασμένος από το φαγητό και νυσταγμένος οπότε μετά από μερικά χιλιόμετρα παρέδωσα το τιμόνι στην σύντροφο. Κοιτα εδώ, να έτσι λειτουργεί το cruise control! βρέχει κιολας, είναι και φορτωμένο οπότε μην πας πάνω από 120-130 εντάξει? Να κοιμηθώ λίγο. Ναι φυσικά. Έφτιαξε το κάθισμα, ρύθμισε καθρέφτες και ξεκινήσαμε. Μετά από μισή ώρα ξύπνησα και βλέπω να πάει με 140!!! Άντε ξύπνησα κάνω , δεν σταματάς να το πάρω?. Όχι μωρέ, τώρα πιο κάτω να πάρεις και καφέ δεν με πειράζει να οδηγώ. Κατάλαβα λέω και κούνησα καταφατικά το κεφάλι. Δεν αρέσει μόνο σε μένα να το οδηγώ, απλά μόνο εγώ το παραδέχομαι. Σταματήσαμε για καφέ.

Είχε βραδιάσει πια. Τα φώτα όπως σας είχα πει είναι εκπληκτικά, έχεις πάρα πολύ καλή ορατότητα. Σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα έτσι και σε αυτό υπάρχει η λειτουργία να ανοίγει και να κλείνει και την μεγάλη σκάλα αυτόματα. Πράγμα το οποίο για βραδινό ταξίδι στην εθνική είναι πραγματικά game changer. Συμβάλει σε ένα πολύ ξεκούραστο και ευχάριστο ταξίδι και το βράδυ. Παρόλο το φορτίο και σποραδικές τοπικές βροχές είχαμε ένα πολύ άνετο ταξίδι. Με έπιασε βέβαια και το πάτησα πάλι κάποια στιγμή !!! Δεν δέχομαι επικρίσεις, πάρτε το εσείς βόλτα και αν δεν το πατήσετε τότε να με κρίνετε. Σε προκαλεί!!! Εννοείται πως και φορτωμένο ο κινητήρας δεν είχε κανένα πρόβλημα να κινήσει σβέλτα το αμάξι. Συνολική μέση κατανάλωση 8,7l/100χλ για όλες τις μέρες. Με αυτή την οδήγηση που διαβάσατε όσοι φτάσατε μέχρι εδώ. Είναι πολλά?? Αν θέλετε ένα γρήγορο αμάξι που προσφέρει απλόχερα τόση ευχαρίστηση είναι και λίγα θα πω. Τα περισσότερα αυτοκίνητα με 200 άλογα που υπάρχουν και παρόμοια οδήγηση θα ήταν πολύ πάνω του 11l/χλ μην πω πάνω του 13. Οικονομικό δεν είναι αλλά αν θες οικονομία καλύτερα να στραφείς σε κάνα TOYOTA hybrid. Οι καλύτερες επιλογές για οικονομία. Αν θες πάλι για τα ίδια χρήματα το πιο γρήγορο, πάλι το PUMA ST δεν είναι η καλύτερη επιλογή, υπάρχουν πολύ πιο γρήγορα hatch στα ίδια χρήματα.

cirus
      cirus
    • RE: Οδήγησα....

Οπότε φτάνει η ώρα που μπαίνουμε εθνική για την επιστροφή. Πιο πριν το βαζω στο sport και του κάνω κάνα 2 ανοίγματα από στάση και εν κινήσει. Γενικά πολύ μικρές διαφορές με normal Πρόγραμμα, δεν βρήκα κάτι σε αίσθηση που να αλλάζει. Στην αρχή το πάω μέχρι 130 στο normal στην εθνική , το βλέπω σταθερό ωραίο για κάνα 10λεπτο και έπειτα το πατάω όσο πάει. Ε δεν πάει και πολύ……. στα 152 σταματάει λόγω κόφτη. Η μπαταρία σε αυτή την ταχύτητα πέφτει με πολύ γρήγορους ρυθμούς που με επαναφέρει σε τάξη γιατί λέω, ώπα κάτσε μην το παρακάνεις και το πάρουμε περπατητό……
      977a8e7f-9eb8-4c03-97d4-26637dce22a1-image.png
      Μην τα πολυλογώ καλά πήγαινε και στην εθνική, σταθερό ήταν και σε αέρα. Γενικά όλα καλά οδηγικά. Όμως με ταχύτητες 120-150 φτάσαμε σπίτι με 24% μπαταρία. Ε δεν το λες και πολύ για τόσο κοντινή εκδρομή…..
      590580df-e529-411c-abdb-3de9028fc963-image.png
      Και πάμε στα συμπεράσματα. Είναι ένα εξαιρετικά όμορφο καλό αμάξι για μέσα στην πόλη με μεγάλους περιορισμούς στην αυτονομία αν το θέλεις για μοναδικό αμάξι να κάνεις ταξίδια. Εκτός και αν έχεις γερά νεύρα να ταξιδεύεις με 90χλμ/ω. Και δυστυχώς η ευτυχώς, άδικο ή δίκαιο όταν είναι να ξοδέψεις αυτά τα χρήματα και στα ίδια περίπου ίδια βρίσκεται ένα άλλο ηλεκτρικό ονόματι tesla 3 που μπορεί να μη έχει την ομορφιά και την χαριτωμενιά του avenger, ούτε ψηλό είναι και γενικά είναι άλλη κατηγορία .............. όμως κάνει τα ίδια χρήματα και είναι πολύ πιο εξελιγμένο, πιο πλούσιο σε εξοπλισμό, χώρους, πιο γρήγορο με πολύ περισσότερους γρήγορους φορτιστές ανά την επικράτεια και με καλύτερο κόστος φόρτισης σε αυτούς………
      106d1083-0b92-48f3-b3b8-3589dd57ce48-image.png
      Ε αν βάλεις όλα τα παραπάνω στην εξίσωση υπάρχει πρόβλημα για αυτό το μοντέλο σε ηλεκτρικό. Για μένα τα προβλήματα του ηλεκτρικού Avenger λύνονται όλα στο leasing που πιστεύω ότι έχει όλες τις δυνατότητες να πάει εξαιρετικά. Μπορεί να μην το πρότεινα σε κανέναν ιδιώτη να το αγοράσει αλλά το αντίστοιχο βενζινοκίνητο ή hybrid πιστεύω θα είναι μια πολύ καλή επιλογή (ιδιαίτερα όταν βγει σε τετρακίνητο κάποια στιγμή) που πρέπει να συμπεριληφθεί στις λίστες των υποψήφιων αγοραστών ενός οχήματος B-SUV. Η πιο δύσκολη κατηγορία να επιλέξεις με πάρα πολλές επιλογές…… Δεν είναι τυχαίο ότι οι κατασκευαστές την κυνηγάνε τόσο πολύ και υπάρχουν τόσες πολλές καλές προτάσεις για όλα τα γούστα. Ανυπομονώ να οδηγήσω και το πιο καινούργιο αδερφάκι αργότερα με το σηματάκι της Alfa Romeo να κοσμεί την μάσκα του.

cirus
      cirus

Latest posts made by cirus

• RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]

@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

Αναρωτιέμαι για όλους αυτούς που έχουν μπαταρίες θηρία 60+ kWh και γράφουν ότι «κουμπώνουν το τελευταίο βράδυ» πόσο διαρκεί αυτό το «βράδυ» αφού σε ένα 10ωρο θα πάρουν το πολύ 20 kWh, ηγουν καμιά 150ρια χλμ το πολύ.

Εγώ με 75αρα μπαταρία, κούμπωσα Τρίτη βράδυ (στις 20:00) και έφυγα Τετάρτη μεσημέρι με 90% μπαταρία που μου έφτασε άνετα να παώ σπίτι χωρίς στάσε, με 25% υπόλοιπο. Αυτό με πρίζα, με φορστιστή (έστω και AC) θα μου αρκούσαν 5-6 ώρες το πολύ.

Προχτές πήγα σε κάτι McDonalds για χαβαλε, εεε με τον DC φορτιστή πήγα σε 15 λεπτά από το 50% στο 80% (στο μικρό) και έφυγα.

Πάντως ξέρω άνθρωπο με ΕΧ30 με την μεγάλη μπαταρία, χωρίς φορτιστή σπίτι και μια χαρά ειναι. Και συνάδλεφος με Τέσλα, φορτίζει στην δουλειά κάθε μέρα (κάπου 20-25Kw παίρνει στο 10ωρο) και έτσι στο τέλος της εβδομάδα φεύγει με 100% από το γραφείο. Κάθε περίπτωση διαφορετική - λύσεις υπάρχουν.

Επιμένω ότι για την πλεμπα που δεν έχει φορτιστή σε πυλωτη ή στην δουλειά ή ηλεκτροκίνηση είναι ανέφικτη παρά τα όσα γράφετε εσείς οι υπόλοιποι.

Εγω ηλεκτροκινητο αν δεν ειχα καπου να το φορτιζω ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ

Η ηλεκτροκινηση ειναι αυτή την στιγμη για αυτους που εχουν καπου να φορτισουν

στο μελλον που θα υπάρχουν παντου φορτιστες το ξανασυζηταμε για τους υπολοιπους. Υπο συνθηκες γινεται και τωρα αλλα προσωπικα το βρισκω ταλαιπωρια , δεν θα το εκανα

Ξαναλεω ομως αυτό δεν εχει να κανει με τα ηλεκτρικα αυτοκινητα τα ιδια αλλα με το δικτυο. Δεν ειναι τα ηλεκτρικα για ολους προς το παρον

Ομως δεν μαρεσει και η λεξη πλεμπα που χρησιμοποιεις. Το οτι δεν εχει καποιος παρκινγκ να φορτιζει δεν σημαινει πως ειναι πλέμπα. Αν ενας εχει παρκινγκ και σπιτι στο ζεφυρι και ενας δεν εχει παρκινγκ αλλα μενει σε δικο του σπιτι στο κολωνακι και νοικιαζει παρκινγκ αλλα χωρις φορτιση, πιθανοτερο ο πλεμπαιος να ειναι στο ζεφυρι.......

posted in Περί αυτοκίνησης
      cirus
      cirus
    • RE: Σύγκριση αυτοκινήτων

@katafractos17 said in Σύγκριση αυτοκινήτων:

@cirus said in Σύγκριση αυτοκινήτων:

BYD Atto 3 Evo vs XPeng L03: Ποιο από τα δύο ηλεκτρικά κερδίζει;

πολύ καλά και τα 2 αλλα το byd δεν μαρεσει μεσα εξω

το xpeng μαρεσει πολύ μεσα αλλα εξωτερικα παλι δεν το βρισκω καλο

Εμένα το xpeng εμφανισιακά μου αρέσει περισσότερο από το byd.

εξωτερικα αδιαφορα και τα 2 . Μεσα το xpeng πολύ ωραιο. και το byd δεν ειναι χαλια μεσα αλλα με χαλανε λίγο αυτά τα περιεργα χερουλια και οι αεραγωγοι που εχει και φαινονται περιεργα. Πηγα και το εκανα test drive και με χαλαγαν. Κριμα γιατι ειναι καλο αμαξι

νταξει αυτα ειναι και προτιμησεις του καθενα

cirus
      cirus
    • RE: Σύγκριση αυτοκινήτων

BYD Atto 3 Evo vs XPeng L03: Ποιο από τα δύο ηλεκτρικά κερδίζει;

πολύ καλά και τα 2 αλλα το byd δεν μαρεσει μεσα εξω

το xpeng μαρεσει πολύ μεσα αλλα εξωτερικα παλι δεν το βρισκω καλο

cirus
      cirus
    • RE: Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!

@ilias-a said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

@dettol said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

απο τη στιγμη που συνοδευεται απο αυξημενη ιπποδυναμη και δεν υποφερουν οι επιδοσεις δεν καταλαβαινω γιατι ειναι προβλημα αυτο

Δεν υπαρχει λογος να γραφουμε και οι μεν και οι δεν συνεχεια οποτε θα σχολιασω μονο αυτο, οσο χαμηλο και να ειναι το κεντρο βαρους η αδρανεια παραμενει η ιδια.
      Αν υπηρχε η δυνατοτητα στα τεστ σλαλομ και φρεναρισματος να ξεφορτωσουν 400-500 κιλα απο το αυτοκινητο θα βλεπατε πολυ καλυτερη συμπεριφορα και χρονους στα ιδια αυτοκινητα.

συμφωνω , το βαρος δεν ειναι οτι καλύτερο γενικα απλα ειπα οτι αν το εχεις τουλαχιστον το εχεις σε καλό σημειο. Οι μπαταριες βελτιωνονται το βαρος θα πεσει και αλλο. Γενικα δεν ειναι μεγαλο προβλημα. Εχει και ηλεκτρικα που στριβουν και πανε σαν τρενα. Υπαρχουν λυσεις για το βαρος μεχρι να επιλυθει τελειως με ελαφρυτερες μπαταριες.

cirus
      cirus

@ilias-a said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

@cirus said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

@alexandros-k said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

@realzeus said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

@red_monster said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

Ποσοστά βγαλμένα από το μυαλό μας... 😄
      Επίσης, δεν θυμάμαι να ζήτησε κανείς οικονομικό σύμβουλο για το πως θα ξοδέψει τα λεφτά του.

Ναι δεν βλέπεις, γεμάτο μ2 είναι το φόρουμ ! Σιγά μπρουκληδες, έχει σκάσει το πορτοφόλι από τα 50αρικα !

Θετε και Τσάμπα οικονομικό σύμβουλο ! Μπρουκληδες !

Ούτε τζάμπα, αλλά σίγουρα ούτε αυτόκλητο δεν θέλουμε.

Εσύ δεν θες αυτόκλητο οικονομικό σύμβουλο, ρώτησες αν θελει κανείς αυτόκλητο ουρολόγο.;

Χωρίς να το παίζω γιατρός, όποιος κατουριέται στις 2-3 ώρες πρέπει να το κοιτάξει.

Εχει να κανει με το ποσο νερο πινεις Αλεξ. Καλο κανει το νερο

Οσο για τα ηλεκτρικα, το ειπαν εμμέσως πλην σαφως οι ηλεκτρικοι. Δεν ειναι οτι ειναι καλυτερα, απλά ειναι φθηνοτερα .
      Αν ειχαν και τα θερμικα επιδοτηση, φθηνα καυσιμα , 0 τελη κυκλ, 0 τεκμηρια κοκ, δε νομιζω να επαιρνε κανεις ηλεκτρικο
      Κυνηγανε τις ΜΕΚ και προωθουν/χρυσωνουν/επιδοτουν τα ηλεκτρικα. Αν γινοταν το αντιθετο , θα ακουγαμε ποσο γαματες ειναι οι ΜΕΚ. Απλά ακολουθουμε αυτα που μας επιβαλλουν

εγω τα θεωρω πολύ καλύτερα. και οικονομικότερα να μην ήταν πάλι θα επαιρνα καποια στιγμη

το προβλημα τους ειναι το δικτυο στην Ελλαδα. Τα αυτοκινητα σαν αυτοκίνητα ειναι σαφως πολύ ανωτερα από τα εσωτερικής καυσης. Τι να πρωτοαναφερω , την ποιοτητα κυλησης σαν μαγικο χαλί? την ευκολία χρησης? την ενεργειακη απόδοση ενος ηλεκτροκινητηρα στο 95% εναντι 40% των θερμικών κινητηρων? το οτι δεν γινεται να βαλεις νοθευμένο καυσιμο να παθεις ζημια? το οτι βενζιναδικο ειναι το σπιτι σου την ωρα που κοιμασαι?το οτι εχει πολύ λιγοτερα κινητα μερη που μπορει να παθουν μηχανική βλάβη? την μικροτερη συντηρηση? και υπαρχουν πολλα ακομα.........

η οικονομία που κανουν ειναι απλά ενα προσθετο bonus, θα το διαλεγα ετσι και αλλιως εναντι των θερμικών

Στις πιθανες βλαβες απο νοθεια καυσιμου εχεις δικιο, οπως και την ποιοτητα κυλισης λογο απουσιας θορυβου απο τον κινητηρα οσους αυτο τους ενοχλει.
      Σε ολα τα υπολοιπα υπαχουν ενστασεις.

1. την ενεργειακη απόδοση ενος ηλεκτροκινητηρα στο 95% εναντι 40% των θερμικών κινητηρων.
        Σαν χειριστη- οδηγο γιατι να σε ενδιαφερει αυτο?
      2. το οτι βενζιναδικο ειναι το σπιτι σου την ωρα που κοιμασαι?
        Ελαχιστοι εχουν αυτο το πλεονεκτημα.
      3. το οτι εχει πολύ λιγοτερα κινητα μερη που μπορει να παθουν μηχανική βλάβη?
        Πραγματι δεν εχουν κινητηρα αλλα διαθετουν ενα καρο αλλα συστηματα που ηδη εχουν προκαλεσει προβληματα, τα περισσοτερα προβληματα στα αυτοκινητα τελευταιας γενιας ειναι η επικοινωνια μεταξυ των εγκεφαλων τους και οχι οι μηχανικες βλαβες.
      4. την μικροτερη συντηρηση?
        Αν αναφερομαστε στο κοστος της συντηρησης και εξαιρεσουμε τα τεσλα, ολα τα υπολοιπα σχεδον εχουν πανακριβα σερβις που λογικα δεν δικαιολογουν τις οποιες εργασιες γινονται σε αυτα, εδω μεσα μονο να κοιταξεις οι αναφορες και οι προβληματισμοι ειναι πολλοι.
      5. Επισης κατι που δε λαμβανεις υποψιν σου ειναι το αυξημενο βαρος τους.
      6. Σε ατυχημα που το πληρωνεις απο την τσεπη σου σημανικα ακριβοτερη η αποκατασταση της ζημιας.
      7. Πλεονεκτημα ηλεκτρικου η πολυ καλη επιταγχυνση του, μειονεκτημα η μικρη διαρκεια μεγιστης ισχυος του.
        *. Τεραστιο μειονεκτημα για εμενα και αρκετους ακομα, ο χρονος ανεφοδιασμου, για τα σημερινα δεδομενα.

1 Γιατι λογω ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ εχεις τοσο μεγαλή οικονομια, οταν κατι ειναι ενεργειακα αποδοτικο και ξοδευει λιγοτερη ενεργεια για το ιδιο εργο θα ξοδεωεις λιγοτερα χρηματα!!! Στον θερμικο πραγματικα το 60% των ευρω σου το καις και το κανεις θερμοτητα. Αν δεν ειναι και νοθευμενο το καυσιμο

2 Σου δινω δικιο εδω, ισχυει μονο για οσους εχουν αυτο το πλεονεκτημα

3 Οχι εχεις αδικο, δεν υπάρχει τιποτα περιπλοκο σε σχεση με τον θερμικο, μονο τον κυκλο καυσης ενος θερμικου να εξετασεις τι πρεπει να κανουν οι κιλυνδροι , την διαδικασια καυσης, με μπουζι με λαδια και χρονισμους ωστε να γινουν ολα σωστα με turbo και ενα αλλο καρο μηχανικα μερη αστο να παει στο δια. Στο ηλεκτρικο εχεις τριπτυχο μπαταριας , inverter ηλεκτροκινητηρα, πολυ πολύ απλουστερο και με πολύ λιγοτερα πραγματα να πανε στραβα. Ουτε καν κιβωτιο δεν υπάρχει......

4 κανεις λαθος πάλι, πολυ ακριβοτερα σερβις εχουν τα θερμικα και πολύ συχνοτερα χρειαζονται αναλώσιμα. Λαδια καθόλου, τακακια πολύ πιο σπάνια αφου φρεναρει ο ηλεκτροκινητηρας και παρατεινεται πολύ η ζωή τους. Ουτε μπουζι, ουτε ιμάντες, ουτε dpf oyte τθρβο συντηρηση, πλακα κάνεις μιλάμε για ελαχιστα εξοδα σε σερβις. Απλα στα τεσλα ειναι ακομα λιγοτερα σε σχεση με τα αλλα ηλεκτρικα. Αλλα σε σχεσ με θερμικα ειναι αστειο και να το συζηταμε οσο και αν εχει το σερβις στην byd.

5 αυξημενο βαρος μεν αλλα ολο σε ιδανικο σημειο για ζυγισμα καθώς ειναι στο χαμηλότερο σημειο του αμαξιου ιδανικο να κραταει το αμαξι πιο σταθερο στην ασφαλτο. κακο βεβαια για τα λαστια που θελουν συχνοτερη αλλαγη αλλα μικρο το κακο, δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα, συν οτι οι μπαταριες εξελισονται και γινονται ελαφρυτερες

6 αν εχεις παρει οποιοδηπωτε καινουργια αμαξι και δεν εχεις κάνει μικτη χεστα. ειτε ηλεκτρικο είτε θερμικο οταν ενα led φαναρι κανει 1500 ευρω αστα....... ΜΙΚΤΗ οπωσδηποτε

7 μπα μπορεις να εχεις μεγιστη ισχυ για πολύ, τι να την κάνεις συνεχεια?? μιλάμε για πολύ δυναμη δεν την χρειαζεσαι συνεχως

8 μειωνεκτημα μικρο αν βρεις γρηγορο φορτιστη και υποστηριζει το αμαξι σου γρηγορη φορτιση παει και 5 και 10 λεπτα να πάρεις 300 χιλιομετρα ανεφοδιασμου. τιποτα. το δυσκολο εινει να βρεις συχνα τετοιους φορτιστες. Αυτο το εχω ηδη αναφερει μονος μου στα μειον του δικτυου οχι του αυτοκινητου.

cirus
      cirus

@alexandros-k said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

Ποσοστά βγαλμένα από το μυαλό μας... 😄
      Επίσης, δεν θυμάμαι να ζήτησε κανείς οικονομικό σύμβουλο για το πως θα ξοδέψει τα λεφτά του.

Ναι δεν βλέπεις, γεμάτο μ2 είναι το φόρουμ ! Σιγά μπρουκληδες, έχει σκάσει το πορτοφόλι από τα 50αρικα !

Θετε και Τσάμπα οικονομικό σύμβουλο ! Μπρουκληδες !

Ούτε τζάμπα, αλλά σίγουρα ούτε αυτόκλητο δεν θέλουμε.

Εσύ δεν θες αυτόκλητο οικονομικό σύμβουλο, ρώτησες αν θελει κανείς αυτόκλητο ουρολόγο.;

Χωρίς να το παίζω γιατρός, όποιος κατουριέται στις 2-3 ώρες πρέπει να το κοιτάξει.

Εχει να κανει με το ποσο νερο πινεις Αλεξ. Καλο κανει το νερο

Οσο για τα ηλεκτρικα, το ειπαν εμμέσως πλην σαφως οι ηλεκτρικοι. Δεν ειναι οτι ειναι καλυτερα, απλά ειναι φθηνοτερα .
      Αν ειχαν και τα θερμικα επιδοτηση, φθηνα καυσιμα , 0 τελη κυκλ, 0 τεκμηρια κοκ, δε νομιζω να επαιρνε κανεις ηλεκτρικο
      Κυνηγανε τις ΜΕΚ και προωθουν/χρυσωνουν/επιδοτουν τα ηλεκτρικα. Αν γινοταν το αντιθετο , θα ακουγαμε ποσο γαματες ειναι οι ΜΕΚ. Απλά ακολουθουμε αυτα που μας επιβαλλουν

εγω τα θεωρω πολύ καλύτερα. και οικονομικότερα να μην ήταν πάλι θα επαιρνα καποια στιγμη

το προβλημα τους ειναι το δικτυο στην Ελλαδα. Αυτο ειναι μια πραγματικοτητα και στο ταξιδι μειονεκτουν δεν μαρεσει να ωραιοποιω πραγματα. Δεν ειναι θεμα των αυτοκινητων αυτό. Θεμα δικτυου ειναι. Δεν μπορει να ανταγωνιστει το δικτυο των βενζιναδικων που ειναι 40 χρονια τωρα, χρειαζεται χρονος για να γινει αυτό

ΟΜΩΣ τα αυτοκινητα σαν αυτοκίνητα ειναι σαφως πολύ ανωτερα από τα εσωτερικής καυσης. Τι να πρωτοαναφερω , την ποιοτητα κυλησης σαν μαγικο χαλί? την ευκολία χρησης? την ενεργειακη απόδοση ενος ηλεκτροκινητηρα στο 95% εναντι 40% των θερμικών κινητηρων? το οτι δεν γινεται να βαλεις νοθευμένο καυσιμο να παθεις ζημια? το οτι βενζιναδικο ειναι το σπιτι σου την ωρα που κοιμασαι?το οτι εχει πολύ λιγοτερα κινητα μερη που μπορει να παθουν μηχανική βλάβη? την μικροτερη συντηρηση? και υπαρχουν πολλα ακομα.........

η οικονομία που κανουν ειναι απλά ενα προσθετο bonus, θα το διαλεγα ετσι και αλλιως εναντι των θερμικών

cirus
      cirus
    • RE: ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]

@jousis said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:

Αν αναρωτιέστε δλδ γιατί οι έλληνες έμποροι "κλέβουν" το δημόσιο δίνοντας πολύ πιο ακριβά απο την 'αγορά', αυτός είναι.
      Στο θέμα της αντιπροσωπείας όμως, δεν ξέρω πόσο απλό είναι, αν τους στραγγαλίζει έτσι, το cashflow είναι θέμα.
      Ή πιάστηκαν στον ύπνο ή απλά είναι ένα προβληματάκι

τα ξερω, εχω δουλεψει και σε παραναυτιλιακες ΠΡΙΝ δουλεψω σε ναυτιλιακες καθως δεν ειμαι βυσμα για να με παρουν κατευθειαν σε ναυτιλιακη , το εκανα το αγροτικο μου , τα ξερω

αν ειναι καποια μεγαλη αντιπροσωπεια δεν εχει θεμα, εγω για προβληματακι το βλέπω. Αν ξερουν και σχεδιαστει να τους ξεπληρωνουν στο εξαμηνο και το ξερουν απο την αρχη θα κανουν τα κουμαντα τους

cirus
      cirus
    • RE: ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]

τρομολαγνεια στα καλύτερα της!!!!!!

υπαρχουν νομοι στην Ευρωπη που προβλέπουν και υποχρεωνουν για διαθεση ανταλακτικών σε καταναλωτες ακομα και μετα από αποχωρηση

Οταν πουλας καλά ακομα και αν πληρωνεις αργα δεν εχεις θεμα. δεν ειναι το καλύτερο γιατι βασιζονται στα bonus (σε αυτο το κομματι σωστα τα λέει ο κρου) αλλα αν πουλας πολύ κανενας δεν θα σε διωξει ακομα και αν τον αργεις . θα γκρινιαξει αλλα μεχρι εκει

εγω σε ναυτιλιακες που δουλευω , χρωστανε τεραστια ποσα σε προμηθευτες πολύ περισσοτερο καιρο και ποτε δεν εχουν θεμα . ακομα και με κακο ονομα σκοτωνονται ποιοι θα τις εχουν πελατες.

Οταν υπάρχει χρημα και παει καλα το πραγμα δεν υπάρχει προβλημα. Οταν δεν παει καλά το πραγμα και δεν υπάρχουν πωλησεις, τοτε ναι υπαρχει θεμα

η μπιντ μια χαρα πουλάει, οποτε ειναι χαζο να λεμε για αποχωρηση για να τους πεταξει εξω αντιπροσωπος και να μην μπορει να τους πάρει αλλος.

τρομολαγνεια στα καλύτερα της κρου , μπραβο

cirus
      cirus
    • RE: GAC AION

Τελειο είναι . Αυτό το λες και ομορφουλι

cirus
      cirus
    • RE: iOS , MacOS, iPhone, iPad, MacBook και συμπαρομαρτούντα ...

@panos2171 said in iOS , MacOS, iPhone, iPad, MacBook και συμπαρομαρτούντα ...:

@cirus said in iOS , MacOS, iPhone, iPad, MacBook και συμπαρομαρτούντα ...:

@a-d-p said in Περι συσκευών Android...:

@cirus said in Περι συσκευών Android...:

@a-d-p said in Περι συσκευών Android...:

@cirus said in Περι συσκευών Android...:

ουυυυυ 666

Τώρα έχω ένα iPhone 14 για την οικογένεια και ένα Xiaomi 15t Pro (το οποίο αντικατέστησε ενα Xiaomi 10t Pro) για τη δουλειά, οπότε γνωρίζω και τους δύο κόσμους. Ο καθένας έχει τα θετικά και αρνητικά του. Θεωρώ ότι τα iPhone είναι μακράν τα πιο μπαρμπαδοfriedly 😁. Ειδικά τώρα που έχουμε και MacBook, iPad κτλ δεν υπάρχει σύγκριση. Το μόνο εμπόδιο είναι τα χρήματα 💸💰

Ειναι μια εταιρεια με ενα κλειστο ρημαδοσυστημα (το οποιο ειναι πολύ καλό δεν λέω) . Κανει οτι μπορει για να πληρώνεις τα πάντα εξτρα. Και φερνει οποτε μπορει εμποδια σε τριτες συσκευες ωστε να προωθει πάντα τις δικές της και βαζει συμβατοτητα μονο οταν την αναγκαζει καμια ευρωπαικη ενωση

Ειμαι εναντια σε αυτή την φιλοσοφία αυτης της εταιρειας και οσο μπορω να μην πριμοδοτω τετοιες πρακτικες θα το κάνω.

Τα λεω αυτα χωρις να βαλω κάτω χρηματα, χαρακτηριστικα κτλ

Ειμαι εναντια σε οτι πρεσβευει

επισης η καθε χαζοχαρουμενη που δεν ξερει να κάνει δεξι κλικ properties στον υπολογιστη της και ρωταει που ειναι το excel αφου δεν ειναι στην επιφανεια εργασιας να το δει (αρα σιγουρα δεν υπάρχει στον υπολογιστη) εχει iphone και λεει ποσο advanced ειναι και ποσσες λειτουργιες εχει στο instagram....... Οποτε και χωρις ιδεολογια δεν θα το επαιρνα το γ@μηδι μονο και μονο για να μην εχω ιδια συσκευη με αυτες

πες με παραξενιδη δεν θα εισαι ο πρωτος

σε εταιρεια που δουλευα μου εδιναν μονο iphone (δωρεαν). Δεν το πήρα ουτε τοτε. Προτιμω να το πληρωσω από την τσεπη μου τους ειπα

Τα δέχομαι αυτά που λες, αλλά εγώ μίλησα σαν μεσήλικας χρήστης και των δύο ταυτόχρονα.
      Οι δικοί σου λόγοι είναι θέμα αρχών μόνο, αφού δεν χρησιμοποιείς iOS.
      Το κλειστό σύστημα είναι στα θετικά για μένα, για λόγους ασφαλείας.

Τα πάντα όλα στην ζωή έχουν θετικά και αρνητικά. Το ίδιο ισχύει με τα κλειστά συστήματα .

Προφανώς είναι θέμα αρχών . Για να είμαι ειλικρινής όμως είχα κάποια στιγμή iphone. Είχα πάρει το 4 . Το οποίο φυσικά τότε είχα κάνει jailbreak αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Δεν ξαναπήρα από τότε γιατί είχα ξενερώσει που έπρεπε να κάνω jailbreak σε κάθε update για να έχω αυτά που θέλω

Τότε λοιπόν έχω να πω ότι τα 2 ανταγωνιστικά λειτουργικά είχαν αρκετά μεγάλη διαφορά και το iOS ήταν αρκετά ως πολύ καλύτερο. Τώρα πια είναι και τα 2 πολύ καλά. Βασικά εγώ ήθελα να υπάρχουν πολλά λειτουργικά και ξενέρωσα που επικράτησαν μόνο 2. Ήθελα και το Ubuntu και Firefox os και της Microsoft που είχε βγάλει και blackberry και όσα περισσότερα τόσο καλύτερο

Δυστηχως μόνο 2 επικράτησαν που είναι πολύ κακό. Το ελάχιστο θα έπρεπε να είναι 3 μεγάλες πλατφόρμες για να υπάρχει ανταγωνισμός

Διαφορετική λογική γι αυτό και είναι δύο αντίθετοι κόσμοι, ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Εγώ θέλω απλοιοκοτητα και κάτι stable, το ios το δίνει όποτε το επιλέγω. Άλλος ούτε να διανοηθεί να μην μπορεί να έχει χίλιες δύο παραμετροποιησεις οπότε θα επιλέξει android. Κάπου κερδίζει το ένα κάπου το άλλο.
      Αλλά ανακρίβειες του τύπου κάνουν τα πάντα για να πληρώνεις δεν ισχύουν. Δε χρειάζεται ευρώ το ios για να δουλέψει. Επίσης αντίστοιχα του jailbreak υπάρχει το root στα android, παλια το έκανα αλλά από ένα σημείο και μετά βαρέθηκα.
      Ακόμα δεν έχω κλείσει χρόνοι με το ios και δε μου λείπει ούτε στο ελάχιστο το android, δεν είναι απαραίτητα καλύτερο αλλά για τα δικά μου θέλω είναι

το root ειναι περιττο, δεν κερδιζεις πολλα. Μια χαρα κανω τα πάντα χωρις root

δεν ειναι καθολου το ιδιο με το jailbreak γιατι στο android σε αφηνει να κανεις σχεδον τα παντα χωρις ιδιαιτερους περιορισμους. Πρεπει να εισαι πολυ σκληροπυρηνικος να κάνεις root ή απλα να θες να περασεις αλλο os. υπερβολες δεν θελω τιποτα τετοιο

σωμφωνω μαζι σου στο πρωτο κομματι

αν δεν εγραφες το "ανακριβειες οτι κανουν τα παντα για να πληρωνεις" θα ειμασταν συμφωνοι γενικά χαχαχαχαχα

αλλα δεχομαι το οτι ειναι καλυτερο για σενα

posted in Αντίλογος
      cirus
      cirus
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST