Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Z
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 177
    • Best 112
    • Groups 0

    zaxosm

    @zaxosm

    303
    Reputation
    16
    Profile views
    177
    Posts
    0
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

    zaxosm Unfollow Follow

    Best posts made by zaxosm

    • RE: Nissan Juke 2019

      Μπλε Μεταλικό!

      IMG_0475 (2).jpg

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Nissan Juke 2019

      Χαιρετώ την ομάδα!

      Με την ευκαιρία, ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου με το υβριδικό Juke μου. Έχουμε πλέον φτάσει τα 19.000 χλμ και πρόσφατα έκανα ένα ταξίδι με τη λειτουργία Sport μόνιμα ενεργοποιημένη. Η μπαταρία δεν τελείωσε ποτέ, καθώς ο θερμικός κινητήρας ανέβαζε στροφές με τρόπο που τη διατηρούσε συνεχώς φορτισμένη. Στην ανηφόρα μετά τη Στυλίδα, με σταθερή ταχύτητα 140 χλμ/ώρα, το αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τον θερμικό κινητήρα χωρίς να φορτίζει την μπαταρία, αλλά παρόλα αυτά κρατούσε την ταχύτητα άνετα, με τη μπαταρία να παραμένει στα 5/8 ή και λίγο παραπάνω.

      Το γκάζι γενικά είναι άφθονο, και το αυτοκίνητο είναι αρκετά γρήγορο σε αυτή τη λειτουργία. Σε ένα σημείο, ένα Yaris Cross Hybrid στα διόδια έμεινε αρκετά πίσω. Ωστόσο, χρειάζεται λίγη εξοικείωση με τη λειτουργία του multimode κιβωτίου. Δεν του ταιριάζουν τα απότομα γκαζώματα, γιατί τότε μπερδεύεται λίγο με τα κατεβάσματα, αλλά με τον καιρό το συνηθίζεις.

      Από πλευράς θορύβου, δεν θα το έλεγα αθόρυβο, καθώς κάνει κάποιους περίεργους ήχους κατά τη μετάβαση από την ηλεκτρική στην θερμική λειτουργία – κάτι σαν “κρακ-κρακ” – αλλά η αντιπροσωπεία το θεωρεί φυσιολογικό.

      Η ανάρτηση συμπεριφέρεται εξαιρετικά, κρατώντας το αυτοκίνητο σταθερό και ισορροπημένο. Πιστεύω πως το Juke αδικήθηκε με την αρχική τιμή του στα 30+ χιλιάρικα.

      Όσον αφορά την κατανάλωση, με μέση ωριαία ταχύτητα 108 χλμ/ώρα και μία ώρα μέσα στην Αθήνα (από ΣΕΦ μέχρι Βαρυμπόμπη), έφτασε τα 6.8 λ/100 χλμ. Σε άλλες συνθήκες, με Normal mode, κινούμαι γύρω στα 5.8 λ/100 χλμ. Θεωρώ όμως ότι το ένα λίτρο παραπάνω αξίζει απόλυτα, γιατί το ευχαριστήθηκα! Επιπλέον, δεν είχα το άγχος της μπαταρίας, κάτι που τελικά είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά ουσιαστικό.

      Αυτα ✔️

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Nissan Juke 2019

      @zaxosm said in Nissan Juke 2019:

      Πολύ ωραίο review @dimsabas και κατατοπιστικό!

      Ακόμα προσπαθώ να προγραμματίσω το τεστ ντραιβ για να βγάλω κι εγώ ένα συμπέρασμα.

      Παιδιά για να μην παρεξηγηθώ το T-cross είναι καταπληκτικό all in one αυτοκίνητο. Η ευρυχωρία του και η πρακτικότητα δεν παίζονται. Απλά στην περίπτωσή μου αλλάξαν οι προτεραιότητες, οπότε δε με απσχολούν οι χώροι, χρειάζομαι το αυτόματο και την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση μέσα στη πόλη, θα ήθελα κάι πιο σπορτίφ και τέλος επειδή έχω φτάσει στα 36000 χλμ με το T-cross, έχει αρχίσει να με χαλάει η τρικίλυνδρη φύση του στο άκουσμά της......

      Πάντα μου άρεσε βέβαια το juke αλλά ήταν και πανάκριβο πριν 1,5 χρόνο που τα κοίταγα.

      Τώρα για το infotainment που αναφέρθηκε δε με πολυ απασχολεί, μιας και μόνιμα δουλεύω το apple car play αν και με χαλάει που δεν έχει ασύρματο αλλά πιστεύω ζω και χωρίς αυτό. Δεν έχω παρατηρήσει να λείπει κάτι σημαντικό εξοπλιστικά, άλλωστε εχω τη βασική έδοση του T-cross οπότε δεν έχω και ψηλά στανταρντ.

      Και επειδή δε θέλω να ξεφύγω από τα 4,2μετρα μήκους δε βρίσκω και κάτι άλλο σαν εναλλακτική σε αυτά που ζητάω.

      Τελικά το έκανα το βήμα! Juke 1.6 Hybrid N-connecta Υβρίδιο. Το είχα παραγγείλει αλλά είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου δεύτερες σκέψεις, κυρίως λόγω τιμής. Ωστόσο λόγω της ανανέωσης πέτυχα μια αξιοσέβαστη έκπτωση και κάμφθηκαν όλες οι δεύτερες σκέψεις.

      Οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες. Το αυτόματο κιβώτιο είναι εκπληκτικό, όπως και τα τιμόνι, ανάρτηση, καθίσματα. Αποπνέει μια macho αίσθηση στον δρόμο και είναι και αρκετά γρήγορο. Κατανάλωση έχω κάνει και 1.8/100 έχω κάνει και 7/100 δεν έχω βγάλει ασφαλές συμπέρασμα. Δεν έχει τους χώρους του T-cross αλλά δεν είναι το ζητούμενο.

      Περισσότερα εν καιρό!

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Nissan Juke 2019

      Έχοντας λοιπόν διανύσει περί τα 1700χλμ έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα.

      Αρχικά να πω εδώ πως το μέτρο σύγκρισης είναι το VW t-cross 1.0 95 ps χειροκίνητο που είχα, η BMW X2 18i DCT του πατέρα μου.

      Ο λόγος που πήρα το JUKE είναι πως ήθελα κάτι πιο νεανικό, πιο γρήγορο, πιο σπορ και πιο εύκολο στην οδήγηση όπου το JUKE τα έχει όλα αυτά.

      Στα θετικά:

      • Είναι SUV αλλά δεν το νιώθεις. Δεν κάθεσαι "πάνω" στο αμάξι αλλά μέσα σε αυτό. Η θέση οδήγησης είναι πάρα πολύ καλή.
      • Το "πάτημα" του αυτοκινήτου είναι καταπληκτικό όπως και η σταθερότητά του ακομακαι σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Εκεί που για παράδειγμα άνω των 140 στο t-cross αισθανόσουν οτι υπήρχε μία σχετική αστάθεια ίως και λόγω σχήματος, δηλαδή ένιωθες την ταχύτητα κάτι που στο JUKE δεν υπάρχει επουδενί.
      • Το τιμόνι είναι πάρα πολύ καλό. Θα έλεγα εφάμιλο της BMW και σίγουρα πολύ καλύτερο σε αίσθηση από του t-cross.
      • Φοβερά σε αίσθηση και πολύ εξκούραστα καθίσματα τόσο σε σύγκριση με την Χ2 όσο και με του t-cross
      • Πολύ ποιοτικά υλικά στο εσωτερικό, γενικά σου αποπνέει μία αίσθηση ενα κλικ παραπανω από άλλα της κατηγορίας τουλάχιστον από την έκδοση N-connecta και πάνω. Σίγουρα είναι πολύ πιο ποιοτικό από το t-cross.
      • Κινητήρας - απίστευτα εύρωστος και αρκούντως δυνατός. Δεν αισθάνεσαι πουθενά έλλειψη δύναμης και λόγω της μπαταρίας το γκάζι είναι πολύ άμεσο.
      • Κιβώτιο - Εξαιρετικά ομαλό και άνετο αν και σε ορισμένες περιπτώσεις (απότομο τέρμα γκάζι) κάνει κάποια χαζά κατεβάσματα με αποτέλεσμα να φέρενι στιγμιαία θόρυβο από τον κινητήρα.
      • Κατανάλωση - Μέχρι στιγμής εξαιρετική. Σήμερα στο κατέβα από Νέα Φιλοθέη - Χαϊδάρι για παράδειγμα με το e-pedal το οποίο είναι εκπληκτικό μέσα στη πόλη, έγραψα 2,1λ/100 όταν με το t-cross εφτανα στα 6,5-7λ/100.

      IMG_0576.jpg IMG_0577.jpg

      Αρνητικά:

      • H ανάρτηση, παρότι φοβερή στο ανοιχτό δρόμο, σε μεγάλες λακούβες κοπανάει απίστευτα και γίνεται κουραστική ώς ένα βαθμό.
      • Οθόνη Infotainment - Πολύ μέτρια γραφικά και γενικά πολύ πιο μέτρια από αυτή του T-cross.
      • Ελλέιψεις εξοπλισμού - Έχει απλο cruise control και όχι adaptive, και το lane assist δεν έχει αυτόματη διόρθωση πορείας. Επίσης τα παράθυρα συνοδηγού και πίσω δεν κλείνουν αυτόματα.
      • Ο χώρος αποσκευών περιορίζεται σημαντικά λόγω της μπαταρίας και είναι ρηχός στα 350 λίτρα.

      Νομίζω αυτά έχω εντοπίσει για αρχή. Συνοψίζοντας, είναι ένα πολύ δεμένο αυτοκίνητο, με "προσωπικότητα" θα έλεγα ως προς την εμφάνιση, μία σχετικά καλή τιμή για τα δεδομένα της εποχής, ένα πολύ άρτιο σύστημα υβριδικότητας και αν εξαιρέσεις το χώρο αποσκευών ικανοποιητικότατους χώρους.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: VW T-Cross

      Αρχικα να αναφερω πως εχω βασικη εκδοση βασικο κινητηρα. Τιποτα παραπανω εκτος απο αυτοματο κλιματισμο.

      Το αυτοκινητο παταει καλα στο δρομο και εμπνεει ασφαλεια. Για μενα εχει μια πολυ στιβαρη οδικη συμπεριφορα χωρις κατι αξιοσημειωτο που θα πεις ουαου.

      Οι χωροι ειναι μεγαλο ατου. Εξαιρετικοι και απολυτα εκμεταλευσιμοι. Το συρομενο πισω καθισμα και ο διπλος πατος στο χωρο αποσκευων το απογειωνουν.

      Η σχεδιαση παροτι συντηριτικη ειναι απολυτα λειτουργικη. Εχεις το απαραιτητο υψος ενος suv μαζι με παρα πολυ καλη περιφερειακη ορατοτητα και μια αψεγαδιαστη εργονομια μεσα.

      Η πισω ανάρτηση εχει μια ξερη αντιδραση οταν ειναι αδειο αλλα οχι κατι που στο τελος της ημερας θα ενοχλησει συνολικα.

      Ο κινητηρας με τα 95 αλογα ειναι αρκετος για τα δικα μου γουστα. Φωτια δε βαζει αλλα κινουμαι αξιοπρεπεστατα σε ολες τις συνθηκες. Το 5αρι κιβωτιο παροτι ξενιζει τελικα ειναι μονο ψυχολογικο. Εχει εξαιρετικη κλιμακωση και μονο η μακρια πεμπτη ισως προβληματισει κατω απο τις 2500 στροφες.

      Η καταναλωση φυσιολογικη θα ελεγα. Περιπου 5,5 εκτος και 7,5 εντος. Δεν ανταγωνιζεται υβριδικα σε καμια περιπτωση αλλα ειναι ικανοποιητικη για τα 1200+ κιλα του.

      Η ποιοτητα των υλικων ειναι το μελανο σημειο, παντου σκληρα πλαστικα αλλα δείχνουν δεμενα τουλαχιστον. Δε συναυδουν με τα 21 + που ζηταει. Το taigo εχει μαλακα υλικα π.χ…….

      Ο βασικος ψηφιακος πινακας οργανων 8’’ παροτι εχει καλη αναλυση δεν εχει πολλες λειτουργιες και φαινεται «λιγος». Αξιζει πολυ ο pro.

      Επισης εχει μικρο ντουλαπακι συνοδηγου αλλα οι θηκες στις πορτες αχανεις και το συρταρακι κατω απο τον συνοδηγο πολυ βολικο μαζι με τον κλειστο χωρο στο υποβραχιονιο.

      Τελος οι διαστασεις του ειναι τετοιες που εξασφαλιζουν μια αρτια συμβιωση εντος αστικου κεντρου και εκτος αν θες ενα αυτοκινητο που να τα κανει ολα.

      Αυτα σαν πρωτη εμπειρια στα πρωτα 2500 χλμ.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Inster (2024)

      Παραλάβαμε λοιπόν το inster με τη μικρή μπαταρία (42KWH) και έχουμε ήδη κάνει τα πρωτα 200 χλμ. Παραλαβή με 100% μπαταρία και τώρ είμαστε στα 40%, που σημαίνει οτι 300χλμ τα έχει θεωρητικά.

      Μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά και είναι εξαιρετικό για όλες τις αστικές μετακινήσεις που έχω κάνει. Αυτό που κάπως ξυνίζει είναι ο κύκλος στροφής. Νομίζω οτι θα μπορούσε να κόβει περισσότερο και φαίνεται σε κάποια σημεία.

      Είναι αρκετά πρακτικό και πάρα πολύ άνετο, ειδικά πίσω, που τολμώ να πω είναι περισσότερο άνετο από μπροστά και αυτό γιατί η κεντρική κονσόλα περιορίζει αρκετα το άνοιγμα των ποδιών. Ο χώρος αποσκευών εντυποσιακός για το μέγεθος.

      Οι αναρτήσεις πολύ άνετες, δεν κοπανάει καθόλου και αποπνέει αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Ο κλιματισμός παρότι δεν εχει αντλία θερμότητας αποδοτικότατος τόσο σε κρυο όσο και ζεστό. Βέβαια αυξάνει αρκετά την κατανάλωση αλλά δεν έχω επαρκές δείγμα ακόμα.

      Αύριο θα κάνω την πρώτη φόρτιση στο wallbox που ήδη έχω βάλει στο σπίτι στα 7,4kw καθώς έχω μονοφασικό ενισχυμένο ρεύμα, ώστε να δω χρόνους κλπ.

      Μένει να το δω και σε ταξίδι πως πάει και τις καταναλώσεις έχει.

      Να σημειώσω πως ο φόρτιστης που δίνει η Hyundai είναι κλασικός σουκο με μέγιστο ρεύμα τα 12Α και όχι 16Α, που είναι λίγο περιοριστικό.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

      Χαιρετω την ομαδα. Οπως σας ειχα πει παλιοτερα ψαχνομουν ιδιαιτερα για tucson γιατι για καποιο λογο μου αρεσε αρκετα και επρεπε να φυγει το juke.

      Παροτι για μενα η κορυφαια εκδοση ειναι η limited δεν ηθελα να σκαρφαλωσω στα σχεδον 34 χιλιαρικα και κατεληξα στην τελειως βασικη premium οπου εν τελει και με πολυ παζαρι συζητησα αγορασα αρκετα φτηνοτερα απο την τιμη καταλογου - εν γνωση μου για τις χαζες ελλειψεις στον εξοπλισμο.

      Για την χρηση που προοριζεται - αποκλειστικα ταξιδια και για καποια αναγκη στην πολη αν το inster δεν ειναι διαθεσιμο - δε μπορουσα με τιποτα να κανω το αλμα προς τη limited. Δεν ειχε νοημα για μενα μια δαφορα που εν τελει ηταν περιπου 5 και κατι χιλιαδες Ευρω.

      Συνεπως καταληξαμε σε αυτο το ιδιαιτερο πρασινο σκουρο με χειροκινητο 6αρι σασμαν. Πολυ ευχαριστημενος σε γενικες γραμμες. Πολυ δυνατο το μοτερ με τα 160 αλογα. Το mild hybrid συστημα κανει εξαιρετικη δουλεια και το lag ειναι ανυπαρκτο απο τος 1000 στροφες ανεβάζει δυνατα. Οι χωροι ειναι απαιχτοι. Η ποιοτητα κατασκευης και η συναρμογη σιγουρα κατωτερη απο γερμανικες κατασκευες αλλα σε καλα επιπεδα οχι κατι αξιο αναφορας. Η ποιοτητα κυλισης ειναι σχετικα καλη, το τιμονι λιγο ασαφες ειδικα σε πιο υψηλες ταχυτητες, και η αναρτηση τα καταπινει ολα - ειναι υποδειγμα για κορεατικο αυτοκινητο.

      2 αρνητικα εχω εντοπισει για την ωρα - 1) το 215/65/17 λαστιχο αδυνατει πολλες φορες να υποστηριξει τις επιταχυνσεις κυριως με δευτερα. Δεν ξερω αν φταινε τα muchelin premacy που εχει ή η διασταση αλλα με προβληματιζει. 2) το a.c. Πολλες φορες σε χαμηλες ταχυτητες μεσα στη πολη σε καποια φορτια δειχνει σαν να αποσυμπλεκει το κομπρεσορα και ερχεται κιγο υγρος και πιο ζεστος αερας οπου μετα απο λιγο επανερχεται. Δεν ξέρω αν φταιει που δεν ειναι αυτοματο κλιμα αλλα δεν το ειχα σε καποιο αλλο αυτοκινητο. Αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας με διαφωτισει!

      alt text

      alt text

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Inster (2024)

      Το inster έχει εντυπωσιακούς χώρους και είναι 4θέσιο γιατί είναι πολύ στενό 1,61m. Πράγμα το οποίο όμως θα εκτιμηθεί δεόντως εντός πόλης.

      Ξέρω ότι τα πρώτα βγήκαν στους δρόμους την προηγούμενη εβδομάδα. Εχει ένα test drive στην lamda στη Συγγρού λευκό πάντως.

      Εγώ τελικά έδωσα την παραγγελία για το 42kw ακολουθώντας και τις προτροπές σας μιας και θα κινούμαι κατά βαση στην Αθήνα με αυτό.

      Και ενώ έλεγα να πάρω μαύρο, είδα ένα χακί προς παράδοση και με κέρδισε. Αναμένω παραδοση σε 2-3 εβδομάδες.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Renault Twingo III

      Twingo 3 1.0 71 ps in touch 11/2015 -110000χλμ

      Τα θεματα που εχω εντοπισει ειναι:

      Μετα τα πρωτα 2 χρονια αρχισε να δυσλειτουργει το σταρτ στοπ και ποτε δε βρεθηκε λυση. Το απενεργοποιω.

      Αλλαξα δισκο πλατω στα 80000χλμ που το θεωρω συντομο διαστημα. 550€

      Το χειροτερο ηταν οταν εχανε παραφλου απο ενα σημειο, εγλειφε ουσιαστικα αλλα επειδη με αυτα δε παιζουμε ειπα να αλλαξω ενα σωληνακι των 10 ευρω, ΟΜΩΣ επειδη η μηχανη ειναι πισω, επρεπε να κατεβει ολη για να γινει η δουλεια και για εργασια εδωσα 150€.

      Επισης ελλαξα μιζα περυσι - 500€

      Να ξερει πως τα λαστιχα ειναι πανακριβα, εχει περιεργες διαστασεις. Bridgeston t5 που εβαλα πριν κανα 8 μηνο 400€. Οχι οτι αλλαζεις συνεχεια αλλα αυτο το θεμα δεν το εχεις στα υπολοιπα της κατηγοριας.

      Και το mii εχει βγαλει θεματακια του κολλητου, απλα ειναι πιο διαχειρισιμα και βρισκεις πιο ευκολα μαστορια, ανταλλακτικα κλπ κλπ.

      ΟΜΩΣ, παρολα αυτα παλι twingo θα προτιμουσα. Ειναι πολυ πιο ανετο μεσα, με αρκετο αερα μπροστα, πολυ πιο ενδιαφερον σχεδιαστικα μεσα εξω, και δε βλεπεις λαμαρινες, και ειναι πιο ησυχο.

      Αν ομως ζυγιζει την αξιοπιστια περισσοτερο απο τα παραπανω, δε νομιζω πως ειναι και η καλυτερη επιλογη.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Inster (2024)

      Χαιρετω την ομαδα!

      Μερικα συμπερασματα που εχω βγαλει για το inster στο διαστημα που το εχω!

      Αρχικα να πω πως εχω τη μεσαια εκδοση με τη μικρη μπαταρια 42kw.

      Το αυτοκινητο δειχνει μεγαλυτερης κατηγοριας και παταει εξαιρετικα στο δρομο. Δεν κοπαναει και πηγαινει παρα πολυ smooth και ηρεμα. Θα ηθελα ισως λιγο πιο μαλακα τα καθισματα αλλα για την ωρα ειμαι οκ. Ισως καποιοι με περισσοτερα κιλα το νιωσουν πιο πολυ.

      Δεν τριζει τιποτα μεσα και σε αυτο πιθανα βοηθουν τα σκληρα πλαστικα αλλα με την πολυ καλη συναρμογη τους. Πολυ καλες ολες οι οθονες γρηγορες καθαρες και φωτεινες.

      Ειναι παρα πολύ πρακτικο αυτοκινητο και οταν μετεφερα τα πεθερικα πισω ενθουσιαστηκαν απο το ποσο ανετα καθισαν. Μεγαλο πλεονεκτημα οτι εινασταν ολοι πολυ ανετα και ας ειναι 4 θεσιο.

      ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ
      Στα πιο πρακτικα, κινειται γρηγορα και αμεσα τοσο οσο να μην παρασυρεσαι και ξεφευγεις. Στην πολη καταναλωνει περιπου 1% μπαταριας για 3,5 χιλιομετρα χωρις κλιματισμο. Οπου σημαινει οτι θα βγαλει περι τα 350χλμ μεσα στην πολη.
      Εκτος πολης με τον υποκογισμο που εχω κανει πεφτουμε στα 2,7χλμ με 1% μπαταρια και χωρις κλιματισμο παλι. Σιγα σιγα που θα πιασουν οι ζεστες θα δουμε και εκει πως τα παμε.

      ΦΟΡΤΙΣΗ
      Φορτιζω παντα μεχρι 80% και συνηθως απο 30-40%. Δεν εχω φορτισει ποτε σε Dc για να δω χρονους αλλα στον AC charcher της Schneider στα 7kw παιρνει 1,1 kwh στα 10 λεπτα που ειναι φπεραρκετα για τα διαστηματα που μου χρειαζεται. Στο εξοχικο που φορτιζω με το εργοστασιακο στα 12Α ανεβαινουν αρκετα οι χρονοι και εκτιμαω την κινηση που εκανα να αγορασω τον φορτιστη ως αρκετα καλη παροτι στην αρχη μου ελεγαν πως με τον δικο του θα ειμαι κομπλε.

      ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
      Τωρα στα προβληματα μια φορα μου αναψε το καμπακι ελεγξτε συστημα ψυξης κινητηρα αλλα το εσβησα και ανοιξα ξανα και εξαφανιστηκε. Ελπιζω να ηταν τυχαιο. Ειδομεν!

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm

    Latest posts made by zaxosm

    • RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

      @chrisk6 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      @zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      @chrisk6 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      235/60/17 είναι η σωστότερη επιλογή και πιο κοντινή στο βήμα σου. Επίσης δεν χάνεις και από προφίλ.

      Μπαινει ομως στη ζαντα αυτη 235;

      Λογικά ναι. Αυτή είναι η διάσταση;

      Ναι ναι ακριβως!!

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

      @chrisk6 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      235/60/17 είναι η σωστότερη επιλογή και πιο κοντινή στο βήμα σου. Επίσης δεν χάνεις και από προφίλ.

      Μπαινει ομως στη ζαντα αυτη 235;

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

      @npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      @zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      @georgemit said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      @zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      Σας ευχαριστώ πολύ!

      @georgemit said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      Καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα!
      Αυτό που αναφέρεις με το ac μήπως συμβαίνει μόλις το αμάξι σβήνει με το start stop;

      Όχι, δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. Και μιας και αναφερόμαστε σε αυτό, η Hyundai κάνει κάτι που είναι πολύ λάθος, βάζει απλού τύπου μπαταρία και όχι AGM ή εστω EFB.

      Και μιας και αναφερόμαστε στο start stop, o τρόπος λειτουργίας του μου φαίνεται περίεργος. Δεν λειτουργεί όπως σε άλλα αυτοκίνητα που είχα, όπου πατώντας συμπλέκτη ενεργοποιούταν ο κινητήρας, αλλά εδώ πρέπει να πατήσεις γκάζει για να γίνει.

      Αυτό με το a.c. το είχα παρατηρήσει και στο twingo III που είχα αλλά το έκανε για να εμψυχώσει το κινητήρα με τα ανεμικά 71 άλογα. Αν και εδώ γίνεται για αυτό δεν έχει και πολύ νόημα.

      Αυτό για τη μπαταρία δε το γνωρίζω, μήπως όμως δε τη χρειάζεται λόγω mildhybrid;
      Στο i30 πάντως το ss λειτουργεί πολύ ομαλά, παίρνει μόλις πατήσεις συμπλέκτη. Το έχω μόνιμα ενεργοποιημενο.
      Το ac βγαίνει εκτός μόνο όταν σβήνει το αμάξι με το ss, συνεχίζει να λειτουργεί μόνο ο ανεμιστήρας και μετά από μερικά δευτερόλεπτα το αμάξι ξαναπαίρνει.

      Είναι διαφορετικό σε λειτουργία τότε το Tucson γιατί πρέπει να πατήσεις το γκάζι για να πάρει μπροστά!

      @npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      @npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      @zaxosm Καλορίζικο!

      Όταν λες σε προβληματίζει, εννοείς ότι σου σπινιάρει; Στην 1η δεν στο κάνει;

      Το κάνει και με πρώτη και ορισμένες φορές και με τρίτη. Και επεμβαίνει σχετικά αργά το ESP γι ανα το κρατήσει. Απλά κάποιες φορές μου φαίνεται λίγο επικίνδυνο, καθώς σπινιάρει ασυγκράτητα και δεν φεύγει μπροστά το όχημα. Σπάνια περίπτωση βέβαια αλλά μου έχει συμβεί 2 φορές.

      Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Primacy δεν είναι μάπα. Μήπως λόγω θερμοκρασίας και σκόνης στους δρόμους βλέπεις μεγενθυμένο το πρόβλημα;

      Κοίτα έχουν ακουστεί διάφορα για τα λάστιχα που βάζει ο κατασκευαστής. Δεν ξέρω. Πάντως δεν είχα το ίδιο θέμα στην BMW X2 με 225/55/17 primacy run flat. Ίσως φταίει οτι είναι στενό (215) τότε.

      Το επόμενο 225/60R17 τότε.

      Θα μπορουσε ναι! Θα το δω!

      Να προσθεσω επισης πως το αυτοκινητο εχει φρεναρες! Πραγματικα εντυπωσιαστηκα. Συκριτικα με το juke και το t cross σαν να ειναι απο αλλο πλανητη. Αγκυρες πραγματικα.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Inster (2024)

      @criuser said in Hyundai Inster (2024):

      Το είδα σήμερα και στον δρόμο, αλλά και περνώντας έξω από την έκθεση της Χιουντάι στο δαχτυλίδι.

      Μικρούλι και στενούλι, σαν μεγάλο ΑΜΙ μου φάνηκε.

      Ομορφο πάντως.

      Ειναι στενουλι ναι! Δηλαδη δε θα βολευτει ευκολα ενας πιο ευσωμος μπροστα. Πισω δεν επηρεαζει ως 4 θεσιο αλλα μπροστα εχεις περιορισμενο χωρο απο την πορτα ως την κεντρικη κοσνσολα.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Inster (2024)

      @mesastou said in Hyundai Inster (2024):

      @zaxosm said in Hyundai Inster (2024):

      @mesastou said in Hyundai Inster (2024):

      @zaxosm said in Hyundai Inster (2024):

      @mesastou said in Hyundai Inster (2024):

      @zaxosm said in Hyundai Inster (2024):

      Ενταξει ναι δεν ειναι η πρωτη επιλογη αλλα ειπα να το δοκιμασω.

      Εμεις παμε συχνα στο ναυπλιο σε συγγενικο προσωπο και παω μονο με αυτο! Μας παει και μας φερνει εξαιρετικα! Δε νοουμαι πλεον να παρω το βενζινοκινητο (hyundai tucson) για εκει εφοσον και στο σπιτι υπαρχει 16αρα πριζα που κανω ανετα τη δουλεια μου εκει. Οποτε με κοστος καπου στα 9 ευρω παω και ερχομαι. Με το βενζινοκινητο θελουμε το λιγοτερο ενα 50€ .

      με τι κόστος kWh βγάζεις κατανάλωση στο 1/5 ! ?
      και φυσικά είναι εντελώς άλλης κατηγορίας αυτοκίνητα...
      Δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτική αυτή η σύγκριση...

      Εχω της Δεη σταθερο στο 0,139€/kwh. Ειναι μια σχετικα προχειρη προσεγγιση στα 0,20 /kwh .

      κι εγώ το ίδιο έχω αλλά υπολογίζω 0,24 μειωμένο ή 0,25 κανονικά, μαζί με το 6% ΦΠΑ και μάλλον πρέπει να υπολογίζουμε και ένα 10% απώλειες...

      Ανεβαίνει τόσο πολύ λες; Οι απώλειες με τι έχουν να κάνουν; Με τον φορτιστή που έχει ο καθένας;

      Εγώ έχω πάρει έναν της schneider https://www.kafkas.gr/ilektrokinisi/stathmoi-fortisis-il.ochimaton/monofasikoi-fortistes-ac-mode-3-/schneider-electric-2-stathmos-fortisis-ev-epitoichos-1fasis-7-4kw-t2-7m-kalodio_315726/ που δεν εχει πολλά φρου φρου - βασικά τίποτα, αλλά μέχρι στιγμής δείχνει αρκετά ποιοτικός. Φορτίζω στα 6,7KW και έχει γίνει σοβαρή εγκατάσταση με πολλές ασφάλειες, ρυθμιστές τάσης κλπ.

      Όπως έγραψε και ο dettol οι απώλειες είναι μεγαλύτερες στα λίγα kw, για παράδειγμα η πρίζα μου δείχνει κατανάλωση 2,1 αλλά το αυτοκίνητο γράφει πως φορτίζω με 1,8 (Byd Dolphin). Οπότε και το 10% που έγραψα είναι ίσως 15%.. (για μένα με μπαλαντέζα 15 μέτρων 3Χ1,5, λόγικα με 3Χ2,5 θα είχα μικρότερες απώλειες).

      Υπάρχει σίγουρα σχετικο YouTube video όπου κάποιος έκανε τέτοιες δοκιμές...

      Αρα παιζει ρολο και το καλωδιο ε; Οταν φορτιζωαπο απλη πριζα πεταω ενα 10 μετρο 3 x 1,5 που εψω παντα πισω μαζι με τον φορτιστη. Ισως παρω ενα μεγαλυτερης διατομης. Ισως παρω και αλλο φορτιστη που να μπορει να βγαλει και 16Α απο απλη πριζα γιατι ο δικος του βγαζει εως 12.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Inster (2024)

      @dettol said in Hyundai Inster (2024):

      @zaxosm said in Hyundai Inster (2024):

      @dettol said in Hyundai Inster (2024):

      @zaxosm said in Hyundai Inster (2024):

      Χτες ηρθα προς το Ναυπλιο. Με πολυ κινηση μεσα στην αθηνα και την αττικη οδο και a.c. Στους 25 μονιμα, ξεκινησαμε με 78% και φτασαμε με 22% (175χλμ). Ταχυτητες υψηλες σχετικα 120-145 που ειναι και η τελικη απο ελευσινα ως και εδω.

      Οταν το εβαλα να φορτισει στα 12Α μεχρι το 80% χρειαστηκε αυτον τον χρονο:

      Επειδη εχω και πριζα smart με μετρητη απαιτηθηκαν συνολικα 28kwh οποτε αν το βαλω επι 0,24 περιπου 6,5€.

      Στο γύρνα θα το παω πιο στρωτα και ηρεμα γιατι τωρα το κυνηγουσα αρκετα.

      Από περιέργεια, απο τις 28kwh που μέτρησε η πρίζα, πόσες τελικά κατέληξαν στην μπαταρία του αμαξιού;

      Εαν υπολογισουμε πως λενε πως πραγματικα απο τα 42 ειναι πραγματικα οι 39kwh, και χρειάστηκα περι το 56% βγαινει καπου στις 22kwh. Δεν ξερω αν το μετραω σωστα βεβαια. Οποτε καπου χαθηκαν θεωρητικα 6 kwh. Αυτο επηρεαζεται απο τον φορτιστη;

      Εξαρταται σιγουρα απο το αυτοκινητο αλλα μαλλον και απο τον φορτιστη. Απο εκει και περα πρεπει να υπολογισεις και ποσες kwh καταναλωσε το οχημα τις ωρες που φορτιζε για να καταλαβεις ποσες ηταν πραγματικα οι απωλειες. Προσωπικα δεν πιστευω οτι εχασες 21% (6/28) αν και εχω διαβασει οτι οι απωλειες αυξανονται σε χαμηλη ισχυ φορτισης. Δεν το εχω επαληθευσει, απλα το αναφερω ως κατι που διαβασα. Επισης, με τις lfp μπαταριες δεν μπορεις να εισαι απολυτα σιγουρος σε ποιο soc βρισκεσαι. Επομενως μπορει να νομιζεις οτι φορτισες 22kwh (βασει διαφορας πριν-μετα του soc) αλλα να εχεις φορτισεις περισσοτερες kwh. Τεσπα, παντως ενα 10% απωλειες σε ac φορτιση, θεωρειται στα πλαισια του φυσιολογικου.

      Ok, βεβαια το inster εεχεο nmc μπαταρια αλλα μου φαινεται και μενα αρκετη η απωλεια. ίσως εχει νοημα να ξεφορτισω και να παω 100%. Εκει ισως φανει πιο σωστα!

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Inster (2024)

      @dettol said in Hyundai Inster (2024):

      @zaxosm said in Hyundai Inster (2024):

      Χτες ηρθα προς το Ναυπλιο. Με πολυ κινηση μεσα στην αθηνα και την αττικη οδο και a.c. Στους 25 μονιμα, ξεκινησαμε με 78% και φτασαμε με 22% (175χλμ). Ταχυτητες υψηλες σχετικα 120-145 που ειναι και η τελικη απο ελευσινα ως και εδω.

      Οταν το εβαλα να φορτισει στα 12Α μεχρι το 80% χρειαστηκε αυτον τον χρονο:

      Επειδη εχω και πριζα smart με μετρητη απαιτηθηκαν συνολικα 28kwh οποτε αν το βαλω επι 0,24 περιπου 6,5€.

      Στο γύρνα θα το παω πιο στρωτα και ηρεμα γιατι τωρα το κυνηγουσα αρκετα.

      Από περιέργεια, απο τις 28kwh που μέτρησε η πρίζα, πόσες τελικά κατέληξαν στην μπαταρία του αμαξιού;

      Εαν υπολογισουμε πως λενε πως πραγματικα απο τα 42 ειναι πραγματικα οι 39kwh, και χρειάστηκα περι το 56% βγαινει καπου στις 22kwh. Δεν ξερω αν το μετραω σωστα βεβαια. Οποτε καπου χαθηκαν θεωρητικα 6 kwh. Αυτο επηρεαζεται απο τον φορτιστη;

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Inster (2024)

      Χτες ηρθα προς το Ναυπλιο. Με πολυ κινηση μεσα στην αθηνα και την αττικη οδο και a.c. Στους 25 μονιμα, ξεκινησαμε με 78% και φτασαμε με 22% (175χλμ). Ταχυτητες υψηλες σχετικα 120-145 που ειναι και η τελικη απο ελευσινα ως και εδω.

      Οταν το εβαλα να φορτισει στα 12Α μεχρι το 80% χρειαστηκε αυτον τον χρονο:

      alt text

      Επειδη εχω και πριζα smart με μετρητη απαιτηθηκαν συνολικα 28kwh οποτε αν το βαλω επι 0,24 περιπου 6,5€.

      Στο γύρνα θα το παω πιο στρωτα και ηρεμα γιατι τωρα το κυνηγουσα αρκετα.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

      @georgemit said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      @zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      Σας ευχαριστώ πολύ!

      @georgemit said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      Καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα!
      Αυτό που αναφέρεις με το ac μήπως συμβαίνει μόλις το αμάξι σβήνει με το start stop;

      Όχι, δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. Και μιας και αναφερόμαστε σε αυτό, η Hyundai κάνει κάτι που είναι πολύ λάθος, βάζει απλού τύπου μπαταρία και όχι AGM ή εστω EFB.

      Και μιας και αναφερόμαστε στο start stop, o τρόπος λειτουργίας του μου φαίνεται περίεργος. Δεν λειτουργεί όπως σε άλλα αυτοκίνητα που είχα, όπου πατώντας συμπλέκτη ενεργοποιούταν ο κινητήρας, αλλά εδώ πρέπει να πατήσεις γκάζει για να γίνει.

      Αυτό με το a.c. το είχα παρατηρήσει και στο twingo III που είχα αλλά το έκανε για να εμψυχώσει το κινητήρα με τα ανεμικά 71 άλογα. Αν και εδώ γίνεται για αυτό δεν έχει και πολύ νόημα.

      Αυτό για τη μπαταρία δε το γνωρίζω, μήπως όμως δε τη χρειάζεται λόγω mildhybrid;
      Στο i30 πάντως το ss λειτουργεί πολύ ομαλά, παίρνει μόλις πατήσεις συμπλέκτη. Το έχω μόνιμα ενεργοποιημενο.
      Το ac βγαίνει εκτός μόνο όταν σβήνει το αμάξι με το ss, συνεχίζει να λειτουργεί μόνο ο ανεμιστήρας και μετά από μερικά δευτερόλεπτα το αμάξι ξαναπαίρνει.

      Είναι διαφορετικό σε λειτουργία τότε το Tucson γιατί πρέπει να πατήσεις το γκάζι για να πάρει μπροστά!

      @npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      @npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      @zaxosm Καλορίζικο!

      Όταν λες σε προβληματίζει, εννοείς ότι σου σπινιάρει; Στην 1η δεν στο κάνει;

      Το κάνει και με πρώτη και ορισμένες φορές και με τρίτη. Και επεμβαίνει σχετικά αργά το ESP γι ανα το κρατήσει. Απλά κάποιες φορές μου φαίνεται λίγο επικίνδυνο, καθώς σπινιάρει ασυγκράτητα και δεν φεύγει μπροστά το όχημα. Σπάνια περίπτωση βέβαια αλλά μου έχει συμβεί 2 φορές.

      Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Primacy δεν είναι μάπα. Μήπως λόγω θερμοκρασίας και σκόνης στους δρόμους βλέπεις μεγενθυμένο το πρόβλημα;

      Κοίτα έχουν ακουστεί διάφορα για τα λάστιχα που βάζει ο κατασκευαστής. Δεν ξέρω. Πάντως δεν είχα το ίδιο θέμα στην BMW X2 με 225/55/17 primacy run flat. Ίσως φταίει οτι είναι στενό (215) τότε.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

      Σας ευχαριστώ πολύ!

      @georgemit said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      Καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα!
      Αυτό που αναφέρεις με το ac μήπως συμβαίνει μόλις το αμάξι σβήνει με το start stop;

      Όχι, δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. Και μιας και αναφερόμαστε σε αυτό, η Hyundai κάνει κάτι που είναι πολύ λάθος, βάζει απλού τύπου μπαταρία και όχι AGM ή εστω EFB.

      Και μιας και αναφερόμαστε στο start stop, o τρόπος λειτουργίας του μου φαίνεται περίεργος. Δεν λειτουργεί όπως σε άλλα αυτοκίνητα που είχα, όπου πατώντας συμπλέκτη ενεργοποιούταν ο κινητήρας, αλλά εδώ πρέπει να πατήσεις γκάζει για να γίνει.

      Αυτό με το a.c. το είχα παρατηρήσει και στο twingo III που είχα αλλά το έκανε για να εμψυχώσει το κινητήρα με τα ανεμικά 71 άλογα. Αν και εδώ γίνεται για αυτό δεν έχει και πολύ νόημα.

      @npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

      @zaxosm Καλορίζικο!

      Όταν λες σε προβληματίζει, εννοείς ότι σου σπινιάρει; Στην 1η δεν στο κάνει;

      Το κάνει και με πρώτη και ορισμένες φορές και με τρίτη. Και επεμβαίνει σχετικά αργά το ESP γι ανα το κρατήσει. Απλά κάποιες φορές μου φαίνεται λίγο επικίνδυνο, καθώς σπινιάρει ασυγκράτητα και δεν φεύγει μπροστά το όχημα. Σπάνια περίπτωση βέβαια αλλά μου έχει συμβεί 2 φορές.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Z
      zaxosm
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
      • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
      • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
    • VIDEO
      • 4TTV
      • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CANDID CAMERA
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΛΕΞΙΚΟ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΑΓΩΝΕΣ
      • FORMULA 1
      • WRC
      • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
      • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4T CLASSIC
      • ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
      • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ
      • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
      • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
    • 2ΤΡΟΧΟΙ
      • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
      • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CLASSIC
    • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
    • MENU
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
    • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
    • ΚΟΚ

    logo footer

    coty











    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • FORUM
    4T FORUM
    4T LIBRARY
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
    Powered by nxcode.gr