Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    J
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 220
    • Best 132
    • Groups 0

jousis

@jousis

298
    Profile views
    220
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

jousis Unfollow Follow

Best posts made by jousis

• RE: Peugeot 208

@dg79 said in Peugeot 208:

Πρέπει να γράφουν τις εμπειρίες τους περισσότεροι πραγματικοί χρήστες. Έχουν άποψη αυτοί που δεν έχουν ηλεκτρικό και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις σε υποψήφιους αγοραστές που μας διαβάζουν.

Θα σου πω ενα θεματακι που έχω εγώ κ δεν συμμετέχω ενώ διαβάζω.
      Στις συζητήσεις στην Ελλάδα περί ηλεκτρικών υπάρχει τρομερή πόλωση και γενικά η συζήτηση είναι μόνιμα ένας κύκλος "συμφέρει"/"δεν συμφέρει" και ατελείωτα εξελάκια.
      Δλδ η μάχη είναι "καλά, πας ταξίδι 1μύριο χλμ και πρέπει να σταματήσεις, εγώ φτάνω σαλονίκη απο Χανιά χωρίς κατούρημα" vs "Ναι καλά, αλλά εγώ έρχομαι απο Βελιγράδι μέχρι καστελόριζο με 139,67 ευρώ ενώ εσύ ξοδεύεις 297,31 και έχεις φάει 2% τον συμπλέκτη σου".

Λέω πήρα 208, μου λένε "μα καλά, με ελάχιστα παραπάνω θα έπαιρνες το τέσλα/μέσλα/μπεμπε/".
      Οπότε τί να πω; Οτι απλά το πήρα γιατί απλά το γουστάρω;
      Ναι, χάνω λεφτά, αλλά μπαίνω στο 208 και ακούγεται ένα απαλό φσσσσ κ μπαίνω σε συναδέλφων μαούνες και γκρατζουνάνε τα 120ατίθασα άλογα του χιλιοτσιτωμένου 1.0Τ;
      Ότι δεν θέλω το "καλύτερο" Χ, γιατί μου άρεσε το 208;
      (βοηθάει οτι πλέον δεν αγοράζω ΙΧ, το έκοψα του χούι, μόνο leasing ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες)

Τώρα, ταξίδια με το 208.
      Όταν επιλέξουμε προορισμό,ψάχνω να δω κοντά εκεί που θέλουμε να μείνουμε τί αργή πρίζα έχει. Τσεκάρω 2-3, τις σημειώνω στον χάρτη και τέλος. Ξέρω οτι εκεί θα το παρατάω για πάρκινγκ το βράδυ/μεσημέρι/ανάλογα.
      Την διαδρομή δεν την κοιτάω καν πλεον. Την ημέρα που θα φύγουμε ανοίγω το ABRP και βλέπω που πρέπει να φορτίσω περίπου. Αν είναι κάποιο μέρος που με βολεύει (πχ προτιμώ κάποια πόλη απο ΣΕΑ), λέω θα πάμε εκεί. Συνήθως κάνουμε την ίδια στάση που κάναμε πάντα για ξεμούδιασμα.
      Το 208 έχει ένα θέμα όπως και ΟΛΑ τα hatchbacks που είχα. Πάνω απο τα 110 κάνει πολύ θόρυβο (άνεμος). Στανταράκι πονοκέφαλος. Αρνητικό αυτό σε ηλεκτρικό γιατί ακούς μόνο τον αέρα και σου κακοφαίνεται.
      Εκδρομούλες και στροφιλίκια σε βουνά, με νόμιμες ταχύτητες έχει πολύ πλάκα. Ναι μεν δεν είναι 700κιλά σαξόραλο αλλά για τα σημερινά δεδομένα, 1.5τόνος με χαμηλό κέντρο βάρους και τρελή ροπή είναι οκ. Έτσι κι αλλιώς δεν κάνω ράλι, απλά το στρίβω απότομα για χαβαλέ. Με χαμηλές ταχύτητες, μέχρι να ξεράσει ο συνεπιβάτης, μετά πάλι ηρεμώ. 😁
      Αυτά, λίγο πιο μαλακό το 208 απο όσο θα το ήθελα και πολύ υποστροφικό αλλά σε αυτές τις ταχύτητες, χέστηκες, το όριό του δεν το πιάνεις έτσι κι αλλιώς.

@resident-evil ρώτα με ότι θες αλλά έχω το προηγούμενο, του 2022 που σκέφτεσαι είναι καλύτερο.

(όλα αυτά βέβαια είναι εντελώς προσωπικά, δεν λέω οτι εγώ έχω δίκαιο. σημείωση, είχα μέχρι κ 1.820VT, μου αρέσει το αυτοκίνητο να το διασκεδάζω, δεν επιλέγω με το μυαλό)

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      J
      jousis
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Το παλληκάρι ανεξάρτητα του τι λέει για το αιρκρος, αναφέρει τις διαδικασίες που πρέπει να έχει υπ΄ όψη του όποιος πάρει ηλεκτρικό και ότι είναι απόφαση με πολλά αρνητικά.

Λέει :
      Μην μπείτε στην διαδικασία του ηλεκτροκίνητο αν , αν , αν κλπ...

Ε, εγώ λέω ακόμα χειρότερα γιατί δεν με συμφέρει να γινουμε πολλοί 🙂

Αλλά στα σοβαρά, δεν ήταν παράλογος ούτε αυτός ούτε ο άλλος.
      Και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανοχές, προτεραιότητες, ανάγκες,...
      Αυτήν την στιγμή υπάρχουν πιο εύκολα ηλεκτρικά απο ποτέ και σε 10 χρόνια θα είναι ακόμα πιο εύκολα.
      Και λύσεις για τα πάντα (υβριδια,phev,bev).

Αυτό που μου ανάβουν τα λαμπάκια είναι όλοι οι βλαμμένοι που με το παραμικρό που ακούν ηλεκτρικό
      -ΧανΕΤαΙ Η ΕμπΕιΡιΑ ΟδΗγηΣης
      -τι οδηγείς φίλε μου;
      -τογιοτα κορολα αυτοματη του 04

posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jousis
    • RE: Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Μονοφασικό μαξ 32Α είναι 7kw πριν τις απώλειες.
      1(Φ)*32(Α)*230(V) = 7.36Kw
      Τα 22 είναι 3(Φ)*32(Α)*230(V)
      Τα 11 είναι 3(Φ)*16(Α)*230(V)

Αν το αυτοκίνητό σας έχει 7άρι OBC, θα πάτε μέχρι 7 σε μονοφασικό 32A ή 3φασικό 22άρη 32A.
      Αν ο 3φασικός είναι 11άρης ή η πρίζα σας 16A, θα πάρετε μέχρι 3.6 (1Φ16Α230V)
      Αν το αυτοκίνητο έχει 11άρη OBC θα πάρετε 7 απο τον μονοφ 32Α, 11 απο τους τριφασικούς.

Αν και έχω εγκατάσταση για 32Α μονοφ. να σας πω την αλήθεια δεν το χρησιμοποιώ ποτέ πάνω απο 16Α.
      Εκτός κι αν έχω μόλις γυρίσει απο ταξίδι και θέλω την άλλη ημέρα να κάνω κι άλλο οπότε το βάζω το βράδυ που δεν έχω τπτ άλλο ανοιχτό στο σπίτι. Σε κανονικές συνθήκες το έχω στα 16Α (το ρυθμίζεις στο wallbox).

εδιτ: OBC = on board charger = ο φορτιστής (που είναι στο αυτοκίνητό σας).
      Ta wallboxes είναι ρελεδάκια στην ουσία (με διάφορα έξτρα καλούδια ελέγχου, κτλ κτλ)

J
      jousis
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

8a29af36-270c-4ced-bc9c-5f84c5c2cf14-image.png

J
      jousis
    • RE: Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

@criuser said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :

Διαβάζω σε ξένα σάιτ σχόλια για την ταχυφόρτιση που είναι παντού 4-6 φορές πιο ακριβή από την οικιακή.

Δεν είναι νέο αυτό.
      Ηλεκτρικό θα πάρεις για την ανώτερη εμπειρία οδήγησης.
      Σκέψου να αράζεις στο αθόρυβο DS8 σου ακούγοντας κλασσική μουσική με μηδέν χαρχάλιασμα κινητήρα.
      Θα σε ζήλευε μέχρι και ο ντεγκόλ μέσα απο την θεά του

J
      jousis
    • RE: Peugeot 208

@dettol said in Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα:

Συγκεκριμενα, πες μερικα λογακια για

α. το mobile app και τι δυνατοτητες σου δινει
      β. την καταναλωση εντος και εκτος αστικου περιβαλλοντος
      γ. την υγεια της μπαταριας. Αν καταλαβα καλα, το αγορασες μεταχειρισμενο. Περιπου με ποσα χιλιομετρα το πηρες, ποιας χρονολογιας ηταν μοντελο και, αν γνωριζεις, υγεια της μπαταριας οταν ηρθε στην κατοχη σου.
      δ. το Infotainment του αμαξιου σου δινει τη δυνατοτητα να προγραμματισεις ταξιδι; δηλ σου βγαζει στασεις σε φορτιστες και ποση ωρα θα καθισεις εκει; Γενικα, το χρησιμοποιεις ως το μοναδικο σου οχημα ή εχεις θερμικο για τις μεγαλυτερες αποστασεις;

ΥΓ: Μια χαρα κινεισαι με το καλυτερο πεζο που υπαρχει, το δυο 🙂

Το συνεχίζω εδώ να μην είμαστε εκτός θέματος.

α. ότι χειρότερο έχω δουλέψει στην ζωή μου. Μάλιστα είναι τόσο απαράδεκτοι που ενώ στην αρχή όταν το πήρα είχαν ένα άθλιο ΑΡΙ και είχα γράψει κάποια δικά μου πραγματάκια, μετά το κόψανε. Μετά κάτι ανοίξανε πάλι αλλά είχα ήδη ξενερώσει. Τεσπα, άθλιο, δεν το ανοίγω ποτέ. Ακόμα και για cabin conditioning προτιμώ να παω στο ΙΧ και να το ξεκινήσω μόνος μου παρά να ανοίξω το αππ και αν το ετοιμάσω.
      β. δεν έχω κάποιο παράπονο αλλά δεν είναι καλό. Με τα τόσα φανάρια και την σχετικά νευρική οδήγηση που κάνω, δεν είμαι όμως δείγμα (δεν τρέχω αλλά το 0-30 το έχω για απόλαυση). Από όσα διαβάζω στο ίντερνετς, είναι λιγότερο efficient από το id3.
      γ. καινούργιο το πήρα, το πρώτο πρώτο e208 136hp με το "κακό" efficiency (2021 μοντέλο νομίζω). Τώρα το ξεφορτώνομαι υποχρεωτικά, δεν μου το αφήνουν άλλο.
      δ. το δικό μου είναι το πιο φτηνό δεν εχει τπτ. android auto με καλώδιο μόνο. Είναι το μοναδικό μας ΙΧ, μια χαρά κάνω ταξίδια.
      Το 2021 ήταν ζόρικα + το άγχος που είχα αλλά οκ, φέτος ούτε που σκέφτηκα τί/πού θα φορτίζω. Απλά ξεκινούσα και yolo. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.

J
      jousis
    • RE: Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα

@jousis said in Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα:

Μου φάνηκαν (byd dolphin + surf) μαλακά πολύ και όχι τόσο παιχνιδιάρικα. Σαν κάτι να μην μου πήγαινε καλά με το στήσιμο δλδ. Δεν είναι οτι είχαν κάτι κακό κακό, δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Ξεκάθαρα πάντως έχω άδικο για το δελφίνι, το βλέπω προβλέψιμο, πετάει λίγο κώλο όμορφα και δεν βλέπω τραγικό body roll.
      Αν φαίνονται μαλακές οι αναρτήσεις αλλά ταυτόχρονα τα πάει καλά στο moose είναι θετικό, όχι αρνητικό.
      (οκ, μην με μαλώσετε, με ένα απλό τεστ ντράιβ δεν μπορείς να τα δεις αυτά 😁 )

Youtube Video

J
      jousis
    • RE: Renault 5 E-Tech

Πάντως για φόρουμ με ανθρώπους που αγαπάνε την αυτοκίνηση, πολλοί λογιστές και ορθολογιστές μαζευτήκαμε

Αααα, η 911 καίει .02 παραπάνω απο το yaris και δεν έχει καλή επιδότηση.
      Επίσης δεν έχει τον εξοπλισμό του corolla στα στανταρτ.
      Άσε που η toyota έχει τεράστια εμπειρία στα hybrid ενώ η porsche θα χαλάει συνέχεια
      Για να μην πω οτι το M3 έχει καλύτερη επιτάχυνση και κοστίζει το 1/3. 😁

Μόνο yaris.

J
      jousis
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

Τι σκας τόσο όμως;
      Κανείς ποτέ δεν θα σε γράψει σου πάρει το δίπλωμα που πας με 100 σε ζώνη 80 ή με 50 σε ζώνη 30.
      Μήπως δεν κάνεις αυτό αλλά πας με 80 σε ζώνη 30 και με 150 σε 80άρα;
      Μήπως δεν έχεις απλά μια ροδίτσα στο πεζοδρόμιο αλλά έχεις το μισό καβαλημένο στο διάζωμα πάνω σε διάβαση ;
      Λέω.

Άσε μας που παω με 40 (κοντεράτα) σε στενά και μου κορνάρουν μέχρι και περιπολικά, έλα τώρα, σοβαρευτείτε. Που παω σε βάφτιση και σιχαίνομαι την χώρα ολόκληρη γιατί δεν υπάρχει ΕΝΑΣ που να μην πίνει. Μακάρι να εφαρμοστεί το 1% και να μαζέψουν έστω κ 10 διπλώματα.

J
      jousis
    • RE: Αγορά ηλεκτρικού με επιδότηση - Κινούμαι ηλεκτρικά ΚΗ 1, 2, 3

Η αρχική φάση subsidies γίνεται για να προωθηθεί κάτι νέο που κοστίζει αρκετά, δεν έχει adoption, κτλ κτλ. και να δώσει "τυράκι" στους κατασκευαστές να πάνε προς τα εκεί.
      Δεν γίνεται για να βοηθηθεί ο Παναγιώτης που θέλει να πάρει το 50Κ πυραυλάκι του έναντι της Μαρίας που θα βοηθούταν απο κοινωνικό leasing.

Αρχικά λοιπόν ρέει το χρήμα εμμέσως προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες για να βοηθηθούν στην ανάπτυξη των (νέων πλατφόρμων) EV.
      Ο Παναγιώτης είναι απλά ένας μεσάζοντας.
      Θα μπορούσαν και να τα δίνουν απευθείας στην στελάντις όπως κάνουν οι Κινέζοι και να μην δείτε ποτέ χρήμα να περνάει απο εσάς.

Μπορούμε να συζητήσουμε αν αυτή η πρώτη φάση (που δεν είναι νέο φρούτο) θα μπορούσε να γίνει καλύτερα, εννοείται.

Τώρα που σιγά σιγά έπεσαν τα κόστη, έρχονται οικονομικά EV, καλό είναι να αρχίσουμε την μετάβαση σε πιο "δίκαιες" επιδοτήσεις ή αντικίνητρα.
      Θα μου πεις, ωραία, τώρα που γεμίσαμε 3τονα plugin SUV μανατζαρέων στα κέντρα πόλεων τί καταλάβαμε; Ε, δίκαιο έχετε.

J
      jousis

Latest posts made by jousis

@alexandros-k said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Αν εισαι υπερ του μπαχαλου , μην διαμαρτυρεσαι για το μπαχαλο που δημιουργούνε οι αλλοι . Δεξου το μπαχαλο απο ολες τις μεριες.
      Αν οι πολεις ειναι μονο για πεζους, γιατι να εχουν ασφαλτοδρομους τοτενες ?
      Η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να τηρονται οι κανονες απο ολους

Απο όλους το δέχομαι, πχ χαίρομαι που τριπλοπαρκάρουν και μετά κλαίνε οτι πήζουν στην κίνηση. Αφασία. Γενικά όλη η χώρα 🙂

Και αν ρωτάς εμένα για ασφαλτοστρώσεις, δεν θα πάρεις απάντηση που προτιμάς.
      Θέλω τα κέντρα πόλεων αποκλεισμένα απο ΙΧ, cobblestones αντί για άσφαλτο, σαμαράκια, στενοί δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, μαξ 30χλμ/ώ και μόνο με πληρωμή ή αν υπάρχει ανάγκη (αναπηρικά, κάτοικοι).
      Γενικά δεν είμαι καθόλου φιλικός με τις αυτοκινητοκεντρικές λογικές, δεν θα συμφωνήσουμε πουθενά. Άσε, δεν θα βγάλεις άκρη.
      (ίσως με έχουν χαλάσει τα πολλά ταξίδια)

J
      jousis

Η απάντηση ταιριάζει κ στις δύο απαντήσεις που μου κάνατε.

Δημιουργήσαμε/νε/τε (ξέρω εμείς δεν είμαστε τέτοιοι, οι άλλοι τα κάνουν) μια ζούγκλα, δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους άλλους (πεζούς) οτι λειτουργούν σαν ζώα.

Οπότε ναι, εγώ είμαι υπέρ του μπάχαλου (γιατί δεν διαφωνώ οτι είναι μπάχαλο) μέχρι να γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτούς που την έκαναν ζούγκλα.
      Όλοι στον δρόμο όταν σας έχουν κλείσει τα πεζοδρόμια (ιχ,μηχανακια, πατινια ,ταβερνες, εργολάβοι,κτλ). Στην μέση, κέντρο, όχι άκρη. Μέχρι να πιεστούν για λύση αυτοί που πρέπει.

Τα άλλα είναι λεπτομέρειες, ο πεζός θα περάσει απέναντι απο την είσοδό του να πετάξει τα σκουπίδια, δεν θα πάει στην κοντινή διάβαση (ή τέλος τετραγώνου). Οι πόλεις είναι για τους πεζούς. Μπορείτε να διαφωνείτε και το βρίσκω λογικό γιατί δεν είμαστε Β.Ευρώπη αλλά βαλκάνια. Αλλά εμένα αυτή είναι η άποψή μου.

J
      jousis

@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Δηλαδή εσύ λες ότι αυτοί που παίρνουν τις Λαμποργκίνι τις Μαζεράτι και τις Φεράρι, δεν θα ξενερώσουν αν αρχίσουν και τους τσιμπάνε, όπως τον Τσιτσιπά π.χ. που έγινε βούκινο και έψαχναν ποιος το οδηγούσε, λέμε τώρα, και δεν θα κλονιστούν δεν θα σκεφθούν να μην αγοράσουν, επειδή δεν θα τους επιτρέπεται να τα σκίσουν ,όταν τους καυλ........., παρά μόνο βόλτα στο Μονακό να τα βγάζουν..??!!
      Εγώ λέω , ότι σε κάτι άλλο θα στραφούν....

Το πιστεύεις οτι πιο πολλούς με χρέπια έχω δει να τρέχουν με 170 στις εθνικές και στην παραλιακή, παρά λαμπορκγίνι;
      Δεν λέω οτι δεν υπάρχουν, σε καμία περίπτωση, σίγουρα υπάρχουν και μανιακοί λαμπορκίνηδες.

Απλά αν είσαι πραγματικά πλούσιος και σου αρέσουν τα αυτοκίνητα, πας σε όποια πίστα στον κόσμο θες ή στην autobahn αν θες για καποιον λογο ευθεία με άλλους δίπλα.
      Δεν τρέχεις στην ευθεία της θήβας να εντυπωσιάσεις τον μήτσο με το polo (που δεν θα σε κοιτάξει καν).

edit: άσε γιατί τώρα έχουμε πάει στο άλλο άκρο, πάνε όλοι με 100 και πρέπει να αλλάζω λωρίδες συνέχεια αν παω με 110-120. Μέχρι που βαριέμαι κ εγώ και βάζω το cruise και τους ακολουθεί. (απόδειξη οτι το 90% του κόσμου απλά θέλει να πάει στον προορισμό του, δεν θέλει να ξε..σει στην εθνική )

J
      jousis

Ποιο το κίνητρο να παίρνουμε αυτοκίνητα των 150 χιλιάδων, όταν και με 15 χιλιάδες πας στην ουρά με 80 και 90 ταχύτητα στην οποία δεν φαίνεται καμμία διαφορά σχεδόν..??!!

https://serrescircuit.gr/πως-να-έρθετε/

Αλλά κακά τα ψέμματα, αυτά των 150Κ δεν είναι για εσένα κι εμένα ή/και για να πηγαίνεις στην δουλειά.
      Δεν είναι καν για την autobahn.
      Είναι για διασκέδαση ή για showoff.

Δλδ, αν είσαι πλούσιος απο τα λιντλ και ζεις ελλάδα πχ, είναι για να πας γλυφάδα να δειχτείς.
      Αν είσαι κανονικός πλούσιος, για να πας Παρίσι,Λονδίνο,ΝΥ.

(πίστα πας και με mx5 και καλύτερα περνάς)

J
      jousis

@alexandros-k said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Για οπου υπαρχουν

Καλά, έχετε το νου σας γιατί ο πεζός έχει παντού και πάντα προτεραιότητα.
      Οπότε 30 στο κοντέρ και τα μάτια άλλα 30.

Γιατί όπως είπα αν το καλοσκεφτείς το "πετάχτηκε" συνήθως είναι "είχε παρκαρισμένο", "είναι σπασμένο", κτλ κτλ.
      Άσε που το "πετάχτηκε" πολλές φορές είναι "δεν τον είδα γιατί δίπλα σε γωνία/στάση/... είχε παράνομα παρκαρισμένα".

υγ. προσωπικά χαίρομαι με την απόλυτη αναρχία των πεζών, ήρθε η ώρα να πάρουν τις πόλεις πίσω. Να περπατάνε στην μέση του δρόμου μέχρι να καταλάβετε πόσο ασφυκτικά άθλια είναι η κατάσταση στα πεζοδρόμια.
      Την επόμενη φορά που θα καβαλήσετε πεζοδρόμιο γιατί "και πού να το βάλω" να σκεφτείτε οτι ο πεζός εκεί, θα βγει στον δρόμο.

J
      jousis

@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Θα τους επιβάλουν μέσω των προστίμων να περπάτανε νόμιμα από πεζοδρόμια και διαβάσεις;

Αυτά που δεν υπάρχουν ή είναι σπασμένα ή είναι κατειλημμένα απο μηχανάκια,πατίνια,αυτοκίνητα,καφετέριες;
      Πάρε ένα παιδικό καρότσι και ξεκίνα να πας "νόμιμος" μια διαδρομή μέσα στο Παγκράτι ή στο Χαλάνδρι.

(για τις διαβάσεις δεν λεω τπτ, γιατί απλά όλοι τις γράφουν στα @@ τους, δεν δινει προτεραιότητα κανείς πουθενά, οπότε καλά κάνουν κ περνάνε απο όπου θέλουν)

J
      jousis

Εκεί δεν αφαιρείται η προσοχή του οδηγού, όταν σημαδεύει τα γράμματα στην οθόνη...???!!!

Φυσικά, και; Βοηθάει κάπου το whataboutism ή το λες γενικά να τα προβλέψουν και αυτά;
      Στην δεύτερη περίπτωση είμαι υπέρ. Η οθόνη πρέπει να είναι μόνο για δευτερεύουσες ενέργειες και να γίνουν υποχρεωτικά απο τον νόμο τα κουμπιά, άψογο voice recognition στην γλωσσα χώρας που πωλείται το ΙΧ και λοιπά χειριστήρια. Και υποχρεωτικό recall/retrofit όσων πουλήθηκαν στην ΕΕ για να μπουν τα παραπάνω. Να βάλουν τον tsigounal (και όχι minimal) σχεδιασμό στον ...

Επίσης μιας και ζητάμε απο τον αγιο βασίλη ανέφικτα, να ζητήσω να σταματήσει αυτο το καραγκιοζιλίκι με τα άπειρα μπιπ. Μπιπ, πιες καφέ, μπιπ κράτα το τιμόνι (έκρινε μόνο του οτι δεν το κρατάω και ΤΣΙΡΙΖΕ στην συγγρού με 80), μπιπ πέρασες κατά 1χλμ το όριο, μπιπ, βγήκες απο την λωρίδα (που δεν υπάρχει), κτλ κτλ.

J
      jousis

@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Να βγει και ένας νόμος για αποσκευές που αν δεν τις δένουμε στα πίσω καθίσματα θα μας βάζουν πρόστιμο για λόγους ασφαλείας;

ac4cf409-dfaf-4f72-a339-e7a02d50f4ef-1767619617892772775608316957140.jpg

J
      jousis
    • RE: Chery Forum

Δεν είναι τόσο το βάρος το θέμα όσο η αεροδυναμική αντίσταση για SUVs/hatchbacks @ >80χλμ/ώ.
      Αν θέλετε να παίξετε με νουμεράκια, κλικ

J
      jousis

Λογικό στην θεωρία, αλλά χαζό στην Ελλάδα.
      Δηλαδή θα του πει πάρε ταξί αν δεν θες ζώνη και αυτός θα μπει σε ταξί που δεν φοράει ποτέ κανείς ζώνη και θα τον σταματήσει αστυνομικός που ποτέ στην ζωή του δεν έχει βάλει ζώνη σε περιπολικό και θα γράψει τον ταρίφα επειδή ο επιβάτης του δεν φορούσε ζώνη. 😁 😁 😁

Αλλά δεν με νοιάζει κιόλας η λογική γιατί δεν θα ήθελα να έχω στο κεφάλι μου τύψεις αν γίνει κάτι και πάθει κάτι επιβάτης μου σε κάποιο τρακάρισμα.
      Οπότε ή ζώνη ή ταξάκι όλα τα χρόνια στα ΙΧ μου (μπρος/πίσω) για την δική μου ηρεμία.

J
      jousis
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ