@jousis said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
@tsimisde said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
θέλω μεν κάτι πιο σύγχρονο
Κάτσε γιατί με μπέρδεψες.
Αν ψάχνεις BSUV, δεν θες B οπότε τί σχέση έχει το clio με το captur;
Δεν πάνε με το κιλό τα αυτοκίνητα. Αν θες πορτοκάλια αγοράζεις πορτοκάλια αν θες κεράσια κεράσια. Δεν αγοράζεις πορτοκάλια επειδή είναι πιο φτηνά απο κεράσια 
Το captur που θες βγαίνει και σε full hybrid που είναι πιο σύγχρονο απο τα 1000άρια ψόφια ΜΕΚ, το σκέφτεσαι ;
Θα σε θωρακίσει σε ένα βαθμό απο αυξήσεις στα καύσιμα που έρχονται.
Τα ρίσκα που παίρνεις τώρα με αγορά είναι αρκετά μεγάλα με όλα τα καύσιμα, δυστυχώς δεν ξέρουμε τί θα έρθει. Μην νομίζεις οτι με ΜΕΚ είσαι ασφαλής δλδ. Δράμα η κατάσταση.
(αυτο το 5 σας έχει στοιχειώσει, μην το χρησιμοιείτε για να "χτυπήσετε" τα BEV, αδικία, δεν είναι ένα απλό BEV)
Πιθανόν τα έχω στο νου μου με το κιλό τα αυτοκίνητα, επειδή κάπως έτσι είχα καταλήξει τότε στην Compact. Ανάμεσα στο Compact & Yaris που είχα να επιλέξω τότε, προτίμησα το πρωτο, επειδή είδα τότε ότι με λιγότερα χρήματα, παίρνω περισσότερο αυτοκίνητο και με τη χρηματική διαφορά, μπορώ να καλύψω σέρβις, ασφάλιση κτλ. Αποδείχθηκε σοφή επιλογή επειδή λόγω δουλειάς, χρειάστηκε να κάνω μεγάλες διαδρομές από και προς τον τόπο εργασίας συνεπώς, το ένα νούμερο μεγαλύτερο αμάξι, μου βγήκε σωστή επιλογή και από αυτή την άποψη, γι' αυτό κοιτάζω αντίστοιχα σε ΒSUV, κρίνοντας από τις διαστάσεις κυρίως αν και, η αλήθεια είναι ότι για κάποιο λόγο, δεν είμαι εντελώς αρνητικός στο Β segment, αν δω στην πράξη ότι με καλύπτει κι αυτό.
Όσον αφορά την κουβέντα για υβριδικά, αν μιλάμε για πιο futureproof καταστάσεις, η αλήθεια είναι ότι κλίνω περισσότερο προς υβριδικό, παρά σε ηλεκτρικό. Σε υβριδικό το κάνω πιο άνετα το βήμα απ' ότι σε ηλεκτρικό.
@panick-0 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Απο την αλλη να δωσεις 23-24 χιλιαρικα για ενα αμιγως θερμικο το οποιο σε 5-6 χρονια μπορει να μην πιανει στην αγορα αυτα που πιστευεις σημερα, ειναι μια αλλη θεωρηση αυτου που λες.
Επισης λες για οικογενεια και αλλου για μπακουροκατασταση.
Αν η δημιουργια οικογενειας παει αρκετα μακρια στο μελλον γιατι να παρεις σημερα αυτοκινητο που θα το αξιοποιησεις σε 3-4 χρονια;
Ενα MG 3 Hybrid πχ εφοσον υπαρχει στην πολη σου υποστηριξη κανει περι τα 20 χιλιαρικα, εχει 7 χρονια εγγυηση και εξοπλισμο που δεν θα βρεις πουθενα με τοσα χρηματα.
Ή οποιοδηποτε αλλο αντιστοιχης κατηγοριας αυτοκινητο. Εχουν χωρους για εργενη και τους φιλους, θα καθεσαι ψηλοτερα απο το τωρινο και οταν ερθει η συντροφος και τα πλανα οικογενειας βλεπετε τι θα κανετε. Μπορει να εχει αμαξι μεγαλυτερο, παλιοτερο, να χρειαζεστε οπωσδηποτε 2ο, κλπ Το βλεπετε τοτε.
Καταλαβαίνω τι λες περί των θερμικών, φορές το έχω σκεφτεί, από την άλλη όμως, αν πω ότι μετά από 5 χρόνια διώχνω το αμαξι, δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να βλέπω μεταπωλητική αξία, παρόλα αυτά όμως, είναι εμφανές ότι αν πάμε σε υβριδικό, μιλάμε για πιο futureproof κατάσταση.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, ίσως επηρεάστηκα από το γεγονός ότι το αμάξι που έχω τώρα, στην ουσία, φάνηκε σοφή επιλογή γιατί κάλυψε μεταφορικές ανάγκες που προέκυψαν αφότου το αγόρασα (λόγω δουλειάς κλήθηκα να κάνω υπεραστικές διαδρομές) οι οποίες δεν υπήρχαν ούτε ως σκέψη άρα κατά μία έννοια, τις πρόλαβα, το ίδιο λοιπόν θέλω να κάνω και τώρα και ίσως εκεί επηρεάζονται οι επιλογές μου, επειδή δε βλέπω τόσο το παρόν, οσο το μέλλον και τις δυνητικές συνθήκες του.
Υποσυνείδητα, η σκέψη μου είναι η όποια επιλογή μου, να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στο ενδεχόμενο σενάριο οικογένειας, όχι να με καλύψει απόλυτα, να μπορώ όμως να βάλω ένα καθισματακι, ένα καρότσι κτλ οπότε, κρίνοντας την τωρινή μπακουροφάση μου με την πιθανή μελλοντική οικογένεια, ίσως ένα ευρύχωρο της Β κατηγορίας (βλεπε Fabia) με βολεύει εξίσου. Και κυρίως, βλέπω αυτή την προοπτική επειδή δεν ξέρω πότε και αν καταφέρω μετά να αλλάξω αυτοκίνητο αν χρειαστεί, αν κάνω την επιλογή τώρα στα κοντά, γι' αυτό βάζω όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι....
@aigaioploos said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Πριν από 4 περίπου χρόνια έτυχε να οδηγήσω ένα Kamiq 1.0 tsi 116 χειροκίνητο.
Με εξέπληξε ευχάριστα η ποιότητα υλικών καμπίνας (συναρμογή, μαλακά πλαστικά στο ταμπλό, κλείσιμο πόρτας) και η ποιότητα κύλισης ενώ και ο τρικύλινδρος 1000άρης ήταν ζωηρούτσικος.
Το αδικεί λίγο σήμερα η κάπως πιο "παλιά" εμφάνιση αλλά πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του.
Είναι ένα σκάλωμα μικρό που έχω με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Στα χαρτιά φαίνεται καλό, χρυσό, σε θέμα εμφάνισης όμως, μου φαίνεται πολύ ουδέτερο. Επίσης, δεν ξέρω αν στη φάση που βρίσκομαι τώρα, μπορώ να αξιοποιήσω όλα τα πλεονεκτήματα του, κυρίως στο χωροταξικό. Σε οδική συμπεριφορά μου κάνει και με το παραπάνω, γι' αυτό δεν το απέρριψα. ΒΕΒΑΙΑ, εφόσον δεν καίγομαι απαραίτητα για τους χώρους, ενδεχομένως να κάνω τη δουλειά μου και με το Arona, κρατώντας και χρήματα στην τσέπη....