Χαίρομαι για την ανταπόκριση στο θέμα, κατόπιν λαϊκής απαίτησης, θα συνεχίσουμε καθώς, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού η περίπτωση μου.
Χαίρομαι επίσης για το συσχετισμό με τον αναποφασιστο αγοραστή του Θεοφράστου, είναι είδωλο μου και μάλλον με γαλούχησε στην τρυφερή παιδική μου ηλικία και βγαίνει προς τα έξω.
Πήγα στην αντιπροσωπεία BMW της περιοχής μου, για την αλλαγή του αερόσακου, συνεπώς, είχα χρόνο να περάσω από την έκθεση, η οποία περιλαμβάνει Renault, Peugeot, Citroen, Fiat και έρχομαι με τα συνοπτικά μου πορίσματα. Ήταν ευκαιρία για να λύσω μια και καλή το δίλημμα Hatchback/B SUV στην πράξη, πάω να γράψω τα σχετικά σχόλια μιας και σας αρέσουν τα γραπτά μου.
Renault
Η πρώτη εταιρεία που κοίταξα και είχα δύο υποψηφιότητες, Captur & Clio. Το δεύτερο το γούσταρα εμφανισιακά και το είδα από κοντά, το Captur το κοίταξα επειδή εκπληρώνει το B SUV της αναζήτησης και το ότι θα με εξυπηρετήσει και μελλοντικά. Στην εργενικη φύση μου, δεν μίλησε τόσο, παρόλα αυτά, αναγνωρίζω ότι έχει άπλα σε θέμα χώρου.
Εκτίμησα το χώρο του Πορτ μπαγκαζ, το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, την αίσθηση μέσα, εκεί όμως που προβληματίστηκα αρκετά, ήταν με το μικρό πίσω παρμπρίζ. Βέβαια, τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα στο Clio, εκεί το πίσω παρμπρίζ ήταν απλά χαραμάδα, μου φάνηκε ακόμα πιο χαμηλή η θέση με το Compact συνεπώς, απορρίφθηκε χωρίς πολλά πολλά.
Συνοψίζοντας, το Captur συνδυάζει την τωρινή εργενικη φάση μου με ανοιχτό παράθυρο και για το μέλλον οπότε, δεν απορρίπτεται, μοναδική ένσταση το μικρό πίσω παρμπρίζ.
Peugeot
Την κοίταξα την περίπτωση, κατόπιν παρότρυνσης ενός συμφορουμίτη (θαρρώ ο @savas89) που τοποθετήθηκε στο παρόν τοπικ. Λοιπόν, θα ξεκινήσω με το πιο σύντομη δοκιμή αυτοκινήτου που έχω κάνει ποτέ, διήρκεσε δευτερόλεπτα, μπορεί περίπου 5". Πάω να μπω στο 208 πρώτα. Αν έκοβα το κεφάλι μου, θα έμπαινα ως ακέφαλος καβαλάρης, δεν με καταδέχτηκε να μπω, το λες και σημάδι από το σύμπαν, δεν κατάφερα καν να μπω, δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Επόμενος υποψήφιος, το 2008. Όλως παραδόξως, η μεγάλη μου φοβία ενώ ήταν το I-cockpit, επειδή ξέρω ότι δεν βολεύει τους πάντες, παρόλα αυτά, βρήκα τη θέση μου. Χαμηλό τιμόνι, είναι όμως μικρό και δεν είχα θέμα με τα όργανα. Το παραβρήκα όμως ογκώδες για τα μέτρα μου και εκεί ήταν και πάλι θέμα το μικρό πίσω τζάμι. Κάνει 1000% για οικογένεια, παραείναι όμως μεγάλο για την εργένικη φάση μου, κάτι που δεν ένιωσα τόσο έντονα με το Captur.
Citroen
Διεκδικητής του θρόνου, το C3 όπως ήδη καταλάβατε. Εκτίμησα την ευρυχωρία του, την καλύτερη ορατότητα συγκριτικά με 2008 & Captur, το πιο συμμαζεμένο μέγεθος συγκριτικά με τα προηγούμενα οπότε, ο συνδυασμός ψηλής θέσης με καλή ορατότητα, και γενικά, ένιωσα ότι "κούμπωσα" καλά στην καμπίνα, ευρύχωρη θέση, πολύ καλή πλευρική στήριξη. Γι' αυτό περνά στην επόμενη φάση το συγκεκριμένο, ένιωσα βολικά σχεδόν αμέσως. Πολύς αέρας στο χώρο του κεφαλιού και ως οδηγός αλλά και στις πίσω θέσεις. Γενικά, δεν βρήκα κάτι να με χαλάσει εδώ.
Fiat
Το αγαπητό Grande Panda. Ως Ιταλόφιλος από τα γεννοφάσκια μου, εννοείται πως εμφανισιακά κάτι σκίρτησε μέσα μου βλέποντας το. Δυναμικό σουλούπι, αρκούντος φουτουριστικό εξωτερικά, εμφανισιακά μιλώντας, μου κάνει το κλικ. Μπαίνοντας όμως μέσα, τα πράγματα άλλαξαν. Χρωματιστό το μέσα, εύθυμο όχι τόσο μονότονο όσο τα υπόλοιπα, κάτι όμως στη γενικότερη αίσθηση μου φάνηκε οφφ. Πιο πολύ παιχνίδι παρά αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα δύο "αδερφάκια", το C3 μου έδωσε την αίσθηση ότι μπαίνω σε αυτοκίνητο, πιο σοβαρό βέβαια. Επίσης, το Panda συγκριτικά μου φάνηκε υποδεέστερο σε χώρους, έβρισκε το κεφάλι μου στα μπες βγες, μικρή πισω πόρτα όπου το κεφάλι μου έβρισκε στην οροφή και απελπιστικά μικρό τζάμι, ειδικά συγκριτικά με το C3. Συνεπώς, εμφανισιακά έχει προτέρημα, στα υπόλοιπα όμως, απλά όχι, δεν προκρίνεται στην επόμενη φάση.
Συνοψίζοντας, σίγουρα περνάει στην επόμενη φάση το C3, το Captur το βάζω με ερωτηματικό, κυρίως για το πίσω τζάμι, αν βάλουμε όμως στην εξίσωση την πιθανότητα οικογένειας σε βάθος χρόνου, εκεί δεν απορρίπτεται εντελώς.
Απομένει να κοιτάξω από κοντά Stonic, Vitara & Kamiq