Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    C
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 3
    • Topics 2
    • Posts 2173
    • Best 1472
    • Groups 0

civil357

@civil357

3786
    Profile views
    2173
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

civil357 Unfollow Follow

Best posts made by civil357

• RE: Alfa Romeo Stelvio

Είχα στην κατοχή μου για σχεδόν μία εβδομάδα , μία stelvio 2.2 sprint με τα 190 άλογα. Οδήγησα πολύ , αναφέρω επιγραμματικά τα κάτωθι:

Εσωτερικό , παλαιομοδίτικο. Προσωπικά αν και δεν με απασχολούν ιδιαίτερα οι οθόνες ( μου αρκεί απλά η παρουσία τους), όμως η προσκόλληση της μάρκας σε νόρμες του παρελθόντος δε μου αρέσει. Θέλει επειγόντως ανανέωση και αλλαγή κατεύθυνσης ο εσωτερικός σχεδιασμός , μιλάω για τα καινούργια άλφα. Κατά τα άλλα κάθεσαι καλά ( σε ένα σχετικά καλό κάθισμα , σίγουρα προτιμότερα τα έξτρα καθίσματα) , σε ένα ποιοτικό εσωτερικό. Παρά τα 63Κ χλμ δεν έκανε τσικ , κανένα εμφανές σημάδι “κούρασης” στα υλικά. Ναι οι Γερμανοί είναι καλύτεροι , αλλά η κατάσταση είναι καλή. Χώροι καλοί αλλά όχι ανάλογοι του μεγέθους της. Άσχετο , παρά το ¨κράξιμο” των ειδικών ως αναχρονισμός , με βόλεψε πολύ το περιστροφικό χειριστήριο. Καλή συνδεσιμότητα , λείπουν οι κρυφοί φωτισμοί και τα ιδιαίτερα γραφικά. Είχε ένα σημείο που έμοιαζε με σήμα την ασύρματη φόρτιση , δε φόρτισα , δε ξέρω αν φταίει το κινητό μου ή απλά συμβόλιζε ότι εδώ ακουμπάς το κινητό σου( οι ιδιοκτήτες ας διαφωτίσουν). "Μαγεία" ιταλικής εμπνεύσεως το παρατεταμένο πάτημα να κλείσει το πορτ μπαγκάζ. Πάμε παρακάτω , ανούσιες λεπτομέρειες.

Πατάς κουμπί , και ακούγεται το κροτάλισμα. Σιγά σιγά ηρεμεί και ησυχάζει. Μέσα στην πόλη δε βολεύεται και δεν είναι μόνο θέμα μεγέθους. Λείπουν οι υπερκάμερες του ανταγωνισμού, ο υβριδισμός στο σταμάτα ξεκίνα και έχει και μεγάλο κύκλο στροφής. Λείπει η αγχολυτικότητα του Σουηδικού (σίγουρα) ανταγωνισμού . Ορατότητα καλή παρόλα αυτά (όχι πίσω) και μεγάλοι καθρέφτες. Η άνεση καλή αλλά, όχι δε σιδερώνει ανωμαλίες., δεν είναι "οδοστρωτήρας".

Βγαίνεις επιτέλους από τον πηγμένο Κηφισό και πιάνεις εθνική. Σε ταχύτητες όρια + 20% είναι στο στοιχείο της. Έχει ήδη βάλει εδώ και ώρα την 8η , κινείται σε πολύ χαμηλές στροφές , ήσυχα με απόθεμα δύναμης. Αλλά , έχουν δίκιο οι επικριτές της , το όλο θέμα NVH , μάλλον έπρεπε να προσεχθεί λίγο περισσότερο. Δεν είναι στα ίδια επίπεδα ούτε με το Γερμανικό ούτε με το Σουηδικό ανταγωνισμό. Επιμένω εκεί στα 140, είναι το ίδιο καλή (μάλλον) , στα παραπάνω , αρχίζει λίγο το θέμα. Δεν είναι μέτρια ή κακή , απλά οι άλλοι το κάνουν καλύτερα, απομονώνουν σίγουρα περισσότερο το χρήστη. Παράπονα για το γρήγορο τιμόνι και τη “νευρικότητα” του πλαισίου , τα “ακούω” , αλλά είμαι στην εντελώς αντίθετη όχθη. Πληροφορεί όπως σωστά πρέπει να κάνει, δεν απομονώνει , δεν το παίζει πάντσερ, το αντίθετο, σε απόλυτες ταχύτητες καμπών εθνικής ίσως και να χάνει ή να "τρομάζει" , αλλά ειλικρινά το αποφεύγω (πλέον) αυτό το σπορ.

Μέχρι εδώ θα μου πείς μόνο μέτρια; , όχι απλά μάλλον αυστηρός , το αυτοκίνητο είναι καλό, αλλά οι ανταγωνιστές καλύτεροι. Κακά τα ψέματα.

(ακολουθεί και παρτ του!)

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      C
      civil357
    • RE: Alfa Romeo Stelvio

Πάρτ του.
      Κάποια στιγμή θα βρεθείς και σε επαρχιακό. Εκεί είναι το απόλυτο στοιχείο της. Εκεί είναι που η άλφα εξέλαβε το sport στο Suv ως τέτοιο. Το τιμόνι της πραγματικά δε το συναντάς ( μακαν δεν έχω οδηγήσει) , σε άλλο Suv. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Σκέψου λίγο το βάρος της και τον όγκο της και δώσε της λίγο χώρο , μην τη στραμπουλίξεις , να πατήσει καλά το πέλμα του ελαστικού της και θα σε ανταμείψει και με πληροφόρηση και ουσία (ταχύτητα). Η τεχνική “φυλάξου λίγο στην αρχή και δώσε ότι έχεις εκεί κοντά στην κορυφή” , δουλεύει πάρα πολύ καλά εδώ. Νιώθεις ακόμα και την πισωκίνητη κατανομή της τετρακίνησης. Στο στραμπούληγμα δε θα δυσανασχετήσει πολύ, αλλά προτιμά καθαρότερες γραμμές. Ακόμα και σε Sακι , θα διαχειριστεί το βάρος της πολύ καλά και η προθυμία της στην αλλαγή κατεύθυνσης εντυπωσιάζει (πάντα αναλογιζόμενος τι οδηγάς ). Κάτι τελευταίο , εξαφανισμένο στην κατηγορία της , έχει πολύ άμεση επικοινωνία στις μικροδιορθώσεις τιμονιού αλλά και γκαζιού( αυτό και αν “χάθηκε”), πόσο μάλλον φρένου (ξυπνά το Esp , εδώ κάποια στιγμή). Νευρικότητα πλαισίου; εμένα μου έμοιαζε για άμεση επικοινωνία και δεν εντόπισα πρόβλημα σε ανωμαλίες που συναντάς.

Επαγγελματίας δεν είμαι και ίσως τα παραπάνω γραφόμενα να είναι αποτέλεσμα ενθουσιασμού γνωριμίας. Δεν είναι πάντως σε καμία περίπτωση και μία ψηλή τζούλια μην παρεξηγηθώ . Δεν είναι ούτε hot hatch ούτε φονέας σπορ κατασκευών, είναι όμως ένα πραγματικά συμμετοχικό και οδηγοκεντρικό Suv. Θα ήθελα λίγο πιο γραμμικό φρενάρισμα και λίγο καλύτερη αντοχή , αλλά μιλάμε πλέον για καταστάσεις αδιανόητες για ένα μέσο χρήστη Suv. Εγώ κουράστηκα – φοβήθηκα (ωριμάζουμε το λέμε) πρώτα και δεν έφταιγαν τα φρένα πάντως.

Κιβώτιο πολύ καλό , το γνωστό 8αρι.

Κατανάλωση , όπως θα οδηγούσα προσωπικό μου όχημα , μάλλον 8,3 λ/100 (δε μηδένιζα , δεν πολύ ασχολήθηκα). Σε αντίστοιχες καταστάσεις το Q3 (150 βενζίνη) , θα έγραφε παραπάνω . Σε επαρχιακό , ήρεμα ή Εθνική με φυσιολογικές ταχύτητες, βλέπεις εντυπωσιακά χαμηλά νούμερα.

Καταλαβαίνω γιατί δεν έπιασε εμπορικά (εκτός όλων των άλλων). Διάλεξε άλλο δρόμο σε μία κατηγορία με άλλες προτεραιότητες. Ήταν “ξεπερασμένη” για την αγορά, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, άργησε καμία 5ετία.

Αν παρόλα αυτά, βάζεις ως πρώτη σου προτεραιότητα ( καθώς και τους ανταγωνιστές της δεν τους λές σε καμία περίπτωση βάρκες, το αντίθετο) , τη σπορτίφ ,πες το όπως θες., αίσθηση οδήγησης , εδώ είσαι ή μάλλον ήσουν. Αν η “ανάγκη¨ και μόνο σε ανάγκασε να στραφείς σε Suv , και πάλι εδώ είσαι. Δε θα βγείς χαμένος , και τα άλλα καλά τα κάνει απλά όχι τέλεια, δείχνει και είναι ξεπερασμένη αλλά αν αποφεύγεις το κλεινόν άστυ μπορεί (δεν είμαι σίγουρος) και να μην πολυασχοληθείς , σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.

Σε ένα αυτοκινητιστικό κόσμο που προχωρά μπροστά και εξυβριδίζεται ολοταχώς (και καλά κάνει), έπεσα θύμα δαπανηρής ( εντελώς ανισόρροπη επιλογή μπροστά σε οποιοδήποτε μπριζάτο) αρχαιολατρίας. Η διαφυγή μου θα είναι μόνο η λογιστική – αποφυγή φορομπηξίματος προσέγγιση , σε κάθε άλλη περίπτωση , εκεί στα 38-40 που βρίσκεται άριστο δείγμα του πρώτου φλ , ερωτεύτηκα. Δεν την προτείνω σε κανέναν , μην παρεξηγηθώ, προσωπικά “πάθη” και εμπειρίες μεταφέρω.

C
      civil357
    • RE: Οδήγησα....

Οδήγησα Renault Scenic dci του 2019 ( μάλλον ) .

Το Σάββατο έπρεπε να κατεβάσω αυθημερόν συγγενή με σπασμένο πόδι στην πρωτεύουσα. Το αναφέρω καθώς η κρίσιμη αυτή λεπτομέρεια ( έπρεπε να υπάρχει άπλετος χώρος για το σπασμένο πόδι) οδήγησε στην ανάγκη να νοικιαστεί το όχημα , όσες προσπάθειες και να έκανα με Audi Q3 που έχω στην κατοχή μου αυτό το διάστημα , στάθηκαν άκαρπες , ενώ και σε έταιρο δεινόσαυρο Suv που έχω στην κατοχή μου έπρεπε να ξεβιδώσω το μπροστά κάθισμα ( εύκολο) , αλλά ¨βαρέθηκα¨.

Το scenic τον χώρεσε “αρχοντικά” , το κάθισμα συνοδηγού τραβήχτηκε τέρμα μπροστά , το από πίσω τέρμα πίσω και ο άνθρωπος ταξίδεψε αρχοντικά. Υπόψιν μπορούσα να “ρίξω” τελείως και το κάθισμα του συνοδηγού σε οριζόντια θέση , αλλά δε χρειάστηκε. Παντού θήκες και παραθηκούλες. Το αυτοκίνητο είναι η έννοια της σωστής χωροταξίας.

Εσωτερικά , όμορφο και μοντέρνο , μάλλον είχα μεσαία έκδοση , δεν ασχολήθηκα με οθόνες , η κεντρική του οδηγού , μου φάνηκε μάλλον ξεπερασμένη, και επιτέλους βρήκα το διακοπτάκι για το ηχοσύστημα που έχει μεγαλώσει γενιές επί γενεών γαλλικών αυτοκινήτων ( εμένα με βόλεψε) . Ευάερο και ευήλιο , με καλή περιφερειακή ορατότητα, χαίρεσαι το φθινόπωρο να είσαι μέσα ( καλοκαίρι θα βράζει μάλλον αλλά ο.κ..). Μία χαζομάρα υλοποίηση με την οποία σέρνεις την κονσόλα με το υποβραχιόνιο για να αποκαλυφθούν οι ποτηροθήκες, μου φάνηκε ανούσια. Πολύ ωραία και πολύ αναπαυτικά καθίσματα!. Εσωτερικό καλοδιατηρημένο παρά τα δύσκολα χιλιόμετρα.

Οδηγικά , ο dci στα καλύτερά του, αλλά μάλλον του πέφτει “κάπως” βαρύ το αμάξωμα. Θα μου πείς , οικογενειακό είναι το αυτοκίνητο , αλλά φορτωμένο θα είναι αργό , σίγουρα. Πάντως στις ανηφοριές της Ιόνιας τα 140 τα κρατούσε σχετικά εύκολα, μέχρι εκεί όμως . Το διπλοσύμπλεκτο , δεν μου άρεσε, ιδίως σε μανούβρες σε ανηφόρα, με “τρόμαξε” , μόλις βγήκε εθνική ηρέμησε. Διαφορές ανάμεσα στα modes οδήγησης, μόνο στις αλλαγές και μία πιο βαριά αίσθηση στο ούτως ή άλλως σχετικά αναίσθητο τιμόνι κατάλαβα. Αλλά , το αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο , ήταν πολύ καλό , ιδίως στις νόμιμες ταχύτητες , όσο ανέβαιναν τα χιλιόμετρα τόσο αυξανόνταν κυρίως ο θόρυβος αλλά και πάλι για το χαρακτήρα του ήταν πολύ καλό. Ενδεικτικά για την κατανάλωση, στα 120Κ είχε κάπου στις 2.000 στροφές στο στροφόμετρο και έδειχνε στιγμιαία 5,2 λίτρα πετρελαίου , αλλά ιδίως στην επιστροφή οι ταχύτητες αυτές ήταν η εξαίρεση. Λεπτομέρεια, στη βροχή έχει ωραίους υαλοκαθαριστήρες ( έχει τη διάταξη που μαζεύονται στη μέση) και τη νύχτα ωραία φώτα.

Εντός Αθηνών , εύκολο , κυρίως το πλάτος του , μπορεί να σε ξενίσει , αλλά τίποτα άξιο λόγου. Άνεση πολύ καλή , δεδομένου και των 20αρηδων ζαντών. Ποιος σκέφτηκε να βάλει 20αρες σε mpv , ήμαρτον ! Δε μπορώ να φανταστώ πόσο κοστίζει η αλλαγή ελαστικών π.χ.

Εν ολίγοις , ειλικρινά ψάχνω λόγο να προτιμήσει κάποιος το αντίστοιχο suv της μάρκας ( νομίζω το άχρωμο και άοσμο kadjar , πρέπει να ήταν τιμολογιακά κοντά) . Είναι όμορφο, με τεράστιους χώρους, μπαινοβγαίνεις πολύ άνετα, κάθεσαι σχετικά ψηλά ( παρόμοια με όλα τα δικίνητα suv) , οικονομικό και ταξιδεύει πάρα πολύ άνετα. Τι άλλο να κάνει ένας οικογενειακός ανθρωπομεταφορέας;

C
      civil357
    • RE: Alfa Romeo Tonale

Την οδήγησα ( 160άρα ) για καμία ώρα .

Οι ευγενέστατοι κύριοι της αντιπροσωπείας , μου πρότειναν , και να μου τηλεφωνήσουν ποια μέρα μπορώ , καθώς σήμερα πραγματικά βρέθηκα εκεί από άλλη συγκυρία και δεν προλάβαινα, ώστε να την κρατήσω περισσότερο , επίσης μου προτάθηκε και τεστ σε μεταχειρισμένη στελβιο που είχαν προς πώληση ( εδώ αρχίζουν τα πολύ δύσκολα διλήμματα...).

Εσωτερικά ποιοτικά το μόνο που μπορώ να της προσάψω είναι ο λεβιές αυτός καθ' αυτός ( το κούμπωμα του δεν ταιριάζει για 40+ χιλιάδες αυτοκίνητο ) και το λευκό πλαστικό γύρω του. Εκεί έβρισκε και το γόνατό μου , αλλά η κατάσταση δεν ήταν τραγική. Με οθόνη δεν ασχολήθηκα καθόλου, στη σύζυγο άρεσε , παρά το μέγεθος της ( είναι φανερό ότι άφησαν χώρο για μεγαλύτερη στο φλ). Χώροι καλοί. Καθίσματα καλά , έπρεπε να υπήρχε και πιο "σπορ" επιλογή καθίσματος , αλλά πάμε παρακάτω.

Κάθεσαι καλά αλλά ψηλά , στους περισσότερους σε ΣΥΒ αρέσει αυτό, θα ήθελα πιο "χωμένος¨, βλέπεις καλά μπροστά και από τους καθρέφτες. Πίσω όχι. Ξεκινά με ρεύμα και στο Ν προσπαθεί να βάζει πολύ το ρεύμα ( ακόμα περισσότερο στο Α). Το κιβώτιο , είναι ένα καλό διπλοσύμπλεκτο , αλλάζει στρωτά και γρήγορα βάζει 5η ακόμα και από φανάρι σε φανάρι. Όμως δε θα γίνει ποτέ λόγω της φύσης του ένα καλό αυτόματο. Μικρομπερδέματα σε κυκλικούς κόμβους και μικροενδοιασμοί ( όχι στο D) τι ταχύτητα να διαλέξει σε χαμηλές ταχύτητες είναι εκεί. Στο D κάνει και απολαυστικά συγχρονισμένα κατεβάσματα στο φρενάρισμα. Ωραίο, δέχεται εύκολα και εκτελεί γρήγορα τις εντολές στη χειροκίνητη λειτουργία. Ωραίο σταρτ - στοπ, μικρή ( αλλά παρούσα) υστέρηση στην εναλλαγή από ρεύμα σε βενζίνη, μάλλον συνηθίζεται.

Η ανάρτηση είναι πολύ καλορυθμισμένη. Έχει σφιχτή αλλά όχι σκληρή αίσθηση. Δεν είναι μαγικό χαλί , αλλά τα καταφέρνει ακόμα και εντός πόλης. Όταν βρεθεί σε επαρχιακό εκεί δείχνει τις αρετές της. Δε γέρνει , πατά με πολύ πειστικότητα και κυρίως ανεπηρέαστη από ανωμαλίες και το βάρος που κουβαλά. Έχει πάρα πολύ καλό έλεγχο αμαξώματος όταν αυτό απορρυθμίζεται είτε από κακοτεχνία στη στροφή είτε από μεταφορές βάρους . Δεν ταλαιπωρεί βάναυσα το έξω ελαστικό όπως το 99% της κατηγορίας της. Δείχνει μελετημένη στο θέμα. Δρόμοι όπως οι παλιές Εθνικές μας είναι οι αγαπημένες της διαδρομές και διατηρεί πολύ υψηλές μέσες ωριαίες. Δεν μπήκα σε στενό στροφιλίκι , δεν "πρόλαβα" να αποσταθεροποιήσω επίτηδες το όχημα για να δώ αντιδράσεις, δεν έφτασα όρια ( αν ξαναπάω για τεστ θα επανέλθω)....

Αυτοκινητόδρομο ( όσο μπήκα ) . Σταθερό , ευθύβολο, ήσυχο , πολύ καλό , βρίσκεται στο στοιχείο του. Θα ήθελα λίγο πιο μακρυά 7η για τις ταχύτητες που κινούμαι ή την 8η που είχαν (πλέον δε ξέρω αν υπάρχουν) άλλα ανταγωνιστικά της (πχ 3008 παλιό , Χ1 παλιά κλπ.)

Δεν ξέχασα ούτε κινητήρα ούτε τιμόνι. Κινητήρας , δεν είναι ότι είναι αργή αλλά ότι ζητάει περισσότερα ως αυτοκίνητο και αυτό κάτι δείχνει για την κατασκευή. Επίσης η έλλειψη ήχου ( "όμορφου" ήχου) και η έλλειψη ξεσπάσματος επιτείνει το "πρόβλημα". Έχει καλό κινητήρα , αλλά θέλει κάτι παραπάνω.

Τιμόνι , είναι κοφτερό με άμεσες αντιδράσεις, αλλά ΔΕΝ είναι alfa. Στο N είναι ένα ακόμα από τα ηλεκτρικά τιμόνια της αγοράς. Αδιάφορο εξάρτημα που στρίβει απροβλημάτιστα και άκοπα τους τροχούς. Θα μου πείς θες κάτι άλλο στην καθημερινότητα εκτός από ξένοιαστη μετακίνηση; εγώ ναι θέλω.... Στο D , βελτιώνεται τόσο που να μην σε διώξει μακριά από το ταμείο, τίποτα παραπάνω.

Κατανάλωση του τεστ ντραϊβ 7,8 , δεν μηδένισα , δε ξέρω τι έγραψε , δεν ασχολήθηκα καθώς κοιτάω και άλλη έκδοση.

Σεντόνι τέλος , μου άρεσε πολύ ( στη σύζυγο ακόμα πιο πολύ) , δεν με ενθουσίασε όμως (πράγμα σημαντικό για τα λεφτά που ζητά), Χ1 δεν έχω οδηγήσει , θα ακολουθήσει μάλλον.

Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες ακόμα , αλλιώς 2 μήνες αναμονή .

C
      civil357
    • RE: Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]

Το γεροντάκι μου , ακούει στο όνομα , μαύρος ( πρωτότυπο, αλλά το ονόμασε τρίχρονη ανηψιά μου , οπότε, έμεινε.....)
      ScreenShot (3).jpg

Το κολλητάρι του , ακούει στο όνομα , αρούσης ( ο ξανθός ή χρυσός , στη βλάχικη)
      IMG000.jpg

και ένα κοριτσάκι που μου το έφεραν πρόσφατα , ακούει στο όνομα " μούρκα" ( ούτε αυτό , το όνομα το διάλεξα εγώ , ο τσοπάνος μου το έδωσε ήδη με όνομα....)!
      ScreenShot (2).jpg

Γάτες , δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες . Θα το παλέψω την επόμενη φορά. Θέλει και μαεστρία να τις πιάσει καλά ο φωτογραφικός φακός , μου το παίζουν δύσκολες....

Τα άλογα , προσπαθώ να μην τα πολύ δείχνω στο ίντερνετ ( δικό μου κόλλημα....)

posted in Αντίλογος
      C
      civil357
    • RE: Οδήγησα....

Οδήγησα για σχεδόν 1.100 χιλιόμετρα σε κάθε είδους δρόμου ( ασφαλτοστρωμένου ) , το ιταλοτουρκικό προϊόν υπό το όνομα Fiat Tipo.

Περιέργως για νοικιάρικο . ήταν μάλλον η πλήρης έκδοση. Κινητήρας δυστυχώς ( θα επανέλθω) ο απέθαντος ατμοσφαιρικός 1,4 με 95 ατίθασα άλογα.

Εξωτερικά πάντα το συμπαθούσα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και με 17αρες τα "καλά" φώτα και ένα ωραίο βυσσινί χρώμα , είναι όμορφο!.

Ανοίγεις πόρτα κάθεσαι σε ένα καλό κάθισμα , βρίσκεις έναν αδικαιολόγητα μικρό τεμπέλη και όλα είναι εκεί που περιμένεις. Εξοικειώνεσαι πάρα πολύ γρήγορα , έχει καλή ορατότητα μπροστά όχι τόσο καλή πίσω , αλλά πολύ ευκολοοδήγητό. Μεγάλο πλεονέκτημα οι χώροι του , και αντίστοιχα καλός ο χώρος αποσκευών. Ποιότητα ( προσωπικά αδιάφορη) , μέτρια πλαστικά , αλλά παρά τα 60Κ νοικιάρικα χιλιόμετρα δεν έτριζε τίποτα , και καμία εμφανή φθορά σε δερμάτινο τιμόνι - λεβιέ , σαλόνι και καθίσματα.

Οδηγικά , εντός πόλης , εύκολο πολύ , ο κινητήρας ελαστικός και αθόρυβος σε χαμηλές στροφές, μαλακός συμπλέκτης καλό κιβώτιο (έτριζε την όπισθεν) όλα καλά. Η ανάρτηση απορροφά τα πάντα σε λογικά πλαίσια με ωραία αίσθηση , προδίδεται σε απότομες ανωμαλίες και κοπανά σε ελάχιστες στιγμές.

Όμως όταν βγείς αυτοκινητόδρομο, εκεί ο 1,4 δείχνει τα όρια του. Στροφάρει ο δόλιος , μετακινεί το όχημα σε συνδυασμό και με το πολύ κοντό 6τάχυτο κιβώτιο ( η 6 του πρέπει να είναι μάλλον πιο κοντή από την 5η του saxo vts για να γίνει κατανοητό....) , αλλά η φυσική είναι αμείλικτη. Κρατάει την ταχύτητά του, ταξιδεύει άνετα , δεν τρομάζει ( πολύ) από ανωφέρειες αλλά η κατανάλωση σκαρφαλώνει παρέα με το θόρυβο. Εύκολα νούμερα πάνω από 8 λίτρα.

Επαρχιακό , έχει καλά φρένα και δεν παίρνει κλίσεις , αλλά ρε Φιατ το τιμόνι σου θυμίζει άλλες εποχές. Έχει καλό βάρος αλλά καμία αίσθηση, πολύ μέτριο αν πεις να το "κυνηγήσεις" και λίγο, με τις ορέξεις μένεις. Κάπου εκεί , σε κατηφόρα μη ξεχνιόμαστε , θα έρθει το esp να σου αποκαλυψει τα όρια του ,τα οποία το τιμόνι σου κρατάει επτασφράγιστο μυστικό. Και μιας και αναφέρθηκαν τα βοηθήματα , σεβασμός στους γείτονες που απενεργοποιείς το σύστημα της λωρίδας με μπουτόν στο λεβιέ των φλάς ( εκεί που οι άλλοι έχουν το trip πχ) και όχι από μενού και υπομενού.

Έγραψα μια κατανάλωση του 7,9 με σεβασμό, όπως θα το οδηγούσα και αν ήταν προσωπικό μου όχημα, πράγμα στις μέρες μας υψηλό.

Κοινώς ένα καλό αυτοκίνητο όταν η φιατ το έδινε σε χαμηλή τιμή το οποίο θα γινόνταν πολύ καλό με τον 1.6 πετρέλαιο της εταιρίας , ιδίως όταν επιμένω το έδιναν σε χαμηλή τιμή.

C
      civil357
    • RE: Που θα περασετε το Πασχα ; Ακολουθειτε τα εθιμα;

Είμαστε και εμείς που υποδεχόμαστε τους ετεροδημότες, που πρέπει:

• να καθαρίσουμε αυλές , να βάψουμε τα τραπέζια στον κήπο , να καθαρίσουμε το σπίτι , να περιποιηθούμε τον κήπο ( στο σπίτι στο χωριό όλα αυτά), να κάνω τους αρμούς με το πιεστικό, να πλύνουμε τα κατοικίδια ...
      • να καθαρίσουμε από τη γάνα τις σούβλες ( και τις μεγάλες και τις μικρές για τα κοκορέτσια) , να βρούμε και να κάνουμε πρόβα τα μηχανάκια ( αν χάλασαν να πάρουμε άλλα...).
      • να κάνουμε κουμάντο για τα αρνιά , για τις συκωταριές , για τα αυγά , για τα καφάσια μπύρες , κρασιά, αναψυκτικά και λοιπά. Να βρώ τον πάγο για τις μπύρες και σε ποιο βαρέλι θα τις βάλουμε.
      • να πλέξουμε τα εντεράκια για τις γαρδούμπες , να φτιάξουμε το κοκορέτσι,
      • να ξυπνήσουμε εκείνη τη μέρα πρωί πρωί για να ανάψουμε τα κάρβουνα, να δέσεις το αρνί, να ακούς μέχρι να βγεί , όχι βάλτο ψηλά , όχι κατεβασέ το , όχι άνοιξε τα κάρβουνα , όχι το αλάτισες πολύ , όχι είναι ανάλατο , και τέλος το έκοψες σε μεγάλες μερίδες....
      • να πάμε δύο- τρεις φορές σουπερ μάρκετ μέσα στην Μ. Εβδομάδα για να υπάρχουν όλα και μετά να πρέπει και να παρκάρεις...
      • να κλείσουμε τραπέζι σε μαγαζί έξω για βράδυ Μ. Πέμπτης , βράδυ Μ.Παρασκευής και μεσημέρι Μ.Σαββάτο για καμιά 15αριά άτομα ( και να "ακούσεις" και γκρίνιες δε μου άρεσε εδώ τελικά)...
      • να κανονίσουμε τα παιδάκια της ευρύτερης οικογένειας σε ποια εκκλησία θα πάνε να στολίσουν επιτάφειο και ποιος θα τα προσέχει όλο το βράδυ ( εμείς εδώ στολίζουμε μετά τα μεσάνυχτα μέχρι πρώτες πρωϊνές Μ.Παρασκευή),
        και άλλα τα οποία κουράζομαι και να τα θυμηθώ....

Άρα αγαπητοί ετεροδημότες , σεβασμό και κατανόηση στον αδερφό (ξάδερφο) που έμεινε πίσω και τον επισκέπτεστε στο πατρικό σας εκείνες τις μέρες και που πλέον έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου το "μανίκι"....

Καλή Μ.Εβδομάδα σε όλους...

Υ.γ. 1. η γκρίνια μου έχει χιουμουριστικό χαρακτήρα ( ειλικρινά), θα τα κάνω όλα τα παραπάνω αυτό είναι σίγουρο, αλλά ελπίζω και το ίδιο εύχομαι σε όλους να περάσουμε όμορφα ξεπερνώντας γρήγορα τις ¨τριβές" που αναπτύσσονται σε κάθε Ελληνική οικογένεια όταν ανταμώνει .
      Υ.Γ. 2. Άκουσα σήμερα τα κάλαντα του Λαζάρου ( από αρκετά παιδάκια) και μου άρεσε. θυμήθηκα που κάποτε μας πλήρωναν με αυγά...

posted in Αντίλογος
      C
      civil357
    • RE: criuser vs Lap

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να τεσταριστεί η υπομονή του με θέματος όπως:

• Σουζουκοχρέπια, όλα είναι για τα μπάζα, άσε που δεν φρενάρουν ...
      • Αγόρασα βιτάρα και ξήλωσα το καζανάκι της εξάτμισης στο πρώτο καβάλημα πεζοδρομίου. Επίσης σπινιάρει στην ανηφόρα και σε υποψία σαθρού εδάφους, απαράδεκτη τετρακίνηση.
      • Ξεκόλλησα άερα, βιτάρα 20ετίας από 5 πόντους λάσπη , χωρίς να καταλάβω τίποτα, με το duster μου. Το βιτάρα στράβωσε και σασί μετά από αυτό , δεν έκλεινε το καπό με τίποτα.
      • 3008 phev , αυτός ο ακούραστος εργάτης, έγραψα 300Κ χιλιόμετρα , με μόνο μία αλλαγή λαμπτήρα πλαφονιέρας.
      • Πήρα μάζδα και μου έκαψε 5 λίτρα λάδι ( συμπλήρωνα κιόλας ) στην πρώτη αλλαγή, άσε που τρίζει μέσα σαν κουδουνίστρα.
      • Τσάγιασα από στάση, βιτάρα Σ , οδηγώντας το 1,8 μου Chr , στην ανηφόρα μετά τα διόδια της Ελευσίνας , ρίχνοντας του 5 κολώνες μέχρι τα 185 που έκοψα.

Αν μετά από τα παραπάνω , δεν .... τότε ήρθε επίσημα το τέλος.

posted in Αντίλογος
      C
      civil357
    • RE: Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!

Τελειώνει σιγά σιγά η περίοδος που οι οδηγοί των μεγάλων αστικών κέντρων αναγκάστηκαν να οδηγήσουν για λίγες μέρες, εκτός ορίων αστικών περιοχών.

Ακόμα μια χρονιά παρατήρησα το οδηγικό μας μεγαλείο:
      Μου κόρναναν (αστραπιαία) για το πράσινο σε φανάρι .....Στην αρχή νόμισα ότι κάποιος με χαιρέταγε , μέχρι να καταλάβω ότι ο από πίσω μου νόμιζε ότι ήταν στη γωνία Κατεχάκη και Κηφισίας......

Ανέκαθεν παρατηρούσα ότι οι ετεροδημότες ή οι απλοί περαστικοί , αρνούνται να τους προσπεράσεις σε επαρχιακό δίκτυο. Αποτέλεσμα να σκορπάνε τα χρήματά τους ύπο μορφής βίαιης επιτάχυνσης στις σύντομες ευθείες και να λιώνουν τα φρένα τους καθώς η στροφή είναι επικίνδυνο πράγμα. Το φαινόμενο με την επέλαση των SUV ,εντάθηκε. Πλήθος τέτοιων οχημάτων άναβαν τουρμπίνες και έλιωναν τακάκια σε κάθε υποψία ότι πλησιάζεις κοντά τους. Εντωμεταξύ φυσιολογικό ρυθμό δεν μπορούν να ακολουθήσουν ή θα σέρνονται ή θα κάνουν ανούσιες επιταχύνσεις - επιβραδύνσεις. Τους προσπερνάς μόνο αν τους τρομάξει το περίπτερο σε καμιά στροφή (δύσκολο καθώς φρενάρουν βιαίως) ή αν κάποιος επιβάτης ζαλιστεί και αναγκαστούν σε στάση για εκκένωση στομάχου. Το κακό είναι ότι είδα το χάρο υπό μορφής 2τονου touareg , το οποίο υπέστρεφε ανεξέλεγκτα προς τα πάνω μου, από το αντίθετο ρεύμα , καθώς το βάρος του και η φυσική είχαν κερδίσει κάθε ηλεκτρονικό , σώθηκα γιατί αγόρασα χωράφι παραπλεύρως, αν δεν υπήρχε θα με είχε κάνει χαλκομανία.

Δεν έχουν καμία αίσθηση οδήγησης σε στενούς επαρχιακούς δρόμους, καμία όμως. Καταλαμβάνουν θέση στο οδόστρωμα λες και είναι μονόδρομος. Έτυχα και σε περίπτωση που επιδεικτικά άλλαξε λωρίδα παρόλο που με είδε απέναντι, καθώς στη δική του είχε την κλασσική λακούβα και πέτρες των επαρχιακών.

Πολλοί οδηγούν είτε χωρίς καμία αίσθηση του πως να πάρουν μία στροφή είτε χειρότερα προσπαθώντας να "κόψουν" μια στροφή χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος με την ταχύτητά που πάνε. Κοινώς σε στροφές καταπατούν κάθε έννοια διαχωριστικής χωρίς να χρειάζεται. Δε ξέρω γιατί , νομίζουν ότι δε ταλαιπωρούν τα λάστιχα; δεν έχω καταλάβει. Όσο πιο στενή η στροφή τόσο χειρότερα. Να παίρνεις φουρκέτα και να βλέπεις τον άλλο να έρχεται αμέριμνος καταπάνω σου.....

Τέλος αν και το ξαναέγραψα αδιανόητες αλλαγές ταχύτητας. Τη μία να πηγαίνουν ήσυχα και δεξιά και την άλλη στιγμή να τον βλέπεις να προσπερνά μέσα σε χωριό σε κατοικημένη περιοχή.

Α, οι δε μετανάστες εκ γερμανίας , χειρότεροι όλων......

Το ποστ δεν έχει να κάνει με αθηναίους vs - , ;τα ίδια και χειρότερα είναι και οι επαρχιώτες. Απλά είμαστε λίγοι και το δίκτυο δεν αναστενάζει από την κίνηση , οπότε οι μ@λ#κι$ς καμουφλάρονται.....

posted in Περί αυτοκίνησης
      C
      civil357
    • RE: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η συνέντευξη περιλαμβάνει και τις κάτωθι ερωτήσεις παγίδα:

• Γνωρίζετε την Τσούκα Πέτσικ;;;; Προσοχή εδώ δεν είναι κάποια ανταγωνιστική εταιρία προγραμματισμού με έδρα τη Τσεχία , έτσι ώστε να απαντήσεις "παρακολουθώ ανελλιπώς τη δουλειά τους¨ , αλλά η κορυφή του Γράμμου. Παρόμοια με άλλα τοπωνύμια όπως , ντελιντίμι, τσούμα και λοιπά
      • Τι γνώμη έχετε για το σι έϊτς αρ. Εδώ , πρέπει να αναφωνήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις είναι χρέπι - τάφος.
      • Στις ερωτήσεις λογικής , έστω ένα 3008 με κατανάλωση αν δε το φορτίζεις 8 λίτρα και αν το φορτίζεις 3 λίτρα , ποιά είναι η διαφορά κόστους στα 100 χιλιόμετρα , απαντάς καμία , δεν θα πάρει μπροστά καν.....
      posted in Αντίλογος
      C
      civil357

Latest posts made by civil357

• RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3

@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

Οταν το ματς παίζεται στον πόντο, ο υπόλοιπο προοδευτικός πολιτικός χώρος τρώγεται και η δεξιά καλπάζει για την εξουσία, ποια η λογική επιλογή ανθρώπων που δεν είναι ούτε στο σύστημα ούτε ζητάνε μεταθέσεις των συγγενών τους ή των ιδιων αλλά απλώς θέλουν μια έστω καλύτερη βερσιιν ενός κεντροαριστερού κόμματος ;

Αν με "¨τσιγκλάς¨, να βροντοφωνάξω το " εργάτη ακούμπα στην πλάτη του Κουτσούμπα! " , όχι δε θα το πώ. Παρόμοια δε θα πώ ψήφισε κεντροαριστερά για να ανασάνεις.

Δεν γράφω εδώ για να πείσω κάποιον να ψηφίσει κάτι , δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.

Δημοκρατία έχουμε, δεν κρίνω την ψήφο ( αγνώστων κιόλας) , ο καθείς ας ψηφίσει ότι θέλει.

posted in Αντίλογος
      C
      civil357
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3

Εντωμεταξύ η υπόθεση Τσουκάτου -Siemens , είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την Αγία Οικογένεια , (βλέπε "αγορά" μέσω οφσορ της μητρικής εταιρίας της μεσοτοιχίας Τήνου , διαφυγή και μη έκδοση του μάρτυρα - δωράκια - συναντήσεις κλπ) , αλλά εντάξει πάμε παρακάτω. Ο πρώτος τα έκανε μασούρια και τα προώθησε (προσπάθησε) στο κόμμα ( respect) , η οικογένεια τα επένδυσε.

Και αν πας παρακάτω , διαβάζεις ότι ο υιός Πάγκαλου , υποψήφιος με τη Ν.Δ. στην Ανατολική Αττική, να εκμεταλλευτούμε λέει τις πολιτικές σχέσεις του πατρός με την εκλογική βάση ( το ρουσφέτι στα κυριλέ). Αν πιστέψουμε τους Νεοδημοκράτες ή ο πατέρας δε συμμετείχε στο φαγοπότι ή ο υιος είναι και αυτός αυτοδημιούργητος και δεν βιοπορίζεται από τα κλεμμένα (που τα φάγαμε όλοι μαζί).

Σε άλλα σκάνδαλα πασοκ, αν πιστέψουμε πάλι τα προηγουμένως γραφόμενα ότι υπήρχε επικοινωνία μεταξύ πασοκ- τρομοκρατών ο τότε Υπ. Τάξεως , κουκούλωσε το υπερσκάνδαλο και σήμερα επιβραβεύτηκε για την στάση του, με την ίδια ακριβώς θέση!

Στα παραπάνω να προστεθεί επίσης ότι η Γ.Γ. του Υπ. Πολιτισμού επί Ολυμπιακών ( μάλλον το πιο αμαρτωλό Υπουργείο εκείνα τα χρόνια) , επιβραβεύτηκε σήμερα υπουργός.

Υπάρχουν και άλλα πολλά παραδείγματα που φανερώνουν το απόλυτο χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και ψηφοφόρων της, στο θέμα Πασοκ.

Στο σήμερα πάλι, τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρουν ότι οι απευθείας αναθέσεις και οι διαγωνισμοί με πρόσκληση , έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο, μεγάλες εταιρίες του χώρου εξαγοράζονται από συγγενείς πολιτικών και αφού θέλετε το "άκουσα γύρω μου , μου είπαν κλπ" , η αγορά βουίζει ότι το ποσοστό λαδώματος αγγίζει το 50% στις επιδοτήσεις έργων είτε ιδιωτικών είτε δημοσίων.

Θέλω να δώ στα πόσα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ ( μέχρι στιγμής νομίζω κυβερνά στο 50% των ετών της μεταπολίτευσης) θα τελειώσει το επιχείρημα " ναι αλλά οι άλλοι έκαναν χειρότερα¨ που κολλάει σε όλα μα όλα τα θέματα , από διαφθορά, παρακολουθήσεις , φωτιές, καταστροφές, ακρίβεια, μισθοί, φορολογία , παραπληροφόρηση , και λοιπά.

posted in Αντίλογος
      C
      civil357
    • RE: Ford Puma 2019

@cirus said in Ford Puma 2019:

Πέρασε ΚΤΕΟ και ηρθε η ώρα να το αποχωριστώ με βαριά καρδια:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/47497402-ford-puma

Καλοπούλητο, ειλικρινά περιμένω την επόμενη επιλογή σου.
      Δε μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να το αντικαταστήσει , εκτός αν κινηθείς πλήρως ηλεκτρικά ή άλλαξαν οι προτεραιότητές σου (εννοείται σεβαστό).

C
      civil357
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Εσυ μην ασχοληθεις καν, περα απο για χαβαλε.

Έχω κοντινό σούπερ , στο οποίο δεν έχω πετύχει ακόμα ηλεκτρικό να φορτίζει. Έχει δύο θέσεις άρα δεν θα είμαι και γαϊδούρι (όσο ψωνίζω). Προφανώς και θα στοιχίζει και δε θα φορτίζω ιδιαίτερα από ρεύμα. Άρα χαβαλές...

Μικρές κοντινές αποστάσεις δε με απασχολούν δεν κινούμαι σε αστικό περιβάλλον εκτός επαγγελματικών ταξιδιών (μπες - βγες Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ).

Επιμένω, το τέλειο θα ήταν να βρω πάρκινγκ να φορτίζω τις ώρες της εργασίας έτσι ώστε να επιστρέφω ( έστω να κινείται ηλεκτρικά εντός Αθήνας μέχρι τα διόδια) , αλλά μάλλον δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

C
      civil357

@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Πιστεύω πως ορθή χρήση του phev είναι να φορτίζει σπίτι/γραφείο, άντε και στο χρόνο του μάρκετ/καφέ, για να διανύει αμιγώς ηλεκτρικά τα εντός πόλης χιλιόμετρα και στο ταξίδι να λειτουργεί ως υβριδικό, να μην ασχολείσαι με φορτιστή, παρά μόνο αν τύχει και τον βρεις μπροστά σου, χωρίς όμως να σπαταλησεις χρόνο στα ΣΕΑ ή να ψάξεις διαμονή με φόρτιση.

Λύση οικιακής φόρτισης , δεν υπάρχει. Αν προτιμηθεί τότε πριν από κάθε επαγγελματικό ταξίδι θα "διανυκτερεύει" σε συγγενικό σπίτι για φόρτιση. Θα ήθελα αν μπορούσα την ώρα των επαγγελματικών υποχρεώσεων να φορτίζω ( δεν υπάρχει φορτιστής στις εταιρίες) και να επιστρέφω κάπως γεμάτος .
      Αν δε γίνεται , δε θα σκάσω κιόλας.
      Σεα δε σταματώ σχεδόν ποτέ , ουρώ και κολατσίζω ( με προμήθειες κλάσεις καλύτερες των σεα) σε συγκεκριμένα πάρκινγκ.
      Το πρόβλημά τους είναι ότι ΄χουν όλα σχετικά μικρή αυτονομία βενζίνης.

C
      civil357

@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Δες τα οχηματα που σε ενδιαφερουν τι ισχυ φορτισης υποστηριζουν σε dc. Δεν νομιζω να ειναι πανω απο 50kw.

Για Χ1 αλλού διαβάζω μέγιστη 7,4 , αλλού 22 KW. Η τονάλε 7,4 Kw, και σίγουρα δεν υποστηρίζει dc,

Μηπως εννοεις level 3; αυτοι ειναι οντως οι dc

Έχεις δίκιο , το δεύτερο.

Αλλα να αγορασεις phev χωρις να μπορεις να φορτιζεις σπιτι ή στη δουλεια, δεν εχει κανενα νοημα. Παρε τογιοτα καλυτερα.

Ο νομοθέτης στην περίπτωση leasing , πριμοδοτεί τα phev, εκεί είναι το θέμα. Λύσεις ως ιδιωτική αγορά έχουν βρεθεί.

αυτο μου κανει τεραστια εντυπωση διοτι δεν γνωριζω φορτιστη ac που να εχει overstay fee. Μπορεις να μας δωσεις λινκ που το ειδες αυτο;

https://polispark.gr/ypiresies/fortisi-ilektrikon-oximaton/#1695119386160-f2ec4017-9f2f Κάτω κάτω στη σελίδα , γράφει το τιμοκατάλογο. Αν καταλαβαίνω σωστά είναι ότι περιγράφω.

Θα ηταν αστειο να καθεσαι να φορτιζεις ακριβο dc ρευμα στα ΣΕΑ για να κερδισεις απειροελαχιστα χρηματα σε σχεση με βενζινη. Ασε που θα χασεις και χρονο.

Αυτό που φαντάζομαι θα ήταν μία συνετή διαχείριση της ενέργειας και των επιπέδω της και όχι να ξεζουμίζει τη μπαταρία τα πρώτα 60 χλμ. Πχ να καταλαβαίνει ( να έχεις ορίσει) ότι θα ανεβείς Μέτσοβο και να κρατάει τη μπαταρία ( ή ποσοστό της ) για τη συγκεκριμένη παρατεταμένη ανηφόρα. Οκ. χειρωνακτικά το κάνεις , αλλά έτσι κόβεις και τη μικρή συνεισφορά μπαταρίας. Δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

C
      civil357

Ερώτησης ( ειλικρινής απορία).

Πρώτη ( γενική , ίσως δεν έχει και νόημα από την ίδια τη τεχνολογία). Σε δημόσιους φορτιστές επιτρέπεται νομικά (ηθικά υπό προϋποθέσεις , διευκρινίζω στη συνέχεια) η φόρτιση phev; Διευκρίνηση , ΔΕΝ μιλώ για γαϊδουρινές συμπεριφορές σε καμία περίπτωση ( πχ κατάληψη χώρου , μη εποπτεία οχήματος κλπ).

Δεύτερη. Υπάρχει νόημα στην προτίμηση οχήματος phev με dc φόρτιση σε σχέση με κάποιο που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα; Πχ η X1 έχει και dc , η τονάλε όχι. Αφού το όριο το βάζει το όχημα ( πχ η Χ1 τραβάει εώς 7,4 kW. ) και όχι ο σταθμός. Είναι περισσότεροι οι dc στο δίκτυο;

Τρίτη , Tonale καλώδιο type 2 , Χ1 type 3. Να υποθέσω ότι είναι η διαφορά για Ac και Dc φορτιστές. Η Χ1 έχει και ένα σωρό πρόσθετο εξοπλισμό στο θέμα καλωδίων, δε ξέρω τι είναι.

Σημείωση ( δεν είναι ερώτηση) , δεν έχω βρεί ακόμα πάρκινγκ ( πληρωτέο) στις περιοχές που πάω , έτσι ώστε να φορτίζεις μέχρι την επιστροφή. Πχ διαβάζω πολις παρκ (σημειώνω ότι σε συγκεκριμένο που παρκάρω , πολλές θέσεις φορτιστών και η τεράστια πλειοψηφία άδειες) , ότι μετά τη μία ώρα φόρτισης έχει "ποινή" . Δηλαδή , άσε εμένα το "γαϊδούρι" με το μπριζάτο και οι ηλεκτρικοί , πρέπει να επιστρέψουν και να το μετακινήσουν εντός του πάρκινγκ σε άλλη θέση;

Φάσκω και αντιφάσκω (πριν έγραφα για μη κατάληψη θέσης) , αλλά έλεγα μήπως υπήρχε πάρκινγκ που να φορτίζω χωρίς να είμαι γαϊδούρι, αλλιώς δύσκολος ο γρίφος , ακόμα και αν είσαι πλήρως ηλεκτροκίνητος στο θέμα επαγγελματικό ταξίδι .

Εντέλει , η τεχνολογία τους θα μπορούσε να βελτιωθεί αν με κάποιο τρόπο η λειτουργία του συστήματος στα ταξίδια συνδέονταν με το χάρτη της διαδρομής. Δε ξέρω πόσο ακριβό και πολύπλοκο είναι , αλλά σίγουρα θα αναβάθμιζε τη χρήση.

C
      civil357
    • RE: Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]

@sette said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

@sette said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

Γιατί, έχει απειλήσει την Ελλάδα το Ιράν;

Προφανώς. όχι ευθέως, αλλά όταν μιλάει για αφανισμό των απίστων, είμαστε και εμείς μέσα σε αυτούς.

Φάνη φίλε μου, μην γίνεσαι Μιχαλολιάκος ή Κασιδιάρης...

Ιουδαισμός και Ισλάμ, είναι φασιστικές θρησκείες, αν δεν μασάμε τα λόγια μας. Οι Εβραίοι (τω θρήσκευμα), λίγο πολύ βλέπουν όλους τους άλλους ως κατώτερα όντα. Τα μουσλίμια, έχουν ιερό καθήκον την 'εξάπλωση' του ισλάμ σε όλους τους άπιστους με το 'καλό' ή το 'κακό'... Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα αλληλοσφάζονταν και θα κοιμόμαστε πολύ πιο ήσυχα...

ΟΛΕΣ οι θρησκείες είναι καρκίνος, δεν διαφωνώ επ' αυτού. Αλλά δες πόσους Παλαιστίνιους αμάχους έχει σκοτώσει το επίσημο Κράτος του Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια.

Εδώ θα διαφωνήσω. Ο χριστιανισμός (ακόμη και αν μιλήσουμε για τα πρώτα του χρόνια), δεν υπήρξε θρησκεία της επιβολής. Άλλο το τι έκανε το εκάστοτε ιερατείο ή ο όχλος. Δεν υπάρχουν στα ιερά του κείμενα (όχι Παλαιά Διαθήκη που ουσιαστικά περιγράφει το τι γινόταν με τους Εβραίους) 'οδηγίες' βίαιου προσηλυτισμού ή παρακίνηση σε βία. Ακολούθως (χωρίς να γνωρίζω τα πράγματα σε βάθος), ούτε ινδουισμός ή βουδισμός έχουν τέτοια πράγματα. Προφανώς και άλλες θρησκείες (ζωροαστρισμός). Αυτό που δεν έχω καταλάβει στα δικά μας, είναι το πώς γίνεται κάποιος να είναι (και να νιώθει) Έλληνας και ταυτόχρονα να ασπάζεται το ισλάμ... Νομίζω ούτε η ψυχιατρική επιστήμη!

Εδώ διαφωνούμε λίγο.

Κάθε μία από τις δύο θρησκείες όταν γίνεται όργανο επιβολής επίγειας πολιτικής , προχωρά σε βίαιους προσηλυτισμούς. Η ιστορία δε γράφεται μόνο τα τελευταία 100 χρόνια που έχουμε νωπά. Σωζόμαστε πια ως Δύση μόνο από το Β π.π. και μετά , με την αποκήρυξη της αποικιοκρατίας.

Στο αν ως όχλος μπορούμε να φανατιστούμε και να φάμε το λαρύγγι του αγαρινού ( με τον οποίο ζούσαμε ειρηνικά μέχρι πρόσφατα) , ένα από τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα είναι ο πόλεμος της Βοσνίας. Δεν κατηγορώ μόνο τη μία πλευρά , αναφέρω απλά την ικανότητά μας για εγκλήματα , ανεξαρτήτως πλευράς.

Μία ενδιαφέρουσα διαφορά Χριστιανισμού - ισλαμισμού στο θέμα , είναι ότι οι δεύτεροι επιτρέπουν τους μικτούς γάμους ( Μωαμεθανός πατέρας - Χριστιανή μητέρα ) , αρκεί τα τέκνα αυτών να ασπασθούν το Ισλάμ. Σε εμάς δεν επιτρέπεται κάτι αντίστοιχο , αυτό βέβαια έλυσε τα χέρια αρκετών από τους Παλαιολόγους καθώς αρκετές βυζαντινές πριγκίπισες κατέληξαν σύζυγοι απίστων.

posted in Αντίλογος
      C
      civil357

Ο μόνος κομισάριος ο οποίος πρέπει να δώσει γραμμή ,( αν και προσπέρασες και τη φωτογραφία που σου ανέβασαν) , είναι ο γεραπετρίτητης καθώς μαχητής του φιλοδυτικού στρατοπέδου καλών τζιχαντιστών , ήταν ο δολοφόνος.

Για ένα πράγμα δε μπορούσε να κατηγορηθεί ο άσαντ , ότι προστάτευε τις θρησκευτικές μειονότητες. Ε , εμείς ως κυβέρνηση , υποστηρίζουμε τον άλλον.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που αποκατέστησε ο εκλεκτός μας σύριος ηγέτης , ήταν το γεγονός ότι η Συρία , δεν είχε επίσημη κρατική θρησκεία επί των διδακτόρων ( αλήθεια ) μπααθιστών. Τι σχέση έχει αυτό με την Παλαιστίνη , το Ιράν και τα λοιπά , είναι απορίας άξιο.

Να το ξαναγράψω υποστηρίζουμε ως κράτος την πλευρά των δολοφόνων στη συγκεκριμένη περίπτωση!

posted in Αντίλογος
      C
      civil357

Δε χρειάζεται να είσαι ξεδιάντροπα δυτικόφιλος ( μη μας πάρουν με τις λεμονόκουπες και οι λοιποί μάρτυρες του προφήτη) , μπορεί να είσαι καλός μουλάς αν πολεμάς κομμούνια ( Αφγανοί - Ιρανοί-Ιρακινοί ) , αν εξολοθρεύεις κούρδους - κομμούνια - δημοκράτες(γενικά) και λοιπούς παραστρατημένους μουλάδες ( Σαντάμ , Συρία , Ιράν , δεν εκπληρώνουν όλοι ταυτόχρονα τον ίδιο σκοπό) , αν πουλάς αβίαστα πετρέλαιο ( Σαούντ , Κουβέιτ , Ιράν-Ιρακ κατά καιρούς) , αν αποτρέπεις προσπάθειες κρατικοποίησης πόρων ( Αίγυπτος, Ιράκ, Ιραν παλαιότερα ) , αν σαμποτάρεις τον παναραβισμό ( Ιορδανίες , σαούντ και πολλοί ακόμα) και πολλά ακόμα αν.

Το πρόβλημα αν είσαι μουλάς , είναι όπως αποδεικνύεται και με το Χαμεϊνί , είναι ότι οι προηγούμενες καλές σου επιδόσεις δε διασφαλίζουν τη μελλοντική σου ύπαρξη. Θέλει πολύ δουλίτσα.

posted in Αντίλογος
      C
      civil357
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ