Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    A
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 291
    • Best 76
    • Groups 0

anapofasistos

@anapofasistos

227
    Profile views
    291
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

anapofasistos Unfollow Follow

Best posts made by anapofasistos

• RE: Alfa Romeo Tonale

Για πρώτη φορά στη ζωή μου Ιταλικό αυτοκίνητο και "ενάντια" στο εδώ φόρουμ που προστάζει αγορά μόνο Ιαπωνικών (αστειεύομαι προφανώς). Ήταν αυτό που μου άρεσε περισσότερο οδηγικά και εμφανισιακά και απλώς προχώρησα στην παραγγελία. Τώρα είμαι στην εκμάθηση (Nέα έκδοση Sprint 160hp)
      tonale.jpg

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      A
      anapofasistos

Πέρασαν κάτι περισσότερο από 2 εβδομάδες από την παραλαβή του αυτοκινήτου και θα ήθελα να προσθέσω μερικά πράγματα.
      Καταρχήν δεν έχω μετανιώσει στιγμή για την επιλογή μου και δεν βλέπω την ώρα να το παίρνω να πηγαίνω βόλτες (δυστυχώς μικρές προς το παρόν μιας και δεν μου το έχει επιτρέψει ο προσωπικός χρόνος αλλα και ο κακός καιρός).
      Το αμάξι εξαιρετικό ως τώρα με πολύ ωραίο πάτημα στο δρόμο, το απολαμβάνω κάθε στιγμή. Παρόλα αυτά θα γράψω κάποια πράγματα που τα βρίσκω ως αρνητικά προκειμένου να βοηθήσω και εγώ το φόρουμ και κάποιους που μπορεί να ενδιαφέρονται.
      Θεωρώ ότι στις πόρτες η ποιότητα των πλαστικών θα μπορούσε να είναι καλύτερη (να είναι[πχ όπως του ταμπλό)
      Αν κάποιος θέλει να έχει πολλές θήκες για μικροπράγματα (πχ κάτω από τη θέση, κρυφά ντουλαπάκια κλπ) στο tonale δεν θα τις βρει
      Την ζώνη ασφαλείας νομίζω ότι θα την ήθελα να ξεκινά από πιο ψηλά
      Ενώ η πόρτες κατεβαίνουν έως χαμηλά σε ένα χωματόδρομο με λάσπες που πήγα είδα στο κάτω μέρος να υπάρχουν κάποιες βρωμιές (σαν να πέρασαν από κάτω εκτός αν έχω κάνει εγώ καμιά βλακεία)
      Αν αλλάξεις σταθμό ραδιοφώνου από το τιμόνι δεν πάει στον αμέσως επόμενο αποθηκευμένο αλλά σε αυτόν που βρίσκει εκεινη τη στιγμή (εκτός αν είναι ρύθμιση).
      Το αμάξι είναι τέλειο κατά τα άλλα με ένα από τα ομορφότερο cockpit που χαίρεσαι να είσαι μέσα και να το οδηγείς
      IMG_5526.jpeg

A
      anapofasistos
    • RE: VW Tiguan 2024

@iancurtis said in VW Tiguan 2024:

@araxnis said in VW Tiguan 2024:

@iancurtis said in VW Tiguan 2024:

Καλημέρα.Γνωριζει κανείς αν μπορούμε να παίξουμε βίντεο στην οθόνη,έστω και με
      screen mirroring;

Γιατί θες να κάνεις κάτι τέτοιο; Ελπίζω να εννοείς μόνο σε στάση...

Καθαρά για το παιδί.

Τα παιδιά ας δούνε λίγο και τον έξω κόσμο (τη φύση, τους ανθρώπους) όταν είμαστε στο αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται και εκεί να τα έχουμε κολλημένα σε μια οθόνη

A
      anapofasistos
    • RE: SUV/Crossovers Forum

Και εγώ αυτά κοίταζα και στο τέλος πήρα (σε πείσμα του forum) μια Alfa Romeo Tonale και δέν το μετάνιωσα στιγμή

A
      anapofasistos
    • RE: Αγορά SUV για οικογένεια

Πάντως εγώ όσες φορές έχω κάτσει πίσω στο s cross του κολλητού μου βγαίνω έξω με ναυτία. Κουνάει πολύ για κάποιο λόγο ακόμη και στην ευθεία. Για τα αλλά δεν έχω άποψη. Επίσης θεωρώ ένα αυτοκίνητο όταν το αγοράζουμε θα πρέπει να μας αρέσει και λίγο. Το έχει καλό κινητήρα αλλά δεν βλέπεται μου θυμίζει τα παλιά συνοικέσια που δεν βλεπόταν ο ένας από τους δύο αλλά λέγανε πατρόν/παρτην είναι από καλή οικογένεια

A
      anapofasistos
    • RE: Forum έχουμε πρόβλημα!

Φέρε ένα από Γερμανία χωρίς τέλη ταξινόμησης λόγω πολυτεκνιας

A
      anapofasistos
    • RE: VW Tiguan 2024

Σε επαρχιακο δρομο εχει σιγουρα πιο ενδιαφερον, αλλα προσωπικα προτιμω να ειναι τα παιδια μου ευτυχισμενα στις εκδρομες μας, παρα να τους επιβαλλω οτιδηποτε. Η συζυγος (και ξεφευγουμε λιγο σε off topic) επιβαλλει χρονοδιαγραμμα ανα ποσα λεπτα διαδρομης θα επιτρεπεται να χρησιμοποιησουν οθονη και αντιστοιχα ενεργοποιει το hotspot της 😄

Δεν θα αναφέρω εγώ πως θα διαχειριστεί ο καθένας τα παιδιά του αλλά αυτό το "δεν επιβάλλω οτιδήποτε" είναι η ρίζα του κακού για πολλά προβλήματα της κοινωνίας. Τα παιδιά πρέπει και οφείλουμε να ειναι ευτυχισμένα αλλά μαθαίνοντας μέσα από όρια και κανόνες. Μόνο έτσι μαθαίνουν και γίνονται σωστοι ενήλικες που θα σέβονται αύριο μεθαύριο τον διπλανό τους, τη φύση κλπ

A
      anapofasistos

Σας ευχαριστώ όλους! Να είμαστε όλοι καλά με τους αγαπημένους μας και τα αγαπημένα μας οχήματα και να κάνουμε όμορφα ταξίδια

A
      anapofasistos
    • RE: Toyota Yaris Cross

Όταν βάζετε led (χωρίς ρυθμιση και υποδομή στο αυτοκίνητο) να σκέφτεστε και τους απέναντι που τους τυφλωνετε

A
      anapofasistos

Εγώ ήμουν μεταξύ Q3, X1 και Tonale. Οδηγικά δεν μπορώ να πω ότι κάποιο ξεχώριζε με αποτέλεσμα να πάω σε αυτό που μου ταίριαζε περισσότερο όταν κάθισα μεσα (και ήταν το Τonale). Ήρθε και η μείωση τιμής που ολοκλήρωσε την απόφαση μου. Την αναμένω τις επομενες ημέρες

A
      anapofasistos

Latest posts made by anapofasistos

• RE: Alfa Romeo Junior (B-SUV)

@alex-mix said in Alfa Romeo Junior (B-SUV):

Μονο σε μενα αρεσει ?😁😁😁😁

Ο Φάνης έχει Toyota οπότε καταλαβαίνεις τα standard περι ομορφιάς. Είναι σαν να έχεις άσχημη γυναίκα και μετά να ψάχνεις να βρεις ψεγάδια στις όμορφες για να δικαιολογήσεις την επιλογή σου 🙂 🙂 🙂
      Για να σοβαρευτούμε η μούρη του είναι πολύ ωραία, το πλαινό οκ (εκτός αν έχει την μεγάλη ωραία ζάντα) αλλά πίσω κάτι ξενίζει. Οδηγικά δεν ξέρω οπότε μένουμε μόνο στο οπτικό

A
      anapofasistos
    • RE: Audi Q3 2025 3rd generation

@jimkl-0 said in Audi Q3 3rd generation:

Είναι υπερβολικά μικρή με τεράστια οριζοντιοποιημένη διάταξη και αφήνει όλο το μύρο πάνελ από πάνω απλά να υπάρχει εκεί χωρίς λόγο. Και γενικά το UI είναι άθλιο με αυτά τα γκρί χρώματα που επέλεξαν. Για μένα είναι απαράδεκτη αυτή η εικόνα σε ένα υποτίθεται premium αυτοκίνητο.

κάτι έπρεπε να αφήσουν και για το μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα είναι απογοητευτική και η δικαιολογία οτι το κανουν για να έχεις ορατότητα από το τιμόνι είναι για να έχουμε κάτι να πούμε. Το ηλεκτρονικό cockpit στο προηγούμενο με το χάρτη μέσα πιο ωραίο ήταν

A
      anapofasistos

To έχω ξαναγράψει εδώ. Το αυτοκίνητο δείχνει αλλά δεν είναι στενο. Μια χαρά εσωτερικό πλάτος έχει. Εγώ πίσω έχω 3 παιδιά (13,14 κ 16 ετών) και είναι μια χαρά (πριν είχα το Tiguan). Χάνει λίγο στον αέρα για τα πόδια των πίσω (εκεί είναι χειρότερο από το Tiguan). Κερδίζει στο σχεδόν επιπεδο πάτωμα που βοηθάει πολύ το μεσαίο επιβάτη. Επίσης και το πορτπαγκαζ είναι μια χαρά.
      Οι μπροστά θέσεις είναι όντως πιο στενές από το Tiguan που είχα αλλά αγκαλιάζουν καλύτερα το σώμα και μετά από 400χλμ ταξίδι κατεβαίνεις πιο ξεκουραστος (ειδικά πλάκη-μέση)
      Νομίζω οι περισσότεροι δεν το έχουν δει από κοντά πόσο μάλλον τους εσωτερικούς του χώρους

A
      anapofasistos

@green-power said in Alfa Romeo Tonale:

Μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα είναι αν έχει βελτιωθεί η λειτουργία του αυτόματου, αν έχει βαρύνει το τιμόνι που είναι σημαντικό μείον και αν έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα στο εσωτερικό.

Αυτό με το τιμόνι το άκουγα και εγώ συνέχεια πριν την οδηγήσω και πίστευα θα είναι φτερό στον άνεμο. Εγώ το βρήκα μια χαρά. Ειδικά στην έκδοση D μου φάνηκε και πολύ καλό. Βέβαια το προηγούμενο αμάξι μου ήταν ένα Tiguan του 2018 οπότε ίσως έπαιζε ρόλο και αυτό (οπότε και το εσωτερικό μου φάνηκε ποιοτικότερο αλλά και οι αποσβέσεις των αναρτήσεων πολύ καλύτερες).

A
      anapofasistos

Ωραία τα νέα χρώματα (ειδικά αυτό το κόκκινο). Σε ένα site διάβασα και για φαρδύτερο μετατρόχιο και επαναρυθμισμένη ανάρτηση McPherson. Οι επιπλέον ίπποι λογικά θα είναι με νέα χαρτογράφηση. Το μόνο που με χάλασε είναι η πινακίδα στη μέση. Θα την προτιμούσα στην άκρη όπως το προηγούμενο. Παρόλα αυτά για τα δικά μου γούστα παραμένει ένα από τα πιο όμορφα της κατηγορίας

A
      anapofasistos

@sabas_thess said in Alfa Romeo Tonale:

@anapofasistos said in Alfa Romeo Tonale:

Volkswagen Tiguan ~ 2.676 mm
      Audi Q3 ~ 2.680 mm
      BMW X1 ~ 2.692 mm
      Mercedes GLA ~ 2.729 mm
      Volvo XC40 ~ 2.702 mm

Το Tiguan έχει μεγαλύτερους χώρους από X1 GLA & XC40. Παίζει ρόλο και η ορθή εκμετάλλευση των διαστάσεων. Το Q3 δεν το είδα ποτέ δεν ξέρω.

Επειδή προέρχομαι από Tiguan το Tonale έχει λίγο λιγότερο χώρο για τα γόνατα και είναι λίγο πιο κοντό ( Tiguan και X1 σου δίνουν περισσότερο "αέρα" πίσω). Σε πλάτος πίσω παίζει να είναι ελάχιστη η διαφορά και το λέω γιατί το έψαξα πολύ επειδή έχω 3 παιδιά και ήθελα να είναι άνετα πίσω. Από όλα ίσως το πιο πλατύ πίσω ήταν το Volvo. Εκεί που υπερτερεί το Tonale (για τα δικά μου μέτρα και σταθμά) ήταν στο σχεδόν επίπεδο πίσω τούνελ μετάδοσης. Tiguan και Χ1 είναι αρκετά ψηλά και το μεσαίο παιδί κάθεται συνέχεια με ανοιχτά τα πόδια και έχουμε γκρίνιες (και για εμένα ήταν βασικός λόγος προβληματισμού)

A
      anapofasistos

Volkswagen Tiguan ~ 2.676 mm
      Audi Q3 ~ 2.680 mm
      BMW X1 ~ 2.692 mm
      Mercedes GLA ~ 2.729 mm
      Volvo XC40 ~ 2.702 mm

A
      anapofasistos

@sabas_thess said in Alfa Romeo Tonale:

Η Tonale όποτε την έχω δει σε απλή έκδοση μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει. Θέλει high end έκδοση, ιδιαίτερο χρώμα (κατά προτεραιότητα κόκκινο) και τουλάχιστον 18" ζάντες για να δείξει όμορφη. Τότε ναι.

Δυστυχώς όλες οι απλές εκδόσεις όλων των αυτοκινήτων είναι ψιλοχάλια. Πλέον η απλή έκδοση των Tonale είναι με 18 ζάντα και στοιχεία από την ti

A
      anapofasistos

@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:

@criuser said in Alfa Romeo Tonale:

Πέρσι που ήταν η έκθεση αυτοκινήτου, ο πωλητής μας είπε ότι είχε μία προσφορά γιατί περίμεναν φ/λ που όντως 3-4 μήνες μετά ήρθε.

Εεε μπορεί να έκανε γιατι δεν πούλαγε, αφού είναι σαν ανάποδο γαμώτο. Αλλά παλιά δεν είναι με την καμία. Παλιό π.χ. ειναι η δικιά μου Κορόλα που παρουσιάστηκε το 2019. Αλλά αμάξι 3 ετών δεν το λές παλιό, στη μέση της ζωής του ειναι και ίσως και λιγότερο.

Να τα δεχτούμε όλα για την Tonale αλλά για το αισθητικό (ανάποδο γαμώτο) νομίζω είσαι από τους λίγους που το λένε. Ίσως από τα πιο όμορφα της κατηγορίας. Τέλοσπάντων, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (τογιότα μέχρι να σβήσει ο ήλιος)

A
      anapofasistos

@kostis20 said in Alfa Romeo Tonale:

Οταν η Tonale αρχιζει και γίνετε συμπαθητική...
      Το FL φαινεται μια χαρά...

και τώρα ακόμη μαζί με cupra τα πιο όμορφα suv ειναι

A
      anapofasistos
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ