Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    T
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 117
    • Best 51
    • Groups 0

tylip1984

@tylip1984

Please enter occupation - Please enter your interests

188
    Profile views
    117
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

tylip1984 Unfollow Follow

Best posts made by tylip1984

• RE: Mazda CX-30

Eυχαριστώ για την παρέα σας στην υπομονή μου το τελευταίο 6 μηνο.
      Παραλαμβάνω κ εγώ σήμερα απόγευμα μετά από πίεση δικιά μ στις 7 μερες ακριβώς από τότε π ήρθε το καράβι.

Παιδιά μόλις το είδα επαθα πλακα το χρώμα αυτό μαζί με τα Piano black παντου το κανει πολυ ομορφο κ αγριο. Δεν περιμενα να με εντυπωσιασει τοσο η εμφανιση. Βαζω κ μερικες φωτογραφιες. 😍 PXL_20240801_194016132.jpg PXL_20240801_194024243.jpg PXL_20240801_195428778.jpg

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      T
      tylip1984

Σήμερα είχε detailing το μενου. Βάζω μερικές φωτογραφίες και απο εσωτερικό που είχαν ζητήσει παλιότερα κάποια παιδιά..

PXL_20240915_105521486~2-min.jpg PXL_20240915_105535631~2-min.jpg PXL_20240915_105609839~2-min.jpg PXL_20240915_105835790~2-min.jpg PXL_20240915_105705502~2.jpg PXL_20240915_105813005~2.jpg PXL_20240915_105724215~2.jpg

T
      tylip1984

Γύρισα κ εγώ από το πρώτο μου ταξίδι και μεγαλύτερο έως τώρα με αμάξι.
      3.300 χιλιόμετρα σε 9 μέρες από Αθήνα έφτασα μέχρι Τρανσυλβανία Ρουμανία Sighisoara κ Brasov. Συνολική μέση κατανάλωση 6.8( trip computer άρα λογικά κοντά στα 7.2 πραγματική) με 100αρες καθώς εκεί ήταν φτηνή κοντά στο 1.55 κ έβαζα αυτή για ψυχολογικούς λόγους κ επειδή είχε πάρα πολύ κρύο ως κ -8.

Να πω πως σαν διαδρομή είναι φοβερή κ πιστεύω κ άνοιξη προς Πάσχα θα είναι ακόμα καλύτερη π θα είναι όλα καταπράσινα. Η πλευρά της Τρανσυλβανίας πραγματικά θα ανεβάσω κάποια στιγμή φωτός έχει φοβερές εναλλαγές με ομίχλες χιόνια ήλιο κ πολλές φορές όλα μαζί συνδυαστικά.

Για τα λάστιχα που ρωτήσατε εξαιρετικά στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κ τόσο σε πάγο όσο και σε χιόνι. Δεν θέλεις απολύτως τίποτα περισσότερο. Σαν χιονολαστιχα. Πήγαινα εντελώς άνετα εκτός δρόμου σε δρόμους καλυμμένους με χιόνι κ πάγο. Η τετρακινηση του Mazda όπως έχω πει πολλές φορές πολύ καλή. Λίγο περισσότερο ελευθερία θα ήθελα γιατί νιώθω πως δεν με αφήνει να παίξω πολύ ακόμα κ με το TRC off κάπως σαν να θέλει να έχει τον έλεγχο.

Στην φώτο που φαίνεται παρακατω έκανα ανάβαση σε δασικό κ σε εκείνο το σημείο ακριβώς έκανα επιτόπου για να επιστρέψω χωρίς σχεδόν καθόλου σπινιαρισμα.

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.

PXL_20241228_143144938~2.jpg

T
      tylip1984

Να κάνω ένα update μετά από 5000 χμ για το αμάξι.

Είναι από τα λίγα αμάξια που έχω οδηγήσει που πραγματικά χαίρεσαι να το οδηγείς ακόμα και μέσα σε μποτιλιαρισμα. Εγώ προσωπικά όπου κ αν πηγαίνω είτε ταξίδι είτε δουλειά δεν θέλω να φτάσω στον προορισμό μου.

• list itemτο τιμόνι είναι απόλαυση. Highlight του αυτοκινήτου. Στιβαρό, ευθύ και με πολύ καλή αίσθηση.

• list itemφρένα στην αρχή με μπέρδεψαν λίγο γιατί θέλουν δύναμη κάπως στο πεντάλ. Αλλά είναι πολύ γραμμικά και δυνατά. Το abs επίσης δεν μπαίνει εύκολα ακόμα κ σε κακό αθηναϊκό οδόστρωμα

• list itemκρατημα θα πω για θετικά την γενικότερη στιβαρότητα που αποπνέει και την αμεσότητα του να αλλάξει πορεία σε οποιαδήποτε εντολή. Δεν γέρνει πολύ δεν χαζοσπινιαρει πουθενά. Με εμπνέει να πάω γρήγορα μέχρι ένα σπορ Ρυθμό. Παραπάνω δεν Μ το βγάζει κ νομίζω δεν είναι κ σκοπός του αυτοκινήτου αυτός.

• list item άνεση από ανάρτηση στις πολύ απότομες λακούβες (και εκτός δρόμου )μέτρια καθώς είναι λίγο απότομη αλλά για τα γούστα μου απολύτως αποδεκτή γιατί Μ αρέσει το αμάξι να διαβάζει κάπως το δρόμο να νιώθω τι γίνεται. Σε καλύτερο οδόστρωμα η ποιότητα κύλισης είναι εξαιρετική αθόρυβη και απορροφάει τα πάντα σαν ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

• list item να πω πάλι για αυτή την εξαιρετική τετρακίνηση. Πραγματικά έχει γίνει φοβερή δουλειά. Το περασμένο σκ με τις βροχές πήγα πρώτη φορά σε παχιά λάσπη γλιστερη σε μεγάλες κλίσεις. Σε συνδυασμό με τα λάστιχα Geolandar CV4S το αμάξι έχει φοβερή πρόσφυση. Ακόμα κ στη μέση ανωφερειας με πολύ λάσπη κ κλίση 20 μοίρες πρπ αν σταματήσεις ξεκινάει εντελώς αβίαστα. Όπως έχω πει πρώτα θα σε προδώσει η ροπή στα χαμηλά από το μοτέρ παρά το αμάξι. Σε πατημένο χώμα κ ίσιο δρόμο ακόμα κ με λάσπη αν έχεις ορατότητα πας με τα 1000 και με τα 4 ευχαρίστως ..

• list item κινητήρας έχω τώρα σχεδόν 5κ χιλιόμετρα ήδη και όντως έχει ανοίξει. Καμμιά σχέση με αρχή. Ειδικά στα χαμηλά ακούει πιο εύκολα κ ευχάριστα δεν δείχνει πνιγμένο. Στα ψηλά μετά τις 4 ξυρίζει μέχρι τον κόφτη. Εάν το δουλεύεις ψηλά είναι για γλέντια αλλά πίνει πολύ εκεί πάνω 13-14 λιτρα. Μέση κατανάλωση σε συνθήκες πόλης καθημερινές ανοίγματα ψηλά σε μοτέρ κάποιες φορές καθώς κ εκτός δρόμου με παρατεταμένα κομμάτια πρώτη Δευτέρα , είμαι στα 8.5 λίτρα. Δεν είναι άσχημα για δίλιτρο με τόσα άλογα. Θεωρώ αν το κάνω όλο αυτό αλλά πιο ήρεμα θα είμαι στα 7.5 αλλά το αμάξι δεν με αφήνει 😊 Ο υπολογιστής κλέβει λιγο από αυτό π δείχνει 0.3 λίτρα περίπου περισσότερα μου βγάζει με υπολογισμούς στην αντλία.

• list item για το κιβώτιο τι να πω. Συμπλέκτης κιβώτιο είναι από άλλη κατηγορία απλά. Θα μπορούσε να εξοπλίζουν σπορ αμάξι για πλάκα. Εξαιρετική αίσθηση.

• list item αθόρυβο από ήχους κινητήρα, αέρα και ασφάλτου. Πολύ καλό σε αυτόν τον τομέα. Σε απομονώνει από τον έξω κόσμο και ταξιδεύεις πάρα πολύ ευχάριστα.

• list item απτή ποιότητα εσωτερικού στήν έκδοση nagisa που πήρα απλά φοβερή. Όσοι το έχουν δει κ έχουν είτε νέο Volvo είτε bmw είτε άλλες premium μάρκες απλά έχουν εκπλαγεί.

*Αρνητικά κάποιοι τριγμοί π έρχονται κ φεύγουν ανάλογα τη θερμοκρασία.. ένας στην πόρτα αριστερά μου. Επίσης θεωρώ ότι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά στο hybrid σύστημα να γλιτώνεις στην πολη τουλάχιστον 0.5λιτρα ακόμα. Πχ θα μπορούσε να σβήνει από τα 20χμ κ κάτω όταν φρενάρεις απαλά για να σταματήσεις. Σε κατηφόρα με το που το αφήσεις να ρολαρει λίγο ανάβει το μοτέρ. Θα μπορούσε να ρολαρει σβηστό μέχρι λίγα χμ. Αν αφήσεις κ πατήσεις φρένο όσο είναι σβηστό επίσης ανάβει το μοτέρ. Νομίζω ένας επαναπρογραμματισμός θα βοηθούσε σε αυτα καθώς δεν είναι επιθετική οδήγηση κ η μπαταρία σίγουρα μπορεί να το σηκώσει όταν είναι φορτισμένη.

Σχεδιάζω ένα roadtrip Χριστούγεννα να το ανοίξω καλά Ευρώπη να δω καταναλώσεις κ εκεί κ να το απολαύσω κ λίγο παραπάνω 🙂

Οδηγάτε γιατί χανόμαστε!!

T
      tylip1984

Καλησπέρα στο group. Μόλις έκλεισα κ εγώ το Skyactive X awd nagisa. Στο test drive μου άρεσε πάρα πολύ κ ερωτεύτηκα κ αυτό το κόκκινο..

Γενικά η mazda ήταν απωθημένο από τότε που δεν είχε εκπροσώπηση Ελλάδα. Πολύ ωραία αυτοκίνητα με φιλοσοφία κ χαρακτήρα π δύσκολα βρίσκεις πια παρά αν ανέβεις πολύ ψηλά σε χρήματα.

Αναμονή 6 μηνο Μ είπαν.

T
      tylip1984

Πρώτο update.

Ανεση, Θορυβος.
      Νομιζω απο τα καλυτερα σημεια του αυτοκινητου. Δεν το περίμενα ούτε τόσο ανετο με τον ημιακαπτο πισω (δεν τον καταλαβαινεις καθολου) ουτε τοσο αθορυβο. Κυλάει πολύ όμορφα στο δρόμο. Έχει γίνει φοβερή δουλειά στο κομμάτι ηχομόνωση είτε από δρόμο είτε από λάστιχα είτε κινητηρα. Ο τελευταίος ειδικά μεχρι τις 2,5-3Κ στροφες απορω αν δουλευει πραγμα π με μπερδευει λιγο σε τι στροφες τον εχω και ξεχναω τις ταχυτητες.

Κινητηρας.
      Έχει ροπή από το ρελαντί. Μπερδεύτηκα μια φορα κ αντι να βαλω οπισθεν που ηθελα, εβαλα 6 κ ξεκινησε απαλα χωρις καν διαμαρτυρια.. Τωρα σε επιταχυνσεις μεχρι 2,5 -3 Κ στροφες π το παω (χωρις τερμα γκαζι) για να στρωσω λιγο φαινεται οτι το αμαξι ειναι βαρυ δεν θα μεινει απο ροπή αλλά δεν νιώθεις κ κάτι γρήγορο να συμβαίνει. Καμμια σχεση με turbo αλλα το ξεραμε αυτό. Σιγουρα παιζει παρα πολυ ρολο το κιβωτιο που ειναι παρα πολυ μακρυ οποτε θα πω πως η δευτερα αντε κ βαρυα η τριτη σε αυτο το ευρος κατι κανει, απο εκει κ κατω πατας γκαζι κ περιμενεις.. Όταν το στρωσω φανταζομαι (οπως θυμαμαι κ απο test drive μετά τις 4κ αρχιζει κ δίνει κάπως καλά. Στα θετικα φοβερα στρωτος, οπως ειπα αθορυβος και γενικα πολιτισμενος

Κρατημα- Τιμονι-Κιβωτιο- Φρενα
      Εδω θα ειμαι επιφυλακτικος καθως πρεπει να περιμενω να στρωθει καλα πριν πιεσω. Παντως στις καμπες με πολλα φαινεται οτι κραταει κ ειναι καπως ζωντανο οταν κοβεις τιμονι. Νιωθω οτι οσο αυξανεις ρυθμο τοσο νιώθει πιο άνετα. Βεβαια δεν πιεσα πολύ. Το τιμονι πολύ καλό, μεστό σε αίσθηση και direct. Κιβωτιο τα γνωστα κ χιλιοειπωμενα καλα για mazda. Τα φρένα με εντυπωσίασαν πολύ γραμμικά κ δυνατά, πολύ καλή αίσθηση. Στις στροφές γέρνει λίγο όταν πιεστεί. Κατανάωση στα πρώτα που είδα χωρίς πίεση είδα ότι το 7-8 μέση είναι εύκολη υπόθεση οπότε μια χαρά. Με χαλαρή στην πόλη έπιασα κ 5,4 σημερα.

Σαν γενικό σχόλιο είναι ότι το αμάξι το φοράς κ πας κ ξεχνάς ότι οδηγείς κάτι για αγκαρία να φτάσεις κάπου. Σε ταξιδεύει μαζί του κ αυτό νομίζω είναι το δυνατό του κομμάτι η συνολική Premium αίσθηση. Για χώρους εμφανιση κτλ δεν θα πω κατι τα εχετε χιλιοπει.

Τώρα τα νέα λάστιχα έχω μικρές εντυπώσεις ακόμα, αλλά είναι πολύ πιο στιβαρά από τα toyo r56 π αντικατέστησαν. Τα toyo τα επιανες με το χερι κ λυγιζε ολο το πλαινο τα yokohama πολυ δυσκολα. Φοβηθηκα οτι θα επηρεασει ανεση αλλα ουτε καν οι διαφορες αν υπαρχουν ειναι αμελητεες. Στον θόρυβο επίσης ίδια εικόνα, ίσως μια πολύ ελαφριά αυξηση σε τραχύ οδοστρωμα σε πιο καλό δρόμο τα ίδια. Πιστεύω εδώ παίζει ρόλο η εξαιρετική ηχομόνωση γενικά καθώς το πέλμα είναι αρκετά επιθετικό. Επίσης νομίζω πως το τιμόνι έγινε λίγο πιο υπάκουο με τα yokohama τα οποία όσο ανεβάζεις ρυθμό φαίνεται η σκληρή κατασκευή τους καθώς ακούνε καλύτερα από τα toyo. Πιστεύω πολύ καλή επιλογή για κάποιον π θέλει χιονια (λεμε τωρα) κ ελαφρυ off road.

Βαζω κ μερικές φωτό.

PXL_20240803_062448620.jpg PXL_20240803_095252663.jpgPXL_20240802_170636261.jpg PXL_20240802_170621220.jpg

T
      tylip1984

Ένα update σεντόνι για το αυτοκίνητό μετά από 2000 χιλιόμετρα ήδη σε ένα μήνα.

Το αυτοκίνητο είναι απόλαυση να το οδηγείς πολύ smooth αθόρυβο κ άνετο ειδικά σε μέτριους προς καλούς δρόμους. Σε πιο κακούς δρόμους διαβάζει λίγο παραπάνω τις ανωμαλίες χωρίς να γίνεται ενοχλητικό κατά εμένα τουλάχιστον. Σε εκτός δρόμου διαδρομή ίδια αίσθηση. Σε πατημένο χώμα έως μέτρια κακό χωμα είναι απόλαυση λες κ πας σε άσφαλτο κ πας αέρα.. σε κακό χώμα με φυτευτες πέτρες δεν είναι καλή εμπειρία θυμίζει επιβατικό, αναπηδά αρκετά οπότε είναι προς αποφυγή.

Ο κινητήρας άρχισα να τον πιέζω κ βλέπω πως έχει δύο πρόσωπα όπως έχουν πει πολλοί ήδη. Μου φαίνεται πολύ πολιτισμένος μέχρι περίπου τις 3κ στροφές αθόρυβος χωρίς κραδασμούς αλλά και ραθυμος σχετικά κ πνιγμένος δεν ξέρω αν ανοίξει κιαλο. Από τις 4200 περίπου βλέπω ένα σκαλοπάτι ισχύος εμφανές κ πάλι ένα ακόμα μικρότερο στις 5200 κ κανεις πάρτυ μέχρι τις 6.5κ στροφές όπου δείχνει να του αρέσει κ να βγάζει κ ωραίο ήχο. Από κατανάλωση πόλη είμαι κοντά στο 6 μισή με 7. Σε εθνικό που το πάτησα 140-160 για ώρα ήμουν κοντά στο 8. Απόλυτα ευχαριστημένος. Εξαιρετικό επίσης το start stop που είναι το μόνο που δεν απενεργοποιω σε αμάξι.

Από κράτημα δεν έχω εντυπωσιαστεί σε επίπεδο feedback στο οριο. Δεν ξέρω αν είναι τα λάστιχα που έχω αλλάξει αλλά δεν νιώθω ακριβώς που είναι τα όρια πρόσφυσης πότε τα πλησιάζω κ πόσο έχω να τα ξεπεράσω όταν αρχίσει να χάνει. Επίσης γέρνει κάπως. Δεν είναι hatchback ξεκάθαρα για εμένα είναι SUV, κ κάνει focus περισσότερο προς την άνεση παρά την sport οδήγηση. Κρατάει πολύ καλά πάντως μέχρι ένα σημείο μαζεύεις πολλά χιλιόμετρα στις στροφές χωρίς να το καταλάβεις και αν πιέσεις κρατάει πολυ καλά. Επίσης είναι άμεσο κ είναι πολύ καλό στις απότομες αλλαγές πορείας. Το δοκίμασα κ σε βρεγμένο σήμερα επαρχιακό όπου είχα την ίδια εικόνα/σχόλια με το στεγνό. Κάτι που παρατήρησα επίσης κ Μ άρεσε σε πιο ολισθηρους δρόμους είναι πως με ελαφρύ φρένο κ κόψιμο τιμονιού μέσα στη στροφή ακούει το πίσω μέρος κ ανοίγει πορεία όμορφα αλλά αυτό θέλω λίγο χρόνο ακόμα να το δουλέψω κ να εμπιστευτώ το αμάξι. Εντάξει για το τιμόνι τι να πω για εμένα τοπ. Direct responsive και βαρύ τόσο όσο. Ξέρεις συνεχώς που δείχνει τι κάνει κ κάνει την οδήγηση απόλαυση.

Τώρα από τετρακίνηση κάτι π δεν περίμενα να πω κ με εξέπληξε πραγματικά θετικά. Ερχόμενος από τετρακίνητο. Θεωρώ πως είναι απλά εξαιρετική. Στις στροφές είτε άσφαλτο είτε χωμα όταν αγριευω το παιχνίδι απλά δεν με αφήνει να φύγω αν κόψω τιμόνι ακόμα κ ατσαλα κ πατήσω γκάζι στέλνει πίσω πριν καν το καταλαβω.. σε ανηφόρες μεγάλες εκτός δρόμου με χαλίκι σε χώμα κ νεροφαγωματα δεν γλιστράει καθόλου. Πραγματικά απορώ πως το κάνει αυτό. Ακόμα κ σε διαγωνια περάσματα με κρέμασματα διαγωνίων τροχών την μαζεύει την κατάσταση πάρα πολύ γρήγορα κ αποτελεσματικά χωρίς χαζοσπιναρισματα. Δεν λέω πως το αμάξι είναι για hardcore off road αλλά όχι λόγω της τετρακίνησης αλλά μάλλον της απόστασης από έδαφος κ κυρίως της μακριάς κλιμάκωσης του κιβωτίου.

Αυτό νομίζω είναι το μόνο που θα άλλαζα στο αμάξι και δεν μου αρέσει. Ένα εξαιρετικό κιβώτιο που πνίγεται από τις σχέσεις. Το αποτέλεσμα είναι να φαίνεται ραθυμο το μοτέρ χαμηλά σε εκτός δρόμου (και εντός σε προσπεράσεις) μεγάλες ανωφερειες να σβήνει πανευκολα μην μπορώντας να κρατήσει το αμάξι στην ροπή οπότε θέλει πατιναρισμα δυνατό που καταπονεί το συμπλέκτη κιβώτιο κ προφανώς δειχνει τα όρια του.

Επίσης να αναφέρω κ το εξαιρετικό Bose που αξίζει κάθε ευρώ μεστός ήχος τόσο όσο μπάσο κ πολύ.καλα ψηλά μεσαία. Ότι είδος μουσικής κ να βάλω από rock μέχρι τζαζ είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.

Συνοπτικά ουδείς τέλειος αλλά άκρως απολαυστική εμπειρία συνολικά 🙂

T
      tylip1984

Έτοιμος κ εγώ επιτέλους μετά από 6 μήνες αναμονή να παραλάβω. Αιώνας μου φάνηκε!! Με ενημέρωσαν πριν λίγο ότι έρχεται 24/07 λιμάνι με το Neptune Kallos + εκτελωνισμος μετά. Παρήγγειλα κ τα Geolandar CV 4s θα τα αλλάξω κατευθείαν με το που το πάρω να είναι έτοιμο το τούμπανο κ για light off road που κάνω.

Θα επανέλθω με φωτογραφικό υλικό κ εντυπώσεις!!

@M3BP4SN εσύ είχες κανένα νεότερο?

T
      tylip1984

Ένα πολύ ενδιαφέρον post που βρήκα στο Reddit και αναφέρει την προσοχή στις λεπτομέρειες της αεροδυναμικής του CX-30. Είναι στα ιαπωνικά οπότε θέλει μετάφραση. link text

T
      tylip1984

Πάντως να πω ότι επειδή διαβάζω συχνά πυκνά σχόλια για κατανάλωση επίσης είναι τι χρήση κάνεις με το αμάξι. Προφανώς στην πολη δεν θα πιάσει το cx30 με τον skyactiv x ένα υβριδικό lexus-toyota αλλά περιαστικά κ ειδικά εθνικό δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερα τα υβριδικά καθώς εκεί παίζει ρόλο αεροδυναμική + efficiency του κινητήρα μόνου του χωρίς υποβοηθήσεις.

Εγώ από κατανάλωση αρχικά να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος με το μοτέρ ακόμα σφικτό κ φαντάζομαι ότι θα πέσει κιαλο όταν ανοίξει.
      Μέσα στην πόλη παίζω εύκολα σε 7 άρια κ όταν το συνδυάσω με περιαστική βλέπω εύκολα 6. Αυτό για αμάξι 1.5 τόνο με 186 άλογα το λες κ επιτυχία.
      Εντάξει αν το στρώσω θα το πατήσω προφανώς το αμάξι είναι για γούστα απλά εχεις κ την επιλογή βλέπω να το πας χαλαρά αν σε νοιάζει κ να μην καψεις. Μου αρέσει π είναι αμάξι για 2 modes βαριέσαι δεν καις, έχεις όρεξη κατεβάζεις 2 ταχύτητες κ έφυγες κ είναι λόγος που το επιλεξα κ κατηγορηματικά χειροκίνητο καθώς με όλα τα CVT, αυτόματα , ηλεκτρικά εκεί έξω έχει χαθεί η χαρά της οδήγησης κατ εμέ πάντα χωρίς να θέλω να προσβαλω κάποιον π κάνει μια τέτοια επιλογη.

T
      tylip1984

Latest posts made by tylip1984

• RE: Mazda 3 2019

@m3bp4sn said in Mazda CX-30:

Εμάς με τα 3άρια μας παίζετε καθόλου ή μπα? 😁 😁

Κούκλα φτου φτου!! Τι ζάνταρα είναι αυτή π έχεις βάλει?

T
      tylip1984

Δεν σχετίζεται με το λάστιχο είναι θέμα πειραματισμού. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι πιο χωμάτινο πως κάθεται στο αμάξι το Bridgestone at 002 σε 225/55/18 και να κερδίσω κ λίγο σε ύψος και σε άνεση καθότι λόγω εξοχικού κάνω κάποια χιλιόμετρα σε χώμα/πετρα σε μόνιμη βάση και το αμάξι είναι κάπως σκληρό. Αλλά τελικά μετά την χρήση του σε καλοκαίρι κ βλέποντας ότι το πέλμα στα Yoko δεν μασάει μια από πέτρα δεν ξέρω αν θα άλλαζα μόνο για την άνεση κ χάνοντας κ απόλαυση στο δρόμο π το Yokohama την κρατάει σε τίμιο επίπεδο.

T
      tylip1984

@ss_76 said in Mazda CX-30:

Άλλη μια ενδιαφέρουσα επιλογή σε 215/55/18
      https://www.generaltire-tyres.com/about/news/20250520-grabbercross-as/
      348f492b-0a2f-4ae0-90f2-7294acf84e7f-image.png

Ενδιαφέρον λάστιχο κ αυτό! Πάντως να πω ότι όποιος θέλει να μείνει σε μαμά διάσταση κ όσο το δυνατόν καλη συμπεριφορά εντός δρόμου αλλά κ καλή εκτός το Geolandar CV4S παραμένει ένα τρομερά ικανό λάστιχο. Είναι το μόνο αυτή τη στιγμή π έχει C label στο καύσιμο (μεταξύ των mild AT) παρότι σχετικά άγριο κ B στο βρεγμένο όπου κρατάει πάρα πολύ καλά καθώς κ 71 DB εγώ προσωπικά δεν το ακούω. Κρατάει γερά σε όλες τις συνθήκες στεγνό βρεγμένο άσφαλτο χιόνι. Έχει αρκετά σκληρα πλαϊνά καθώς είναι XL και το τιμόνι για λάστιχο του είδους ακούει αρκετά καλά. Δεν θα πει όχι σε γρήγορους ρυθμούς ακόμα κ πέρα από όρια πρόσφυσης π χάνει οκ σε πληροφόρηση κ έχει δείκτη ταχύτητας V.

Να πω πως μετά από 17000 χιλιόμετρα σε road trips εκτός Ελλάδας χειμώνα με χιονι, πόλη, καλοκαιρινους καύσωνες καθώς κ άσχημα χωμάτινα κομμάτια και γρήγορα περάσματα εκτός δρομου το πέλμα έχει μηδενικά cut n chips/κοψίματα ( που δεν το περίμενα με τπτ για all season) δείγμα ότι η γόμα κάτι έχει μέσα από την ψυχή της Geolandar σειράς. Να πω πως σε αντίστοιχα αλλά on/off είχα περισσότερα κοψίματα στο πέλμα σε προηγούμενα αμάξια με παρόμοια χρήση πχ cooper at3 4s k continental cross contact lx 2. Επίσης η φθορά του πέλματος είναι πολύ μικρή δείγμα ότι με rotate κάθε 10κ χμ σίγουρα βγάζει άνετα 60-70κ χιλιόμετρα σκληρής χρήσης.

T
      tylip1984

@skg1958 said in Mazda CX-30:

@ss_76 said in Mazda CX-30:

Άλλη μια ενδιαφέρουσα επιλογή σε 215/55/18
      https://www.generaltire-tyres.com/about/news/20250520-grabbercross-as/

Εγώ έχω καταλήξει σε αυτά

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-07-19, 12.18.16 πμ.png

Σε τι μέγεθος? Δεν βγαίνουν σε 215/55/18. Φοράς 215/65/16?

T
      tylip1984

@tylip1984 H δημοσίευση διαγράφηκε λόγω παράθεσης φωτογραφίας. {Admin}

T
      tylip1984

@kostis20 said in Mazda CX-30:

Είναι κανείς απο εδω με μαυρες aftermarket και χωματινα? Τον είδα να βάζει βενζίνη σε BP στη Πευκη.

Χωμάτινα ελαστικά? Πόσο χωμάτινα δλδ

T
      tylip1984

Πολύ ενδιαφέρον @M3BP4SN να δούμε διαφορες κ σε απόδοση κ σε κατανάλωση. Όταν έχεις νέα μας λες.

Να πω για την τετρακίνηση (σε συνδυασμό με τα αρκετά καλά εκτός Geolandar cv4s) άλλη μια φορά η οποία πραγματικά είναι εξαιρετική και αξίζει κάθε ευρώ. Σε περασμα για παραλία που πηγαίνουν μόνο πραγματικά τετρακίνητα ανέβηκε χωρίς καμμία διαμαρτυρία με αποτελεσματικότατο φρενάρισμα διαγωνιων τροχών κ έλεγχο σπινιαρισματος όπου απαιτήθηκε. Με μια λίγο πιο κοντή πρώτη για πιο προσεκτικά περάσματα λόγω κ περιορισμένου ύψους θα έκανε θαύματα.

Εντωμεταξυ είναι όντως τόσο predictive, όπου στο τελείωμα της διαδρομής σε αριστερή απότομη φουρκέτα με κλίση κ σαθρό έδαφος με πρώτη σχέση ο πίσω αριστερός τροχός ένιωθες να σπινιαρει χωρίς να έχει γλιστρήσει το μπροστινό, δείγμα ότι έστελνε πάρα πολύ ροπή πίσω μόνο κ μόνο από κλίση γωνία τιμονιού γκάζι κτλ πριν καν γλιστρήσει.

T
      tylip1984

link text άραγε το skyacriv X να το υποστηρίζει με κάποια τροποποίηση? Προς το παρόν δεν έχω διαβάσει κάτι.

T
      tylip1984

Χρόνια πολλά κ από εμένα!
      Το αμάξι είναι πραγματική απόλαυση, τόσο πολύ που κάνω ταξίδια κ χιλιόμετρα π δεν θα φαντάζουν με άλλο..

Έτσι λοιπόν για Πάσχα έπαιξε roadtrip Αθήνα - Κωνσταντινούπολη. Το πήγαινε έγινε αυθημερόν! Μέση κατανάλωση πολύ τίμια στα 8.8 λίτρα αλλά με μέσες ταχύτητες που δεν μπορώ να γράψω εδώ μέσα :).. νομίζω μόνο πετρέλαιο θα μπορούσε να γράψει τέτοια κατανάλωση με τόσο υψηλή Μ.Ω.Τ.

Ερώτηση επειδή λόγω δουλειάς καθημερινές δεν το κινώ πολύ κ το έχω πιο πολύ για ταξίδια , έχει βάλει/γνωρίζει κάποιος καμμιά καλή κουκούλα?

T
      tylip1984

@babisstinson said in Mazda CX-30:

Εμένα που δεν έχει τα matrix LED, ανεβοκατεβάζει την σκάλα μόνο του, ειδικά σε επαρχιακό είναι πολύ βολικό.
      Δεν ξέρω αν θα είχε νόημα να δω/ρωτήσω μήπως κάποια στιγμή έβαζα και τα matrix ως έξτρα, αν και φαντάζομαι το κόστος θα είναι σοκαριστικό ως επίσημα ανταλλακτικά φανάρια από αντιπροσωπεία.

Εάν μάθεις κάτι για τιμή πες το κ εμένα θα με ενδιέφερε είναι από τα λίγα που θα άλλαζα στο αμάξι. Με τα βασικά στην χαμηλή σκάλα μου φαίνεται ότι κόβει πολύ απότομα κ χαμηλά τη δέσμη κ δεν είμαι ικανοποιημένος σε επαρχιακό. Στη μεγάλα σκάλα όλα καλά. Θα μπορούσε κ λίγο καλύτερα πλευρικά βέβαια.

Επίσης κάτι άλλο που αναρωτιομουν για όσους δεν έχουμε το lane centring στο τιμόνι. Μεσαίο κουμπί δεξιά. Είναι διαφορετικό software απλά η έχει κ hardware έξτρα κάμερες κτλ για να κρατάει κέντρο λωρίδας. Περίεργο πάντως να είναι hardware γιατί ούτως η άλλως επεμβαίνει σε τιμόνι κ διαβάζει λωρίδες με το lane assist.

T
      tylip1984
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ