Ξεκινας παντα με μια επαναρυθμιση του και ελεγχο για τυχον καταγεγραμμενες βλαβες
ilias-a
@ilias-a
Μηχανικος Αυτοκινητων.
Τοποθετηση συστηματων υγραεριου. - ψαρεμα, ποδοσφαιρο, ενυδρεια.
Best posts made by ilias-a
-
RE: πρόβλημα με αυτόματο κιβώτιο toyota yaris 2009posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
-
RE: Παχυσαρκια στην Ελλαδαposted in Αντίλογος
Μετα την ηλικια των 47 οι καθημερινες μπυρες με συνοδεια εκλεκτων μεζεδων προσθετουν καθε ετος 5-6 κιλα επιπλεον, δανεισα το κορμι μου στην επιστημη για αυτο το "πειραμα".
-
RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικάposted in Περί αυτοκίνησης
Ο απο επιλογη ή αναγκη, αργος οδηγος μπορει να σεβαστει του υπολοιπους και να τους βοηθησει να τον περασουν, οι περισσοτεροι εχουμε και τις στιγμες που παμε αργα. Αλλο το παω αργα και αλλο το δεν αφηνω κανεναν να με περασει.
-
RE: Γαμος: ΝΑΙ ή ΟΧΙ?posted in Αντίλογος
Μιλαμε για μια σχεση ανθρωπων που λογικα θα ξεπερασει τα 40 χρονια, μα σε 40 χρονια κανεις δεν ειναι ο ιδιος, βαλτε στη μεση και τη ρουτινα ηρθε και εδεσε το γλυκο.
Παντως αν και 31 χρονια με την κυρα μου και με ολα τα προβληματα μας, θα το ξαναεκανα. -
RE: Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανίαposted in Περί αυτοκίνησης
Παιδες εστω και με ελαφρια νυστα μη συνεχισετε την οδηγηση μια φορα θα κατσει η στραβη και ειναι κριμα, δεξια και παρτε εναν υπνακο 20-30 λεπτων, ειναι αρκετος για να σας φρεσκαρει για 3-4 ωρες ακομα.
-
RE: Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;posted in Αντίλογος
Αγαπητη σε οσους τη γνωριζαμε και εργασιομανης στο μεγιστο βαθμο η γυναικα που εχασε τη ζωη της στην ανω Γλυφαδα, μεγαλο κριμα ενας ανθρωπος με μεγαλη ζωντανια εφυγε απο μια λαθος αποφαση της στιγμης, κουραγιο στην οικογενεια της.
-
RE: Χρόνια πολλάposted in Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum
Καλα Χριστουγεννα με υγεια για ολους μας.

-
RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικάposted in Περί αυτοκίνησης
Περι γουστου ο καθενας εχει το δικιο του, αλλα το S2000 για εμενα ειναι το απολυτο, στροφαρει εκει που τα υπολοιπα δε μπορουν ουτε να το σκεφτουν. Την κουταλα σε αυτου του ειδους τα αυτοκινητα δεν τη θεωρω μειονεκτημα, ουτως ή αλλως σημερα σαν 2ο για παιχνιδι και μονο θα το ειχα.
-
RE: Χρόνια πολλάposted in Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum
Καλη χρονια με υγεια και πολλα πολλα χαμογελα.
Latest posts made by ilias-a
-
RE: Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]posted in Περί αυτοκίνησης
@sarantism said in Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]:
@eltonjohn said in Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]:
Πείτε μου σας παρακαλώ ότι δεν είναι αλήθεια.
Ότι είναι κάποιο γύρισμα, κάποιο event, όχι πραγματικότητα!Ti σε παραξενεύει; Μια χαρά το πήγε. Από μεθυσμένη, σαλταρισμένη, μέχρι μαστουρωμένη.
Εχθές έβλεπα στις ΗΠΑ μια τύπισα ευκατάστατη. Ήθελε να περάσει μέσα από το πλήθος. Ο αστυνομικός την έλεγε δεν γίνεται!!! Αυτή επέμεινε. Έγραψε τον αστυνομικό στα φρύδια της. Πάλυ καλά που δεν πάτησε τον κόσμο.
Πες μου ποια από τις δύο είναι ποιο επικίνδυνη;Οτι και να πεις χαμενο θα παει.
-
RE: Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...posted in Αντίλογος
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:
Που να δεις τι τραβάνε οι γονείς τους που κάθονται και δουλεύουν μέχρι τα 70-75 τους στην επιχείρηση, μήπως αποφασίσουν οι γόνοι και γυρίσουν πίσω...
Εχω μια δεκάδα παραδείγματα στον ευρύτερο κύκλο μου.
Λαθος τους, ας αφησουν τα παιδια τους να αποφασισουν μονα τους για το τι θελουν να ακολουθησουν.
Τις περισσοτερες φορες η αξια της επιχειρησης για τον πατερα ειναι πανω και απο την οικογενεια του, απειρα τα παραδειγματα. -
RE: Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...posted in Αντίλογος
@w202-amg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί νέα παιδιά με γονείς που έχουν επιχειρήσεις που πάνε τάπα σηκώνονται και πάνε σεζόν και γενικά ΟΛΟΙ στριφοκολιάζουν να μην πάνε στις δουλειές των δικό τους?
κόμπλεξ?
καλή ζωή?
ΟΛΟΙ οι γονείς αγροίκοι?
Θυμάμαι στη σχολή που ήμουν σαν τη μύγα μες το γάλα χωρίς έτοιμη επιχείρηση το 99% δεν ήθελε με τίποτα να γυρίσει στην επιχείρηση τους.
Μεταπτυχιακά, Έρευνα και βλέποντας.
Φυσικά με όσους έχω επαφή γυρίζουν με σκυμμένο το κεφάλι πίσω.Τις περισσοτερες φορες δεν κανουν χωριο μαζι, λογικο ειναι.
-
RE: Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)posted in Αντίλογος
@otso said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
@jousis said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
@otso said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
καφετζης το επαγγελμα ;
Μπα, αν κάνεις το χόμπι επάγγελμα χάνεται η μαγεία.
Τα λεφτά που ξοδεύω για καφέδες (εξοπλισμό, κόκκοι, δοκιμές έξω) είναι πιο πολλά απο αυτά που δίνω για το αυτοκίνητο πάντως, άσε.
Καποτε ο σωστος ο αντρας ξοδευε τα λεφτα του στα τσιγαρα στα ποτα και στις γυναικες .
Τωρα στους σωστους καφεδες ;Μπαρμπουτι και αλογα ξεχασες.

-
Πραγματικα η καψουλα μειονεκτει μονο απο τον φρεσκοτριμμενο καφε, σε ολες τις υπολοιπες περιπτωσεις ειναι απο πανω.
-
RE: Διάφορες Τεχνικές απορίες..........posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
@dimitrioskosmas said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@otso said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@ilias-a said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλημέρα
έφτασε η ωρα (12 χρόνια) για την αλλαγή φούσκας ημιαξονίου (η εξωτερική στη πλευρά του τροχού) σε ford cmax
οι μάστορες λένε ότι η γνήσια ή αντίστοιχη ΟΕΜ (πχ LOBRO) για να τοποθετηθεί πρέπει να βγει το ημιαξόνιο από το κιβ.ταχυτήτων που σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλαχτούν και οι βαλβολίνες.
υπάρχει και η λύση της universal SKFΑπο τα φορντ οι μπιλιοφοροι ξεκουμπωνουν και ευκολα μαλιστα, αν για καποιο λογο χρειαστει να βγει το ημιαξονιο ξεμονταρεις την εσωτερικη κουπα την αφηνεις πανω στο σαζμαν και παιρνεις το υπολοιπο στο χερι.
Οι αλλες οι αφτερ που ξεχειλωνουν σαν της θειας μου το πραγμα, ακομα και οι SKF ειναι μονο σε περιπτωση που πρεπει οπωσδηποτε να την αλλαξεις και δεν υπαρχει διαθεσιμη η δικη του, δεν εχουν ουτε καλη εφαρμογη αλλα ουτε και αντοχη.άρα καλύτερα να βάλω τη γνήσια ....
και μπορεί να γλυτώσουμε τις βαλβολινεςΕλα μωρε τωρα για 2 λιτρα βαλβολινες
μια θα αλλαξεις ;
γνωμη μου τις αλλαζουμε ολες μιας και θα το πειραξουν
κοστος ;
Εξειδικευμενο η εξουσιοδοτημενο ;
εχει κανενα συνεργειο την βουσκωτηρα της skf ; δεν εχω δει ποτε .πολύ large εισαι
να ξέρεις οι γνήσιες βαλβολίνες 2λτ έχουν 60-70 ευρώΤις μαζευεις και τις ξαναβαζεις, λυσεις υπαρχουν για ολα.
Αλλωστε η φορντ λεει τη διαρκεια τους για εφορου ζωης.
-
@w202-amg said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
Με εσπρεσσιέρα των 120ευρώ και καφέ bellarum(κάπως έτσι) του lidl κάνω καλύτερο καφέ από το 95% των καταστημάτων. Γιατί?
Έχουν αρρύθμιστες μηχανές, μηχανές που καθαρίζονται μια στο τόσο ή..... ποτέ( σίχαμα αν δείτε εξαρτήματα) . Επίσης όταν έχουν ένα χ ταμπελάκι δεν σημαίνει ότι παίρνουν και καμία ποιότητα καλή.
Ξέχασα τους σβαρνιάρηδες υπαλλήλους. Δεν είναι καμία επιστήμη να κάνεις σωστό καφέ. Εφόσον πίνεις και δοκιμάζεις είναι πολύ απλό.
Στην επαρχία ειδικά που όλοι ανοίγουν ένα καφέ με πρόγραμμα οαεδ πίνουμε πολλές αηδίες.
Αυτή τη στιγμή 2/3 καφέδες που αγοράζω λόγω υποχρεώσεων απέξω τους πετάω και κάνω αχτύπητο με azera αν δεν έχω μηχανή δίπλα μου.....Η ποιοτητα του νερου παιζει πολυ μεγαλο ρολο στη γευση του καφε, ολα τα καταστηματα εχουν φιλτρα για το νερο οποτε αυτο ουσιαστικα ειναι αγευστο.
Σοβαρος λογος για την καλυτερη γευση που εχουμε απο τις οικιακες συσκευες στο σπιτι που συνηθως εχουν και περιορισμενες δυνατοτητες απο τις επαγγελματικες. -
RE: Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;posted in Περί αυτοκίνησης
@nikonino said in Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;:
@cirus said in Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;:
αρνητικο κολλημα με μαρκες εχω μονο με την toyota που τα τελευταια χρόνια εξαφανιζεται γιατι και βελτιωνονται σε εμφανιση, οδηγηση και εγω παω πιο πολύ κοντα στο κοινο της λογω παππουδιασης που δεν με ενδιαφερει πια ενα αμαξι να ειναι σπορ
αρνητικό κολλημα εχω με την VAG λόγω συμπεριφορας οχι λογω αυτοκινητων καθως οτι και να πάθει το αμαξι φταιει ο πελάτης και οτι και να εχει ειναι φυσιολογικο και φταιει η χρηση που κανει ο ιδιοκτητης παντα (καιει λαδια, φυσιολογικο, επαθε κατι το DCT, φυσιολογικο)
γενικα τα γαλλικης προελευσης τα φοβομουν παντα για ηλεκτρικα προβληματα αλλα ρενο θα έπαιρνα. πεζο και σιτροεν (σταλαντις) ομως οχι γιατι πλεον δεν εχουν μονο ηλεκτρικα αλλα ολων των ειδων τα προβληματα αν και παραδοσιακα εμφανισιακα και πρακτικα μαρεσουν
ειχα μια μεγαλη συμπαθεια στην φορντ που ομως εξαφανιζεται γιατι ειναι ηλίθιοι και εκοψαν ολα τα καλά τους μοντελα (mondeo, fiesta, focus), ονομασαν μαστανγκ ενα ηλεκτρικο (πολύ καλό ειναι αλλα μαστανγκ μονο V8 δεχομαι)!!!! και ολα τα αλλα ηλεκτρικα τους ειναι κοπια και βασιζονται στα ηλεκτρικα της VW!!!!
Μια μεγαλη συμπαθεια στην Μαζντα και την Χοντα την εχω αλλα ποτε δεν ειχα δικο μου αμαξι τους αν και ηθελα
Τα υπολοιπα απλα τα βαζω στην ζυγαρια και αναλογα το μοντελο τα εξεταζω δεν εχω προτιμησεις
Και εγώ Toyotakias δηλώνω. Αυτό όμως που χαλάει στην Toyota είναι ότι έχει χάσει το value for money. Έχει λαό λόγω της αξιοπιστίας. Πλέον όμως ίδιες εγγυήσεις αρχίζουν και δίνουν και οι Ευρωπαίοι. Πχ VW είναι στα 10 έτη επίσης... Άρα δεν ξέρω πώς θα συνεχίσει ο Ιάπωνας πουλώντας κυρίως ως χαρτί την αξιοπιστία όταν θεωρείται από τους ακριβούς.
Αξιοπιστια σημαινει δε χαλαει και δε χανω χρονο ή και μερες στα συνεργεια.
Εγγυηση σημαινει αν χαλασει θα το φτιαξουν τσαμπα, ο χαμενος χρονος του αυτοκινητου παραμενει. -
@otso said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλημέρα
έφτασε η ωρα (12 χρόνια) για την αλλαγή φούσκας ημιαξονίου (η εξωτερική στη πλευρά του τροχού) σε ford cmax
οι μάστορες λένε ότι η γνήσια ή αντίστοιχη ΟΕΜ (πχ LOBRO) για να τοποθετηθεί πρέπει να βγει το ημιαξόνιο από το κιβ.ταχυτήτων που σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλαχτούν και οι βαλβολίνες.
υπάρχει και η λύση της universal SKFΑπο τα φορντ οι μπιλιοφοροι ξεκουμπωνουν και ευκολα μαλιστα, αν για καποιο λογο χρειαστει να βγει το ημιαξονιο ξεμονταρεις την εσωτερικη κουπα την αφηνεις πανω στο σαζμαν και παιρνεις το υπολοιπο στο χερι.
Οι αλλες οι αφτερ που ξεχειλωνουν σαν της θειας μου το πραγμα, ακομα και οι SKF ειναι μονο σε περιπτωση που πρεπει οπωσδηποτε να την αλλαξεις και δεν υπαρχει διαθεσιμη η δικη του, δεν εχουν ουτε καλη εφαρμογη αλλα ουτε και αντοχη.άρα καλύτερα να βάλω τη γνήσια ....
και μπορεί να γλυτώσουμε τις βαλβολινεςΕλα μωρε τωρα για 2 λιτρα βαλβολινες
μια θα αλλαξεις ;
γνωμη μου τις αλλαζουμε ολες μιας και θα το πειραξουν
κοστος ;
Εξειδικευμενο η εξουσιοδοτημενο ;
εχει κανενα συνεργειο την βουσκωτηρα της skf ; δεν εχω δει ποτε .Αν εχεις 4κινητο οταν κοπει η μια αλλαζεις και τις 8 μαζι? Μονο αν δειχνουν ξεραμενες.
-
Καλημέρα
και μπορεί να γλυτώσουμε τις βαλβολινεςΚαι καλες μαρκες αφτερ.