-
Καλησπέρα!
Δυστυχώς ..και τι δεν έχει εμφανίσει αυτό το αμάξι.. Το 2009 αγορασμένο, καινούριο, και τα παρατράγουδα ξεκίνησαν απο το 2013...
Πάω σήμερα να το βάλω μπροστα και δεν μπαινει με τίποτα το Ε (κίνηση μπροστα, πορεία), αλλά πάει μόνο πίσω. τέλεια! Έτυχε πριν από έναν χρόνο ξαφνικά, για πρώτη φορά, αλλά δεν είχαν τίποτα να μας πουν στην toyota επισημο σέρβις, καθώς ο εγκέφαλος δεν είχε καταγράψει βλάβη. Πέρυσι, το παρατήσαμε μέσα στη μαύρη νύχτα, πάμε το άλλο πρωί και πήρε κανονικά, οι ταχύτητες κομπλέ, σαν να μην είχε ποτέ κάτι (!)
Σήμερα, με θυμήθηκε έπειτα σχεδόν από έναν χρόνο, να κάνει τα ίδια......
Απάντηση δεν έω, παρά μονο να ρωτήσω εάν κάποιος αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα..... Ευχαριστώ!
-
Καλησπέρα!
Δυστυχώς ..και τι δεν έχει εμφανίσει αυτό το αμάξι.. Το 2009 αγορασμένο, καινούριο, και τα παρατράγουδα ξεκίνησαν απο το 2013...
Πάω σήμερα να το βάλω μπροστα και δεν μπαινει με τίποτα το Ε (κίνηση μπροστα, πορεία), αλλά πάει μόνο πίσω. τέλεια! Έτυχε πριν από έναν χρόνο ξαφνικά, για πρώτη φορά, αλλά δεν είχαν τίποτα να μας πουν στην toyota επισημο σέρβις, καθώς ο εγκέφαλος δεν είχε καταγράψει βλάβη. Πέρυσι, το παρατήσαμε μέσα στη μαύρη νύχτα, πάμε το άλλο πρωί και πήρε κανονικά, οι ταχύτητες κομπλέ, σαν να μην είχε ποτέ κάτι (!)
Σήμερα, με θυμήθηκε έπειτα σχεδόν από έναν χρόνο, να κάνει τα ίδια......
Απάντηση δεν έω, παρά μονο να ρωτήσω εάν κάποιος αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα..... Ευχαριστώ!
-
Ξεκινας παντα με μια επαναρυθμιση του και ελεγχο για τυχον καταγεγραμμενες βλαβες
-
Στα καινουργια τουλαχιστον απο οσο ξερω τα αυτοματα εχουν ενα δικο τους εγκεφαλο που φυσωνει και πολλες φορες ενα τυπικο reset μπορει να διορθωσει πολλα. To επαθε φιλος μου με αυτοματο dsg σε polo. Η D εμπαινε αλλα το αμαξι δε ξεκιναγε ουτε με τερμα γκαζι αλλα δουλευε κανονικα στο + - και R Αρχικα φοβηθηκε ανακατασκευη αλλα τελικα ο μηχανικος του εκανε ενα reset στο αυτοματο και τσουπ ολα καλα!
Στη toyota μπιτ ασχετοι? τα αυτοματα εχουν πολλα σημεια που κανουν ελεγχο και γιαυτο πολλα δεχοντε ανακατασκευη συνηθως τα μεγαλα προβληματα αντιμετοπιζοντε στο ηλεκτρικο μοτερ του συμπλεκτη που περνει εντολες απο τον εγκεφαλο για να εμπλεξει τις ταχυτητες. Απο την αλλη ειχα ακουσει μια παλαιοτερη περιπτωση που υπηρχε προβλημα στις αλλαγες και το προβλημα διορθωθηκε αλαζοντας τις βαλβολινες του κιβωτιου.
Εσυ ποτε εκανες τελευταια φορα σερβις στο αυτοματο?
Και τελος αυτο ειναι το μονο σοβαρο προβλημα που αντιμετοπισες στο αμαξι εδω και 11 χρονια? τι αλλο σοβαρο εχεις παθει?
-
Καλησπέρα,
Αν κ έχει περασει καιρός, μπορώ να σου πω ότι κ το δικό μου εμφανίζει τα ίδια προβληματα, δεν μπαινει η το Ε ουτε η οπισθεν..αλλα μετά απο καμια ώρα όλα καλά!
Έως σημερα δεν έχω βρει τι φταίει. Το πηγα δυο φορες στην αντιπροσωπεία χωρίς καμία τυχη.. Έχω δει διάφορους τεχνικους,πειραματα παντου..Εσυ έβγαλες άκρη τελικά;
-
όμοιο πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο, αφού πρώτα έχω πληρώσει 1400 ευρω για αντικατάσταση του επιλογέα...
-
Καλημερα..Έχω κι εγω ένα auris του 2009 αυτοματο με f1 στο τιμόνι...Το πρόβλημα που μου παρουσιασε ηταν ότι οταν πήγαινα πορεία ξαφνικά έμπαινε κενό και μου άναβε το check engine..Δουλευα το manual τιποτα...Δουλευα ταχύτητες στο τιμονι παλι τίποτα..Οταν έσβηνα τον κινητηρα και ξανα έβαζα μπροστά το πρόβλημα λυνοταν και έσβηνε και το το check..Μου το έκανε 3-4 φορές μέχρι που πήγα και μου το έβαλαν σε διαγνωστικό και μου έκαναν μια επαναρύθμιση στον συμπλέκτη..Το πρόβλημα λύθηκε αμέσως και οι αλλαγές γίβονται πολύ πιό γλυκά και οταν σταματάω σε ένα φανάρι το κατέβασμα γινεται ομαλά..Πριν κάνω την επαβαρύθμιση του σασμάν κοπανουσε συνεχώς όταν κατέβαζε ή οταν ανέβαζε ταχύτητα...Τώρα πρός το παρόν δέν έχει ξαναπαρουσιασει κάποιο πρόβλημα..Να τονίσω πώς την πρωτη φορά είχα πάει σε επίσημη αντιπροσωπεια toyota και μου είπαν πώς χρειάζομαι δίσκο/πλατο,χρειάζεται επισκευή το σασμάν και μου έβγαλαν ενα κοστος 900 ευρώ και ολα αυτά χωρίς να μπεί σε διαγνωστικό το αμάξι...Τελικά δεν κανουν τα ράσσα τον παππα...Ευτυχώς που πηγα σε ένα μη εξουσιοδοτηνένο συνεργείο και μου έφτιαξαν το αυυοκίνητο και δέν μπηκα στην διαδικασία να πληρώνω γαμησιατικα χωρις λόγο.
-
@andreas-0 said in πρόβλημα με αυτόματο κιβώτιο toyota yaris 2009 :
Χαιρετώ την παρέα εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα εκεί που πηγαίνω πορεία κανονικά μου βγάζει ένδειξη Ν και ανάβει το τσεκ της μηχανής
Πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν το ρισετ του συμπλέκτη είναι 50/50 να δουλέψει μπορεί να γίνει αμέσως αλλά μπορεί και να μην δουλέψει ποτε και να χρειαστεί ανακατασκευή 4400€ παρακαλώ
Ξέρει κανεις εάν ισχύει αυτό ;; -
Παθαίνω τα ίδια προβλήματα εδώ και 2 χρονια με ένα toyota yaris αυτοματο του 2008.Ξαφνικά στην πορεία νεκρό, αναβει το λαμπάκι και δε πάει πουθενα!
Άλλαξα δίσκο πλατο που μου ειπαν ότι φταίει, πάλι τα ιδια. Μετα άλλαξα μοτέρ συμπλέκτη, παλι τα ίδια! Το πάω σε άλλον, μου λέει πλεξούδα, σε άλλον μου λέει καρβουνακια, σε άλλον εγκέφαλο! Τι συμβαίνει δε μπορώ να καταλάβω.. όλοι μου λένε διαφορετικά πράγματα -
This post is deleted! -
@areti said in πρόβλημα με αυτόματο κιβώτιο toyota yaris 2009 :
Παθαίνω τα ίδια προβλήματα εδώ και 2 χρονια με ένα toyota yaris αυτοματο του 2008.Ξαφνικά στην πορεία νεκρό, αναβει το λαμπάκι και δε πάει πουθενα!
Άλλαξα δίσκο πλατο που μου ειπαν ότι φταίει, πάλι τα ιδια. Μετα άλλαξα μοτέρ συμπλέκτη, παλι τα ίδια! Το πάω σε άλλον, μου λέει πλεξούδα, σε άλλον μου λέει καρβουνακια, σε άλλον εγκέφαλο! Τι συμβαίνει δε μπορώ να καταλάβω.. όλοι μου λένε διαφορετικά πράγματαΣε ποια πόλη βρίσκεται το αυτοκίνητο;
-
@r200 said in πρόβλημα με αυτόματο κιβώτιο toyota yaris 2009 :
@areti said in πρόβλημα με αυτόματο κιβώτιο toyota yaris 2009 :
Άλλαξα δίσκο πλατο που μου ειπαν ότι φταίει, πάλι τα ιδια. Μετα άλλαξα μοτέρ συμπλέκτη, παλι τα ίδια! Το πάω σε άλλον, μου λέει πλεξούδα, σε άλλον μου λέει καρβουνακια, σε άλλον εγκέφαλο! Τι συμβαίνει δε μπορώ να καταλάβω.. όλοι μου λένε διαφορετικά πράγματαΣε ποια πόλη βρίσκεται το αυτοκίνητο;
Πάτρα! Αλλά μπορώ να το φέρω οπουδήποτε αρκεί να το φτιάξω επιτέλους!
-
Καλησπέρα κ από εμένα παιδιά. Μήπως βρήκε κανένας άκρη με αυτό το πρόβλημα στο αυτοματο; έχω κ γω ένα τογιοτα γιαρις του 10 και από το καλοκαίρι μου το κάνει αυτό με το Ν στην πορεία. Έχω κάνει 3 σέρβις του 600 το καθένα και όλο πιο συχνά το παθαίνει. Τελευταία φορά το έκανε 4 φορές την ίδια μέρα. Μας πήρανε τα σοβρακα,σορι για την έκφραση, και το πρόβλημα όλο και χειρότερο. Φοβάμαι πλέον να το κινήσω.. κάποιος που να βρήκε λύση πλιιζζ;!
-
Προβληματικα κιβώτια εκ κατασκευής δυστυχως ολα αυτα τα ρομποτιζε.
-
@fanis75 said in πρόβλημα με αυτόματο κιβώτιο toyota yaris 2009 :
Προβληματικα κιβώτια εκ κατασκευής δυστυχως ολα αυτα τα ρομποτιζε.
Δηλαδή προτείνετε να κοιτάξουμε το κιβώτιο; θα τα έχει τα λεφτακια του..
-
@αννα said in πρόβλημα με αυτόματο κιβώτιο toyota yaris 2009 :
Δηλαδή προτείνετε να κοιτάξουμε το κιβώτιο; θα τα έχει τα λεφτακια του..
Ναι, πιστεύω ότι είναι θέμα κιβωτίου. Καλό ειναι να γίνεις ένας έλεγχος.
-
@andreas-0 said in πρόβλημα με αυτόματο κιβώτιο toyota yaris 2009 :
Καλημερα..Έχω κι εγω ένα auris του 2009 αυτοματο με f1 στο τιμόνι...Το πρόβλημα που μου παρουσιασε ηταν ότι οταν πήγαινα πορεία ξαφνικά έμπαινε κενό και μου άναβε το check engine..Δουλευα το manual τιποτα...Δουλευα ταχύτητες στο τιμονι παλι τίποτα..Οταν έσβηνα τον κινητηρα και ξανα έβαζα μπροστά το πρόβλημα λυνοταν και έσβηνε και το το check..Μου το έκανε 3-4 φορές μέχρι που πήγα και μου το έβαλαν σε διαγνωστικό και μου έκαναν μια επαναρύθμιση στον συμπλέκτη..Το πρόβλημα λύθηκε αμέσως και οι αλλαγές γίβονται πολύ πιό γλυκά και οταν σταματάω σε ένα φανάρι το κατέβασμα γινεται ομαλά..Πριν κάνω την επαβαρύθμιση του σασμάν κοπανουσε συνεχώς όταν κατέβαζε ή οταν ανέβαζε ταχύτητα...Τώρα πρός το παρόν δέν έχει ξαναπαρουσιασει κάποιο πρόβλημα..Να τονίσω πώς την πρωτη φορά είχα πάει σε επίσημη αντιπροσωπεια toyota και μου είπαν πώς χρειάζομαι δίσκο/πλατο,χρειάζεται επισκευή το σασμάν και μου έβγαλαν ενα κοστος 900 ευρώ και ολα αυτά χωρίς να μπεί σε διαγνωστικό το αμάξι...Τελικά δεν κανουν τα ράσσα τον παππα...Ευτυχώς που πηγα σε ένα μη εξουσιοδοτηνένο συνεργείο και μου έφτιαξαν το αυυοκίνητο και δέν μπηκα στην διαδικασία να πληρώνω γαμησιατικα χωρις λόγο.
Καλησπέρα, το πρόβλημα έχει εμφανιστεί ξανά τελικά; εύχομαι όχι,ψάχνω και γω τι να κάνω...
-
ο ενεργοποιητης δημιουργει προβληματα
-
@r200 said in πρόβλημα με αυτόματο κιβώτιο toyota yaris 2009 :
ο ενεργοποιητης δημιουργει προβληματα
Επιτέλους φτιάχτηκε. Είχατε δίκιο, τον ενεργοποιητη επισκευασαμε. Ευχαριστώ
-
Με τι κόστος;
πρόβλημα με αυτόματο κιβώτιο toyota yaris 2009