@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@bekiaris said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
ενα συστηματακι με μηδεν εγχυση και μπαταρια ειναι οτι πρεπει για να καλυπτει σε μεγαλο ποσοστο τις αναγκες ενος σπιτιου. Ετσι και αλλιως το netbilling καθισα την εγχυση σχεδον ασυμφορη.
το zeero feed in. κάποιος είχε αναφέρει παλαιότερα όμως οτι υπάρχουν και φορολογικά κίνητρα στο net billing, ίσως συνδυαστικά, αν ισχύει αυτό, και έχει κάποιος μεγάλες μπαταρίες, απλά να πουλάει πχ μόνο οταν φτάσουν αυτές στο 100%.
αρχαια κινεζικη παροιμια: "οσες λιγοτερες δοσοληψιες εχεις με το ελληνικο κρατος, τοσο πιο ευτυχισμενος εισαι"
γιατι να μπλεξεις με φορολογικα κινητρα, τιμολογια (που θα θελει το κρατος για να πειστει οτι εκανες το εργο) και αλλες χαζομαρες; Μονο και μονο για να μπεις σε μια συμβαση που θα πουλας την kwh στο 1/3 απο την τιμη που την αγοραζεις και ισως για να εχεις μια φοροελαφρυνση της πλακας την επομενη χρονια.
Βρισκεις τον τεχνιτη, οτι μπορεις κασερι στην τσεπουλα χωρις πολλα πολλα, οσο λιγοτερα χαρτια τοσο καλυτερα, χωρις δεδδηε και χαζομαρες. Τελος καλο, ολα καλα. Κλασσικα (ελληνικα) εικονογραφημενα...
Δε γίνεται χωρίς απόδειξη - τιμολόγιο, καθώς δε θα έχεις εγγύηση, χτύπα ξύλο αν κάτι χαλάσει ή δε λειτουργεί σωστά.
Και άντε πες να κόψεις απόδειξη για τα υλικά και να μη κόψεις την υπηρεσία, η οποία όμως είναι μικρό ποσό σε σχέση με τα υλικά. Στη δική μου περίπτωση περίπου 1/4 της συνολικής αξίας ήταν το κόστος εγκατάστασης. Όποτε το όφελος του ΦΠΑ είναι μικρό. Επίσης, νομίζω οτι για να έχεις εγγύηση για τα υλικά, πολλές αντιπροσωπείες ζητούν η εγκατάσταση των προϊόντων τους να γίνεται από πιστοποιημένο προσωπικό και αυτό αποδεικνύεται με το σχετικό τιμολόγιο/απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
Προσωπική μου άποψη, για αγαθά - υπηρεσίες σοβαρής αξίας όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, η εγγύηση είναι σημαντικό πλεονέκτημα που δε πρέπει να χάσεις.
ΥΓ με το κινέζικο ρητό συμφωνώ 😁 , πρέπει να είσαι πάντα επιφυλακτικός