Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    D
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 1676
    • Best 1366
    • Groups 0

    dg79

    @dg79

    3095
    Reputation
    44
    Profile views
    1676
    Posts
    0
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

    dg79 Unfollow Follow

    Best posts made by dg79

    • RE: BYD forum

      Χαιρετώ τη παρέα! Κάτοχος Dolphin από τον Οκτώβριο, έχω ξεπεράσει τα 11.000 χλμ.
      Υπερευχαριστημένος μέχρι στιγμής με την επιλογή, το αμάξι είναι τίμιο και αξίζει. Βέβαια το πήρα με ΚΗ3 (στα 20 παρά κάτι ψιλά) αλλά και στα 26 νομίζω που έχει τώρα είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση. Με καλύπτει η αυτονομία του, καθώς το 95% των χιλιομέτρων που κάνω είναι σε αποστάσεις που δε χρειάζεται να φορτίσω έξω. Ε, για το 5% θα χρησιμοποιείται το παλιό Yaris της συζύγου (ένας "έντιμος συμβιβασμός").
      Ήθελα να σας ευχαριστήσω, γιατί όταν ήμουν σε αναζήτηση (έψαχνα μόνο ηλεκτρικό), διαβάζοντας πληροφορίες στο φόρουμ με βοηθήσατε να κατασταλάξω σε αυτό και να απορρίψω άλλες προτάσεις (πχ e-c3 και την αερόψυκτη μπαταρία, που όσες παρουσιάσεις στο youtube και να είδα δε θυμάμαι να υπογράμμιζαν αυτό το σημαντικό μειονέκτημα). Όποτε ήθελα να γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου, ώστε να βοηθήσω με σειρά μου όσους ψάχνονται να κάνουν το βήμα στην ηλεκτροκίνηση.
      Όταν πήγα να το δω στην έκθεση, πραγματικά εντυπωσιάστηκα (επειδή γενικώς θεωρώ τα κινέζικα προϊόντα κατώτερα) από τους εσωτερικούς χώρους, τη ποιότητα των υλικών και τη σχεδίαση που παραπέμπουν σε αυτοκίνητο ανώτερης κατηγορίας, τον υπερπλήρη εξοπλισμό και τη τεχνολογία που κουβαλάει. Εξωτερικά μου άρεσε overall, έχει γωνίες που φαίνεται πολύ ωραίο, ενώ σε άλλες πχ από πλάγια μου φαίνεται αδιάφορο.
      Η συμβίωση μαζί του αποδείχτηκε πολύ εύκολη, καθώς οι συμβιβασμοί που έπρεπε να κάνω στην καθημερινότητα ήταν ελάχιστοι σε σχέση με τα πλεονεκτήματα που μου προσφέρει.
      Μειονεκτήματα φυσικά και υπάρχουν αλλά είτε δε τα θεωρώ σημαντικά, είτε λύνονται εύκολα. Πχ εκτός της αρχικής αγοράς, χρειάστηκε να βελτιώσω τη διαδικασία φόρτισης. Ο φορητός φορτιστής που δίνουν δωρεάν είναι υπερβολικά αργός, μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου με την απλή εξωτερική σούκο, με σωστό προγραμματισμό. Για να έχω όμως το κεφάλι μου ήσυχο, τράβηξα ενισχυμένη πρίζα (έχω και τριφασικό), αγόρασα και καλύτερο φορητό φορτιστή και φορτίζω σχεδόν με 10kwh. Σύνολο 1.100 ευρώ.
      Επιπλέον αναφέρεται από κάποιους ως μειονέκτημα η πολύ μαλακή ανάρτηση, εμένα όμως με καταβόλεψε. Τα ελαστικά ναι, δεν είναι ανάλογα της ιπποδύναμης. Για κάποιον όμως που δε θέλει να γράψει καλύτερο χρόνο στη διαδρομή σπίτι - δουλεία, δεν είναι πρόβλημα, τη δουλειά τους την κάνουν. Το lane assist είναι προβληματικό, τουλάχιστον για τους ελληνικούς δρόμους με τις ξεθωριασμένες διαγραμμίσεις. Ως μειονέκτημα θα ανέφερα και την περιορισμένη ορατότητα, εμένα τουλάχιστον με εμποδίζει το κουτί της κάμερας στο παρπριζ, καθώς και οι πλαϊνές κολώνες. Τέλος εμένα με ενοχλούν και τα κρύσταλλα τώρα το καλοκαίρι, νομίζω έχουν πολύ μικρή αντηλιακή προστασία και το αμάξι γίνεται φούρνος αν το αφήσεις εκτεθειμένο στον ήλιο. Την άλλη εβδομάδα έχω προγραμματίσει να βάλω μεμβράνες, όχι μόνο για τη ζέστη, αλλά και για να προστατέψω το εσωτερικό (έχω μια αμφιβολία για τη μακροβιότητα του vegan δέρματος).
      Στα θετικά, εκτός από από την συνολικά πολύ καλή εμπειρία οδήγησης και την οικονομία, να αναφέρω ότι το αυτοκίνητο βελτιώνεται συνεχώς με τις ota αναβαθμίσεις. Πχ παρατήρησα ότι έχουν μειωθεί οι ενοχλητικές προειδοποιήσεις (η συχνότητα αλλά και η ένταση), οι μπροστά αισθητήρες στο παρκάρισμα χτυπάνε καλύτερα, περισσότερες εφαρμογές στο infotainment, καλύτεροι χάρτες κτλ. Επίσης και η κατανάλωση έχει μειωθεί (ή έχω εξοικειωθεί περισσότερο με τη χρήση του αυτοκινήτου) που από 15+ Kwh/100χλμ έχω πέσει σε κάτω από 14.
      Το αυτοκίνητο έχει τόσο πολύ εξοπλισμό (για την τιμή του) που σου κάνει τη ζωή εύκολη. Για παράδειγμα οι πολύ βολικές και εύχρηστες και οι φωνητικές εντολές, που μπορείς να κάνεις πολλές λειτουργίες χωρίς να αποσπαστεί η προσοχή σου από το δρόμο ή η κάμερα 360 που κάνει το παρκάρισμα παιχνιδάκι.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      dg79
    • RE: Οδήγησα....

      Οδήγησα για λίγες μέρες νοικιαρικο yaris hybrid κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα, κυρίως σε επαρχιακούς δρόμους και εθνικές οδούς.
      Δε ξέρω ποια έκδοση ήταν αλλά είχε πολλά καλουδια, acc και lane assist, φωνητικές εντολές, κλίμα, θερμαινόμενα καθίσματα (όχι ότι χρειάστηκαν) ασύρματο android auto, αναγνώριση ορίων ταχύτητας.
      Στα θετικά και η κατανάλωση που ήταν κοντά στα 4λ/100 χλμ.
      Στα αρνητικά η θέση οδήγησης, πολύ χαμηλή, δεν έβλεπα αλλά ευτυχώς είχε αισθητήρες μπροστά. Επίσης τα καθίσματα δεν είναι πολύ άνετα, καλοεμαθε το πωπουδακι μου στο ντολφιν.
      Εσωτερικό φτωχό, πλαστικουρια και κάπως ντιπρεσινγκ. Οθόνη από τα 90' με ανάλυση vga. Η δε κάμερα οπισθοπορειας για κλαματα.
      Χώροι για τους πίσω επιβάτες οριακοι στα πόδια, ακόμα και για μεγάλα παιδιά.
      Το χειρότερο όλων ο θόρυβος του κινητήρα, χειρότερος κι από ντήζελ, καθώς και γενικότερα η ηχομόνωση της καμπίνας.

      Για καθαρά αστική χρήση, μικρές αποστάσεις, φανταζομαι τα περισσότερα από τα μειονεκτήματα που ανέφερα δεν ισχύουν και αποτελεί μια πολύ καλή αγορά.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      dg79
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης 🔐

      Οι πρώτοι (μαζί με τα λεωφορεία) που θα έπρεπε να μεταβούν στην ηλεκτροκίνηση, κάνουν καθυστερήσεις ώστε να μπούνε τελευταίοι.
      Στο μεταξύ οι υπόλοιποι να αναπνέουμε τη μποχα τους

      posted in Περί αυτοκίνησης
      D
      dg79
    • RE: BYD forum

      Το λεπόν, επιστροφή στη Θεσσαλονίκη μετά από το ταξιδάκι στη Πελοπόννησο.
      1600 χλμ συνολικά, εκ των οποίων τα 1200 σε αυτοκινητόδρομο.
      Μέση κατανάλωση εκδρομής 17,5 kw/h / 100 km.

      Δε το λες ταξιδιάρικο το δελφίνι αλλά τη δουλειά τη κάνει μια χαρά. Για 2-3 ταξίδια που κάνουμε το χρόνο, μας καλύπτει και με το παραπάνω

      Με τους ταχυφορτιστές δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, το έγραψα και αλλού.

      Υγ 80+ ευρώ διόδια, γ@μιεστε ρε

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      dg79
    • RE: Stellantis Group

      Ωραία και η μανιβέλα στα πίσω παράθυρα 👍
      Αεροβική άσκηση για τα παιδιά, με τα τάμπλετ έχουν παραμελήσει την άθληση.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      dg79
    • RE: Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)

      Παραλίες Σιθωνίας που μου αρέσουν:

      Καστρί
      Ψιλή άμμος (δύσκολα καθαρίζει, γεμίζει το αμάξι 😛 , ρηχή, δυτικός προσανατολισμός, σπανίως έχει κύμα, λίγος χώρος πάρκινγκ ούτε 50 αυτοκίνητα
      Κοβιού
      Πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά, αμμώδης, πεύκα ως το κύμα. Δύσκολο το πάρκινγκ, εμείς πάμε Μάιο/Σεπτέμβριο ή για μια βουτιά στη δύση το καλοκαίρι
      Καλόγρια
      Ίδια σχόλια Κοβιού, αλλά λίγο μεγαλύτερη. Έχει και ένα νησάκι στα 100 μετρά με ωραίο βυθό αν είστε της μάσκας
      Σπαθιές 2
      Δίπλα στις γνωστές Σπαθιές, βρίσκεται ένας κολπίσκος, ψιλοπριβέ γιατί έχει δύσκολη πρόσβαση. Έχει περπάτημα και δε τη προτιμούν πολλοί. Πάρκινγκ δύσκολο
      Λαγόμανδρα
      Εξαιρετική παραλία με φοβερά νερά για πρωινό μπάνιο, από νωρίς το μεσημέρι και μετά που βγάζει νοτιά, έχει κυματάκι. Βαθαίνει απότομα, χοντρή άμμος. Σχετικά εύκολο παρκινγκ
      Λαγόμανδρα 2
      παρόμοια με την πρώτη αλλά πολύ πιο ήσυχη. Πρέπει να μπεις από αριστερά ή δεξιά της παραλίας, στο κέντρο έχει ένα βράχο που γλιστράει αρκετά.
      Αρετές
      Μετά το Μαρμαρά, οι παραλίες είναι πιο χαλαρές, λιγοστεύει ο κόσμος που κατεβαίνει πιο χαμηλά στη Σιθωνία, άρα είναι ιδανικές για Ιούλιο - Αύγουστο που γίνεται χαμός πιο ψηλά. Έτσι είναι και αυτή.
      Κόρακας
      Βαθιά αμμώδης παραλία, εύκολο πάρκινγκ. Είναι στη μύτη οπότε ανάλογα πως φυσάει πάντα, αν δε θες κύμα, πας δίπλα 😁
      Πόρτο Κουφό
      Μακρόστενη παραλία, δεν έχει κύμα ποτέ λόγω πολύ κλειστού κόλπου. Άμμώδης, βαθαίνει ομαλά μέχρι τα 10-15 μέτρα και μετά... τάφρος! Ωραία για μάσκα. Επίσης αρκετές ταβέρνες στη περιοχή, με νορμάλ τιμές.
      Καλαμίτση
      Η μοναδική παραλία μέσα σε οικισμό που μ' αρέσει. Λίγο δύσκολο το πάρκινγκ. Ωραίο το νησάκι στα δεξιά της παραλίας. Βαθαίνει κι αυτή κάπως απότομα.
      Κληματαριά
      Από τις αγαπημένες, φανταστικά νερά, συνήθως χωρίς κύμα. Στα παραδίπλα λιμανάκια προς Συκιά, έχει ήσυχες ταβέρνες (που κάθε χρονιά ακριβαίνουν)
      Φάβα
      Ωραία παραλία για πρωινό μπάνιο (πέφτει σκιά το απόγευμα). Εύκολο πάρκινγκ. Βγάζει κύμα όταν έχει μελτέμι. Μετά τη πυρκαγιά στο Μάτι, αυτή τη παραλία και το Καρύδι τις φοβάμαι και τις αποφεύγω.
      Μικρό Καρύδι
      Επειδή στο Καρύδι γίνεται χαμός, πάμε παραδίπλα, παρόμοια παραλία, λιγότερη κίνηση, πιο εύκολο πάρκινγκ.
      Λατούρα
      Εξαιρετικά ρηχή, δεν έχει ποτέ κύμα, ιδανική για μικρά παιδιά και παιχνίδι στη θάλασσα.
      Τρανή Αμμούδα
      Από τις μεγαλύτερες στη Σιθωνία, μαζεύει πολύ κόσμο, αλλά λόγω πλάτους υποφέρεται (ακόμα). Βγάζει και αυτή κύμα αν έχει μελτέμι.

      ΥΓ1 Τον Αγιάννη δε τον ξέχασα, αλλά από τη μία το το ξενοδοχείο, από την άλλη φέτος έγινε ένα μπιτσομπαρο, η ελεύθερη παραλία εξαφανίστηκε. Το μεγάλο πάρκινγκ έγινε επι πληρωμή οπότε πάει αυτή η παραλία 😕
      ΥΓ2 Οι παραλίες μέσα στα χωριά δε μου λένε κάτι (Νικήτης, Μαρμαρά, Τορώνης, κτλ), πολύς κόσμος, δύσκολο πάρκινγκ, αδιάφορες.
      ΥΓ3 εδώ δεν έχω πάει, το προσπάθησα πιο παλιά, αλλά δύσκολος δρόμος. Θέλει #monovitara ή ποδαρόδρομο από ένα σημείο και μετά (και δε λέει να περπατάς στο λιοπύρι)
      ΥΓ4 Εννοείται ότι μπάνιο σε κάμπινγκ δε κάνουμε, δε πληρώνουμε για μπάνιο, αν και πχ Αρμενιστής και Πλατανίτσι έχουν ωραίες παραλίες

      posted in Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
      D
      dg79
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης 🔐

      @cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      Ο μονος λόγος που θελω να καταργηθει τελειως το diesel ειναι λόγω των αφαιρουμενων DPF φιλτρων από τους ταξιτζήδες κάνοντας το μακραν το πιο ρυπογόνο. Αν συμπεριφερονταν σαν ανθρωποι και όχι σαν μπαμπουίνοι δεν θα με πείραζε να συνεχιζαν να υπάρχουν

      Γιατί βγάζεις από το κάδρο τους ιδιώτες; Πιστεύεις ότι οι περισσότεροι συντηρούν το dpf τους; Οι διαφημίσεις για αφαίρεση dpf δείχνουν ότι υπάρχει πελατεία και οι οδηγίες για το πως να περάσεις κτεο που βρίσκεις εύκολα στο διαδίκτυο φανερώνουν ότι αυτοί που καταργούν το dpf δεν είναι ένας και δυο. Επίσης μη ξεχνάμε ότι πολλά diesel είναι euro 4 ή και παλαιότερα αφού ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι 18 χρόνια, άρα υπάρχουν. Ακόμα χειρότερη η κατάσταση στα επαγγελματικά, που ο μέσος όρος ανεβαίνει.

      Από τη μια παραπονιόμαστε για τη ποιότητα ζωής στις πόλεις (ατμοσφαιρική ρύπανση, ηχορύπανση) από την άλλη αντιδρούμε στην αλλαγή, γιατί θα πρέπει να κάνουμε μια επιπλέον στάση μια φορά το χρόνο που θα πάμε Ιωάννινα.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      D
      dg79
    • RE: BYD forum

      Να επανέλθουμε στο θέμα λοιπόν 🤓

      Το δελφινάκι μου έκλεισε ένα χρόνο με 18500 χλμ 👶
      Το πήγα και στον Σφακιανάκη για τον δωρεάν ετήσιο ελέγχο. Όλα γκούντ, μια αναβάθμιση στον αερόσακο μου είπαν μόνο ότι πέρασαν.
      Αγόρασα ένα πινελάκι (25€), καθώς κάποιοι @%*&^? όταν ανοίγουν την πόρτα τους δε προσέχουν και μου σημάδεψαν τη πόρτα του συνοδηγού 😠 Επίσης κονόμησα ένα σημάδι στο καπώ, από χαλίκι που έφυγε από φορτηγό στον περιφερειακό.
      Πέρα από αυτά, το αμάξι είναι σα καινούργιο, ούτε τριξίματα, ούτε βλάβες, ούτε glitches. Με τις αναβαθμίσεις βελτιώθηκε πολύ το software. Επίσης τώρα τελευταία χρησιμοποιώ συχνά τους χάρτες του, που δείχνουν και ποσοστό μπαταρίας στην άφιξη. Δεν είναι τόσο ακριβές όμως στα μποτιλιαρίσματα (πιάνει μόνο τα πολύ ζόρικα), εκεί το google maps είναι καλύτερο.
      Το προγραμματισμένο σέρβις είναι στα 30.000 χλμ οπότε έτσι όπως φαίνεται θα πάω πριν τα 2 χρόνια.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      dg79
    • RE: ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;

      @chrisk6 said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:

      Έλα να βγούμε και τα κυβικά στις πωλήσεις πλέον.
      Πήξαμε στα 1000-1200αρια τρικύλινδρα.
      Σκέψου τώρα 1.2(100hp) μοτέρ να έχει 145 ρύπους σε σχέση με ένα 2λτ. 😁

      Να φυλάγεστε, το ελληνικό κράτος έχει δείξει διαχρονικά την αναξιοπιστία του. Σου λέει πάρε αυτό, άμεσα ή έμμεσα (δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον) και μόλις "αυτό" αποκτήσει κρίσιμη φορολογική μάζα, στο φορολογεί ανελέητα.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      D
      dg79
    • RE: TESLA FORUM

      @bekiaris said in TESLA FORUM:

      @iceman7 said in TESLA FORUM:

      Με το καλό !
      Αυτό με το upgrade δεν το κατάλαβα.
      Εχεις παραγγείλει rwd long range και το άλλαξες σε τετρακίνητο ; Πως το έκανες αυτό μόνος σου ;
      Προφανώς το bonus δεν ίσχυε παρά μόνο για τα rwd sr, σωστά ;

      ακριβώς, η αρχική μου παραγγελία ήταν για το premium RWD, στο οποίο τελικά δεν ισχύει η έκπτωση των 3000 ευρώ παρά μόνο για την standard έκδοση. Το ξανασκέφτηκα και λέω αφού ξεπέρασα το ψυχολογικό όριο των 45K, ήθελα πολύ περισσότερο το 4κινητο για διάφορους λόγους, οπότε αποφάσισα να κάνω την υπέρβαση. Μέσα στην παραγγελία (νομιζω και στην εφαρμογή) έχει ένα κουμπί που λέει επεξερτασία, και σε βγάζει ουσιαστικά πάλι στο μενου της παραγγελίας και μπορείς να αλλάξεις τα στοιχεία που επιθυμείς. Η Αρετή μου ειπε βέβαια οτι αυτό ισχύει μόνο σε Upgrade της παραγγελίας σε ακριβότερο μοντέλο.

      ααα, έτσι εξηγείται γιατί σταμάτησες τις αρνητικές ειδήσεις για τέσλα και έπιασες τις διεθνείς σχέσεις 😁
      Καλώς να το παραλάβεις👍

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      dg79

    Latest posts made by dg79

    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]

      Για τα 1000 χλμ του bjorn να πούμε ότι γίνονται με τα όρια ταχύτητας, καθώς Νορβηγία και Σουηδία δεν είναι Βαλκάνια.
      Γιατί μπορεί κάποιος να πει ότι εγώ πηγαίνω Θεσσαλονίκη Αθήνα με 150+ και με διάφορες εφαρμογές αποφεύγω τις κάμερες και τα ραντάρ.
      Στα Βαλκάνια λοιπόν οι διαφορές είναι αρκετά μεγαλύτερες, υπέρ των θερμικών, καθώς στα ηλεκτρικά ανεβαίνει πολύ η κατανάλωση όσο ανεβαίνει η ταχύτητα.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      D
      dg79
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]

      Σύμφωνα με τον ταχυδρόμο:
      "τα ορόσημα του εγκεκριμένου σχεδίου, η πρόσκληση και ο οδηγός εφαρμογής πρέπει να έχουν δημοσιευτεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2027. Οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες αρχίζουν μέσα στο 2026, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει σήμερα ανοικτή πλατφόρμα αιτήσεων"

      Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι να βγει ο οδηγός εφαρμογής, όλα είναι φλου (κριτήρια, χρονοδιαγράμματα, ποσά)

      posted in Περί αυτοκίνησης
      D
      dg79
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]

      Δε μιλάμε για απλή επισκευή ή αντικατάσταση, αλλά για upgrade (έβαλε 50αρα μπαταρία στο leaf των 25kwh).

      posted in Περί αυτοκίνησης
      D
      dg79
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

      @jousis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

      γερανοί δεν υπάρχουν τόσοι (αν κλείσεις ΜΜΜ έρχονται πάντως αμέσως).

      Σε αυτή τη περίπτωση θα έπρεπε η τροχαία (ή η δημοτική αστυνομία) να έχει την ευχέρεια να καλεί ιδιωτικούς γερανούς, εφόσον οι δικοί της τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι απασχολημένοι.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      D
      dg79
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

      @jousis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

      Το πρόστιμο δεν λύνει το άμεσο πρόβλημα αν έχουν κλείσει δρόμο,γκαράζ,οτιδήποτε.

      Πρόστιμο + τηλέφωνο (ή να πάει γερανός να το σηκώσει και να πληρώσει επιπλέον έξοδα μετακίνησης)

      Αν δε φάει το πρόστιμο, έστω και 30€ (αν και έπρεπε να του κόψουν κλήση για κλείσιμο δρόμου ή παρακώλυση κυκλοφορίας πχ, όχι απλό παράνομο παρκάρισμα) θα το ξανακάνει.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      D
      dg79
    • RE: Cupra Raval

      @newradpilot said in Cupra Raval:

      Για τα extra είχε και άλλο φυλλάδιο που το ανεβάζω τώρα.

      Α, το καλύτερο δεν έβαλες 😁
      Είπα κι εγώ, δεν έχει τίποτα έξτρα;

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      dg79
    • RE: Ταξινομήσεις Αυτοκινήτων - Φορτηγών - Λεωφορείων - Στατιστικά στοιχεία

      2024 data λέει άρα μπορεί να έχουμε χτυπήσει τα 20 χρόνια πλέον μέσο όρο
      Βανάκια, φορτηγά ακόμα χειρότερα.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      D
      dg79
    • RE: Deepal forum (Changan group)

      @katafractos17 said in Deepal forum (Changan group):

      @cirus said in Deepal forum (Changan group):

      Αντε να φτασουν 150 με μια κοπελα να σου κανει μασαζ οσο περιμενεις

      Το αγοράζω. 😁

      Έχεις συνταγή από ορθοπεδικό 😜

      Youtube Video

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      dg79
    • RE: Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...

      @red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:

      "Πάνω πάνω η Ιρλανδία, με 151 δολάρια αξία ανά ώρα δουλειάς."

      When isolating only the domestic local sector, Ireland’s real labor productivity stands at €58.20 per hour worked (as of Q4 2025)

      posted in Αντίλογος
      D
      dg79
    • RE: ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

      @wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

      @dg79 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

      @wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

      @fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

      @wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

      ελπίζω με 35 χιλιάδες, δεν υπάρχει τρόπος να το κατεβάσουμε;

      Θα πρέπει να ρωτήσεις κάποιον που κάνει αυτή την δουλεια. Από δικιά μου εμπειρία, αυτά που περιγράφεις πάνε κάπου €1.000/τμ.

      Ναι οκ, απλά θα βάλουμε βασική κουζίνα όπως στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, βασικό μπάνιο και όλο το άλλο σπίτι χωρίς κάποια ντουλάπια. θα είναι μόνο για βραχυχρόνια ενοικίαση. Απλά να το κλείσουμε να γίνει κατοικήσιμο.

      Θα μπορούσες να εκμεταλλευτείς ένα πρόγραμμα που τρέχει (ανακαινίζω λέγεται νομίζω) όπου παίρνεις επιδότηση για εργασίες ανακαίνισης με την προϋπόθεση να το έχεις για κάποια χρόνια σε μακροχρόνια μίσθωση.
      Και με τις τιμές των ενοικίων εκεί που έφτασαν δεν είναι άσχημη λύση.

      Eιναι ημιτελές αφού το γράφω ποιο πάνω, δεν το διάβασες;

      Αυτό διορθώνεται, επιτρέπεται να κάνεις διορθωτική δήλωση στο ε9 ως και πέντε χρόνια πίσω (100 πρόστιμο για εκπρόθεσμη συν ενφια 5ετιας). Ρεύμα δεν έχει άρα μπορεί να δηλωθεί κενό. Είναι κάτω από 120 τετραγωνικά που ορίζει το πρόγραμμα ως ανώτατο όριο, άρα τσεκ κι αυτό. Αυτό που δε ξέρω είναι η χρονολογία της άδειας, το πρόγραμμα λέει ως το 1990, εσύ γράφεις "έχει φτιαχτεί παλαιότερα". Αν το παλαιότερα είναι προ 1990 μπαλώνεται, αξίζει να το ψάξεις με το λογιστή σου και ένα μηχανικό. Το ποσό της επιδότησης δεν είναι άσχημο (300 ευρώ Χ 75 τμ 22500 ευρώπουλα)

      posted in Αντίλογος
      D
      dg79
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
      • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
      • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
    • VIDEO
      • 4TTV
      • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CANDID CAMERA
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΛΕΞΙΚΟ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΑΓΩΝΕΣ
      • FORMULA 1
      • WRC
      • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
      • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4T CLASSIC
      • ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
      • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ
      • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
      • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
    • 2ΤΡΟΧΟΙ
      • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
      • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CLASSIC
    • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
    • MENU
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
    • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
    • ΚΟΚ

    logo footer

    coty











    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • FORUM
    4T FORUM
    4T LIBRARY
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
    Powered by nxcode.gr