Πριν από 20 χρόνια 🥲🥲 Λαϊλιάς
Όταν η πόρτα του πορτμπαγκάζ άνοιγε "αντρικά" και είχε πάνω τη ρεζέρβα 

Best posts made by A d P
-
RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!posted in Περί αυτοκίνησης
-
RE: Διακοπές 2025 posted in Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
-
RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησηςposted in Περί αυτοκίνησης
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Απαντώντας σε φίλους που λένε ότι διαστρεβλώνω την πραγματικότητα επειδή δεν τους βολεύει πλέον με το κόψιμο των επιδοτήσεων, να δώσω κάποια στοιχεία.
Εγώ πλέον ως συνταξιούχος και ολίγον εργαζόμενος, κάνω ελάχιστα χλμ στην Αθήνα και κάνω πολλά χλμ είτε πηγαίνοντας στο εξοχικό το καλοκαίρι, είτε σε 1-2 ταξίδια που κάνουμε το χρόνο η παρέα των παλαιών συμφοιτητών.
Το ντίζελ τον χειμώνα έχει ένα θέμα με τις πολύ μικρές διαδρομές, όπου δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί και έχει μεγάλες καταναλώσεις κοντά στα 7 λίτρα στα 100, αλλά αυτές δεν μετατρέπονται σε κόστος αφού τα χλμ είναι λίγα.
Ετσι φέτος από Ιανουάριο έως Μάρτιο έκανα 1363 χλμ με 7 λ/100 αλλά κόστος 143 ευρώ, τον Απρίλιο που είναι και το μεγάλο ταξίδι έκανα 2372 χλμ με 5,9 και 200 ευρώ κόστος, ο Μάιος έπεσε στα 255 χλμ με 6,2 και 22 ευρώ κόστος, ενώ Ιούνιο και Ιούλιο έχω κάνει 2942 χιλ με 6 λ/100 και 254 κόστος.
Σύνολο έτους για το 7μηνο 6988 χλμ με 6,2 λ/100 και 625 ευρώ, δηλαδή 8,94 ευρώ τα 100 χλμ.
Αν είχα ηλεκτρικό με φόρτιση στο σπίτι, θα είχα χαμηλή τιμή για τα 1800 χλμ από τα 7000 και για τα υπόλοιπα 5200 θα είχα πολύ υψηλή τιμή, μεγαλύτερη από το πετρέλαιο κατά πολύ.
Αν βέβαια έβρισκα να φορτίσω σε λογικές αποστάσεις με όλη την ταλαιπωρία.
Θα μου πουν λοιπόν ότι δεν είμαι χαρακτηριστικό παράδειγμα που πρέπει να πάω σε μποτιλιάρισμα στην δουλειά μου γιατί έτσι αντί για 250 - 300 χλμ τον μήνα θα έκανα 500 σε μποτιλιάρισμα συν άλλα 500 σε κοντινές εκδρομές το ΣΚ που πάλι θα ήταν φτηνά αφού θα είχα φορτίσει σπίτι.
Ετσι λοιπόν θα είχαν αυτοί τον μήνα 30 ευρώ δηλαδή 3 ευρώ στα 100 χλμ το 1/3 από μένα.
Συμφωνώ και εγώ σε αυτό...
Αλλά τότε ποιος ο λόγος να έχω 4,70 μ και 514 άλογα για να πάω από το Χαλάνδρι στο κέντρο και από το Χαλάνδρι στο Τρίγωνο στα Καλύβια και να μην έχω ένα Ινστερ ή ένα Λιπμότορ, Σε τρίο, Πάντα, Ρενώ 5 ?
Εκεί λοιπόν που έχουν λόγο τα 4,70 μέτρα και τα 514 άλογα, υπάρχει η δεξιά λωρίδα και το ακολούθημα των ΚΤΕΛ.
Εννοείται επειδή γράφτηκε για τα όρια ότι αν ακολοθούμαι και οι ντιζελάτοι τα ΚΤΕΛ, πάμε με ταχύτηες περί τα 80 - 100 τότε οι καταναλώσεις μας θα είναι χαμηλά 4άρια, όπως αυτά που έχω στις διαδρομές εντός Ευβοίας με το κακό οδικό δίκτυο.
Οπότε ναι σε μικρά ηλεκτρικά αν έχουμε δυνατότητα για φόρτιση στο σπίτι.
Καμία ουσία σήμερα στα μεγάλα ηλεκτρικά που πάνε σαν άδεια ΚΤΕΛ πίσω από τα ΚΤΕΛ.
Όποτε ξεκινάς τους υπολογισμούς, θυμάμαι την ταινία αυτή

Youtube Video -
RE: BYD forumposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Βασικά το καλύτερο θερμικό
Το καλυτερότερο

που έλεγε και η δεύτερη σύζυγοςΥπάρχει και τρίτη ;
Βεβαίως, η νυν....
Στα νιάτα μας ήμασταν ζωηροί

Αυτά πληρώνουμε τώρα...🤭 -
RE: Γαμος: ΝΑΙ ή ΟΧΙ?posted in Αντίλογος
@w202-amg said in Γαμος: ΝΑΙ ή ΟΧΙ?:
Ωραία μου κάνατε τη καρδιά περιβόλι 🫣
Εγώ έχω καταλάβει δύο πράγματα:- οι γυναίκες που είναι καλές για γκόμενες,καυλαντα κτλ. ΔΕΝ κάνουν για σπίτι.
- προγαμιαίο συμβόλαιο το θεωρώ ξεπεσμό διότι αν το σκέφτεσαι, είναι αχρειαστος ο γάμος. Η ζωή έχει και στραβά εκτός από καλές στιγμές......το προγαμιαίο θα καθορίσει εξαρχής την ποιότητα της συμβίωσης. Η ουσία είναι να μην κάνεις μλκιες, βγάζεις χρήματα εσύ? Μην πας και αγοράσεις σπίτι στο όνομα της γυναίκας....... Ή άλλο που έχω δει δάνειο ο τύπος, γραμμένα όλα στη γυναίκα.
Τα ίδια συμβαίνουν και από την ανάποδη.
Τα διαζύγια έχουν εκτοξευθεί γιατί δεν υπάρχει χρήμα,το χρήμα καλύπτει όλα τα προβλήματα. Γυναίκα που αν της αφήσεις χρήματα και δεν τα @@@@ γιατί σκέφτεται και το αύριο είναι αξία.
Ο azmo έχει τα πόιντ του .
Εγώ πάντως τέταρτο γάμο δεν κάνω
-
RE: Ηρθε η ωρα....μαλλον😁😁😁😁😁posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@alex-mix said in Ηρθε η ωρα....μαλλον

:Κοιταξτε οσον αφορα το chr που το εχω παρει τεστ ντραιβ 4 με 5 φορες θα πω πως καθε φορα που το οδηγουσα εριχνα και την καταναλωση ,ισως αρχιζω να μαθαινω πως το οδηγεις,ισως ξερω εγω στρωνει το αμαξι που εχουν για τεστ ντραϊβ μην ξεχναμε ημουν ο 1ος που το οδηγησε με εμενα εβαλαν βενζινη 1η φορα

.Και το κυριοτερο σε καθε τεστ ντραιβ θεωρω πως ελαχιστοι δεν παταμε το γκαζι λιγο παραπανω ,ειδικα στα υβριδικα που εχουμε ολοι την απορια πως μουγκριζει και για ποσο.Προσωπικη αποψη παντα θα συμφωνησω με τον πατριωτη πως με μεγαλυτερη εμπειρια ισως καταφερεις και πιο χαμηλα νουμερα καταναλωσης....στον καμπο ..στα βουνα θεωρω θα αλλαζουν τα πραγματα δε ξερω....Ερωτηση τωρα εχει κοιταξει κανεις για το juke για ζημιες αν ειναι επιρρεπης ?

Υ.Γ Η alexmixaina παντως δεν της αρεσει το jukeΤότε γιατί το συζητάμε;

Αν ήταν έτσι έπαιρνες και Vitara να χαρεί ο @lap

Τεσπά, που είναι η σύζυγος;.....ας έρθει στο πληκτρολόγιο.....να μιλήσουμε απευθείας με το άτομο που θα πάρει την τελική απόφαση

Latest posts made by A d P
-
RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.posted in Περί αυτοκίνησης
@ilias-a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ρε παιδιά, αν πιάσω στα χέρια το κινητό, ή γιατί παράπεσε, ή γιατί θέλω να το βάλω στη τσέπη, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ..?? Με γράφει η ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ κάμερα και την τρώω ..??
Δηλαδή ο νομοθέτης θεωρεί εύκολο, νόμιμο και επιτρέπει το να προσπαθώ εγώ να γράψω στην οθόνη του αυτοκινήτου , ή στη βάση που θα έχω το τηλέφωνο μου, ακόμα χειρότερα..??!!
Αυτό είναι νόμιμο, εύκολο και σωστό..?? Ή είδε ο άνθρωπος ,ότι θα τον κράξουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που βγάζουν πλέον με οθόνη όλα τα αυτοκίνητα και πρέπει να κάνει την πάπια στο θέμα αυτό..??
Εκεί δεν αφαιρείται η προσοχή του οδηγού, όταν σημαδεύει τα γράμματα στην οθόνη...???!!!
Άσε που αν έχει το κινητό σε σταθερή βάση, δεν τα πετυχαίνει με τίποτε και σπουργίτι στα 100 μέτρα να κατεβάζει...!!!Επιτρέπει η οθόνη στην corolla να γράψεις εν κινήσει;

Ειλικρινής απορία, γιατί στο T-Roc μόνο υπαγόρευση κειμένου μου επιτραπεί η SiriΓια να λεμε του στραβου το δικιο, οχι στην οθονη δε σε αφηνει να γραψεις αλλα σε αρκετα μοντελα για να μπεις απο το μενου στο υπομενου για να διορθωσεις τη θερμοκρασια του κλιμα δε θες και λιγοτερη ωρα.
Απλα με τη συνεχη γκρινια του, καποιες φορες που εχει δικιο το χανει.Δεν διαφωνώ κάπου, κι εγώ έχω σκεφτεί ότι πχ είναι το ίδιο είτε ψάχνεις στο κινητό σου για να τηλεφωνήσεις, είτε ψάχνεις στην οθόνη για να τηλεφωνήσεις. Στο δικό μου είναι το ίδιο δύσκολο να ρυθμίσεις τον κλιματισμό, ίσως ένα κλικ πιο εύκολο στην οθόνη γιατί δεν χρειάζεται να κοιτάω χαμηλά, αλλά η απόσπαση είναι ίδια.
-
RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.posted in Περί αυτοκίνησης
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ρε παιδιά, αν πιάσω στα χέρια το κινητό, ή γιατί παράπεσε, ή γιατί θέλω να το βάλω στη τσέπη, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ..?? Με γράφει η ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ κάμερα και την τρώω ..??
Δηλαδή ο νομοθέτης θεωρεί εύκολο, νόμιμο και επιτρέπει το να προσπαθώ εγώ να γράψω στην οθόνη του αυτοκινήτου , ή στη βάση που θα έχω το τηλέφωνο μου, ακόμα χειρότερα..??!!
Αυτό είναι νόμιμο, εύκολο και σωστό..?? Ή είδε ο άνθρωπος ,ότι θα τον κράξουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που βγάζουν πλέον με οθόνη όλα τα αυτοκίνητα και πρέπει να κάνει την πάπια στο θέμα αυτό..??
Εκεί δεν αφαιρείται η προσοχή του οδηγού, όταν σημαδεύει τα γράμματα στην οθόνη...???!!!
Άσε που αν έχει το κινητό σε σταθερή βάση, δεν τα πετυχαίνει με τίποτε και σπουργίτι στα 100 μέτρα να κατεβάζει...!!!Επιτρέπει η οθόνη στην corolla να γράψεις εν κινήσει;

Ειλικρινής απορία, γιατί στο T-Roc μόνο υπαγόρευση κειμένου μου επιτρέπει η Siri -
RE: Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@mariolas said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
@a-d-p said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
Αξιζει ίσως και bigster manual. Τρομεροι χώροι και μπανικο!Χωρις lpg για μενα για περισσότερη αξιοπιστία
Πρότεινα κάτι από τις μάρκες που έγραψε, αν επεκτείνουμε την αναζήτηση, μπαίνουν μέσα και
Suzuki S-cross GL+ χειροκίνητο, αλλά και αυτόματο (οριακά)
Nissan Qashqai unique manual (από 26990€)
Renault Arkana evolution (από 25500€ με την τρέχουσα προσφορά)KGM Korando urban plus αυτόματο (26990€)

Εγώ πάντως μαλλον έχω κλείσει σε s cross gl plus automatic!!

Και καλά έκανες

Αλήθεια, πόση είναι η χρηματική διαφορά με την Corolla cross, με χρώματα και... αρώματα???

Ακριβώς 4κ?!!
+15% που αρέσκεται να λέει και ο φίλος μας ο @criuser

-
RE: Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Αξιζει ίσως και bigster manual. Τρομεροι χώροι και μπανικο!Χωρις lpg για μενα για περισσότερη αξιοπιστία
Πρότεινα κάτι από τις μάρκες που έγραψε, αν επεκτείνουμε την αναζήτηση, μπαίνουν μέσα και
Renault Arkana evolution (από 25500€ με την τρέχουσα προσφορά)KGM Korando urban plus αυτόματο (26990€)

Εγώ πάντως μαλλον έχω κλείσει σε s cross gl plus automatic!!

Και καλά έκανες

Αλήθεια, πόση είναι η χρηματική διαφορά με την Corolla cross, με χρώματα και... αρώματα???

-
@piliourits said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
Ε όχι και χειροκίνητο suv το 2026 ρε παιδιά.
Αν ο φίλος μπορεί να δώσει τα επιπλέον χρήματα για κορολα, θα τα κάνει απόσβεση και θα χει και κέρδος σε βάθος χρόνου.
Πιο κοντά στη κορολα φαίνεται να είναι το MG, υστερεί λίγο σε όλα παρά την ιπποδύναμη που ανακοινώνει, φθηνότερη αλλά όχι καλύτερη αγορά.
Το υβριδικό νταστερ πόσο κοστίζει και τι υβριδισμό έχει, δεν το γνωρίζω.
Μια φθηνή λύση, περίπου υβριδικού επίσης, είναι τα Σιτροέν C4 hybrid σε εκδόσεις με 23-24 χιλιάδες.Εννοείται ότι αν μπορεί να ανέβει 4-5 χιλιάρικα, αξίζει η CC, αλλά δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, οπότε μένουμε στο μπάτζετ που μας έχει γίνει γνωστό

Σωστά και όσα αναφέρεις για MG
To Duster όμως είναι λίγο μικρότερο,
στο άνω άκρο της b-suv κατηγορίας και σε μια περίεργη χρονική στιγμή, εν αναμονή του Hybrid 155, το οποίο θα είναι (κατά πάσα πιθανότητα) ακριβότερο, από το υπάρχον hybrid 140, το οποίο πωλείται με έκπτωση 2000€ περίπου (από 26900€ η "πλούσια" journey)...To C4 δεν έχει τους χώρους των προηγούμενων
-
RE: Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρόposted in Περί αυτοκίνησης
Κυρανάκης: Δεν θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
-
RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικάposted in Περί αυτοκίνησης
Η Μ. Βρετανία απαλλάσσεται από το ντίζελ – Πότε τα ηλεκτρικά ΙΧ θα ξεπεράσουν τα πετρελαιοκίνητα
-
RE: 48ο Ράλλυ Dakar (2026)posted in WRC
Dakar 2026: O Al Attiyah επικεφαλής στο τέλος της 2ης ημέρας

-
RE: HONDA FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Honda: Παρατείνεται η αναστολή παραγωγής σε εργοστάσια λόγω ημιαγωγών
-