Θα ήταν πολύ αφελές και αστείο,το να κρίνουμε την μεταπωλητική αξία της Τογιότα, από κάποιο δίλιτρο , έστω και υβριδικό, το οποίο αγοράστηκε στα 40+ χιλιάρικα και μάλιστα όταν το πουλάμε ένα-δύο χρόνια μετά την αγορά του...!!
Σε αυτές τις περιπτώσεις και χρυσάφι να δίνεις η πώληση από μόνη της είναι πολύ δύσκολη...!!!
Ας κρίνουμε την αξία μεταπώλησης ενός Τογιότα 5ετίας που είναι το φυσιολογικό.
Πούλησα το corolla hatchback 1,8 του 2021 , τριών ετών με λίγα χλμ. σε 2 μέρες πριν καν βάλω φωτό ,στην τιμή που το έβαλα και κάτι παραπάνω, διότι είχε κάποιο χτυπηματάκι πολύ ελαφρύ , σε προφυλακτήρα και πόρτα για το οποίο η Τογιότα ζήτησε 700 ευρώ για να το φτιάξει και να το βάψει...!!!
Αυτά πήγαν στον αγοραστή, αν το διόρθωνε...!!!
Όταν ζητάς 35000 από κάποιον ιδιώτη μετρητά, δεν είναι εύκολο, περιορίζεις το αγοραστικό κοινό, εκτός αν οδηγήσεις τον αγοραστή με κάποιον τρόπο μέσω τράπεζας να το πάρει ,διότι αυτός που διαθέτει τα 35 μετρητά για μεταχειρισμένο, μπορεί να πάει και στα 45-50 με δόσεις και δάνειο σε καινούργιο...!!!
Συνεπώς είναι ΛΑΘΟΣ το να βγάζουμε συμπεράσματα για την δήθεν μέτρια ή κακή μεταπώληση που έχουν τα Τογιότα από ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν αγοράστηκε στη best value τιμή του...!!
Έχω ξαναγράψει, άποψη μου, πως για το κκ. αν κάποιος δώσει παραπάνω λεφτά από την βασική έκδοση του, active plus, στο δίλιτρο αναφέρομαι, 33000+ στο με μπροστινή κίνηση και 35000+ σε αυτό με την τετρακίνηση, είναι από την αρχή χαμένος, πόσο μάλιστα αν θελήσει να το δώσει σε ένα -δύο χρόνια..!!
40000+ δίλιτρο και γρήγορη πώληση= πολύ κακός συνδυασμός..!!!
Δε φταίει καμμία Τογιότα γιαυτό, ίσα -ίσα αν δείτε άλλες μάρκες σε τι τιμές καταλήγει να πουληθεί αυτός ο συνδυασμός θα ΚΛΑΨΕΤΕ, αν και όταν πουληθεί...!!!
Τελευταίο, έναν αγοραστή που σκέφτεται, πάντα τον προβληματίζει μία αγορά ενός τόσο καινούργιου αυτοκινήτου, διότι πιθανόν να κρύβει κάποια παγίδα, άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας...!!!
Best posts made by terryp117
-
RE: Toyota Corolla Crossposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
-
Όσο ζεις ένα αυτοκίνητο, τόσο το μαθαίνεις.
Κάθε μέρα ανακαλύπτω και καινούργια πράγματα, τα οποία νοιώθω την ανάγκη να τα μοιραστώ μαζί σας.
Απλά διαπιστώσεις που αφορούν εμένα πρώτον κάνω που πιθανόν να αφήνουν κάποιους άλλους αδιάφορους, όπως και να ενδιαφέρουν κάποιους τρίτους που θέλουν να αγοράσουν.
Σας γράφω εδώ μέσα επί το πλείστον εννοείται για το κκ ,διότι θεωρώ πως όσοι ψάχνονται για το αυτοκίνητο, να αγοράσουν , να πάρουν πληροφορίες οι κάτοχοι για οτιδήποτε, όπως π.χ. για την αναβάθμιση της κάμερας που από εδώ ενημερώθηκα κι εγώ, κ.λπ....,πως εδώ θα τις βρούνε.
Κανείς δεν είπε ότι θα έπρεπε να είμαστε με αυστηρή προτεσταντική νοοτροπία, μόνο κκ και τίποτε άλλο, αλλά νομίζω πως θα έπρεπε ο καθένας μας να ξέρει που πρέπει να σταματάει, δύσκολο πράγμα......
Αν σε ένα φόρουμ που γράφει corolla cross δεν δίνεται προτεραιότητα σε αυτό που αναφέρεται, τότε γιατί το γράφει..??!!
Το κκ των 4 τροχών δηλαδή τι είναι..??!!
Επίσης δεν θεωρώ κακό το να βγαίνουμε και να λέμε καλά λόγια επειδή το επιλέξαμε, δεν σημαίνει αυτό ότι ευλογούμε τα γένια μας.
ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ είναι αυτό που έγραψε κάποιος φίλος παραπάνω, ότι για να το επιλέξουμε μας άρεσε και όχι μόνο αισθητικά , ή στη χειρότερη περίπτωση κάποιοι να αποφάσισαν να το πάρουν ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά, έστω και αν δεν τους άρεσε η εμφάνιση του.
Παραβλέποντας κάποιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ακόμα και με επιτιμητικό μπλαζέ στυλάκι από κάποιους, θα έλεγα ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ, επιτρέψτε εμάς που το έχουμε και μας αρέσει να εκφράζουμε το θαυμασμό μας, αλλά και τη χαρά μας χωρίς ντροπή για το αυτοκίνητο...!!
Και να είστε σίγουροι, πως αν χρειαστεί θα το κράξουμε...!!!
Ένα είναι σίγουρο, ότι δεν είμαστε υπάλληλοι της Τογιότα, η εταιρεία έχει πρόβλημα στις παραδόσεις, δεν προλαβαίνει λέμε, ούτε βέβαια πτοείται από τις όποιες επικρίσεις...!!!
Όταν π.χ. γυρίζεις από τον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας στη Θεσσαλονίκη και βλέπεις μπαίνοντας στο γκαράζ 3,3 λίτρα κατανάλωση, πηγαίνοντας κανονικά όπως όλοι στο δρόμο και λίγο πιο γρήγορα κάποιες στιγμές, 130 χλμ. διαδρομή, αν δεν έχεις πετρελαιοπηγές , ή τα μύρια στην τράπεζα, τότε ίσως να σκέφτεσαι τι ωραία επιλογή που έκανες, κι άσε τους άλλους να λένε για τη μούρη του ή τον κώ......του...!!!
7,5-8 ευρώ κατανάλωση με τη βενζίνη κάτω από 1,70...!!!
Απορώ με αυτούς που επιλέγουν αυτοκίνητο με πρωτεύον κριτήριο, π.χ. αν έχει καλά ηχεία το ραδιόφωνο, ή έχει δύο usb θύρες αντί για μία, περί ορέξεως βέβαια...!!!
Και όχι μόνο για αυτούς που τους περισσεύουν, αυτούς τους καταλαβαίνω, γούστα βγάζουν, τους άλλους εννοώ τους πολλούς, που πληρώνουν τη δόση κάθε μήνα...!!!
Καλό σας απόγευμα... -
Ρε παιδιά, τζάμπα το κουράζετε το θέμα. Δεν συγκρίνονται τα δύο μοντέλα, το κκ είναι ένα πολύ πιο ευχάριστο στο ταξίδι και ευρύχωρο αυτοκίνητο με προσανατολισμό την άνεση και το chr είναι ένα σπορτίβικο αμάξι, με ότι αυτό συνεπάγεται..!!
Τώρα αν θέλει κάποιος να κάνει συμβιβασμούς και στα δύο χωράνε οικογένειες, στο ένα βέβαια πιο σπαρτιάτικα..!!
Επειδή βρέθηκα κι εγώ στο δίλημμα αυτό ,κορόλα ή chr και ταλαντεύτηκα αρκετά μέχρι να αποφασίσω, ή άποψη μου είναι πως αν θέλει κάποιος ένα πιο οικογενειακό ή ταξιδιάρικο αυτοκίνητο ας πάει στο κκ, ενώ αντίθετα αν έχει νεανικές ανησυχίες, τότε η επιλογή είναι το chr. -
Γράφω για το corolla cross..!!
Μετά από 5 μήνες και 7500 χλμ. έχω να πω ότι, το κκ είναι ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο που αξίζει μέχρι δεκάρας τα λεφτά του..!!
Η βασική του έκδοση καλύπτει τον καταναλωτή σχεδόν στα πάντα..!!
Έχω το δίλιτρο τετρακίνητο με 17άρες ζάντες, σημαντικό για μένα αυτό για ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους Ελληνικούς δρόμους.
Μοναδικό μειονέκτημα η αναμονή για να παραλάβεις..!!
Προτρέπω αυτούς που θα το αγοράσουν να επιλέξουν την τετρακίνηση και όχι κάποια έκδοση με επιπλέον εξοπλισμό αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δώσουν περισσότερα χρήματα.
Η τετρακίνηση χρεώνεται 2000-2500 ευρώ ,όσο περίπου διαφέρουν τα επίπεδα εξοπλισμού. -
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Αυτή τη στιγμή στο ψαρ.γρ πωλούνται 12 ψψ. Τα 2 είναι 1.800 και τα υπόλοιπα 2.000 κυβικά. Τα 1800 έχουν 35.500 το ένα και 36.900 το άλλο.
Οι τιμές αυτές είναι μεγαλύτερες από τη συντριπτική πλειοψηφία των ψψ των 2.000 κυβικών!Ας είμεθα ρεαλισταί. Το ψψ είναι ένα λαικό αυτοκίνητο που απευθύνεται σε ένα αντίστοιχο αγοραστικό κοινό. Προφανώς δεν είναι πάτος, ένα π.χ. Σαντέρο ΜΚ1 γυμνό. Αλλά δεν στοχεύει στο κονομημένο κοινό, στους φιγουρατζήδες, στους μπρούκληδες, κοκ. Το κυριότερο 'ψωμί' του είναι οι μικρομεσαίοι οικογενειάρχες που έχουν 5 δραχμές παραπάνω από το μέσο όρο, αλλά μέχρι εκεί. Οι οποίοι υποψήφιοι αγοραστές θέλγονται από το γεγονός (ή τη φήμη, ανάλογα το εδάφιο) ότι είναι αυτόματο, είναι υβρίδιο από τον εφευρέτη του υβριδισμού, θα κάψουν λίγα και δεν θα τρέχουν στα συνεργεία. Επίσης, ότι έχει και το γκαζάκι του, αρκετοί το θέλουν και αυτό, όχι όλοι. Τίποτε άλλο.
Η φάκα των 2.000 κυβικώνΕ όμως είναι εκεί και τους περιμένει κάθε χρόνο με τα τεκμήρια, τον φόρο πολυτελείας για κάτι που ΔΕΝ είναι πολυτελές, και την δύσκολη μεταπώληση. Εγώ δεν θα αγόραζα το 2.000 με την καμία. Όχι γιατί δεν έχω τα λεφτά, ή δεν μου λείπουν τα 200 άλογα, ή δεν με παίρνει από τεκμήρια, κανένα πρόβλημα.
Αλλά γιατί αφενός υπάρχει το 1.800, αφεδύο γιατί δεν ταιριάζει στο αυτοκίνητο αυτό στην ελληνική αγορά (που τα 2000 κυβικά είναι χαροκαμμένα από το 1979) ο μεγάλος κινητήρας του. Φέρω την άποψη της πλειοψηφίας, την άποψη του μέσου Τουοτάκια. Τόσο απλά.ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα, μας τα γράφεις πολύ σωστά.Μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω το δίλιτρο επειδή ήθελα οπωσδήποτε την τετρακίνηση, γιαυτό και άλλαξα και αυτοκίνητο, είχα το hatchback 1,8.
Ωραίο αυτοκίνητο ,ταξιδεύει πολύ ωραία, αλλά ΠΟΛΥ χαμηλό , 11 πόντοι από το έδαφος,έως επικίνδυνο για τους δρόμους μας , 2-3 φορές βρήκα από κάτω...!!!
Μαζί όμως με το δίλιτρο πήρα και κάποια πράγματα που δεν μπορεί να τα δώσει το 1800 εκτός από την τετρακίνηση, την πολύ καλύτερη οδική συμπεριφορά με τον πίσω άξονα, πολύ σημαντικό για μένα επειδή ταξιδεύω, αλλά και τα 57 άλογα επιπλέον, τα οποία δεν τα λογάριαζα για να πω την αλήθεια, γιατί έχω την εμπειρία να διαχειριστώ και τα 140, αλλά φεύγει ρε παιδιά όταν το χρειαστείς, προσφέρει μεγάλη ενεργητική ασφάλεια...!!!
Και αν μπορούσαμε να πούμε την άνεση που έχει ένα μοτέρ δίλιτρο απέναντι σε ένα με 1800 κυβικά ,που δεν υφίσταται καν σε αυτά τα δύο μοτέρ , λόγω φυσικά και της υποβοήθησης με την ηλεκτροκίνηση...!!!
Τώρα αν και όταν έρθει η ώρα της μεταπώλησης βλέπουμε, δεν είναι αυτοκίνητο που θα το πάρει κάποιος για να το δώσει σε 2-3 χρόνια, ΛΑΘΟΣ..!!!
Θα χάσει πολλά, αν όμως το κρατήσει κάποιος πάνω από 7-8 χρόνια , θα το χαρεί και θα το απολαύσει πολύ περισσότερο από ένα 1800, η υβριδική μπαταρία έχει 11 χρόνια εγγύηση , εφόσον συμβιβαστεί με τον φόρο πολυτελείας, αυτά τα 440 ευρώ είναι το μείον...!!!
Ελπίζω κάποια στιγμή να καταργηθεί, όπως ήλπιζα να καταργηθεί και ο ΕΝΦΙΑ ,που τον ξαναπλήρωσα και φέτος, φόρο που θυμίζει Οθωμανική αυτοκρατορία, τον οποίο υποσχέθηκαν αυτοί που κυβερνούνε σήμερα ,ότι θα καταργούσαν από την πρώτη μέρα που θα έπαιρναν την εξουσία...!!!
Παραμύθια....!!!
Αν λοιπόν κάποιος αντέχει να δίνει τα 440 ευρώ, είτε οικονομικά, είτε για όποιον άλλο λόγο και δεν σκέφτεται να το πουλήσει πριν το αγοράσει, τον προτρέπω να πάει στο δίλιτρο και μάλιστα αντί να δώσει τα 2000-2500 ευρώ για μία παραπάνω έκδοση, που η αρχική active plus έχει τα πάντα, μόνο αισθητήρες παρκαρίσματος έβαλα μπροστά και πίσω , 150-200 ευρώ κάνουν, να πάει στην τετρακίνηση που το κάνει άλλο αυτοκίνητο...!!!
Νομίζω πως το best value για αυτό το αυτοκίνητο είναι ή το 1800 στα 30760 ευρώ, ή τα 35260 για το 4Χ4 στην έκδοση active plus...!!!
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ για μένα για αυτόν που πήγε και έδωσε για αυτό το αυτοκίνητο πάνω από 40000 ευρώ...!!! Αν διαθέτεις τόσα, πας στο RAV, εννοείται ότι δεν έχεις πρόβλημα με τα 2500 κυβικά του, αλλιώς αν θέλεις χλίδα Λέξους...!!!
Πάνω όμως από 40000 ευρώ για κκ...???!!! Τα γούστα πληρώνονται...!!!
Όπως και οι λάθος επιλογές...!!!
Θα πω και τη γνώμη μου για το αν θα πρέπει κάποιος να αγοράσει καινούργιο στην active plus ή μεταχειρισμένο πιο πλούσιο με τα ίδια λεφτά...!!!
Καινούργιο με 1000, το κκ της πρώτης έκδοσης δεν υπολείπεται σε τίποτε λειτουργικό από την πιο πλούσια έκδοση που κάνει πάνω από 40000 ευρώ...!!!
Π.χ. τη δεκαοκτάρα ή δεκαενιάρα ζάντα με το χαμηλό προφίλ, τη θεωρώ δύσκολη στους Ελληνικούς δρόμους, επίσης το δερμάτινο σαλόνι, δύσκολο για την Ελλάδα των 30-35 βαθμών θερμοκρασίας...!!!
Δεν θα πρέπει με τίποτε να μπει κάποιος στην διαδικασία του να αγοράσει μεταχειρισμένο με το όποιο ρίσκο έχει αυτή η αγορά για να πάρει δεύτερο χέρι, που όταν θα έρθει η ώρα θα είναι τρίτο για τον επόμενο με ότι αυτό συνεπάγεται...!!! -
RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.posted in Περί αυτοκίνησης
Ετοιμασθείτε για το επόμενο στάδιο, αυτό που έρχεται...!!!
Τότε ίσως με καταλάβετε μερικοί...!!!
Μετράτε πόσα εικοσάχρονα όχι μόνο θα μείνουν χωρίς δίπλωμα, αλλά το τι θα κάνουν μετά...!!!
Όποιος πιστεύει ότι θα σταματήσουν να οδηγάνε χωρίς αυτό, απλά είναι ΑΦΕΛΗΣ...!!!
Όποιος επίσης πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα επέλθει η πλήρης νομιμότητα που όλοι θέλουμε, είναι ΔΙΠΛΑ ΑΦΕΛΗΣ, να μην πω κάτι άλλο...!!!
Πρώτα κυρία πολιτεία ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΟΥ, που ποτέ δεν το έκανες σωστά, π.χ. τη σήμανση των δρόμων με τις σωστές πινακίδες ,τους δρόμους σου, που έχεις για παράδειγμα, το έτος 2025 βασικές αρτηρίες χωρίς διαχωριστικό με ένα μόνο ρεύμα ανά κατεύθυνση, ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΔΗΛΑΔΗ, της οποίας την επικινδυνότητα προσπαθείς να μετριάσεις με ΓΕΛΟΙΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ , που είναι εκτός εποχής για αυτοκίνητα του 1970 , κ.λπ...κ.λπ..., μετά δημιουργείς υποδομές για τους πολίτες σου, ώστε να εκπαιδευτούν και μετά φέρνεις τέτοιους νόμους
που κόβουν κώλους, ΑΛΛΑ τους προσαρμόζεις στο βιωτικό και κοινωνικό επίπεδο που προσφέρεις, δε γίνεται να λες 350 ευρώ για μία ζώνη που δεν ενοχλεί κανέναν και δώσε και το δίπλωμα, παρά μόνο αυτόν που δεν τη φοράει , κι αυτό ΑΝ τύχει κάτι και να δίνεις από την άλλη 35-40 ευρώ μεροκάματο...!!!
Τι κάνεις δηλαδή, τον οδηγείς τον πολίτη στο να γίνει κλέφτης για να ζήσει, αν ξεχάσει να βάλει ζώνη..??!!!
Ανεβάζεις την εγκληματικότητα με νόμο που υποτίθεται προσπαθείς να την μειώσεις, ή προσπαθείς να τιθασεύσεις, να χαλιναγωγήσεις και να ταπεινώσεις συνειδήσεις κάνοντας παράλληλα ΕΜΜΕΣΗ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΧΤΙΚΗ και ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, χειρότερη από αυτήν που έκαναν οι Τούρκοι με το χαράτσι...???!!!
Ανακαλύψαμε τον νέο ΕΝΦΙΑ...???!!!
Επειδή έχω επικεντρωθεί στον νέο ΚΟΚ και τα παρατράγουδα του, κάθε φορά πλέον που κινούμαι, προσπαθώ να δω ποιες παραβάσεις θα ήταν αυτές που θα κινδύνευα να υποπέσω..!!
Κατέληξα μόνο σε αυτήν της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, εγώ τουλάχιστον, όλες τις υπόλοιπες, δεν έχω κανέναν λόγο...!!!
Προχθές για να βάλω βενζίνη στα Γιαννιτσά, σε ένα βενζινάδικο που ήθελα, έκανα έναν κύκλο 3-4 χλμ. για να μην πατήσω διπλές γραμμές, κάνω αναστροφή εκεί που δεν επιτρέπεται κ.λπ...!!!
Τους πέθανα στη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ τους.........................!!!
Παράλληλα έβλεπα το τι γινόταν, άπειρες παραβάσεις λέμε, αν ήμουν
cop, θα είχα μοιράσει σε ένα τέταρτο καμμιά 30αριά κλήσεις και φυσικά θα είχα πάρει τουλάχιστον τα μισά διπλώματα...!!!
Προσπάθησα κι εγώ λοιπόν, να ακολουθήσω απόλυτα τις πινακίδες με τα όρια ταχυτήτων...!!!
Αποτέλεσμα..??
Πρώτον ,δεν αντέχει κανένα νευρικό σύστημα, τις πινακίδες που στήθηκαν από ανθρώπους που όταν αποφάσιζαν που θα μπούνε, ή είχανε γυρίσει από γλέντι, ή ήταν εντελώς άσχετοι ή αναρμόδιοι ή αδιάφοροι που τους ζόριζαν κάποιες συνθήκες για να σκεφθούνε και να αποφασίσουν...!!!
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ειδικότητα ως συγκοινωνιολόγος ,ούτε και από που βγαίνει αυτός από ποιο πανεπιστήμιο, ή αν αποφάσιζαν κάποιοι μηχανικοί απλά, ή όποιοι άλλοι, επιτροπή ή ότι άλλο, για την τοποθέτηση αυτών των πινακίδων...!!!
Στο ίδιο μου το σπίτι π.χ. αν θελήσει να έρθει κάποιο φαρδύ όχημα, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ , λόγω της σήμανσης, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ , οπότε όλοι κάνουν παράβαση για να μπούνε σε έναν δρόμο 50 μέτρων, ο οποίος από τη μία είναι μονόδρομος μέχρι τη μέση του και από την άλλη το ίδιο...!!!
Τα συγχαρητήρια μου σε αυτούς που σηματοδότησαν πριν 10-15 περίπου χρόνια...!!!
Τέλος πάντων, αφού έκανα τον κύκλο μετά το βενζινάδικο , 3-4 χλμ. και τους τάραξα στη νομιμότητα, ενώ η γυναίκα μου με κοιτούσε περίεργα , συνέχισα για την Έδεσσα προσπαθώντας πάντα να είμαι φουλ νόμιμος, ούτε τρίχα παραπέρα...!!!
Είναι ένα δρόμος που τον κάνω πολύ συχνά κάθε εβδομάδα μία δύο φορές και έχω την άνεση να τον αποκρυπτογραφήσω , εξάλλου τον έκανα μέχρι τα Κουφάλια για πάνω από 30 χρόνια λόγω εργασίας...!!
Το δεύτερο που παρατήρησα, ήταν οι αντιδράσεις των άλλων οδηγών, μερικοί προσπάθησαν να περάσουν από πάνω μου, άλλοι πατούσαν τις διπλές γραμμές προσπερνώντας και μουντζώνοντας, πόσο πάει αυτό στον ΚΟΚ, άλλοι κορνάριζαν και κολλούσαν πίσω μου, προξένησα γενικά ένα μικρό κυκλοφοριακό χάος με την ΑΠΟΛΥΤΗ νομιμότητα μου...!!!
Και τρίτον , αν δεν ήμουν χαλαρός να το διασκεδάζω και για οποιονδήποτε λόγο θα έπρεπε να πάω στον προορισμό μου κάπως έγκαιρα, θα έπρεπε να ΠΑΡΩ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ για να αντέξω αυτήν το δοκιμασία, που με τόση σοφία ετοίμασαν κάποιοι...!!!
Αλλά κι αυτοί που έβαλαν τις πινακίδες ,έχουν ένα ελαφρυντικό, που να φανταζόταν οι καημένοι, ότι κάποτε θα έπρεπε να τις ακολουθείς κατά γράμμα, αλλιώς θα κινδύνευες να πας φυλακή σαν τον Νταβέλη..??!!
Δεν μπορώ να διανοηθώ το τι θα γινόταν, αν όπως είπε κάποιος φίλος, αποφάσιζε ο διοικητής της κάθε περιοχής της τροχαίας, για τα όρια ταχυτήτων...!!!
Να πει την άποψη του ναι, αλλά να αποφασίζει..??!!
Σαν να λέμε να αποφασίζει ο χειριστής του μηχανήματος που ρίχνει την άσφαλτο για την κλίση που θα πρέπει να έχει μία στροφή...!!!
Για να μη σας τα πολυλογώ, κάποια στιγμή κατάφερα να φθάσω στο Λιντλ της Σκύδρας, όπου μπήκα ανακουφισμένος και αγόρασα 2-3 μπουκάλια νερό να πιω να ηρεμήσω και μετά συνέχισα για το βουνό, αποφασισμένος κι εγώ όπως όλοι, ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, αλλιώς σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να παίρνω χάπια για να βγάζω τη διαδρομή, ρισκάροντας την ψυχική μου ηρεμία και φυσικά να αντιμετωπίσω και τους άλλους οδηγούς στο δρόμο...!!!
Α και μία παρατήρηση χθεσινή, όσοι διπλοπαρκάρετε, σταματάτε ή ότι άλλο στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά από το άγαλμα του Αντρέα έως και την Αιγαίου τουλάχιστον, μην περιμένετε να ξαναδείτε μπλε φάρο προειδοποίησης από περιπολικό, πεζή κυρία τραβούσε φωτό με το τηλέφωνο πλέον, ούτε πρέφα θα το πάρετε και μέσα να είστε...!!!
Υποθέτω ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στις άλλες γειτονιές...!!!
Μάλλον αποφάσισαν να μας σκίσουν , ακόμα και για το παραμικρό
Σε 10 λεπτά έχετε ενημέρωση με μήνυμα από ότι μου είπαν για το πρόστιμο, ούτε φωνές ούτε καυγάδες, η τεχνολογία στα πόδια σας.
Οδηγοί κουράγιο........ -
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου.

Δεν ξέρω που ζεις , αλλά αν μένεις Θεσσαλονίκη και πηγαίνεις Χαλκιδική, θα έπρεπε να ξέρεις πως ο δρόμος στα περισσότερα κομμάτια του έχει όριο 90.
Πηγαινοέρχομαι στην Ποτείδαια για πάνω από 50 χρόνια...!!!
Μάλλον εγώ είμαι ο παππούς..........Εσυ δεν ειχες γραψει καποια στιγμη οτι εισαι 40? Η κανω λαθος?
Επισης πανω απο 140 δεν το σκιζεις το αυτοκινητο.
Δεν εχεις κορολα του 70 ξερεις με τελικη 130.Καλά όταν έχει τελική 180 ένα υβριδικό αυτοκίνητο, κι εσύ το πας με 150 τι το κάνεις..??!!
Ένας τζιποειδής κουβάς είναι το κκ, υπερυψωμένος, μικρή νταλίκα, λίγα είναι τα 140-150 με τελική τα 180...???!!!
Μάλλον έχουμε διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει σκίζω...!!!
Δεν μιλάω μόνο φυσικά για το πόσο αντέχει το δίλιτρο μοτέρ και αν πιέζεται, εννοώ και το πόσο καλά μπορεί να συμπεριφερθεί οδικά αυτό το υπερυψωμένο φορτηγάκι κοντά στην τελική του, πως θα στρίψει, πόσο σταθερό θα είναι με την αεροδυναμική του και τους 16 πόντους που απέχει από το έδαφος, πως θα φρενάρει σε κατάσταση πανικού, κ.λπ....κ.λπ......!!!
Νομίζω πως όποιος θέλει μεγάλες τελικές δεν επιλέγει τζιποειδές υβριδικό,
θα ήταν τραγική επιλογή, εκτός αν πάρει κανένα τρίλιτρο Πόρσε , η Μερσεντές , που η ανάρτηση του κοστίζει 20 χιλιάρικα , δεν επιλέγει τουλάχιστον Τογιότα.
Όταν με ρωτάει κάποιος αδιάκριτα, πόσων ετών είμαι για να το θεωρήσει ως επιχείρημα στο που θα με κατατάξει ως προς τις επιλογές μου, τι περιμένεις να απαντήσω με σοβαρότητα..??
Αν ενδιαφέρεσαι για την ηλικία μου πάντως, δεν έχω κανένα πρόβλημα , 40 ήμουν πριν από το 2000, τι καλά που θα ήταν να ξαναγύριζα στα 40........Σιγουρα εχουμε διαφορετικο σκεπτικο και αποψη στα περι σκισιματος.
Μια χαρα θα στριψει στην ΕΟ με αυτα τα χλμ. Δεν ειπαμε να το πας για αναβαση Ριτσωνας ή να στριβεις στην Επιδαυρο.
Για την ηλικια απλα ρωτησα γιατι ειχα την εντυπωση οτι εισαι μικροτερος οπως ειχες δηλωσει καποια στιγμη και τωρα ειπες περι Ποτιδαιας και 50 χρονια...και κολλησα.
Το 65 και αυτα που γραφεις συμβαδιζουν οντως...Κοντά έπεσες 69.
Τώρα οι λέξεις σκίσιμο και κκ, από μόνες τους αν τις βάλεις δίπλα δίπλα φαντάζουν σαν αστείο. Και να ήθελα ,τι να σκίσω, το φορτηγάκι, άσε που το 69 τα λέει όλα, ότι ήταν να σκίσω το έσκισα..??!!
Έχουμε ένα slk 350 εξακύλινδρο με 3500 κυβικά και 300 άλογα, το κρατάμε ακόμα για να θυμόμαστε πως ήταν το σκίσιμο ,με αυτό ναι μπορούμε να μιλήσουμε για σκίσιμο, αν και όποιος πέρασε από Χαγιαμπούζα
blackbird και ZZR , θεωρεί όλα αυτά τα συμβατικά αυτοκίνητα πολύ λίγα..!!!
Όταν κάνεις το 0-100 κάτω από 3 δεύτερα, τότε όντως έχουμε σκίσιμο, επίπεδα φόρμουλας.......... -
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Βάλτε και καμιά φωτό από Bayon και kona για να λέμε μετά πόσο όμορφη είναι η CC

Όταν δε βρίσκεις λειτουργικά ελαττώματα , τότε το ρίχνεις στην αισθητική.
Άθραυστο το αυτοκίνητο και ψάχνουμε γωνία στον κύκλο...!!!
Εγώ ξέρω ότι έκανα 55000 χλμ. με τα δύο υβριδικά Τογιότα και δεν έκαναν κιχ για 4 χρόνια, δεν ασχολήθηκα με τα αυτοκίνητα..!!
Απορώ με τη δύναμη που έχει η διαφήμιση, πως καταφέρνει να κάνει τον μέσο καταναλωτή να ασχολείται με το πόσο όμορφο είναι το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου και όχι με το αν θα του δημιουργήσει προβλήματα, αν είναι αξιόπιστο, οικονομικό,ασφαλές,αν έχει μεταπωλητική αξία...!!!Δηλαδή ότι δεν έχει καλούς χώρους για την κατηγορία ή ότι είναι πάρα πολύ φτωχά τα υλικά μέσα και υπολείπεται σε ηχομόνωση δεν είναι λειτουργικά ελαττώματα ? Αισθητική είναι και αυτό ? Οκ
Είναι ένα αυτοκίνητο με χώρους ικανοποιητικούς για τον μέσο αγοραστή, δεν είναι και φορτηγό αλλά ούτε και άχρηστο.
Αν ήθελα να πηγαίνω με 4 ψηλούς ανθρώπους κάθε μέρα, πάνω από 1,80 δεν θα το έπαιρνα.!!! Θα διάλεγα μεγαλύτερο σκάφος, ή έστω κάποιο με καλύτερη εργονομία...!!!
Αν ήθελα να κουβαλάω επίσης κάθε μέρα 3-4 βαλίτσες πάλι δεν θα το έπαιρνα..!!
Αν είχα 3 παιδιά δεν θα το έπαιρνα με τίποτε, δε χωράνε...!!!
Τώρα για τα φτωχά υλικά, δεν το είδα,έχει απλά σκληρό πλαστικό σε κάποια σημεία, δεν ξέρω πόσο ποιοτικό θα βγει στο χρόνο.
Έχουμε δει Τογιότα του 80 να κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους, προσωπικά κάποια στιγμή πέρασε από τα χέρια μου ένα κορόλλα 30-35 ετών και τα φτωχικά όπως τα χαρακτήρισες υλικά του ακόμα άντεχαν και δούλευαν μια χαρά τα πάντα...!!!
Ούτε και ξέρουμε ,αν κάποιο που φαίνεται πιο όμορφο σε κάποιους θα είναι ανθεκτικότερο..!!
Έχω δει κάτι ουρανούς πολυτελείας να πέφτουν σαν να έγινε 7 ρίχτερ σεισμός...!!!
Αν πας σε μία Ε Μερσεντέ που κάνει 65000 ευρώ πιθανότατα θα βρεις πολύ καλύτερα στο μάτι τουλάχιστον, πλαστικά π.χ.
Στα αυτοκίνητα των άλλων εταιρειών με κόστος περίπου το ίδιο στα 30-35000 ευρώ στις εκδόσεις που κοίταξα, δεν κατάλαβα διαφορές, τέτοιες που να λες ,πω πω τι χάλια ποιότητα, ούτε καν στα Ντάτσια που είναι αρκετά φθηνότερα...!!!
Κορέα και Τζαπάν πάνε πακέτο στην αισθητική, το άλλο γκρουπ δεν το πλησίασα, ούτε από έξω πέρασα...!!!
Τώρα όσο για την ηχομόνωση που κάποιοι μπήκαν και στη διαδικασία, να διαλύσουν τα αυτοκίνητα τους για να τα βάλουν διάφορα υλικά, αυτό που διαπίστωσα εγώ είναι ότι το αυτοκίνητο έχει αεροδυναμικούς θορύβους όπως όλα τα τζιποειδή από τους καθρέφτες ,όταν κινείται κάποιος με πάνω από 110-120 χλμ.
Επίσης όταν είναι κακή η ποιότητα της ασφάλτου σε συνάρτηση με τα ελαστικά που φοράς..!!
Επειδή με ενοχλεί ο θόρυβος, όχι όμως τόσο ώστε να μπω στη διαδικασία να το φασκιώσω το κκ μήπως και λιγοστέψει, έκανα τουλάχιστον από 2 φορές βόλτα το κάθε αυτοκίνητο που με ενδιέφερε και δεν είδα καμμία μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο με τίποτε στο κκ , σε σχέση με κάποια άλλα της κατηγορίας..!!
Επίσης είδα κάποια τεστ για τον ήχο που περνάει στην καμπίνα ,τα οποία παρόλο που γίνονται με κάποια μηχανάκια της πλάκας, με εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο, δεν έδειξαν διαφορά...!!!
Διάβασα μόνο τις ενδείξεις που ανακοινώνει η Τογιότα, 65 db αν θυμάμαι καλά που πρέπει να είναι πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας.
Αλλά κι αυτά γίνονται με συνθήκες ,ταχύτητες και άσφαλτο αποστειρωμένα τα πάντα, που δεν πρόκειται ποτέ εμείς να το κάνουμε, απλά είναι μία ένδειξη ενημερωτική που δεν άπτεται της πλήρους και πραγματικής αλήθειας...!!!
Όπως ανακοινώνουν οι εταιρείες τις καταναλώσεις π.χ. που ναι μεν πλησιάζουν, αλλά δεν λένε ποτέ την πραγματική αλήθεια επί της ουσίας...!!! Ναι μεν καίω π.χ. 5 λίτρα στα 100 χλμ. αλλά δεν σου λέει ότι τα καίει στην τάδε πίστα, με 90 χλμ ταχύτητα, με 2 άτομα μέσα των 70 -75 κιλών, με τα τάδε ελαστικά, με μία βαλίτσα τόσων κιλών, με τόσο αέρα πλευρικό ή κόντρα ,με τόσο αέρα στα ελαστικά, κ.λπ...κ.λπ...., προσομοίωση του κώ.........δηλαδή, με ιδανικές συνθήκες κυκλοφορίας που δεν θα τις έχει ποτέ κάποιος στο δρόμο..!!!
Τουσόν, Σπόρταζ, Κασκάι, Πεζώ 2008, 3008, Καπτούρ, Αρκάνα, Σουζούκι Βιτάρα, s cross ,τα δοκίμασα.
Μπορεί να είναι και μάπα η ακοή μου, πάντως δεν βρήκα μειονέκτημα στο κκ ως προς αυτά...!!
Κάποιοι μέχρι και τα ηχεία είπαν να αλλάξουν, γιατί γουστάρουν να ακούνε άλλο ήχο εξειδικευμένο , δε σημαίνει όμως αυτό ότι το κοινό αυτί δεν θα απολαύσει ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο ,όχι φίλε μου ,άλλες προτεραιότητες ίσως έχει ο καθένας μας όταν αγοράζει αυτοκίνητο.
Εγώ αυτά που ήθελα ,τα βρήκα στο μέγιστο βαθμό από το κκ και απευθύνομαι σε αυτούς που προφανώς ψάχνουν τα ίδια πράγματα...!!
Και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, διότι αυτά που σου γράφω τα διαπίστωσα μήνες μετά την αγορά...!!!
Με δύο βόλτες δεν μπορείς να τα δεις όλα αυτά, απλά διαβάζεις το τι γράφουν αυτοί που κάνουν τα τεστ, ποιος έχει το καλύτερο μάρκετινγκ δηλαδή για να σου κάνει το άσπρο μαύρο, ή να σε πείσει πως αν το πλαστικό δεν είναι μαλακό στο τάδε σημείο, το αυτοκίνητο που αγόρασες είναι αποτυχία...!!!
Ο ένας π.χ. μπορεί να θέλει να πατάει το μαλακό πλαστικό και να το βλέπει ,κι ο άλλος να λέει θα πάω συνεργείο μία φορά το χρόνο, ή θα ανοίγω το καπώ να βλέπω τα λάδια , μία φορά το καλοκαίρι προληπτικά, κι ας βγάζει κατά την άποψη μου 2 db περισσότερα στον ήχο, που δεν το διαπίστωσα, γιατί σύμφωνα με αυτά που ανακοινώνουν οι εταιρείες δεν είδα κάτι τόσο ενοχλητικό...!!!
Μακάρι να τα έχεις και τα δύο, αλλά αν είναι να επιλέξεις, εκεί πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις για να μη την πατήσεις...!!!
Αν έδινα επιπλέον 10000-15000 ευρώ ίσως να είχα κι εγώ σε κάποιο Λέξους αυτά που γράφεις, διότι τα είδα και είναι όντως όπως τα θέλεις, εκτός από τους χώρους, που ίσως είναι πιο στενάχωροι.
Υπ΄όψιν απλός καταναλωτής είμαι που έχω αλλάξει διάφορα αυτοκίνητα, τα 3 τελευταία κάθε 3 χρόνια, ούτε ντήλερ κανενός, ούτε αβανταδόρος του ίντερνετ...!!!
Και φυσικά την άποψη μου γράφω, ούτε να πείσω κανέναν προσπαθώ για κάτι...!!!
Με 35600 που έδωσα, δεν υπάρχει αυτοκίνητο στην αγορά που να μπορεί να κάνει αυτά που μου παρέχει το δίλιτρο 4Χ4 κκ που αγόρασα, το οποίο θα συγκέντρωνε τόσα πολλά προσόντα για μένα πάντα...!!!
Αξιοπιστία, υβριδική τεχνολογία με ότι αυτή συνεπάγεται,μεταπώληση, κ.λπ...κ.λπ..... -
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
Θα ήταν πολύ αφελές και αστείο,το να κρίνουμε την μεταπωλητική αξία της Τογιότα, από κάποιο δίλιτρο , έστω και υβριδικό, το οποίο αγοράστηκε στα 40+ χιλιάρικα και μάλιστα όταν το πουλάμε ένα-δύο χρόνια μετά την αγορά του...!!
Σε αυτές τις περιπτώσεις και χρυσάφι να δίνεις η πώληση από μόνη της είναι πολύ δύσκολη...!!!
Ας κρίνουμε την αξία μεταπώλησης ενός Τογιότα 5ετίας που είναι το φυσιολογικό.
Πούλησα το corolla hatchback 1,8 του 2021 , τριών ετών με λίγα χλμ. σε 2 μέρες πριν καν βάλω φωτό ,στην τιμή που το έβαλα και κάτι παραπάνω, διότι είχε κάποιο χτυπηματάκι πολύ ελαφρύ , σε προφυλακτήρα και πόρτα για το οποίο η Τογιότα ζήτησε 700 ευρώ για να το φτιάξει και να το βάψει...!!!
Αυτά πήγαν στον αγοραστή, αν το διόρθωνε...!!!
Όταν ζητάς 35000 από κάποιον ιδιώτη μετρητά, δεν είναι εύκολο, περιορίζεις το αγοραστικό κοινό, εκτός αν οδηγήσεις τον αγοραστή με κάποιον τρόπο μέσω τράπεζας να το πάρει ,διότι αυτός που διαθέτει τα 35 μετρητά για μεταχειρισμένο, μπορεί να πάει και στα 45-50 με δόσεις και δάνειο σε καινούργιο...!!!
Συνεπώς είναι ΛΑΘΟΣ το να βγάζουμε συμπεράσματα για την δήθεν μέτρια ή κακή μεταπώληση που έχουν τα Τογιότα από ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν αγοράστηκε στη best value τιμή του...!!
Έχω ξαναγράψει, άποψη μου, πως για το κκ. αν κάποιος δώσει παραπάνω λεφτά από την βασική έκδοση του, active plus, στο δίλιτρο αναφέρομαι, 33000+ στο με μπροστινή κίνηση και 35000+ σε αυτό με την τετρακίνηση, είναι από την αρχή χαμένος, πόσο μάλιστα αν θελήσει να το δώσει σε ένα -δύο χρόνια..!!
40000+ δίλιτρο και γρήγορη πώληση= πολύ κακός συνδυασμός..!!!
Δε φταίει καμμία Τογιότα γιαυτό, ίσα -ίσα αν δείτε άλλες μάρκες σε τι τιμές καταλήγει να πουληθεί αυτός ο συνδυασμός θα ΚΛΑΨΕΤΕ, αν και όταν πουληθεί...!!!
Τελευταίο, έναν αγοραστή που σκέφτεται, πάντα τον προβληματίζει μία αγορά ενός τόσο καινούργιου αυτοκινήτου, διότι πιθανόν να κρύβει κάποια παγίδα, άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας...!!!Σε όλες τις μάρκες όταν πουλάς κάτι δίλιτρο και άνω θα χάσεις πολλά περισσότερα χρήματα , είναι φυσιολογικό δεν θέλει μεγάλη ανάλυση
Κανένας δεν είπε ότι χάνει σε μεταπώληση επειδή είναι Toyota , χάνει γιατί είναι διλιτρο.
Ανεξαρτήτως μάρκας αυτό.
Δεν χρειάζονται σεντόνια για τοσο απλά πράγματα
Γιατί θεωρείτε τόσο κακό το να γράφει κάποιος την άποψη του..??!!
Εδώ μέσα έχω διαβάσει άπειρα κατεβατά με χαζομαρούλες, αυτές δεν ενοχλούν..??!!
Επίσης αν ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ, αυτός που το πούλησε ,έγραψε ότι δεν τη λες και καλή την πώληση του Τογιότα μετά από ένα χρόνο, ρίχνοντας την καθυστέρηση στο Τογιότα και όχι στο δίλιτρο που λες εσύ, όπως θα μπορούσε να αφορά και την τιμή αυτό..!!
Μία πώληση είναι συνάρτηση πάρα πολλών παραγόντων, δεν είναι απλά καλή ή κακή επειδή είναι Τογιότα.
Όμως όταν βλέπουμε ότι τα Τογιότα μεταπωλούνται σαν στραγάλια ως μεταχειρισμένα, ειδικά οι μικρομεσαίες κατηγορίες ,δεν γίνεται να βγάζουμε αιθαίρετα συμπεράσματα...!!!
Αν όμως διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά θα δεις ότι αναφέρω όλους τους λόγους που αργεί μία τέτοιου είδους πώληση, διάβασε λίγο ξανά, αντί να σε ενοχλεί αυτό που αποκαλείς σεντόνι...!!!
Το ξέρω ότι ζούμε σε εποχές που οι άνθρωποι εκφράζονται πλέον με κραυγές και συνθήματα, ο λόγος είναι δύσκολος ,βαρετός και απαιτεί και μόρφωση και κοινωνική που λείπει από κάποιους εδώ μέσα, αλλά και επιστημονική ,φτάσαμε στο σημείο να ζορίζονται για να διαβάσουν 10 σειρές και να εκνευρίζονται, αν δεν μιλήσεις με κραυγή, σύνθημα, ή με μαγκιά παραπανίσια.
Σόρρυ που σας το χαλάω, εφόσον δεν θέλεις αγνόησε με ,μην παραπονιέσαι για το ότι κουράστηκες για να με διαβάσεις, δεν είναι υποχρεωτικό, όπως εγώ αγνοώ κάποιους που εκφράζονται προσβλητικά χωρίς συστολή, θεωρώντας εαυτούς μάγκες...!!!
Εκείνοι που έχουν όντως το δικαίωμα να με παρατηρήσουν , είναι αυτοί που διευθύνουν αυτό το σάιτ και προς το παρόν δεν μου είπε κάποιος ότι ενοχλείται από αυτά που χαρακτηρίζετε ως σεντόνια..!!
Από την άλλη πλευρά βλέπεις ότι υπάρχουν και κάποιοι που διαβάζουν καλά και μετά μιλάνε.
Το καλύτερο από όλα θα ήταν να μπορούμε να γράφουμε την άποψη μας, χωρίς να προσβάλλουμε, πράγμα δύσκολο, ειδικά όταν υπάρχει η ανωνυμία και η εικονική δύναμη που μας παρέχει αυτή...!!!
Για να το καταλάβεις αυτό καλά, ένα απλό παράδειγμα,
είναι πολύ πιο σημαντικό το να μην πετάξεις ένα σκουπίδι από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου όταν σε βλέπουν όλοι, ή όταν είσαι μόνος σου σε μια ερημιά..???!!!
Είναι πολύ πιο σπουδαίο το να βρεις ένα πορτοφόλι γεμάτο στο δρόμο χωρίς να σε δει κανείς και να το παραδώσεις, ή αν το βρεις μέσα σε ένα χώρο που ελέγχεται από 30 κάμερες...???!!!
Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα, όπως έγραψες......
Latest posts made by terryp117
-
@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πλέον πρέπει να έχεις ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ στο αμάξι, αλλιώς 30€ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΝΕΑΡΟΥΛΗΣ
σε κάποια πράγματα στο βίντεο...!!!
Μας λέει ότι μας έπιασε η πρεμούρα μη φάμε το πρόστιμο από την Ευρώπη για το φαρμακείο, ΌΜΩΣ δεν μας λέει άλλα πρόστιμα από την Ευρώπη πως τα τρώμε 30-40 χρόνια τώρα..??!!
Π.χ. το πρόστιμο για τις εισαγωγές, το τελωνείο, πόσα δίνουμε όταν φέρουμε αυτοκίνητο από Γερμανία μας είπε..??!!
Ο γιος μου όταν έκανε το αυτοκίνητο του με Γερμανικές πινακίδες πλήρωσε 60-70 ευρώ για όλα, αν το έφερνε από εκεί και το έκανε με Ελληνικές πινακίδες ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2500 ΕΥΡΩ...!!!
Αυτά πότε θα τα καταργήσει αυτός που τον έπιασε η πρεμούρα για το φαρμακείο..??!!
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ...!!!
Να τα παίρνουμε από τον Ελληνικό λαό, ακόμα και με όποιον ΓΕΛΟΙΟ τρόπο βρούμε...!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ παιδιά, μην κουβαλάτε ΛΗΓΜΕΝΕΣ αλουμινοκουβέρτες και επιδέσμους ΕΛΑΣΤΙΚΟΥΣ που παρεμπιπτόντως ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ...!!!
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ, μηδέν ντροπή...!!!
Το μόνο που μένει είναι το να δω τα όργανα, να βγαίνουν με τον κατάλογο με τα 16 είδη για έλεγχο και να μετράνε με τη μεζούρα πόσους πόντους είναι ο επίδεσμος και η χιονοκουβέρτα...!!!
ΑΝ ΤΟ ΔΩ ΚΙ ΑΥΤΟ, θα πεθααααααααααάνω...!!!
Δε νομίζω ότι έμεινε τίποτε άλλο με τα αυτοκίνητα , τις μοτό, τα πατίνια, τα ποδήλατα και τα ΤΡΕΧΟΥΛΙΑ, το τερματίσαμε πλέον...!!!
Δυστυχώς για σας μαζεύτηκε ο κόσμος, με τα ούζα, τις 200σάρες και τις λοιπές χοντρές παραβάσεις και καλά έκανε, ΑΛΛΑ αυτοί πάνω στην απελπισία τους για την μείωση των εσόδων, ήρθε κι αυτό το χτύπημα τώρα με τα καύσιμα, ΛΑΛΗΣΑΝ , γιαυτό βλέπουμε αυτά τα ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ...!!!
Λεβέντες οργανωθείτε, το φαρμακείο με τα 16 πράγματα, εννοείται πυροσβεστήρα ειδικό για την περίπτωση μας και όχι ληγμένο και φυσικά ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΑΙ ΓΙΛΕΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ...!!!
Τι κι αν έχουμε πάνω από μισό μύριο ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ...!!!
Ελλάς η χώρα των θαυμάτων, ΟΠΕΚΕΠΕ με ελαιώνες αεροδιαδρόμους και αναζητούνται 10+ μύρια αμνοερίφια μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...!!!
Η Ευρώπη δεν μας χτυπάει την πόρτα μόνο για τα φαρμακεία στα αυτοκίνητα, ο Ευρωπαίος εισαγγελέας έβγαλε εντεκάδα και δύο αναπληρωματικούς για το ματς, αλλά θα κατεβούμε να παίξουμε...???!!!...!!!! -
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@jousis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Φθάσαμε στο σημείο να μας κορνάρουν τα περιπολικά να πάμε με περισσότερα, γιατί βραδυπορούμε και γινόμαστε επικίνδυνοι, διότι και το να πηγαίνεις αργά και όχι κανονικά, πολλές φορές αποδεικνύεται ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...!!!
Μάλλον σου κορνάρουν συνέχεια γιατί είσαι μπάνικο τεκνό.
Εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ, απλά το λέω, να ξέρεις.
Όχι περιπολικά... ούτε "ντόπιοι" δεν μου κορνάρουν που έχω αθηναϊκές πινακίδες.
Προφανώς του έκαναν ηχητικό σήμα , να κάνει στην άκρη για να περάσουν, γιατί πήγαινε με 29 στη μέση του δρόμου

Ο Πουαρό βρήκε την αιτία. Αν η πινακίδα λέει μέχρι 30, είμαι παράνομος με τον Τέρι, αν πηγαίνουμε στη μεσαία ή αριστερή λωρίδα με 30;
Με 30 λέει....Δεν υπάρχει το απαγορεύεται αργά και αριστερά. Το αργά πλέον το νομιμοποιεί ο ΚΟΚ.
Το περιπολικό......Εντάξει. Δεν το είδε ο άνθρωπος. Με τόσα χιλιόμετρα στο κοντέρ.....τι να πρωτοκοιτάξει.ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙ, το όριο ήταν 50, πήγα πίσω από το ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ και μου έκανε σήμα με το χέρι και το φλας για να τον περάσω...!!!
Εγώ όμως ΒΡΑΧΟΣ...!!!
Την άλλη φορά ήμουν εγώ μπροστά, μόλις τον είδα σε δρόμο με μία λωρίδα έκανα όσο δεξιά γινόταν ,πατούσα επάνω στην άσπρη γραμμή δεξιά και φυσικά του άναψα το φλας το δεξί για να περάσει, μετά δε έβγαλα και το χέρι από το παράθυρο και του έκανα ΚΑΙ νόημα, μόνο μούντζα που δεν του έριξα...!!!
Αυτός όμως επειδή ΗΤΑΝ ΑΣΧΕΤΟΣ ζοριζόταν και χτυπούσε την κόρνα...!!!
Κάπως έτσι πλέχθηκε και το ειδύλλιο jousis...!!!
Η πλάκα ήταν ότι νόμιζε πως έχει να κάνει με κάποιον που δεν μπορεί ή δεν ξέρει και φοβάται να πάει παραπάνω, τον ένοιωσα να λέει κρίμα και τα 200 άλογα του κορόλα...!!!
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΧΑΓΙΑ , να ήμαστσν εννοείται σε κάποια πίστα , γιατί εγώ είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ , για να του έδειχνα πως πιλοτάρουν, όχι σαν κάτι παλικαράκια στην παραλιακή που βάζουν πρώτη στο φανάρι και πάνε καμμιά πενηνταριά μέτρα τα βεστρόμ και τα τρανσάλπ με τη μία και μετά τρώνε και ΕΔΕ..!!!
Αυτός που ξέρει να σουζάρει αλλάζει τις ταχύτητες στον αέρα..!!!Οι άνθρωποι κάνουμε ενίοτε και ΛΑΘΗ
Το θέμα είναι να τα παραδεχόμαστε
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗΈχω ήδη ευχηθεί σε όλον τον κόσμο, επειδή σε βασανίζω όμως ,ειδικά για σένα θα το κάνω για δεύτερη φορά, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ...
Ουδείς άσφαλτος που είπε και η αοιδός..!! -
@jousis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Φθάσαμε στο σημείο να μας κορνάρουν τα περιπολικά να πάμε με περισσότερα, γιατί βραδυπορούμε και γινόμαστε επικίνδυνοι, διότι και το να πηγαίνεις αργά και όχι κανονικά, πολλές φορές αποδεικνύεται ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...!!!
Μάλλον σου κορνάρουν συνέχεια γιατί είσαι μπάνικο τεκνό.
Εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ, απλά το λέω, να ξέρεις.
Όχι περιπολικά... ούτε "ντόπιοι" δεν μου κορνάρουν που έχω αθηναϊκές πινακίδες.
Προφανώς του έκαναν ηχητικό σήμα , να κάνει στην άκρη για να περάσουν, γιατί πήγαινε με 29 στη μέση του δρόμου

Ο Πουαρό βρήκε την αιτία. Αν η πινακίδα λέει μέχρι 30, είμαι παράνομος με τον Τέρι, αν πηγαίνουμε στη μεσαία ή αριστερή λωρίδα με 30;
Με 30 λέει....Δεν υπάρχει το απαγορεύεται αργά και αριστερά. Το αργά πλέον το νομιμοποιεί ο ΚΟΚ.
Το περιπολικό......Εντάξει. Δεν το είδε ο άνθρωπος. Με τόσα χιλιόμετρα στο κοντέρ.....τι να πρωτοκοιτάξει.ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙ, το όριο ήταν 50, πήγα πίσω από το ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ και μου έκανε σήμα με το χέρι και το φλας για να τον περάσω...!!!
Εγώ όμως ΒΡΑΧΟΣ...!!!
Την άλλη φορά ήμουν εγώ μπροστά, μόλις τον είδα σε δρόμο με μία λωρίδα έκανα όσο δεξιά γινόταν ,πατούσα επάνω στην άσπρη γραμμή δεξιά και φυσικά του άναψα το φλας το δεξί για να περάσει, μετά δε έβγαλα και το χέρι από το παράθυρο και του έκανα ΚΑΙ νόημα, μόνο μούντζα που δεν του έριξα...!!!
Αυτός όμως επειδή ΗΤΑΝ ΑΣΧΕΤΟΣ ζοριζόταν και χτυπούσε την κόρνα...!!!
Κάπως έτσι πλέχθηκε και το ειδύλλιο jousis...!!!
Η πλάκα ήταν ότι νόμιζε πως έχει να κάνει με κάποιον που δεν μπορεί ή δεν ξέρει και φοβάται να πάει παραπάνω, τον ένοιωσα να λέει κρίμα και τα 200 άλογα του κορόλα...!!!
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΧΑΓΙΑ , να ήμαστσν εννοείται σε κάποια πίστα , γιατί εγώ είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ , για να του έδειχνα πως πιλοτάρουν, όχι σαν κάτι παλικαράκια στην παραλιακή που βάζουν πρώτη στο φανάρι και πάνε καμμιά πενηνταριά μέτρα τα βεστρόμ και τα τρανσάλπ με τη μία και μετά τρώνε και ΕΔΕ..!!!
Αυτός που ξέρει να σουζάρει αλλάζει τις ταχύτητες στον αέρα..!!! -
@tgd said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Προσοχή, νέα παγίδα.
Στην Νότια Είσοδο Λάρισας, έξω από το ΙΑΣΩ, υπάρχει πινακίδα 50. Η πινακίδες 90 που υπήρχαν στην παλιά εθνική ως την είσοδο της πόλης στο εμπορικό κέντρο δεν υπάρχουν πια.Είναι για να απορεί κανείς, πως τα αντανακλαστικά σε κάποιες περιπτώσεις δουλεύουν ΑΨΟΓΑ...!!!
Όπως τα περιγράφεις, εγώ π.χ. πηγαίνοντας από Θεσσαλονίκη Έδεσσα μέσα από τα χωριά ειδικά, είδα ότι όλα γέμισαν με πινακίδες 30 χλμ. , μερικές μάλιστα τις έβαλαν και δίπλα σε αυτές με το 50 στα 10-20 μέτρα...!!!
Τώρα πως σε άλλα μέρη που δεν παρουσιάζουν ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, υπάρχουν ακόμα πινακίδες από 20 και 30 χρόνια πριν, επίσης άλλες ξεχασμένες κίτρινες από έργα, κ.λπ..., είναι απορίας άξιον πως εκεί ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙΝΕΙΣ για να τις αφαιρέσει...!!!
Σας έβαλα φωτό από τον δρόμο Έδεσσας - Φλώρινας, είναι η παλιά Εθνική οδός πριν γίνει η Εγνατία, ε εδώ και μήνες πολλούς βλέπω μία πινακίδα διπλωμένη στα δύο, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕ..??!!
Λίγο παρακάτω όμως σε κάποιο σημείο που γίνεται το όριο 70, κάποιοι στήνονται εκεί και μοιράζουν 150άρια, διότι ποιος να πάει με 70 ..??!!
Αυτή είναι η πολιτεία μας, ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..!!
Φτάσαμε όμως στο σημείο να προσέχουμε ΜΟΝΟ μη φάμε το πρόστιμο και όχι να οδηγούμε με υπευθυνότητα και συνετά. Φθάσαμε στο σημείο να μας κορνάρουν τα περιπολικά να πάμε με περισσότερα, γιατί βραδυπορούμε και γινόμαστε επικίνδυνοι, διότι και το να πηγαίνεις αργά και όχι κανονικά, πολλές φορές αποδεικνύεται ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...!!!
Ας δοκιμάσει κάποιος να κάνει το Αθήνα Θεσσαλονίκη ,όχι επαρχία που είναι τράτζικ τα πράγματα, Αθήνα - Θεσσαλονίκη λέω με τα σημερινά όρια και αν το κάνει σε λιγότερο από 7-7,5 ώρες ας μας το γράψει...!!!
Μη πεταχτεί κανένας όμως πάλι και πει εγώ το κάνω σε 4-4,5 ώρες..!!!
Ας ακολουθήσει ΤΑ ΟΡΙΑ και τα ξαναλέμε, ΑΝ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ...!!!
Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι αυτός ο δρόμος φτιάχτηκε για να διευκολύνει το ταξίδι, να το κάνει πιο ασφαλές και να επισπεύσει το χρόνο ανάμεσα στις δύο πόλεις το 2026 με τούνελ ,ευθείες τεράστιες και 3-4 λωρίδες..??!!
Γιατί π.χ. στη Γερμανία που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, που πάντα σχεδόν μία λωρίδα φτιάχνεται λόγω των αλατιών που πέφτουν τον χειμώνα και μένουν μόνο 2 στους αυτοκινητόδρομους, όλοι κινούνται με 200+ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ..??!!
ΑΥΤΟΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑ...........ΕΙΝΑΙ..??!!
Κι εμείς αποφασίσαμε να πεθάνουμε στη νομιμότητα..??!!
Η ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 1970, σε ότι αφορά τους ρυθμούς κίνησης, αλλά όχι και ζωής βέβαια..??!!
Προσέχετε τώρα τις γιορτές που βγαίνουν στους δρόμους όλοι οι ατζαμήδες, κι αυτοί που πιάνουν τιμόνι Πάσχα και Χριστούγεννα, κι αν σας κορνάρει κανένα περιπολικό από πίσω γιατί πάτε με τα όρια, βγάλτε χέρι , δείξτε του την πινακίδα , κάνετε όσο σας παίρνει δεξιά, κι αφήστε τον να προσπεράσει ...!!!
Και προπαντός, ανανεώστε τον πυροσβεστήρα σας και επανδρώστε το φαρμακείο σας με κουβέρτα από αλουμινόφυλλο και τα λοιπά, όπως μας ενημέρωσαν με το νέο διάταγμα...!!!
Προσωπικά ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ, όχι γιατί δεν πιστεύω ότι με έναν τέτοιο μη ληγμένο πυροσβεστήρα το μόνο που θα μπορούσα να σβήσω θα ήταν το τσιγάρο μου, αλλά γιατί είπα μέσα μου, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, για τη συγκεκριμμένη εννοείται παράβαση, αν σε πιάσουν ΠΛΗΡΩΣΕ, να νοιώσεις και μία φορά ότι συνδράμεις την πολιτεία να σταθεί στα πόδια της, τώρα που έχει έξοδα, γιατί τα λεφτά που μάζεψε από τα καύσιμα, μάλλον δεν φτάνουν για το επίδομα καυσίμων, γιαυτό άλλωστε και γίναμε μπάχαλο μέχρι να δώσει τα 20 ευρώ τον Απρίλιο, μετά το Πάσχα ...!!! -
Τον πεζό δεν μπορείς να τον στοχεύσεις και να τον τρελάνεις στα πρόστιμα ότι και να κάνει, όσα λάθη και με όσα κόκκινα κι αν περάσει...!!
Το πατίνι όμως το ποδήλατο, το μηχανάκι και το αυτοκίνητο, ΤΑ ΞΕΣΚΙΖΕΙΣ...!!!
Εξάλλου οι ίδιοι πεζοί είναι και σε αυτά, οπότε στα οχήματα την έχεις στημένη, τα οποία κι αυτά, κάποιοι πεζοί σε άλλες φάσεις τα οδηγούν..!!
Όταν θα είσαι πεζός, θα σε πηγαίνω χαλαρά,επειδή δεν με παίρνει, κι όταν οδηγάς οποιοδήποτε όχημα, ΘΑ ΣΕ ΣΚΙΖΩ...!!!
Μας το δήλωσαν άλλωστε, ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ...!!!
Κάθε πόλη και στάδιο , κάθε χωριό και γυμναστήριο...!!!
Το μόνο που μου μένει να δω πλέον, είναι το να δίνουν κλήσεις στους πεζούς που κάνουν τζόκινγκ, για υπέρβαση ταχύτητας...!!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους με υγεία και προπαντός όσοι ταξιδέψουν να γυρίσουν πίσω υγιείς...!!! -
@kkostask said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@kkostask said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Οι ξανθιές Γερμανίδες συνήθως χτυπάνε κιόλας…αν θέλεις κάτι τέτοιο, πάω πάσο.
Πέρα από το χαβαλέ, θεωρώ ανεπίτρεπτο την σήμερον εποχή να μην ξέρουμε 2-3 βασικά. Όσο για την κουβέρτα που λένε, ζήτημα να ζυγίζει 100 γραμμάρια και το μέγεθος της διπλωμένη είναι λίγο μικρότερο από φάκελο Α4.
Το αν θα έπρεπε εμείς ως πολίτες και προσωπικότητες να γνωρίζουμε αυτά τα 2-3 βασικά, θα μπορούσε να είναι και ρητορικό ερώτημα, μόνο εάν η πολιτεία φρόντιζε για αυτό , δείχνοντας μία ευαισθησία στο θέμα προστασίας της ζωής μας , περνώντας το το θέμα , ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ..!! **
Αυτή φυσικά σήμερα είναι ανύπαρκτη, διότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ζωές μας από αυτούς που κυβερνάνε...!!!
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το να ελέγχονται οι μάζες, όσο πιο εύκολα γίνεται...!!!
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, θα πρέπει ο καθένας μας με δική του πρωτοβουλία να μάθει κάποια πράγματα για να σώσει εάν χρειαστεί τον συνάνθρωπο του σε κάποιο ατύχημα με αυτοκίνητο ή μοτό...!!!
Τώρα η γελοιότητα με την όποια κουβέρτα κ.λπ. δεν είναι παρά μία έμμεση δήλωση αυταρχισμού, πως το κράτος ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, όπως είπε και ο Λουδοβίκος κάποτε...!!! **
Όταν θα πάρουμε τις κουβέρτες , θα μας πούνε, πάρτε και έναν απινιδωτή στο αυτοκίνητο, κι όταν ξαναπάρουμε κι αυτό, θα μας πούνε πάρτε και μία μπουκάλα οξυγόνο...!!!!
Εγώ πάντως κουβέρτα έχω, το σκιάδιο για τον ήλιο από φύλλο αλουμινίου που έχουμε για το μπροστινό παρμπρίζ , την ίδια δουλειά κάνει, πάρτε ένα μεγάλο ,σας καλύπτει νομικά...!!!
Αν μη τι άλλο με αυτόν τον νέο ΚΟΚ, έχουν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ όλα τα περιθώρια ...................... θα έλεγα για να κάνουν δύσκολη τη ζωή όσων οδηγούν αυτοκίνητο και μοτό...!!!
Κάθε μέρα που έρχεται και χειρότερα κάθε ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...!!!
Κυνηγητό ΑΝΕΛΕΗΤΟ, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν οποιοδήποτε αυτοκίνητο και να μη βρούνε έστω ΜΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ...!!!
Και αν δεν εύρισκαν , είμαι σίγουρος ότι θα την εφεύρισκαν...!!
Αυτό ήταν το ζητούμενο και τα κατάφεραν...!!!
Η καταστολή έχει ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, όποιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ή υπηρετεί το σύστημα , ή είναι......................................!!!
Όταν φτάνεις στο σημείο να κυκλοφορείς με το αυτοκίνητο και να λες, τώρα από που θα μου έρθει το πεσκέσι, ε αυτό.......................
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ, για κάποιους που κάνουν τον αφελή, θα επαναλάβω ότι δεν αναφέρομαι, ούτε σε αυτούς ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ, ούτε σε αυτούς που κυκλοφορούν με 200 , ούτε σε αυτούς που δε ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΡΑ...!!!
Είχα αρχίσει να ανησυχώ , ευτυχώς σήμερα ενημερώθηκα και πάλι για το πόσα διπλώματα κατασχέθηκαν το Σαββατοκύριακο και πόσα μύρια κλήσεις δόθηκαν, ουφ ευτυχώς...!!!
ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΟΠΕΚΕΠΕ και το ..........κτενί-ζετάει..!!!
20 ευρώ το μήνα, πασχίζουν να μας δώσουν αφού η βενζίνη πήγε πλέον στα 2,10-2,15, 1,5 μήνα μετά το μπαμ στο Ιράν...!!!
Πάει η πλατφόρμα, κλάταρε. Όταν είναι να μας δώσουν, σκα....., όταν είναι να τα πάρουν όλα δουλεύουν ρολόι...!!!
Παιδιά πρόταση για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, τώρα που στρώνει ο καιρός, ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, αλλά προσοχή, τα έγγραφα μαζί σας της ταυτοποίησης, ο νέος ΚΟΚ δεν αστειεύεται..!! -
@alexandros-k said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Η μοναδική περίπτωση να τη γλυτώσεις, αν κάτι δεν πάει καλά, μη το πω αλλιώς, είναι το να εκτυπώσεις τον νόμο και να τον έχεις μαζί σου σε περίπτωση που θα πάνε να σε γράψουν, για ελλιπές η λάθος φαρμακείο και φυσικά να τηρείς τον νόμο κατά γράμμα...!!
Αλλιώς, τι 30 , τι 50, τι 80...!!!
Στο γράφω από προσωπική εμπειρία , π.χ. με τις ζελατίνες του αυτοκινήτου μου, όπου ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον οδηγό, κάτω από κάποιες προυποθέσεις να φέρει ζελατίνες ακόμα και πιο σκούρες από αυτές που επιτρέπονται από το νόμο..!!
Τώρα αν είσαι πολύ άτυχος και πέσεις σε σερίφη αλά αμερικάνικης επαρχίας που σε σταματάει και επειδή δεν του αρέσει η φάτσα σου , σου σπάει με το κλομπ το φλας και μετά σου λέει θα σε γράψω επειδή είχες σπασμένο φλας, εκεί υπέγραψε γρήγορα την παράβαση και φύγε, δεν έχει σωτηρία...!!!
Αυτά βέβαια στην Ελλάδα, δε γίνονται...!!! -
Και εδώ βλέπουμε τα αποτελέσματα της προσήλωσης στα όρια ταχύτητας από ηλικιωμένους, που αναγκάζουν τα βαρέα οχήματα να κάνουν αντικανονική προσπέραση
**Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ, δεν τα αναγκάζει κανένας ηλικιωμένος και καμμία προσήλωση τα βαρέα οχήματα , να προσπερνούν αυτόν που παίρνει από 500 ως 800 ευρώ το μήνα, διότι αυτός δεν θέλει να αισθάνεται μαλ..................., να χαρίσει δηλαδή σε αυτήν την πολιτεία το μηνιάτικο του, να μη φάει το ψωμάκι του δηλαδή, επειδή κάποιος την είδε ότι πρέπει να πηγαίνουμε με 30 και 50 εκεί που είναι για τα διπλάσια, βλέποντας στο όνειρο του έσοδα...!!!
Μας έχουν που μας έχουν για πέταμα τους συνταξιούχους, δεν θα πάμε όμως από και από ασιτία...!!!
ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ , το αναγκάζει το βαρύ όχημα να κάνει την ΜΕΓΑΛΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ή κάποιος που έκρινε ότι εκεί πρέπει να πας με τόσα...!!!
Διπλή γραμμή και πάει το επαγγελματικό δίπλωμα περίπατο...!!!
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕΡΝΕΤΑΙ, μήπως φιλοτιμηθεί κάποιος πριν αρχίσουν τα τροχαία της βραδυπορίας και αλλάξουν τα όρια εκεί που πρέπει...!!!
Μάγκας είναι για μένα ο μπάρμπας που οδηγάει ,που δεν ξέρω αν είναι 30 ή 75 χρονών, αλλά να είναι νέος πολύ δύσκολο, 30 χλμ. θέλετε εσείς εγώ με 29,5 θα πάω, λεφτά όμως δεν θα σας δώσω...!!!
Και ελάτε να δείτε τι.....................................κάνετε...!!!
Ψάξτε με για γάζες , μπεταντίν και πυροσβεστήρα...!!!
ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ , αυτόν που ακολουθεί τον νόμο, όχι κι έτσι...!!!
Τώρα το βγάλαμε ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ..??!! Φταίει αυτός που δεν θέλει να πληρώσει γαμησ............??!!!
Πάνε λίγο πιο πίσω και διάβασε τα, προβλέψιμα πολύ όλα αυτά που έρχονται και σας προανήγγειλε ένας γραφικός...!!
Όταν θα δούμε μια- δύο χοντρές τράκες λόγω αυτού, τότε θα ξυπνήσουν και θα μιλήσουν οι ειδικοί...!!! -
@azmo said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πολιτικό το κάνατε και αυτο το θρεντ;

Υποψη σας οι γκαζιάρηδες. Οι καμερες AI σε κεντρικους δρόμους, Κηφισίας, Συγγρού, Ποσειδωνος κλπ που εδω και καιρό απλά κατέγραφαν, εχουν εδω και μια εβδομάδα αρχισει να βεβαιωνουν προστιμα για κοκκινο και ταχυτητα.
Πιστεύεις ότι, αυτός ο νέος ΚΟΚ ήρθε ουρανοκατέβατος, χωρίς να έχει πολιτική χροιά, στόχο, σκοπό κ.λπ....??!!
Και πως τα χαράτσια, η πίεση, η έμμεση καταστολή κ.λπ... που επιβάλλει , δεν έχουν κοινωνικό αντίκτυπο και πολιτικό προσανατολισμό..??!!
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ..??!!
Τι θέλεις να μετράμε κάθε μέρα πόσα διπλώματα κατασχέθηκαν, πόσοι πιτσιρικάδες πήγαν στο αυτόφωρο , πόσες καταδιώξεις έγιναν και πόσα αυτοκίνητα και μοτό κατάσχεσε η τροχαία..??!!Πας καλα ανθρωπε μου; Το να περναει καποιος με κοκκινο ή να τρέχει με 200 ειναι δολοφονία εκ προμελέτης, εσυ θεωρείς το προστιμο "καταστολή" με πολιτική στοχευση; Απιστευτα πραγματα.
ΛΥΠΑΜΑΙ, αλλά θα προσπαθήσω να σε ξυπνήσω από τον ύπνο που βρίσκεσαι...!!!
Όπως και μόνος σου σχολίασες για τον χειρουργό παρακάτω..!!
Εδώ και ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , γράφω εδώ μέσα για τις ατέλειες αυτού το νόμου, για τις αστοχίες του, για τα υπέρογκα πρόστιμα σε σχέση με όλη την Ευρώπη και φυσικά για το ότι τον επιβάλλει μία πολιτεία που δεν έχει φροντίσει για τίποτε νωρίτερα από αυτά για τα οποία τιμωρεί...!!!
Παράδειγμα..?? Σου παίρνει το δίπλωμα γιατί η μία σου ρόδα είναι στο πεζοδρόμιο, ενώ αυτή Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ δε φρόντισε ποτέ να γίνουν πάρκινγκ, ενώ επέτρεπε στις νέες οικοδομές παρότι ψηφίστηκε νόμος για πάρκινγκ από το 1980+ , να γεμίζουν καταστήματα με διάφορα κόλπα τα ισόγεια αντί να είναι πυλωτές με χώρους στάθμευσης, με αποτέλεσμα σήμερα αν θέλεις να βρεις φάκελο στην πολεοδομία, να παίζεις λόττο ,ή να ψάχνεις σε ποιον συμβολαιογράφο βρίσκεται ο φάκελος σου...!!!
ΠΟΙΟΣ σου μίλησε για τα 200 χλμ., την παραβίαση των κόκκινων φαναριών, τους σουρωμένους οδηγούς, ή τις πορείες ανάποδα στις Εθνικές οδούς, κ.λπ..??!!
ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ή αυτό σε βόλευε για να πετάξεις την προσβολή σου, το αν είμαι καλά..??
ΟΧΙ ΦΙΛΕ, όταν έχω τέτοιους συμπολίτες ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΚΑΛΑ..!!
Η μόνο μέχρι εκεί πας, δε βλέπεις το τι γίνεται παραπέρα..??!!
Για τις γάζες σου μιλάω φίλε, αυτές που αν δεν τις ανανεώσεις, ΛΗΞΟΥΝ , ή δεν τις έχεις στις διαστάσεις που σου έβαλαν να δεις με το κατεβατό παραπάνω της κυβέρνησης, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ..!!
Σε όλες τις γελοίες καταστάσεις, σε όλες τις γελοίες παραβάσεις αναφέρομαι και όχι φυσικά στις εγκληματικές παραβάσεις..!!
Εδώ και μήνες τα γράφω, εσύ που ήσουν..???!!
Αν αυτό δεν είναι έμμεση καταστολή και έμμεση τρομοκρατία από την πολιτεία , ΤΙ ΕΙΝΑΙ..??!!
Όταν θα σου πάρουν το δίπλωμα επειδή ο πυροσβεστήρας σου είναι ΛΗΓΜΕΝΟΣ,, όταν σου πάρουν το δίπλωμα επειδή ξέχασε η γιαγιά σου πίσω να βάλει τη ζώνη , όταν σε γράψουν επειδή είχες σακούλες με τρόφιμα στο πίσω κάθισμα και το όργανο ΕΚΡΙΝΕ ότι αν φρενάριζες θα προξενούσες ατύχημα με τις σακούλες , τότε ίσως ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ...!!!
Όταν σου πούνε δώσε κανένα χιλιάρικο και το δίπλωμα τη δεύτερη φορά που ίσως σε βρούνε να πατάς με τη ρόδα πεζοδρόμιο, επειδή η γειτονιά σου είναι πίττα από αυτοκίνητα στις 12 το βράδυ που θα πας ίσως να παρκάρεις, τότε θα νοιώσεις να σε πονάει και θα με θυμηθείς...!!!
Καταστολή δεν θα είναι , ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑΙ...!!!
Τότε ίσως αναρωτηθείς ξανά ποιος από τους δυο μας δεν είναι καλά...!!!
Μέχρι τότε όσο θα μπαίνεις εδώ μέσα, θα μαθαίνεις κάθε μέρα πόσα διπλώματα κατασχέθηκαν, πόσοι πιτσιρικάδες πήγαν αυτόφωρο, πόσα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν και πήγαν στην αστυνομία, πόσοι κυνηγήθηκαν κάθε μέρα, πόσες καταδιώξεις έγιναν δηλαδή, για να εμπεδώσεις τον νέο ΚΟΚ και να μην τολμάς ούτε να περδευτείς...!!!
Καταστολή τι είναι, μόνο τα καπνογόνα , οι πυροσβεστικές αύρες , τα ρόπαλα στις διαδηλώσεις κι οι ξυλοδαρμοί..??!!
Και προπαντός αν είσαι νέος και έχεις καμμία πιτσιρίκα στο αυτοκίνητο, ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΛΩΣΕΙΣ ΧΕΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΔΕΨΕΙΣ ΛΕΜΕ...!!!
Οι ΑΙ καιροφυλακτούν...!!!
Και φυσικά να ξέρεις ότι ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ευτυχώς το κατάλαβες και αναρωτήθηκες και μόνος σου, είμαστε εν δυνάμει ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, γιατί δεν μπορεί κάποια γάζα θα σου λείπει και σένα, ή όλο και κάποιο ληγμένο μπεταντίν θα έχεις...!!!
ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ , κι εσύ και όποιος άλλος έχει απορία και αναρωτιέται για το τι σημαίνει έμμεση καταστολή, διάβασε και τα ξαναλέμε, αν μου επιτρέψουν να ξαναγράψω...!!! -
Πολιτικό το κάνατε και αυτο το θρεντ;

Υποψη σας οι γκαζιάρηδες. Οι καμερες AI σε κεντρικους δρόμους, Κηφισίας, Συγγρού, Ποσειδωνος κλπ που εδω και καιρό απλά κατέγραφαν, εχουν εδω και μια εβδομάδα αρχισει να βεβαιωνουν προστιμα για κοκκινο και ταχυτητα.
Πιστεύεις ότι, αυτός ο νέος ΚΟΚ ήρθε ουρανοκατέβατος, χωρίς να έχει πολιτική χροιά, στόχο, σκοπό κ.λπ....??!!
Και πως τα χαράτσια, η πίεση, η έμμεση καταστολή κ.λπ... που επιβάλλει , δεν έχουν κοινωνικό αντίκτυπο και πολιτικό προσανατολισμό..??!!
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ..??!!
Τι θέλεις να μετράμε κάθε μέρα πόσα διπλώματα κατασχέθηκαν, πόσοι πιτσιρικάδες πήγαν στο αυτόφωρο , πόσες καταδιώξεις έγιναν και πόσα αυτοκίνητα και μοτό κατάσχεσε η τροχαία..??!!