Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    T
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 601
    • Best 182
    • Groups 0

terryp117

@terryp117

362
    Profile views
    601
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

terryp117 Unfollow Follow

Best posts made by terryp117

• RE: Toyota Corolla Cross

Θα ήταν πολύ αφελές και αστείο,το να κρίνουμε την μεταπωλητική αξία της Τογιότα, από κάποιο δίλιτρο , έστω και υβριδικό, το οποίο αγοράστηκε στα 40+ χιλιάρικα και μάλιστα όταν το πουλάμε ένα-δύο χρόνια μετά την αγορά του...!!
      Σε αυτές τις περιπτώσεις και χρυσάφι να δίνεις η πώληση από μόνη της είναι πολύ δύσκολη...!!!
      Ας κρίνουμε την αξία μεταπώλησης ενός Τογιότα 5ετίας που είναι το φυσιολογικό.
      Πούλησα το corolla hatchback 1,8 του 2021 , τριών ετών με λίγα χλμ. σε 2 μέρες πριν καν βάλω φωτό ,στην τιμή που το έβαλα και κάτι παραπάνω, διότι είχε κάποιο χτυπηματάκι πολύ ελαφρύ , σε προφυλακτήρα και πόρτα για το οποίο η Τογιότα ζήτησε 700 ευρώ για να το φτιάξει και να το βάψει...!!!
      Αυτά πήγαν στον αγοραστή, αν το διόρθωνε...!!!
      Όταν ζητάς 35000 από κάποιον ιδιώτη μετρητά, δεν είναι εύκολο, περιορίζεις το αγοραστικό κοινό, εκτός αν οδηγήσεις τον αγοραστή με κάποιον τρόπο μέσω τράπεζας να το πάρει ,διότι αυτός που διαθέτει τα 35 μετρητά για μεταχειρισμένο, μπορεί να πάει και στα 45-50 με δόσεις και δάνειο σε καινούργιο...!!!
      Συνεπώς είναι ΛΑΘΟΣ το να βγάζουμε συμπεράσματα για την δήθεν μέτρια ή κακή μεταπώληση που έχουν τα Τογιότα από ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν αγοράστηκε στη best value τιμή του...!!
      Έχω ξαναγράψει, άποψη μου, πως για το κκ. αν κάποιος δώσει παραπάνω λεφτά από την βασική έκδοση του, active plus, στο δίλιτρο αναφέρομαι, 33000+ στο με μπροστινή κίνηση και 35000+ σε αυτό με την τετρακίνηση, είναι από την αρχή χαμένος, πόσο μάλιστα αν θελήσει να το δώσει σε ένα -δύο χρόνια..!!
      40000+ δίλιτρο και γρήγορη πώληση= πολύ κακός συνδυασμός..!!!
      Δε φταίει καμμία Τογιότα γιαυτό, ίσα -ίσα αν δείτε άλλες μάρκες σε τι τιμές καταλήγει να πουληθεί αυτός ο συνδυασμός θα ΚΛΑΨΕΤΕ, αν και όταν πουληθεί...!!!
      Τελευταίο, έναν αγοραστή που σκέφτεται, πάντα τον προβληματίζει μία αγορά ενός τόσο καινούργιου αυτοκινήτου, διότι πιθανόν να κρύβει κάποια παγίδα, άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας...!!!

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      T
      terryp117

Όσο ζεις ένα αυτοκίνητο, τόσο το μαθαίνεις.
      Κάθε μέρα ανακαλύπτω και καινούργια πράγματα, τα οποία νοιώθω την ανάγκη να τα μοιραστώ μαζί σας.
      Απλά διαπιστώσεις που αφορούν εμένα πρώτον κάνω που πιθανόν να αφήνουν κάποιους άλλους αδιάφορους, όπως και να ενδιαφέρουν κάποιους τρίτους που θέλουν να αγοράσουν.
      Σας γράφω εδώ μέσα επί το πλείστον εννοείται για το κκ ,διότι θεωρώ πως όσοι ψάχνονται για το αυτοκίνητο, να αγοράσουν , να πάρουν πληροφορίες οι κάτοχοι για οτιδήποτε, όπως π.χ. για την αναβάθμιση της κάμερας που από εδώ ενημερώθηκα κι εγώ, κ.λπ....,πως εδώ θα τις βρούνε.
      Κανείς δεν είπε ότι θα έπρεπε να είμαστε με αυστηρή προτεσταντική νοοτροπία, μόνο κκ και τίποτε άλλο, αλλά νομίζω πως θα έπρεπε ο καθένας μας να ξέρει που πρέπει να σταματάει, δύσκολο πράγμα......
      Αν σε ένα φόρουμ που γράφει corolla cross δεν δίνεται προτεραιότητα σε αυτό που αναφέρεται, τότε γιατί το γράφει..??!!
      Το κκ των 4 τροχών δηλαδή τι είναι..??!!
      Επίσης δεν θεωρώ κακό το να βγαίνουμε και να λέμε καλά λόγια επειδή το επιλέξαμε, δεν σημαίνει αυτό ότι ευλογούμε τα γένια μας.
      ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ είναι αυτό που έγραψε κάποιος φίλος παραπάνω, ότι για να το επιλέξουμε μας άρεσε και όχι μόνο αισθητικά , ή στη χειρότερη περίπτωση κάποιοι να αποφάσισαν να το πάρουν ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά, έστω και αν δεν τους άρεσε η εμφάνιση του.
      Παραβλέποντας κάποιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ακόμα και με επιτιμητικό μπλαζέ στυλάκι από κάποιους, θα έλεγα ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ, επιτρέψτε εμάς που το έχουμε και μας αρέσει να εκφράζουμε το θαυμασμό μας, αλλά και τη χαρά μας χωρίς ντροπή για το αυτοκίνητο...!!
      Και να είστε σίγουροι, πως αν χρειαστεί θα το κράξουμε...!!!
      Ένα είναι σίγουρο, ότι δεν είμαστε υπάλληλοι της Τογιότα, η εταιρεία έχει πρόβλημα στις παραδόσεις, δεν προλαβαίνει λέμε, ούτε βέβαια πτοείται από τις όποιες επικρίσεις...!!!
      Όταν π.χ. γυρίζεις από τον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας στη Θεσσαλονίκη και βλέπεις μπαίνοντας στο γκαράζ 3,3 λίτρα κατανάλωση, πηγαίνοντας κανονικά όπως όλοι στο δρόμο και λίγο πιο γρήγορα κάποιες στιγμές, 130 χλμ. διαδρομή, αν δεν έχεις πετρελαιοπηγές , ή τα μύρια στην τράπεζα, τότε ίσως να σκέφτεσαι τι ωραία επιλογή που έκανες, κι άσε τους άλλους να λένε για τη μούρη του ή τον κώ......του...!!!
      7,5-8 ευρώ κατανάλωση με τη βενζίνη κάτω από 1,70...!!!
      Απορώ με αυτούς που επιλέγουν αυτοκίνητο με πρωτεύον κριτήριο, π.χ. αν έχει καλά ηχεία το ραδιόφωνο, ή έχει δύο usb θύρες αντί για μία, περί ορέξεως βέβαια...!!!
      Και όχι μόνο για αυτούς που τους περισσεύουν, αυτούς τους καταλαβαίνω, γούστα βγάζουν, τους άλλους εννοώ τους πολλούς, που πληρώνουν τη δόση κάθε μήνα...!!!
      Καλό σας απόγευμα...

T
      terryp117

Ρε παιδιά, τζάμπα το κουράζετε το θέμα. Δεν συγκρίνονται τα δύο μοντέλα, το κκ είναι ένα πολύ πιο ευχάριστο στο ταξίδι και ευρύχωρο αυτοκίνητο με προσανατολισμό την άνεση και το chr είναι ένα σπορτίβικο αμάξι, με ότι αυτό συνεπάγεται..!!
      Τώρα αν θέλει κάποιος να κάνει συμβιβασμούς και στα δύο χωράνε οικογένειες, στο ένα βέβαια πιο σπαρτιάτικα..!!
      Επειδή βρέθηκα κι εγώ στο δίλημμα αυτό ,κορόλα ή chr και ταλαντεύτηκα αρκετά μέχρι να αποφασίσω, ή άποψη μου είναι πως αν θέλει κάποιος ένα πιο οικογενειακό ή ταξιδιάρικο αυτοκίνητο ας πάει στο κκ, ενώ αντίθετα αν έχει νεανικές ανησυχίες, τότε η επιλογή είναι το chr.

T
      terryp117

Γράφω για το corolla cross..!!
      Μετά από 5 μήνες και 7500 χλμ. έχω να πω ότι, το κκ είναι ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο που αξίζει μέχρι δεκάρας τα λεφτά του..!!
      Η βασική του έκδοση καλύπτει τον καταναλωτή σχεδόν στα πάντα..!!
      Έχω το δίλιτρο τετρακίνητο με 17άρες ζάντες, σημαντικό για μένα αυτό για ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους Ελληνικούς δρόμους.
      Μοναδικό μειονέκτημα η αναμονή για να παραλάβεις..!!
      Προτρέπω αυτούς που θα το αγοράσουν να επιλέξουν την τετρακίνηση και όχι κάποια έκδοση με επιπλέον εξοπλισμό αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δώσουν περισσότερα χρήματα.
      Η τετρακίνηση χρεώνεται 2000-2500 ευρώ ,όσο περίπου διαφέρουν τα επίπεδα εξοπλισμού.

T
      terryp117

@dstou said in Toyota Corolla Cross:

Αυτή τη στιγμή στο ψαρ.γρ πωλούνται 12 ψψ. Τα 2 είναι 1.800 και τα υπόλοιπα 2.000 κυβικά. Τα 1800 έχουν 35.500 το ένα και 36.900 το άλλο.
      Οι τιμές αυτές είναι μεγαλύτερες από τη συντριπτική πλειοψηφία των ψψ των 2.000 κυβικών!

https://www.car.gr/used-cars/toyota/corolla_cross.html?category=15001&condition=used&make=13301&model=35673&pg=1&sort=pra

Ας είμεθα ρεαλισταί. Το ψψ είναι ένα λαικό αυτοκίνητο που απευθύνεται σε ένα αντίστοιχο αγοραστικό κοινό. Προφανώς δεν είναι πάτος, ένα π.χ. Σαντέρο ΜΚ1 γυμνό. Αλλά δεν στοχεύει στο κονομημένο κοινό, στους φιγουρατζήδες, στους μπρούκληδες, κοκ. Το κυριότερο 'ψωμί' του είναι οι μικρομεσαίοι οικογενειάρχες που έχουν 5 δραχμές παραπάνω από το μέσο όρο, αλλά μέχρι εκεί. Οι οποίοι υποψήφιοι αγοραστές θέλγονται από το γεγονός (ή τη φήμη, ανάλογα το εδάφιο) ότι είναι αυτόματο, είναι υβρίδιο από τον εφευρέτη του υβριδισμού, θα κάψουν λίγα και δεν θα τρέχουν στα συνεργεία. Επίσης, ότι έχει και το γκαζάκι του, αρκετοί το θέλουν και αυτό, όχι όλοι. Τίποτε άλλο.
      Η φάκα των 2.000 κυβικώνΕ όμως είναι εκεί και τους περιμένει κάθε χρόνο με τα τεκμήρια, τον φόρο πολυτελείας για κάτι που ΔΕΝ είναι πολυτελές, και την δύσκολη μεταπώληση. Εγώ δεν θα αγόραζα το 2.000 με την καμία. Όχι γιατί δεν έχω τα λεφτά, ή δεν μου λείπουν τα 200 άλογα, ή δεν με παίρνει από τεκμήρια, κανένα πρόβλημα.
      Αλλά γιατί αφενός υπάρχει το 1.800, αφεδύο γιατί δεν ταιριάζει στο αυτοκίνητο αυτό στην ελληνική αγορά (που τα 2000 κυβικά είναι χαροκαμμένα από το 1979) ο μεγάλος κινητήρας του. Φέρω την άποψη της πλειοψηφίας, την άποψη του μέσου Τουοτάκια. Τόσο απλά.

ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα, μας τα γράφεις πολύ σωστά.Μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω το δίλιτρο επειδή ήθελα οπωσδήποτε την τετρακίνηση, γιαυτό και άλλαξα και αυτοκίνητο, είχα το hatchback 1,8.
      Ωραίο αυτοκίνητο ,ταξιδεύει πολύ ωραία, αλλά ΠΟΛΥ χαμηλό , 11 πόντοι από το έδαφος,έως επικίνδυνο για τους δρόμους μας , 2-3 φορές βρήκα από κάτω...!!!
      Μαζί όμως με το δίλιτρο πήρα και κάποια πράγματα που δεν μπορεί να τα δώσει το 1800 εκτός από την τετρακίνηση, την πολύ καλύτερη οδική συμπεριφορά με τον πίσω άξονα, πολύ σημαντικό για μένα επειδή ταξιδεύω, αλλά και τα 57 άλογα επιπλέον, τα οποία δεν τα λογάριαζα για να πω την αλήθεια, γιατί έχω την εμπειρία να διαχειριστώ και τα 140, αλλά φεύγει ρε παιδιά όταν το χρειαστείς, προσφέρει μεγάλη ενεργητική ασφάλεια...!!!
      Και αν μπορούσαμε να πούμε την άνεση που έχει ένα μοτέρ δίλιτρο απέναντι σε ένα με 1800 κυβικά ,που δεν υφίσταται καν σε αυτά τα δύο μοτέρ , λόγω φυσικά και της υποβοήθησης με την ηλεκτροκίνηση...!!!
      Τώρα αν και όταν έρθει η ώρα της μεταπώλησης βλέπουμε, δεν είναι αυτοκίνητο που θα το πάρει κάποιος για να το δώσει σε 2-3 χρόνια, ΛΑΘΟΣ..!!!
      Θα χάσει πολλά, αν όμως το κρατήσει κάποιος πάνω από 7-8 χρόνια , θα το χαρεί και θα το απολαύσει πολύ περισσότερο από ένα 1800, η υβριδική μπαταρία έχει 11 χρόνια εγγύηση , εφόσον συμβιβαστεί με τον φόρο πολυτελείας, αυτά τα 440 ευρώ είναι το μείον...!!!
      Ελπίζω κάποια στιγμή να καταργηθεί, όπως ήλπιζα να καταργηθεί και ο ΕΝΦΙΑ ,που τον ξαναπλήρωσα και φέτος, φόρο που θυμίζει Οθωμανική αυτοκρατορία, τον οποίο υποσχέθηκαν αυτοί που κυβερνούνε σήμερα ,ότι θα καταργούσαν από την πρώτη μέρα που θα έπαιρναν την εξουσία...!!!
      Παραμύθια....!!!
      Αν λοιπόν κάποιος αντέχει να δίνει τα 440 ευρώ, είτε οικονομικά, είτε για όποιον άλλο λόγο και δεν σκέφτεται να το πουλήσει πριν το αγοράσει, τον προτρέπω να πάει στο δίλιτρο και μάλιστα αντί να δώσει τα 2000-2500 ευρώ για μία παραπάνω έκδοση, που η αρχική active plus έχει τα πάντα, μόνο αισθητήρες παρκαρίσματος έβαλα μπροστά και πίσω , 150-200 ευρώ κάνουν, να πάει στην τετρακίνηση που το κάνει άλλο αυτοκίνητο...!!!
      Νομίζω πως το best value για αυτό το αυτοκίνητο είναι ή το 1800 στα 30760 ευρώ, ή τα 35260 για το 4Χ4 στην έκδοση active plus...!!!
      ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ για μένα για αυτόν που πήγε και έδωσε για αυτό το αυτοκίνητο πάνω από 40000 ευρώ...!!! Αν διαθέτεις τόσα, πας στο RAV, εννοείται ότι δεν έχεις πρόβλημα με τα 2500 κυβικά του, αλλιώς αν θέλεις χλίδα Λέξους...!!!
      Πάνω όμως από 40000 ευρώ για κκ...???!!! Τα γούστα πληρώνονται...!!!
      Όπως και οι λάθος επιλογές...!!!
      Θα πω και τη γνώμη μου για το αν θα πρέπει κάποιος να αγοράσει καινούργιο στην active plus ή μεταχειρισμένο πιο πλούσιο με τα ίδια λεφτά...!!!
      Καινούργιο με 1000, το κκ της πρώτης έκδοσης δεν υπολείπεται σε τίποτε λειτουργικό από την πιο πλούσια έκδοση που κάνει πάνω από 40000 ευρώ...!!!
      Π.χ. τη δεκαοκτάρα ή δεκαενιάρα ζάντα με το χαμηλό προφίλ, τη θεωρώ δύσκολη στους Ελληνικούς δρόμους, επίσης το δερμάτινο σαλόνι, δύσκολο για την Ελλάδα των 30-35 βαθμών θερμοκρασίας...!!!
      Δεν θα πρέπει με τίποτε να μπει κάποιος στην διαδικασία του να αγοράσει μεταχειρισμένο με το όποιο ρίσκο έχει αυτή η αγορά για να πάρει δεύτερο χέρι, που όταν θα έρθει η ώρα θα είναι τρίτο για τον επόμενο με ότι αυτό συνεπάγεται...!!!

T
      terryp117

@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:

@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:

@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:

@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:

Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου. 😁😁

Δεν ξέρω που ζεις , αλλά αν μένεις Θεσσαλονίκη και πηγαίνεις Χαλκιδική, θα έπρεπε να ξέρεις πως ο δρόμος στα περισσότερα κομμάτια του έχει όριο 90.
      Πηγαινοέρχομαι στην Ποτείδαια για πάνω από 50 χρόνια...!!!
      Μάλλον εγώ είμαι ο παππούς..........

Εσυ δεν ειχες γραψει καποια στιγμη οτι εισαι 40? Η κανω λαθος?

Επισης πανω απο 140 δεν το σκιζεις το αυτοκινητο.
      Δεν εχεις κορολα του 70 ξερεις με τελικη 130.

Καλά όταν έχει τελική 180 ένα υβριδικό αυτοκίνητο, κι εσύ το πας με 150 τι το κάνεις..??!!
      Ένας τζιποειδής κουβάς είναι το κκ, υπερυψωμένος, μικρή νταλίκα, λίγα είναι τα 140-150 με τελική τα 180...???!!!
      Μάλλον έχουμε διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει σκίζω...!!!
      Δεν μιλάω μόνο φυσικά για το πόσο αντέχει το δίλιτρο μοτέρ και αν πιέζεται, εννοώ και το πόσο καλά μπορεί να συμπεριφερθεί οδικά αυτό το υπερυψωμένο φορτηγάκι κοντά στην τελική του, πως θα στρίψει, πόσο σταθερό θα είναι με την αεροδυναμική του και τους 16 πόντους που απέχει από το έδαφος, πως θα φρενάρει σε κατάσταση πανικού, κ.λπ....κ.λπ......!!!
      Νομίζω πως όποιος θέλει μεγάλες τελικές δεν επιλέγει τζιποειδές υβριδικό,
      θα ήταν τραγική επιλογή, εκτός αν πάρει κανένα τρίλιτρο Πόρσε , η Μερσεντές , που η ανάρτηση του κοστίζει 20 χιλιάρικα , δεν επιλέγει τουλάχιστον Τογιότα.
      Όταν με ρωτάει κάποιος αδιάκριτα, πόσων ετών είμαι για να το θεωρήσει ως επιχείρημα στο που θα με κατατάξει ως προς τις επιλογές μου, τι περιμένεις να απαντήσω με σοβαρότητα..??
      Αν ενδιαφέρεσαι για την ηλικία μου πάντως, δεν έχω κανένα πρόβλημα , 40 ήμουν πριν από το 2000, τι καλά που θα ήταν να ξαναγύριζα στα 40........

Σιγουρα εχουμε διαφορετικο σκεπτικο και αποψη στα περι σκισιματος.
      Μια χαρα θα στριψει στην ΕΟ με αυτα τα χλμ. Δεν ειπαμε να το πας για αναβαση Ριτσωνας ή να στριβεις στην Επιδαυρο.
      Για την ηλικια απλα ρωτησα γιατι ειχα την εντυπωση οτι εισαι μικροτερος οπως ειχες δηλωσει καποια στιγμη και τωρα ειπες περι Ποτιδαιας και 50 χρονια...και κολλησα.
      Το 65 και αυτα που γραφεις συμβαδιζουν οντως...

Κοντά έπεσες 69.
      Τώρα οι λέξεις σκίσιμο και κκ, από μόνες τους αν τις βάλεις δίπλα δίπλα φαντάζουν σαν αστείο. Και να ήθελα ,τι να σκίσω, το φορτηγάκι, άσε που το 69 τα λέει όλα, ότι ήταν να σκίσω το έσκισα..??!!
      Έχουμε ένα slk 350 εξακύλινδρο με 3500 κυβικά και 300 άλογα, το κρατάμε ακόμα για να θυμόμαστε πως ήταν το σκίσιμο ,με αυτό ναι μπορούμε να μιλήσουμε για σκίσιμο, αν και όποιος πέρασε από Χαγιαμπούζα
      blackbird και ZZR , θεωρεί όλα αυτά τα συμβατικά αυτοκίνητα πολύ λίγα..!!!
      Όταν κάνεις το 0-100 κάτω από 3 δεύτερα, τότε όντως έχουμε σκίσιμο, επίπεδα φόρμουλας..........

T
      terryp117

@cirus said in Toyota Corolla Cross:

@jamesd said in Toyota Corolla Cross:

Βάλτε και καμιά φωτό από Bayon και kona για να λέμε μετά πόσο όμορφη είναι η CC 😁

Όταν δε βρίσκεις λειτουργικά ελαττώματα , τότε το ρίχνεις στην αισθητική.
      Άθραυστο το αυτοκίνητο και ψάχνουμε γωνία στον κύκλο...!!!
      Εγώ ξέρω ότι έκανα 55000 χλμ. με τα δύο υβριδικά Τογιότα και δεν έκαναν κιχ για 4 χρόνια, δεν ασχολήθηκα με τα αυτοκίνητα..!!
      Απορώ με τη δύναμη που έχει η διαφήμιση, πως καταφέρνει να κάνει τον μέσο καταναλωτή να ασχολείται με το πόσο όμορφο είναι το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου και όχι με το αν θα του δημιουργήσει προβλήματα, αν είναι αξιόπιστο, οικονομικό,ασφαλές,αν έχει μεταπωλητική αξία...!!!

Δηλαδή ότι δεν έχει καλούς χώρους για την κατηγορία ή ότι είναι πάρα πολύ φτωχά τα υλικά μέσα και υπολείπεται σε ηχομόνωση δεν είναι λειτουργικά ελαττώματα ? Αισθητική είναι και αυτό ? Οκ

Είναι ένα αυτοκίνητο με χώρους ικανοποιητικούς για τον μέσο αγοραστή, δεν είναι και φορτηγό αλλά ούτε και άχρηστο.
      Αν ήθελα να πηγαίνω με 4 ψηλούς ανθρώπους κάθε μέρα, πάνω από 1,80 δεν θα το έπαιρνα.!!! Θα διάλεγα μεγαλύτερο σκάφος, ή έστω κάποιο με καλύτερη εργονομία...!!!
      Αν ήθελα να κουβαλάω επίσης κάθε μέρα 3-4 βαλίτσες πάλι δεν θα το έπαιρνα..!!
      Αν είχα 3 παιδιά δεν θα το έπαιρνα με τίποτε, δε χωράνε...!!!
      Τώρα για τα φτωχά υλικά, δεν το είδα,έχει απλά σκληρό πλαστικό σε κάποια σημεία, δεν ξέρω πόσο ποιοτικό θα βγει στο χρόνο.
      Έχουμε δει Τογιότα του 80 να κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους, προσωπικά κάποια στιγμή πέρασε από τα χέρια μου ένα κορόλλα 30-35 ετών και τα φτωχικά όπως τα χαρακτήρισες υλικά του ακόμα άντεχαν και δούλευαν μια χαρά τα πάντα...!!!
      Ούτε και ξέρουμε ,αν κάποιο που φαίνεται πιο όμορφο σε κάποιους θα είναι ανθεκτικότερο..!!
      Έχω δει κάτι ουρανούς πολυτελείας να πέφτουν σαν να έγινε 7 ρίχτερ σεισμός...!!!
      Αν πας σε μία Ε Μερσεντέ που κάνει 65000 ευρώ πιθανότατα θα βρεις πολύ καλύτερα στο μάτι τουλάχιστον, πλαστικά π.χ.
      Στα αυτοκίνητα των άλλων εταιρειών με κόστος περίπου το ίδιο στα 30-35000 ευρώ στις εκδόσεις που κοίταξα, δεν κατάλαβα διαφορές, τέτοιες που να λες ,πω πω τι χάλια ποιότητα, ούτε καν στα Ντάτσια που είναι αρκετά φθηνότερα...!!!
      Κορέα και Τζαπάν πάνε πακέτο στην αισθητική, το άλλο γκρουπ δεν το πλησίασα, ούτε από έξω πέρασα...!!!
      Τώρα όσο για την ηχομόνωση που κάποιοι μπήκαν και στη διαδικασία, να διαλύσουν τα αυτοκίνητα τους για να τα βάλουν διάφορα υλικά, αυτό που διαπίστωσα εγώ είναι ότι το αυτοκίνητο έχει αεροδυναμικούς θορύβους όπως όλα τα τζιποειδή από τους καθρέφτες ,όταν κινείται κάποιος με πάνω από 110-120 χλμ.
      Επίσης όταν είναι κακή η ποιότητα της ασφάλτου σε συνάρτηση με τα ελαστικά που φοράς..!!
      Επειδή με ενοχλεί ο θόρυβος, όχι όμως τόσο ώστε να μπω στη διαδικασία να το φασκιώσω το κκ μήπως και λιγοστέψει, έκανα τουλάχιστον από 2 φορές βόλτα το κάθε αυτοκίνητο που με ενδιέφερε και δεν είδα καμμία μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο με τίποτε στο κκ , σε σχέση με κάποια άλλα της κατηγορίας..!!
      Επίσης είδα κάποια τεστ για τον ήχο που περνάει στην καμπίνα ,τα οποία παρόλο που γίνονται με κάποια μηχανάκια της πλάκας, με εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο, δεν έδειξαν διαφορά...!!!
      Διάβασα μόνο τις ενδείξεις που ανακοινώνει η Τογιότα, 65 db αν θυμάμαι καλά που πρέπει να είναι πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας.
      Αλλά κι αυτά γίνονται με συνθήκες ,ταχύτητες και άσφαλτο αποστειρωμένα τα πάντα, που δεν πρόκειται ποτέ εμείς να το κάνουμε, απλά είναι μία ένδειξη ενημερωτική που δεν άπτεται της πλήρους και πραγματικής αλήθειας...!!!
      Όπως ανακοινώνουν οι εταιρείες τις καταναλώσεις π.χ. που ναι μεν πλησιάζουν, αλλά δεν λένε ποτέ την πραγματική αλήθεια επί της ουσίας...!!! Ναι μεν καίω π.χ. 5 λίτρα στα 100 χλμ. αλλά δεν σου λέει ότι τα καίει στην τάδε πίστα, με 90 χλμ ταχύτητα, με 2 άτομα μέσα των 70 -75 κιλών, με τα τάδε ελαστικά, με μία βαλίτσα τόσων κιλών, με τόσο αέρα πλευρικό ή κόντρα ,με τόσο αέρα στα ελαστικά, κ.λπ...κ.λπ...., προσομοίωση του κώ.........δηλαδή, με ιδανικές συνθήκες κυκλοφορίας που δεν θα τις έχει ποτέ κάποιος στο δρόμο..!!!
      Τουσόν, Σπόρταζ, Κασκάι, Πεζώ 2008, 3008, Καπτούρ, Αρκάνα, Σουζούκι Βιτάρα, s cross ,τα δοκίμασα.
      Μπορεί να είναι και μάπα η ακοή μου, πάντως δεν βρήκα μειονέκτημα στο κκ ως προς αυτά...!!
      Κάποιοι μέχρι και τα ηχεία είπαν να αλλάξουν, γιατί γουστάρουν να ακούνε άλλο ήχο εξειδικευμένο , δε σημαίνει όμως αυτό ότι το κοινό αυτί δεν θα απολαύσει ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο ,όχι φίλε μου ,άλλες προτεραιότητες ίσως έχει ο καθένας μας όταν αγοράζει αυτοκίνητο.
      Εγώ αυτά που ήθελα ,τα βρήκα στο μέγιστο βαθμό από το κκ και απευθύνομαι σε αυτούς που προφανώς ψάχνουν τα ίδια πράγματα...!!
      Και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, διότι αυτά που σου γράφω τα διαπίστωσα μήνες μετά την αγορά...!!!
      Με δύο βόλτες δεν μπορείς να τα δεις όλα αυτά, απλά διαβάζεις το τι γράφουν αυτοί που κάνουν τα τεστ, ποιος έχει το καλύτερο μάρκετινγκ δηλαδή για να σου κάνει το άσπρο μαύρο, ή να σε πείσει πως αν το πλαστικό δεν είναι μαλακό στο τάδε σημείο, το αυτοκίνητο που αγόρασες είναι αποτυχία...!!!
      Ο ένας π.χ. μπορεί να θέλει να πατάει το μαλακό πλαστικό και να το βλέπει ,κι ο άλλος να λέει θα πάω συνεργείο μία φορά το χρόνο, ή θα ανοίγω το καπώ να βλέπω τα λάδια , μία φορά το καλοκαίρι προληπτικά, κι ας βγάζει κατά την άποψη μου 2 db περισσότερα στον ήχο, που δεν το διαπίστωσα, γιατί σύμφωνα με αυτά που ανακοινώνουν οι εταιρείες δεν είδα κάτι τόσο ενοχλητικό...!!!
      Μακάρι να τα έχεις και τα δύο, αλλά αν είναι να επιλέξεις, εκεί πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις για να μη την πατήσεις...!!!
      Αν έδινα επιπλέον 10000-15000 ευρώ ίσως να είχα κι εγώ σε κάποιο Λέξους αυτά που γράφεις, διότι τα είδα και είναι όντως όπως τα θέλεις, εκτός από τους χώρους, που ίσως είναι πιο στενάχωροι.
      Υπ΄όψιν απλός καταναλωτής είμαι που έχω αλλάξει διάφορα αυτοκίνητα, τα 3 τελευταία κάθε 3 χρόνια, ούτε ντήλερ κανενός, ούτε αβανταδόρος του ίντερνετ...!!!
      Και φυσικά την άποψη μου γράφω, ούτε να πείσω κανέναν προσπαθώ για κάτι...!!!
      Με 35600 που έδωσα, δεν υπάρχει αυτοκίνητο στην αγορά που να μπορεί να κάνει αυτά που μου παρέχει το δίλιτρο 4Χ4 κκ που αγόρασα, το οποίο θα συγκέντρωνε τόσα πολλά προσόντα για μένα πάντα...!!!
      Αξιοπιστία, υβριδική τεχνολογία με ότι αυτή συνεπάγεται,μεταπώληση, κ.λπ...κ.λπ.....

T
      terryp117

Θα ήταν πολύ αφελές και αστείο,το να κρίνουμε την μεταπωλητική αξία της Τογιότα, από κάποιο δίλιτρο , έστω και υβριδικό, το οποίο αγοράστηκε στα 40+ χιλιάρικα και μάλιστα όταν το πουλάμε ένα-δύο χρόνια μετά την αγορά του...!!
      Σε αυτές τις περιπτώσεις και χρυσάφι να δίνεις η πώληση από μόνη της είναι πολύ δύσκολη...!!!
      Πούλησα το corolla hatchback 1,8 του 2021 , τριών ετών με λίγα χλμ. σε 2 μέρες πριν καν βάλω φωτό ,στην τιμή που το έβαλα και κάτι παραπάνω, διότι είχε κάποιο χτυπηματάκι πολύ ελαφρύ , σε προφυλακτήρα και πόρτα για το οποίο η Τογιότα ζήτησε 700 ευρώ για να το φτιάξει και να το βάψει...!!!
      Όταν ζητάς 35000 από κάποιον ιδιώτη μετρητά, δεν είναι εύκολο, περιορίζεις το αγοραστικό κοινό, εκτός αν οδηγήσεις τον αγοραστή με κάποιον τρόπο μέσω τράπεζας να το πάρει ,διότι αυτός που διαθέτει τα 35 μετρητά για μεταχειρισμένο, μπορεί να πάει και στα 45-50 με δόσεις και δάνειο σε καινούργιο...!!!
      Συνεπώς είναι ΛΑΘΟΣ το να βγάζουμε συμπεράσματα για την δήθεν μέτρια ή κακή μεταπώληση που έχουν τα Τογιότα από ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν αγοράστηκε στη best value τιμή του...!!
      Έχω ξαναγράψει, άποψη μου, πως για το κκ. αν κάποιος δώσει παραπάνω λεφτά από την βασική έκδοση του, active plus, στο δίλιτρο αναφέρομαι, 33000+ στο με μπροστινή κίνηση και 35000+ σε αυτό με την τετρακίνηση, είναι από την αρχή χαμένος, πόσο μάλιστα αν θελήσει να το δώσει σε ένα -δύο χρόνια..!!
      Δε φταίει καμμία Τογιότα γιαυτό, ίσα -ίσα αν δείτε άλλες μάρκες σε τι τιμές καταλήγει να πουληθεί αυτός ο συνδυασμός θα ΚΛΑΨΕΤΕ, αν και όταν πουληθεί...!!!
      Τελευταίο, έναν αγοραστή που σκέφτεται, πάντα τον προβληματίζει μία αγορά ενός τόσο καινούργιου αυτοκινήτου, διότι πιθανόν να κρύβει κάποια παγίδα, άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας...!!!

Σε όλες τις μάρκες όταν πουλάς κάτι δίλιτρο και άνω θα χάσεις πολλά περισσότερα χρήματα , είναι φυσιολογικό δεν θέλει μεγάλη ανάλυση

Κανένας δεν είπε ότι χάνει σε μεταπώληση επειδή είναι Toyota , χάνει γιατί είναι διλιτρο.

Ανεξαρτήτως μάρκας αυτό.

Δεν χρειάζονται σεντόνια για τοσο απλά πράγματα

Γιατί θεωρείτε τόσο κακό το να γράφει κάποιος την άποψη του..??!!
      Εδώ μέσα έχω διαβάσει άπειρα κατεβατά με χαζομαρούλες, αυτές δεν ενοχλούν..??!!
      Επίσης αν ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ, αυτός που το πούλησε ,έγραψε ότι δεν τη λες και καλή την πώληση του Τογιότα μετά από ένα χρόνο, ρίχνοντας την καθυστέρηση στο Τογιότα και όχι στο δίλιτρο που λες εσύ, όπως θα μπορούσε να αφορά και την τιμή αυτό..!!
      Μία πώληση είναι συνάρτηση πάρα πολλών παραγόντων, δεν είναι απλά καλή ή κακή επειδή είναι Τογιότα.
      Όμως όταν βλέπουμε ότι τα Τογιότα μεταπωλούνται σαν στραγάλια ως μεταχειρισμένα, ειδικά οι μικρομεσαίες κατηγορίες ,δεν γίνεται να βγάζουμε αιθαίρετα συμπεράσματα...!!!
      Αν όμως διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά θα δεις ότι αναφέρω όλους τους λόγους που αργεί μία τέτοιου είδους πώληση, διάβασε λίγο ξανά, αντί να σε ενοχλεί αυτό που αποκαλείς σεντόνι...!!!
      Το ξέρω ότι ζούμε σε εποχές που οι άνθρωποι εκφράζονται πλέον με κραυγές και συνθήματα, ο λόγος είναι δύσκολος ,βαρετός και απαιτεί και μόρφωση και κοινωνική που λείπει από κάποιους εδώ μέσα, αλλά και επιστημονική ,φτάσαμε στο σημείο να ζορίζονται για να διαβάσουν 10 σειρές και να εκνευρίζονται, αν δεν μιλήσεις με κραυγή, σύνθημα, ή με μαγκιά παραπανίσια.
      Σόρρυ που σας το χαλάω, εφόσον δεν θέλεις αγνόησε με ,μην παραπονιέσαι για το ότι κουράστηκες για να με διαβάσεις, δεν είναι υποχρεωτικό, όπως εγώ αγνοώ κάποιους που εκφράζονται προσβλητικά χωρίς συστολή, θεωρώντας εαυτούς μάγκες...!!!
      Εκείνοι που έχουν όντως το δικαίωμα να με παρατηρήσουν , είναι αυτοί που διευθύνουν αυτό το σάιτ και προς το παρόν δεν μου είπε κάποιος ότι ενοχλείται από αυτά που χαρακτηρίζετε ως σεντόνια..!!
      Από την άλλη πλευρά βλέπεις ότι υπάρχουν και κάποιοι που διαβάζουν καλά και μετά μιλάνε.
      Το καλύτερο από όλα θα ήταν να μπορούμε να γράφουμε την άποψη μας, χωρίς να προσβάλλουμε, πράγμα δύσκολο, ειδικά όταν υπάρχει η ανωνυμία και η εικονική δύναμη που μας παρέχει αυτή...!!!
      Για να το καταλάβεις αυτό καλά, ένα απλό παράδειγμα,
      είναι πολύ πιο σημαντικό το να μην πετάξεις ένα σκουπίδι από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου όταν σε βλέπουν όλοι, ή όταν είσαι μόνος σου σε μια ερημιά..???!!!
      Είναι πολύ πιο σπουδαίο το να βρεις ένα πορτοφόλι γεμάτο στο δρόμο χωρίς να σε δει κανείς και να το παραδώσεις, ή αν το βρεις μέσα σε ένα χώρο που ελέγχεται από 30 κάμερες...???!!!
      Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα, όπως έγραψες......

T
      terryp117
    • RE: Toyota Corolla 2019

@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:

@piliourits said in Toyota Corolla 2019:

Αυτή τη στιγμή, προσφέρεται στον μέσο Έλληνα οδηγό, το ποιο χαμηλής κατανάλωσης αυτοκίνητο της αγοράς, ΑΥΤΟΜΑΤΟ, με αξιοπρεπή οδική συμπεριφορά, με εξοπλισμό κι εμφάνιση άνω του μετρίου, από εταιρεία που δίνει μεγάλη πραγματική εγγύηση κι έχει καλά οργανωμένο δίκτυο, σε ανταγωνιστική τιμή.

Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω ότι πλέον δεν έχει απλά αξιοπρεπεή οδική συμπεριφορά αλλά πάρα πολύ καλή, ίδια με τα κορυφαία της κατηγορίας. Επίσης έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και άνεση, κάτι εξαιρετικά σημαντικό σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Επίσης έχει αρκετά άνω του μετρίου εξοπλισμού, τουλάχιστον η έκδοση που πήρα στην -τότε- χαμηλή τιμή.

ΧΘΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ,που επικαλείσαι..!!
      Ήταν για μένα μεγάλη έκπληξη η αντίδραση του αυτοκινήτου σε μια δύσκολη στιγμή.
      Βγήκε στο δρόμο από το πουθενά ένα σκυλί,πήγαινα με περίπου 100-110,και με ανάγκασε για να το αποφύγω από ένστικτο για να μη το χτυπήσω να κάνω μία σχετικά λάθος οδηγική κίνηση όσο καλύτερα μπορούσα αφήνοντας το φρένο κάποια στιγμή για να μην τουμπάρω.Διότι φρέναρα πολύ δυνατά και έπιασε το ΑΒS στρίβοντας παράλληλα το τιμόνι για να πάω αριστερά και να του δώσω χρόνο να περάσει το δρόμο,αφού μου βγήκε από αριστερή μεριά.Ήμουν σε έναν επαρχιακό δρόμο στα ορεινά προς Πολύγυρο από Θεσσαλονίκη λίγο πριν τον Άγιο Πρόδρομο. Οι ντόπιοι καταλαβαίνουν.
      Νομίζω πως αν είχα το προηγούμενο μου αυτοκίνητο Κασκάι ίσως και να τουμπάριζε.Η ταχύτητα μου κόπηκε στα 50-60 περίπου,το σκυλάκι πέρασε αφού τα έχασε στην αρχή,περίπου 3-4 μέτρα μπροστά μου και εγώ συνέχισα το δρόμο μου.
      Οδηγώ περίπου 50 χρόνια αυτοκίνητα και μηχανές,τόσο κοντά στο να χτυπήσω ζώο δεν έφθασα ποτέ.
      Το αυτοκίνητο αντέδρασε ΑΨΟΓΑ στην πίεση και όσο ζω δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά αυτοκίνητο με σοβαρό κριτήριο παρά μόνο την ΟΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ σαν πρώτο και κορυφαίο στοιχείο..!!
      ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ για μένα η αντίδραση του.
      Και φοράω ακόμα τα Μπρίτζεστοουν ,αυτά τα ecopia με 16άρα ζάντα...!!!

T
      terryp117

Σας διάβασα προσεκτικά όλους .
      Η άποψη μου είναι πως δε γίνεται να βγάλουμε ένα αυτοκίνητο κακό ή μέτριο επειδή δεν χωράνε κάποια καθίσματα για τα παιδιά..!! Το kuga κατά την άποψη μου πέρασε και δεν ακούμπησε το ΚΚ στα πάντα...!!
      Για το μειονέκτημα δε του δίλιτρου που γράφει κάποιος, δεν έχω δει πολλά δίλιτρα τζιπάκια να καταναλώνουν κάτω από 6 λίτρα στα 100 χλμ. Κάνω πολύ συχνά μία επαρχιακή διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Έδεσσα στο βουνό ,περίπου 250 χλμ. με επιστροφή. Όσο γρήγορα και να το πήγα η μέση κατανάλωση είναι 5 λίτρα στα 100 χλμ...!!! Σε 2-3 μήνες εφόσον τόσο πολύ το σκέπτεται κάποιος , κάνει απόσβεση των 440 ευρώ που είναι ο φόρος, από τη διαφορά στα καύσιμα ..!!
      Τώρα αν βγείτε στην Εθνική και θέλετε να πάτε με 150-160 για όσο μπορείτε με ασφάλεια, εκεί δεν το δοκίμασα ακόμα , αλλά υποθέτω πως όποιο αυτοκίνητο και να βάλετε με τέτοιες συνθήκες θα κάψει αρκετά, από 8-9 λίτρα στα 100 χλμ. μέχρι και 12 για τζιποειδές ,πάνω δε από τα 140 ,αν σας καταγράψει και κάποια κάμερα, ίσως θα ψάχνετε το δίπλωμα σας..!!
      Αν κάποια στιγμή καταργηθεί ο φόρος ακόμα καλύτερα,δεν αποτελούν όμως φόβητρο τα 2000 κυβικά του ,ώστε να σε οδηγήσουν στα 1800 με τα μειονεκτήματα του. Άσε που φεύγει σαν πύραυλος και προσπερνάει σαν μηχανάκι..!!
      Σε αυτό το αυτοκίνητο για μένα , τα 2000 κυβικά είναι μονόδρομος, τα 1800 είναι λάθος επιλογή, αυτή είναι η γνώμη μου.
      Από τον Μάρτιο έχω κάνει 10000 χλμ., όσες φορές και να κοίταξα λάδια, υγρά κ.λπ, δεν έλειπε ούτε σταγόνα..!! Μηχανικά είναι άψογο, εκτός του ότι ταξιδεύει υπέροχα.
      Υποθέτω ότι το δίλιτρο μοτέρ καταπονείται ελάχιστα..!!
      Υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα που έχουν μεγαλύτερους ίσως χώρους στην κατηγορία, αν αυτό είναι το ζητούμενο μόνο, τότε πιθανότατα δεν σας κάνει το ΚΚ...!! Αν όμως θέλετε ένα δίλιτρο τζιποειδές που να καταναλώνει σαν χιλιάρι , να ταξιδεύει υπέροχα και να είναι σούπερ αξιόπιστο και κατασκευασμένο στην Ιαπωνία με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμα και σήμερα, τότε πάτε στο ΚΚ.!!
      Έχω το active plus το τετρακίνητο. Το μόνο που θα αλλάξω τώρα τον χειμώνα είναι τα ελαστκά, που θα πάω σε 4 εποχών για μα μην έχω θέμα με τα χιόνια, να μη χρειάζομαι χιονοκουβέρτες. Το έχω δει σε πολλά τεστ και πάει σούπερ..!! Crossclimate 2 , ή Allseason contact 2 , Μισελέν η Κοντινένταλ οι κορυφαίες επιλογές..!!

T
      terryp117

Latest posts made by terryp117

@exhorder-0 said in Toyota Corolla Cross:

Μια ερώτηση γενικότερου ενδιαφέροντος προς τους κατόχους δεδομένου ότι έχει περάσει και ένα χρονικό διάστημα από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το αμάξι: στο ταξίδι είναι ένα άνετο αμάξι; Νιώθει κανείς ότι "καταπίνει" τα χιλιόμετρα που λέμε; Είναι οκ για μια 4μελη οικογένεια (με λογικές απαίτησεις σε αποσκευές);

ΑΝ μπορείς οικονομικά ή διαθέτεις τόσα, πήγαινε σε τετρακίνητο active plus , η καλύτερη επιλογή για τα λεφτά της, κρατάει πολύ καλά στο δρόμο λόγω και τετρακίνησης για τα κιλά του και το τζιποειδές του ,αν όχι πάλι την active plus προτείνω σε 1,8 , εκεί όμως χάνεις την άνεση της πίσω ανεξάρτητης ανάρτησης που δεν είναι πλέον σαν μαγικό χαλί το αυτοκίνητο.
      Ας μη σε φοβίζουν τα 2000 κυβικά και ο φόρος ,θα τα βγάλεις πολύ γρήγορα από την κατανάλωση, εκτός αν σκέπτεσαι να το πουλήσεις
      σε 2-3 χρόνια, εκεί θα χάσεις...!!!
      Οι επιπλέον εκδόσεις για μένα είναι πεταμένα λεφτά, προσωπική άποψη, ειδικά σε Τογιότα...!!!
      Το δίλιτρο έρχεται πλέον με 20 άλογα λιγότερα, το γιατί δεν ξέρω.
      Και προσοχή τα Τογιότα κλέβονται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ, όπως και πολλά άλλα αυτοκίνητα που δεν έχουν κλειδί πλέον...!!!
      Απαιτείται ένας καλός Ρώσικος συναγερμός και όχι αυτά τα χαζοκούτια που βάζουν ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ως δώρο στις αντιπροσωπείες....!!!

Είναι suv, είναι Toyota άρα το ‘κρατάει πολύ καλά’ δεν το καταλαβαίνω αν δεν κάνει off roading ή οδήγηση σε χιόνι, δηλαδή πόσο καλά πρέπει να κρατάει πια ένα αυτοκίνητο με οικογενειακό προσανατολισμό που απλά θα πάει από το Α στο Β με νόμιμη ταχύτητα και ήρεμη οδήγηση καθώς δεν προδιαθέτει για κάτι άλλο;

Αναφορικά με το 2000cc είμαι της άποψης ότι ο φόρος θα πληρωθεί είτε κουνηθεί το αμάξι είτε όχι ενώ η βενζίνη θα πληρωθεί μόνο αν κινείται οπότε ο 1.8 παραμένει ευέλικτος και οικονομικός με κάποια θυσία στους ίππους που για τέτοιου προσανατολισμού αμάξι μπορεί οι παραπάνω ίπποι να είναι Overkill (good to have μόνο). Για την ανάρτηση συμφωνώ 100%.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, αν δεις το πως ενεργοποιείται η τετρακίνηση, όταν στρίβεις π.χ. με λίγα παραπάνω θα καταλάβεις,
      Έβαλα στην οθόνη την λειτουργία, να βλέπω πότε εμπλέκεται δηλαδή και εκεί συνειδητοποίησα αυτό που ένοιωθα πιέζοντας το , όταν έβλεπα την τετρακίνηση να ενεργοποιείται αυτόματα.
      Αυτό δεν είναι υποχρεωτικό βέβαια να το κάνεις ,μπορεί όμως να σε γλυτώσει αν γλιστρήσεις π.χ. κάποια στιγμή, λόγω κακής ασφάλτου, βροχής, κ.λπ...., σε επαναφέρει πιο εύκολα.
      Εννοείται ότι όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα πλέον, προχώρησαν στην τετρακίνηση από το 1980 με τα Άουντι κουάτρο και την Γαλλίδα Μουτόν, γιατί προφανώς κρατάνε καλύτερα, δεν μπορεί και στα απλά αυτοκίνητα να μην ισχύει αυτό, όσο χαλαρά και να πηγαίνουν...!!!
      Δεν το συγκρίνω με σπορ αυτοκίνητα, για τζιποειδή μιλάω, εμένα μου έδωσε αυτή την εντύπωση, ότι αναλογικά με το τι είναι μου εμπνέει εμπιστοσύνη σε ότι αφορά τα κρατήματα του.
      Άλλωστε για βόλτες και ταξίδια το πήρα και όχι για καγκουριές..!!
      Πρέπει να έχει κάποιος και την ικανότητα, την εμπειρία και τη λογική, να αντιλαμβάνεται το τι έχει στα σκέλια του.
      Το 4Χ4 δεν είναι μόνο για χιόνια και λάσπες, το είδα στην πράξη..!!
      Όσο για τα 198 άλογα, αν έχεις την εμπειρία μπορεί να τα χρειαστείς κάποια στιγμή, να σε βοηθήσουν, αχρείαστα να είναι.
      Επίσης η Τογιότα δίνει διαφορά κατανάλωσης του 1,8 με το δίλιτρο 4Χ4 νομίζω μόνο μισό λίτρο στα 100 χλμ. .
      Πιστεύω ότι προηγούνται οι ανάγκες και τα θέλω του καθενός για το ποιο θα επιλέξει, εγώ έγραψα την άποψη μου, προφανώς την υποκειμενική, προσπάθησα να είμαι όσο πιο δίκαιος για τις διαφορές του 1,8 με το δίλιτρο και ειδικά το 4Χ4, τις βασικές.
      Τα άλογα είναι πάντα άλογα, καλύτερα να τα έχεις ,αλλά και να ξέρεις που και πως θα τα αξιοποιήσεις αν χρειαστεί.
      Στην προσπέραση π.χ. σε αφήνει πολύ λιγότερο εκτεθειμένο στο απέναντι ρεύμα, πράγμα που σε βοηθάει να την κάνεις πιο εύκολα, μειώνοντας φυσικά και τον κίνδυνο.
      Αν ξέρεις να οδηγείς χωρίς ανόητο ρίσκο, βλακώδεις εγωισμούς κ.λπ., εννοείται ότι και τα 140 άλογα είναι υπεραρκετά...!!!
      Οπότε προηγούνται τα θέλω του καθενός, η τσέπη του και οι ανάγκες του, σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε.

T
      terryp117

@exhorder-0 said in Toyota Corolla Cross:

Μια ερώτηση γενικότερου ενδιαφέροντος προς τους κατόχους δεδομένου ότι έχει περάσει και ένα χρονικό διάστημα από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το αμάξι: στο ταξίδι είναι ένα άνετο αμάξι; Νιώθει κανείς ότι "καταπίνει" τα χιλιόμετρα που λέμε; Είναι οκ για μια 4μελη οικογένεια (με λογικές απαίτησεις σε αποσκευές);

ΦΙΛΕ, το corolla cross άργησε λίγο να έρθει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, οπότε δεν το λες και παλιό, το λίφτινγκ έρχεται άμεσα από ότι λένε, αυτά ίσως λόγω του ότι κατασκευάζεται στην Ιαπωνία ,πράγμα που δεν πρέπει να το παραβλέπουμε...!!!
      Έχω κάνει 27000 χλμ. σε ένα χρόνο και 3 μήνες σχεδόν όλα σε ταξίδι εκτός πόλης.
      Κάνω 270 χλμ. περίπου δύο φορές ανά εβδομάδα σε Εθνική και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Πριν είχα για 3 χρόνια το 1,8 το hatchback με τα 122 άλογα, τώρα το δίλιτρο με τετρακίνηση και τα 198.
      Η οικογένεια μου έχει και Μερσεντές Ε του 2020-21 ,αυτό στο γράφω για να σου πω ότι έχω μέτρο σύγκρισης με ακριβότερα αυτοκίνητα.
      Το corolla cross ταξιδεύει καταπληκτικά, με πολύ άνεση, είναι πολύ ευχάριστο και ξεκούραστο οι 4 μέσα παίζουν μπάλλα...!!!
      Λίγους συμβιβασμούς απαιτεί με το πόσες βαλίτσες θα μεταφέρεις, δεν έχει δηλαδή μεγάλους χώρους γιαυτό, απλά ικανοποιητικούς.
      Δεν συγκρίνεται εννοείται με τίποτε με το πολύ χαμηλό hatchback, το οποίο είναι πληκτικό και πολλές φορές επικίνδυνο για τους Ελληνικούς δρόμους αφού απέχει από το έδαφος μόνο 11 πόντους...!!!
      Η τετρακίνηση του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στα κρατήματα, δεν συμπεριφέρεται όπως τα απλά τζιποειδή, το πήρα επίτηδες με 17άρες ζάντες επειδή έψαχνα την άνεση ,έχω πάντα την πίεση των ελαστικών στο 31 αντί για 33 που προτείνει η Τογιότα και ταξιδεύει σαν Σιτροέν, βοηθούμενο και από την πολλή καλή ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων...!!!
      Πριν το πάρω ,έκανα αρκετές φορές τεστ με το chr, ούτε στην οδική συμπεριφορά μοιάζουν ,ούτε με τίποτε στην άνεση και τους χώρους, άσε που δεν εύρισκα εύκολα δίλιτρο, πόσο μάλλον τετρακίνητο.
      Το chr είναι πιο σφικτό, πιο σπορτίβικο, αλλά και πολύ πιο πληκτικό ,ειδικά για τετραμελή οικογένεια δεν θα το πρότεινα με τίποτε..!!
      Πιο νεανικό αυτοκίνητο, προτιμότερο για ζευγάρι που ακόμα ψάχνεται με βόλτες , ταξίδια και λίγο μούρη...!!!
      ΑΝ μπορείς οικονομικά ή διαθέτεις τόσα, πήγαινε σε τετρακίνητο active plus , η καλύτερη επιλογή για τα λεφτά της, κρατάει πολύ καλά στο δρόμο λόγω και τετρακίνησης για τα κιλά του και το τζιποειδές του ,αν όχι πάλι την active plus προτείνω σε 1,8 , εκεί όμως χάνεις την άνεση της πίσω ανεξάρτητης ανάρτησης που δεν είναι πλέον σαν μαγικό χαλί το αυτοκίνητο.
      Ας μη σε φοβίζουν τα 2000 κυβικά και ο φόρος ,θα τα βγάλεις πολύ γρήγορα από την κατανάλωση, εκτός αν σκέπτεσαι να το πουλήσεις
      σε 2-3 χρόνια, εκεί θα χάσεις...!!!
      Οι επιπλέον εκδόσεις για μένα είναι πεταμένα λεφτά, προσωπική άποψη, ειδικά σε Τογιότα...!!!
      Το δίλιτρο έρχεται πλέον με 20 άλογα λιγότερα, το γιατί δεν ξέρω.
      Και προσοχή τα Τογιότα κλέβονται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ, όπως και πολλά άλλα αυτοκίνητα που δεν έχουν κλειδί πλέον...!!!
      Απαιτείται ένας καλός Ρώσικος συναγερμός και όχι αυτά τα χαζοκούτια που βάζουν ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ως δώρο στις αντιπροσωπείες....!!!

T
      terryp117

@lap said in Toyota Corolla Cross:

Σε πειράζω.... Καλά κάνεις. Γενικά τα έχουν βάλει στο μάτι τα Toyota

Προφανώς , επειδή είναι πολλά ασχολήθηκαν οι κλέφτες και έχουν βρει τρόπους να τα κλέβουν..!!
      Οι παραγγελίες, κ.λπ.....,όπου έχει ζήτηση γίνονται...!!!
      Πάντα τα πιο δημοφιλή έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση...!!!
      Τι να ψάχνουν Μερσεντές 500σάρες..??!!
      Έχουμε και από αυτά που έβαλες φωτό, έναν αλητάμπουρα , ένα γκόνλτεν ριτρίβερ, αυτό ούτε να δαγκώνει δεν ξέρει, μόνο τις μπριζόλες, δύο τσομπανόσκυλα,ένα μαλτέζ, ένα αγνώστου προελεύσεως μεγαλόσωμο, ένα μπιγκλ γέρο και ένα εκπαιδευμένο καλά μαλινουά, αυτό φτάνει αν ξέρεις τι σημαίνει μαλινουά...!!!
      Τα ντόμπερμαν δεν τα πάμε, κυκλοφορούν φήμες γιαυτά...!!!

T
      terryp117

IGLA με ένα μπαστούνι ?

'Οσο πιο πολλά εμπόδια βάλεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να πάει στο επόμενο αυτοκίνητο ο κλέφτης.
      Προσωπικά έχω ένα μπαστούνι, αποκλείω και το keyless entry που είπε ο φίλος από πάνω , το βάζω σε γκαράζ, έχουμε και το απ της Τογιότα που είναι περίπου σαν ταγκ, έχω και μία ασφάλεια ολική και μερική κλοπής, έχω βάλει και δύο μπουλόνια που κλειδώνουν σε κάθε ζάντα, ε τι άλλο να κάνω..??!!
      Σε μία απουσία όμως πολλών ημερών δεν θα ήταν και τόσο φοβερό το να βγάλουμε μία κεντρική ασφάλεια, στο κουτί τους έχουμε πρόσβαση σε μισό ένα λεπτό το πολύ...!!!
      Πατώντας συνεχόμενα στο χειριστήριο την κλειστή κλειδαριά, πατάμε ταυτόχρονα 2 φορές την ανοιχτή γρήγορα. Θα αναβοσβήσει το λαμπάκι 4 φορές ,το αυτοκίνητο εννοείται θα κλειδώσει, αλλά το κλειδί σου θα σταματήσει να εκπέμπει προς το αυτοκίνητο σήματα, τα οποία βλέπουν ασύρματα οι κλέφτες και αντιγράφουν το κλειδί μας...!!!
      Οπότε δεν χρειάζεται και αυτή η θήκη που υποτίθεται ότι εγκλωβίζει την εκπομπή σήματος, πράγμα που είναι αβέβαιο και εξαρτάται από την ποιότητα της θήκης αυτής, faraday το είπε ο φίλος.
      Για τους συναγερμούς που όντως ξαποστέλνουν τις μπαταρίες ,συμφωνώ κι εγώ, τους θεωρώ αμφίβολους στο πόσο καλό θα κάνουν, αυτός που μας βάζει η αντιπροσωπεία, αν τον συνδέσουμε και με την κόρνα νομίζω ότι αρκεί.
      Όσοι έχετε κινητό apple μπορείτε να προσθέσετε ένα ταγκ, είναι καλό,
      θα μπορούσε να σας δείξει που είναι το αυτοκίνητο σας εάν δεν μπει σε κανένα δεύτερο υπόγειο...!!!

T
      terryp117

Δεν βλέπω ενδιαφέρον, όπως δεν βλέπω να κατανοείτε κάποιοι το πόσο εύκολο είναι το να κλαπεί το Τογιότα μας, κκ, χάτσμπακ, Γιάρις ,Ραβ, κ.λπ....κ.λπ.... ή Λέξους...!!!
      Όσοι είστε κάτοχοι παιδιά, ενημερωθείτε, το αυτοκίνητο κλέβεται σε ένα λεπτό, χωρίς να ακουστεί τίποτε...!!
      Ο πιο κουφός τρόπος , παρεμβαίνουν στο μπροστινό φανάρι και στο can bus.
      Ήδη στις ΗΠΑ κυκλοφορεί αντικλεπτικό που κουμπώνει στο φανάρι για αποφυγή της κλοπής.
      Η Τογιότα επίσης έχει στο χειριστήριο, έναν τρόπο που νεκρώνει το χειριστήριο και δεν το αφήνει να εκπέμψει σήμα επικοινωνίας στο αυτοκίνητο, ώστε να αντιγραφεί, άλλος τρόπος αυτός κλοπής...!!!
      Το χειριστήριο μας όπως ασύρματα εκπέμπει σήματα επικοινωνίας με το αυτοκίνητο, έτσι ασύρματα διαβάζεται και από τους κλέφτες.
      Όμως γιαυτό υπάρχουν τρόποι να γλυτώσουν οι ιδιοκτήτες, υπάρχει θήκη που αποτρέπει την επικοινωνία μάλλον από κάποιο μέταλλο που μονώνει ,αλλά και κλείδωμα πατώντας το χειριστήριο με κάποιον τρόπο συνδυασμών στα κουμπιά.
      Καλύτερος τρόπος από το βγάλεις μία κεντρική ασφάλεια δεν υπάρχει...!!! Ούτε ένα λεπτό,φεύγει μόνο με γερανό, και δεν ξεκλειδώνει παρά μόνο με θόρυβο, σπάσιμο τζαμιών και χτύπημα του συναγερμού...!!!

T
      terryp117

Θέλω να ρωτήσω ,ποιος γνωρίζει το ποια ασφάλεια θα ήταν καλύτερο να αφαιρεθεί σε μακροχρόνια απουσία μας, ώστε να μην παίρνει μπροστά το κκ...!!!IMG_3182.JPEG

T
      terryp117

@supergeorge said in Toyota Corolla Cross:

Έχει κάποιος εμπειρία από από κάποια αντιπροσωπεία στη βόρειο Ελλάδα πλην Θεσσαλονίκης; Τείνω προς Viokar στο Κιλκίς, διαβάζω και καλά σχόλια στο maps, αλλά δεν ξέρω κάποιον προσωπικά που να πήρε από εκεί.

Λογικά αύριο θα το κλείσω, τελικές επιλογές ήταν αυτό και το model 3, αλλά αποφασίσαμε να μην πάμε σε ηλεκτρικό.

Μη δίνεις και μεγάλη σημασία στα σχόλια, κάποια θα μπορούσαν να είναι από ανταγωνιστές να θάβουν, ή κάποια άλλα από συγγενείς και να υμνούν...!!!
      Από αυτά που έχω πάθει, όπου και να πας να είσαι προετοιμασμένος να τους υποδείξεις αυτά που θέλεις εσύ και όχι αυτά που προτείνουν αυτοί...!!!
      Εννοείται στα πλαίσια του εφικτού, όχι και να υποδείξεις τι να κάνουν και τι όχι, πάντα με βάση το μάνουαλ..!!
      Π.χ. αν δεν θέλεις υγρά στους υαλοκαθαριστήρες μην πληρώσεις τζάμπα, όσο λίγα και να είναι τα χρήματα, αν θέλεις λάδια 0-16 που έγινε ολόκληρο θέμα εδώ μέσα, ζήτα από πριν ένα πεντόλιτρο που είναι πολύ φθηνότερο και πες τους το ...!!
      Και προπαντός να είσαι πάνω από το κεφάλι τους ΔΥΣΤΥΧΩΣ, διότι μόνο έτσι θα γίνει το καλύτερο για το αυτοκίνητο σου, πίστεψε με.
      Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο την Τογιότα, αλλά όλες τις αντιπροσωπείες, εκεί επιτόπου να σε νοιώθουν...!!!
      Και θύμισε τους αν ξεχάσουν την κάρτα καυσαερίων, γιατί πρέπει να τη βγάλουμε παρά το υβριδικό, εδώ γελάμε, το πρόστιμο είναι 200 ευρώ...!!!
      Είμαι παθών, γιαυτό σου τα γράφω όλα αυτά.
      Εκτός αν είσαι ματσό , άπλας και το δείχνεις, μοιράζεις χρήμα και δεν ασχολείσαι με μπανάλ πράγματα...!!!
      Δες καλά το μάνουαλ πριν πας για σέρβις, θα σε βοηθήσει πολύ, κατέβασε και το μέιλ που αναφέρεται στο σέρβις και δες τις εργασίες και τις τιμές...!!!

T
      terryp117

Σε όλες τις μάρκες όταν πουλάς κάτι δίλιτρο και άνω θα χάσεις πολλά περισσότερα χρήματα , είναι φυσιολογικό δεν θέλει μεγάλη ανάλυση

Κανένας δεν είπε ότι χάνει σε μεταπώληση επειδή είναι Toyota , χάνει γιατί είναι διλιτρο.

Ανεξαρτήτως μάρκας αυτό.

Επίσης αν ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ, αυτός που το πούλησε ,έγραψε ότι δεν τη λες και καλή την πώληση του Τογιότα μετά από ένα χρόνο, ρίχνοντας την καθυστέρηση στο Τογιότα και όχι στο δίλιτρο που λες εσύ, όπως θα μπορούσε να αφορά και την τιμή αυτό..!!
      Μία πώληση είναι συνάρτηση πάρα πολλών παραγόντων, δεν είναι απλά καλή ή κακή επειδή είναι Τογιότα.
      Όμως όταν βλέπουμε ότι τα Τογιότα μεταπωλούνται σαν στραγάλια ως μεταχειρισμένα, ειδικά οι μικρομεσαίες κατηγορίες ,δεν γίνεται να βγάζουμε αιθαίρετα συμπεράσματα...!!!
      Αν όμως διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά θα δεις ότι αναφέρω όλους τους λόγους που αργεί μία τέτοιου είδους πώληση, διάβασε λίγο ξανά, αντί να σε ενοχλεί αυτό που αποκαλείς σεντόνι...!!!
      Το ξέρω ότι ζούμε σε εποχές που οι άνθρωποι εκφράζονται πλέον με κραυγές και συνθήματα, ο λόγος είναι δύσκολος ,βαρετός και απαιτεί και μόρφωση και κοινωνική που λείπει από κάποιους εδώ μέσα, αλλά και επιστημονική ,φτάσαμε στο σημείο να ζορίζονται για να διαβάσουν 10 σειρές και να εκνευρίζονται, αν δεν μιλήσεις με κραυγή, σύνθημα, ή με μαγκιά παραπανίσια.
      Σόρρυ που σας το χαλάω, εφόσον δεν θέλεις αγνόησε με ,μην παραπονιέσαι για το ότι κουράστηκες για να με διαβάσεις, δεν είναι υποχρεωτικό, όπως εγώ αγνοώ κάποιους που εκφράζονται προσβλητικά χωρίς συστολή, θεωρώντας εαυτούς μάγκες...!!!
      Εκείνοι που έχουν όντως το δικαίωμα να με παρατηρήσουν , είναι αυτοί που διευθύνουν αυτό το σάιτ και προς το παρόν δεν μου είπε κάποιος ότι ενοχλείται από αυτά που χαρακτηρίζετε ως σεντόνια..!!
      Από την άλλη πλευρά βλέπεις ότι υπάρχουν και κάποιοι που διαβάζουν καλά και μετά μιλάνε.
      Το καλύτερο από όλα θα ήταν να μπορούμε να γράφουμε την άποψη μας, χωρίς να προσβάλλουμε, πράγμα δύσκολο, ειδικά όταν υπάρχει η ανωνυμία και η εικονική δύναμη που μας παρέχει αυτή...!!!
      είναι πολύ πιο σημαντικό το να μην πετάξεις ένα σκουπίδι από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου όταν σε βλέπουν όλοι, ή όταν είσαι μόνος σου σε μια ερημιά..???!!!
      Είναι πολύ πιο σπουδαίο το να βρεις ένα πορτοφόλι γεμάτο στο δρόμο χωρίς να σε δει κανείς και να το παραδώσεις, ή αν το βρεις μέσα σε ένα χώρο που ελέγχεται από 30 κάμερες...???!!!

Όσο μεγάλα σεντόνια και αν γράψεις το ότι κάτι που είναι δίλιτρο δεν έχει καλή μεταπώληση δεν αλλάζει είτε είναι Toyota είτε ότι θες . Δεν με ενοχλεί το σεντόνι σου πάντως, γράψε οσο μεγάλα θες, δημοκρατία έχουμε φίλε μου, αλιμονο. Άλλο ότι το σχολίασα αλλο το ότι με ενοχλεί, δεν είναι κακο.Τα Toyota είναι από τα καλύτερα στην μεταπώληση δεν διαφωνησα παντως ποτέ σε αυτό. Αλλά τα διλιτρα και πάνω ελάχιστοι τα θέλουν οπότε δεν έχουν ζήτηση για να έχουν καλή μεταπώληση. Τόσο απλό είναι . Αν θες γράψε και 80000 λέξεις να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις δεν με πολύνοιαζει. Και γω γράφω σεντόνια αν κρίνω κάτι σημαντικό όμως όχι για χαζομαρουλες που δεν θεωρώ ότι χρειάζεται

Διαβάζω και σεντόνια με ευχαρίστηση πάντως εάν λένε κάτι σημαντικό και όχι αμπελοφιλοσοφιες για το αν βρεις πορτοφόλι τι θα κάνεις όταν μιλάμε για μεταπώληση αυτοκινήτου

Έγραψα πάνω από 2 φορές ότι ένας σημαντικός παράγοντας που δυσκολεύει την πώληση ενός κκ. είναι και τα 2000 ΚΥΒΙΚΑ...!!!
      Τα παραδείγματα σου τα παρέθεσα μήπως και καταλάβεις κάποια πράγματα, αλλά δυστυχώς το μόνο που είδες ήταν οι αμπελοφιλοσοφίες, οπότε ας το κλείσουμε το θέμα εδώ φιλικά, κρατώντας ο καθένας τις απόψεις του, με το δικαίωμα ελπίζω να μπορεί να τις καταθέτει χωρίς να τον προσβάλλουν.......

Και σε αυτό συμφώνησα σε κάποια άλλα που γράφεις όχι .

Καταλαβαίνω περισσότερα από ότι νομίζεις.

Φιλικά γράφω πάντα έτσι και αλλιώς δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν ούτε έχω βάλει κανέναν block list.

Δεν νομίζω ότι σε πρόσβαλα ποτέ , ούτε έγραψα ποτέ ότι δεν μπορείς να γράφεις την γνώμη σου ελεύθερα . Και σεντόνια μπορείς να γράφεις για κάτι που θέλει 1 ή 2 προτάσεις κανονικά. Δικαίωμα σου είναι. Ότι θες μπορείς να γράψεις.

Φίλε, η χαλιναγώγηση ολόκληρων λαών, οφείλεται στον πειθαναγκασμό που έρχεται με τα παραδείγματα που σου παρέθεσα και τα χαρακτήρισες ως ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ...!!
      Η λοιπόν δεν τα κατάλαβες, ή τα απαξιώνεις βλέποντας τα πολύ επιφανειακά..
      Δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο Γερμανός π.χ., ή ο Άγγλος στη χώρα του τρέμει τον νόμο και όταν έρχεται εδώ ξεσαλώνει και τα κάνει όλα λίμπα...??!!
      Το ίδιο είναι να λειτουργείς σαν να σε βλέπουν όλοι, από το να φοβάσαι και να το κάνεις επειδή υπάρχει η τιμωρία..??!!
      Είναι λοιπόν ο Άγγλος π.χ. καλύτερος πολίτης επειδή του παρακολουθούν και την κωλοτρυπ..........όλο το εικοσιτετράωρο, ή ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να είναι από φόβο..??!!
      Σκέφθηκες ποτέ ποια είναι τα αποτελέσματα όλων αυτών..??!!
      Κάποια στιγμή βρισκόμουν ψηλά στη Βρέμη, Βορράς με νοοτροπία φουλ Βορειοευρωπαική , δεν είναι Βαυαρία για παράδειγμα ,ένας δρόμος άδειος για μισό χλμ., το φανάρι πράσινο για τα αυτοκίνητα και δεν φαινόταν τίποτε μακριά..!!
      15 Γερμανοί στο πεζοδρόμιο περίμεναν να ανάψει για τους πεζούς.
      Εγώ γελώντας και κοροιδεύοντας πέρασα, μάντεψε τι έγινε...!!
      Πέρασαν πίσω μου με τη μία όλοι γελώντας κι αυτοί...!!!
      Βγάλε συμπεράσματα.
      Πριν χρόνια βρισκόμουν κάπου στην Πελοπόννησο σε ένα λιμανάκι και ήρθε ένα γκρουπ, Ολλανδοί Βέλγοι από εκεί πάνω, να τους πάει βόλτα μία βάρκα που χωρούσε 15-20 άτομα.
      Άρχισαν να μπαίνουν με σειρά και τάξη ένας ένας, όμως πήγαινε και καθόταν ο ένας κολλητά με τον άλλον δίπλα δίπλα...!!!
      Σε μια στιγμή ακούω τον βαρκάρη να φωνάζει, ε πάτε και κανένας από την άλλη μεριά, κόντεψε να μπατάρει η βάρκα, από την πολλή πειθαρχία, κανένας δε σκέφθηκε ότι έπρεπε να κάτσει από απέναντι για να ισορροπήσουν, έπρεπε να γεμίσουν τη μία πλευρά και μετά να κάτσουν απέναντι...!!!
      Ελπίζω και πιστεύω ότι οι διαχειριστές του σάιτ, θα ανεχθούν αυτή την εκτός θέματος παρέμβαση μου, όπως ανέχθηκαν τα μπινελίκια, τις προσβολές και τους χαρακτηρισμούς που γράφηκαν σε βάρος μου, επειδή τόλμησα και είχα άποψη ..!!!

Δεν ξέρω γιατί θέλεις να μου κάνεις μαθήματα. Κάτι ψιλοξερω και σκαμπαζω . Έχω γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο και έχω δει πολλά λόγω της δουλειάς μου. Γράψε ότι θες αλλά αυτά που γράφεις είναι αμπελοφιλοσοφιες για μένα. Δεν θα έγραφα τέτοια σε ένα νήμα για το Toyota cross. Αν ήθελα να μιλήσω σε κάποιον για τέτοια θέματα μόνο από κοντά θα μπορούσα να του εξηγήσω τι έχω δει και τι έχω ζήσει για το mentality και την ψυχοσύνθεση του κάθε λαού. Να κάτσω να σας γράψω δεν θα με πάρει στα σοβαρά κανένας γι'αυτό το λέω αμπελοφιλοσοφιες είτε τα γράφεις εσύ είτε τα έγραφα εγώ

Ούτε γιατί τα έγραψα κατάλαβες , το κουράσαμε.
      Τώρα το τι έχω διαβάσει στο σάιτ του corolla cross, άστο αυτό σε πείραξε και το χαρακτήρισες...!!!
      Από τις 600 σελίδες, μέτρα πόσες είναι αμπελοβλακείες και τα ξαναλέμε...!!!
      Σε ενόχλησε όμως ο δικός μου λόγος, παρήγορο αυτό για μένα..!!
      Νάσαι καλά να συνεχίσεις τα ταξίδια, μας κάνουν σοφότερους...!!!
      Ειδικά όταν τα κάνουμε λόγω δουλειάς και όχι σαν τουρίστες.....

T
      terryp117

Ανεξαρτήτως μάρκας αυτό.

Όσο μεγάλα σεντόνια και αν γράψεις το ότι κάτι που είναι δίλιτρο δεν έχει καλή μεταπώληση δεν αλλάζει είτε είναι Toyota είτε ότι θες . Δεν με ενοχλεί το σεντόνι σου πάντως, γράψε οσο μεγάλα θες, δημοκρατία έχουμε φίλε μου, αλιμονο. Άλλο ότι το σχολίασα αλλο το ότι με ενοχλεί, δεν είναι κακο.Τα Toyota είναι από τα καλύτερα στην μεταπώληση δεν διαφωνησα παντως ποτέ σε αυτό. Αλλά τα διλιτρα και πάνω ελάχιστοι τα θέλουν οπότε δεν έχουν ζήτηση για να έχουν καλή μεταπώληση. Τόσο απλό είναι . Αν θες γράψε και 80000 λέξεις να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις δεν με πολύνοιαζει. Και γω γράφω σεντόνια αν κρίνω κάτι σημαντικό όμως όχι για χαζομαρουλες που δεν θεωρώ ότι χρειάζεται

Διαβάζω και σεντόνια με ευχαρίστηση πάντως εάν λένε κάτι σημαντικό και όχι αμπελοφιλοσοφιες για το αν βρεις πορτοφόλι τι θα κάνεις όταν μιλάμε για μεταπώληση αυτοκινήτου

Έγραψα πάνω από 2 φορές ότι ένας σημαντικός παράγοντας που δυσκολεύει την πώληση ενός κκ. είναι και τα 2000 ΚΥΒΙΚΑ...!!!
      Τα παραδείγματα σου τα παρέθεσα μήπως και καταλάβεις κάποια πράγματα, αλλά δυστυχώς το μόνο που είδες ήταν οι αμπελοφιλοσοφίες, οπότε ας το κλείσουμε το θέμα εδώ φιλικά, κρατώντας ο καθένας τις απόψεις του, με το δικαίωμα ελπίζω να μπορεί να τις καταθέτει χωρίς να τον προσβάλλουν.......

Και σε αυτό συμφώνησα σε κάποια άλλα που γράφεις όχι .

Καταλαβαίνω περισσότερα από ότι νομίζεις.

Φιλικά γράφω πάντα έτσι και αλλιώς δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν ούτε έχω βάλει κανέναν block list.

Δεν νομίζω ότι σε πρόσβαλα ποτέ , ούτε έγραψα ποτέ ότι δεν μπορείς να γράφεις την γνώμη σου ελεύθερα . Και σεντόνια μπορείς να γράφεις για κάτι που θέλει 1 ή 2 προτάσεις κανονικά. Δικαίωμα σου είναι. Ότι θες μπορείς να γράψεις.

Φίλε, η χαλιναγώγηση ολόκληρων λαών, οφείλεται στον πειθαναγκασμό που έρχεται με τα παραδείγματα που σου παρέθεσα και τα χαρακτήρισες ως ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ...!!
      Η λοιπόν δεν τα κατάλαβες, ή τα απαξιώνεις βλέποντας τα πολύ επιφανειακά..
      Δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο Γερμανός π.χ., ή ο Άγγλος στη χώρα του τρέμει τον νόμο και όταν έρχεται εδώ ξεσαλώνει και τα κάνει όλα λίμπα...??!!
      Το ίδιο είναι να λειτουργείς σαν να σε βλέπουν όλοι, από το να φοβάσαι και να το κάνεις επειδή υπάρχει η τιμωρία..??!!
      Είναι λοιπόν ο Άγγλος π.χ. καλύτερος πολίτης επειδή του παρακολουθούν και την κωλοτρυπ..........όλο το εικοσιτετράωρο, ή ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να είναι από φόβο..??!!
      Σκέφθηκες ποτέ ποια είναι τα αποτελέσματα όλων αυτών..??!!
      Κάποια στιγμή βρισκόμουν ψηλά στη Βρέμη, Βορράς με νοοτροπία φουλ Βορειοευρωπαική , δεν είναι Βαυαρία για παράδειγμα ,ένας δρόμος άδειος για μισό χλμ., το φανάρι πράσινο για τα αυτοκίνητα και δεν φαινόταν τίποτε μακριά..!!
      15 Γερμανοί στο πεζοδρόμιο περίμεναν να ανάψει για τους πεζούς.
      Εγώ γελώντας και κοροιδεύοντας πέρασα, μάντεψε τι έγινε...!!
      Πέρασαν πίσω μου με τη μία όλοι γελώντας κι αυτοί...!!!
      Βγάλε συμπεράσματα.
      Πριν χρόνια βρισκόμουν κάπου στην Πελοπόννησο σε ένα λιμανάκι και ήρθε ένα γκρουπ, Ολλανδοί Βέλγοι από εκεί πάνω, να τους πάει βόλτα μία βάρκα που χωρούσε 15-20 άτομα.
      Άρχισαν να μπαίνουν με σειρά και τάξη ένας ένας, όμως πήγαινε και καθόταν ο ένας κολλητά με τον άλλον δίπλα δίπλα...!!!
      Σε μια στιγμή ακούω τον βαρκάρη να φωνάζει, ε πάτε και κανένας από την άλλη μεριά, κόντεψε να μπατάρει η βάρκα, από την πολλή πειθαρχία, κανένας δε σκέφθηκε ότι έπρεπε να κάτσει από απέναντι για να ισορροπήσουν, έπρεπε να γεμίσουν τη μία πλευρά και μετά να κάτσουν απέναντι...!!!
      Ελπίζω και πιστεύω ότι οι διαχειριστές του σάιτ, θα ανεχθούν αυτή την εκτός θέματος παρέμβαση μου, όπως ανέχθηκαν τα μπινελίκια, τις προσβολές και τους χαρακτηρισμούς που γράφηκαν σε βάρος μου, επειδή τόλμησα και είχα άποψη ..!!!

T
      terryp117

@lap said in Toyota Corolla Cross:

Ρε συ στεφαν μάλλον δεν κατανοείς τι λέμε και επιμένεις!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ τόσο με την τιμή αλλά κυρίως με την ωφελιμότητα στην τιμή ! Για αυτό το έγραψα πιο πάνω!

Το δικο σου το Toyota στην έκδοση του για τους υποψήφιους αγοραστές δεν τους προσέφερε ουσιαστική ωφελιμότητα συγκριτικά με τη μεσαία έκδοση του. Ήταν αδιάφορα τα έξτρα πράγματα που είχε και οχι ουσιαστικά.
      Αντιθέτως το seat είχε μεγαλύτερη ωφελιμότητα από τη μεσαία έκδοση διότι όντως αυτά που διέθετε δεν τους ήταν αδιάφορα και μάλλον δεν ευρίσκε παραπλήσια στις μεσαίες εκδόσεις.

Δεν είναι τόσο θέμα τιμής όσο συνδυασμός ωφελιμότητας με τιμή.

Δηλαδη εάν το Toyota σου ήταν στα δύο λίτρα υβριδικό και τα υπόλοιπα 1.8 μη υβριδικά αυτό θα επηρεάζει την ωφελιμότητα του αγοραστή και θα πήγαινε πολύ καλύτερα παρά τα δύο λίτρα και την υψηλότερη τομή του. Από την στιγμή όμως που παίρνει το 80-90% όσων τους προσφέρεις ( και τα φθηνότερα είναι αυτόματα και υβριδικά) σε αρκετά χαμηλότερη τιμή .... δεν θα αναζητήσει αυτό το 20% και θα συμβιβαστεί.

Θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο σε αυτά που γράφεις, το οποίο έρχεται να επιτείνει αυτό που λες, ότι πλέον ακόμα και οι βασικές εκδόσεις τα έχουν σχεδόν όλα τα απαραίτητα, εκτός από κάποια ιδιαίτερα αξεσουάρ, όπως ζάντες 18-19 ιντσών, ηλιοροφές, δέρματα κ.λπ....κ.λπ......!!!
      Παράδειγμα όταν δοκίμασα και το chr , η ηλιοροφή έμαθα ότι δεν είχε σκιάδιο...!!! Στην Ελλάδα των 35-40 υπό σκιάν..?? Πόσο φιμέ να είναι...???!!!
      Τώρα για να λύσω και τις απορίες κάποιων φίλων, ας μη ξεγελιόμαστε, για να χάσεις όσο λιγότερα γίνεται , επειδή το αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση, αν δεν έχεις λεφτά για πέταμα, ή δεν θέλεις να πουλάς μούρη θεωρώντας το αυτοκίνητο ως μέσον κοινωνικής καταξίωσης, ως προέκταση του πουλιού σου , κλπ...κ,λπ...,
      τότε με την απλή λογική θα έπρεπε να κρατάει κάποιος ένα αυτοκίνητο τουλάχιστον για μία δεκαετία και αναφέρομαι στον μέσο Έλληνα και όχι σε αυτούς που βγάζουν 10+ χιλιάρικα τον μήνα...!!!
      Ο κόσμος φυσικά και το έχει καταλάβει αυτό, γιαυτό και κάθε μέρα βλέπουμε προσπάθειες των βιομηχανιών μαζί με τις κυβερνήσεις , να μας παραμυθιάζουν για πράσινα αυτοκίνητα, δίνοντας διάφορα κίνητρα ,άλλοτε πραγματικά και άλλοτε μαιμού, με προδιαγραφές Γιούρο 5, 6 και πάει λέγοντας...!!!
      Αποφάσισαν τώρα να σώσουν τη γη και αυτοί που την μολύνουν δημιουργούν και χρηματοδοτούν περιβαλλοντολογικές οργανώσεις
      για να τη σώσουν από τα δικά τους εργοστάσια που μολύνουν όλο το εικοσιτετράωρο την ατμόσφαιρα...!!! ΤΡΕΛΛΑ....!!!
      Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα, αλλά η λογική αυτό επιβάλλει, προσωπικά δεν το κατάφερα πάντα να το κάνω αυτό, να κρατάω τα αυτοκίνητα μου τουλάχιστον 10 χρόνια, αντιλαμβανόμουν όμως πως όσο πιο γρήγορα στην ημερομηνία αγοράς το έδινα και όσο πιο φορτωμένο ήταν ,πως τόσο περισσότερα θα έχανα...!!!
      Το δίλιτρο είναι δίλιτρο και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για όλες τις μάρκες στην Ελλάδα τουλάχιστον, παρότι τα 440 ευρώ βγαίνουν για πλάκα από την κατανάλωση στο κκ., περισσότερο φετίχ είναι παρά πραγματικότητα, αλλά βοήθησε και η πολιτεία προσπαθώντας να βγάλει ξίγκι από τη μύγα , στο ότι τα δίλιτρα+ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ..!!!
      Όταν όμως όπως είπες υπάρχει και το 1,8, τότε είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα, τι τον νοιάζει ή μάλλον τον βολεύει πολύ περισσότερο τον αγοραστή το 1,8 ,μόνο η τετρακίνηση κι ο πίσω άξονας με πολλαπλούς συνδέσμους το σώζει, που όντως χαρίζουν ασφάλεια και άνεση, μεγάλη διαφορά, ειδικά όταν το πιέσεις σε στροφές και κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους με κακή ποιότητα ασφάλτου, εκεί φαίνεται η διαφορά και όχι τόσο στα 58 άλογα επιπλέον, ή στο πόσο αξιόπιστο περισσότερο θα είναι το δίλιτρο με το θερμικό μοτέρ από το 1,8, εφόσον δουλεύει από ότι έχω δει σχεδόν μισό -μισό με το ηλεκτρικό..!!
      Αν κάνεις δηλαδή 300000 χλμ. τα μισά ίσως και παραπάνω θα έχουν γίνει με το ηλεκτρομοτέρ...!!!
      Τώρα πόσο καταπονείται το θερμικό με το άναψε σβήσε αυτόματα, δεν ακούσαμε 6-7 χρόνια τώρα που υπάρχει το υβριδικό κάτι..........

T
      terryp117
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ