Best posts made by Chrisk6
-
RE: Διακοπές 2025posted in Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
Κοντα ημασταν (σχετικα) με τον @gtsartsal!!

Ελαφονησος...

Οι τιμες ηταν ενα 20-30% πανω απο τα δεδομενα Αθηνας αλλα με λιγο ψαξιμο και καλα φαγαμε και περασαμε ακομα καλυτερα!!
Η Mazdaρα αστερι...για 368χλμ ακριβως 4 ωριτσες για Πουντα.
Η χαμηλοτερη μωτ που εχω κανει...
Δεν ηξερα και τα σημεια και μαζευτηκα ελαφρως!!
Αλλα 6.3 στο πηγαινε και 7.2 στο συνολο. Ενα χιλιαρικο χλμ σκαρτα βγηκανε.
Πως να πας μετα για μπανιο καπου στην Αττικη...
-
RE: Mazda CX-30posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Ενας χρονος εκλεισε και 17300 χλμ με το CX-30.
Μπορω να πω πως ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
(Μια μικρη παραφωνια το θεμα με το μοτερ του αριστερου μπροστα φαναριου που λυθηκε με αντικατασταση ολοκληρου το φαναριου μεσα στην εγγυηση).
Απολαμβανω να το οδηγω. Πρωτη φορα με αυτοκινητο εκανα τοσα χλμ σε ενα χρονο. Συνηθως με μοτοσυκλετες εκανα τοσα και παραπανω.
Μια αλλαγη λαδιων στα 10Κ και λογικα μετα τις διακοπες που θα 20αρισω παω για την 2η.
Για την οικογενεια μας (2 ενηλ + 2 παιδια (8-5 ετων) οι χωροι επαρκεστατοι και σε μεγαλα ταξιδια διακοπων (καλοκαιρινες αλλα και εξωτερικο που πηγαμε το Πασχα).
Εβαλα και την ρεζερβα πισω ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο και τωρα κανα αξεσουαρακι οταν κατσει.Καλα χλμ σε ολους και χωρις προβληματα!!!
-
Εντάξει κλείσαμε...
Homura AWD Skyactiv-X 6MT σε Machine grey.
Άντε τώρα υπομονή να έρθει.Έκανα κ το test drive.
Πολύ δεμένο αυτοκίνητο. Ποιότητα κύλισης τρομερή κ αρκετά καλή ηχομόνωση.
Περάσματα πάνω από χαλασμένο δρόμο/σαμαρακια ανετοτατα.
Νταξει οι περισσότεροι το ξέρατε θα μου πείτε αλλά εγώ τώρα το οδήγησα.
Κιβώτιο /τιμόνι χωρίς λόγια.
Απλά Mazda . -
RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!posted in Περί αυτοκίνησης

Μια απο τον πλατανο στη βρυση του χωριου...
Να επαναφερουμε και το θεμα.
-
RE: Διακοπές 2025posted in Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
Εγώ το έφαγα το πρόβειο μου πάντως…αφού βραχηκαμε μικροί και μεγάλοι.

-
Διακοπες τελος για Πασχα...
Γυρισαμε Ελλαδα με συνολικα 4500χλμ.
Το αυτοκινητο αψογο παντου (ΕΟ/Επαρχιακους/πολεις) και συνολικη καταναλωση 6λτ/100 απο την μερα που εφυγα απο Αθηνα μεχρι να γυρισω. Ιταλια (Μπολονια)/Ελβετια(Γυρισαμε αρκετα μερη λογω διαμονης στη Ζυριχη ολες αυτες τις μερες)/Κολμαρ(Γαλλια) και λιγο Γερμανια (λιγο πριν την Στουτγκαρδη για ψωνια οι γυναικες
).
Παντου προφανως στο εξωτερικο εβαζα 95αρα. Σιγουρα επαιζε ρολο οτι κινουμασταν με το οριο (ειδικα Ελβετια ηταν λιγο ταλαιπωρια αυτο το 80-100 σε κατι καλους δρομους).

Μονο Γερμανια ειχαμε ευκαιρια να ξεχαρμανιασουμε απο το 80-100-110 οταν βλεπαμε της νο-λιμιτ πινακιδες.
Βεβαια και εκει δεν ηταν για πολλα γιατι ακολουθουσαν απο πισω κατι τερατα πατημενα με 180αρες τουλαχιστον.
Τωρα για τα μερη οτι και να πω ειναι λιγα...
Οποιος ειναι και του βουνου(φαν) ειναι τρομερη απολαυση να κινεισαι στις Αλπεις και γυρω γυρω...
Κριμα που πολλα πασα ηταν κλειστα και δεν μπορουσαμε να περασουμε.Για δρομους (επαρχιακους/ΕΟ) ειναι αστεια οποια κουβεντα σε συγκριση με εμας...τα ειχα δει βεβαια παλιοτερα με την μοτοσυκλετα και ηξερα τι να περιμενω.
Πλεον κοντευω τα 16Κ με το CX-30.
Μεχρι τωρα ολα καλα.
Αλλαγη λαδιων παλι στα 20Κ (οριακα τελος καλοκαιριου). -
Χθες είχε βολτίτσα στη Πάρνηθα για βόλτα με τα μικρά.
Πρέπει να το πλύνω κάποια στιγμή…

-
Χθες είχε πλύσιμο μετά από 4μηνο.
Άλλο αυτοκίνητο μου φάνηκε. Πόσο βρώμα είχε…
Και κλασικά σήμερα τα παιδιά θελανε να πάνε παραλία για παιχνίδι…

Latest posts made by Chrisk6
-
RE: Ελληνική Ναυτιλίαposted in Αντίλογος
@ilias-a said in TESLA FORUM:
@chrisk6 said in TESLA FORUM:
Ο εφοπλιστής που κλείνει ναύλα με 800Κ ώστε να μεταφέρει πετρέλαιο από Χιουστον σε Ινδία κάνει κατι επικίνδυνο; Εκμεταλλεύεται την κατάσταση και εκεί που το έκλεινε με 200-300Κ τώρα το κλείνει με 800.
Δεν σημαίνει ντε κ καλά πως έδωσε διαταγή να πάνε Καταρ να φορτώσουν και να ξαναγυρίσουν.
Γενικά παίζουν πολλά ντιλς στην αγορά τελευταία από τους Έλληνες εφοπλιστές που βλέπουν την κατάσταση και χτυπάνε αλύπητα.
Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο βρίσκεις πολλά…
Εμένα η εργασία μου έχει να κάνει με την ναυτιλία και αυτά που ακούω σε ντιλς καθημερινά είναι απίστευτα.Αλλά όλα αυτά τι σχέση έχουν με τα Τεσλα;

Μια ερωτηση μιας και εισαι περισσοτερο σχετικος απο τους εμας τους περισσοτερους, σε αυτες τις "επικινδυνες διαδρομες" ισχυει η οποια ασφαλιση εχουν τα πλοια ή πανε πρακτικα ανασφαλιστα?
Η ασφαλιστικές δεν ασφαλίζουν κανέναν…
-
RE: Ελληνική Ναυτιλίαposted in Αντίλογος
Ο εφοπλιστής που κλείνει ναύλα με 800Κ ώστε να μεταφέρει πετρέλαιο από Χιουστον σε Ινδία κάνει κατι επικίνδυνο; Εκμεταλλεύεται την κατάσταση και εκεί που το έκλεινε με 200-300Κ τώρα το κλείνει με 800.
Δεν σημαίνει ντε κ καλά πως έδωσε διαταγή να πάνε Καταρ να φορτώσουν και να ξαναγυρίσουν.
Γενικά παίζουν πολλά ντιλς στην αγορά τελευταία από τους Έλληνες εφοπλιστές που βλέπουν την κατάσταση και χτυπάνε αλύπητα.
Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο βρίσκεις πολλά…
Εμένα η εργασία μου έχει να κάνει με την ναυτιλία και αυτά που ακούω σε ντιλς καθημερινά είναι απίστευτα.Αλλά όλα αυτά τι σχέση έχουν με τα Τεσλα;

-
RE: TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων)posted in Περί αυτοκίνησης
@bathan said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
1.899 σήμερα το πρωί !
1.839 εβαλα σημερα σε Shell εταιρικο την 95αρα.
Ο μ.ο ειναι στο 1,855 βλεπω.
Οσο το κρατανε στα ~10 λεπτα λεμε παλι καλα...
Αλλα η κινηση, κινηση!!!
Ενας δρομος που το πρωι δεν ειχε πολυ κινηση καθημερινα (Καρεας προς Ηλιουπολη) και πλεον και αυτος πηγμενος τα πρωινα!! Απιστευτο...παντου ενας χαμος!! Κουραγιο σε ολους τους 4τροχους κομιουτερς!!! -
@ilias-a said in Mazda CX-30:
@ssot said in Mazda CX-30:
Να υποθέσουμε πως, αφού είδαν τις παραπάνω καμπύλες και κατάλαβαν το λάθος, γύρισαν στην πρότερη κατάσταση το φίλτρο;
Ετσι την "παταενε" οι περισσοτεροι βλεποντας μονο το απολυτο μεγιστο νουμερο.
Μπορει να τους αρεσει χειροτερο στο μεγαλυτερο ευρος που το δουλευουν...

-
RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.posted in Περί αυτοκίνησης
@monman2 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@monman2 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Και σε ποιο σημείο δεν έχει..??!!
Η ερώτηση θα πρέπει να διαμορφωθεί διαφορετικά,
ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΕΡΑ , ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ..??!!
Παιδιά μία είναι η λύση, πάρτε το αεροπλάνο και στη χειρότερη περίπτωση το τραίνο και ο Θεός βοηθός...!!!
Όσοι πάτε Αθήνα Θεσσαλονίκη, οι υπόλοιποι..?? Κουράγιο, κάποια στιγμή θα φθάσετε...!!!Θεσσαλονίκη - Βόλος , 2 φορές σε 15 μέρες
δεν είχε τίποτα στον δρόμοΠρώτον δεν λέει τίποτε αυτό, διότι ίσως δεν το πήρες είδηση
Επειδή πήγαινα με τα όρια και ACC γύρναγα και κοίταγα προσεκτικά τα πάρκινγκ , ύποπτα σημεία και αυτοκίνητα ,τίποτα λέμε
Άμα είσαι με 120-130, ακόμα και με 140 με σένα θα ασχοληθεί..??!!
Ενώ άμα χτυπούσες 180-200+ μέχρι και ελικόπτερο θα εμφανιζόταν..??!!!
Οπότε, ποτέ μη λες ποτέ...!!!
ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ...!!!Αλήθεια πόσους ανεφοδιασμούς θέλει το Χαγιαμπούσα για το Αθήνα - Θεσσαλονίκη με αυτές τις ταχύτητες;
Mια φορα...

-
RE: Οδοιπορικό στο Μέτσοβοposted in Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
@bathan said in Οδοιπορικό στο Μέτσοβο:
Πολύ ωραίες διαδρομές.
Θα ξαναπάω στο Μέτσοβο να πάρω μετσοβέλλα !!!Και να φας στο Αποκεντρο...δεν αναφερθηκε στο αρθρο.

-
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Αρχικά για το τελικό κυρίως για μικρή βελτίωση ήχου το σκεφτόμουν και όχι για τα άλογα. Επίσης το συγκεκριμένο τελικό έχει πιστοποιήσεις TUV/ECE οπότε είναι και νόμιμο. Αν δείτε σε όλα τα αναλυτικά reviews εντός καμπίνας σε πορεία δεν χαλάει την ησυχία. Είναι τόσο όσο, OEM+ level.
Τώρα για την φιλτροχοάνη. Και όμως παιδιά μου. Η μία δοκιμή έγινε με μαμά φιλτροκουτι και με K&N φίλτρο (ούτε καν μαμά!) και η άλλη με φιλτροχοάνη.
Για τους δύσπιστους (τα νούμερα είναι στον τροχό)
Μου φαινεται υπερβολικο το νουμερο με αλλαγη μονο συστηματος φιλτρου αερα.
Δηλαδη κατηργησε το φιλτροκουτι εντελως και εβαλε σωληνα με χοανη?
Εχεις φωτο αληθεια? -
RE: TESLA FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Αυτα που κανουν -τωρα- οι εφοπλιστες με τα ναυλα απλα δεν υπαρχουν...χρημα με το φτυαρι, 3-4 φορες πανω. Οι συμφωνιες που κλεινουν δεν λεγονται...Απο καλαμπαλικια παιδια εχουν αρκετα...μας αρεσει δεν μας αρεσει. Συνεχιστε...

-
RE: Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]posted in Αντίλογος
@metoikos said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εξέδωσε ανακοίνωση, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι οι μαθητές ασκούσαν bullying στην καθηγήτρια. Οι γονείς .. τονίζουν ότι η δημόσια διακίνηση μη τεκμηριωμένων ισχυρισμών στοχοποιεί αδικαιολόγητα ανήλικους μαθητές και τις οικογένειές τους.
....σε περίπτωση συνέχισης της διασποράς ψευδών ή συκοφαντικών αναφορών, οι γονείς επιφυλάσσονται να προχωρήσουν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους.
ενήλικες γονείς, αντάξιοι ανήλικων μαθητών, επιφυλάσσονται!
... εξέδωσε ανακοίνωση και η Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τονίζοντας ότι οι συνθήκες γύρω από την απώλειά της προκαλούν έντονο προβληματισμό για το κλίμα που επικρατεί σήμερα στα σχολεία.
...ενώ καί η Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (έπεσε) σε έντονο προβληματισμό για το κλίμα!
Κρινοντας το bullying -στο βαθμο που μας αναλογουσε πριν 25-30 χρονια σαν παιδια- σε διαφορους καθηγητες, χωρις την τεχνολογια και την πληροφορηση την σημερινη δεν θα μου εκανε εντυπωση να ισχυει αυτο.
Πλεον -δυστυχως- τα παιδια (οχι ολα προφανως) δεν εχουν κανενα σεβασμο και σε περιπτωσεις ειναι ανεξελεγκτα.
Μπορει καποιοι καθηγητες να μην μπορουν να το αντιμετωπισουν και να παρουσιασουν θεμα...κριμα σε καθε περιπτωση!! -
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Θεωρώ εντελώς ανούσιο. Δεν θα προσφέρει κάτι παραπάνω από βαβούρα. Άλλο να οδηγείς κάνα μπιστολι που το τραβάει η κατάσταση.
Αλλα ο καθένας ότι του αρέσει!!
Γούστα είναι αυτά.Είμαι και γω ντεμί. Η αλήθεια είναι ο SkyActiv-X βγάζει ένα μπασάκι και "γρύλισμα" σαν V, οπότε ένα τόσο ελαφρά πιο ελεύθερο τελικό το αναδεικνύει περισσότερο χωρίς να το κάνει φασαριώζικο. Έχεις και λίγο μικρότερο βάρος και λίγο καλύτερη ροή καυσαερίων λογικά. Αλλά ναι σε δύναμη δεν θα πάρεις κάτι ουσιαστικό. Επίσης 1 παιδί είχε βάλει φιλτροχοάνη στον SkyActiv-X και πέρα από το ότι ακουγόνταν ο κομπρέσσορας πήρε και σχεδόν 15 άλογα περιέργως (με μικρό τίμημα να χάσει λιγάκι ροπή στα χαμηλά).
15 αλογα? Τι ειναι στραγαλια ρε συ να τα παρει απο μια χοανη?
Εκανε μετρηση σε δυναμομετρο δηλαδη πριν και μετα και ειδε +15?
Κατ εμε δεν αξιζει να το πειραξεις...μια χαρα εισαι τωρα και εχεις και την ησυχια σου.