Best posts made by Chrisk6
-
RE: Διακοπές 2025posted in Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
Κοντα ημασταν (σχετικα) με τον @gtsartsal!!

Ελαφονησος...

Οι τιμες ηταν ενα 20-30% πανω απο τα δεδομενα Αθηνας αλλα με λιγο ψαξιμο και καλα φαγαμε και περασαμε ακομα καλυτερα!!
Η Mazdaρα αστερι...για 368χλμ ακριβως 4 ωριτσες για Πουντα.
Η χαμηλοτερη μωτ που εχω κανει...
Δεν ηξερα και τα σημεια και μαζευτηκα ελαφρως!!
Αλλα 6.3 στο πηγαινε και 7.2 στο συνολο. Ενα χιλιαρικο χλμ σκαρτα βγηκανε.
Πως να πας μετα για μπανιο καπου στην Αττικη...
-
RE: Mazda CX-30posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Ενας χρονος εκλεισε και 17300 χλμ με το CX-30.
Μπορω να πω πως ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
(Μια μικρη παραφωνια το θεμα με το μοτερ του αριστερου μπροστα φαναριου που λυθηκε με αντικατασταση ολοκληρου το φαναριου μεσα στην εγγυηση).
Απολαμβανω να το οδηγω. Πρωτη φορα με αυτοκινητο εκανα τοσα χλμ σε ενα χρονο. Συνηθως με μοτοσυκλετες εκανα τοσα και παραπανω.
Μια αλλαγη λαδιων στα 10Κ και λογικα μετα τις διακοπες που θα 20αρισω παω για την 2η.
Για την οικογενεια μας (2 ενηλ + 2 παιδια (8-5 ετων) οι χωροι επαρκεστατοι και σε μεγαλα ταξιδια διακοπων (καλοκαιρινες αλλα και εξωτερικο που πηγαμε το Πασχα).
Εβαλα και την ρεζερβα πισω ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο και τωρα κανα αξεσουαρακι οταν κατσει.Καλα χλμ σε ολους και χωρις προβληματα!!!
-
Εντάξει κλείσαμε...
Homura AWD Skyactiv-X 6MT σε Machine grey.
Άντε τώρα υπομονή να έρθει.Έκανα κ το test drive.
Πολύ δεμένο αυτοκίνητο. Ποιότητα κύλισης τρομερή κ αρκετά καλή ηχομόνωση.
Περάσματα πάνω από χαλασμένο δρόμο/σαμαρακια ανετοτατα.
Νταξει οι περισσότεροι το ξέρατε θα μου πείτε αλλά εγώ τώρα το οδήγησα.
Κιβώτιο /τιμόνι χωρίς λόγια.
Απλά Mazda . -
RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!posted in Περί αυτοκίνησης

Μια απο τον πλατανο στη βρυση του χωριου...
Να επαναφερουμε και το θεμα.
-
RE: Διακοπές 2025posted in Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
Εγώ το έφαγα το πρόβειο μου πάντως…αφού βραχηκαμε μικροί και μεγάλοι.

-
Διακοπες τελος για Πασχα...
Γυρισαμε Ελλαδα με συνολικα 4500χλμ.
Το αυτοκινητο αψογο παντου (ΕΟ/Επαρχιακους/πολεις) και συνολικη καταναλωση 6λτ/100 απο την μερα που εφυγα απο Αθηνα μεχρι να γυρισω. Ιταλια (Μπολονια)/Ελβετια(Γυρισαμε αρκετα μερη λογω διαμονης στη Ζυριχη ολες αυτες τις μερες)/Κολμαρ(Γαλλια) και λιγο Γερμανια (λιγο πριν την Στουτγκαρδη για ψωνια οι γυναικες
).
Παντου προφανως στο εξωτερικο εβαζα 95αρα. Σιγουρα επαιζε ρολο οτι κινουμασταν με το οριο (ειδικα Ελβετια ηταν λιγο ταλαιπωρια αυτο το 80-100 σε κατι καλους δρομους).

Μονο Γερμανια ειχαμε ευκαιρια να ξεχαρμανιασουμε απο το 80-100-110 οταν βλεπαμε της νο-λιμιτ πινακιδες.
Βεβαια και εκει δεν ηταν για πολλα γιατι ακολουθουσαν απο πισω κατι τερατα πατημενα με 180αρες τουλαχιστον.
Τωρα για τα μερη οτι και να πω ειναι λιγα...
Οποιος ειναι και του βουνου(φαν) ειναι τρομερη απολαυση να κινεισαι στις Αλπεις και γυρω γυρω...
Κριμα που πολλα πασα ηταν κλειστα και δεν μπορουσαμε να περασουμε.Για δρομους (επαρχιακους/ΕΟ) ειναι αστεια οποια κουβεντα σε συγκριση με εμας...τα ειχα δει βεβαια παλιοτερα με την μοτοσυκλετα και ηξερα τι να περιμενω.
Πλεον κοντευω τα 16Κ με το CX-30.
Μεχρι τωρα ολα καλα.
Αλλαγη λαδιων παλι στα 20Κ (οριακα τελος καλοκαιριου). -
Χθες είχε βολτίτσα στη Πάρνηθα για βόλτα με τα μικρά.
Πρέπει να το πλύνω κάποια στιγμή…

-
Χθες είχε πλύσιμο μετά από 4μηνο.
Άλλο αυτοκίνητο μου φάνηκε. Πόσο βρώμα είχε…
Και κλασικά σήμερα τα παιδιά θελανε να πάνε παραλία για παιχνίδι…

Latest posts made by Chrisk6
-
RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
Καλο το Τ005. Το ειχα σαν εργοστασιακης τοποθετησης ελαστικο στο Mazda.
Γενικα ηταν οικονομικο και κρατουσε καλα σε βρεγμενο αλλα και σε στεγνο.
Παροτι το πιεζα δεν μπορω να πω οτι ειχα θεματα.Σιγουρα το PS3 ειναι περισσοτερο sport ελαστικο με καλυτερο γκριπ.
Ειναι διαφορετικη κατηγορια θεωρω. Το 005 ειναι περισσοτερο τουριστικο. -
@ss_76 Μηπως προσεξες ή εβγαλες καμια φωτο το παλιο με το καινουριο μπουζι?
Ηταν ακριβως τα ιδια? Και η ροδελα ειχε το ιδιο παχος? Ποιον κωδικο εβαλες της NGK? -
RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.posted in Περί αυτοκίνησης
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@chrisk6 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
To waze είναι ότι πρέπει για σταθερές κάμερες.
Για κινητές/προσωρινά μπλόκα μόνο σε ομάδες Viber (ειδικά για αυτούς που στήνονται 1-2 ώρες και πάνε παρακάτω, δεν προλαβαίνει να ενημερωθεί το waze)Μια χαρα μπορει ο καθε χρηστης οταν περασει απο ενα μπλοκο να ''αφησει'' το σημειο στον χαρτη και να προειδοποιει και τους αλλους.
Και γω το χρησιμοποιω φουλ με το αυτοκινητο και μερικες φορες με το μοτο...Κοίτα να δεις, σε επαρχιακό δίκτυο. Ξεκινάω και τσεκάρω viber, αναφορά για μπλόκο.
Περνάω και όντως έχει μπλόκο. Κάνω αναφορά Waze. Ξαναπερνάω μία ώρα μετά, το μπλόκο είχε φύγει, στο waze δεν είχε μπει ποτέ ενδιάμεσα.Τώρα για το αν δεν είσαι μόνιμος της περιοχής και απλά περνάς, αυτό τα viber group δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα.
Οτι λεει ο @SPIROS-0 . Δεν εχω παρατηρησει να μην το ενημερωνει οταν το παταω και εγω.
Δουλεψε το παραπανω και πες μας αν το βλεπεις συχνα.
Εγω επειδη δεν μετακινουμε καθε μερα με αυτοκινητο το χρησιμοποιω πολυ στα ταξιδια. -
To waze είναι ότι πρέπει για σταθερές κάμερες.
Για κινητές/προσωρινά μπλόκα μόνο σε ομάδες Viber (ειδικά για αυτούς που στήνονται 1-2 ώρες και πάνε παρακάτω, δεν προλαβαίνει να ενημερωθεί το waze)Μια χαρα μπορει ο καθε χρηστης οταν περασει απο ενα μπλοκο να ''αφησει'' το σημειο στον χαρτη και να προειδοποιει και τους αλλους.
Και γω το χρησιμοποιω φουλ με το αυτοκινητο και μερικες φορες με το μοτο... -
RE: BMW 1 Series F70 (2024)posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@dettol said in BMW 1 Series F70 (2024):
@chrisk6 said in BMW 1 Series F70 (2024):
@realzeus said in BMW 1 Series F70 (2024):
@dimitrioskosmas said in BMW 1 Series F70 (2024):
@fanis75 said in BMW 1 Series F70 (2024):
@wantone said in BMW 1 Series F70 (2024):
Αν και γενικά αν κάποιος κινείται πολύ σε επαρχιακούς δρόμους καλύτερα να πάει σε δίλιτρο με 250+ ίππους αν τα γρήγορα προσπεράσματα είναι μεγάλο κριτήριο στην αγορά τους.
Ακομα καλύτερα ηλεκτρικο με 350+ ιππους. Αστειο να μιλαμε για ιπποδυνάμεις στα θερμικα οταν υπαρχουν τα ηλεκτρικα και με λιγοτερα χρηματα!
Σε πάω μια κόντρα Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το μεσαίας ισχύος θερμικό μου των 195 ίππων.

ΥΓ: Μη ρωτήσεις πόσο θα μου κοστίσει. Για μια κόντρα έχω λεφτά...

Και τα μισά άλογα σου φτάνουν
δε πρόκειται να σε περάσει ηλεκτρικό (εκτός από τύπου taycanΤο 2003-4, πριν γίνουν οι σήραγγες των Τεμπών και η παράκαμψη του Μαλιακού, έκανα σχεδόν κάθε ΣΚ το Σίνδος-Ν. Φιλαδέλφεια σε περίπου 4 ώρες, ακατούρητα. Βέβαια τότε είχε 5 διόδια όλα κι όλα. Με Focus 1, 100 ίππων...
απο περιεργεια και ειλικρινα δεν ειναι loaded η ερωτηση, απο τοτε, το εχεις ξανακανει, χωρις σταση το αθηνα-θεσσαλονικη; Ρωταω διοτι εχουν περασει 22 χρονια απο τοτε που το εκανες.
Για το κατουρημα παει η ερωτηση...?

22 χρονια μετα...Νταξει μια σταση ολοι την κανουμε σε ταξιδι 400-500χλμ.
Οχι οτι δεν βγαινει και χωρις. Ειναι θεμα συνθηκων...η ερωτηση ηταν αν το εχει κανει προσφατα (τελευταια 2-3 χρονια ας πουμε) το ταξιδι αυτο ή καποιο αντιστοιχης διαρκειας. Πριν 22 χρονια (για να μην πω 5 χρονια) το σωμα μας και οι αντοχες μας ηταν διαφορετικες.
Μωρε καταλαβα την ερωτηση...πλακα εκανα.
Οχι οτι μετα απο 22 χρονια δεν αλλαζει και το ζητημα της ουρησης...
-
@dg79 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πέτυχα νέο σημείο ραντάρ στην επαρχιακή οδό Μουδανιών Σιθωνίας, μέτωπο προς Νικήτη, μετά τις Καλύβες περίπου 300 μέτρα μετά τον οικισμό.
Οι Καλύβες γενικώς είναι τζίζ αλλά σε αυτό το σημείο πρώτη φορά τους πετυχαίνω. Έχει και ένα ωραίο ισιάδι εκεί (με διπλή γραμμή), μπορεί να τη φας για ταχύτητα ή/και προσπέραση.Δεν στο εδειξε κανα waze ή δεν το ειχες ενεργο?
-
RE: BMW 1 Series F70 (2024)posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@dimitrioskosmas said in BMW 1 Series F70 (2024):
@fanis75 said in BMW 1 Series F70 (2024):
@wantone said in BMW 1 Series F70 (2024):
Αν και γενικά αν κάποιος κινείται πολύ σε επαρχιακούς δρόμους καλύτερα να πάει σε δίλιτρο με 250+ ίππους αν τα γρήγορα προσπεράσματα είναι μεγάλο κριτήριο στην αγορά τους.
Ακομα καλύτερα ηλεκτρικο με 350+ ιππους. Αστειο να μιλαμε για ιπποδυνάμεις στα θερμικα οταν υπαρχουν τα ηλεκτρικα και με λιγοτερα χρηματα!
Σε πάω μια κόντρα Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το μεσαίας ισχύος θερμικό μου των 195 ίππων.

ΥΓ: Μη ρωτήσεις πόσο θα μου κοστίσει. Για μια κόντρα έχω λεφτά...

Και τα μισά άλογα σου φτάνουν
δε πρόκειται να σε περάσει ηλεκτρικό (εκτός από τύπου taycanΤο 2003-4, πριν γίνουν οι σήραγγες των Τεμπών και η παράκαμψη του Μαλιακού, έκανα σχεδόν κάθε ΣΚ το Σίνδος-Ν. Φιλαδέλφεια σε περίπου 4 ώρες, ακατούρητα. Βέβαια τότε είχε 5 διόδια όλα κι όλα. Με Focus 1, 100 ίππων...
απο περιεργεια και ειλικρινα δεν ειναι loaded η ερωτηση, απο τοτε, το εχεις ξανακανει, χωρις σταση το αθηνα-θεσσαλονικη; Ρωταω διοτι εχουν περασει 22 χρονια απο τοτε που το εκανες.
Για το κατουρημα παει η ερωτηση...?

22 χρονια μετα...Νταξει μια σταση ολοι την κανουμε σε ταξιδι 400-500χλμ.
Οχι οτι δεν βγαινει και χωρις. Ειναι θεμα συνθηκων... -
RE: TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων)posted in Περί αυτοκίνησης
@georgemit said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
100 χρόνια, η προσφορα ειναι σε ολα τα καυσιμα για 2 βδομαδες, μεχρι τις 10/5.

Δεν το διαβασα πουθενα και παραξενευτηκα... -
RE: TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων)posted in Περί αυτοκίνησης
Παρατηρησα πως η Shell για 3η μερα σερι εχει προσφορα την 98αρα.
Και την ειχε και την Κυριακη που μας περασε...τι φαση?