Θα ήθελα να μεταφέρω τα θετικότατα σχόλια από μια μικρή ¨μάντρα¨ στην Ν.Ερυθραία, Strada Classica ονομάζεται.
Συγγενής μου από επαρχία εντόπισε ένα αυτοκίνητο που του άρεσε εκεί. Το αμάξι φαινόταν πένα πραγματικά με όλα του τα χαρτιά. Δεν δέχτηκε να του το πουλήσει αν προηγουμένως δεν το έβλεπε μηχανικός μας όπερ και εγένετο! Το Audi A3 1.6 tdi αγοράστηκε στην στιγμή.
Best posts made by george-dasoulas
-
RE: Έμποροι μεταχειρισμένων
-
RE: ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ 2ΜΕΤΡΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ
Τελικά καλοί μου φίλοι επέλεξα την αγορά μεταχειρισμένου vw touran diesel 1.6 με 64.000 χλμ και ήδη μέσα σε ένα τριήμερο έκανα τα πρώτα 1000 χλμ!
Το αμάξι πραγματικά δεν παίζεται σε χώρους! Επιτέλους άπλα για μένα και την οικογένεια!
Τρομερά άνετο στα ταξίδια και αυτό λόγω της πολύ καλής ανάρτησης αλλά και της ηχομόνωσης! Από Σεπτέμβριο και ώρα ελαστικά και θα είναι σούπερ!
-
RE: Βελτίωση κινητήρα diesel
Επαναφέρω το θέμα βελτίωσης κινητήρα diesel.
Το adblue τα έφτυσε και δεν ¨ διάβαζε¨ ότι προσέθετα καινούριο στο ντεπόζιτο του. Είχε κάποια μορφή διαρροής που δυστυχώς δεν υπήρχε το ανταλλακτικό για να φτιαχτεί. Θυμίζω σε Vw Touran 2017 με 122.000χλμ πλέον.
Μονόδρομος η απενεργοποίηση του έτσι ώστε να μην σταματήσει να δουλεύει ο κινητήρας ( 1000 για να σταματήσει να παίρνει μπρος).
Αυτό απαιτούσε επαναπρογραμματισμό οπότε μαζί με αυτό έγινε και αναβάθμιση 1ου σταδίου με διατήρηση Dpf και Egr.
Όλα αυτά στον Βασίλη στο Tuning on road.
Πρώτες εντυπώσεις απίστευτα θετικές!
Το αμάξι τραβάει από χαμηλά πολύ καλύτερα. 7kg ροπή παραπάνω δεν είναι και λίγα!
Θα επανέλθω μετά από μεγάλο ταξίδι! -
RE: Νέο VW Touran
Καλημέρα σας,
Ως κάτοχος εδώ και λίγο καιρό μεταχειρισμένου Vw touran 1.6 tdi, μοντέλου 2017 έχω να δηλώσω πως οι χώροι του απλά δεν παίζονται! Στα πίσω καθίσματα φυσικά και χωράνε 3 παιδικά καθίσματα ή στην περίπτωση μου 2 παιδικά καθίσματα και η γυναίκα μου ανάμεσα στα παιδιά σε πολύωρα ταξίδια!
Το αμάξι για diesel είναι ιδιαίτερα αθόρυβο και με πολύ καλό επίπεδο κύλισης με πολύ καλές αναρτήσεις! Αν δεν κάνω λάθος έχει πίσω πολλαπλών συνδέσμων και όχι ημιάκαμπτο άξονα! Ο εξοπλισμός στην έκδοση advanced τα έχει σχεδόν όλα!
Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την επιλογή μου! -
RE: Επιλογή αυτοκινήτου για ζευγάρι με ένα παιδί
Αυτό που κάποιοι εδώ πέρα μηδενίζουν ένα μοντέλο αυτοκινήτου ή μια εταιρεία που συνήθως δεν έχουν προσωπική εμπειρία έχει πλάκα τουλάχιστον. T-cross, Arona και Kamiq έχουν πολλά κοινά στοιχεία άλλωστε. Θεωρώ πιο κοντά στο T-Cross το Kamiq το οποίο έχει σαφώς καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες αλλά δεν έχει μεταβλητά πίσω καθίσματα ώστε να μεταβάλλεται και ο χώρος αποσκευών.
Να πάρεις αυτό που θες φυσικά με τον κινητήρα των 110 ίππων και άσε την γυναίκα σου να διαλέξει το χρώμα! -
RE: Αγορά αυτοκινητου για τριτεκνους
Δυστυχώς όλο και λιγοστεύουν οι επιλογές αυτοκινήτου για τρίτεκνους και αυτό που θα ήθελα να σημειώσω είναι το γεγονός πως στα αυτοκίνητα που δεν είναι υβριδικά όπως τα diesel το τέλος ταξινόμηση παραμείνει υψηλό άρα υπάρχει γενναία μείωση στην τελική τιμή ενώ στα υβριδικά το τέλος ταξινόμησης είναι κουτσουρεμένο άρα και μικρότερη η μείωση!
Παραθέτω και το εξής παράδειγμα:
Skoda Kodiaq 1.5 Tsi m-Hev Selection
39.129-4.153= 34.976€
Skoda Kodiaq 2.0 Tdi 150ps Selection
45.414-9.082= 36.332€
Νομίζω πως η επιλογή είναι προφανής.
Επίσης
Skoda Kodiaq 1.5 Tsi IV Selection
48.400-2.760= 45.640 -
RE: Αγορά SUV για οικογένεια
Πολλά τα διλήμματα σε όσους σκοπεύουν να αγοράσουν οικογενειακό αμάξι στις μέρες μας! Πάνω από όλα θα πρέπει να αποφασίσεις το ταβάνι σου το οικονομικό! Και τα 25 για μεταχειρισμένο πολλά είναι αλλά φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι είναι μια λύση έναντι των 35 για καινούριο!
Από πλευράς χώρων δες τις πραγματικές σου ανάγκες γιατί υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των μοντέλων που κοιτάς! Και φυσικά ο κινητήρας! Θα μου πεις και εσύ μιλάω και εγώ με το (Κα)Touran αλλά μετά από 3 χρόνια και 50.000χλμ δεν το αλλάζω και δεν το πουλάω! Άσε που κάθεται και η σύζυγος ψηλά και ξεχνιέται που ήθελε Suv! -
Καλημέρα σας!
Και εγένετο το πρώτο μικρό ταξιδάκι μεχρι το Αίγιο από Αθήνα που είναι η βάση μας! Άλλο κυριολεκτικά αυτοκίνητο! Όχι δεν πήγα με 180 για να δω αν μπορεί, με 2 μικρά παιδιά και μια έγκυο σύζυγο δεν κάνει τέτοια. Το αμάξι πλέον κινείται πολύ πιο άνετα με ταχύτητα 110-120 χλμ και το σημαντικό είναι ότι δεν ζορίζεται ιδιαίτερα σε κάθε πάτημα του γκαζιού, σε κάθε άνοιγμα του, τα κάνει όλα πιο άνετα, αβίαστα και χωρίς αλλαγή στον θόρυβο. Τα +30 hp δεν έχουν τόση αξία οσα τα 7kg ροπής! Νομίζω πως αυτά είναι τα πρώτα μου συμπεράσματα. -
RE: Seat Tarraco, 7θέσιο SUV
Βρήκα και αυτό στο car,
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/338491340-skoda-kodiaq
Πάντως από το jogger χίλιες φορές μεταχειρισμένο touran!
5 isofix στον εξοπλισμό του ( 3 καθίσματα δεύτερης σειράς και 2 καθίσματα τρίτης σειράς).
Σαν κάτοχος του σε διαβεβαιώ ότι αν βρεις σε λογική τιμή δες το από κοντά! -
Το αμάξι πέρασε κανονικά ΚΤΕΟ μετά τον επαναπρογραμματισμό!
Δεν μου ανέφεραν το παραμικρό! Επειδή αναφέρθηκε το αυτοκίνητο χωρίς κόστος επανέρχεται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ανά πάσα στιγμή! Δεν προτίθεμαι να το πουλήσω πλέον μιας και περιμένω 3ο παιδί και απλά οι χώροι του δεν μπορείς εύκολα να τους βρεις αλλού! Υπενθυμίζω ότι έχει 3 ανεξάρτητα καθίσματα πίσω που πλέον πολύ δύσκολα συναντάς.
Το κόστος ανήλθε στα 350€.
Latest posts made by george-dasoulas
-
Το αμάξι πέρασε κανονικά ΚΤΕΟ μετά τον επαναπρογραμματισμό!
Δεν μου ανέφεραν το παραμικρό! Επειδή αναφέρθηκε το αυτοκίνητο χωρίς κόστος επανέρχεται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ανά πάσα στιγμή! Δεν προτίθεμαι να το πουλήσω πλέον μιας και περιμένω 3ο παιδί και απλά οι χώροι του δεν μπορείς εύκολα να τους βρεις αλλού! Υπενθυμίζω ότι έχει 3 ανεξάρτητα καθίσματα πίσω που πλέον πολύ δύσκολα συναντάς.
Το κόστος ανήλθε στα 350€. -
Καλημέρα σας!
Και εγένετο το πρώτο μικρό ταξιδάκι μεχρι το Αίγιο από Αθήνα που είναι η βάση μας! Άλλο κυριολεκτικά αυτοκίνητο! Όχι δεν πήγα με 180 για να δω αν μπορεί, με 2 μικρά παιδιά και μια έγκυο σύζυγο δεν κάνει τέτοια. Το αμάξι πλέον κινείται πολύ πιο άνετα με ταχύτητα 110-120 χλμ και το σημαντικό είναι ότι δεν ζορίζεται ιδιαίτερα σε κάθε πάτημα του γκαζιού, σε κάθε άνοιγμα του, τα κάνει όλα πιο άνετα, αβίαστα και χωρίς αλλαγή στον θόρυβο. Τα +30 hp δεν έχουν τόση αξία οσα τα 7kg ροπής! Νομίζω πως αυτά είναι τα πρώτα μου συμπεράσματα. -
RE: Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;
Χωράνε ηλεκτρικές προτάσεις με χώρους;
Byd Atto 3?
Skoda Elroq?? -
@lap said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
Ίσιωσε τον. Suzuki για αξιοπιστία. Από την αλλη θα έχουμε δεύτερο beta tester.....χμμμμ
Πάντως και εγώ περιμένω από Μάρτη νέο εταιρικό Suzuki Vitara!!
Xaxaxax! -
Δεν πιστεύω που το λέω εγώ αλλά αυτή την στιγμή και με τα δεδομένα του φίλου μας που ψάχνεται το Mg Zs max μοιάζει στα 27.100 στην μεσαία έκδοση σαν την καλύτερη επιλογή!
Αλλιώς το T-Roc έχει όλο το πακέτο! -
@criuser said in Αγορά αυτοκινητου για τριτεκνους:
@a-d-p said in Αγορά αυτοκινητου για τριτεκνους:
@lap said in Αγορά αυτοκινητου για τριτεκνους:
Χωρίς πλάκα, καλύτερη μηχανή αναζήτησης τιμων δεν υπάρχει!
@A-d-P respect
Βασικά "ξυνομαι" να πάρω κάτι με μεγάλη απαλλαγή ΕΤΤ, αλλά δεν το βλέπω.... έχουν μείνει ελάχισταDs7 diesel νομίζω γύρω στα 34000 χωρίς το ΤΤ.
36.700€ το DS7 Pallas!
Τίμιο! -
Νέο Peugeot 5008 1.2 Hybrid 136Ps Allure :
39.900- 6.845= 33.055€ -
@lap said in Αγορά αυτοκινητου για τριτεκνους:
Vitara
Για τρίτεκνο ούτε για αστείο!
Αν υπήρχε Grand Vitara κάτι γινόταν! -
Vw Tiguan 1.5 150Ps More από 38.300 κατεβαίνει στα 34.400
Vw Tiguan 2.0 Tdi 150 Ps από 43.350 κατεβαίνει στα 35.020
Πάλι νομίζω είναι προφανής η επιλογή! -
@a-d-p said in Αγορά αυτοκινητου για τριτεκνους:
@george-dasoulas said in Αγορά αυτοκινητου για τριτεκνους:
Δυστυχώς όλο και λιγοστεύουν οι επιλογές αυτοκινήτου για τρίτεκνους και αυτό που θα ήθελα να σημειώσω είναι το γεγονός πως στα αυτοκίνητα που δεν είναι υβριδικά όπως τα diesel το τέλος ταξινόμηση παραμείνει υψηλό άρα υπάρχει γενναία μείωση στην τελική τιμή ενώ στα υβριδικά το τέλος ταξινόμησης είναι κουτσουρεμένο άρα και μικρότερη η μείωση!
Παραθέτω και το εξής παράδειγμα:
Skoda Kodiaq 1.5 Tsi m-Hev Selection
39.129-4.153= 34.976€
Skoda Kodiaq 2.0 Tdi 150ps Selection
45.414-9.082= 36.332€
Νομίζω πως η επιλογή είναι προφανής.
Επίσης
Skoda Kodiaq 1.5 Tsi IV Selection
48.400-2.760= 45.640Μόνο τα δίλιτρα του γκρουπ, που δεν είναι hybrid, έχουν γενναία έκπτωση από 13-16000€.
Τα phev ειδικά έχουν ελάχιστη. Νομίζω παίζει μαγείρεμα στις λιανικές τιμές προ φόρων.
Επίσης θα πρέπει επιτέλους να γίνεται έκπτωση και στο ΦΠΑ, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο ποσό από το ΕΤΤ, στα υβριδικά.
Καλό ποσό γλυτώνεις στο νέο mg HS (5-6000€+) και 5000€+ στο FORD Kuga 1,5 8AT 186ps.Βγαίνει μόνο στην Titanium έκδοση και γλιτώνεις 5000€, ξεκινάει λοιπόν στα 29000€