-
Σαν το Μάμρα ξεθάβω το νήμα του Tarraco!!
Ενώ έψαχνα για αντικαταστάτη του 2008 σε μοντέλα όπως το 3008, qashqai κτλ πολύ γρήγορα έφτασα στη στιγμή να κοιτάω 5008,kodiaq,jogger κτλ 7θέσια. Μέσα Ιούνη δε θα μας χωράει άλλο το 2008.
Οι επιλογές σε καινούριο δυστυχώς είναι λίγες:- 5008 active plus 1.2 130hp στα 33.800
- Kodiaq ambition 1.5 150hp δυστυχώς δεν το πρόλαβα
- Jogger extreme 1.0 100hp lpg στα 26.500
- Tarraco style 1.5 150hp στα 32.000
- Xtrail energy 1.5 163hp στα 33.000(Μοναδικό αυτόματο)
6)Glb 180 1.3 136hp στα 34.000.
Δυστυχώς στη Skoda έφαγα πόρτα μιας και περιμένουν πλέον το καινούριο και ξεστοκάρουν χωρίς ύπαρξη 7θεσιου.
Glb ομοίως περιμένουν το f/l που θα είναι υβριδικό.
Η Νισσάν απλά απαράδεκτη, ράδιο-bluetooth το 2024 σε τιμή χωρίς ατέλεια 39.000.
Μας μένουν Jogger που το είδα από κοντά σήμερα, 5008 που κυκλοφορούν αρκετά και μπορώ να το περιεργαστώ μιας και δεν υπάρχει στις αντιπροσωπείες της πεζό και το Tarraco που δεν περπάτησε εδώ Ελλάδα το οποίο μόνο σε βίντεο και φωτογραφίες μπορώ να το δω.
Αν και τα 26.500 με ατέλεια θεωρώ είναι πολλά για το Jogger το οποίο παραβλέπετε αν σκεφτούμε ότι όλα
ανέβηκαν στο Θεό εντούτοις έχει μόνο 2 isofix σε αντίθεση με 5008 και Tarraco που έχουν από 3.
Τώρα γιατί είναι πρόβλημα αυτό: Ηλικίες παιδιών 8,4,1,0+ το οποίο με οδηγεί στην ανάγκη 2 καθισμάτων σίγουρα ογκώδη και βαριά τύπου sirona άρα αν επιλέξω Dacia θα πρέπει να ξεμοντάρω κάθε φορά το καρεκλάκι για να μπαίνουν πίσω τα μεγάλα παιδιά.
Τα 5008 και Tarraco σταματούν εμπορικά, σύντομα το ένα με διάδοχο το άλλο όχι.
Έχω πελαγώσει.
Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια.
-
@parikon said in Seat Tarraco, 7θέσιο SUV:
Σαν το Μάμρα ξεθάβω το νήμα του Tarraco!!
Ενώ έψαχνα για αντικαταστάτη του 2008 σε μοντέλα όπως το 3008, qashqai κτλ πολύ γρήγορα έφτασα στη στιγμή να κοιτάω 5008,kodiaq,jogger κτλ 7θέσια. Μέσα Ιούνη δε θα μας χωράει άλλο το 2008.
Οι επιλογές σε καινούριο δυστυχώς είναι λίγες:- 5008 active plus 1.2 130hp στα 33.800
- Kodiaq ambition 1.5 150hp δυστυχώς δεν το πρόλαβα
- Jogger extreme 1.0 100hp lpg στα 26.500
- Tarraco style 1.5 150hp στα 32.000
- Xtrail energy 1.5 163hp στα 33.000(Μοναδικό αυτόματο)
6)Glb 180 1.3 136hp στα 34.000.
Δυστυχώς στη Skoda έφαγα πόρτα μιας και περιμένουν πλέον το καινούριο και ξεστοκάρουν χωρίς ύπαρξη 7θεσιου.
Glb ομοίως περιμένουν το f/l που θα είναι υβριδικό.
Η Νισσάν απλά απαράδεκτη, ράδιο-bluetooth το 2024 σε τιμή χωρίς ατέλεια 39.000.
Μας μένουν Jogger που το είδα από κοντά σήμερα, 5008 που κυκλοφορούν αρκετά και μπορώ να το περιεργαστώ μιας και δεν υπάρχει στις αντιπροσωπείες της πεζό και το Tarraco που δεν περπάτησε εδώ Ελλάδα το οποίο μόνο σε βίντεο και φωτογραφίες μπορώ να το δω.
Αν και τα 26.500 με ατέλεια θεωρώ είναι πολλά για το Jogger το οποίο παραβλέπετε αν σκεφτούμε ότι όλα
ανέβηκαν στο Θεό εντούτοις έχει μόνο 2 isofix σε αντίθεση με 5008 και Tarraco που έχουν από 3.
Τώρα γιατί είναι πρόβλημα αυτό: Ηλικίες παιδιών 8,4,1,0+ το οποίο με οδηγεί στην ανάγκη 2 καθισμάτων σίγουρα ογκώδη και βαριά τύπου sirona άρα αν επιλέξω Dacia θα πρέπει να ξεμοντάρω κάθε φορά το καρεκλάκι για να μπαίνουν πίσω τα μεγάλα παιδιά.
Τα 5008 και Tarraco σταματούν εμπορικά, σύντομα το ένα με διάδοχο το άλλο όχι.
Έχω πελαγώσει.
Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια.
Σε προχθεσινή επικοινωνία μου με αντιπροσωπεία της Skoda, το Kodiaq 7θέσιο ήταν ακόμα διαθέσιμο. Επίσης, επικοινώνησα με VW και είναι διαθέσιμα Tiguan Allspace, περίπου στις 36.000k, δυστυχώς χωρίς έκπτωση (εν αντιθέσει με το απλό Tiguan).
Επειδή είμαι σε παρόμοια αναζήτηση για αγορά με ατέλεια, διαπίστωσα ότι το Kodiaq ήταν πολύ άνετο, ίσως το πιο άνετο από όλα όσα αναφέρεις. Π.χ. το X Trail μου φάνηκε εσωτερικά πιο στενό. Το Seat Tarraco δεν το έχω δει, μίλησες με αντιπροσωπεία; Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μάθαινα ότι δεν κυκλοφορεί πια, λόγω χαμηλών πωλήσεων της Seat.
-
@libitas Το 7θεσιο kodiaq που είναι διαθέσιμο είναι όπως το Jogger μόνο με 2 isofix δυστυχώς διότι η skoda το έχει ως έξτρα 50 ευρώ στου συνοδηγού ενώ η Seat στο βασικό εξοπλισμό. Ναι πήρα προσφορά για το Tarraco με 3 έως 5 μήνες παράδοση μάλιστα είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν να πουλήσουν το αμάξι μου στην τιμή που εγώ θέλω.
-
Επομένως εννοείς ότι το Kodiaq δεν είναι διαθέσιμο για παραγγελία ώστε να επιλέξεις την τρίτη θέση isofix; Εγώ στη θέση σου ίσως το παρέβλεπα και θα το επέλεγα.
-
Μην τρελαίνεσαι με τα isofix. Δεν είναι απαραίτητα. Δεν προσφέρουν έξτρα ασφάλεια παρά μόνο έξτρα ευκολία αν μπαινοβγάζεις συχνά το κάθισμα.
Εγώ σε αντίστοιχη αναζήτηση κατέληξα σε μεταχειρισμένο Touran (5 isofix!!!). Πωλείται ακόμη καινούργιο αυτό ή σταμάτησε; -
@sargus said in Seat Tarraco, 7θέσιο SUV:
Εγώ σε αντίστοιχη αναζήτηση κατέληξα σε μεταχειρισμένο Touran (5 isofix!!!). Πωλείται ακόμη καινούργιο αυτό ή σταμάτησε;
Πάει το Touran.
Ότι vanοειδές 7θέσιο έχει μείνει, νομίζω ξεφεύγει πολύ σε τιμή ή είναι ηλεκτρικό και ξεφεύγει στην τιμή. Κάτι PSA/Toyota και Ford που χάζευα.To Jogger θα το έλεγες και ευκαιρία.
-
Εμφανίστηκαν τα Χριστούγεννα ξανά BMW Gran Tourer στο car.gr Ξέρω σίγουρα από γνωστό ότι κάποια 218i είναι από εταιρικό leasing. Έχει και 7θέσια. Πολλά βέβαια θα είναι από εισαγωγή. Ρίξε μια ματιά.
Αλλά, γιατί όχι στο Tarraco; Στο ίδιο εργοστάσιο με το Skoda βγαίνει. Τα ανταλλακτικά είναι τα ίδια. Κάτι διαφορές στην εμφάνιση έχουν.
-
Αν αφήσουμε στην άκρη το isofix που για μένα είσαι σίγουρος ότι το κάθισμα μπήκε 100% σωστά. Με τη ζώνη δεν ξέρεις αν είσαι στο αντίστοιχο 100%.
Γνωρίζουμε θέματα-προβλήματα των κινητήρων αυτών(1.0 lpg renault και 1.5 βενζίνη Vag);
Όπως για παράδειγμα έχει ο 1.2 του psa με τον ιμάντα μέσα στο λάδι; -
Βρήκα και αυτό στο car,
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/338491340-skoda-kodiaq
Πάντως από το jogger χίλιες φορές μεταχειρισμένο touran!
5 isofix στον εξοπλισμό του ( 3 καθίσματα δεύτερης σειράς και 2 καθίσματα τρίτης σειράς).
Σαν κάτοχος του σε διαβεβαιώ ότι αν βρεις σε λογική τιμή δες το από κοντά!
Seat Tarraco, 7θέσιο SUV