Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    S
    • Profile
    • Following 1
    • Followers 0
    • Topics 2
    • Posts 459
    • Best 274
    • Groups 0

savas89

@savas89

521
    Profile views
    459
    Followers
    1
    Following
    Joined Last Online

savas89 Unfollow Follow

Best posts made by savas89

• RE: Peugeot 5008 (SUV)

Screenshot_2025-10-22-19-58-30-88_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg Ως Λέων ωρυομενος 😉 Παραλάβαμε δόξα τω Θεώ! Εντυπώσεις φοβερές δεν έχω λόγια! Ευχαριστώ και όσους με βοήθησαν στην επιλογή από περισυ που είχα την αναζήτηση. Εύχομαι να επισκέπτομαι το service της αντιπροσωπείας μόνο για καλό σκοπό 😉

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      S
      savas89
    • RE: PEUGEOT FORUM

Ταξίδι με καταρρακτώδη κατά διαστήματα βροχή, ζόρι δλδ γενικά, με 6 άτομα(4 παιδιά), και ανοιχτό φυσικά ac., συμπεριλαμβανομένης ανάβασης προς Χορτιάτη.IMG20251204211747.jpg Τη νύχτα ειδικά καταλαβαίνεις την αξία του σύγχρονου αυτοκινήτου..

S
      savas89

Καλημέρα. Σαν πρώτες εντυπώσεις θα πω ότι σε χιλιόμετρα εντός πόλης και περιφερειακό (χωρίς ac)είχε 5,4λ./100 και 5,6 σήμερα μακάρι να πάει ετσι , έχει αρκετή εμπλοκή ο ηλεκτροκινητήρας. Επίσης πολύ βελούδινη η αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων οπότε φαινομενικά το 0-100 μας ανησυχούσε, αλλά δεν το νιώθεις καν, νιώθεις ότι τραβάει (θα το δούμε και με φουλ μπαγκαζια)και επίσης στα 100χλμ δεν έχεις καν θόρυβο. Γενικά δε νιώθεις τον όγκο του εύκολα, βοηθάει και το τιμόνι και όλο το σύνολο. Χώρους και εργονομία δε χρειάζεται να πω κάτι. Είναι αμάξι να κάνεις ταξίδι ωρών και να μην καταλάβεις

S
      savas89
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Δεν ασχολούμαι με ηλεκτρικά οπότε δεν σχολιάζω...

Σκέψου ότι ζήτησα να κάνω τέστ ντράιβ το υβριδικό και μου είπαν έχω μόνο ηλεκτρικό και βενζίνης και τους είπα α πα πα για το ηλεκτρικό. Το βενζίνης το έχω κάνει. 😊

δεν ασχολείσαι, δεν ασχολείσαι αλλα το αποθέωνες το eC3 σε σχεση με τα κινεζικα κουβαδάκια!!!!!

που θυμιζω οτι δεν εχει ουτε αντλια θερμότητας και εχει αεροψυκτη μπαταρια (οχι υδροψυκτη) οταν τα κινεζικα κουβαδακια προσφερουν και τα 2 lol

Αιώνες πίσω το ηλεκτρικό c3 από οποιοδήποτε κινέζικο..

posted in Περί αυτοκίνησης
      S
      savas89
    • RE: Deepal forum (Changan group)

@dimsabas said in Deepal forum (Changan group):

Μάλλον είναι αντίστοιχο ζουζούνισμα με αυτό που κάνει το Leapmotor-t03.

Είναι για να θυμάσαι ότι είναι Κινέζικο και να μην το πάρεις πάνω σου μάλλον 😂

S
      savas89
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3

Ας βάλανε τους παρακρατικούς το μήνυμα ελήφθη τουλάχιστον 2μιση με 3 ώρες κατακλειστηκαν τα πάντα. Θεσσαλονίκη ποτάμια Αθήνα Λάρισα σήμερα οικογένειας χαμός, γιατί ο σκοπός ιερός και για δικαιοσύνη και για την κοροϊδία και τον εμπαιγμό , και για την εξαθλίωση και την αλαζονεία τους. Η αρχή του τέλους ξεκίνησε. Όταν βλέπεις απλές οικογένειες που ποτέ δεν έβγαιναν, τα μαγαζιά ειδικά Λάρισα τα πάντα κλειστά που ποτέ δεν έγινε καθημερινή, τότε καταλαβαίνεις.. Τα έβαλαν με νεκρούς και συγγενείς νεκρών..

posted in Αντίλογος
      S
      savas89
    • RE: Toyota Yaris Cross

@bathan said in Toyota Yaris Cross:

Το YC συνολικά πάσχει από ποιότητα κατασκευής
      Κουδουνίστρα, πλαφονιέρα που πέφτει, πίσω πόρτες που δεν εφαρμόζουν σωστά κλπ
      Το έχουν 2 φίλοι μου και δεν είναι ευχαριστημένοι
      Μόνο η οικονομία στα καύσιμα αξίζει λόγω του υβριδικού, σε όλα τα άλλα είναι πολύ πίσω, κάτω του μετρίου
      Πουλάει πολύ επειδή είναι Toyota και έχει μεγάλες εγγυήσεις
      Κάπου διάβασα σε μια σελίδα του YC στο FB πως κάποιος κάτοχος ρωτουσε πως μπορεί να αυξήσει την τελική στα 180 σε συνεννοηση με την Toyota 😲

Η τελική τον μαρανε. Τι να την κάνει ; Αν ξέρεις γιατί το πήρες, όπως η πλειοψηφία, μια χαρά είναι

S
      savas89
    • RE: BYD forum

Όταν προσφέρει η BYD όχημα phev comfort me 38k με 125km αυτονομία που σημαίνει θα φορτίζεις 1 φορά τη βδομάδα και θα κινείσαι ηλεκτρικά και υβριδικά παραεξω με τόσους ίππους και οι άλλοι δίνουν με 35+ κάτι υποφερτα και καλά αλλά όχι τέτοια κλάση τι να λεμε

S
      savas89
    • RE: PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)

@vdx said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):

@savas89 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):

@vdx said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):

@savas89 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):

Πάντως για όποιον θέλει ευρύχωρα μια χαρά προτάσεις grandland και το c5 aircross ωραίο, το 3008 περισσότερη μούρη φυσικά. Γνώμη μου όπως το ζω, μια χαρά τραβανε για όποιον δεν θέλει ιδιαίτερα σπορ φάση ή τρελή οικονομία οπότε πάει Toyota(αν και νομίζω αυτά πρέπει να αντιστοιχούν τα μεγέθη τους στο rav4 που είναι άλλη κατηγορία τιμής)

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κινητήρας για αυτά τα μεγάλα αυτοκίνητα.

Εμένα στο 5008 μου φαίνεται επαρκής και γεμάτος που ταξίδεψα άνετα, τώρα βουνό θα πω εμπειρία όταν ανέβω 😉

Κες για τον 1.2 με τα “145” (που αν θυμάμαι καλα στην πραγματικότητα είναι λιγότερα απλά έχουν αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού) ;

Όχι τόσα είναι αφού υπάρχει συνδυασμός αλλά εν πάσει περιπτώσει αφού το νιώθω μια χαρά είναι οκ μου δίνει μπόλικη άνεση ,ασφάλεια και design. Γεμάτος τις προάλλες με παιδιά και πράγματα άνετα με λίγο γκάζι έφευγε 140 στην εθνική για πλάκα το 🦁 και φυσικά εντός πόλης εύκολα 6 λ μέση κατανάλωση που για το σκάφος αυτός είναι μια χαρά

S
      savas89

Ok μίλησα τελικά ήταν απλά από τις ρυθμίσεις είχα κάνει αναβάθμιση και βγήκε η ρύθμιση όλα καλά. Πέρασα και τα 1000 χλμ 😉

S
      savas89

Latest posts made by savas89

@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):

Πως γινεται τα παλιοτερα μοντελα 3008/5008 να εχουν 5 αστερια βαθμολογια ?
      https://www.euroncap.com/en/results/peugeot/3008%2F5008/26581
      Οσο πανε και τα σκαρτευουν τα νεα μοντελα και σου βαζουν περισσοτερα αξεσουαρ με λιγωτερη τιμη αγορας για να τα κανουν πιο ελκυστικα εις βαρος της ασφαλειας.
      Αν δεν βαλουν auto pilot και auto thust και δεν εχει και ενσωματωμενο VHF πομποδεκτη και ρανταρ για τα μπλοκα .!!..δεν αξιζει να το αγορασεις....!!!! 😁
      Μηπως εχουμε ξεφυγει απο την λογικη του να αγορασεις ενα απλο αμαξι για τις μετακινησεις οπως καναμε παλια ?
      Διαβαζω για ασυρματη φορτιση κινητου για καμερες 360' καθως και μεγαλυτερες οθονες και HUD display κι οτι αλλο πιο αχρειαστο που τα πληρωνεις κι ολας σε ενα αμαξι απο το να κατσουν να βελτιωσουν τους κινητηρες που ειναι η καρδια του αυτοκινητου κι οχι να βαζουν μπαταριες και να τα κανουν πιο βαρια για χαρη τις δηθεν ηλεκτροκινησης και της προπαγανδας της κλιματικης αλλαγης του περιβαλλοντος. Και το "πηξιμο" στον Κηφησο καθε μερα καλα κρατει μαζι με τους ρυπους...!!!
      Ας φτιαξουν δρομους στην Αθηνα και μετα να πουλανε αμαξια γιατι οπως παει η κατασταση δεν θα λεγεται αυτοκινητο πια αλλα α...κινητο...!!! 😊
      Ευτυχως που εφυγα απο την Αθηνα και γλυτωσα την τρελλα που επικρατει στην πολη αυτη....απαπα....!!!... και οδηγω και το ευχαριστιεμαι κι οχι να ειμαι μεσα σε αμαξι 2 ωρες με ενα κινητο στο χερι οπως βλεπω πολλους και κανουν οταν κατεβαινω Αθηνα...τρελλα...!!!

Ότι ξεφύγαμε από την απλή μετακινηση είναι δεδομένο, ειδικά με τις τεχνολογίες που μπήκαν, αν και νομίζω ότι μια χαρά όλα σχεδόν χρειάζονται, π.χ. εγώ έχω δεί στο πάρκινγκ επειδή είναι τεράστιο λέω μακάρι να είχα και εμπρός κάμερα αλλά οκ. Επίσης τώρα με την επέλαση των Κινέζων που βάζουν μασάζ και εσπρέσσο μεσα, όταν πάω να πουλησω ας πούμε το.δικο μου σε 5-7 χρόνια (λέμε τώρα) θα θεωρείται φτωχό σε εξοπλισμό χωρίς acc και 360, χάνει σε μεταπώληση έστω λίγο..

S
      savas89

Κρίμα αν το έπαιρνα τώρα το λιοντάρι θα είχα κάμερες 360 και acc , δε χάθηκε και ο κόσμος φυσικά 😉 . Μέση κατανάλωση 7,1 μεικτή με ac(αυτό ανεβάζει τη κατανάλωση κλασικά)και κάποια ταξίδια με ταχύτητες 130+. Αξιέπαινα σβέλτο όποτε χρειάστηκα γκαζι!

S
      savas89
    • RE: CITROEN C5 AIRCROSS 2025

@tkin73 said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:

@vagkirk said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:

@koskala said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:

Μόλις είδα το MG HS ενώ στην αρχή λέω τι αμαξάρα είναι αυτή κ plugin.. μόλις είδα 440 λίτρα πορτπαγκάζ, βγήκε από την λίστα.
      Το ίδιο έπαθα και με το BYD Seal U Dmi . Τεράστιο αυτοκίνητο κ δείχνει αμαξάρα. Αυτό ήθελα να πάρω στην αρχή κ πήγα και το είδα σε αντιπροσωπεία να πάρω προσφορά. Πάλι μόλις είδα τα 430 λίτρα πορτ παγκαζ, έφυγα μακρία..

Με συγχωρείτε πολύ , έχω εκφραστεί με τα καλύτερα για τους πρόσφατους κατόχους του C5 , στα 34 χιλιάρικα είναι εξαιρετική επιλογή, αλλά αυτά τα δύο πολύ ανώτερα αυτοκίνητα από το Citroen ήταν στα ίδια χρήματα δηλαδή και δεν τα επιλέξατε για τον χώρο αποσκευών;

Αν και έχω χάσει την μπάλα με τα κινέζικα, τα MG HS και Seal U είναι μεγάλα σχεδόν D SUV PHEV πολύ ποιοτικότερα από τα Citroen με 200-250 άλογα αντίστοιχα και πολύ καλό εξοπλισμό.

Υπάρχει περίπτωση να αναφερεστε σε κάποιες καθαρά θερμικές εκδόσεις τους που δεν γνωρίζω στα 34-35 χιλιάρικα δηλαδή;

Είναι αμάξια που δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. Συγκρίνεται με το c5 aircross phev που έχει νομίζω 195 και τιμή φυσικά+51.5Κ για να πιάσει εξοπλισμό των Κινέζων και πάλι υπολείπεται

Φυσικά πολύ κάτω ο χώρος των Κινέζων δυστυχώς του πορτ μπαγκαζ. Θα έχεις d-suv και θα είναι σαν να μην έχεις, λογικά μια οικογένεια δε θα είναι πολύ άνετη με το seal u dmi που το συμπαθώ κατά τα αλλα

S
      savas89
    • RE: Peugeot 3008 2016

@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:

Τραγικό.
      Τρομερή απώλεια αξίας.
      Έτσι και έχεις αγοράσει ως ιδιώτης και θες να πουλήσεις, τον ήπιες.

Η λογική λέει ότι για να πήρε κάποιος Κομπας phev 40+k(ενδεικτικά )ότι θα είναι απλας αλλιώς είναι madness. Εκτός αν είχε σκοπό να το παντρευτεί

S
      savas89
    • RE: Peugeot 3008 2016

@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:

@vagkirk said in Peugeot 3008 2016:

Αφορά και το compass Phev το πρόβλημα αυτό που το βλέπω να έχει τιμές λουκούμι ως μτχ;
      https://autovalue.car.gr/cars/view/50156650/
      Εν τω μεταξύ λουκουμακια είναι και τα C5 Aircross PHEV
      https://autovalue.car.gr/cars/view/48233822/
      https://autovalue.car.gr/cars/view/50249670/
      Και φυσικά και το απόλυτο Phev όπως του γάτου και του καταφρακτου είναι τρομερά δελεαστική επιλογή
      https://autovalue.car.gr/cars/view/50820847/

Τρομερά χαμηλές τιμές για phev.
      Τι γίνεται; alt text

Θα δεις τα κινέζικα phev σε 2-3 χρονια tiggo, dfsk, (εξαίρεση ίσως της byd)κλπ πόσο ραγδαία απώλεια αξίας θα έχουν.. λόγω Κίνας που φοβάται ο κόσμος γενικά, αλλά και phev που είναι άγνωστη κατάσταση σε αρκετούς , φόβο μπαταρίας πολυπλοκοτητας κλπ. Ενώ τα mhev και hev θα μεσουρανουν.για χρόνια

S
      savas89
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

Να δούμε και με το κοινωνικό leasing αν θα γίνει κίνηση μέσα στο 26..

S
      savas89
    • RE: Πωλήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά

@antonakis said in Πωλήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά:

Ή με απλά λόγια, αν δεν πάνε σιγά σιγά προς την πρέσα ότι είχε κυκλοφορήσει '00-'09, δύσκολα θα δούμε πολλές πωλήσεις.

Δύσκολα, τα focus πάνε και έρχονται. Ας πάνε πρώτα τα saxo kai corsakia τα πριν το 2000 και βλέπουμε..

S
      savas89
    • RE: CITROEN C5 AIRCROSS 2025

@vagkirk said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:

Σκέφτομαι τώρα που τις προάλλες είδα το Chery 7 και εντυπωσιάστηκα από το εσωτερικό του, τον κορυφαίο εξοπλισμό, 290 άλογα μου λέγανε, μεγάλη εγγύηση, οικονομία λόγω plug in κλπ κλπ , δεν υπάρχει στα 36.000€ τίποτα αντίστοιχο...

Δεν πας όμως ταμείο ρε γμτ όταν υπάρχουν επιλογές όπως το C5 Aircross στην τιμή που το παράγγειλε ο φίλος και ας μην έχει ούτε κατά προσέγγιση την ίδια ιπποδύναμη ή τα μπλιμπλικια σε εξοπλισμό που μόλις κατακάθεται η σκόνη βλέπεις πως δεν είναι απαραίτητα τελικά.

Άλλο επίπεδο ότι και να λέμε, σε σχεδίαση και εντύπωση που σου αφήνει ως προϊόν που έχει μεγάλη ιστορία πίσω του το Citroen, σου δημιουργεί μια οικειότητα και μια σιγουριά όσο και να υπάρχουν παράπονα για την αξιοπιστία της μάρκας.

Ερχόμαστε δηλαδή συνέχεια στα λόγια του Criuser , δεν πας ταμείο για τα Κινέζικα, είναι τελικά εξαιρετικά λίγες οι περιπτώσεις που θα μπούνε σοβαρά στην λίστα των υποψηφίων Ευρωπαίων αγοραστών.

Βασικά είναι πολύ θέμα η μεταπώληση, δηλαδή όσα εξοικονομήσεις με το phev αρκετά θα χάσεις στη μεταπώληση , δλδ πόσο θα κάνει σε 5 χρόνια το tiggo και πόσο το Citroen mhev+, πέρα από τη σχεδίαση που καμία σχέση. Το μόνο κρίμα για εμένα στο κατά τον κινητήρα και όχι μόνο ομογαλακτο 5008 ,το ότι τώρα το βγάζουν σε ίδια τιμή και με acc και 360 κάμερα αλλα οκ.

S
      savas89

@civil357 said in PEUGEOT FORUM:

@savas89 said in PEUGEOT FORUM:

primacy -e 4

Για να είσαι ασφαλής τόσο στην οδήγηση όσο και σε έλεγχο , πρέπει να φέρουν το σήμα 3pmsf ,ένα τριγωνάκι με τρεις κορυφές βουνών μέσα του.

Η μισελέν το έχει στα χειμερινά της "alpin σειρά" και στη σειρά crossclimate . Τα primacy δεν το έχουν.

Όχι πήρα στην αντιπροσωπεία ευχαριστώ, μου είπαν δεν ειναι

S
      savas89

Καλημέρα! Έχω τα primacy -e 4 στο αμάξι το 5008. Από τις φωτό μπορεί να καταλάβει κανείς αν κάνει για χιόνι ή χρειάζομαι χιονοκουβερτα;IMG20251229114325.jpg

S
      savas89
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ