Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    S
    • Profile
    • Following 2
    • Followers 0
    • Topics 2
    • Posts 617
    • Best 378
    • Groups 0

savas89

@savas89

745
    Profile views
    617
    Followers
    2
    Following
    Joined Last Online

savas89 Unfollow Follow

Best posts made by savas89

• RE: Peugeot 5008 (SUV)

Screenshot_2025-10-22-19-58-30-88_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg Ως Λέων ωρυομενος 😉 Παραλάβαμε δόξα τω Θεώ! Εντυπώσεις φοβερές δεν έχω λόγια! Ευχαριστώ και όσους με βοήθησαν στην επιλογή από περισυ που είχα την αναζήτηση. Εύχομαι να επισκέπτομαι το service της αντιπροσωπείας μόνο για καλό σκοπό 😉

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      S
      savas89

IMG_20260205_144221.png

S
      savas89
    • RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!

Screenshot_2026-05-01-16-25-55-67_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

posted in Περί αυτοκίνησης
      S
      savas89
    • RE: PEUGEOT FORUM

Ταξίδι με καταρρακτώδη κατά διαστήματα βροχή, ζόρι δλδ γενικά, με 6 άτομα(4 παιδιά), και ανοιχτό φυσικά ac., συμπεριλαμβανομένης ανάβασης προς Χορτιάτη.IMG20251204211747.jpg Τη νύχτα ειδικά καταλαβαίνεις την αξία του σύγχρονου αυτοκινήτου..

S
      savas89

Καλημέρα. Σαν πρώτες εντυπώσεις θα πω ότι σε χιλιόμετρα εντός πόλης και περιφερειακό (χωρίς ac)είχε 5,4λ./100 και 5,6 σήμερα μακάρι να πάει ετσι , έχει αρκετή εμπλοκή ο ηλεκτροκινητήρας. Επίσης πολύ βελούδινη η αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων οπότε φαινομενικά το 0-100 μας ανησυχούσε, αλλά δεν το νιώθεις καν, νιώθεις ότι τραβάει (θα το δούμε και με φουλ μπαγκαζια)και επίσης στα 100χλμ δεν έχεις καν θόρυβο. Γενικά δε νιώθεις τον όγκο του εύκολα, βοηθάει και το τιμόνι και όλο το σύνολο. Χώρους και εργονομία δε χρειάζεται να πω κάτι. Είναι αμάξι να κάνεις ταξίδι ωρών και να μην καταλάβεις

S
      savas89

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Ας αναστήσουμε λίγο το νήμα. Λοιπόν οι εκδρομουλες του Πάσχα σχεδόν 1000χμ άνετα και ομορφα! Ο ορισμός της άνεσης και της χαράς να ταξιδεύεις ακόμη και με οικογένεια μεγάλη. Τα μισά έγιναν ημιφορτωμενος τα υπόλοιπα περισσότερο . Όπου χρειάστηκε η ροπή στο Λέοντα , ήταν παρούσα ! Αξιοπρεπες 6,6λ/100. Διόδια βέβαια γύρω στα 52ε γτ ήταν κυρίως αυτοκινητόδρομο. Λαρισα-Κιλκις και πίσω, Λάρισα -Θεσσαλονικη-Νεα Ρόδα Χαλκιδικής και πίσω. καλή Συνέχεια! Screenshot_2026-04-16-20-06-41-43_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

S
      savas89

IMG_20260417_211717.png

S
      savas89
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Δεν ασχολούμαι με ηλεκτρικά οπότε δεν σχολιάζω...

Σκέψου ότι ζήτησα να κάνω τέστ ντράιβ το υβριδικό και μου είπαν έχω μόνο ηλεκτρικό και βενζίνης και τους είπα α πα πα για το ηλεκτρικό. Το βενζίνης το έχω κάνει. 😊

δεν ασχολείσαι, δεν ασχολείσαι αλλα το αποθέωνες το eC3 σε σχεση με τα κινεζικα κουβαδάκια!!!!!

που θυμιζω οτι δεν εχει ουτε αντλια θερμότητας και εχει αεροψυκτη μπαταρια (οχι υδροψυκτη) οταν τα κινεζικα κουβαδακια προσφερουν και τα 2 lol

Αιώνες πίσω το ηλεκτρικό c3 από οποιοδήποτε κινέζικο..

S
      savas89
    • RE: Deepal forum (Changan group)

@dimsabas said in Deepal forum (Changan group):

Μάλλον είναι αντίστοιχο ζουζούνισμα με αυτό που κάνει το Leapmotor-t03.

Είναι για να θυμάσαι ότι είναι Κινέζικο και να μην το πάρεις πάνω σου μάλλον 😂

S
      savas89
    • RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!

Screenshot_2026-05-15-15-41-58-44_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

S
      savas89

Latest posts made by savas89

• RE: JEEP COMPASS 2025 mk3

@fanis75 said in JEEP COMPASS 2025 mk3:

@savas89 said in JEEP COMPASS 2025 mk3:

Επίσης εμένα τί αυτοκίνητο εξυπηρέτησης να μου δώσουν με 4 τέκνα..μη γένοιτο

Volvo XC90 ή 7θέσιο C3 Aircross....😉

@fanis75 said in JEEP COMPASS 2025 mk3:

Επίσης εμένα τί αυτοκίνητο εξυπηρέτησης να μου δώσουν με 4 τέκνα..μη γένοιτο

Volvo XC90 ή 7θέσιο C3 Aircross....😉

Το πρώτο μια χαρά, το δεύτερο λιγο στριμοκωλο 😉

S
      savas89

@gatoz said in JEEP COMPASS 2025 mk3:

@a-d-p said in JEEP COMPASS 2025 mk3:

Δοκιμάζουμε το Jeep Compass e-Hybrid των 145 ίππων: Θηρίο

τζιπ δικουνα
      και οι ξεφτιλλισμενοι γαλλοι λεει εχουν βαλει οφ ροαντ επιλογες
      και οποιος εγραψε το αρθρο, αν δεν το κανει για επιδομα της ΔΥΠΕ, ειναι επισης ξεφτιλλας που οχι μονο δεν τους κραζει με το ακομη ενα τριμπουρδελο αλλα γραφει για 'θηριο' το ξεκουδουνο.
      εχουν οι στελαντι τις καλυτερες ευχες μου για να ΚΛΕΙΣΟΥΝ επιτελους

Πώς και δεν εντοπισες ακόμη από το fb το θέμα που έβγαλε σε 2 άτομα το 3008; Το διάβασα χτες και με εζωσαν λίγο τα φίδια 😉

...το εχω διαβασει...
      δεν τα μεταφερω ολα, ειναι παρα πολλα! και ειναι τουλαχιστον 3 που το ανεφεραν, διαβασε στα σχολια του 1ου.
      ελπιζω να εισαι απο τις εξαιρεσεις....
      οσο ομορφα σχεδιαζουν, ατυχως τοσο προχειρα υλοποιουν.

Ναι μέχρι τώρα κανένα θέμα, ελπιζω να μην έχω και ειδικά σε διακοπές γιατί τη βάψαμε. Επίσης εμένα τί αυτοκίνητο εξυπηρέτησης να μου δώσουν με 4 τέκνα..μη γένοιτο

S
      savas89

@a-d-p said in JEEP COMPASS 2025 mk3:

Δοκιμάζουμε το Jeep Compass e-Hybrid των 145 ίππων: Θηρίο

τζιπ δικουνα
      και οι ξεφτιλλισμενοι γαλλοι λεει εχουν βαλει οφ ροαντ επιλογες
      και οποιος εγραψε το αρθρο, αν δεν το κανει για επιδομα της ΔΥΠΕ, ειναι επισης ξεφτιλλας που οχι μονο δεν τους κραζει με το ακομη ενα τριμπουρδελο αλλα γραφει για 'θηριο' το ξεκουδουνο.
      εχουν οι στελαντι τις καλυτερες ευχες μου για να ΚΛΕΙΣΟΥΝ επιτελους

Πώς και δεν εντοπισες ακόμη από το fb το θέμα που έβγαλε σε 2 άτομα το 3008; Το διάβασα χτες και με εζωσαν λίγο τα φίδια 😉

S
      savas89
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

@spi_duster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

Βλεπω πως τα καυσιμα κατεβηκαν. Υστερα απο 2 μηνες εβαλα ντιζελ στο 1,5. Αντε καθε κατεργαρης στον παγκο του σιγα σιγα.

Η βενζίνη βέβαια αγκομαχαει παραπάνω. Μακάρι να διατηρηθεί και να μην έχουμε (πάλι) διάφορα

S
      savas89
    • RE: Posts προς Θεσσαλονικείς

@nicktsaf said in Posts προς Θεσσαλονικείς:

@savas89 said in Posts προς Θεσσαλονικείς:

Ολημερίς τη χτίζανε την πόλη.. Γέννημα Σαλονικιός την εγκατέλειψα το 20, εδώ επαρχιακή πόλη πολύ καλύτερα για οικογένεια λιγότερο στρες στους δρόμους, κόρνες σπάνιες όπως και κίνηση σπάνια θα πετύχεις. Ελπίζω και μετά το flyover να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση όπως βελτιώθηκε λίγο το κέντρο με το μετρό

Είσαι σίγουρος ότι έχει στρες ο Θεσσαλονικιός ;;;;

Στο τιμόνι ναι βλέπω εκνευρισμό. Επίσης οι διαδρομές που πρέπει να διανύσεις είναι μεγάλες , σίγουρα όχι σαν την Αθήνα βέβαια. Στα υπόλοιπα οκ μπορεί να είναι χαλαρά. Εδώ Λάρισα είναι η αλήθεια καλομαθα σε 10λ να είμαι παντού. Επίσης λείπει το πράσινο, σκουπιδαριο στο κέντρο απόκεντρο και φυσικά πάρκινγκ ούτε με κυάλι , εκτός αν μένεις σε premium περιοχή. Εδώ όλα αυτά δεν υπάρχουν. Π.χ. πληρώνω πάρκινγκ 35€ το μήνα μόλις, είναι αστείο. Έχει σίγουρα πολλά καλά !

S
      savas89
    • RE: Posts προς Θεσσαλονικείς

Ολημερίς τη χτίζανε την πόλη.. Γέννημα Σαλονικιός την εγκατέλειψα το 20, εδώ επαρχιακή πόλη πολύ καλύτερα για οικογένεια λιγότερο στρες στους δρόμους, κόρνες σπάνιες όπως και κίνηση σπάνια θα πετύχεις. Ελπίζω και μετά το flyover να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση όπως βελτιώθηκε λίγο το κέντρο με το μετρό

S
      savas89
    • RE: Leapmotor

@jousis said in Leapmotor:

@savas89 said in Leapmotor:

Δε ξέρω από αυτά λεπτομέρειες εγώ για δοκιμή πήγα. Πάντως για πόλη θα το ήθελα το μικρό

Γενικό ήταν το σχόλιο, πχ το meizu που ανέφερε ο evmenis είναι android απο κάτω.

Πάντως για να είδες 13kWh/100 δεν το πατούσες λίγο, μόνιμα στο πάτωμα το είχες 😀
      Ωραία η ροπη στα EV ε; Ακόμα κι αν δεν έχουν άλογα, στο 0-40 που θες στην πόλη είναι τέλεια.

Ε ναι άλλο πράγμα σαγηνευτικό. Οκ και το υβριδικό μου δίνει όταν χρειαστώ, αλλά αθόρυβα και ροπατα με μικρό ηλεκτρικό για την πόλη ταμάμ είναι . Αν παίξει κοινωνικό leasing στο προσεχές μέλλον θα είναι περίφημο 😉

S
      savas89

@jousis said in Leapmotor:

To οτι σας έχουν πείσει οι κινέζοι (κινέζικες εταιρίες, δεν είναι ρατσιστικό) είναι καλοί στο s/w είναι νομίζω μεγαλύτερη επιτυχία του μάρκετιν τους απο τις πωλήσεις της λιπμότορ 😯

Μόνο πόνος.
      Λιγότερος πόνος απο Ινδούς, αλλά πόνος.

Δε ξέρω από αυτά λεπτομέρειες εγώ για δοκιμή πήγα. Πάντως για πόλη θα το ήθελα το μικρό

S
      savas89

Έκανα το B10 το ηλεκτρικό td. Ωραία ροπή μια χαρά αυτοκίνητο ακόμη και για οικογένεια με ένα παιδί , φυσικά με τους γνωστούς περιορισμούς για τα μακρινά. Μόλις 13kwh/100 παρότι το πατούσα + ac. Αρκετά καλά. Φυσικά για πόλη το θεωρώ πολυτέλεια, μια χαρά το t03 για το μέλλον.

S
      savas89
    • RE: Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου

@tsimisde said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

@savas89 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

@jousis said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

Για την εμπειρία, θα δοκιμάσω και BEV, για να δω από πρώτο χέρι την εμπειρία χρήσης.

1 βήμα την φορά, μετά έχω ένα γνωστό εδώ στο φόρουμ να σε συστήσω για τα περαιτέρω. 😀

Πάντως το καλό hybrid είναι πολλά σκαλιά πάνω απο ένα απλό βενζίνης imo. Και είναι μονόδρομος για τώρα αν θες ΜΕΚ. Θα δεις κ εσύ διαφορά.
      Βέβαια μετά είναι και η τιμή, προφανώς παίζει ρόλο και αυτό, μπορεί να δεις οτι δεν αξίζει η διαφορά για τα επόμενα 5 χρόνια (που είναι το πλάνο σου να το κρατήσεις).

Είναι κάτι που θέλω να το εξετάσω λίγο ακόμα.

@savas89 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

Παρακολούθησα το νήμα σχετικά ,έχεις βγάλει λογικά τη Στελλαντις έξω να φανταστώ πλην Μοκα από ότι θυμάμαι; Τα υβριδικά ειναι το παρόν και το (εγγύς) μέλλον στα μεταχειρισμένα κατ'εμε. Γενικά έχει κυκλοφορήσει πολύ το 2008 Peugeot δε ξέρω αν είναι στα μεγέθη σου, είδα πρόσφατα μάλιστα και το 1001 car με τις δοκιμές που είχε χειρότερη κατανάλωση από το καροτσι -cross(yaris) στην πόλη για λίγο, αλλά εκτός είχε ελάχιστα καλύτερη κατανάλωση και σίγουρα όχι θορύβους. Σε αξιοπιστία θεωρητικά δεν πιάνει βέβαια Toyota και jazz . Καλή αναζήτηση

Λοιπόν, δεν το είχα αναφέρει αλλά, από Stellantis πέραν του Mokka, γλυκοκοιτάζω C3 & Grande Panda. Απλά, το Mokka μπήκε στο κάδρο επειδή είναι πιο κοντά σε αυτό που έχω τώρα, τα άλλα δύο, είναι μια εντελώς άλλη φάση και για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι εντελώς αρνητικός.

Επίσης, αν όντως ισχύει ότι πλέον τα μοτέρ Stellantis φοράνε καδένα και όχι ιμάντα, αλλάζουν τα δεδομένα και εφόσον μιλάμε για υβριδικό, δεν είναι απορριπτέες προτάσεις βάσει κόστους, τις εξετάζω. Αν όχι το Mokka, C3 & Grande Panda, η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να τα απορρίψω.

Εξυπηρετούν και την τωρινή μου φάση και την πιθανή μελλοντική, ειδικά το C3, δε μου φαίνεται να είναι τόσο κακό χωροταξικά, παρόλο που είναι πιο μικρό συγκριτικά με το Kamiq πχ. Δεν απορρίπτεται κάτι, όλα τα εξετάζω στην παρούσα φάση.....

Σε βρίσκω σε καλή τροχιά 😉 νομίζω το 2008 έχει σαν το c3 χώρους και πάντως το ίδιο υβριδικό σύστημα

Το 2008 με προβληματίζει για δύο λόγους. 1ον, για το κλειστό γκαράζ που έχω προαναφέρει, τα χαλάμε νομίζω στο μήκος. Βέβαια, τώρα που το ξαναβλέπω, είναι ακριβώς όσο και το μήκος του γκαράζ οπότε, αφήνω ένα ερωτηματικό εδώ. 2ον από εμπειρία στο πρώτο 208, με προβληματίζει το i-cockpit, βέβαια, μπορεί μετά από χρόνια να έχει βελτιωθεί. Αν δεν το δω από κοντά βέβαια, ας μην το απορρίψω γιατί, η Peugeot κάνει αρκετά συχνά προσφορές, επομένως, δεν φαίνεται κακό εκ πρώτης....

Εγώ είμαι οκ με το i-cockpit βέβαια το καλύτερο είναι να κάνεις td

S
      savas89
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST