@gatoz said in PEUGEOT FORUM:
#deep_peugeot
Έχει κολλήσει το φορτηγό στις λάσπες και προσπαθείς να το ρυμουλκήσεις με το πεζό;

@gatoz said in PEUGEOT FORUM:
#deep_peugeot
Έχει κολλήσει το φορτηγό στις λάσπες και προσπαθείς να το ρυμουλκήσεις με το πεζό;

@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@zaxosm πάρε εδώ 2105507477, είναι η μηχανικοί των κεντρικών, πάρε και πίεσε. Αν πας μετά να πουλήσεις πως θα το δικαιολογήσεις αυτό;
Εχει καταγραφει η αντικατασταση του καντραν στο σερβις κανονικα. Τι προβλημα να εχω;
Για ποιό λόγο να κάνεις αναγωγή στο πόσα χλμ έχεις 13.100 +1; Να βγάλουν τα στραβά τους και να το ρυθμίσουν. Αποκλείεται να μην έχει η Hyundai διαδικασία για αυτό.
Πάντως αν δεν μπορεί η αντιπροσωπεία, σίγουρα μπορούν οι μαντράδες να γυρίσουν τα χιλιόμετρα 

@a-d-p said in HONDA FORUM:
H Honda αποκάλυψε το νέο της έμβλημα – Τι συμβολίζει
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/honda-neo-emvlima-ti-symvolizei/
Κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ακουμπάς για λόγους ιστορίας και ονόματος. Πείραξε τα αμάξια σου και όχι το διαχρονικό σήμα σου. Αν καεί η λάμπα δεν θα ξέρουμε την μάρκα.
@ad276 said in TOYOTA AYGO X:
Σκασανε οι τιμές για το full hybrid....
https://www.carandmotor.gr/agora/stin-ellada-neo-ybridiko-toyota-aygo-h
Καλα.... τι πίνουν εκεί στην Τογιοτα;
ΑΠΟ 19.670!! Πληρώνεις αξιοπιχαχαχαχχα
@panos2171 said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
Πάντως διπλή γραμμή δεν πατάει γιατί δεν έχει. Ο οδηγός του βυτιοφόρου λόγω ύψους έχει ορατότητα και μετά τη στροφή, το γιατί δεν είδε τη μηχανή δε θα το μάθουμε ποτέ.
Θα ήθελα να δω το βίντεο από πολύ πριν για το πως πήγαινε η μηχανή. Λόγω της ευκολίας να επιταχύνουν και τα πιάνουν μεγάλες ταχύτητες σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε μια κουκκίδα στο βάθος και ξαφνικά εμφανίζονται μπροστά μας
Μονή συνεχόμενη είναι σαν διπλή. Και η τροχαία τον εντόπισε και τον κάλεσε για κατάθεση τον εγκληματία τον νταλικέρη. Τι πάτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα δεν ξέρω. Θα βγει και φταίχτης ο οδηγός της μηχανής 
@fanis75 said in TOYOTA AYGO X:
@a-d-p said in TOYOTA AYGO X:
Αποστολή στην Ιταλία: Οδηγούμε το νέο υβριδικό Toyota Aygo Χ
Αλλη μια φορά η Τογιότα αποδυκνύει την τεχνολογική της υπεροχή! Όλοι παλεύουν με καμια μικρή μπαταρία για ψευτουβριδισμό και πάλι δεν τα καταφέρνουν ή εκτοξεύουν τα κόστη.
Σε μία κατηγορία λοιπόν όπου τα περιθώρια κέρδους είναι από ισχνά έως ανύπαρκτα, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε τεχνολογική αναβάθμιση θα δυσκολέψει περαιτέρω την όποια εμπορική επιβίωση, η Toyota προχωράει σε μία κίνηση εντυπωσιακής ουσίας.
Αντί λοιπόν να αρκεστεί σε μία εύκολή ανανέωση επιμέρους λεπτομερειών ή μεσοβέζικες mild hybrid λύσεις, δεν δίστασε να βάλει βαθιά το μαχαίρι του υβριδισμού, προκειμένου να έχει τα ανάλογα οφέλη, που συνεπάγεται μία (πολύ) χαμηλή κατανάλωση σε ένα μικρό και ελαφρύ αυτοκίνητο.
Για οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή, η υιοθέτηση ενός full hybrid συστήματος θα ήταν μία εξαιρετικά κοστοβόρα κίνηση, όχι όμως και για την Toyota η οποία για σχεδόν 30 χρόνια εξελίσσει την συγκεκριμένη τεχνολογία.
Βγάζεις λοιπόν το καπέλο στους μηχανικούς της Toyota, που ύστερα από όλα αυτά, κατάφεραν να διατηρήσουν αμετάβλητο το μεταξόνιο των 2.430 χλστ., όπως και τον χώρο αποσκευών των 231 λίτρων. Έτσι με μήκος 3.776 χλστ, πλάτος 1.740 χλστ, και ύψος 1.525 χλστ,, το Aygo X είναι προφανές ότι διατηρεί στο ακέραιο τον αστικό του προσανατολισμό.
20 χιλιάρικα για να κινείσαι μόνο πόλη χωρίς πολλά μπαγκάζια και αυστηρά μόνο εναν συνεπιβάτη, δεν τα κάνεις απόσβεση ποτέ. Καλύτερα πάρε ένα Yaris να κάνεις και κανένα ταξίδι και να χωράς να κάτσεις… να βάλεις και 2 πράγματα. Οι καταναλώσεις επίσης θα είναι κοντά.
Πάντως εγώ με το yaris το υβριδικό που του έχω κάνει 85k σε 5 χρόνια, του έχω αλλάξει την πίστη. Έχω φορτώσει μέχρι και μάρμαρα να κατεβάσω στο χωριό... Τώρα του έχω βάλει και μπαγκαζιέρα οροφής από πάνω να χωράει και άλλα πράγματα στα ταξίδια με την οικογένεια. Το αμάξι είναι σκυλί και φοράει τρικύλινδρο. Με την εμπειρία μου αυτή πάω τώρα για το CC ως 2ο υβριδικό.
Οι μεγαλύτερες χαζομάρες στο αμάξι που έχω δει μέχρις στιγμής είναι ότι:
Και ένα rant ακόμα για Toyota Σταυρός. Το αμάξι μου το παρέδωσαν βρώμικο, παρατημένο στον ήλιο και με αράχνες στο χρώμα και χωρίς βιβλία service γιατί μου είπαν έχουν έλλειψη. Εκεί πέρα το βαρέλι δεν έχει πιάσει πάτο.
Εγώ θα κάνω ένα γενικότερο σχόλιο γύρω από τα συνεργεία και τους μάστορες και θα πω, πως οι περισσότεροι είναι λαμόγια και κοιτάνε πώς να βγάλουν λεφτά. Σε βλέπουν σαν τσουβάλι με χρήματα και δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό.
Οπότε δεν θεωρώ ότι έχουμε πρόβλημα από άποψη γνώσεων αλλά έλλειψη παιδείας. Την όποια αποκτάς μόνος σου, από το σπίτι σου, τους γύρω σου. Και αμόρφωτος να είσαι, μπορεις να είσαι καλός άνθρωπος. Πχ να μην εκμεταλλεύεσαι την άγνοια του άλλου στα αμάξια για να του χρεώνεις αεριτζίδικες δουλειές και αλλαγή ανταλλακτικών μόνο και μόνο για να κάνεις αρπαχτές.
Απλά το θέμα δεν είναι μόνο στα συνεργεία αλλά παντού. Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, κλπ Έχουν χαθεί οι ηθικές αξίες γύρω μας. Αν είσαι ευγενής και τίμιος θεωρείται αδυναμία πλέον. Ενώ αν πουλάς παπάντζες είσαι μάγκας. Σαπίλα ουστ λαμόγια.
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για κάποιον που θέλει θερμικό, ναι όντως είναι.
Πιο σωστά: υβριδικό!
Ορυκτά καυσιμα καίει, άρα είναι θερμικό.
Θερμικό είναι εφόσον έχει μόνο κινητήρα. Από την στιγμή που έχει και μπαταρία που το κινεί (συνδυαστικά) είναι υβριδικό και συγκεκριμένα full hybrid.
@dg79 said in Chery Forum:
@jousis said in Chery Forum:
@nikonino said in Chery Forum:
Omoda 5 στην Μαλαισία έφυγε όλος ο πίσω άξονας σε ατύχημα. VFM λέμε. Τσιμπιές με το χέρι για εξοικονόμηση...
Παλιό πρόβλημα, απλά δεν είχε πάει στο recall αυτός ;
https://www.motaauto.com/omoda-5-defective-axle-60-units-confirmed-affected-600-units-recalled/After taking its investigations all the way back to China, where the axle assembly originated, it was found that the vendor supplying the item was at fault. According to the company, the vendor reported that the issue was due to a facility upgrade during which a worn-out tip of the automated welding machine was replaced by a new welding tip. The replacement of the new welding tip resulted in a miscalibration of the equipment.
This resulted in a batch of axle assemblies being improperly welded at a certain point. As records must be kept for every process, a batch of 600 axle assemblies made during the period in question was identified as being potentially defective. It was this number which Chery Auto Malaysia had earlier mentioned being potentially affected.
ή μπορεί να είναι παλιά η φώτο από το 2024 ή να ήταν από τους πρώτους που την πάτησε, μέχρι να βγει η ανάκληση
Τώρα του 2026 είναι η φωτό, ανάκληση υπάρχει από το 2024.
Omoda 5 στην Μαλαισία έφυγε όλος ο πίσω άξονας σε ατύχημα. VFM λέμε. Τσιμπιές με το χέρι για εξοικονόμηση...

@criuser said in Κυκλοφοριακό & Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
@a-d-p said in Κυκλοφοριακό & Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
@storm said in Κυκλοφοριακό:
Με οδικά έργα δεν λύνεται το κυκλοφοριακό στην Αθήνα.
Αλλού πρέπει να γίνουν οι παρεμβάσεις, αλλά κανένας πολιτικός και καμιά κυβέρνηση δεν θα πάρει την ευθύνη για να μπει μία τάξη στο χάος των τροχοφόρων.
Όσο φτιάχνεις δρόμους, τόσο θα αυξάνονται τα αυτοκίνητα.... Νόμος
Αριστερούλης μύθος...
Τα αυτοκίνητα αυξάνονται γιατί είναι αναγκαία και δίνουν αίσθημα ελευθερίας στον πολίτη.
Τους δρόμους αν τους φτιάχνεις σωστά και στην εποχή τους, μια χαρά δουλεύει το σύστημα.
Παράδειγμα φεύγεις από το λιμάνι του Πειραιά για Πέραμα.
Εφτιαξαν τούνελ όλα ωραία και πέφτεις σε φανάρι, Προφανώς θα πήξεις.
Μετά έχουμε την Λεωφόρο Σχιστού, που ξεκινάει με φανάρι και μάλιστα αριστερής στροφής...
και στο τέλος πέφτει σε δύο φανάρια μετά στην πηγμένη Αθηνών - Κορίνθου και όλοι μαζί το διασκεδάζουν.
Περισσότερο το διασκεδάζουν οι δύο τρύπες στο βουνό που χάσκουν άδειες 20 χρόνια και θα οδηγήσουν στην περιφερειακή Αιγάλω που πάλι καταλήγει σε φανάρι.
Αρα ο κόμβος Σκαραμαγκά, η σύνδεση της Σχιστού στην έξοδο των τούνελ από Πειραιά στο Πέραμα και βέβαια η συνέχεια της περιφερειακής Αιγάλεω με Αττική Οδό και νέο δρόμο Ελευσίνα - Οινόφυτα, θα άδειαζε τον Κηφισσό.
Θα τον άδειαζε και η επέκταση της Λ. Κύμης που έχει σχεδιαστεί 30 χρόνια και ακόμα δεν γίνεται.
Από την άλλη πλευρά η συνέχεια της Περιφερειακής Υμηττού μέχρι την παραλιακή θα έλυνε πολλά θέματα.
Ολες οι μεγάλες πόλεις έχουν 1 ή και περισσότερες περιφερειακές αρτηρίες.
Στην Αθήνα ακόμα δεν έχουμε.
Έχουν πέσει τζίφρες για τον Σκαραμαγκά και θα ξεκινήσει επιτέλους αυτό το σημαντικό έργο με την σύνδεση προς περιφερειακή Αιγάλεω. Αυτό το φανάρι πραγματικά μεγάλο βάσανο στο Σχιστό. Σε ώρα αιχμής μπορεί να πετύχεις ουρά που να ξεκινάει από το πρώτο φανάρι που γίνεται το παζάρι κοντά στο Κερατσίνι.
@azmo said in Αγγελίες πωλήσεων αυτοκινήτων για γέλια και για...κλάματα:
@nikonino said in Αγγελίες πωλήσεων αυτοκινήτων για γέλια και για...κλάματα:
@gatoz said in Αγγελίες πωλήσεων αυτοκινήτων για γέλια και για...κλάματα:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/52725914-toyota-land-cruiser
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/54952320-toyota-land-cruiser
πανε καλα?Και δεν πάω να πάρω με 45 χιλιάρικα του κουτιού RAV4 του 2026, φουλ εξοπλισμένο; Εκεί θα τα έχουν να τα κοιτάνε. Πλάκα θα έχει που θα τους παίρνουν τηλέφωνο και θα τους λένε να το αφήσουν 10.000 και θα τσακώνονται
Επειδή το ειχα, θα σου πω απλά οτι το RAV4 το καινουργιο ειναι σαν παιχνιδάκι του λουνα παρκ σε σχεση με το θηρίο, το οποιο ξεφτιλίζει εκτός δρόμου οτιδηποτε, ακομα και Land Rovers.
Ναι αλλά τώρα έχει 100 χιλιάρικα το καινούργιο. Οπότε μια χαρά βολεύεσαι και με το rav4. Αλλιώς δώσε 50 χιλιάρικα για να πάρεις αμάξι του 2005 
@gatoz said in Αγγελίες πωλήσεων αυτοκινήτων για γέλια και για...κλάματα:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/52725914-toyota-land-cruiser
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/54952320-toyota-land-cruiser
πανε καλα?
Και δεν πάω να πάρω με 45 χιλιάρικα του κουτιού RAV4 του 2026, φουλ εξοπλισμένο; Εκεί θα τα έχουν να τα κοιτάνε. Πλάκα θα έχει που θα τους παίρνουν τηλέφωνο και θα τους λένε να το αφήσουν 10.000 και θα τσακώνονται 

@dasimo said in Suzuki Vitara 2015:
Παρακολουθώ το νημα , και είχα πεί οτι δεν θα γράψω......Βεβαια , δεν μπόρεσα και έτσι ειμαι εδω....Εχω ενα Cupra Fromentor Hybrid 245 και σίγουρα ειναι καταπληκτικό αυτοκίνητο. Το εχω 2.5 χρόνια και ειναι απολαυστικό οταν θες, οικονομικό οταν χρειάζεσαι, χρηστικό, εξοπλισμός απίστευτος, γενικα αυτοκινητάρα. Μετα απο 14 χρόνια είπα να αντικαταστήσω ενα C4 diesel e-hdi που εχουμε και εχουμε μείνει κατευχαριστημένοι με αυτό, με αξιοπιστία Ιαπωνικου.
Με ενα budget εως 35 χιλιάδες αρχισα να βλέπω διαφορα αυτοκίνητα....γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιαπωνικά. Διαπίστωσα οτι με το promo που τρέχει η "κουτοπόνηρη" αντιπροσωπεία το Vitara GLX+ allgrip, auto με ηλιοροφή μου το δινουν 30.5 χιλιάδες. Πήγα το είδα.....ναι δεν ειναι ενα αμάξι του 2026, ναι δεν έχει ουτε το εσωτερικό ουτε το εξωτερικό ενος "συγχρονου" αυτοκινήτου. Η γοητεία που εκπέμπει ειναι ομως το κάτι άλλο. Η αίσθηση απομόνωσης απο τα στοιχεία του καιρού που σου δίνει ειναι μοναδική, η ασφάλεια που νιώθεις απο την τετρακίνηση απίστευτη, η παρουσία απολύτως ΟΛΩΝ των συστημάτων ασφαλείας το κανει πιο σύγχρονο απο πολλά συγχρονα. Περιορισμένοι χώροι πισω, ψηλή θεση οδήγησης λόγω μπαταρίας, πορτμπαγκαζ απολύτως ικανοποιητικό στα 370 λιτρα με αναδιπλούμενα καθίσματα. Διασταση 4.185 οτι χρειάζεται για ενα οχημα all around. Μεγάλο φαουλ τα λάστιχα που πωλείται που ειναι τα Conti EcoContact 6 , τα οποία σε περίπτωση που μου πάνε καλα τα πράγματα θα αντικαταστήσω κατευθείαν με τα Yokohama Geolandar A/T G015. To αυτοκίνητο εκπέμπει μια μοναδική γοητεία σε ανθρώπους σαν και εμένα στα σχεδόν 50 τους χρόνια και εναν λόγο να εξερευνήσεις την Ελλάδα που όλοι εγκαταλείψαμε.
Μαζί σου... αλλά 30 χιλιάρικα για Vitara... όχι δεν νομίζω 
@paranoid said in Αλλαγή καδένας.Καθε ποτε?:
@nikonino said in Αλλαγή καδένας.Καθε ποτε?:
Εμπιστευομαι το εξειδικευμενο συνεργείο καθότι είναι γνώστες και τίμιοι.
Καλά μην βάζεις το χέρι σου και στην φωτιά...
Εγραψα πουθενά ότι βάζω το χέρι μου στη φωτιά;;; Βασικά χέρι στη φωτιά δεν βάζεις ούτε και για δικό σου άνθρωπο, θα βάλω για το συνεργείο που πάω το αυτοκίνητο; Χαζος είσαι;
Εσύ ρε φίλε γράφεις ότι είναι γνώστες και τίμιοι. Εγώ είμαι χαζός; 

Εμπιστευομαι το εξειδικευμενο συνεργείο καθότι είναι γνώστες και τίμιοι.
Καλά μην βάζεις το χέρι σου και στην φωτιά...
@tsimisde said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στα του ρεύματος, θα συμφωνήσω σε δύο πράγματα: 1. Εφόσον υπάρχει η τάση να πηγαίνουμε προς τα εκεί, προφανώς και θα τσιμπήσει προς τα πάνω η τιμή του και 2. Ότι κι αν γίνει, δύσκολα έως ακατόρθωτα να φτάσει στα επίπεδα της βενζίνης η τιμή του ρεύματος.
Συγκρίνοντας τώρα τα διαθέσιμα καύσιμα, τα έχω στο νου μου ως εξής, από το πιο ενεργοβόρο/ακριβό, προς τη φθηνότερη λύση:
Βενζίνη: Η κλασική και πατροπαράδοτη λύση, που κινεί τα αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια. Έχει βέβαια το ρίσκο ότι το κόστος χρήσης, εξαρτάται άμεσα από την τιμή του καυσίμου που έχει συνεχώς διακυμάνσεις και γενικά, αν έχεις ενεργοβόρο αμάξι, βαρύ δεξί πόδι η οτιδήποτε άλλο, επιβαρύνεσαι αρκετά. ΒΕΒΑΙΑ, μαστίζεσαι περισσότερο μαζί με την πλειοψηφία, κλαίνε ολοι, κλαις κι εσύ. Βρίσκεις βενζινάδικο ακόμα και σε ερημονήσι που λέει ο λόγος, η πιο ξέγνοιαστη εμπειρία χρήσης, έχεις κάλυψη παντού.
Diesel: Ξεκάθαρα ο μεγάλος αδικημένος του ράλι των τιμών, από κει που ήταν εμφανής η διαφορά στην τιμή, πλέον κονταροχτυπιούνται με τη βενζίνη. Όμως, λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης των ντίζελ, βγάζεις περισσότερα χιλιόμετρα συνεπώς, χρειάζεσαι πιο αραιά ανεφοδιασμό επομένως, ναι μεν έχουν εξισωθεί οι τιμές με τη βενζίνη, ίσως όμως είναι ελαφρώς πιο οικονομική λύση. Ενας πονοκέφαλος που προστίθεται είναι το DPF αλλά με την κατάλληλη χρήση & συντήρηση, είναι κάτι το διαχειρίσιμο. Θέλει και μεγάλη προσοχή στον ανεφοδιασμό καθώς, είναι πιο ευπαθή σε νοθευμένο καύσιμο και η όποια επισκευή κοστοβόρα.....
Υγραέριο: Η ίδια λογική λειτουργίας με τη βενζίνη, η κατανάλωση είναι σε αντίστοιχα επίπεδα, βέβαια, η διαφορά φαίνεται στο ταμείο, είναι σχεδόν μισοτιμής από τη βενζίνη επομένως, το όφελος είναι κυρίως οικονομικό, αρκεί βέβαια να υπάρχει η διαφορά στην τιμή και να μη καταντήσει όπως το Diesel. Ένα ερωτηματικό για τη διαθεσιμότητα, νομίζω ότι δεν υπάρχει σε όλα τα πρατήρια ως επιλογή, είναι κάπως πιο περιορισμένη συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα. Είναι απορίας άξιον γιατί συγκεκριμένοι κατασκευαστές προτιμούν τη συγκεκριμένη λύση.
Υβριδικό: Ειναι αρκετά κοντά, ίσως και ένα σκαλί πάνω από το υγραέριο σε θέμα οικονομίας. Δεν επιστρατεύεις δεύτερο καύσιμο, τη δουλειά την κάνεις με την απλή βενζίνη και η χαμηλή του κατανάλωση, δεν σε κάνει να ξεφυσάς όταν πρέπει να βάλεις βενζίνη, κάνεις πιο αραιά τις επισκέψεις σου στο πρατήριο και δεν βαρυγκομάς τόσο συχνά, πάλι όμως εξαρτάται από τον οδηγό και την όποια χρήση. Παίρνεις το πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης, συνδυασμένο με το πλεονέκτημα και την ευχρηστία του συστήματος βενζίνης. Δεν κάνεις τίποτα διαφορετικό από αυτό που ξέρεις σε θέμα χρήσης.
Ηλεκτρικό: Το μέλλον που είναι πλέον και παρόν. Η πιο οικονομική λύση καυσίμου όλων, βέβαια, προϋποθέτει περισσότερο κεφάλαιο για την αρχική αγορά (αν μιλάμε για οικογενειακό η έστω σουπερμινι) και ένα έξτρα κεφάλαιο για τον εξηλεκτρισμο του διαθέσιμου χώρου στάθμευσης. Πολύ οικονομικός ανεφοδιασμός, φόρτιση, κόστος συντήρησης πρακτικά ανύπαρκτο, χρειάζεται όμως περισσότερο προγραμματισμό και οργάνωση, σε ότι σχετίζεται με τη φόρτιση, σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, όπου απλά μια βόλτα σε ένα πρατήριο, προσφέρει όση αυτονομία χρειάζεται ο καθένας, σε ελάχιστο χρόνο. Συν τοις άλλοις (για την ώρα), υστερούν και σε αυτονομία συγκριτικά με τα συμβατικά καύσιμα.