@gatoz said in PEUGEOT FORUM:
#deep_peugeot
Έχει κολλήσει το φορτηγό στις λάσπες και προσπαθείς να το ρυμουλκήσεις με το πεζό;

@gatoz said in PEUGEOT FORUM:
#deep_peugeot
Έχει κολλήσει το φορτηγό στις λάσπες και προσπαθείς να το ρυμουλκήσεις με το πεζό;

@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@zaxosm πάρε εδώ 2105507477, είναι η μηχανικοί των κεντρικών, πάρε και πίεσε. Αν πας μετά να πουλήσεις πως θα το δικαιολογήσεις αυτό;
Εχει καταγραφει η αντικατασταση του καντραν στο σερβις κανονικα. Τι προβλημα να εχω;
Για ποιό λόγο να κάνεις αναγωγή στο πόσα χλμ έχεις 13.100 +1; Να βγάλουν τα στραβά τους και να το ρυθμίσουν. Αποκλείεται να μην έχει η Hyundai διαδικασία για αυτό.
Πάντως αν δεν μπορεί η αντιπροσωπεία, σίγουρα μπορούν οι μαντράδες να γυρίσουν τα χιλιόμετρα 

@a-d-p said in HONDA FORUM:
H Honda αποκάλυψε το νέο της έμβλημα – Τι συμβολίζει
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/honda-neo-emvlima-ti-symvolizei/
Κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ακουμπάς για λόγους ιστορίας και ονόματος. Πείραξε τα αμάξια σου και όχι το διαχρονικό σήμα σου. Αν καεί η λάμπα δεν θα ξέρουμε την μάρκα.
@ad276 said in TOYOTA AYGO X:
Σκασανε οι τιμές για το full hybrid....
https://www.carandmotor.gr/agora/stin-ellada-neo-ybridiko-toyota-aygo-h
Καλα.... τι πίνουν εκεί στην Τογιοτα;
ΑΠΟ 19.670!! Πληρώνεις αξιοπιχαχαχαχχα
Το τι κράξιμο τρώνε δεν περιγράφεται 

@fanis75 said in TOYOTA AYGO X:
@a-d-p said in TOYOTA AYGO X:
Αποστολή στην Ιταλία: Οδηγούμε το νέο υβριδικό Toyota Aygo Χ
Αλλη μια φορά η Τογιότα αποδυκνύει την τεχνολογική της υπεροχή! Όλοι παλεύουν με καμια μικρή μπαταρία για ψευτουβριδισμό και πάλι δεν τα καταφέρνουν ή εκτοξεύουν τα κόστη.
Σε μία κατηγορία λοιπόν όπου τα περιθώρια κέρδους είναι από ισχνά έως ανύπαρκτα, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε τεχνολογική αναβάθμιση θα δυσκολέψει περαιτέρω την όποια εμπορική επιβίωση, η Toyota προχωράει σε μία κίνηση εντυπωσιακής ουσίας.
Αντί λοιπόν να αρκεστεί σε μία εύκολή ανανέωση επιμέρους λεπτομερειών ή μεσοβέζικες mild hybrid λύσεις, δεν δίστασε να βάλει βαθιά το μαχαίρι του υβριδισμού, προκειμένου να έχει τα ανάλογα οφέλη, που συνεπάγεται μία (πολύ) χαμηλή κατανάλωση σε ένα μικρό και ελαφρύ αυτοκίνητο.
Για οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή, η υιοθέτηση ενός full hybrid συστήματος θα ήταν μία εξαιρετικά κοστοβόρα κίνηση, όχι όμως και για την Toyota η οποία για σχεδόν 30 χρόνια εξελίσσει την συγκεκριμένη τεχνολογία.
Βγάζεις λοιπόν το καπέλο στους μηχανικούς της Toyota, που ύστερα από όλα αυτά, κατάφεραν να διατηρήσουν αμετάβλητο το μεταξόνιο των 2.430 χλστ., όπως και τον χώρο αποσκευών των 231 λίτρων. Έτσι με μήκος 3.776 χλστ, πλάτος 1.740 χλστ, και ύψος 1.525 χλστ,, το Aygo X είναι προφανές ότι διατηρεί στο ακέραιο τον αστικό του προσανατολισμό.
20 χιλιάρικα για να κινείσαι μόνο πόλη χωρίς πολλά μπαγκάζια και αυστηρά μόνο εναν συνεπιβάτη, δεν τα κάνεις απόσβεση ποτέ. Καλύτερα πάρε ένα Yaris να κάνεις και κανένα ταξίδι και να χωράς να κάτσεις… να βάλεις και 2 πράγματα. Οι καταναλώσεις επίσης θα είναι κοντά.
Πάντως εγώ με το yaris το υβριδικό που του έχω κάνει 85k σε 5 χρόνια, του έχω αλλάξει την πίστη. Έχω φορτώσει μέχρι και μάρμαρα να κατεβάσω στο χωριό... Τώρα του έχω βάλει και μπαγκαζιέρα οροφής από πάνω να χωράει και άλλα πράγματα στα ταξίδια με την οικογένεια. Το αμάξι είναι σκυλί και φοράει τρικύλινδρο. Με την εμπειρία μου αυτή πάω τώρα για το CC ως 2ο υβριδικό.
@monman2 said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
Πριν δύο χρόνια είχα βάλει σε αυτό το πρατήριο της Λάρισας κατάλαβα οτι με έκλεψε είχα γράψει αρνητική κριτική για να ενημερώσω έστειλα και email στους αρμόδιους
https://maps.app.goo.gl/skvkxpzmLK8Ja8zE7
Σήμερα που πέρασα απο εκει οι κόκκινες κορδέλες μου έδειξαν οτι δεν είχα κάνει λάθος , το έκλεισαν στην πρόσφατη επιχείρηση του "ελληνικού FBI"
Μία ικανοποίηση την ένοιωσα το ομολογώ
αλλα ρε φίλε ουρά είχε μέχρι τέλους τι να πω
Πρέπει να είχε χαμηλή τιμή σε σχέση με άλλους. Πολλοί πάνε με γνώμονα την τιμή και μόνο.
@v_a said in TOYOTA AYGO X:
@nikonino said in TOYOTA AYGO X:
@iceman7 said in TOYOTA AYGO X:
@v_a said in TOYOTA AYGO X:
Πέρα απ'την πλάκα, 18.500 κοστίζει η πιο απλή έκδοση του i10 σε αυτόματο (ίδια τιμή βγαίνει και το swift χειροκ στην 2η έκδοση)...
Με 1 και κάτι, χιλιάρικο πάνω παίρνεις υβριδικό με διαφορά - 2λτ/100.
Έχει δίκιο ο iceman σε ότι αναφέρει, ούτε εμένα μου αρέσει το 20αρικο, αλλά δυστυχώς αυτοί που διαμόρφωσαν τις τιμές μάλλον είδαν και τον ανταγωνισμόΔίνεις 22 και παίρνεις το γιαρις που είναι πληρέστερο.
Το aygoΧ ειναι άβολο με αστείους χώρους για το μέγεθος.Και γιατί να μην δώσεις 27 να πάρεις τέρμα φουλ extra το Aygo?
Το έχω κάνει ηδη εικόνα.
Μωράκι στα ΒΠ παίρνει φουλ εξοπλ aygo σαν graduation gift from daddy.
Αμφιβάλλεις ;
Ό,τι θέλει θα κάνει ο καθένας με τα λεφτά του. Απλά εγώ πιστεύω ότι το αμάξι αυτό δεν τα αξίζει τα λεφτά αυτά… Δηλαδή ένα αμαξάκι πόλης να κάνεις γρήγορα την δουλειά σου… από εκεί που έπρεπε να είναι στα 12 χιλιάρικα να σου λέει τώρα 20; Ήδη στα 17 που το είχαν ήταν πολλά λεφτά… Και φουλ extra να πλησιάζουμε τα 30 τώρα ; Μιλάμε για πολλά ποτά εκεί στα κεντρικά.
Ηλεκτρικό βγάζει νόημα μόνο αν το φορτίζεις σπίτι και κινείσαι κυρίως πόλη. Σε ταξίδια είσαι μέσα στο άγχος γιατί δεν υπάρχουν υποδομές. Αν δεν βελτιωθεί η τωρινή κατάσταση θα σφάζονται στους φορτιστές κάτοχοι για το ποιος είδε πρώτος τον φορτιστή 
@gatoz said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@ilias-a said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@famas said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Στα 89.000 χλμ που είχε το Peugeot στο βίντεο του Γάτου, πέραν του ότι ο ιμάντας είχε χάσει το 1/3 των δοντιών του, μου έκανε εντύπωση η καρβουνίλα από επικαθίσεις που είχαν οι βαλβίδες.
Ολα τα αμεσου ψεκασμου με ενα μπεκ ανα κυλινδρο ετσι ειναι.
επειδη ο μετοχος φυσικα και παει να γυρισει την κουβεντα. εξηγησε του οτι μιλας μονο για τις επικαθισεις και οχι για τον ξεδοντιασμενο ιμαντα του πιουρκραπ....
Πάντως τα ίδια χάλια έχει και ο ecoboost της Ford. Δεν είναι μόνο η Stellantis.
@criuser said in Stellantis Group:
Κόνα : Το ανέφερε και ο φίλος παραπάνω. Δεν μου αρέσει αισθητικά απ΄ έξω, δεν έχω μπει ποτέ μέσα, όμως οι προδιαγραφές του, υβριδικό, μήκος - μεταξόνιο είναι καλές, ενώ και η τιμή της μεσαίας έκδοσης δεν είναι απαγορευτική και η Ν έκδοση έχει μόνο διακοσμητικά που δεν ενδιαφέρουν και δεν αξίζει να τα πληρώσεις.
Μιας και έχεις κάνει τελικά shortlist το Kona, άλλο ένα αρνητικό που δεν λένε πολλοί είναι ότι έχει DCT.
@criuser said in Stellantis Group:
Δεν χωράει, είναι μόλις 5 εκ μικρότερο από το 3008, δεν έχει νόημα να γίνει τέτοια αλλαγή.
Ρίξε ένα βλέφαρο και στο Hyundai Kona hybrid. Εχει ιδιαίτερο σχεδιασμό αλλά στον εξοπλισμό είναι τούμπανο. Επίσης δεν είμαι φαν του διπλοσυμπλεκτου αλλά το υβριδικό φαίνεται οκ.
@vagkirk said in Οδήγησα....:
Μπράβο ρε Φάνη, καλοταξιδο!!!!
Πες μας λίγο και για το οικονομικό κομμάτι, τελική τιμή , χρηματοδότηση αν ρώτησες, τι έκανες με την επιδότηση για ηλεκτρικό κλπ.
Επίσης εγγύηση, διαστήματα service και κόστος αν έμαθες.
Ποιο χρώμα πήρες;
Πολύ ωραίο το ασημί στις πρώτες φωτογραφίες.Να στα απαντήσω όλα με την σειρά:
Οικονομικά, ότι λένε. Από €33.900 η προσφορά ειναι στα €29.900 (€4.000 έκτπωση), αλλά μόνο για τα ετοιμοπαράδοτα. Άρα δεν μπορούσα να το πάρω ακριβώς όπως ήθελα. Σε αυτό ειναι και €3.000 η επιδότηση του ΚΗ3 - την οποία με τα νέα χρήματα και παράταση την προλαβαίνω, αλλά εχει κανα 6μηνο αναμονη για να πάρεις τα χρήματα - οπότε τελικά βγάινει €26.900 (η έκδοση premium, δεν πήγα για την luxury). Επιπλέον €100 έξοδα για πινακίδες. Δεν υπάρχει άλλο κόστος (μεταλλικό, PDI κλπ. περιλαμβάνονται στην τελική τιμή!). Χρηματοδοτικό ειναι 4.9% + 0.6% Ν.128, τελικό 5.5%. Θεωρώ πολύ καλό, αν σκεφτείς ότι το στεγαστικό μου δάνειο έχει 5% επιτόκιο...χαχα!!. Ειναι με την Εθνική και επειδή πήρα ένα μικρό ποσό δάνειο, η διαδικασία ειναι πανεύκολη και γρήγορη, την ίδια μέρα ειχα έγκριση.
Eπίσης οταν παράγγειλα (ίσως ισχύει ακόμα), είχε και €300 κάρτα δώρο για φορτίσεις, την οποία θα παραλάβω σε 1 μήνα περίπου, όπως και φορτιστή για πρίζα σούκο (δεν έχω τετοιο, το Βόλβο δεν γίνει).Χρώμα, το ασημένιο που βλέπεις στις φωτογραφίες (ειναι το δικό μας), αλλά δυστυχώς με μαύρο εσωτερικό - ήθελα το μπεζ, αλλά δεν υπήρχε. Ειχαν μεινει μόνο 2 με μπεζ εσωτερικό, αλλά μαύρο χρώμα εξωτερικά και δεν μου άρεσαν καθόλου. Το καλό ειναι ότι στην αντιπροσωπεία ειχε όλα τα χρώματα και έτσι τα είδαμε live και μπορέσαμε να επιλέξουμε. Επειδή ειναι κυρίως για την σύζυγο, ηταν δικια της επιλογή και ενώ το ασημένιο δεν της αρέσει καθόλου, αυτό (ιριδίζει λίγο) της άρεσε πολύ!! Και έτσι μεταξύ αυτου και του μπλε σκούρου (από online configurator πήγαινε για το μπλε) επέλεξε το ασημένιο.
Εγγύηση ειναι 8 χρόνια και 160.000χλμ για το αυτοκίνητο και 8 χρόνια και 200.000χλμ για την μπαταρία.
Σέρβις ειναι κάθε 2 χρόνια ή 30.000χλμ, όποιο έρθει πρώτο.
Καλοτάξιδο & καλορίζικο! Όμορφο είναι! Να το χαίρεστε 
@gatoz said in Stellantis Group:
Peugeot 3008 - 5008 Club Greece
..........................
·
Καλησπέρα στην ομάδα! Τρία χρόνια μόλις χρειάστηκαν για να τα "κακαρώσει", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος της αντιπροσωπείας, ο εγκέφαλος της μονάδας nak της οθόνης! Έγινε πριν μιάμιση βδομάδα. Ευτυχώς είναι μέσα στην εγγύηση γιατί αλλιώς μου είπε ότι θέλει πάνω από χιλιάρικο. Μιλάμε για 5008 diesel μοντέλο 2023. Τώρα είμαστε στη φάση αναμονής των περίπου 15 ημερών που μου είπαν ότι θα κάνει να έρθει ο εγκέφαλος. Εν τω μεταξύ ήταν απαραίτητο να κάνω ένα ταξιδι σχεδόν 800 χλμ. πάνε έλα χωρίς κλιματισμό. Βλέπετε οι φωστήρες της τεχνολογίας ενσωμάτωσαν και τον κλιματισμό στη διαχείριση μέσα από την οθόνη. Λες και θα τους πείραζε να είναι ξεχωριστή μονάδα με κουμπιά, όπως ξέραμε πάντα. Αυτά τα ολίγα με μπόλικη απογοήτευση! Λιγότερα·
Καλησπέρα σε όλους.
Μιας και ήρθε και η δική μου σειρά να περιμένω για αλλαγή καδενας και το αμάξι θα μείνει γκαράζ μεχρι Σεπτεμβρίο και βλέπουμε έχετε να προτείνετε κατι για την μπαταρία η οτιδήποτε αλλο πρέπει να προσέξω σε τόσο μεγάλο διάστημα ακινησίας.Καλησπέρα σε όλους , χθες φουλαρα το 5008 μου και όταν έπεσε ένα κουτάκι η στάθμη το ξαναγεμισα χωρίς όμως να ανέβει η στάθμη στο κοντέρ . Αυτό το έκανα ακόμα μια φορά σήμερα αλλά τίποτα . Η στάθμη σταθερή δε λέει να ανέβει στο φουλ . Έβγαλαν τον πόλο της μπαταρίας για 5 λεπτά αλλά τίποτα . Τι μπορεί να συνεβει ? Έπαθε κάποιος κάτι αντίστοιχο ? Ευχαριστώ
Καλησπερα!
Πρόβλημα σε 3008 diesel 1,5 του 2020
Όταν κάνω ταξίδι πάνω από 20 λεπτά με πάνω από 100χλμ βγάζει αυτά τα 2 μηνύματα τα οποία όταν οδηγάω στην πόλη για μικρές αποστάσεις για 2-3 μέρες φεύγουν.
Σας έχει συμβεί; Τι γίνεται και τι μπορώ να κάνω;
Πήγα συνεργείο και μου έσβησαν τα μηνύματα, τα οποία ξαναβγήκαν και τώρα φεύγουν, πρώτα το μήνυμα του ad blue και μετά επισκευής του κινητήρα.
Μου είπαν ότι θα βγάλει μήνυμα που δεν θα φεύγει και θα αναφέρει ότι απομένουν 1500χλμ μέχρι την ακινητοποίηση, και τότε να το πάω για ενδελεχή έλεγχοΚαλησπέρα στην ομάδα κάτοχος 3008 hybrid 11/2026 . Να αναφέρω ένα πρόβλημα που έχω αν εχει συμβεί και σε κανέναν άλλον, βάζοντας μπρος την μηχανή καθώς βάζω όπισθεν έδειχναν όλα μαύρα μου έγινε 3-4 φορές . Άλλες τόσες φορές μου βγαίνει ο ήχος κλεισίματος και η καθρέφτες να κατεβαίνουν στην όπισθεν τα ξανά ρυθμίζω αλλά δεν ξέρω αν είναι νορμάλ και 2 φορές μου κόλλησε η οθόνη. Έχει συμβεί σε κανέναν άλλον; Ευχαριστώ.
Το χειρότερο δεν είναι οι ζημιές, αλλά η αντιμετώπιση από τις αντιπροσωπείες. Δεν προλαβαίνουν τις ζημιές και τους ζητάνε να έρθουν αν έχει ακινητοποιηθεί το όχημα. Όσο τσουλάει δεν ασχολούνται 

24 μισθοί για να αγοράσεις Toyota Yaris! ( Με την προϋπόθεση ότι μπορείς να έχεις λεφτά στην άκρη
)
Youtube Video
@kozani76 said in Skoda Fabia MK4 2021:
@savas89 said in Skoda Fabia MK4 2021:
Κατανάλωση που δε συνάδει με 2026. Απορώ γιατί να πάρει κάποιος ένα τέτοιο θερμικό. Εκτός αν είναι ωραίο οδηγικά.
Γιατί εδώ στην περιφέρεια με ένα τέτοιο έχω μέση κατανάλωση 5,2 από τότε που το αγόρασα. Ελάχιστη κίνηση σε μποτολιαρισμα, ταξίδια μεταξύ πόλεων ή χωριό και αγορασμενο 4000€ φθηνότερα από ένα yaris. Και επειδή έτυχε να έχω σαν leasing ένα yaris hybrid για 5-6 μήνες, διαπίστωσα ότι η κατανάλωση είναι πρακτικά ίδια.Να μη μιλήσω για χώρους και αίσθηση στο ταξίδι
Το πλεονέκτημα των φουλ υβριδικών (όπως της Toyota) είναι να λειτουργούν με την μπαταρία για να εξοικονομήσεις καύσιμο. Αυτό σημαίνει χρήση σε πολύ χαμηλές ταχύτητες με μποτιλιαρίσματα. Στην εθνική καίει σαν συμβατικό βενζινοκίνητο το αμάξι. Για αυτό δεν αξίζουν τα αμάξια αυτά αν πχ έχεις σκοπό να κάνεις συνέχεια ταξίδια στην εθνική γιατί δεν θα δεις το κέρδος στην τσέπη σου.
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Εχει φώτα αλογόνου στις δύο πρώτες εκδόσεις...
Αλογόνου ρε πστ μου το 2026...
Ελεος...
Ναι και τελευταίας γενιάς υβριδικό σύστημα. Πώς γίνεται να είσαι στην αιχμή της τεχνολογίας με λάμπες αλογόνου, μόνο αυτοί ξέρουν. Λες και είναι πλέον οικονομικό αμάξι το Yaris.
@fiverg said in Suzuki Vitara 2015:
@nikonino said in Suzuki Vitara 2015:
@georgemit said in Suzuki Vitara 2015:
@nikonino said in Suzuki Vitara 2015:
@georgemit said in Suzuki Vitara 2015:
Έχω μια παρόμοια ιστορία.
Είχα μείνει από αντλία βενζίνης με το fiesta. Το πήγα με οδική στο εξουσιοδοτημενο Ford που μου έκανε και τα σέρβις, μέχρι τότε ευχαριστημενος.
Η τιμή που μου έδωσε; για βενζινοκινητο 900€.
Δυστυχώς δε μπορούσα κι εγώ να το πάω πέρα δώθε. Σαν εναλλακτική μου πρότεινε να αλλάξω μόνο το βαρελάκι στα 250€.
Μετά έναν χρόνο το αμάξι ξαναεμεινε. Έβαλα bosch ολόκληρη αντλία με 260€.
Α Π Α Τ Ε Ω Ν Ε Σ!!!!!!!!!!!!Και εγώ από προσωπική εμπειρία μίλησα πιο πάνω. Έτσι και σε εμένα ένας χρέωσε ό,τι του κατέβηκε και ζήτησα από την οδική να έρθει να πάρει το αμάξι και να μου το πάει αλλού. Έδωσα στον άλλον απλώς τα εργατικά που είδε το αμάξι.
Δέχτηκε η οδική σου να το ξαναμεταφέρει σε άλλο συνεργείο; Δε νομίζω ότι είναι ο κανόνας πάντως, δεν ήξερα και το κόλπο με το χτύπημα του ρεζερβουάρ, τότε το έμαθα.
Ναι γιατί να μην δεχθεί; Θέλω να το πάω σε άλλο συνεργείο, αυτό τους είπα.
Προφανώς και θα δεχθεί αλλά χωρίς επιπλέον χρέωση; Τέλος πάντων, στην περίπτωση μου ακόμη κι έτσι καλύτερα θα ήταν αν μπορούσα.
Δεν πλήρωσα τίποτα παραπάνω στην οδική. Μόνο τα εργατικά του μάστορα που μου έκανε την αρχική προσφορά. Είχα συνεννοηθεί τηλεφωνικά πρώτα με τον επόμενο μάστορα που μου έδωσε και πιο νορμάλ νούμερα.
Εντάξει όλοι την έχουμε πατήσει με τους μάστορες. Απλά ρε εσείς πλέον έχουμε ξεφύγει εντελώς. Δηλαδή, από μάστορα σε μάστορα οι διάφορες δεν είναι μικρές... Ο καθένας σου ζητάει ότι του κατέβει στο κεφάλι. Και δεν υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι εκεί έξω. Εκμεταλλεύονται την άγνοια σου και την αγωνία σου.