@gatoz said in PEUGEOT FORUM:
#deep_peugeot
Έχει κολλήσει το φορτηγό στις λάσπες και προσπαθείς να το ρυμουλκήσεις με το πεζό;

@gatoz said in PEUGEOT FORUM:
#deep_peugeot
Έχει κολλήσει το φορτηγό στις λάσπες και προσπαθείς να το ρυμουλκήσεις με το πεζό;

@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@zaxosm πάρε εδώ 2105507477, είναι η μηχανικοί των κεντρικών, πάρε και πίεσε. Αν πας μετά να πουλήσεις πως θα το δικαιολογήσεις αυτό;
Εχει καταγραφει η αντικατασταση του καντραν στο σερβις κανονικα. Τι προβλημα να εχω;
Για ποιό λόγο να κάνεις αναγωγή στο πόσα χλμ έχεις 13.100 +1; Να βγάλουν τα στραβά τους και να το ρυθμίσουν. Αποκλείεται να μην έχει η Hyundai διαδικασία για αυτό.
Πάντως αν δεν μπορεί η αντιπροσωπεία, σίγουρα μπορούν οι μαντράδες να γυρίσουν τα χιλιόμετρα 

@a-d-p said in HONDA FORUM:
H Honda αποκάλυψε το νέο της έμβλημα – Τι συμβολίζει
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/honda-neo-emvlima-ti-symvolizei/
Κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ακουμπάς για λόγους ιστορίας και ονόματος. Πείραξε τα αμάξια σου και όχι το διαχρονικό σήμα σου. Αν καεί η λάμπα δεν θα ξέρουμε την μάρκα.
@ad276 said in TOYOTA AYGO X:
Σκασανε οι τιμές για το full hybrid....
https://www.carandmotor.gr/agora/stin-ellada-neo-ybridiko-toyota-aygo-h
Καλα.... τι πίνουν εκεί στην Τογιοτα;
ΑΠΟ 19.670!! Πληρώνεις αξιοπιχαχαχαχχα
Το τι κράξιμο τρώνε δεν περιγράφεται 

@panos2171 said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
Πάντως διπλή γραμμή δεν πατάει γιατί δεν έχει. Ο οδηγός του βυτιοφόρου λόγω ύψους έχει ορατότητα και μετά τη στροφή, το γιατί δεν είδε τη μηχανή δε θα το μάθουμε ποτέ.
Θα ήθελα να δω το βίντεο από πολύ πριν για το πως πήγαινε η μηχανή. Λόγω της ευκολίας να επιταχύνουν και τα πιάνουν μεγάλες ταχύτητες σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε μια κουκκίδα στο βάθος και ξαφνικά εμφανίζονται μπροστά μας
Μονή συνεχόμενη είναι σαν διπλή. Και η τροχαία τον εντόπισε και τον κάλεσε για κατάθεση τον εγκληματία τον νταλικέρη. Τι πάτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα δεν ξέρω. Θα βγει και φταίχτης ο οδηγός της μηχανής 
@fanis75 said in TOYOTA AYGO X:
@a-d-p said in TOYOTA AYGO X:
Αποστολή στην Ιταλία: Οδηγούμε το νέο υβριδικό Toyota Aygo Χ
Αλλη μια φορά η Τογιότα αποδυκνύει την τεχνολογική της υπεροχή! Όλοι παλεύουν με καμια μικρή μπαταρία για ψευτουβριδισμό και πάλι δεν τα καταφέρνουν ή εκτοξεύουν τα κόστη.
Σε μία κατηγορία λοιπόν όπου τα περιθώρια κέρδους είναι από ισχνά έως ανύπαρκτα, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε τεχνολογική αναβάθμιση θα δυσκολέψει περαιτέρω την όποια εμπορική επιβίωση, η Toyota προχωράει σε μία κίνηση εντυπωσιακής ουσίας.
Αντί λοιπόν να αρκεστεί σε μία εύκολή ανανέωση επιμέρους λεπτομερειών ή μεσοβέζικες mild hybrid λύσεις, δεν δίστασε να βάλει βαθιά το μαχαίρι του υβριδισμού, προκειμένου να έχει τα ανάλογα οφέλη, που συνεπάγεται μία (πολύ) χαμηλή κατανάλωση σε ένα μικρό και ελαφρύ αυτοκίνητο.
Για οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή, η υιοθέτηση ενός full hybrid συστήματος θα ήταν μία εξαιρετικά κοστοβόρα κίνηση, όχι όμως και για την Toyota η οποία για σχεδόν 30 χρόνια εξελίσσει την συγκεκριμένη τεχνολογία.
Βγάζεις λοιπόν το καπέλο στους μηχανικούς της Toyota, που ύστερα από όλα αυτά, κατάφεραν να διατηρήσουν αμετάβλητο το μεταξόνιο των 2.430 χλστ., όπως και τον χώρο αποσκευών των 231 λίτρων. Έτσι με μήκος 3.776 χλστ, πλάτος 1.740 χλστ, και ύψος 1.525 χλστ,, το Aygo X είναι προφανές ότι διατηρεί στο ακέραιο τον αστικό του προσανατολισμό.
20 χιλιάρικα για να κινείσαι μόνο πόλη χωρίς πολλά μπαγκάζια και αυστηρά μόνο εναν συνεπιβάτη, δεν τα κάνεις απόσβεση ποτέ. Καλύτερα πάρε ένα Yaris να κάνεις και κανένα ταξίδι και να χωράς να κάτσεις… να βάλεις και 2 πράγματα. Οι καταναλώσεις επίσης θα είναι κοντά.
Πάντως εγώ με το yaris το υβριδικό που του έχω κάνει 85k σε 5 χρόνια, του έχω αλλάξει την πίστη. Έχω φορτώσει μέχρι και μάρμαρα να κατεβάσω στο χωριό... Τώρα του έχω βάλει και μπαγκαζιέρα οροφής από πάνω να χωράει και άλλα πράγματα στα ταξίδια με την οικογένεια. Το αμάξι είναι σκυλί και φοράει τρικύλινδρο. Με την εμπειρία μου αυτή πάω τώρα για το CC ως 2ο υβριδικό.
Οι μεγαλύτερες χαζομάρες στο αμάξι που έχω δει μέχρις στιγμής είναι ότι:
Και ένα rant ακόμα για Toyota Σταυρός. Το αμάξι μου το παρέδωσαν βρώμικο, παρατημένο στον ήλιο και με αράχνες στο χρώμα και χωρίς βιβλία service γιατί μου είπαν έχουν έλλειψη. Εκεί πέρα το βαρέλι δεν έχει πιάσει πάτο.
@lap said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
@dg79 said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
To πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να συνδέει τις ανάγκες της αγοράς με την εκπαίδευση.
Ξοδεύουμε ένα σκασμό χρήματα για να βγάλουμε φιλόλογους, κοινωνιολόγους, δικηγόρους, οικονομολόγους κτλ, οι οποίοι είτε ετερο/υπο-απασχολούνται, είτε αναγκάζονται να μεταναστεύσουν (οπότε και η χώρα προορισμός τσιμπάει έτοιμο καταρτισμένο προσωπικό χωρίς κόστος εκπαίδευσης), ενώ η αγορά μας ζητάει πχ τεχνίτες και ειδικότητες στον κλάδο του τουρισμού.
Lap πιστεύεις ότι αν στην Αθήνα αντί για 100 (τυχαίο νούμερο) υδραυλικούς είχε 500, θα ζητούσαν τα ίδια χρήματα;Την συζήτηση αυτήν την είχα με φίλο που είχε κατάστημα με υλικά για κουζίνες και μπάνια. Αναλαμβάνει ανακαινίσεις. Μου λέει πως δεν μπορει να βγάλει ένα τυπικό κοστολόγιο για τους πελάτες τους και εκτίθεται. Κάθε μάστορας ζητά ότι του κατέβει στο κεφάλι, εκμεταλλεύεται τα πάντα και κάνει αρπαχτές από παντού.
Παλαιότερα μου είπε πως για μια δουλειά υπολόγιζαν το μεροκάματο συν κάποιο έξτρα ένα είναι υπό τον ήλιο ή σε υπόγειο με υγρασία κτλ
Ας πούμε πέρασμα για τα πλακάκια υπολόγιζαν το μεροκάματο της αγοράς συν έξτρα όπως είπα. Τώρα δεν υπολογίζουν τίποτα απλώς πετάνε μια φιξαρισμένη τιμή η οποία είναι καρτέλ και φυσικά πολλαπλάσια του μεροκάματου.
Έτσι χάνει πελάτες που θεωρούν ότι μπορούν να τα βρουν αλλού φθηνότερα και απογοητεύονται και αυτοί.
Με λίγα λόγια ο κλάδος τους έχει πέσει με τα μούτρα στην αρπαχτή με μια αντικοινωνική συμπεριφορά. Είπαμε δεν γίνεται καθηγητής ιατρικής να χρεώνει σχεδόν τα ίδια με έναν υδραυλικό και για περισσότερο χρόνο εξέτασης χρησιμοποιώντας πανάκριβα μηχανήματα.
Όσες φορές έχω χρειαστεί να κάνω μια δουλειά και έχω ζητήσει προσφορές από 5-6 επαγγελματίες, θα πάρω 5-6 διαφορετικές απαντήσεις. Όχι μόνο στα εργατικά τους αλλά ΚΑΙ στα υλικά αλλά ΚΑΙ στην διάρκεια της εργασίας - μεροκάματα. Δεν τους πιάνεις από πουθενά...
Μπορεί να σου φανεί φθηνός στα εργατικά αλλά την χασούρα να την παίρνει από τα υλικά. Μπορεί να είναι ακριβός σε όλα και να μην το πάρεις καν χαμπάρι γιατί απλά δεν πήρες προσφορά από άλλους 2-3 για να συγκρίνεις. Μπορεί να σου φανεί αρχικά φθηνός στα εργατικά και να σου κάνει την δουλειά σε 15 μέρες αντί για 2-3. Πάντως δεν κινούνται απαραίτητα κοντά στα χρήματα που ζητάνε.
Απλά πρέπει να παίρνεις πολλές προσφορές για την ΙΔΙΑ εργασία για να πάρεις χαμπάρι την παπάντζα που σου λέει ο καθένας. Τα ίδια σε όλους τους τομείς (ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ελαιοχρωματιστές, ψυκτικούς, μηχανικούς αυτοκινήτων, λαστιχάδες, κλπ).
@panos2171 said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
Πάντως διπλή γραμμή δεν πατάει γιατί δεν έχει. Ο οδηγός του βυτιοφόρου λόγω ύψους έχει ορατότητα και μετά τη στροφή, το γιατί δεν είδε τη μηχανή δε θα το μάθουμε ποτέ.
Θα ήθελα να δω το βίντεο από πολύ πριν για το πως πήγαινε η μηχανή. Λόγω της ευκολίας να επιταχύνουν και τα πιάνουν μεγάλες ταχύτητες σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε μια κουκκίδα στο βάθος και ξαφνικά εμφανίζονται μπροστά μας
Μονή συνεχόμενη είναι σαν διπλή. Και η τροχαία τον εντόπισε και τον κάλεσε για κατάθεση τον εγκληματία τον νταλικέρη. Τι πάτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα δεν ξέρω. Θα βγει και φταίχτης ο οδηγός της μηχανής 
@geo-f1 said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
Ok δεν ειχαμε ατυχημα αλλα τετοιο πραγμα ρε πστ δεν μπορει να γινεται
Δεν μπορώ να τους καταλάβω τους καραγκιόζηδες αυτούς καθόλου!!
Και στο δρόμο βλέπεις και μερικούς που προσπερνάνε πάνω σε στροφές χωρίς ορατότητα, πατώντας διπλή γραμμή. Εντάξει το έχουμε καταλάβει είστε βλάκες τελείως και τον εαυτό σας δεν τον σκέφτεστε ότι θα σκοτωθεί... τον απέναντι όμως γιατί να σκοτώσεις;
Και να τους πιάσεις μετά αυτούς να σου πουν τι σαν δικαιολογία; Δεν είναι για να τους αρχίσεις στα χαστούκια; Απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι αν πας τυφλά και προσπερνάς και βρεθεί κάποιος δύσμοιρος απένταντι που δεν ενοχλεί κανέναν στην τελική!!!
@fhcc said in TOYOTA FORUM:
@nikonino said in TOYOTA FORUM:
Αν την αλλάξεις (και βάλεις μόνος σου μια VARTA πχ) μπορούν να σου κλωτσήσουν την εγγύηση επειδή δεν έδωσες 200 ευρώ για να ξαναβάλεις Toyota άραγε;
Σε πρόσφατη αλλαγή 12βολτης μπαταρίας μέσα στην εγγύηση σε άλλο αυτοκίνητο και όχι Toyota ρώτησα από περιέργεια: Αν άλλαζα την μπαταρία με δικά μου έξοδα εκτός αντιπροσωπείας θα είχα πρόβλημα με την εγγύηση; Η απάντηση ήταν ναι.
Είμαι σίγουρος ότι σε κάποιο μικρό πρόβλημα δε θα έλεγαν τίποτα αλλά σε μεγαλύτερο μπορεί να σε βγάλουν εκτός εγγύησης.
Στα "επίσημα" συνεργεία της Toyota τα πράγματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα αν κρίνω από τις κριτικές που είχα διαβάσει παλιότερα στο Google.
Και εγώ έτσι ήξερα... Αλλά έχω τον @ilias-a και θα καθαρίσει. Ελάτε να μαζευτούμε πολλοί 
@ilias-a said in TOYOTA FORUM:
@criuser said in TOYOTA FORUM:
Αν την αλλάξεις (και βάλεις μόνος σου μια VARTA πχ) μπορούν να σου κλωτσήσουν την εγγύηση επειδή δεν έδωσες 200 ευρώ για να ξαναβάλεις Toyota άραγε;
Οχι.
Σαφέστατος. Θα σου στείλω pm αν μου αρχίσουν τις εξυπνάδες στην αντιπροσωπεία.
Αν εισαι Αττικη φωναξε με να ερθω.
Αττική είμαι ναι! Ακούει το forum? Κοιτάξτε εξυπηρέτηση!!!
Οχι.
Σαφέστατος. Θα σου στείλω pm αν μου αρχίσουν τις εξυπνάδες στην αντιπροσωπεία. 
@jousis εδώ έλα για ποπκόρν, είμαστε στο καλύτερο σημείο.
@shumakos said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Ας προβοκάρω λιγάκι τη συζήτηση γιατί βλέπω να ατονεί το θέμα
. Αν είναι να καταφύγει κανείς στη λύση της μπαγκαζιέρας, πάνω σε ένα συμβατικό hatch θα τη φορτώνει πολύ πιο εύκολα. Άλλο να φορτώνεις στο 1,60 περίπου (τόσο περίπου φτάνει το ύψος που πρέπει να περάσεις πάνω από τα πλαϊνά τοιχώματα + το ύψος από τις μπάρες + το ίδιο το ύψος της οροφής του αυτοκινήτου), και άλλο στο 1,70 και βάλε που φτάνει σε ένα b-suv. Για το χώρο αποθήκευσης που απαιτεί η μπαγκαζιέρα όταν δε χρησιμοποιείται, φαντάζομαι είναι το πρώτο που θα έχει προβλεφθεί από όποιον προχωράει στην αγορά της.
Και να προσθέσω για την μπαγκαζιέρα ότι αν είναι υψηλού προφίλ και έχεις επίσης ψηλό b-suv/c-suv ενδέχεται να ξεπερνάς το 2.20 ύψος για τα διόδια και να πληρώσεις παραπάνω 
@jousis said in Πίνδος roadtrip (Μπάρος, Θεοδώριανα, τζουμέρκα):
@nikonino said in Πίνδος roadtrip (Μπάρος, Θεοδώριανα, τζουμέρκα):
Ιδανική περίοδος είναι άνοιξη (να έχουν λιώσει χιόνια) ή νωρίς το φθινόπωρο (να μην εχουν πιάσει πολλές βροχές). Επίσης, τα ταξίδια αυτά τα κάνεις πάντα ημέρα για να έχεις πλήρη εικόνα των δρόμων. Τώρα αν δεις ότι ο δρόμος είναι φαγωμένος δεν χρειάζεται να κάνεις την διαδρομή με το ζόρι.
απο κίνηση τί παιζει φθινόπωρο;
αρχές Ιουλίου ήμουν μόνος μου, υπέροχα.
Ειδικά προς ανήλιο αν έχει κίνηση θα είναι ζόρικα (μπάρος εύκολος).
Χειρότερα από ό,τι στην Αθήνα δεν είναι σίγουρα πάντως. Και επειδή πας για την διαδρομή... κλάιν... ας πας και λίγο πιο αργά