@nikonino
Τα δεδομένα χρήσης θα αλλάξουν οσονούπω λόγω μετακόμισης σε διαφορετικό τόπο εργασίας. Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς την αναλογία, εκ πρώτης όψεως πάντως, θα έχω τη δυνατότητα και για μικρές εξορμήσεις, για μεγαλύτερα ταξίδια συνεπώς, δεν θα είναι όπως τώρα όπου ήταν αστικές συνθήκες κίνησης.
Βάζοντας στο ζύγι την υβριδική κίνηση και οικονομία, σαφώς και τα Toyota είναι από τις κορυφαίες επιλογές. Το Yaris Cross πληροί τα κριτήρια που έχω θέσει, επειδή όμως το έχω περιεργαστεί μέσω ενός συναδέλφου, μου φαίνεται κάπως ογκώδες το ταμπλό μπροστά και επίσης, έχει σημεία όπου θα μπορούσε να είναι καλύτερη η ποιότητα νομίζω, δεδομένης και της τιμής του. Δε λέω ότι είναι απορριπτέο, έρχεται και το facelift οπότε, πιθανόν αυτά να παύουν να είναι ζητήματα.
Υπάρχει και το Vitara, η μόνη μου ένσταση είναι ότι είναι πλέον δεκαετίας το σκαρί και κάποια στιγμή που είχα ταξιδέψει με ένα τέτοιο, δυσκολεύτηκα να μπω στις πίσω θέσεις, κυρίως λόγω της χαμηλής οροφής. Μεγάλο ατού του όμως, είναι ότι είναι πλήρες σε θέμα εξοπλισμού, εκεί που ξεκινά σε τιμή το Yaris Cross, μπορείς να πάρεις ένα full extra Vitara.
Εδώ να βάλω έναν αστερισκο στην περίπτωση του hatchback καθώς, η αλήθεια είναι ότι βάσει του υβριδικού συστήματος, έχω στα υπόψιν και το Jazz. Έχοντας στο νου και το ενδεχόμενο οικογένειας, η πρακτικότητα του είναι στα βασικά πλεονεκτήματα του, συν των όσων προσφέρει το όνομα Honda. Είπα ότι διαθέτω το όποιο budget, αν όμως πρόκειται για αξιόλογη περίπτωση, ανεβαίνω στο budget και η συγκεκριμένη είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις.
Είδα και την περίπτωση του υβριδικού Captur, παίζει μπάλα στην τιμή των Yaris Cross & Jazz. Είναι και το ότι δεν είναι αρκετά δοκιμασμένο ως σύστημα, ως ερωτηματικό είναι και τα 1.800 κυβικά του μοτέρ, σε ότι συνεπάγεται με τεκμήρια, φόρο ταξινόμησης κτλ
@GIORGOSD-0
Μεγάλη κουβέντα κι αυτή με τα αυτόματα κιβώτια, είδα στο budget μου υβριδικά τα οποία πάνε πακέτο με αυτόματο κιβώτιο και η αλήθεια είναι ότι πάλι θεωρώ ότι γίνεται αρκετά περίπλοκο το όλο σύνολο. Έχεις την πολυπλοκότητα του υβριδικού συστήματος, συν την πολυπλοκότητα του αυτόματου κιβωτίου, είναι ένα ερωτηματικό όλα αυτά, ΕΚΤΟΣ αν μιλάμε για υλοποίηση Ασιατικής προέλευσης όπου εκεί, δεν υπάρχουν σχετικοί ενδοιασμοί. Για τους ίδιους λόγους είναι αγχωτικό και το υγραέριο, επειδή από πολλούς χρήστες, ξέρω ότι πρέπει να εναλλάσσεις τη λειτουργία βενζίνης-υγραεριου, τι κίνδυνοι ελλοχεύουν με τη χρήση υγραερίου κτλ οπότε, είναι κι αυτό ένα άγχος το οποίο, μάλλον είναι σοφό να αποφύγω.
Έχω διαβάσει για τα πλεονεκτήματα των Κινέζων, προσωπικά όμως, θέλω να τα αποφύγω, επειδή είναι νέοι παίκτες στην αγορά, δεν ξέρουμε τι γίνεται ακριβώς στο θέμα συντήρησης, ανταλλακτικών, after sales οπότε, για μια τέτοια μακροχρόνια επένδυση όπως η δική μου, θεωρώ ρίσκο να πάω σε μια τέτοια επιλογή....
Στα λεφτά πάντως που λες και λίγο πιο πάνω (γύρω στα 26) πας και για μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο (μιας και έχει θέσει το θέμα της οικογένειας). Βέβαια ανοίγει πολύ η βεντάλια στην κατηγορία C-SUV, παρ' όλα αυτά υπάρχει και το Suzuki Scross (έκδοση GLX στα 26 αλλιώς υπάρχει και η GL+ στα 25) και το Hyundai Kona full hybrid.