Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    N
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 488
    • Best 275
    • Groups 0

nikonino

@nikonino

531
    Profile views
    488
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

nikonino Unfollow Follow

Best posts made by nikonino

• RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@zaxosm πάρε εδώ 2105507477, είναι η μηχανικοί των κεντρικών, πάρε και πίεσε. Αν πας μετά να πουλήσεις πως θα το δικαιολογήσεις αυτό;

Εχει καταγραφει η αντικατασταση του καντραν στο σερβις κανονικα. Τι προβλημα να εχω;

Για ποιό λόγο να κάνεις αναγωγή στο πόσα χλμ έχεις 13.100 +1; Να βγάλουν τα στραβά τους και να το ρυθμίσουν. Αποκλείεται να μην έχει η Hyundai διαδικασία για αυτό.

Πάντως αν δεν μπορεί η αντιπροσωπεία, σίγουρα μπορούν οι μαντράδες να γυρίσουν τα χιλιόμετρα 🤣🤣🤣

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      N
      nikonino
    • RE: HONDA FORUM

@a-d-p said in HONDA FORUM:

H Honda αποκάλυψε το νέο της έμβλημα – Τι συμβολίζει

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/honda-neo-emvlima-ti-symvolizei/

Κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ακουμπάς για λόγους ιστορίας και ονόματος. Πείραξε τα αμάξια σου και όχι το διαχρονικό σήμα σου. Αν καεί η λάμπα δεν θα ξέρουμε την μάρκα.

N
      nikonino
    • RE: PEUGEOT FORUM

@gatoz said in PEUGEOT FORUM:

#deep_peugeot

Έχει κολλήσει το φορτηγό στις λάσπες και προσπαθείς να το ρυμουλκήσεις με το πεζό; 🤣 🤣 🤣

N
      nikonino
    • RE: TOYOTA AYGO X

@ad276 said in TOYOTA AYGO X:

Σκασανε οι τιμές για το full hybrid....
      https://www.carandmotor.gr/agora/stin-ellada-neo-ybridiko-toyota-aygo-h
      Καλα.... τι πίνουν εκεί στην Τογιοτα;

ΑΠΟ 19.670!! Πληρώνεις αξιοπιχαχαχαχχα

N
      nikonino
    • RE: Ferrari Forum (aka REALZEUS' topic)

Το τι κράξιμο τρώνε δεν περιγράφεται 🤣🤣🤣
      IMG_5297.jpeg

N
      nikonino

@fanis75 said in TOYOTA AYGO X:

@a-d-p said in TOYOTA AYGO X:

Αποστολή στην Ιταλία: Οδηγούμε το νέο υβριδικό Toyota Aygo Χ

Αλλη μια φορά η Τογιότα αποδυκνύει την τεχνολογική της υπεροχή! Όλοι παλεύουν με καμια μικρή μπαταρία για ψευτουβριδισμό και πάλι δεν τα καταφέρνουν ή εκτοξεύουν τα κόστη.

Σε μία κατηγορία λοιπόν όπου τα περιθώρια κέρδους είναι από ισχνά έως ανύπαρκτα, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε τεχνολογική αναβάθμιση θα δυσκολέψει περαιτέρω την όποια εμπορική επιβίωση, η Toyota προχωράει σε μία κίνηση εντυπωσιακής ουσίας.

Αντί λοιπόν να αρκεστεί σε μία εύκολή ανανέωση επιμέρους λεπτομερειών ή μεσοβέζικες mild hybrid λύσεις, δεν δίστασε να βάλει βαθιά το μαχαίρι του υβριδισμού, προκειμένου να έχει τα ανάλογα οφέλη, που συνεπάγεται μία (πολύ) χαμηλή κατανάλωση σε ένα μικρό και ελαφρύ αυτοκίνητο.

Για οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή, η υιοθέτηση ενός full hybrid συστήματος θα ήταν μία εξαιρετικά κοστοβόρα κίνηση, όχι όμως και για την Toyota η οποία για σχεδόν 30 χρόνια εξελίσσει την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Βγάζεις λοιπόν το καπέλο στους μηχανικούς της Toyota, που ύστερα από όλα αυτά, κατάφεραν να διατηρήσουν αμετάβλητο το μεταξόνιο των 2.430 χλστ., όπως και τον χώρο αποσκευών των 231 λίτρων. Έτσι με μήκος 3.776 χλστ, πλάτος 1.740 χλστ, και ύψος 1.525 χλστ,, το Aygo X είναι προφανές ότι διατηρεί στο ακέραιο τον αστικό του προσανατολισμό.

20 χιλιάρικα για να κινείσαι μόνο πόλη χωρίς πολλά μπαγκάζια και αυστηρά μόνο εναν συνεπιβάτη, δεν τα κάνεις απόσβεση ποτέ. Καλύτερα πάρε ένα Yaris να κάνεις και κανένα ταξίδι και να χωράς να κάτσεις… να βάλεις και 2 πράγματα. Οι καταναλώσεις επίσης θα είναι κοντά.

N
      nikonino
    • RE: Οδηγός αγοράς αυτοκινήτου

Πάντως εγώ με το yaris το υβριδικό που του έχω κάνει 85k σε 5 χρόνια, του έχω αλλάξει την πίστη. Έχω φορτώσει μέχρι και μάρμαρα να κατεβάσω στο χωριό... Τώρα του έχω βάλει και μπαγκαζιέρα οροφής από πάνω να χωράει και άλλα πράγματα στα ταξίδια με την οικογένεια. Το αμάξι είναι σκυλί και φοράει τρικύλινδρο. Με την εμπειρία μου αυτή πάω τώρα για το CC ως 2ο υβριδικό.

N
      nikonino
    • RE: TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων)

@monman2 said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:

Πριν δύο χρόνια είχα βάλει σε αυτό το πρατήριο της Λάρισας κατάλαβα οτι με έκλεψε είχα γράψει αρνητική κριτική για να ενημερώσω έστειλα και email στους αρμόδιους
      https://maps.app.goo.gl/skvkxpzmLK8Ja8zE7
      Σήμερα που πέρασα απο εκει οι κόκκινες κορδέλες μου έδειξαν οτι δεν είχα κάνει λάθος , το έκλεισαν στην πρόσφατη επιχείρηση του "ελληνικού FBI" 👍
      Μία ικανοποίηση την ένοιωσα το ομολογώ
      αλλα ρε φίλε ουρά είχε μέχρι τέλους τι να πω😞

Πρέπει να είχε χαμηλή τιμή σε σχέση με άλλους. Πολλοί πάνε με γνώμονα την τιμή και μόνο.

posted in Περί αυτοκίνησης
      N
      nikonino
    • RE: Μπαγκαζιέρες - δέστρες- μπάρες οροφής κλπ

Τις βάλαμε! Με γεια 🤘 @v_a @nickthetrib

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      N
      nikonino

@v_a said in TOYOTA AYGO X:

@nikonino said in TOYOTA AYGO X:

@iceman7 said in TOYOTA AYGO X:

@v_a said in TOYOTA AYGO X:

Πέρα απ'την πλάκα, 18.500 κοστίζει η πιο απλή έκδοση του i10 σε αυτόματο (ίδια τιμή βγαίνει και το swift χειροκ στην 2η έκδοση)...
      Με 1 και κάτι, χιλιάρικο πάνω παίρνεις υβριδικό με διαφορά - 2λτ/100.
      Έχει δίκιο ο iceman σε ότι αναφέρει, ούτε εμένα μου αρέσει το 20αρικο, αλλά δυστυχώς αυτοί που διαμόρφωσαν τις τιμές μάλλον είδαν και τον ανταγωνισμό

Δίνεις 22 και παίρνεις το γιαρις που είναι πληρέστερο.
      Το aygoΧ ειναι άβολο με αστείους χώρους για το μέγεθος.

Και γιατί να μην δώσεις 27 να πάρεις τέρμα φουλ extra το Aygo? 🤣🤣🤣

Το έχω κάνει ηδη εικόνα.
      Μωράκι στα ΒΠ παίρνει φουλ εξοπλ aygo σαν graduation gift from daddy.
      Αμφιβάλλεις ;

Ό,τι θέλει θα κάνει ο καθένας με τα λεφτά του. Απλά εγώ πιστεύω ότι το αμάξι αυτό δεν τα αξίζει τα λεφτά αυτά… Δηλαδή ένα αμαξάκι πόλης να κάνεις γρήγορα την δουλειά σου… από εκεί που έπρεπε να είναι στα 12 χιλιάρικα να σου λέει τώρα 20; Ήδη στα 17 που το είχαν ήταν πολλά λεφτά… Και φουλ extra να πλησιάζουμε τα 30 τώρα ; Μιλάμε για πολλά ποτά εκεί στα κεντρικά.

N
      nikonino

Latest posts made by nikonino

@m3rlin said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Γενικά οτιδήποτε σε eco ανεξάρτητου εταιρείας θεωρώ ότι είναι χαλί.. στο chr είχα μαμα continental premium contact και τα άλλαξα στα 4 χρόνια 60κ χιλιόμετρα..πρώτη φορά κρατάω λάστιχο τόσο πολύ.. δεν ήταν για τρελά ζόρια στο τέλος αλλά με εξέπληξε θετικά η διάρκεια τους.. τα ξαναεβαλα και λογικά και σε επόμενο εκεί θα πάω..

Εγώ αντίστοιχα στο Yaris είχα Bridgestone ecopia και άντεξαν σε εμένα 3 χρόνια με 60k. Και τώρα είμαι με τα turanza 6! Ικανοποιημένος είμαι αλλά έχουν σκάσει στα πλαϊνά από την ήλιο…

N
      nikonino

@zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Ο πραγματικος λογος που αγοραστηκε το θηριακι 👌

Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

N
      nikonino
    • RE: Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ

@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:

Ο ήλιος βαράει.
      Υπάρχει ένας που προτιμώ τρόπος προστασίας καινούργιων είτε θολωμένων φαναριών.
      Ούτε αλοιφές προστασίας φαναριών ούτε τπτ. Δεν έχουν δυναμη οι αλοιφές προστασίας των φαναριών να αντέξουν:

1. Την αλκαλικότητα των σαμπουάν αυτοκινήτου
      2. Την UV του καλοκαιρινού ηλίου
        Οπότε χρειάζεται προστασία που θα αντέχει στα αλκαλικά σαμπουάν.
        Θα αντέχει στις UV ακτινοβολίες.

Καθαρισμός φαναριού:
      Με αλοιφή για φανάρια
      Με υγρό γυαλόχαρτο. Όχι με ξερού. Θα το κάνει το φανάρι μαύρα χάλια.

Τι να προτιμήσει κάποιος την αλοιφή γυαλίσματος ή το ντουκόχαρτο:

1. Ανάλογα με το πόσο θολό είναι το φανάρι.
      2. Ανάλογα με το πόσο σωστή δουλειά θέλει να κάνει.

Αν είναι θολωμένο το φανάρι και δεν επαναφέρεται με την αλοιφή για φανάρια;
      Μία λύση. Το ντουκόχαρτο.
      Τι νούμερα ντουκόχαρτο θα χρησιμοποιηθούν;

Όλα παιζουν ρόλο ανάλογα με το φανάρι.

Τι χρειάζεται; Τεχνική. Πάνω από όλα.

Εγώ με αυτήν την αλοιφή και απλό πέρασμα με πανί μικροϊνών έφυγε κιντρινίλα και ξεθάμπωμα 20ετίας σε corolla, 15ετίας σε polo και είναι μια χαρά ακόμα μετά από 2-3 μήνες. Ούτε ντουκόχαρτα, ούτε αλοιφαδόροι.

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      N
      nikonino
    • RE: Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου

@tsimisde said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

@nikonino
      Τα δεδομένα χρήσης θα αλλάξουν οσονούπω λόγω μετακόμισης σε διαφορετικό τόπο εργασίας. Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς την αναλογία, εκ πρώτης όψεως πάντως, θα έχω τη δυνατότητα και για μικρές εξορμήσεις, για μεγαλύτερα ταξίδια συνεπώς, δεν θα είναι όπως τώρα όπου ήταν αστικές συνθήκες κίνησης.

Βάζοντας στο ζύγι την υβριδική κίνηση και οικονομία, σαφώς και τα Toyota είναι από τις κορυφαίες επιλογές. Το Yaris Cross πληροί τα κριτήρια που έχω θέσει, επειδή όμως το έχω περιεργαστεί μέσω ενός συναδέλφου, μου φαίνεται κάπως ογκώδες το ταμπλό μπροστά και επίσης, έχει σημεία όπου θα μπορούσε να είναι καλύτερη η ποιότητα νομίζω, δεδομένης και της τιμής του. Δε λέω ότι είναι απορριπτέο, έρχεται και το facelift οπότε, πιθανόν αυτά να παύουν να είναι ζητήματα.

Υπάρχει και το Vitara, η μόνη μου ένσταση είναι ότι είναι πλέον δεκαετίας το σκαρί και κάποια στιγμή που είχα ταξιδέψει με ένα τέτοιο, δυσκολεύτηκα να μπω στις πίσω θέσεις, κυρίως λόγω της χαμηλής οροφής. Μεγάλο ατού του όμως, είναι ότι είναι πλήρες σε θέμα εξοπλισμού, εκεί που ξεκινά σε τιμή το Yaris Cross, μπορείς να πάρεις ένα full extra Vitara.

Εδώ να βάλω έναν αστερισκο στην περίπτωση του hatchback καθώς, η αλήθεια είναι ότι βάσει του υβριδικού συστήματος, έχω στα υπόψιν και το Jazz. Έχοντας στο νου και το ενδεχόμενο οικογένειας, η πρακτικότητα του είναι στα βασικά πλεονεκτήματα του, συν των όσων προσφέρει το όνομα Honda. Είπα ότι διαθέτω το όποιο budget, αν όμως πρόκειται για αξιόλογη περίπτωση, ανεβαίνω στο budget και η συγκεκριμένη είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Είδα και την περίπτωση του υβριδικού Captur, παίζει μπάλα στην τιμή των Yaris Cross & Jazz. Είναι και το ότι δεν είναι αρκετά δοκιμασμένο ως σύστημα, ως ερωτηματικό είναι και τα 1.800 κυβικά του μοτέρ, σε ότι συνεπάγεται με τεκμήρια, φόρο ταξινόμησης κτλ

@GIORGOSD-0

Μεγάλη κουβέντα κι αυτή με τα αυτόματα κιβώτια, είδα στο budget μου υβριδικά τα οποία πάνε πακέτο με αυτόματο κιβώτιο και η αλήθεια είναι ότι πάλι θεωρώ ότι γίνεται αρκετά περίπλοκο το όλο σύνολο. Έχεις την πολυπλοκότητα του υβριδικού συστήματος, συν την πολυπλοκότητα του αυτόματου κιβωτίου, είναι ένα ερωτηματικό όλα αυτά, ΕΚΤΟΣ αν μιλάμε για υλοποίηση Ασιατικής προέλευσης όπου εκεί, δεν υπάρχουν σχετικοί ενδοιασμοί. Για τους ίδιους λόγους είναι αγχωτικό και το υγραέριο, επειδή από πολλούς χρήστες, ξέρω ότι πρέπει να εναλλάσσεις τη λειτουργία βενζίνης-υγραεριου, τι κίνδυνοι ελλοχεύουν με τη χρήση υγραερίου κτλ οπότε, είναι κι αυτό ένα άγχος το οποίο, μάλλον είναι σοφό να αποφύγω.
      Έχω διαβάσει για τα πλεονεκτήματα των Κινέζων, προσωπικά όμως, θέλω να τα αποφύγω, επειδή είναι νέοι παίκτες στην αγορά, δεν ξέρουμε τι γίνεται ακριβώς στο θέμα συντήρησης, ανταλλακτικών, after sales οπότε, για μια τέτοια μακροχρόνια επένδυση όπως η δική μου, θεωρώ ρίσκο να πάω σε μια τέτοια επιλογή....

Στα λεφτά πάντως που λες και λίγο πιο πάνω (γύρω στα 26) πας και για μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο (μιας και έχει θέσει το θέμα της οικογένειας). Βέβαια ανοίγει πολύ η βεντάλια στην κατηγορία C-SUV, παρ' όλα αυτά υπάρχει και το Suzuki Scross (έκδοση GLX στα 26 αλλιώς υπάρχει και η GL+ στα 25) και το Hyundai Kona full hybrid.

N
      nikonino
    • RE: Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου

@tsimisde said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

Καλησπερίζω την ομάδα. Δειλά δειλά, μετά από πάρα πολύ καιρό, έχει επιστρέψει στο προσκήνιο η προοπτική για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Να διευκρινίσω ευθύς εξαρχής ότι είναι κάτι το οποίο δεν επείγει και απλά, θέλω να είμαι σε ετοιμότητα και όσο γίνεται ενημερωμένος. Το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιώ τώρα, είναι απροβλημάτιστο και μάχιμο. Πρόκειται για BMW 316 E46 Compact 1.6, μοντέλο του 2004. Διαβάζοντας τη χρονολογία, ίσως αντιληφθήκατε το γιατί ξεκινώ αυτό εδώ το τόπικ.

Όπως προανέφερα, το αμάξι είναι μάχιμο για την ώρα. Μου χτυπάει καμπανάκι όμως ότι είναι πλέον 22 χρονών, σύντομα συμπληρώνει 200.000 χιλιόμετρα και με προβληματίζει το τι θα χρειάζεται και θα χρειαστεί μελλοντικά σε θέμα συντήρησης. Δαπανηρές και συχνές βλάβες, πιθανή δυσκολία εύρεσης ανταλλακτικών μεταξύ άλλων. Μέχρι στιγμής, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, δεν έχει ζητήσει τίποτε άλλο πέρα από τα τυπικά και κάποιες επισκευές, οι οποίες ήταν καθαρά λόγω φυσιολογικής φθοράς (το κλασικό θέμα των Ε46 με το σύστημα ψύξης πχ).

Είχα μπει και άλλες φορές στη διαδικασία της αλλαγής, έκανα πίσω και λόγω άλλων αναγκών αλλά και επειδή δεν έβρισκα κάτι αντάξιο και αξιόλογο για να γίνει η σχετική μετάβαση, πλέον όμως βλέπω ότι θα φτάσει η στιγμή, δεδομένων των συνθηκών που περιέγραψα.

Οπότε, τι αναζητώ σε γενικές γραμμές. Σημειώστε, το είχα αγοράσει ως μεταχειρισμένο, δεν κατάφερα να το αλλάξω και αισίως, συμπληρώνονται 11 χρόνια από τότε που το έχω στα χέρια μου οπότε, κατά πρώτον, η αγορά θα γίνει έχοντας τα εξής στο νου:

1. Μακροχρόνια αντοχή. Δεν αφορά απαραίτητα τα μηχανικά μέρη, αφορά τη γενικότερη αίσθηση και γενικά, είμαι της άποψης ότι αν αγοράσω κάτι του κουτιού, θέλω να είναι όσο γίνεται καινούργιο, να μην παλιωσει γρήγορα και σε βάθος δεκαετίας, βάζοντας ως δεδομένο ότι δεν θα καταφέρω να το αλλάξω νωρίτερα. Αυτό, μας οδηγεί στο επόμενο βήμα.

2. Αυτοκίνητο κατά προτίμηση B SUV Crossover, λόγω σωματότυπου για πιο εύκολα μπες βγες στο αμάξι και επίσης, με δεδομένο ότι μέσα σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα, υπάρχει και η προοπτική της οικογένειας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επομένως, εδώ να πω ότι απορρίπτονται τα Hatchback, τα θεωρώ χαμηλά και η αλήθεια είναι ότι θέλω να αλλάξω και κατηγορία αυτοκινήτου, το είχα τόσα χρόνια, δεν θέλω κάτι αντίστοιχο. Μιλώντας για κατηγορία, δε θέλω να πάω σε κάτι μικρότερο σε μέγεθος συνεπώς, Yaris & Swift, απορρίπτονται.

3. Τι δεν θέλω σίγουρα. 1000% δεν θέλω ηλεκτρικό, λόγω budget, λόγω αυτονομίας και το βασικό, δεν έχω μια θέση για να μπορώ να το φορτίζω οπότε, απορρίπτονται και αυτά. Μιλώντας για budget, ιδανικά θα ήταν να παίξω μπάλα γύρω στα 23000, ίσως με ένα άλμα στα 25000 αν υπάρχει κάτι που όντως αξίζει τα λεφτά του.

Πάμε τώρα στις επιλογές στις οποίες κλίνω μέχρι στιγμής και μάλιστα, τυχαίνει να είναι τρεις επιλογές, με τρεις διαφορετικές επιλογές καυσίμου:

1. Seat Arona FR 1.0 TSI 115 Hp: Το πιο "παραδοσιακό" της παρέας, φιλοσοφία μιας άλλης εποχής. Αν με ρωτάτε, δεν έχω τόσο πρόβλημα επ' αυτού, είμαι εξοικειωμένος συνεπώς, δεν είναι κάτι εντελώς έξω από τα νερά μου, μου είναι κάτι οικείο. Επίσης, στα συν είναι και η "Γερμανική αίσθηση" με την οποία είμαι και πάλι εξοικειωμένος. Ενας προβληματισμός, είναι ότι κοντεύει 10 χρόνια στην αγορά ως σκαρί, ΒΕΒΑΙΑ, αυτό είναι και ατού, επειδή μιλάμε για κατι δοκιμασμένο και χωρίς "παιδικές ασθένειες". Στα 21000€, θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ δυνατό deal.

2. Renault Captur LPG Evolution Plus, 120 Hp: Προσέξτε εδώ τι γίνεται. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω τόσα πολλά χιλιόμετρα (με τις μέχρι τώρα συνθήκες μιλώντας πάντα) για να δικαιολογείται το υγραέριο. Βλέπω όμως ότι είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο, πιο σύγχρονο από το Arona και γενικά, δε φαίνεται να έχει κάποιο χτυπητό μειονέκτημα. Δεν συζητάμε καθόλου για την βασική έκδοση με το απλό μοτέρ, η συγκεκριμένη προσφέρεται σε ένα οικονομικό πακέτο και αναγκαστικά συνδυάζεται με υγραέριο συνεπώς, δεν είναι προτεραιότητα μεν, δεν είναι και απορριπτέο δε. Είναι στα 22.700€

3. Kia Stonic 1.0 GDi Hybrid Platinum: Εδω είναι η περίπτωση η οποία με προβληματίζει πιο πολύ απ' ολες. Είναι αντίστοιχα παλιό με το Arona. Πρακτικά όμως, είναι και αυτό δοκιμασμένο ανά τα χρόνια, διατηρώ βέβαια μια επιφύλαξη για το μοτέρ αυτό, δεν έχει χρόνια που κυκλοφορεί στην αγορά. Παρόλα αυτά, είναι μεγάλο ατού το ότι εδώ μιλάμε για την full extra έκδοση (όπως και με το Arona), για την ηρεμία/ησυχία σε θέμα αξιοπιστίας και φυσικά, τα 7 χρόνια εγγύησης. Επίσης, έχοντας υπάρξει επιβάτης στο πρώτο μοντέλο, νομίζω ότι είναι σχετικά χαμηλά η θέση του οδηγού οπότε, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει το πλεονέκτημα της υπερυψωμένης θέσης οδήγησης. Το συγκεκριμένο πάει στα 23000+, δε θυμάμαι ακριβές ποσό.

Μπόλικα όλα τα παραπάνω, πείτε μου τη γνώμη σας με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τι να προσέξω, εμπειρίες που είχατε με κάποιο από τα παραπάνω οχήματα, άλλες εναλλακτικές προτάσεις πέραν των παραπάνω και περνάμε στην επόμενη φάση της συζήτησης....

Πού θα κινείς το αμάξι; Αναλογία πόλης-ταξιδιού; Αν οδηγάς κυρίως πόλη, κακώς έχεις βγάλει τα υβριδικά της Toyota. Πχ λες όχι Yaris που είναι hatchback, θα σκεφτόσουν όμως πχ το Yaris Cross ? Επίσης να ρίξεις ματιά και στην Suzuki πχ Vitara αλλά αυτό πρόκειται για mild hybrid, οπότε εκεί υστερείς στην κατανάλωση σε σχέση με Toyota. Υπάρχει και η Ρενό σε υβριδικά και συγκεκριμένα το Captur, αλλά είναι ερωτηματικό η δική της αξιοπιστία μακροπρόθεσμα.

N
      nikonino
    • RE: PEUGEOT FORUM

@gatoz said in PEUGEOT FORUM:

#deep_peugeot

Έχει κολλήσει το φορτηγό στις λάσπες και προσπαθείς να το ρυμουλκήσεις με το πεζό; 🤣 🤣 🤣

N
      nikonino
    • RE: SUZUKI SX4 SCROSS

@ilias-a said in SUZUKI SX4 SCROSS:

@nikonino said in SUZUKI SX4 SCROSS:

@alexandros-k said in SUZUKI SX4 SCROSS:

@metoikos said in SUZUKI SX4 SCROSS:

@alexandros-k said in SUZUKI SX4 SCROSS:

@metoikos said in SUZUKI SX4 SCROSS:

Τελικά τί περιλαμβάνει (σύμφωνα με το "suzuki service protocol") αυτό το ετήσιο σέρβις?
      Δεδομένου ότι "ήγγικεν η ώρα" για το πρώτο ετήσιο, άρχισα να ρίχνω κάποια τροχιοδεικτικά τηλέφωνα και λαμβάνω διαφοροποιημένες όσο και ασαφείς απαντήσεις με μόνο κοινό παρανομαστή "λάδια & φίλτρο λαδιού".
      (το unexpected είναι ότι προκύπτουν και αξιοπρόσεκτες τιμολογιακές διαφορές που δεν παύουν να έχουν σημαντικό οικονομικό ενδιαφέρον, τής τάξεως π.χ. αν θελήσω να προτιμήσω το Χ έναντι τού Ψ εξουσιοδοτημένου μπορώ να εξοικονομήσω ένα ωραίο μεσημεριανό σε ψαροταβέρνα στον Πειραιά όπου συνηθίζω να κατεβαίνω (καί λόγω παλαιότατου έρωτα με το λιμάνι και τον θρύλο), όταν θέλω να συνδυάσω το τερπνόν μετά του ωφελίμου 😀 )
      (μιλάμε για τέτοια δελεαστική διαφορά!)
      (πάντως το γεγονός αυτής τής σημαντικής τιμολογιακής διαφοροποίησης το λές και "υγιή ανταγωνισμό", πράγμα παρήγορο στην Jurassic εποχή τής "Ελεύθερης" Αγοράς που διανύουμε).

ΥΓ Βέβαια δεν αντιμετώπισα και κανένα πρόβλημα με το αξιοπρεπέστατο και προπάντων 'peace-of-mind' S-CROSS, για να έχω να ψάχνομαι.

Απλά κοιτα αν τα λαδια που βαζουν οι φθηνοι με τους ακριβους, αν ειναι τα ιδια .

Αυτή είναι πολύ σοβαρή επισήμανση! Ισως να εξηγεί, (ίσως και όχι) την διαφορά. Οπωσδήποτε βέβαια καταγράφεται και θα ελεγχθεί...

Αλλά πάλι, 4-Λιτρα λάδι, πόση διαφορά μπορεί να έχουν στη τιμή; (αν δεν κάνω λάθος η suzuki προτείνει αυτό: Ecstar F9000 API SM Λάδι Αυτοκινήτου 5W-30 4lt).

(εκτός πιά κι αν ο φθηνός βάζει μαϊμού, κάτι που για να το υποστηρίξει κανείς πρέπει να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, μιας και μιλάμε για εξουσιοδοτημένο καί με καλές κριτικές).

Αρχικα δεν ξερω τι λαδι προτεινει η Σουζουκι. Αλλά μπορει ο ενας να βαζει απο βαρελι με κοστος 5€/λτ και ο αλλος να βαζει καλυτερο με κοστος 15€/λτ. Λεω μια εκδοχη ....

Στην Toyota πάντως μου γράφουν ότι μου βάζουν original λάδια Toyota με κωδικό κιόλας, ενώ στην ουσία μου βάζουν βαρέλι με ό,τι έχει μέσα (πχ ΕΝΕΟΣ). Κατά τα άλλα πας αντιπροσωπεία για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Να ζητας τα αδεια κουτια απο τα λαδια και ολα τα ανταλλακτικα.

Η απάντηση ειναι, σου βάζουμε απο βαρέλι.

N
      nikonino
    • RE: SUZUKI SX4 SCROSS

@groover1972 said in SUZUKI SX4 SCROSS:

5ο service, εχθές. Λάδια, φίλτρα, πίσω υαλοκαθαριστήρας που είχε κοπεί. 226 ευρώ.

9 ευρώ ο υαλοκαθαριστήρας και 10 ευρώ η επέκταση εγγύηση για τον 6ο χρόνο. Τα 10 χρόνια δηλαδή που δίνουν, είναι στην ουσία 50 ευρώ για τα 5 επιπλέον.

Το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο κατά τα άλλα, ούτε λαμπάκια ούτε προβλήματα.

Προσοχή στην αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων γιατί είναι λαμόγια στις αντιπροσωπείες. Τουλάχιστον στην Toyota έτσι την έχω πατήσει. Ο εργοστασιακός υαλοκαθαριστήρας παίρνει σαν ανταλλακτικό το λάστιχο του μπράτσου και έτσι κανονικά βγαίνει πολύ οικονομική η αλλαγή του. Έλα όμως που εμένα μου είπαν ότι δεν παίρνει λάστιχο και πρέπει να αλλάζεις όλο το μπράτσο. Και συνειδητοποίησα εκ των υστέρων ότι αυτό που σου βάζουν είναι σιδεράκι με το λάστιχο κολλημένο πάνω του με σιλικόνη ώστε κάθε χρόνο να δίνεις 40 ευρώ για μπράτσα υαλοκαθαριστήρων. Σου αχρηστεύουν επίτηδες όλο το μπράτσο όταν λιώσει το λάστιχο από τον χρόνο/καιρό. Υπόψιν η αλλαγή του λάστιχου να είναι με το ζόρι 5 ευρώ. Και δεν είναι από τσιγκουνιά δική μου… Αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται που τους πας το αμάξι και τους χρυσοπληρώνεις.

N
      nikonino
    • RE: TOYOTA FORUM

@fanis75 said in TOYOTA FORUM:

@jousis said in TOYOTA FORUM:

Αυτή η τογιότα ή θα βγάζει αυτοκίνητα οικονομικά βαρετά ή πανάκριβα 10/10.
      Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει.

Φυσικά και βγάζει. Τόσα αμάξια έχει με 30-50Κ που ειναι και ευχάριστα στην οδήγηση, και γλήγορα και απόλα!! Έχεις από τις πιο μεγάλες και πλήρεις γκάμες.

Για πείτε μας ένα οικονομικό αμάξι στην γκάμα. Γιατί πχ το μικρότερο (Aygo) ξεκινάει από 20k και μόνο υβριδικό, και το προηγούμενο 1000ρι βενζίνης ξεκίναγε από 16k (που πάλι πολλά είναι). Έφτιαχνε οικονομικά αμάξια, πλέον όχι. Το να μου πεις ότι στην τιμή λάβε υπόψιν και την αξιοπιστία, το ακούω σαν επιχείρημα αλλά δεν φαίνεται πουθενά. Μακροπρόθεσμα μόνο αν δεν μου βγάλει πρόβλημα και θελήσω να το πουλήσω. Πχ εγώ δεν θέλω να πουλήσω το αμάξι που θα αγοράσω και δεν το έχω στα πλάνα μου αν και εφόσον με καλύψει στην καθημερινότητά μου.

N
      nikonino
    • RE: Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;

@cirus said in Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;:

@nikonino said in Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;:

@cirus said in Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;:

αρνητικο κολλημα με μαρκες εχω μονο με την toyota που τα τελευταια χρόνια εξαφανιζεται γιατι και βελτιωνονται σε εμφανιση, οδηγηση και εγω παω πιο πολύ κοντα στο κοινο της λογω παππουδιασης που δεν με ενδιαφερει πια ενα αμαξι να ειναι σπορ

αρνητικό κολλημα εχω με την VAG λόγω συμπεριφορας οχι λογω αυτοκινητων καθως οτι και να πάθει το αμαξι φταιει ο πελάτης και οτι και να εχει ειναι φυσιολογικο και φταιει η χρηση που κανει ο ιδιοκτητης παντα (καιει λαδια, φυσιολογικο, επαθε κατι το DCT, φυσιολογικο)

γενικα τα γαλλικης προελευσης τα φοβομουν παντα για ηλεκτρικα προβληματα αλλα ρενο θα έπαιρνα. πεζο και σιτροεν (σταλαντις) ομως οχι γιατι πλεον δεν εχουν μονο ηλεκτρικα αλλα ολων των ειδων τα προβληματα αν και παραδοσιακα εμφανισιακα και πρακτικα μαρεσουν

ειχα μια μεγαλη συμπαθεια στην φορντ που ομως εξαφανιζεται γιατι ειναι ηλίθιοι και εκοψαν ολα τα καλά τους μοντελα (mondeo, fiesta, focus), ονομασαν μαστανγκ ενα ηλεκτρικο (πολύ καλό ειναι αλλα μαστανγκ μονο V8 δεχομαι)!!!! και ολα τα αλλα ηλεκτρικα τους ειναι κοπια και βασιζονται στα ηλεκτρικα της VW!!!!

Μια μεγαλη συμπαθεια στην Μαζντα και την Χοντα την εχω αλλα ποτε δεν ειχα δικο μου αμαξι τους αν και ηθελα

Τα υπολοιπα απλα τα βαζω στην ζυγαρια και αναλογα το μοντελο τα εξεταζω δεν εχω προτιμησεις

Και εγώ Toyotakias δηλώνω. Αυτό όμως που χαλάει στην Toyota είναι ότι έχει χάσει το value for money. Έχει λαό λόγω της αξιοπιστίας. Πλέον όμως ίδιες εγγυήσεις αρχίζουν και δίνουν και οι Ευρωπαίοι. Πχ VW είναι στα 10 έτη επίσης... Άρα δεν ξέρω πώς θα συνεχίσει ο Ιάπωνας πουλώντας κυρίως ως χαρτί την αξιοπιστία όταν θεωρείται από τους ακριβούς.

κοιτα vfm ηταν μεχρι που ηρθαν οι κινεζοι γιατι ειχαν το πιο αποδοτικο full hybrid συστημα

τα ανταγωνιστικα των ευρωπαιων δεν ειναι τοσο καλά

ουτε των κινεζων θα ηταν αν δεν εβαζαν μεγαλύτερες μπαταριες με το ιδιο κοστος

οποτε μετα την αφιξη των κινεζων ναι παυουν να ειναι VFM αλλα εχουν ακομα οπλο την αξιοπιστία και την μεταπώληση μην το ξεχνας αυτό, τα κινεζικα δεν εχουν μεταπωληση.

κατι κερδιζεις κατι χανεις. Εγω παντως σε full hybrid θα διαλεγα τον κινεζο που εχει μεγαλύτερη μπαταρια και πολύ πιο ομορφο εσωτερικο με ολα τα εξτρα στην τιμη αντιθετα με τον σπαρτιατη ιαπωνα. Ομως καποιος αλλος δικαιως θα προτιμουσε την αξιοπιστια και την μεταπώληση. Δεν υπαρχει σωστο και λάθος , ειναι η αποψη του καθενος.

Πάντα ήταν value for money και μάλιστα πολύ πριν καν υπάρξουν οι Κινέζοι στην Ευρώπη. Η corolla έγινε γνωστή σε όλο τον πλανήτη λόγω αυτού. Δεν ξεχώριζες την Toyota για τους εξοπλισμούς και τα σαλόνια αλλά για τα "σκυλιά" αυτοκίνητα που θα γράφουν χιλιόμετρα σε συνδιασμό με μια νορμάλ τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όταν άλλοι σου πλάσαραν όμορφα σαλόνια και μπλιμπλίκια η Toyota σου έδινε πρώτα την ουσία. Τώρα όμως η ίδια συνταγή δεν δουλεύει. Έχουν μπει και οι Κινέζοι και έχουν φτιάξει πια και άλλοι φουλ υβριδικά αμάξια με αντίστοιχης διάρκειας εγγυήσεις, ενώ εσύ πια δεν θεωρείσαι φθηνός (το αντίθετο θα έλεγα)

posted in Περί αυτοκίνησης
      N
      nikonino
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ