Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    A
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 5353
    • Best 518
    • Groups 0

axel12p

@axel12p

1203
    Profile views
    5353
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

axel12p Unfollow Follow

Best posts made by axel12p

• RE: Alfa Romeo Tonale

Youtube Video

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      A
      axel12p

Το αυτοκίνητο θα πατάει πάνω στο πάτωμα του επόμενου Renegate και το πρωτότυπο είναι πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής, οπότε δεν βρίσκω λόγω να αργήσει η παραγωγή του.

Δεν είμαι φίλος της Alfa Romeo, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο είναι από τα πιο όμορφα της κατηγορίας. Δεν μπορώ να βρω κάποιον λόγο να μην τα πάει εξαιρετικά αν η τιμή του είναι λογική. Το μόνο ίσως που θα με ανησυχούσε θα ήταν το θέμα των χώρων.

A
      axel12p

Το καλοκαίρι πάντως Λευκάδα έπαιζε πολύ Stelvio από Ιταλούς, και σίγουρα χτυπούσε πολύ περισσότερο στο μάτι από μια Χ3!

A
      axel12p

Περίεργη η κατανομή των πωλήσεων της Χ3 από τα μέσα της χρονιάς και μετά, όπου σχεδόν διπλασιάστηκαν. πιθανότατα λόγο WLTP. Γενικά ήταν αρκετά περίεργη χρονιά λόγω της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Kilo είναι λογικά η αναλογία στον δρόμο να είναι πολύ καλύτερη για την Χ3 μιας και κυκλοφορεί περισσότερα χρόνια από την Stelvio, οπότε εκ των πραγμάτων υπάρχουν πολλές περισσότερες στον δρόμο!

A
      axel12p
    • RE: Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία

Την ευθύνη σαφέστατα την έχει ο οδηγός. Παρόλα αυτά, πόσοι θα μπαίνατε σε νοικιάρικο βαν οργανωμένων για να πάτε οδικώς μέχρι την Γαλλία;
      Αν βλέπατε ότι πίνει αλκοόλ και έχει κάνει χρήση ουσιών, θα συνεχίζατε χαλαρά το ταξίδι σας μέχρι την Γαλλία;;;

Μιλάμε για ενήλικες, γύρω στα 30!
      Προφανώς είχαν εικόνα της κατάστασης, αλλά θεώρησαν ότι όλα ΟΚ.

Δεν είναι φάση Τέμπη, όπου θεωρητικά μπαίνεις στο ασφαλέστερο μέσο και τελικά σου έρχεται εμπορική αμαξοστοιχία από απέναντι!

Και ένα επίκαιρο σύνθημα του ΠΑΟΚ

Χιλιόμετρα κάναμε πάλι..
      για την μαστούρα μας την πιο μεγάλη…
      ΠΑΟΚ εκδρομές ναρκωτικά…
      έτσι μάθαμε από παιδιά…
      ΔΙΚΕΦΑΛΕ μόνο για σένα…
      νιώθω την ζωή μου στα χαμένα…
      ΠΑΟΚ ΟΛΕ ΟΛΕ OΛΕΟ…
      όπου και να παίζεις θα στο λέω…
      ΠΑΟΚ ΟΛΕ ΟΛΕ OΛΕΟ…
      για σένα θα τα σπάω και θα καίω…

Μόνο αυτό, τίποτε άλλο...

posted in Περί αυτοκίνησης
      A
      axel12p
    • RE: BYD forum

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι Κινέζοι δεν έχουν την τεχνογνωσία να βγάλουν αξιόπιστα τρικύλινδρα 1200άρα να τα φοράνε μέχρι και σε 7 θέσια αμαξώματα των 1700 κιλών (άδεια).

Απορώ πως δεν πλήρωσαν κανέναν Γάλλο μηχανικό τους μάθει τα κόλπα!!!

A
      axel12p

Το Reuters (!!!) έχει Live την παρουσίαση της BYD στην IAA 2025.

Κάποιες πρώτες πληροφορίες από την παρουσίαση:

• Το εργοστάσιο στην Ουγγαρία θα ξεκινήσει να λειτουργεί προς το τέλος του 2025. Το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευάζεται εκεί είναι το Dolphin Surf, στο οποίο προφανώς δεν θα επιβάλλονται πλέον δασμοί 27%.

• Μέχρι το τέλος του 2025 η BYD θα διαθέτει 1000 καταστήματα στην Ευρώπη, ενώ μέχρι το τέλος του 2026 θα διαθέτει πάνω από 2000 καταστήματα.

• Ξεκινάει το πρόγραμμα BYD Certified, μέσω του οποίο θα μπορεί κάποιος να αγοράσει ελεγμένα μεταχειρισμένα BYD με SOH άνω του 90%.

• Σκοπεύουν να εγκαταστήσουν για αρχή (μέχρι τα μέσα του 2026) 200 με 300 ταχυφορτιστές, οι οποίοι θα επιτρέπουν την ανάκτηση 400Km σε μόλις 5 λεπτά!

• Φέρνει τα Denza στην Ευρώπη.

ΥΓ. Και κάτι που με εντυπωσίασε.
      -120.000 άτομα προσωπικό στο τομέα του R&D
      -11 κέντρα έρευνας παγκοσμίως
      -45 πατέντες την ημέρα!

A
      axel12p
    • RE: Renault 5 E-Tech

Δε ξέρω τι λέμε για το R5, αλλά πέτυχα ένα λευκό πέρλα σήμερα και στο τσακ γλίτωσα να καρφωθώ στον μπροστινό καθώς το χάζευα (παρεπιπτώντος, μου έκανε εντύπωση που δεν ενεργοποιήθηκε το αυτόματο φρενάρισμα!).

Ξεχώριζε από όλες τις πλευρές, μέσα στην γκρίζα, βροχερή κίνηση της πόλης. Είτε το φανταστικό, φουσκωμένο πίσω μέρος, είτε το μπροστά με τα ξεχωριστά τετράγωνα DRL.

Προφανώς δεν είναι τέλειο, δεν έχει πολλούς χώρους, ενώ είναι και σχετικά ακριβό, αλλά νομίζω πως αν το είχα θα μου έφτιαχνε την μέρα όποτε το οδηγούσα! 😍

A
      axel12p
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

Συζητάμε για ηλεκτροκίνηση και αυτονομίες, αλλά μία από τις καλύτερες εφαρμογές της ηλεκτροκίνησης, ήταν το ηλεκτρικό απορριμματοφόρο που μαζεύει πλέον τα σκουπίδια στην γειτονιά μου!

Ακόμη και η γυναίκα μου που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση, πρόσεξε τις προάλλες ότι το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο είναι διαφορετικό και πολύ ήσυχο!

Μακάρι σύντομα όλα τα απορριμματοφόρα στις πόλεις να είναι ηλεκτρικά. Για την μείωση και της ρύπανσης, αλλά και της ηχορύπανσης!

A
      axel12p
    • RE: Nissan Qashqai III (J12) 2021

Βλέπω τα 25 χιλιάρικα που ζητάει το QQ για την βασική του έκδοση, και το συγκρίνω με το 3008 που ξεκινάει από τα ίδια λεφτα, με αρκετά καλύτερο εξοπλισμό. Ειλικρινά αν κάποιος φτάσει σε αυτά τα λεφτά, δεν βρίσκω λόγο να καταλήξει στο νέο QQ. Το 3008 είναι πιθανότατα πιο ποιοτικό, έχει καλύτερο εξοπλισμό ενώ σου δίνει και την δυνατότητα να επιλέξεις diesel κινητήρα. Πιστεύω ότι το QQ πρέπει να πέσει τουλάχιστον 3 χιλιάρικα για να γίνει ανταγωνιστικό.

A
      axel12p

Latest posts made by axel12p

Youtube Video

A
      axel12p

Συζητάμε για ηλεκτροκίνηση και αυτονομίες, αλλά μία από τις καλύτερες εφαρμογές της ηλεκτροκίνησης, ήταν το ηλεκτρικό απορριμματοφόρο που μαζεύει πλέον τα σκουπίδια στην γειτονιά μου!

Ακόμη και η γυναίκα μου που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση, πρόσεξε τις προάλλες ότι το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο είναι διαφορετικό και πολύ ήσυχο!

Μακάρι σύντομα όλα τα απορριμματοφόρα στις πόλεις να είναι ηλεκτρικά. Για την μείωση και της ρύπανσης, αλλά και της ηχορύπανσης!

A
      axel12p
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...

Δύσκολη η επένδυση σε ταχυφορτιστές. Δεν ξέρεις αν θα κάνει απόσβεση. Τόσο λόγω χρήσης, όσο και γιατί μπορεί να ξεπεραστεί πολύ γρήγορα η τεχνολογία του και η ταχύτητα φόρτισης του.
      Συν προφανώς ότι δυνατός ταχυφορτιστής σημαίνει και άλλες διαδικασίες με ΔΕΔΔΗΕ κλπ.

A
      axel12p
    • RE: Οδήγησα....

Δεν έχω δει πολλά ηλεκτρικά να κυκλοφορούν στα μέρη που ο skg1958 απολαμβάνει το Mazda του!

alt text

A
      axel12p

Η κατανάλωση στα 120kmh μου φαίνεται νορμάλ για B-SUV. Δε ξέρω αν έχει χαμηλότερη κατανάλωση σε ανηφόρες/κατηφόρες, λόγω ανάκτησης ενέργειας.
      Το θέμα είναι ότι τα υπόλοιπα υβριδικά (π.χ. CHR) δεν απαιτούν θέση φόρτισης, καθώς και την διαδικασία του να το φορτίζεις τακτικά.

A
      axel12p

@dettol said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:

@axel12p said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:

Στα λόγια μου έρχεσαι 😄

Πέρα, από την πλάκα, θεωρώ δεδομένο ότι θα έχει ΣΕΑ. Δε νομίζω να δούμε το χάλι της Εγνατίας Οδού.

Μονο που το εγραψα με χιουμοριστικη διαθεση 🙂

ΣΕΑ σιγουρα θα εχει αλλα ισως να μην εχουν ανοιξει κατευθειαν οταν θα γινουν τα εγκαινια. Αν θες να το δουμε και σοβαρα ομως, απο το ΣΕΑ σοφαδων (που ειναι ο τελευταιος dc πανω στον Ε65) εως το pindos cafe στα γρεβενα ειναι μολις 135km. Αστεια αποσταση. Υπαρχουν και αλλοι ισχυροτεροι dc αλλα πρεπει να βγεις απο την ΕΟ.

Το γνωρίζω, για αυτό έβαλα emoji και εγώ!

Νομίζω πως υπάρχει πλέον σχετική νομοθεσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Alternative Fuels Infrastructure Regulation (AFIR)

From 2025 onwards, and with full coverage by 2030, fast recharging stations of at least 350 kW for electric trucks and other heavy-duty electric vehicles need to be installed every 60 km along the TEN-T core network and every 100 km of the more extensive TEN-T comprehensive network.

From 2025 onwards, DC fast recharging stations of at least 150 kW for electric cars and vans need to be installed every 60 km along the trans-European transport (TEN-T) network.

Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι σε ΣΕΑ, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι σε απόσταση το πολύ 3 χιλιομέτρων από την πλησιέστερη έξοδο του αυτοκινητόδρομου.

Καλή φάση να έβαζε η BYD τους flash chargers των 1500KW!

A
      axel12p

Στα λόγια μου έρχεσαι 😄

Πέρα, από την πλάκα, θεωρώ δεδομένο ότι θα έχει ΣΕΑ. Δε νομίζω να δούμε το χάλι της Εγνατίας Οδού.

A
      axel12p
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

@dettol said in Kia EV2:

Όμως όπως έχουμε δει το θέμα της εμβέλειας τελικά απασχολεί όλους τους υπόλοιπους εκτός από τους κατόχους 😁

Βρες μου ένα θέμα θερμικού μοντέλου, όπου κάποιος κάτοχος αναφέρει που χρειάστηκε να βρει βενζινάδικο και πόση ώρα του πήρε να γεμίσει το ντεπόζιτο.

Κάνε μια σύγκριση με τα αντίστοιχα θέματα των ηλεκτρικών και τις περιγραφές των ιδιοκτητών και εδώ είμαστε να το συζητήσουμε αν το θέμα της αυτονομίας απασχολεί όλους τους υπολοίπους εκτός από τους κατόχους! Αν δυσκολευτείς ευχαρίστως να βοηθήσω!

Για την ταχύτητα στους δρόμους, πράγματι πλέον δεν έχουν καμιά σχέση οι ταχύτητες σε σχέση με παλαιότερα. Τότε συνήθως υπήρχαν αυτοί που πήγαιναν αργά, οι μεσαίοι και αυτοί που πέρναγαν δίπλα σου βολίδα.

Τώρα σχεδόν όλοι πάνε από 110 έως 130Kmh.

Θυμάμαι πόσο εντύπωση μου είχε κάνει η απόφαση της Volvo να βάλει πριν μόλις 5 χρόνια, περιοριστή ταχύτητας στα αυτοκίνητα της, στα 180Kmh. Εποχές που ο ηλεκτρονικός κόφτης στα Mercedes/BMW ήταν στα 250!

Τώρα πλέον δε μου κάνει καθόλου εντύπωση!

A
      axel12p

@eltonjohn said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:

Σε άλλα φόρουμ λένε ότι αποκλείεται η παράδοση του τελευταίου τμήματος του Ε65 να γίνει πριν τον Αύγουστο. Έχουν ανακύψει θέματα αστάθειας του εδάφους.

Youtube Video

Σχετικά με την Εγνατία Οδό, έχουν ρίξει καινούργια άσφαλτο ανάμεσα στο κομμάτι Χαλάστρα - Σίνδος, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ξεκίνησαν οι εργασίες στον κάθετο άξονα Χαλάστρα - Πολύκαστρο

Youtube Video

A
      axel12p
    • RE: Kia EV2

@dettol said in Kia EV2:

Επομενως ακομα και αν καποιος θελει να χρησιμοποιησει ενα τετοιο οχημα ως το αποκλειστικο του αυτοκινητο, γινεται. Απλα θα εχει την αυτοσυγκρατηση να πηγαινει με 100-110km/h.

Η απάντηση μου αφορούσε ακριβώς αυτό το σημείο.

Και πράγματι θα συμφωνήσω ότι γίνεται, μιας και έτσι κινούμασταν και εμείς με το Renault που πρωτοκυκλοφόρησε πριν μισό αιώνα. Βέβαια εμείς γεμίζαμε βενζίνη μέσα σε πέντε λεπτά (βενζινάδικα είχε παντού) και δεν χρειαζόταν να περιμένουμε μισή ώρα για να γεμίσει στο 80%!

Καλή διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται. Ήξερα άτομα που έπαιρναν το παπάκι και έκαναν 150Km ταξίδι για να πάνε θάλασσα, υπομονή να έχεις.

Αντικειμενικά μιλώντας όμως, στο κομμάτι της αυτονομίας η ηλεκτροκίνηση μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Για τον περισσότερο κόσμο, μια αυτονομία των 600-700Km σε αυτοκινητόδρομο, θεωρείται εδώ και δεκαετίες δεδομένη. 400Km, σε ιδανικές συνθήκες και με ταχύτητα 100Km στην Εθνική Οδό, δε ξέρω πόσοι είναι είναι διατεθειμένοι να την δεχτούν. Και τονίζω το "ιδανικές", γιατί αν ανέβεις στα 120Kmh, η θερμοκρασία δεν είναι ιδανική και φυσικά μετά από ένα μισάωρο στον ταχυφορτιστή φτάσεις στο 80%, είναι ζήτημα αν μπορείς να κάνεις 250Km μέχρι τον προορισμό σου. Πρακτικά 125Km από την βάση σου.

Γνωστή μου πήρε με leasing Mini Aceman. Δύο μήνες μετά μου λέει ότι όποτε είναι να πάνε ταξίδι (έστω και αυθημερόν), επιλέγουν το διπλοκάμπινο Amarok του συζύγου της.

Τώρα αν από τα λεγόμενα μου φάνηκε ότι συγκρίνω συνολικά ένα Renault 50 ετών με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο 30.000€, δεν ξέρω τι να πω....

ΥΓ. Γνωρίζω πολύ κόσμο που έχει κάποιο μικρό, τύπου i10, C3, κλπ ως δεύτερο, συνήθως το οδηγεί η γυναίκα και είναι ζήτημα αν κάνει έστω και μια φορά το χρόνο 300Km σερί. Ναι, για αυτούς, ένα μικρό ηλεκτρικό τύπου Inster είναι εξαιρετική επιλογή από όλες τις απόψεις, εφόσον έχουν χώρο φόρτισης. Αλλά όλοι τους έχουν και ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο το οποίο πέρα από τις καθημερινές ανάγκες καλύπτει και τις ανάγκες τους στα ταξίδια. Ένα ηλεκτρικό με κάτω από 60KWh μπαταρία, θεωρώ ότι είναι από δύσκολο μέχρι απίθανο να καλύψει αυτές τις ανάγκες, με τις σημερινές ταχύτητες φόρτισης.

A
      axel12p
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ