Το σχέδιο δε μ άρεσε, γενικά αν δε το προμοτάρουν σωστά άπατο θα πάει. Επίσης θα πρέπει να κάνουν κάτι με την τιμολογειακή πολιτική τους ή να ξεκαθαρίσουν ότι απευθύνονται σε ένα μικρό target group. Αλλιώς τους βλέπω να καταλήγουν lancia...

Best posts made by panos2171
-
RE: Alfa Romeo Tonale
-
RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
Σήμερα είχα πρώτη εμπειρία με πλήρως ηλεκτρικό και συγκεκριμένα με το Model Y. Όπως τα περίμενα πάνω κάτω, κανένας ενθουσιασμός ή και κάτι το εντυπωσιακό.
Ξεκινώντας από το αυτοκίνητο, σαν αυτοκίνητο. Στο σχεδιασμό δε θα σταθώ μιας και είναι υποκειμενικό, στα μάτια μου πολύ κακό. Ποιοτικά ούτε κρύο ούτε ζέστη, αλλά δε θα ήθελα σε ένα αυτοκίνητο 16.000χλμ να κοπανάνε πλαστικά πίσω όταν μπαίνει σε λακκούβα.
Εσωτερικά αδιάφορο, ούτε πολυτέλεια βγάζει ούτε τίποτα. Μπορεί στους αρέσκοντες οθονών μπορεί να είναι ουάου μια τόσο μεγάλη οθόνη αλλά για μένα όχι, σε συνδυασμό ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από το τιμόνι (απουσία πίνακα οργάνων, κρυφοί αεραγωγοί κλπ) δε μου έκανε καμία εντύπωση. Θέση οδήγησης τέλεια, μπες-βγες άψογο μιας και είναι σε ιδανικό ύψος και το κάθισμα και ο ουρανός. Άπλα μέσα και πολύ ξεκούραστο μιας και έχεις μεγάλο παρμπριζ, παράθυρα άρα τέλεια ορατότητα. Ηχομόνωση όχι καλή, ναι δεν ακούς κινητήρα (βέβαια κινητήρα δεν ακούς και σε ένα σύχρονο θερμικό αντίστοιχου κόστους) αλλά κύλιση ακούς, εκτός αν είναι σε τελείως στρωμένο δρόμο. Ωστόσο άκουγα και εξωτερικούς θορύβους, πχ φορτηγά στο φανάρι κλπ.
Οδηγικά το κράτημα είναι απίστευτο, πραγματικά κρατούσε παντού ακόμα και σε βρεγμένο και σου έδινε απόλυτη αίσθηση σιγουριάς ότι πατάει. Κλίση στις στροφές 0, τραπέζι ή όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί. Στον αντίποδα όμως η ανάρτηση προς σκληρή, δε τη λες άνετη στις λακκούβες και σε συνδυασμό με τους τριγμούς που ανέφερα πριν.....δε είσαι σε αυτοκίνητο 60-70.000€
Τεχνολογικά, στην αρχή υπάρχει ένας εντυπωσιασμός αλλά τελικά στην πράξη όχι κάτι ιδιαίτερο επίσης. Βάλαμε το,περιορισμενο, autopilot και δείχνει ως κάτι πρωτόγνωρο να βλέπεις ένα αυτοκίνητο να πηγαίνει μόνο του, να σου απεικονίζει στην οθόνη πεζούς (κανά 2 ποδηλάτες δε τους είδε), κολονάκια, κάδους κλπ, να διαβάζει όρια ταχύτητας και να τα ακολουθεί και να λες τι δουλειά έχει γίνει από πίσω για να δουλεύουν όλα αυτά αρμονικά ή να περιμένεις στο φανάρι και μόλις ανάψει πράσινο εκτός του ότι το δείχνει στην οθόνη να σε ειδοποιεί κιόλας. Ωστόσο η ημι-λειτουργία του πιλότου είναι κάτι που απλά, δεν. Το να έχεις κάτι που υποτίθεται πηγαίνει αυτόματα αλλά πρέπει να είσαι εκεί γιατί μπορεί να τρομάξει και να σου πετάει ειδοποιήσεις για να πιάσεις το τιμόνι ή να φρενάρει είναι περισσότερο κουραστικό. Λόγω δουλειάς ξέρω πολύ καλύτερα από το μέσο οδηγό τι εστί αυτοματοποίηση εν κινήσει, αυτό σημαίνει ότι η αυτοματοποίηση θα πρέπει να σε διευκολύνει, να σου δίνει τη δυνατότητα χαλάρωσης και ξεκούρασης κάτι που εδώ δεν είδα. Ίσως το full autopilot να μην είναι έτσι, εγώ μιλάω αποκλειστικά για το semi που ουσιαστικά είναι ένα demo για το πως δουλεύει ένα autopilot. Αν πει κάποιος ότι θα πάει σε κάτι τέτοιο για να έχει τον συγκεκριμένο αυτόματο πιλότο θα έχει κάνει μια πολύ κακή επιλογή. Παραπάνω δεν ασχολήθηκα με τις λειτουργίες του ούτε έδωσα βάση σε ευχρηστία μενού.
Στα της ηλεκτροκίνησης, εντυπωσιακή η επιτάχυνση, δύναμη παντού και λόγω της φιλοσοφίας της ηλεκτροκίνησης στο να φρενάρει μόνο του όλα γίνονται πάρα πολύ ομαλά, σα να μη κινείσαι ένα πράγμα,ανύπαρκτοι κραδασμοί επίσης. Για το σταμάτα ξεκίνα μέσα στην πόλη είναι ότι καλύτερο και γενικά για χρήση αστικού κύκλου. Αν είσαι σπίτι δουλειά καθημερινά με φορτιστή και στα δύο σημεία το ηλεκτρικό είναι ονειρικό. Μέχρι εκεί όμως, για χρήση εκτός πόλης τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά λόγω περιορισμένης αυτονομίας και κακού προς το παρόν δικτύου ταχυφορτιστών. Με 85% μπαταρία το βάλαμε διαδρομή Θεσ/νικη- Αλεξ/πολη και το έβγαλε ότι θα φτάσει εκεί με 5% και ταχύτητα 110χλμ. Για τον υποψήφιο αγοραστή αυτός ήταν ο πιο αποτρεπτικός παράγοντας γιατί θέλει να κινείται με 130χλμ το ελάχιστο και φυσικά αν για κάποιο λόγο τον καθυστερήσει το ένα ραντεβού για να προλάβει το επόμενο θα θελήσει να πάει με 150-160χλμ, εκεί το ηλεκτροκίνητο θα έχει πολλούς περιορισμούς.
Στα της υποτιθέμενης οικονομίας δεν ήταν και τρελή η διαφορά σε χρήση εκτός πόλης. Ένα diesel με 50αρα δεξαμενη αυτή τη στιγμή με 1.7€/l θέλει 85€ για πλήρες γέμισμα που θα βγάλει δίχως στάση περίπου 610χλμ με ταχύτητες 130-150χλμ. Ένα ηλεκτρικό πόσες στάσεις θα χρειαστεί για κάτι τέτοιο και με τι κόστος σε ταχυφορτιστή για να δικαιολογεί εξοικονόμηση; Βέβαια ντάξει, δε νομίζω να δώσει κάποιος 70.000€ και να κοιτάζει την οικονομία κατανάλωσης, είναι κάτι δευτερεύον.Συνολικά για μένα όπως είπα και στην αρχή δεν ήταν κάτι που με εντυπωσίασε, ούτε βλέπω την ηλεκτροκίνηση σαν νέο πολύ πιο εξελιγμένο τρόπο ''αυτοκινητιστικής'' ζωής. Πολύ περισσότερο ενθουσιάστηκα από την υβριδική τεχνολογία με σύντομη βόλτα Yaris Cross παρά με ένα αμιγώς ηλεκτρικό. Συνεχίζω να υποστηρίζω πως για τον αστικό κύκλο ένα ηλεκτρικό είναι τέλειο αλλά για τακτική χρήση εκτός πόλης δεν κάνει οπότε η τέλεια επιλογή είναι το υβριδικό.
Το Tesla δεν δικαιολογεί τα λεφτά του, οι τριγμοί, η όχι άψογη ηχομόνωση που θα έπρεπε να έχει, η κακή επιλογή ανάρτησης για τη χρήση που έχει φτιαχτεί είναι κάποια από αυτά. Το ότι δε βγάζει ούτε πολυτέλεια είναι άλλο ένα στοιχείο.[b]Bonus[/b], τα πίσω φώτα νυκτός δε δούλευαν, μόνο της πινακίδας, ούτε έβγαζε κάποια ένδειξη ότι όντως δεν ανάβουν. Υπέθεσα ότι τη μέρα μπορεί να μην τα ανάβει για οικονομία ρεύματος αλλά απ ότι μου πε ο οδηγός δε δούλευαν ούτε βράδυ. Έτσι το κατάλαβε, του λέγανε οι υπόλοιποι στο δρόμο το βράδυ να ανάψει τα φώτα.
Για τον υποψήφιο αγοραστή που το είχε μια βδομάδα είναι προβληματισμένος για τη χρήση εκτός οδικού δικτύου, κατά τ άλλα του άρεσε το πάτημά του στις στροφές όπως και η επιτάχυνση. Στην ερώτησή μου αν στην καθημερινότητα αυτά θα τα εκμεταλλευτεί η απάντησή του ήταν όχι...
Άλλες επιλογές που θα δει είναι Mercedes GLA και GLC, εγώ πέταξα τη μαγική λέξη hybrid και να δει πιο του βγάζει μια αίσθηση πολυτέλειας. :roll: Νομίζω ένα από τα δύο σε plugin hybrid πρέπει να πηγαίνει στην ίδια τιμή με το Model Y, μιλάμε για leasing αγορά.Για εμένα σίγουρα όχι. Μου αρέσει περισσότερο η υβριδική τεχνολογία οπότε αν έλεγα τώρα ότι θα πάρω καινούργιο αυτοκίνητο αυτό θα ήταν υβριδικό είτε των 25.000€ είτε των 125.000€.
Latest posts made by panos2171
-
RE: PEUGEOT FORUM
Μεταχειρισμένο leasing αγοράζεις μόνο από σοβαρή εταιρία leasing, όχι από κάποιον που το πήρε από εταιρία leasing και το μεταπουλά ειδικά αν είναι μαντράς.
Εισαγωγής μόνο αν το πάρεις ο ίδιος ή έχεις κανέναν πολύ κοντινό σου να σε κατατοπίσει. Ακόμα και οι επίσημες αντιπροσωπίες που έχουν τμήμα μεταχειρισμένων για άλλες μάρκες και φέρνουν εισαγωγής, πάλι σαβούρες είναι.Εγώ μεταχειρισμένο Leasing πήρα από εταιρία Leasing και είναι μια χαρά.
-
RE: ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Τον επόμενο μήνα θα είμαι Ζαγοροχώρια και κοιτάζω για ράφτινγκ. Βλέπω υπάρχουν κανα 2 οργανωμένα, κλείνω εκεί; Χρειάζεται κάτι να προσέξω;
Οποίες προτάσεις ευπρόσδεκτες -
RE: Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...
τόσο χάλια; Η αλήθεια είναι πως ναι παιδευομαστε πόσον καιρό αλλά θέλουμε να περίπου 15 μέτρα γιατί για να κατεβει από την οροφή και να φτάσει κρυμμένο εκεί που θέλουμε κάνει μεγάλη διαδρομή άρα τι να κοιτάξω από ποιότητες κλπ; Βγάζουν οι iωταδες δικά τους καλώδια τόσο μεγάλα;
-
RE: Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...
Μιας που ξεθαφτηκε το θέμα να ρωτήσω κάτι που δε βγάζω άκρη. Έχουμε στο γράφειο έναν προτζεκτορα με hdmi περίπου 7 μέτρα, έπειτα έναν ανταπτορα θυλικό- αρσενικό και μια επιπλέον προέκταση αλλά 7 μέτρα. Όλα τα windows pc δουλεύουνε και όλα τα mac δε δουλεύουν.
Αν τα συνδέσουμε στο πρώτο καλώδιο δουλεύουν οπότε υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα καλωδίου ή ανταπτορα; Τι καλώδιο συστήνεται για τέτοιες αποστάσεις;
-
RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.
Εγώ νομίζω ότι το κάναν για να φοβηθεί ο κόσμος και να το περιορίσουν όσο μπορούν. Θα κλείσει μια ομάδα θα ανοίξουν άλλες δύο, θα αυστηροποιήσουν τους όρους με όχι απροκάλυπτη αναφορά, θα κόψουν τις φωτογραφίες και όλα καλά. Υπάρχει μια ομάδα στο Βόλο όπου εφευρίσκουν διάφορες λέξεις για να αναφέρουν κάτι. Δε θα πουν αλκοτέστ στο τάδε σημείο θα πουνε φυσαγέρι στο τάδε σημείο. Δε θα πούνε μπλόκο θα πούνε μπουζούκια στο τάδε σημείο και διάφορα τέτοια.
Οπότε να χαμε να λέγαμε. Επίσης το waze εκτός από τις σταθερές κάμερες βγάζει και οτιδήποτε δηλώνουν οι χρήστες στο δρόμο. Αυτό πλέον πέρασε και στο gmaps, άλλωστε και το waze αν δε κάνω λάθος δικό τους είναι. -
RE: Τέλη κυκλοφορίας (merged)
Τα τελη με το μήνα μπορούν να γίνουν σπαστά; Πχ
2 μήνες κινείται, 6 δεν κινείται και μετά άλλους 4 κινείται -
RE: Επιφανειακή γρατζουνιά
Πρώτα θα ξεκινήσεις με πηλό και θα πάρεις ότι μπορείς. Μετά αλοιφή (εγώ με το χέρι το κάνω) και μετά κερι
-
RE: Περί Αναρτήσεων
@omikrositalofilos said in Περί Αναρτήσεων:
@panos2171 said in Περί Αναρτήσεων:
Πάντα εξαρτάται το αυτοκίνητο και η χρήση. Όλες οι entry level σειρές είναι καλές ,λίγο πιο κάτω από τις μαμά entry level.
Η kyb γενικά φημίζεται για τη σχέση απόδοσης - τιμής.ρε παιδια τι λετε, τι σχεση αποδοσης τιμης, δε το καταλαβαινω στην εννοια της αναρτησης.
Εκει υπαρχει σωστο ή λαθος, και υποκειμενικη αισθηση, μια αναρτηση χαλια βαλβιδωμενη οσο και φτηνη να ειναι ειναι απλα λαθος.
Τα παλαια χρονια που καναμε MTB ολοι ερχονταν σε εμενα για να ρυθμισουμε κανουμε σερβις στις αναρτησεις τους. Και μιλαμε για ακριβα αμορτισερ απο τα αγαπημενα μου open bath marzocchi 66/888, μεχρι κασιμια με FIT και Grip, RT3, motion control, OCR (σε RST) και πολλα ακομη. Απο τοτε αγαπαγα και καταλαβαινα τι σημαινει αποσβεση και εκανα ολους τους αναβατες χαρουμενους. Αυτο που εμαθα ειναι οτι υπαρχει σωστη ρυθμισης και λαθος ρυθμισης, και στο πλαισιο που οριζεται απο την σωστη ρυθμιση υπεισέρχεται η εννοια της υποκειμενικότητας
Γιατί δε το καταλαβαίνεις; Μια excel έχει αποδεκτή λειτουργία στο μέσο όρο των καθημερινών αυτοκινήτων. Σε ένα αυτοκίνητο που είναι φτιαγμένο να εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες τι μπορεί να πάει λάθος.
Δηλαδή για όλα τα μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητά μια entry level kyb και άλλες αντίστοιχης ποιότητας (πχ Sachs) είναι μια χαρά.
Δεν μπαίνουν όλοι πίστα ή πηγαίνουν με τα όσα στις στροφές. Μια ανάρτηση που να μην κοπαναει θέλουμε για καθημερινή χρήση. -
RE: Περί Αναρτήσεων
Πάντα εξαρτάται το αυτοκίνητο και η χρήση. Όλες οι entry level σειρές είναι καλές ,λίγο πιο κάτω από τις μαμά entry level.
Η kyb γενικά φημίζεται για τη σχέση απόδοσης - τιμής.