Το σχέδιο δε μ άρεσε, γενικά αν δε το προμοτάρουν σωστά άπατο θα πάει. Επίσης θα πρέπει να κάνουν κάτι με την τιμολογειακή πολιτική τους ή να ξεκαθαρίσουν ότι απευθύνονται σε ένα μικρό target group. Αλλιώς τους βλέπω να καταλήγουν lancia...
Best posts made by panos2171
-
RE: Alfa Romeo Tonaleposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
-
RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησηςposted in Περί αυτοκίνησης
Σήμερα είχα πρώτη εμπειρία με πλήρως ηλεκτρικό και συγκεκριμένα με το Model Y. Όπως τα περίμενα πάνω κάτω, κανένας ενθουσιασμός ή και κάτι το εντυπωσιακό.
Ξεκινώντας από το αυτοκίνητο, σαν αυτοκίνητο. Στο σχεδιασμό δε θα σταθώ μιας και είναι υποκειμενικό, στα μάτια μου πολύ κακό. Ποιοτικά ούτε κρύο ούτε ζέστη, αλλά δε θα ήθελα σε ένα αυτοκίνητο 16.000χλμ να κοπανάνε πλαστικά πίσω όταν μπαίνει σε λακκούβα.
Εσωτερικά αδιάφορο, ούτε πολυτέλεια βγάζει ούτε τίποτα. Μπορεί στους αρέσκοντες οθονών μπορεί να είναι ουάου μια τόσο μεγάλη οθόνη αλλά για μένα όχι, σε συνδυασμό ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από το τιμόνι (απουσία πίνακα οργάνων, κρυφοί αεραγωγοί κλπ) δε μου έκανε καμία εντύπωση. Θέση οδήγησης τέλεια, μπες-βγες άψογο μιας και είναι σε ιδανικό ύψος και το κάθισμα και ο ουρανός. Άπλα μέσα και πολύ ξεκούραστο μιας και έχεις μεγάλο παρμπριζ, παράθυρα άρα τέλεια ορατότητα. Ηχομόνωση όχι καλή, ναι δεν ακούς κινητήρα (βέβαια κινητήρα δεν ακούς και σε ένα σύχρονο θερμικό αντίστοιχου κόστους) αλλά κύλιση ακούς, εκτός αν είναι σε τελείως στρωμένο δρόμο. Ωστόσο άκουγα και εξωτερικούς θορύβους, πχ φορτηγά στο φανάρι κλπ.
Οδηγικά το κράτημα είναι απίστευτο, πραγματικά κρατούσε παντού ακόμα και σε βρεγμένο και σου έδινε απόλυτη αίσθηση σιγουριάς ότι πατάει. Κλίση στις στροφές 0, τραπέζι ή όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί. Στον αντίποδα όμως η ανάρτηση προς σκληρή, δε τη λες άνετη στις λακκούβες και σε συνδυασμό με τους τριγμούς που ανέφερα πριν.....δε είσαι σε αυτοκίνητο 60-70.000€
Τεχνολογικά, στην αρχή υπάρχει ένας εντυπωσιασμός αλλά τελικά στην πράξη όχι κάτι ιδιαίτερο επίσης. Βάλαμε το,περιορισμενο, autopilot και δείχνει ως κάτι πρωτόγνωρο να βλέπεις ένα αυτοκίνητο να πηγαίνει μόνο του, να σου απεικονίζει στην οθόνη πεζούς (κανά 2 ποδηλάτες δε τους είδε), κολονάκια, κάδους κλπ, να διαβάζει όρια ταχύτητας και να τα ακολουθεί και να λες τι δουλειά έχει γίνει από πίσω για να δουλεύουν όλα αυτά αρμονικά ή να περιμένεις στο φανάρι και μόλις ανάψει πράσινο εκτός του ότι το δείχνει στην οθόνη να σε ειδοποιεί κιόλας. Ωστόσο η ημι-λειτουργία του πιλότου είναι κάτι που απλά, δεν. Το να έχεις κάτι που υποτίθεται πηγαίνει αυτόματα αλλά πρέπει να είσαι εκεί γιατί μπορεί να τρομάξει και να σου πετάει ειδοποιήσεις για να πιάσεις το τιμόνι ή να φρενάρει είναι περισσότερο κουραστικό. Λόγω δουλειάς ξέρω πολύ καλύτερα από το μέσο οδηγό τι εστί αυτοματοποίηση εν κινήσει, αυτό σημαίνει ότι η αυτοματοποίηση θα πρέπει να σε διευκολύνει, να σου δίνει τη δυνατότητα χαλάρωσης και ξεκούρασης κάτι που εδώ δεν είδα. Ίσως το full autopilot να μην είναι έτσι, εγώ μιλάω αποκλειστικά για το semi που ουσιαστικά είναι ένα demo για το πως δουλεύει ένα autopilot. Αν πει κάποιος ότι θα πάει σε κάτι τέτοιο για να έχει τον συγκεκριμένο αυτόματο πιλότο θα έχει κάνει μια πολύ κακή επιλογή. Παραπάνω δεν ασχολήθηκα με τις λειτουργίες του ούτε έδωσα βάση σε ευχρηστία μενού.
Στα της ηλεκτροκίνησης, εντυπωσιακή η επιτάχυνση, δύναμη παντού και λόγω της φιλοσοφίας της ηλεκτροκίνησης στο να φρενάρει μόνο του όλα γίνονται πάρα πολύ ομαλά, σα να μη κινείσαι ένα πράγμα,ανύπαρκτοι κραδασμοί επίσης. Για το σταμάτα ξεκίνα μέσα στην πόλη είναι ότι καλύτερο και γενικά για χρήση αστικού κύκλου. Αν είσαι σπίτι δουλειά καθημερινά με φορτιστή και στα δύο σημεία το ηλεκτρικό είναι ονειρικό. Μέχρι εκεί όμως, για χρήση εκτός πόλης τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά λόγω περιορισμένης αυτονομίας και κακού προς το παρόν δικτύου ταχυφορτιστών. Με 85% μπαταρία το βάλαμε διαδρομή Θεσ/νικη- Αλεξ/πολη και το έβγαλε ότι θα φτάσει εκεί με 5% και ταχύτητα 110χλμ. Για τον υποψήφιο αγοραστή αυτός ήταν ο πιο αποτρεπτικός παράγοντας γιατί θέλει να κινείται με 130χλμ το ελάχιστο και φυσικά αν για κάποιο λόγο τον καθυστερήσει το ένα ραντεβού για να προλάβει το επόμενο θα θελήσει να πάει με 150-160χλμ, εκεί το ηλεκτροκίνητο θα έχει πολλούς περιορισμούς.
Στα της υποτιθέμενης οικονομίας δεν ήταν και τρελή η διαφορά σε χρήση εκτός πόλης. Ένα diesel με 50αρα δεξαμενη αυτή τη στιγμή με 1.7€/l θέλει 85€ για πλήρες γέμισμα που θα βγάλει δίχως στάση περίπου 610χλμ με ταχύτητες 130-150χλμ. Ένα ηλεκτρικό πόσες στάσεις θα χρειαστεί για κάτι τέτοιο και με τι κόστος σε ταχυφορτιστή για να δικαιολογεί εξοικονόμηση; Βέβαια ντάξει, δε νομίζω να δώσει κάποιος 70.000€ και να κοιτάζει την οικονομία κατανάλωσης, είναι κάτι δευτερεύον.Συνολικά για μένα όπως είπα και στην αρχή δεν ήταν κάτι που με εντυπωσίασε, ούτε βλέπω την ηλεκτροκίνηση σαν νέο πολύ πιο εξελιγμένο τρόπο ''αυτοκινητιστικής'' ζωής. Πολύ περισσότερο ενθουσιάστηκα από την υβριδική τεχνολογία με σύντομη βόλτα Yaris Cross παρά με ένα αμιγώς ηλεκτρικό. Συνεχίζω να υποστηρίζω πως για τον αστικό κύκλο ένα ηλεκτρικό είναι τέλειο αλλά για τακτική χρήση εκτός πόλης δεν κάνει οπότε η τέλεια επιλογή είναι το υβριδικό.
Το Tesla δεν δικαιολογεί τα λεφτά του, οι τριγμοί, η όχι άψογη ηχομόνωση που θα έπρεπε να έχει, η κακή επιλογή ανάρτησης για τη χρήση που έχει φτιαχτεί είναι κάποια από αυτά. Το ότι δε βγάζει ούτε πολυτέλεια είναι άλλο ένα στοιχείο.[b]Bonus[/b], τα πίσω φώτα νυκτός δε δούλευαν, μόνο της πινακίδας, ούτε έβγαζε κάποια ένδειξη ότι όντως δεν ανάβουν. Υπέθεσα ότι τη μέρα μπορεί να μην τα ανάβει για οικονομία ρεύματος αλλά απ ότι μου πε ο οδηγός δε δούλευαν ούτε βράδυ. Έτσι το κατάλαβε, του λέγανε οι υπόλοιποι στο δρόμο το βράδυ να ανάψει τα φώτα.
Για τον υποψήφιο αγοραστή που το είχε μια βδομάδα είναι προβληματισμένος για τη χρήση εκτός οδικού δικτύου, κατά τ άλλα του άρεσε το πάτημά του στις στροφές όπως και η επιτάχυνση. Στην ερώτησή μου αν στην καθημερινότητα αυτά θα τα εκμεταλλευτεί η απάντησή του ήταν όχι...
Άλλες επιλογές που θα δει είναι Mercedes GLA και GLC, εγώ πέταξα τη μαγική λέξη hybrid και να δει πιο του βγάζει μια αίσθηση πολυτέλειας. :roll: Νομίζω ένα από τα δύο σε plugin hybrid πρέπει να πηγαίνει στην ίδια τιμή με το Model Y, μιλάμε για leasing αγορά.Για εμένα σίγουρα όχι. Μου αρέσει περισσότερο η υβριδική τεχνολογία οπότε αν έλεγα τώρα ότι θα πάρω καινούργιο αυτοκίνητο αυτό θα ήταν υβριδικό είτε των 25.000€ είτε των 125.000€.



Latest posts made by panos2171
-
RE: Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπposted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
Παντε στα self service τύπου uwash, lambiko και ρίξτε από εκείνο, μια χαρά γυαλαδα δίνει
-
RE: Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...posted in Αντίλογος
@vagkirk said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:
Για όσους δυσκολεύονται να αποχωρήσουν από το android οικοσύστημα θα πρότεινα να περιμένουν τις τιμές στην Ελλάδα για το νέο Xiaomi 17.
Είναι κατά την άποψη μου το καλύτερο android κινητό που έχει βγεί ποτέ ως σήμερα και είναι καλύτερο από το iPhone 17 σε όλα τα χαρακτηριστικά του.
Αν σε διαφορά τιμής είναι φθηνότερο κατά 350€ τουλάχιστον σε κάθε αντίστοιχη έκδοση, 17 , 17 pro , 17 pro max ,και χωρητικότητες μνήμης από το iPhone τότε θεωρώ ότι αξίζει η αγορά του.
Και τα καλά Xiaomi πλέον αντέχουν πολλά χρόνια σε λειτουργικό, χαρακτηριστικά και αναβαθμίσεις όπως και τα iPhone.
Με το bloatware και τις διαφημίσεις αλλάζει κάτι στις κινεζικές ναυαρχίδες ή είναι το ίδιο όπως σε σε ένα κατά πάρα πολύ φθηνότερο;
Μέχρι στιγμής μόνο το pixel ξέρω ως pure android . Έχει καταντήσει αηδία αυτό το θέμα στο Android , στο ios δεν διαμαρτύρονται για κάτι τέτοιο (εκτός αν είναι σαν τους μπεμβεδακιδες που δε λένε τίποτα για τις βλάβες
) -
RE: Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...posted in Αντίλογος
@red_monster said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:
@panos2171 said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:
Περίμενω κι εγώ το 17 pro όντας χρόνια αρνητης γιωτοφωνων.
Το ότι κατέληξα σε αυτο είναι πρώτα και κύρια η κάμερα, πραγματικά οι καμερες γενικά των iPhone και ειδικά του 17 είναι ότι καλύτερο, αυτό ποτέ δε το αμφισβήτησα και στα τόσα χρόνια δεν έχω χαρεί κάμερα σε κινητό που έχει καταλήξει να είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό.Από κει και πέρα θεωρούσα πάντα υπερβολή την τιμή τους αλλά οι περισσότεροι γύρω μου, όχι fanboys μου λένε ότι ακόμα και μετά από 4 χρόνια δουλεύει όπως την πρώτη μέρα, με εξαίρεση την απόδοση της μπαταρίας φυσικά.
Οπότε μιας και έχω να δώσω λεφτά για κινητό καμία 5ετια , έχοντας πάντα κάτι μέτριο και με την πρόφαση άνευ ΦΠΑ είπα να το πάρω και τουλάχιστον να μην φαίνεται παλιό από άποψη απόδοσης στα 2 χρόνια συν ότι η υποστήριξη κρατάει χρόνια σε αντίθεση με τα κινέζικα.
Είναι άτοπο να συγκρίνεις ένα μέτριο (middle level) android με μια top level συσκευή !
Για βάλε ενα s25 ultra στη σύγκριση και τα λέμε !Δεν κάνω σύγκριση μέτριου android με flagship , αναφέρω γιατί να κάνω μετάβαση από το ένα στο άλλο.
Περί σύγκρισης με android όταν πας σε τέτοιο budget καταλήγει να είναι μονόδρομος το iPhone γιατί ξέρεις ότι έχεις ταχύτητα, σταθερότητα, υποστήριξη. Δε λέω ότι ένα flagship android δε θα τα έχει άλλα είναι και άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο πχ διαφημίσεις και bloatware που σίγουρα και εκεί το ios κερδίζει. Επίσης δε θέλω παραμετροποιήσεις, θέλω κάτι απλοϊκό.
100% εικόνα του iOS δεν έχω , όταν θα το δουλέψω στην καθημερινότητα σίγουρα θα έχω καλύτερη εικόνα.
Στα της κάμερας που είναι και ο βασικός λόγος επιλογής μιας και είναι στην κορυφή, η διαφορά με άλλα πχ pixel (που είναι και pure android) θα είναι αμελητέα στον μη επαγγελματία.
Γενικά κολλήματα δεν έχω, μ αρέσει να δοκιμάζω είτε είναι κινητό, είτε αυτοκίνητο είτε οτιδήποτε οπότε μιας και τα σχόλια από μη φανατικούς οπαδούς apple είναι θετικά γιατί όχι. Να με απογοητεύσει αποκλείεται -
RE: Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...posted in Αντίλογος
Περίμενω κι εγώ το 17 pro όντας χρόνια αρνητης γιωτοφωνων.
Το ότι κατέληξα σε αυτο είναι πρώτα και κύρια η κάμερα, πραγματικά οι καμερες γενικά των iPhone και ειδικά του 17 είναι ότι καλύτερο, αυτό ποτέ δε το αμφισβήτησα και στα τόσα χρόνια δεν έχω χαρεί κάμερα σε κινητό που έχει καταλήξει να είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό.Από κει και πέρα θεωρούσα πάντα υπερβολή την τιμή τους αλλά οι περισσότεροι γύρω μου, όχι fanboys μου λένε ότι ακόμα και μετά από 4 χρόνια δουλεύει όπως την πρώτη μέρα, με εξαίρεση την απόδοση της μπαταρίας φυσικά.
Οπότε μιας και έχω να δώσω λεφτά για κινητό καμία 5ετια , έχοντας πάντα κάτι μέτριο και με την πρόφαση άνευ ΦΠΑ είπα να το πάρω και τουλάχιστον να μην φαίνεται παλιό από άποψη απόδοσης στα 2 χρόνια συν ότι η υποστήριξη κρατάει χρόνια σε αντίθεση με τα κινέζικα.
-
RE: Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...posted in Αντίλογος
1000€ πλέον δεν είναι τίποτα πόσο μάλλον για εμπειρία και όχι ανειδίκευτου, επίσης τι καραγκιοζιλικια είναι αυτά με το βασικό, μετά με αύξηση και στα μέσα της χρονιάς θα πάρεις αυτό που συμφωνησες.
Δεν αξίζει να ασχολείται κάποιος με τέτοια μαγαζάκια (έχουν και τμήμα marketing μη χ.....ω) -
RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!posted in Περί αυτοκίνησης
@otso said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
@famas said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Μία φώτο από το αυτοκίνητο του φίλου σου.
στο εδωσε ο πανος να εντυπωσιασης καμμια εντυπωσιακη ;
Εμένα σε λίγους μήνες κλείνει τα 24 ,δεν είναι τόσο νέο
-
RE: Toyota Corolla Crossposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Δε με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ το ψψ, αλλά :
Έχει εμπειρία (?), αλλά όχι το μενταλιτέ για να το κρίνει. Ίσως ούτε την ανάγκη.
Φάση Στρατισσίνο δηλαδής, ότι δεν είναι γλήγορο -> ΔΕΝ είναι καλό.
Και με ερωτηματικό για την εμπειρία, όταν μας λέει ότι το CHR δεν κάνει τίποτα σωστά. Ισοπεδωτικός, απλά.Υποψιάζομαι δε, ότι η άποψη που θα έχει για τα αμάξια που πέρασαν από τα πόδια του, τα 3 που προανάφερες δηλαδής, θα είναι αποθεωτική. Ειδικά για τη Τζουλιέτα, θα ήθελα ΠΟΛΥ να δω την κρίση του. Όχι για τα φρένα, ή την ζμπορίλα της, αυτά τα έχει. Για τα υπόλοιπα, κάτω της βάσης, τα οποία όμως είναι πάρα πολλά για ένα 5θέσιο αμαξάκι που απευθύνεται σε αγοραστές χαμηλού μπάτζετ.
Πάμε ένα ένα: κατανάλωση βενζίνης, αξιοπιστία, εκπομπές, χώρους παντού, εσωτερικό διάσκοζμο, άνεση ανάρτησης, θέση οδήγησης, λειτουργία σταρτ/στοπ. θόρυβος, πρακτικότητα, ορατότητα, ευκολία και τιμή μεταπώλησης).
Του πέρασε ποτέ από το μυαλό, πόσα δις σε r/d, πόσα χρόνια και πόσα συντάγματα μηχανικών θα χρειαστούν για να τα βελτιώσει αυτά?Για να μη μακρυγωρουμε και για να καταλάβεις ότι ενώ δε θες να υπερασπιστείς το κάνεις. Ποιός είναι ο προσανατολισμός του chr?
Αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνεις είναι πως όταν κάποιος θέλει το κάτι παραπάνω πλην αξιοπιστίας δε θα τον συγκινήσει ένα TOYOTA
-
RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@dragonslayer said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δια τι διαφορές έχει το Ρ1 το νέο;
Βελτιωμένα παντού.
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε αυτή τη διάσταση μονο το p1 βγαίνει που είναι μέτριο ..ας δει τα falken ze 320 που ειναι φρέσκο ελαστικό και τα παει εξαιρετικά στα τεστ
Όχι και μέτριο το Ρ1. Φοράω το Falken σε αυτοκινητ που ξέρει να στρίβει (Focus 1) και είμαι ευχαριστημένος, μετά από σπορ λάσυιχα.
Τρομερά τα falken αλλά μικρός χρόνος ζωής αν πεις να τα εκμεταλλευτείς
-
RE: Toyota Corolla Crossposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Πολλοί αγοράζουν αυτά τα τογιότα σκεπτόμενοι πως θα συμβιβαστουν σε κάποιους τομείς, για την οικονομία και την αξιοπιστία.
Μόνο εδώ εκφράζουν τέτοιες απόψεις κάποιοι, που δεν εχουν καν προσωπική εμπειρία χρήσης.
Δεν γνωρίζω κανέναν δυσαρεστημένο/μετανιωμένο ιδιοκτήτη, μάλιστα κάποιοι, που βρέθηκαν τυχαία κάτοχοι/χρήστες υβριδικών Toyota (βλ.εταιρικά/leasing), αναθεώρησαν πολύ γρήγορα την άποψη που είχαν σχηματίσει από παλιά για τα Toyota.
Εξάλλου, εάν ήταν "μάπα το καρπούζι", δεν θα έσπαγαν ταμεία παγκοσμίως.Με αφορμή την αναφορά σε κατόχους εταιρικών τις προάλλες είχα συζήτηση με κάτοχο leasing υβριδικού Corolla cross ο οποίος δεν ενθουσιάστηκε ιδιαιτέρως. Αυτό που μου είπε είναι πως στη εθνικη στα 130 μουγκρίζει και έχει αεροδυναμικους θορύβους άρα χιλιομετροφαγος δεν είναι. Σαν κατανάλωση εντός πόλης είναι οικονομικό αλλά ο όγκος του δεν είναι για πόλη. Χώρους οκ έχει αλλά μέχρι εκεί. Επίσης έχει εμπειρία από chr το οποίο δεν κάνει τίποτα σωστά. Σαν κάτοχος rx8, giulleta και τελευταίας γενιάς 118 νομίζω ότι έχει μια σοβαρή αντίληψη για να κρίνει.
Είχα γράψει κι εγώ την εμπειρία μου για το Corolla cross και δεν απέχει και πολύ από την άποψη ότι είναι κάτι μέτριο. Γενικά ο προσανατολισμός της TOYOTA παραμένει ο ίδιος, ένα αδιάφορο σε όλα σύνολο με επίκεντρο την αξιοπιστία και την οικονομία.
Για αυτο φυσικά κανένας κάτοχος TOYOTA δεν είναι δυσαρεστημένος γιατί δεν ζητάει πολλά, θέλει απλά να μετακινείται με αξιοπιστία και γι αυτό ή φίρμα θα είναι στην κορυφή πόσο μάλλον όταν η αυτοκίνηση δείχνει ότι θα πάει προς τα υβριδικά και είναι ήδη χρόνια μπροστά σε αυτό τον τομέα.










