Εγω παντως θα προτιμουσα αυτοκινητο κατευθειαν απο ιδιωτη , παρά απο εμπορο
alexandros.K
@alexandros-k
Ιωαννινα - Please enter your interests
Best posts made by alexandros-k
-
RE: Έμποροι μεταχειρισμένωνposted in Περί αυτοκίνησης
-
RE: MAZDA FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Α δεν σας ειπα. Επικοινωνησαν παλι απο την Μαζντα μαζι μου και μου ειπαν οτι θα παραλαβω το fl. Για το πότε δεν ξερουν. Εχουν τιμοκαταλογους , αλλά στο σιτε δειχνει ακομα το παλιο μοντελο, οπως και σε ολα τα site στην Ευρωπη , εκτος απο το σιτε της Μαζντα Γερμανιας . Εκει εχει και configurator με το fl Μαζντα 2.

-
RE: Χάνει νερό το αυτοκίνητοposted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
Απο πολλά σημεια μπορει να χανει νερο. Αλλαζες παραφλου ή ηταν χρονια με παλιο παραφλου ή και σκετο νερο? Μεσα στην καμπινα παρατηρησες παραπανω υγρασια απο οτι παλιοτερα? Αν μπορεις οδηγησε το με τον αερα του καλοριφερ στο κρυο. Δεν ειναι απαραιτητο να ανοιξεις τον αερα του καλοριφερ.Απλα η θερμοκρασια να ειναι στο κρυο κι ας ειναι και κλειστο. Οδηγησε το την επομενη φορα στο κρυο το καλοριφερ και δες αν ξαναεχασε
-
RE: Μitsubishi Lancer Evo Xposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Ξεθαβω το τοπικο, καθως πλεον εγινα κι εγω κατοχος ενος Evo X

Το εχω περιπου μια βδομαδα στα χερια μου. Δεν εχω να πω πολλά, το αμαξι ειναι αλλου. Δεν υπαρχει τυχαια αυτος ο μύθος που επικρατει γυρω απο τις φτερουγες. Ακομα το μαθαινω......
Να ευχαριστήσω κι απο εδω τον Νικο με το ετερο Evo Χ (Nikos-) για τις πληροφοριες που μου δινει συνεχεια, γιατι δεν ειχα ιδεα απο Evo , καθως και τον Βασιλη (The Emperor) που μου εφαγε τα αυτια να παρω φτερουγα (αλλο που δεν ηθελα).

Καποιες φωτογραφιες
-
RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.posted in Περί αυτοκίνησης
Εγω ξερω οτι αυτοι που μαμανε, δεν μιλανε για σεξ
Αυτοι που δεν ..... ειναι σαν τους κυνηγούς και τους ψαραδες
-
RE: Χάνει νερό το αυτοκίνητοposted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
Καταρχην αυτος που στα αλλαξε ολα αυτα και χωρις να βρεθει το προβλημα ειναι λαμογιο. Σε βρηκε σαν ευκαιρια να βγαλει μερικα χρηματα εις βαρος σου. Ποσα πληρωσες μεχρι τωρα?
2ον ποσο νερο χανει ? Ειδες πουθενα νερα να σταζουν?
-
RE: PEUGEOT FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Δεν εχετε βαρεθει να τσακωνεστε? Δεν ειναι ψυχοφθορο ?? Για μενα ειναι πολυ
Εδω παντως απαγορευεται . Μονο για αμαξια μπορουμε να διαφωνησουμε κοσμια, εκτος κι αν πει κανενας τα Πεζω χρεπια.
Εκει επιτρεπονται και χτυπηματα κατω απο τη μεση
-
RE: Έμποροι μεταχειρισμένωνposted in Περί αυτοκίνησης
Αναρωτιέμαι πως μπορεί κάποιος από την βεβαίωση της εφορίας να καταλάβει πόσους ιδιοκτήτες έχει αλλάξει ένα αυτοκίνητο;
Τα τελη κυκλοφοριας γραφουν το ονομα και το ΑΦΜ το ιδιοκτήτη του αυτοκινητου . Εσενα λογικα η βεβαιωση θα εγραφε 5 διαφορετικά ΑΦΜ
Εγω παλι εχω αλλη ερωτηση....Αν καποιος ειχε παραδωσει πινακιδες κυκλοφοριας και δεν πληρωσε να αντιστοιχα τελη κυκλ, δεν μπορει να πουλησει το αμαξι του? Ή η βεβαιωση πληρωμης τελων περασμενων ετων αφορα την περιπτωση που ειχες κανονικα τις πινακιδες και δεν κατεβαλες τα τελη ?
-
RE: VW FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@green-power said in VW FORUM:
Τι χρονολογίας το αυτοκίνητο;
T-ROC dream?
nightmare
Latest posts made by alexandros-k
-
RE: MAZDA FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
To εχεις οδηγησει? Εχει θεομακρο σασμαν
Οσο για τα 128 αλογα, γινεται . Η br στο Βελγιο νομιζω το ειχε κανει 1η -
RE: ALFA ROMEO FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@tsimisde said in ALFA ROMEO FORUM:
Νομίζω ότι ήδη η πλατφόρμα Giorgio ήταν σχετικά ξεπερασμένη όταν τελικά κυκλοφόρησε στην αγορά οπότε, μην εκπλησσομαστε που έμεινε γενικά πίσω.
Ξεπερασμενη επειδη δεν παιρνει ηλεκτομοτερ, ισως
Αλλά σαν ακαμψια ειναι κορυφη . Φοβερο πλαισιο , απο αυτη την σκοπια -
RE: Stellantis Groupposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Οι Atkinson / Miller ειναι για οικονομια και ο Otto για αποδοση
Ολοι οι Atkinson ή Miller μπορουν να δουλεψουν σε Otto .Γινεται μεσω του μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων -
@criuser said in Stellantis Group:
Φρουράαααααααα,
μήπως να καθαρίσουμε το θέμα από τους μουτζούρηδες γιατί γεμίσαμε λάδια και τελείωσαν τα στουπιά...

Δεν φτανει που πηγαμε την κουβεντα αλλου , οταν εθαβαν τα στελλαντις , μας την λες κι απο πανω

-
RE: SUZUKI SX4 SCROSSposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@ilias-a said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@alexandros-k said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@nikonino said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@metoikos said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Τελικά τί περιλαμβάνει (σύμφωνα με το "suzuki service protocol") αυτό το ετήσιο σέρβις?
Δεδομένου ότι "ήγγικεν η ώρα" για το πρώτο ετήσιο, άρχισα να ρίχνω κάποια τροχιοδεικτικά τηλέφωνα και λαμβάνω διαφοροποιημένες όσο και ασαφείς απαντήσεις με μόνο κοινό παρανομαστή "λάδια & φίλτρο λαδιού".
(το unexpected είναι ότι προκύπτουν και αξιοπρόσεκτες τιμολογιακές διαφορές που δεν παύουν να έχουν σημαντικό οικονομικό ενδιαφέρον, τής τάξεως π.χ. αν θελήσω να προτιμήσω το Χ έναντι τού Ψ εξουσιοδοτημένου μπορώ να εξοικονομήσω ένα ωραίο μεσημεριανό σε ψαροταβέρνα στον Πειραιά όπου συνηθίζω να κατεβαίνω (καί λόγω παλαιότατου έρωτα με το λιμάνι και τον θρύλο), όταν θέλω να συνδυάσω το τερπνόν μετά του ωφελίμου
)
(μιλάμε για τέτοια δελεαστική διαφορά!)
(πάντως το γεγονός αυτής τής σημαντικής τιμολογιακής διαφοροποίησης το λές και "υγιή ανταγωνισμό", πράγμα παρήγορο στην Jurassic εποχή τής "Ελεύθερης" Αγοράς που διανύουμε).ΥΓ Βέβαια δεν αντιμετώπισα και κανένα πρόβλημα με το αξιοπρεπέστατο και προπάντων 'peace-of-mind' S-CROSS, για να έχω να ψάχνομαι.
Απλά κοιτα αν τα λαδια που βαζουν οι φθηνοι με τους ακριβους, αν ειναι τα ιδια .
Αυτή είναι πολύ σοβαρή επισήμανση! Ισως να εξηγεί, (ίσως και όχι) την διαφορά. Οπωσδήποτε βέβαια καταγράφεται και θα ελεγχθεί...
Αλλά πάλι, 4-Λιτρα λάδι, πόση διαφορά μπορεί να έχουν στη τιμή; (αν δεν κάνω λάθος η suzuki προτείνει αυτό: Ecstar F9000 API SM Λάδι Αυτοκινήτου 5W-30 4lt).
(εκτός πιά κι αν ο φθηνός βάζει μαϊμού, κάτι που για να το υποστηρίξει κανείς πρέπει να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, μιας και μιλάμε για εξουσιοδοτημένο καί με καλές κριτικές).
Αρχικα δεν ξερω τι λαδι προτεινει η Σουζουκι. Αλλά μπορει ο ενας να βαζει απο βαρελι με κοστος 5€/λτ και ο αλλος να βαζει καλυτερο με κοστος 15€/λτ. Λεω μια εκδοχη ....
Στην Toyota πάντως μου γράφουν ότι μου βάζουν original λάδια Toyota με κωδικό κιόλας, ενώ στην ουσία μου βάζουν βαρέλι με ό,τι έχει μέσα (πχ ΕΝΕΟΣ). Κατά τα άλλα πας αντιπροσωπεία για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Να ζητας τα αδεια κουτια απο τα λαδια και ολα τα ανταλλακτικα.
Σε συνεργειο Toyota (δηλαδη εχει κινηση) , δεν μπορουν να σου δειξουν άλλα ανταλλακτικα ή μπουκαλια? Αντε να καταλαβεις αν ειναι απο το δικο σου
Αυτο ειναι απατη, επειτα αν τα αδεια τα παρουν μαζι τους 5, 6 παπαλα τα αδεια.
Γιατι ξερεις πολλά συνεργεια που πανε με το σταυρο στο χερι ? Ασε που δεν παιρνει και κανεις πελατης τα αδεια
Τα εξουσιοδοτημενα ελεγχονται απο τη μαμα εταιρεια.
Μπορει να στα παρει με αλλους τροπους που δε μπορουν να τον πιασουν.Προσωπικα δεν εχω δει ελεγχους. Αντιθετα εχω δει αρκετες παγαποντιες . Το μονο που φοβουνται , ειναι τα παραπονα πελατων στα κεντρικά
Θυμαμαι ακομα πριν 20ετιας που με ειχαν ρωτησει αν θελω την αποδειξη απο τα ανταλλακτικα και εργασια (σε εξουσιοδοτημενο Τουοτα) . Λεω , θα μου κοψετε κατι αν δεν θελω?
Οχι
Αλεξανδρε δε χρειαζεται να δεις ελεγχο, απο τις παραγγελειες των ανταλλακτικων εχουν εικονα, ολα απο εναν ψωνιζουν.
Οι ελεγχοι ακομα και σε ζητηματα που ουτε φανταζεσαι υπαρχουν και ειναι και τακτικοι μαλιστα.Δεν ειναι απαραιτητο να ψωνιζουν μονο απο τα κεντρικά . Εχω δει και φθηνα αναλωσιμα του εμποριου (λαδια φιλτρα) . Και άλλα ανταλλακτικα που δεν υπηρχαν τα γνησια αμεσα διαθεσιμα αλλά το αμαξι επρεπε να επισκευαστει.
-
Τελικά τί περιλαμβάνει (σύμφωνα με το "suzuki service protocol") αυτό το ετήσιο σέρβις?
Δεδομένου ότι "ήγγικεν η ώρα" για το πρώτο ετήσιο, άρχισα να ρίχνω κάποια τροχιοδεικτικά τηλέφωνα και λαμβάνω διαφοροποιημένες όσο και ασαφείς απαντήσεις με μόνο κοινό παρανομαστή "λάδια & φίλτρο λαδιού".
(το unexpected είναι ότι προκύπτουν και αξιοπρόσεκτες τιμολογιακές διαφορές που δεν παύουν να έχουν σημαντικό οικονομικό ενδιαφέρον, τής τάξεως π.χ. αν θελήσω να προτιμήσω το Χ έναντι τού Ψ εξουσιοδοτημένου μπορώ να εξοικονομήσω ένα ωραίο μεσημεριανό σε ψαροταβέρνα στον Πειραιά όπου συνηθίζω να κατεβαίνω (καί λόγω παλαιότατου έρωτα με το λιμάνι και τον θρύλο), όταν θέλω να συνδυάσω το τερπνόν μετά του ωφελίμου
)
(πάντως το γεγονός αυτής τής σημαντικής τιμολογιακής διαφοροποίησης το λές και "υγιή ανταγωνισμό", πράγμα παρήγορο στην Jurassic εποχή τής "Ελεύθερης" Αγοράς που διανύουμε).ΥΓ Βέβαια δεν αντιμετώπισα και κανένα πρόβλημα με το αξιοπρεπέστατο και προπάντων 'peace-of-mind' S-CROSS, για να έχω να ψάχνομαι.
Απλά κοιτα αν τα λαδια που βαζουν οι φθηνοι με τους ακριβους, αν ειναι τα ιδια .
Αυτή είναι πολύ σοβαρή επισήμανση! Ισως να εξηγεί, (ίσως και όχι) την διαφορά. Οπωσδήποτε βέβαια καταγράφεται και θα ελεγχθεί...
Αλλά πάλι, 4-Λιτρα λάδι, πόση διαφορά μπορεί να έχουν στη τιμή; (αν δεν κάνω λάθος η suzuki προτείνει αυτό: Ecstar F9000 API SM Λάδι Αυτοκινήτου 5W-30 4lt).
(εκτός πιά κι αν ο φθηνός βάζει μαϊμού, κάτι που για να το υποστηρίξει κανείς πρέπει να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, μιας και μιλάμε για εξουσιοδοτημένο καί με καλές κριτικές).
Αρχικα δεν ξερω τι λαδι προτεινει η Σουζουκι. Αλλά μπορει ο ενας να βαζει απο βαρελι με κοστος 5€/λτ και ο αλλος να βαζει καλυτερο με κοστος 15€/λτ. Λεω μια εκδοχη ....
Στην Toyota πάντως μου γράφουν ότι μου βάζουν original λάδια Toyota με κωδικό κιόλας, ενώ στην ουσία μου βάζουν βαρέλι με ό,τι έχει μέσα (πχ ΕΝΕΟΣ). Κατά τα άλλα πας αντιπροσωπεία για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Σε συνεργειο Toyota (δηλαδη εχει κινηση) , δεν μπορουν να σου δειξουν άλλα ανταλλακτικα ή μπουκαλια? Αντε να καταλαβεις αν ειναι απο το δικο σου
Γιατι ξερεις πολλά συνεργεια που πανε με το σταυρο στο χερι ? Ασε που δεν παιρνει και κανεις πελατης τα αδεια
Τα εξουσιοδοτημενα ελεγχονται απο τη μαμα εταιρεια.
Μπορει να στα παρει με αλλους τροπους που δε μπορουν να τον πιασουν.Προσωπικα δεν εχω δει ελεγχους. Αντιθετα εχω δει αρκετες παγαποντιες . Το μονο που φοβουνται , ειναι τα παραπονα πελατων στα κεντρικά
Θυμαμαι ακομα πριν 20ετιας που με ειχαν ρωτησει αν θελω την αποδειξη απο τα ανταλλακτικα και εργασια (σε εξουσιοδοτημενο Τουοτα) . Λεω , θα μου κοψετε κατι αν δεν θελω?
Οχι
-
)
-
)
-
@ilias-a said in Stellantis Group:
@alexandros-k said in Stellantis Group:
Κατι βρηκα
Οι καινούριοι κινητήρες είναι υποτετράγωνοι (δηλαδή η διαδρομή του εμβόλου είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρό του) κυρίως για τη μείωση των ρύπων, τη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου και την αύξηση της ροπής στις χαμηλές στροφέςΜειονεκτηματα υποτεραγωνου κινητηρα, μεγαλυτερη γωνια σφηνωσεως μπιελας-εμβολου.
Μεγαλυτερη ταχυτητα εμβολου στις ιδιες στροφες σε σχεση με τον υπερτετραγωνο.
Μεγαλυτερο βαρος στα παλινδρομικα κινουμενα εξαρτηματα
Μεγαλυτερο βαρος κινητηρα και περισσοτερους κραδασμους.Εχει τα υπερ και τα κατά .
Ολοι οι σπορ κινητηρες ηταν υπερτετραγωνοι ή εστω τετραγωνοι . -
@super-t said in Stellantis Group:
Κατανάλωση (πάλι απώλειες θερμότητας , ταχυτητα καυσης) και διαστάσεις είναι οι υποτετραγωνοι.
Κατι βρηκα
Οι καινούριοι κινητήρες είναι υποτετράγωνοι (δηλαδή η διαδρομή του εμβόλου είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρό του) κυρίως για τη μείωση των ρύπων, τη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου και την αύξηση της ροπής στις χαμηλές στροφές
.Οι αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων ανάγκασαν τους κατασκευαστές να εγκαταλείψουν τους υπερτετράγωνους κινητήρες (μεγάλη διάμετρος, μικρή διαδρομή) που κυριαρχούσαν παλαιότερα λόγω της ικανότητάς τους να στροφάρουν ψηλά.
Οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την αλλαγή είναι οι εξής:- Καλύτερη και πιο αποδοτική καύσηΜικρότερος θάλαμος καύσης: Η μικρότερη διάμετρος δημιουργεί έναν πιο συμπαγή θάλαμο καύσης.Λιγότερες απώλειες θερμότητας: Η επιφάνεια του θαλάμου είναι μικρότερη σε σχέση με τον όγκο, μειώνοντας τη θερμότητα που χάνεται στα τοιχώματα.Ταχύτερο μέτωπο φλόγας: Το καύσιμο μείγμα καίγεται πιο ομοιόμορφα και γρήγορα, βελτιώνοντας τη θερμική απόδοση και μειώνοντας τους άκαυστους υδρογονάνθρακες (HC).
- Περισσότερη ροπή χαμηλά και DownsizingΜεγαλύτερος μοχλοβραχίονας: Η μεγάλη διαδρομή του εμβόλου αυξάνει τον μοχλοβραχίονα στον στροφαλοφόρο άξονα, παράγοντας περισσότερη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.Συνεργασία με Turbo: Οι σύγχρονοι κινητήρες χρησιμοποιούν υπερτροφοδότηση (Turbo). Η υψηλή ροπή από χαμηλά επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται άνετα χωρίς να χρειάζεται να ανεβάζει υψηλές στροφές, μειώνοντας την κατανάλωση στην καθημερινή οδήγηση.
- Μείωση των τριβών (Downsizing & Λιγότεροι Κύλινδροι)Λιγότεροι κύλινδροι: Οι κατασκευαστές προτιμούν πλέον 3κύλινδρους ή 4κύλινδρους κινητήρες με standard χωρητικότητα περίπου 500cc ανά κύλινδρο (π.χ. 1.5L τρικύλινδροι ή 2.0L τετρακύλινδροι).Μικρότερες εσωτερικές τριβές: Η υποτετράγωνη γεωμετρία επιτρέπει τη δημιουργία στενών και compact μπλοκ κινητήρων, μειώνοντας το συνολικό βάρος και τις απώλειες λόγω τριβής των ελατηρίων του εμβόλου στα τοιχώματα, αφού οι στροφές λειτουργίας παραμένουν χαμηλές.
- Περιορισμός των οξειδίων του αζώτου (NOx)Χαμηλότερες θερμοκρασίες: Η ελεγχόμενη και πιο προοδευτική καύση που επιτυγχάνεται στους υποτετράγωνους κυλίνδρους αποτρέπει τη δημιουργία ακραίων αιχμών θερμοκρασίας, κάτι που βοηθά στον περιορισμό των επικίνδυνων ρύπων NOx.