Αγαπητοι ιδιοκτητες του 5008 θελω να αναφερω ενα σοβαρο ζητημα που εχουν οι κινητηρες diesel 1,5 Hdi 130 Hp και καποιοι το γνωριζουν και καποιοι οχι.
Εγω φυσικα ανηκω σε αυτους που δεν το γνωριζα μεχρι προχτες που συνεβει το "κακο"..!!!
Εχω στην κατοχη μου το 5008 εδω και 5 χρονια και και 4 μηνες κι εχω κανει 107.000 χλμ.
Μεχρι προχτες δεν ειχα αντιμετοπισει κανενα θεμα μηχανικο με το αμαξι,εκανα κανονικα τα σερβις του κι ολα μια χαρα. Να επισημανω οτι μενω Ερετρια μονιμα πια και ο κινητηρας δεν ταλαιπωρειται απο μποτιλιαρισματα και σταματα - ξεκινα αλλα και δεν χρησιμοποιω ποτε το start-stop. Το απενεργοποιω παντα με το που παιρνει μπροστα ο κινητηρας.
Προχτες πηρα το αμαξι να κατεβω να ψωνισω γενικως στην πολη της Ερετριας αφου μενω λιγο πιο εξω απο την πολη και το αμαξι ειναι το μονδικο μεσο για μενα για να μπορω να κανω τις δουλειες μου.
Ολα καλα πηγαινανε χωρις να ακουγετε καποιος παραξενος ηχος απο την μηχανη για να με κανει να υποψιαστω οτι κατι δεν παει καλα.
Ειμαι πανω απο 40 χρονια οδηγος και παντα και η παραμικρη διαφορα στην λειτουργεια του κινητηρα γινεται αντιληπτη και ποτε μου ολα αυτα τα χρονια κανενα αμαξι μου δεν νε εχει αφησει στον δρομοα...!!!
Ειχα παρκαρει το αμαξι κοντα στο λιμανι και παω να το παρω να γυρισω σπιτι, βαζω μπροστα κι αμεσως ακουγεται ενα δυνατο κροταλισμα απο την μηχανη σαν τρακτερ και αμεσως σβηνω το αμαξι. Ξαναβαζω μπροστα αλλα η μηχανη αρνιοταν να παρει μπροστα...!!!
Φαινοταν σαν βλαβη τροφοδοσιας καυσιμου κι οχι κατι πιο σοβαρο αφου ο κινητηρα γυριζε κανονικα με την μιζα,
Παιρνω τηλεφωνο μασως τον φιλο μου στον Χανιαδακη που του ειχαν κανει και πριν 5 μηνες το σερβις του κι αμεσως μου λεει χωρις να του πω πολλες λεπτομερειες, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΔΕΝΑ...!!!
Ποια καδενα τον ρωταω αφου ηξερα οτι εχει ιμαντες χρονισμου κι οχι καδενα...!!
Μου εξηγησε οτι εχει μια μικρη καδενα στους εκκεντροφορους πραγμα που δεν το γνωριζα.
Μου λεει οτι υπηρχε ενα θεμα απο το 2018 και μετα που βγηκε αυτος ο συγκεκριμενος κινητηρας και ειχε μια αστοχια οσο αφορα το παχος της καδενας δλδ ηταν πιο λεπτη απο οσο επρεπε με αποτελεσμα μετα απο πολλα χλμ να εχει προβλημα και να σπαει γιατι δεν αντεχε στις πιεσεις του κινητηρα...!!!
Φυσικα στις αντιπροσωπειες γνωριζαν το συγκεκριμενο προβλημα !!!! αλλα δεν ενημερωνανε τους ιδιοκτητες η τουλαχιστο σε καποιο σερβις που κανανε να τους πουνε οτι η καδενα θελει αλλαγμα αφου απο το καπακι της μηχανης μπορουσαν να δουνε τον αριθμο κι ανηκει σε αυτα που ειχαν την λεπτη καδενα...!!!..Απαρεδεκτο....!!!
Εψαξα το θεμα κι οντως η Peugeot ανεφερει ποιος αριθμος στο καπακι της μηχανης ειναι ο καλος και ποιος ο σκαρτος..!! Και μαλιστα με εικονες...!!!
Τελος παντων το προβληματα δεν σταματουσαν μονο σε αυτο αλλα οτι το αμαξι επρεπε να το παω να το φτιαξουν στην Αθηνα αφου ουτε η Χαλκιδα εχει εξουσιοδοτημενο συνεργειο της Peugeot...!!!
Οδικη ειχα την Interamerican αλλα ποτε μου μεχρι τωρα δεν την ειχα χρειαστει.
Ηρθε τελικα να φορτωσει το αμαξι αλλα ειχαμε αλλο προβλημα, πως θα απενεργοποιησουμε το αυτοματο κιβωτιο αφου δεν επαιρνε μπροστα η μηχανη ?
Συνενοηθηκαμε να επικοινωνησουμε με τον μηχανικο την αλλη μερα αφου ηταν βραδυ και ηταν κλειστα τα συνεργεια..
Την αλλη μερα παιρνω τηλ. στον Χανιαδακη να ρωτησω τι θα κανουμε με το αυτοματο και η απαντηση ειναι να βαλει ροδακια στους τροχους η οδικη γιατι ειναι ΑΔΥΝΑΤΗ η απενεργοποιηση εκει στον δρομο. Θελει να μπει συνεργειο και υπαρχουν καποιες βιδες που βγαζεις για να ελευθερωθει το σασμαν ( αυτο μας το εδειξε ο μηχανικο αφου το πηγα στον Χανιαδακη).
Υπηρχε κι αλλο ενα θεμα ομως σοβαρο οτι η οδικη παρολο που ηταν Interamerican ηταν μονο για τοπικρε μεταφορες εντος του Ν. Ευβοιας. Για να παει Αθηνα θα πηγαινε σε χωρο φυλαξη της εταιρειας στην Χαλκιδα και μετα απο 2-3 μερες θα ερχοτανε απο Αθηνα γερανος της εταιρειας να το παρει.....!!!
Τελικαμετα απο πολλα τηλεφωνα με υπευθυνο της εταιρειας καταφερα να ερθει απο την Αθηνα κατευεθειαν γερανος για το λογω του να μην γινει καμια ζημια στο διαφορικο φορτωνοντας το 2 φορες απο γερανο σε γερανο.
Τελικα ειχε φερει και ροδακια και το φορτωσαμε για Αθηνα.
Η ταλαιπωρια μεγαλη για ενα πραγμα που θα μπορουσε να αποφευχθει και να μην φτασουμε στο σημειο αυτο κι εκτος αυτου θελουν και καμια 30 μερες μεχρι να ερθει το ανταλλακτικο απο οτι λενε αυτοι στον Χανιαδακη.
Στην αρχη μου ειχαν πει για ενα κοστος επισκευης 2.500...!!!!! ευρω αλλα απο κοντα μου τα αλλαξανε γιατι τα ειχα παρει και μου το κατεβασανε στα 650 περιπου....!!!
Τωρα τι ζημια εχει γινει και τι θα κανουν αυτοι δεν ξερω γιατι ηταν εχτες Παρασκευη που το πηγαμε και το μονο που το ειδαν για να μου επιβεβαιωσουν την βλαβη.
Αυτα με τα νεα αμαξια που τα εχουν κανει αναλωσιμα κι αυτα παρολο που τα χρυσοπληρωνουμε σαν κοροιδα....!!!
Υ.Γ Να αναφερω οτι φυσικα δεν υπαρχει αμαξι αντικαταστασης να μου δωσουν ουτε ο Χανιαδακης αλλα ουτε και η επισημη αντιπροσωπεια στην Κηφησια....!!!
Την αλλη φορα ομως μου ειχαν δωσει για να γυρισω Ερετρια γιατι παλι θα εμενε 3 μερες το αμαξι λογω Σ/Κ.
Τωρα δεν εχει κι αν θες σου νοικιαζουν με 15 ευρω την ημερα δλδ κανενα 500+ το μηνα βγαινει...