Στα χέρια μου πλέον από χθες μια ολοκαίνουργια και κατάμαυρη 116i advantage Πρώτη επαφή και βόλτα 121 χλμ συνολικά. Γιατί δε χορταινω να την οδηγώ.
Best posts made by spi_duster
-
RE: BMW 1 Series F40 (2019)posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
-
RE: Toyota Corolla 2019posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Απλα επιβεβαιωνεται το γνωμικο 'Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες'.
Μια χαρα αμαξι ειναι. Ευχάριστο που απο αψηλο βρεθηκα σε τοσο ωραια χαμηλη θεση οδηγησης.
Το αυτοκινητο ειναι πανευκολο στην οδηγηση, με ουδετερη συμπεριφορα ενω στα 120 χλμ Εγνατιας που οδηγησα και με στιγμιαιες ταχυτητες εως και 150 εχει πολυ καλη προβλεψιμη συμπεριφορα. Η αναρτηση ξεκουραστη και μονο σε καλντεριμια της Θρακης βγαζει ενα δυστροπο χαρακτηρα που μεταφραζεται σε εντονο βουητο στην καμπινα. Ο κλιματισμος πολυ καλος ενω χρησιμες για τον οδηγο ολες οι ενδειξεις στον πινακα οργανων αν και αδιαφορες αφου το αυτοκινητο δρα κατα τροπο προβλεψιμο - αγχολυτικο.
Εργονομια Τουοτα. Σε 60" εχεις μαθει οτι χρειαζεσαι.
Το οδηγησα 220 χλμ και ειναι σα να το εχω χρονια. Απεριτο μα και γεματο καλουδια αν υποθεσουμε πως λογω λιζινγκ ειναι μια λιττη εκδοση. Ναι ειναι με τασια. Σο γουατ?
Ισως γραψω περισσοτερα. Σημασια εχει πως ειναι Τουοτα και αποκλειεται να με προδωσει αυτες τις μερες που καιγομαι λογω δουλειας. Εργαλειο.. -
Έκλεισε δύο μήνες στα χέρια μου. 3600 χλμ ακριβώς. Το αμάξι είναι έρωτας. Άψογο σε όλα του . Κυκλοφορεί κατά κανόνα σε ανοικτούς δρόμους και η μέση κατανάλωση του σε αυτά τα χλμ είναι 5,9 με μεση ταχύτητα τα 42km/h. Παρόμοια σχεδόν με του νταστερ που για τις ίδιες διαδρομές έχει 5,7. Όχι δε την ζωριζω. Την απολαμβάνω. Απτή ποιότητα, άριστη συναρμογή, κράτημα υποδειγματικό, απορρόφηση ανάρτησης για περγαμηνές, ησυχία στην καμπίνα με τους τριγμούς να λάμπουν δια της απουσίας των. Η απενεργοποίηση του start stop στα τσεκ πριν μπει η πρώτη, άριστη συνδεσιμότητα με το κινητό και πολλά άλλα που εξηγούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί το αμάξι αυτό είναι μια κατηγορία μόνο του. Η επιλογή του σπορ μουντ επιβάλλεται για να διαπιστώσει κάποιος πόση ζωντάνια και ελαστικότητα διακρίνουν τον τρικυλινδρο στη συνεργασία του με ένα κιβώτιο αναφοράς. Αδύνατο βέβαια να καταλάβει κάποιος πως είναι τρικυλινδρος αυτός ο κινητήρας. Τα τουραντσα τέλος δίνουν τέτοιο πάτημα και κράτημα στο δρόμο (στεγνό και βρεγμένο) που πραγματικά δεν αφήνουν περιθώρια για αντικατάσταση με κάποιο άλλο ελαστικό. Η θέση οδήγησης και η εργονομία απλά κορυφαίες. Οι χώροι για τους πίσω και αποσκευών είναι μικροί αλλά ποιος νοιάζεται? Το αμάξι δεν κάνει για μεταφορές αλλά έτσι κι αλλιώς κάνει για δικαβαλο και σπανιότερα για τρικαβαλο. 'Η ζωή είναι ωραία'!
-
RE: Για τον Κώστα Καββαθάposted in Αντίλογος
Πραγματικα υπεροχη προσεγγιση του cmax αρχικα και του Λαπ ακολουθως. Εκφραζουν πολυ κοσμο που τιμα και σεβεται αυτον τον μεγαλο δασκαλο.
Με πτηση και 4Τ μεγαλωσαμε καποιοι και του το χρωσταμε. -
RE: Alfa Romeo Tonaleposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Τπτ παράξενο αλλά φυσική εξέλιξη μιας ανόητης δεκαετίας. Τέτοιας που μια μόδα των υψηλών οδήγησε κάποιους αλαφρους να θεωρούν πως με Λόου μπάτζετ και αμαξώματα 1,5 τόνου θα πρέπει να χουν την άνεση και σπορ χαρακτήρα, δύο σε ένα. Απλά δε γίνεται. Δε μπορεί το τραμπολίνο το chr να έχει το κράτημα μιας celica ή η Χ1 τον οφ Ροντ χαρακτήρα του νταστερ και χαρακτήρα 3αρας. Κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Τονάλε αν είναι άλφα σημασία θα δίνει σε κράτημα και όχι σε άνεση. Υπάρχουν τα Πεζώ και Σιτροέν για αυτή τη δουλειά στον όμιλο. Τα γράφουν κάποιοι λίγοι όπως ο Δίας τόσα χρόνια αλλά σας έφαγε η αψηλη θέση οδήγησης και η θεωρία. Στην πράξη οποίος θέλει παραμυθένιο στήσιμο σε ψηλό αυτοκίνητο, πρέπει να χει μπάτζετ τέτοιο που το Τέσλα να είναι το τρίτο τέταρτο της οικογένειας. Σίγουρα δε με χαλούσε ένα καγιέν ή ένα Χ6 ή ένα range. Να ζητώ όμως από μια τονάλε ένα τρίο οκτω μια gla ότι δίνουν τα προαναφερθέντα το θεωρώ γελοίο. Είχα ένα μήνα την προηγούμενη Χ1. Τη γλεντήσα και τη φχαριστηθηκα για αυτά που έδινε. Το ίδιο κάνω με το ντουστ, την gla και εδώ και λίγο καιρό με ένα πανέμορφο 2008. Όλα καλά για διαφορετικούς λόγους . Σε 6 μήνες καλώς εχόντων επιστρέφω σε ένα πανέμορφο χατς. Δε θα του ζητήσω ότι δίνουν τα προηγούμενα που ανέφερα αλλά αυτό που μου έχει λείψει από την παλιά Άλφα μου. Αυτή που με έκανε να προτιμώ την Ριτσώνα από το Βαθύ και Αγόριανη από το Ζεμενό και την Αράχωβα. Καλό υπόλοιπο Κυριακής.
-
RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3# 🔐posted in Περί αυτοκίνησης
Παει το κοριτσακι. Χαθηκε. Οπως και ο Αρχισμηνιας. Μεσα στην πολη πρεπει να πηγαινουμε με σινεση και χαμηλους ρυθμους. Δεν εχει σημασια ποιος κανει το λαθος. Ο σωστος οδηγος πρεπει να προλαβαινει και να διορθωνει τα λαθη των αλλων.
-
@red_monster said in BMW 1 Series 2019:
@spi_duster said in BMW 1 Series 2019:
Κοστος 0. Ειναι λιζ. Επειδη μου χε πει ο φιλος (κοκκινο τερας) με πρόσχημα πως ακουω θορυβους κραδασμων ρωτησα για την βαση και μου ανεφεραν πως το ελεγξαν μα δε βρηκαν κατι ανησυχητικο. Sns ζητησα να μαθω αν υπαρχει τροπος να το απενεργοποιησω μονιμα. Δεν... Συνεχιζω να το απενεργοποιω μολις μπαινω στο αυτοκινητο . Οδηγω σε μουντ normal 90% και ενα 10% στο sport μονο σε ανοικτο δρομο ή οταν εχω να περασω απο μεγαλες ανωφερειες. Το αμαξι ειναι χαρτί παιδιά. Μεση καταναλωση για το 2025 5,8 τα 13000 χλμ και 5,7 το 2024 τα υπόλοιπα. Του φερομαι ως να ήταν δικο μου.
Ευκαιρίας δοθείσης, ζήτησα και μου απενεργοποίησαν την αυτόματη ενεργοποίηση του sns στο σέρβις έτους. @spi
Στο τελευταίο εξάμηνο στην πόλη έχουμε μέση λίγο κάτω από 8 και στην εθνική με σβέλτο ρυθμό περί τα 6,2 - 6,6 lt/100 kmΜια χαρά είσαι! Το μήνα αυτό λόγω συχνότερων μετακινησεων μέσα στην πόλη έφτασα μεικτή στα 6,8. Στο σημείο αυτό να αναφέρω πως μετά 33000 το αυτοκίνητο δεν έχει κάνει τσικ. Ούτε λάμπα δεν έχω αλλάξει. Τα λάστιχα έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια φθοράς μα όχι κάτι σπουδαίο. Δωθείσης ευκαιρίας να ευχηθώ Καλή Χρονιά σε όλα τα παιδιά του φόρουμ. Να είστε υγιείς όπως και οι οικογένειες σας. Καλά χλμ στη ζωή σας.
-
RE: Home Hi-Fiposted in Αντίλογος
Αβυσσαλέο μπάσο. Τα ATC προσθετουν απιστευτη λεπτομερεια, θεση των οργανων στο χωρο και μεσαιες τοσο φυσικες που δε μπορεις να ακουσεις απο αλλο ηχειο. Θα καταλαβεις ακομη και τη χορδη που θελει κουρδισμα, θα ακουσεις και την ανασα του ερμηνευτη. Οτι πιο κοντα σε αληθινη ορχηστρα. Τα Rtl απεναντι τους χανουν σε μεσαιες και λεπτομερεια αλλα βγαζουν ενα αγγλικο ηχο που ειναι και ο μονος που εμπιστευομαι πραγματικα. Διχως ακροτητες των αμερικανικων, διχως κραυγαλέες υψηλες οπως τα Γαλλικα αλλα και διχως την αξεπεραστη φινετσα των δανεζικων. Εργατες τις μουσικης. Ηδη το 67 εχει αρχισει να στρωνει μετα το φρεσκαρισμα και την αναβαθμιση. Ημουν σιγουρος για τη συνεργασια με τους τελικους της audiolub. Επισης ως καλωδιακιας ολα αυτα τα εχω συνδεδεμενα με κιμπερ και βαν ντε χουλ για αυτους που ξερουν. Παω για Νινα Σιμον τωρα. Μερακλώθηκα.
-
RE: CITROEN C4 III mod 2021posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Τωρα καταλαβα γιατι τα λενε 2008, 3008 κλπ. Απο το μεσο χρονο παραμονης στο συνεργειο. Ευτυχως γατε δε πηρες το 5008!
-
RE: Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]posted in Αντίλογος
Τεσπα. Γεμισαμε με ταλιμπαν της Πολιτικης Ορθοτητας λεω εγω.
Σε λιγο θα μας ζητουν δημοσια τη γνωμη μας για οτιδηποτε και θα πρεπει να κανουμε δευτερες σκεψεις αν επρεπε 1 + 1 να κανουν 2.
Φασισμος και μαλιστα στα πιο τρυπια του λεω γω.
Latest posts made by spi_duster
-
RE: Mercedes-Benz S-Class (W223) 2020posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@realzeus said in Mercedes-Benz S-Class (W223) 2020:
Δηλαδή εσείς αν παίρνατε S Class και δεν υπήρχε θέμα κόστους χρήσης (π.χ. πολυτελές ταξί), θα παίρνατε το ντίζελ;

Προσωπικά ναι!

-
Ακριβως παιδιά. Φυσικά και αστειευομαι. Ειναι πολύ όμορφο που στο entry level αυτοκινητο της φιρμας μπορω να γραφω πως αυτά ηταν τα 2 σημαντικοτερα incidents που μπορώ να καταγραψω έπειτα απο 2 χρόνια χρήσης.
-
RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.posted in Περί αυτοκίνησης
Τι μου θυμησατε τωρα; Ηταν το πρωτο μου δίκυκλο. Καμινο. Το εδωσα μετα για να παω στο super cumb της Honda.
-
RE: RENAULT FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Προβληματικες καταατασεις. (Δεξιο)τίμονες. Εδώ ειναι Ελλάδα. Ο σβέρκος μας ειναι πιο σκληρός.
-
@red_monster said in BMW 1 Series F40 (2019):
@spi_duster said in BMW 1 Series F40 (2019):
@atari70 said in BMW 1 Series F40 (2019):
Εβγαλε την πρώτη βλαβη ο ασσος. Αλλαξα μπαταρια στο κλειδι γιατι δε ξεκλειδωνε το αμαξι με τπτ. Α στα δια πια. Μολις στα δυο χρονια και διχως προειδοποιηση! Κακή bmw

Εγω άλλαξα νωρίτερα
Σημερα άλλαξα και στο δευτερο!
Είναι τώρα κατάσταση αυτή ?

Aπόλυτα εκνευριστικό!!!Αναγκαστηκα να ξεκλειδώσω με την εφαρμογή στο κινητό. Πάλι καλά γιατί είχα τις μπαταρίες στο ντουλαπάκι. BMW δε μας τα λες καλά

-
@atari70 said in BMW 1 Series F40 (2019):
Εβγαλε την πρώτη βλαβη ο ασσος. Αλλαξα μπαταρια στο κλειδι γιατι δε ξεκλειδωνε το αμαξι με τπτ. Α στα δια πια. Μολις στα δυο χρονια και διχως προειδοποιηση! Κακή bmw

Εγω άλλαξα νωρίτερα
Σημερα άλλαξα και στο δευτερο!
-
RE: Ταξινομήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά στοιχείαposted in Περί αυτοκίνησης
Αν και κλαιω απο τα γελια για το σχόλιο, ας κρατήσουμε ένα επιπεδο παρακαλώ. Χουβερ? Και λοιπά συνμπραγκαλα? Τι εγραψε ο αδερφος μου ο legend πάλι!!!!
-
RE: FORD KUGA 2019 Third generation (C482)posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Τετοιες ειδησεις βουτυρο στο ψωμι του ταξιδευτή!
-
RE: κινέζικα αυτοκίνητα (merged)posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Ομολογω ειδα ενα jaecco 7 και μου αρεσε ως θωριά. Αυτο και του φιλου μου το μπλε με τις μπλε ζαντες, τα καλοβλέπω. Θα περιμένω να περασει ο ενθουσιασμος των κατόχων και σε βάθος χρόνου και απο τις στατιστικες, θα καταλαβουμε κατά ποσο αξίζει το εγχείριμα.
-
@chrisk6 said in BMW 1 Series F40 (2019):
Στα 2.5 χρόνια έβγαλε ειδοποίηση για χαμηλή μπαταρία και σύσταση για αλλαγή. Περιμένω να δω ποσο θα αντέξει. Το δεύτερο ακόμα βαστάει. Ας είναι αυτές οι «βλάβες».
@spi_duster Το ξεκλείδωσες με το 2ο «κλειδί» ή με το φυσικό;
Εκτός και αν έβαλες άμεσα την μπαταρία για να το ξεκλειδώσεις.Εχω στοκ απο τετοιες μπαταριες καθως τις χρειαζομαι για συγκεκριμενο λόγο. Ετσι αφου δοκιμασα με το δευτερο κλειδι, αλλαξα μπαταρια στο πρωτο. Ευτυχως μου ετυχε στο σπιτι. Διαφορετικά θα δοκιμαζα με το φυσικο κλειδί. Παντως ένα ζευγάρι μπαταρίες ήδη πηραν τη θεση τους στο ντουλαπάκι.