Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    R
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 2
    • Posts 21309
    • Best 3993
    • Groups 0

    red_monster

    @red_monster

    τσομπάνης

    8629
    Reputation
    429
    Profile views
    21309
    Posts
    0
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

    red_monster Unfollow Follow

    Best posts made by red_monster

    • RE: TESLA FORUM

      20 months honest review

      Για το φιλοθέαμον κοινό που δεν με παρακολουθεί τακτικώς (και πολύ καλά πράττει!) η αξιολόγηση θα επικεντρωθεί σε ένα από τα πρώτα 12/2023 Model 3 LR, λαϊκιστί Highland, και σκοπό έχει να προετοιμάσει τον επίδοξο αγοραστή για τη συμβίωση μαζί του, ενώ ταυτόχρονα θα εκνευρίζει τα ανά τον κόσμο fanboys!

      Κατανάλωση
      Το αυτοκίνητο έχει πλέον 20k km, με μέση κατανάλωση τα 14,6 kWh/100 km.
      Ενδεικτική κατανάλωση δύο ενηλίκων και δύο μικρών παιδιών μετά των συμπαραμαρτούντων τους από Οίτυλο Μάνης προς Αθήνα (χιλιομετρική απόσταση 310 km): 14,1 kWh (ήτοι 43,5 kWh), με κίνηση με τα όρια στην εθνική, σβέλτα στον επαρχιακό, κλιματισμό ολούθε στους 21,5 βαθμούς Κελσίου και 38-39 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία.

      Πλεονεκτήματα που γίνονται εύκολα ή όχι και τόσο εύκολα αντιληπτά με τη συμβίωση
      Α) Οδήγηση με ένα πεντάλ: κλασικό Tesla
      Β) Infotainment: κλασικό Tesla
      Γ) Χώρος καμπίνας, αίσθηση επιβατών: πολύ καλό, με ένα αστερίσκο στην γυάλινη ηλιοροφή αν δεν χρησιμοποιείς το έξτρα σκίαστρο
      Δ) Φώτα Matrix LED: άψογα
      Ε) Ανάρτηση: άψογη, ακόμα και σε πλακόστρωτο
      ΣΤ) Πολύ ακριβές τιμόνι, άψογο μπροστινό, άψογη ουρά!
      Πολύ καλό σε ανοικτό δρόμο, ακόμα καλύτερο σε κλειστό, με ρυθμούς μέχρι 8/10
      Ζ) Δεν προϋποθέτει τις ετήσιες συντηρήσεις που απαιτούν τα οχήματα με κινητήρα ΜΕΚ (λίπανση, ψύξη, χρονισμός κλπ) ή ανταγωνιστικά ηλεκτρικά
      Η )Η νέα μπαταρία ασθενών ρευμάτων 15,5V υπόσχεται lifetime διάρκεια , οψόμεθα!,
      Θ) Απρόσμενα βολικός ο εμπρόσθιος χώρος αποσκευών

      Προβλήματα έως σήμερα
      Ελαφρά ζάρωμα στο μάγουλο του καθίσματος οδηγού. Τίποτε άλλο (αυτό έλειπε άλλωστε !)

      Μειονεκτήματα που είναι γνωστά κατά την αγορά και γίνονται εύκολα αντιληπτά με ένα απλό test drive
      A) Το όχημα είναι μεγάλο, αρκετά μεγάλο! Παρόλα τα πολλά βοηθήματα, θα δυσκολέψει τον μη μυημένο στην κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, στα ορεινά χωριά και στα νησιά! Κατοικώ στο κέντρο της Αθήνας και έχω εμπειρία με φορτηγά 13+ τόνων, και παρόλα αυτά μερικές φορές μου δημιουργεί δεύτερες σκέψεις κατά την κίνηση σε στενές οδεύσεις.
      Β) Ο πίσω χώρος αποσκευών, παρόλα τη μεγάλη ονομαστική του χωρητικότητα, πάσχει σημαντικά σε πρακτικότητα!
      Γ) Κακή ορατότητα προς τα πίσω από τον κεντρικό καθρέφτη.

      Μειονεκτήματα που δεν μπορείς να καταλάβεις με ένα απλό test drive και τα ανακαλύπτεις αφού έχεις χορέψει τον χορό του Ησαΐα
      Α) Ο συνδυασμός χαμηλού ύψους από το έδαφος και μεγάλου μεταξονίου δημιουργεί ένα ωραίο αίσθημα ανασφάλειας (δικαίως!) κάθε φορά που θα επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε κακοσχεδιασμένη ράμπα υπογείου/ορόφου.
      Β) Ακόμα και με τις 18άρες, υπάρχει μηδενικό rim protection.
      Γ) Φρένα με ικανοποιητική δύναμη όταν τσαρουχώσεις, με μέτρια απόδοση όταν δεν φτάνεις στο τέλος της διαδρομής.
      Δ) Panel gaps. Όχι όπως στο παρελθόν, αλλά σίγουρα υφίστανται.
      Ε) Εδώ έχουμε ταυτόχρονα ένα μειονέκτημα και ένα πλεονέκτημα. Η Tesla σου δίνει ικανοποιητικό repair manual και σε προτρέπει να το χρησιμοποιείς κιόλας! Αλλά οι επεμβάσεις που μπορείς να κάνεις είναι ήσσονος σημασίας και δεν σχετίζονται με την παραγωγή ισχύος. Τουτέστιν, οι επεμβάσεις περιορίζονται στο σύστημα ασθενών ρευμάτων. Όσοι έχουν συνηθίσει σε λεπτομερέστατα repair manuals τύπου Haynes ή επίσημα των κατασκευαστών και έχουν άποψη για φρένα, αλλαγή συστήματος χρονισμού κλπ, όπως ο γράφων, μάλλον θα απογοητευτούν. Δεν πρόκειται τουλάχιστον σε αυτή τη βάση να τους δοθεί δυνατότητα να εμβαθύνουν στην τεχνολογία της Tesla.
      ΣΤ) Το βασικότερο μειονέκτημα είναι η ηλεκτροκίνηση αυτή καθ’ αυτή. Παρόλο που μιλάμε πιθανώς για την καλύτερη έκφανσή της (μεγάλη μπαταρία, μικρή κατανάλωση, αξιόπιστος υπολογιστής ταξιδιού και δίκτυο φόρτισης Tesla), η μετάβαση ακόμα παρουσιάζει εμπόδια και πρέπει να γίνεται κατόπιν ώριμης σκέψης και σχετικής εξοικείωσης με την τεχνολογία. Προσωπικά θεωρώ αποδεκτή τη φόρτιση σε οικιακό φορτιστή (σπίτι ή τουριστικό κατάλυμα) ή τη φόρτιση σε Tesla Superchargers χωρίς εφαρμογές, αποσυνδέσεις και λοιπά παρατράγουδα. Το θέμα δεν είναι ότι δεν θα δουλέψει ο φορτιστής μεγάλου εν Ελλάδι παρόχου ρεύματος γιατί 14/15 φορές θα δουλέψει σωστά. Το θέμα είναι, όταν θα πέσεις σε αυτή τη 1/15, τι εναλλακτική έχεις πέρα από προσευχή και βλασφημίες;

      Γενικό συμπέρασμα
      Είναι μακράν το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορεί να αγοράσει ένα γήινο βαλάντιο (στο άνω άκρο του γήινου), με βασικό του μειονέκτημα… ότι είναι ηλεκτροκίνητο. Και μετά από σχεδόν δύο χρόνια, δεν έχω καταφέρει να γίνω φαν της ηλεκτροκίνησης. Θεωρώ προαιρετική τη διευκρίνιση, αλλά δεν θα αγόραζα κανένα άλλο ηλεκτρικό πλην Tesla και αυτό γιατί στη χρήση προσομοιώνει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο την ευκολία ενός θερμικού, όντας ένα καλά μελετημένο όχημα με προσοχή στη λεπτομέρεια, παρόλη την ηλεκτρική του φύση.

      IMG_5115.jpg IMG_2138.jpg

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      R
      red_monster
    • RE: TESLA FORUM

      IMG_4552.jpg

      Καλό στύψιμο σε άδειο σφικτό στροφίλι. 😍
      Και του χρόνου με περισσότερο χρόνο !

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      R
      red_monster
    • RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!

      IMG_1146(1).jpg

      IMG_1209(1).jpg

      posted in Περί αυτοκίνησης
      R
      red_monster
    • RE: TESLA FORUM

      d50cf620-02de-4326-a6a7-43cbe2b54a28.jpg

      Έβγαλα το γάτο βόλτα να δει το φως το αληθινό 🤥

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      R
      red_monster
    • RE: AUDI FORUM

      ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

      Το σύντομο πόνημα που ακολουθεί αποτελεί ένα κατευόδιο, με αφορμή την πώληση του μικρού και σβέλτου κουπέ της Audi.

      Γενικά Στοιχεία
      Audi TT Mk2 Coupe, 2.0 TFSI, 2009, κινητηρας BWA, FWD, με επίπεδο εξοπλισμού βασικότερο του βασικού

      Αγοράστηκε το 2018 με 140.000 χλμ, με όλα τα service στην επίσημη αντιπροσωπεία.
      Πωλήθηκε το 2025 με 200.000 χλμ, με όλα τα service περατωμένα ιδιοχείρως.
      Μέση κατανάλωση: 8,8 lt/100 km
      Σε επτά συναπτά έτη, το αυτοκίνητο έχασε λιγότερο από 10% της αξίας του. Το λες και... σιτκόιν.

      Αρνητικά

      Μέτριο αδιάφορη οδηγική συμπεριφορά. Δεν είναι κατάφωρα υποστροφικό όπως άλλα Audi με τον κινητήρα μπροστά από τον εμπρός άξονα, αλλά δύσκολα θα ενθουσιάσει λάτρεις της σπορτίφ οδήγησης – εκτός αν έρχεσαι από Toyota ή Citroen 😊 .
      Το τιμόνι είναι αργό και χωρίς ξεκάθαρη πληροφόρηση. Το μπροστινό μέρος τίμιο, αλλά χωρίς δυνατότητα για "πολλά-πολλά". Δεν οδηγείται με μεταφορά βάρους όπως ένα EP3 Type R η αίσθηση είναι λίγο καλύτερη από Golf GTI Mk5, και αυτό ίσως να είναι και... πλασίμπο.

      Αν και το μοτέρ (τουλάχιστον στα χέρια μου) αποδείχθηκε παλικάρι (με κάθε σεβασμό στις δεσποινίδες) το υπόλοιπο αυτοκίνητο εμφάνισε διάφορα μικροπροβλήματα ήσσονος σημασίας.

      "Ήσσονος σημασίας", δηλαδή προβλήματα που δεν σε αναγκάζουν να γνωρίσεις τις ομορφιές της χώρας μας από την καμπίνα ενός εξάτονου φορτηγού οδικής βοήθειας.

      Ενδεικτικά:

      • Κακή γείωση στους οπίσθιους φανούς (πρόταση αντιπροσωπεία: "αλλαγή φαναριού >1.000€" σουρρρρ 👺 )
      • Γρύλοι παραθύρων οδηγού/συνοδηγού (και αυτό γιατί τα πίσω παράθυρα δεν είναι ανοιγόμενα 🤒 )
      • Ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές οδηγού/συνοδηγού (τέτοια συνέπεια !)
      • Κλειδαριά στο glovebox
      • Κλαπέτο εξαερισμού καμπίνας
      • Βαλβίδα N75
      • Κυτίο αναθυμιάσεων καυσίμου
      • Σύστημα χρονισμού βαλβίδας υψηλής (cam follower,  από τα πρώτα TFSI άμεσου ψεκασμού). Αυτό δεν ήταν ακριβώς θέμα αλλά στα αμερικανικά φόρα προτείνουν αλλαγή κάθε 100 k km. Στη δικη μου περίπτωση αλλάχθηκαν όταν το πήρα με μέτρια φθορά.
      • Επικαθίσεις άνθρακα στις βαλβίδες εισαγωγής (λόγω άμεσου ψεκασμού) – πτώση απόδοσης & αύξηση κατανάλωσης
      • Πιθανή φθορά στην κολόνα τιμονιού (αντικαταστάθηκαν τα top mounts, χωρίς αποτέλεσμα)

      Την πλειοψηφία των επισκευών / συντηρήσεων (πλην των γρύλων παραθύρων) τις έκανα μόνος μου, για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνουν "άρπα-κόλλα".

      Τα ευρήματα από τα service της αντιπροσωπείας ήταν αποκαρδιωτικά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα χρήματα που είχε δώσει ο πρώτος ιδιοκτήτης.

      Ενα γενικό σχόλιο είναι ότι οι επίσημες αντιπροσωπείες φαίνεται πως λειτουργούν με τεράστιο όγκο αυτοκινήτων σε αναμονή για service, αλλά με ελάχιστες θέσεις εργασίας ("δικόλωνες").

      Ο χρόνος αναμονής στο ανυψωτικό... στοιχίζει χρυσάφι.

      Θετικά

      • Αλουμινένιο σασί, με εμπρός αλουμίνιο και πίσω χάλυβα για καλύτερη κατανομή βάρους.
        Το εντυπωσιακό είναι ότι τα πίσω μέρη είναι συγκολλημένα, όχι κοχλιωτά, engineering ή overengineering;

      • Εξαιρετικό σε ταξίδι και ανοιχτές καμπές: άνετο, ήσυχο και αγχολυτικό. Προσωπικά το απόλαυσα ακόμη και σε πιο "σφιχτές" διαδρομές, όπως ένα καλά στημένο FWD hot hatch.

      • Το VCDS της VW είναι εξαιρετικό εργαλείο: διαγνωστικό εύκολο στη χρήση, που σου μαθαίνει πράγματα για την ηλεκτρονική ενός σύγχρονου Ι.Χ.

      • Πρακτικό πορτμπαγκάζ, που μεγαλώνει με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

      • Μαζεμένες διαστάσεις και χαμηλό βάρος (~1.300kg), δεν φτιάχνονται πια τέτοια αυτοκίνητα.

      • Όμορφο και διαχρονικό, μέσα-έξω (προσωπική άποψη).

      • Δυνατό, γραμμικό και αξιόπιστο μοτέρ.

      Γενικές σκέψεις αποχωρισμού

      Μου πέρασε από το μυαλό να καταθέσω πινακίδες και να το κρατήσω για τους... σπόρους.
      Αλλά τελικά προέκυψε ένα πιο ενδιαφέρον όχημα – με δύο επιπλέον κυλίνδρους και την κίνηση στον σωστό άξονα.

      Εύχομαι να το χαρεί η γεροντο-καγκούρισσα που το αγόρασε. Ακόμα δεν το ξέρει, αλλά πήρε ένα πολύ καλοσυντηρημένο όχημα, με συντήρηση ουσίας και προσοχή στη λεπτομέρεια.

      Εις το επανιδείν, μικρό και όμορφο ρουκετάκι!

      DJI_0499-REV1.jpg

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      R
      red_monster
    • RE: Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]

      Μεγάλη στεναχώρια για τις 5 ΚΥΡΙΕΣ που έφυγαν στο καθήκον και μάλιστα δουλεύοντας στη βραδινή βάρδια.
      Καλή δύναμη στους οικείους τους.

      😢

      posted in Αντίλογος
      R
      red_monster
    • RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!

      Δωρεάν φόρτιση στο ΙΣΝ για του η-λεχρίτες

      382fc76d-6487-4b53-b271-b291de5db3fb.jpg

      posted in Περί αυτοκίνησης
      R
      red_monster
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

      @williamg said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

      Δεν ξέρω πως να κρίνω τον κόπο του καθένα ρε παιδιά. Τα χουμε ξαναπεί αλλού. Μπορώ να πω πολλά για τις πίκρες της δικιάς μου δουλειάς γιατί τις ζω αλλά σίγουρα οποιος βιοπορίζεται απ τη δουλειά του και δεν την κάνει για χόμπι έχει να αραδιάσει μια τέτοια λίστα.

      Και μετά υπάρχει και το άλλο. Σίγουρα θα χει όνομα. Αυτό που ο καθένας μας είναι σα να έχει να γεμίσει ένα χώρο στο κεφάλι του με σκοτούρες/φόβους/κλπ σκατα. Για πολλούς γεμίζει με τα της δουλειάς. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αν αυριο γινόμουνα εισοδηματίας θα έβρισκα σε μια βδομάδα το πολύ κάτι άλλο να γεμίσω αυτό τον χώρο. Και σύντομα θα ήμουνα στο ανάλογο φόρουμ να συγκρίνω το μέγεθος των σκατών που ζώ με αυτό που ζουν οι άλλοι. Και αυτό το υποψιάστηκα καθώς τις λίγες φορές που μου ρθαν πραγματικά προβλήματα ως δια μαγείας τα της δουλειάς ξαφνικά ήταν ασήμαντα και δεν πα να γαμηθουν ενώ την προηγούμενη μέρα παίζανε σαν διάολοι στο κεφάλι μου.

      Δεν ξέρω. Καλό θέμα με αρχή και μέση αλλα χωρίς τέλος. Προσπαθώ συνεχώς να θυμάμαι ότι δεν είμαστε οι δουλειές μας, (ούτε το αυτοκίνητό μας) που έλεγε και ο ποιητης.

      Ευκαιρίας δοθείσης της σημερινής αιμοδοσίας στην ογκολογική κλινική του Παίδων για μικρό βλαστάρι που κάνει αιμοκαθάρσεις, μια βόλτα από εκεί σε κάνει να ξεχάσεις όλα τα προβλήματα που νόμιζες ότι είχες.

      Δώστε αίμα και αιμοπετάλια, έχουμε πραγματικό θέμα. Είναι φοβερό συναίσθημα η ανιδιοτέλεια.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      R
      red_monster
    • RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!

      Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio από τα LIDL

      IMG_3789 (1).jpg

      posted in Περί αυτοκίνησης
      R
      red_monster
    • RE: TESLA FORUM

      Μετά από 2,5 έτη και κάτι λιγότερο από 30.000 km με το Model 3 χαιλαντερ AWD, μπορώ να συνοψίσω το highlight της συμβίωσης. Και αυτό είναι η παντελή, σε απίστευτο βαθμο, έλλειψη προβλημάτων, δυσλειτουργιών και κολλημάτων, σε σχέση με την ηλεκτρονική φύση της κατασκευής και τη διευρυμένη αλληλεπίδρασή της με τον χρήστη.

      Κάρτα εισόδου δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ανοίγει πάντα και παντού με κινητό ή ρολόι. Δεν έχει κάνει ποτέ κολλήματα ή επανεκκίνηση η οθόνη, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα υποσυστήματα δουλεύουν ΑΨΟΓΑ!

      Έχω και άλλα σύγχρονα ΙΧ με το 1/10 των πραγματικών ηλεκτρονικών συστημάτων και, παρ’ όλα αυτά, πού και πού (άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο) εμφανίζουν δυσλειτουργίες. Η λύση του να είναι όλα κεντρικά ελεγχόμενα, και όχι να υπάρχουν πολλοί παράλληλοι εγκέφαλοι υποσυστημάτων με ατελείωτες καλωδιώσεις και κουμπάκια, φαίνεται ότι δουλεύει ΠΟΛΥ καλύτερα.

      Cheers στους μηχανικούς της εταιρείας για την εκπληκτική δουλειά τους και τη συνεχή βελτίωση αυτών!

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      R
      red_monster

    Latest posts made by red_monster

    • RE: Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου

      Έχουν καταντήσει απαλευτα τα εξοπλιστικά πακέτα των τουοτα !

      Το νέο c3 έχει παρόμοια λογική με το t-cross, ελαφρά υπερυψωμένο τετράγωνο ντιζάιν με αναλογικά πολύ καλούς χωρους.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      R
      red_monster
    • RE: TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων)

      Αυτά που τη έγραψε αυτο δεν έχει πάρει μυρωδιά πως δουλεύουν τα διυλιστήρια και γιατί έχουν σημασια τα προσαρμοσμένα κέρδη και όχι τα καθαρά κέρδη όπως στις περισσότερες επιχειρήσεις !

      posted in Περί αυτοκίνησης
      R
      red_monster
    • RE: Hyundai Inster (2024)

      @zaxosm said in Hyundai Inster (2024):

      Το προβλημα που εχει nmc ειναι στον τροπο χρησης και εκπαιδευσης των ιδιοκτητων. Εγω ειμαι πολυ συνεπης στον τροπο φορτισης. Και φυσικα θα προτιμουσα lfp για να μην εχω ολον αυτον τον προγραμματισμο με τα ποσοστα ειδικα οταν κατεβαινω Αστρος.

      Τυπικα πλεον που εχω μαθει πως παει με αυτονομιες στην πολη παιζω στο 30-70%. 3-4 φορες το μηνα θα κατεβω αστρος οποτε ειμαι στο 90-20% αν και πλεον θα επιχειρω να σταματαω για μια μικρη φορτιση ενδιαμεσα και να φευγω με 80%. Ε τα ντεφο της μπαταριας……

      Αυτο με την αντλια νερου ειναι μεγαλο θεμα οντως και ταλαιπωρει αρκετο κοσμο. Και θεωρω κακη και την αντιμετωπιση της HYUNDAI συνολικα. Και στο εξωτερικα εχουν θεματα οι ιδιοκτητες.

      Εμενα τωρα εχει ενα αλλο θεμα ευτυχως χαμηλης σημασιας. Οταν βαζω μπρος κανει ενα συνεχομενο βουητο για 3 δευτερα. Και όταν σβηνω. Παλεψα να καταλαβω τι ειναι γιατι αγχωθηκα με οσα ακουω και διαπιστωσα πως ειναι το μοτερ ανακυκλωσης εσωτερικου αερα. Και αναφ μησα ενα ουφ απο ευτυχια που δεν ηταν κατι σοβαροτερο. Οταν παω για σερβις θα το δουμε.

      Είσαι σίγουρος οτι δεν το έκανε από την αρχή ?
      Καλό είναι να γυρίζει ο ανεμιστήρας για να διώχνει την υγρασία από την εβαπορέτα !

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      R
      red_monster
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

      @evmenis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @jousis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      Όταν λέτε ποιότητα εννοείτε την πολυτέλεια ή αντοχή στον χρόνο;

      Γιατί αν αγοράζεις αυτοκίνητο υποθέτω δεν σε νοιάζει αν έχει σκληρά πλαστικά, αλλά αν θα είναι ίδιο σε 10 χρόνια.

      Αλλιώς (λίζιν) παίρνεις και αλκαντάρα τιμονι και το οδηγείς χωρίς γάντια. Σούπερ πολυτέλεια.

      Αντοχή στο χρόνο, ότι έχει πάνω του να συνεχίζει να δουλεύει χωρίς προβλήματα.

      αντικειμενικα, σε αυτον τον τομεα ολοι κανουμε υποθεσεις, οχι μονο με τα κινεζικα αλλα με ολα τα αυτοκινητα γενικα. Μονο σε βαθος χρονου μπορεις να εχεις πληρη εικονα. Η ιστορια μας εταιρειας, θεωρητικα ειναι μια ενδειξη, αλλα πρακτικα δεν μας λεει και πολλα πραγματα διοτι εχουν αλλαξει πολυ τοσο τα υλικα που χρησιμοποιουνται οσο και οι γραμμες παραγωγης.

      Προσωπικα, θεωρω σημαντικοτερη την αντιμετωπιση της εταιρειας και ποσο σε υποστηριζει οταν υπαρξει προβλημα, παρα την εμφανιση προβληματων. Η εμφανιση προβληματων ειναι κατι που συχνα ειναι εκτος της δυνατοτητας ελεγχου της. Η αντιμετωπιση ομως ειναι κατι που εξαρταται 100% απο την πολιτικη της εταιρειας.

      Και ομως η συχνοτητα των προβληματων εχει αμεση σχεση με την αντιμετωπιση που θα εχεις απο την εταιρεια.
      Η κατασκευη αυτοκινητων ειναι μια βιομηχανια χαμηλου περιθωριου κερδους αντε να βγαζει ενα 10% απο την τιμη προ φορων δηλαδη για ενα αυτοκινητο των 30.000 λιανικη τιμη θα εχει φιξ τιμη τα 20.000 αρα 2 χιλιαρικα κερδος.
      Μια αβαρια σε κινητηρα ή κιβωτιο που θα μπει στην εγγυηση του εξαφανισε το κερδος αν αυτο αφορα το 1 αυτοκινητο στα 100 το αντεχει αν εχουμε μεγαλη συχνοτητα βλαβων απλα δεν βγαινει η αριθμητικη.

      Αν δεν κάνω λάθος, στην τιμή πώλησης οι αυτ/ες έχουν προϋπολογίσει ένα αριθμό ανθρωποωρών και ένα αντίστοιχο σε ανταλλακτικά για κάθε ΙΧ που περνάει τη ράμπα εξόδου της έκθεσης (ή καμίας εγκατελημενης αποθήκης 3P λοτζιστικς στον Ασπρόπυργο αν μιλάμε για Τεσλια!)

      posted in Περί αυτοκίνησης
      R
      red_monster
    • RE: Hyundai Inster (2024)

      Για αυτό είπα όλοι! Βάζω και τον εαυτό μου μέσα !

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      R
      red_monster
    • RE: Hyundai Inster (2024)

      Πόσο καλύτερες θα ήταν οι πόλεις μας αν δεν είμασταν όλοι τόσο καφροι !

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      R
      red_monster
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

      @ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      Μέτρηση απόδοσης ανάρτησης !
      Σε κάθε επόμενο ΚΤΕΟ καλύτερο αποτέλεσμα από το προηγούμενο χωρίς να έχει αντικατασταθεί η ανάρτηση !

      Αλλο ενα θαυμα των ΙΚΤΕΟ φανταζομαι.

      Καλά είδαμε και τα δημόσια !
      Με ανάγκασαν προσφάτως να περάσω δημόσιο ΚΤΕΟ για εισαγωγή ΦΙΧ, σαν να παίζω στο ΡΕΤΙΡΕ !

      posted in Περί αυτοκίνησης
      R
      red_monster
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

      Μέτρηση απόδοσης ανάρτησης !
      Σε κάθε επόμενο ΚΤΕΟ καλύτερο αποτέλεσμα από το προηγούμενο χωρίς να έχει αντικατασταθεί η ανάρτηση !

      posted in Περί αυτοκίνησης
      R
      red_monster
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

      @nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      Δεν λέει κανένας ότι τα κινέζικα είναι τα καλύτερα, είναι όμως για την τιμή τους πολύ καλα

      Προτιμω ποιοτικο με φτωχοτερο εξοπλισμο, παρα για την τιμη του ειναι καλο και να με ταλαιπωρουν οι εκπτωσεις της ποιοτητας.
      Η δικη μου οπτικη ειναι αυτη.

      Μακάρι να ειναι αυτο το δίλημμα. Δεν έχω πειστεί ότι τα ευρωπαϊκά είναι ποιοτικότερα.

      Ιαπωνια και Αμερικη για ποιοτητα, η Ευρωπη ουτε στα θερμικα τα πηγαινε καλα με την ποιοτητα εκτος απο ορισμενες εξαιρεσεις οι οποιες δυστυχως ηταν λιγες.

      Δεν έχουν καμία σχέση τα σημερινά τουοτα με αυτά προ 10-15 ετίας (και δεν λέω για παλαιότερα μην γίνει τσόντα). Συνεργάζομαι με 2-3 γενιά συνεργεία σε όλη την Αττική και αυτή είναι γενική παραδοχή όλων.
      Ποια είναι τα ποιοτικά αμερικάνικα ? Τα τζιπ ?

      Σαφώς και έχει πέσει η ποιότητα σε σχέση με τις περασμένες δεκαετίες, πρωτογενή υλικά και όχι ανακυκλώσιμα ή μια αιτία, η δεύτερη ότι όλα έχουν γίνει τρομερά περίπλοκα λόγω ρύπων και κανόνων ασφαλείας.
      Τα τεσλα Αμερικάνικα δεν είναι;

      Σωστά, αλλά τα Τεσλα ειναι πολύ πιο απλές κατασκευές που εξελίσσονται για πάνω από μια δεκαετία, είναι λογικό να είναι πολύ πιο αξιόπιστα

      Πάντως σύμφωνα με μια έρευνα αξιοπιστίας της tuv βγήκαν τελευταία τα τέσλα. Την προηγούμενη μέρα διάβασα άλλη έρευνα που τα έβαλε στην κορυφή..

      Οι εκθέσεις αυτές είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων για τα πανηγύρια ! Όπως σωστά ειπώθηκε, δεν μετράνε με βάση κάποιο πρότυπο και δεν ανακοινώνουν τη μεθοδολογία αποτίμησης --> ΓΤΓΚ !
      Θα θυμάστε εδώ μέσα ένα φίλο που υποστήριζε οτι η μπρέρα έχει κορυφαία ακαμψία. Πως την μέτραγαν κανείς δεν ξέρει !

      Τα μοντελ 3 πουχου εξελίσσονται συνεχώς και αδιαλείπτως από το 2017 ! Έχουν σχεδόν μια δεκαετία αδιάλειπτης εξέλιξης και συνεχώς βελτιώσεων μέσω ανάδρασης σε κάθε πιθανή φάση του κύκλου ζωής. Στο πέρασμα του χρόνου η κατασκευή είναι πιο απλή και πιο φθηνή. Το μοντελ Υ έχει πολύ πιο σοφιστικέ αρχιτεκτονική από το 3 απόρροια της τεχνογνωσίας που απόκτησαν στις μεγάλες πρέσες.

      Ένα πολύ ωραίο βίντεο από ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ κανάλι
      https://www.hagerty.com/media/videos/tesla-never-stopped-developing-the-model-s/

      posted in Περί αυτοκίνησης
      R
      red_monster
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

      @ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      @cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      Δεν λέει κανένας ότι τα κινέζικα είναι τα καλύτερα, είναι όμως για την τιμή τους πολύ καλα

      Προτιμω ποιοτικο με φτωχοτερο εξοπλισμο, παρα για την τιμη του ειναι καλο και να με ταλαιπωρουν οι εκπτωσεις της ποιοτητας.
      Η δικη μου οπτικη ειναι αυτη.

      Μακάρι να ειναι αυτο το δίλημμα. Δεν έχω πειστεί ότι τα ευρωπαϊκά είναι ποιοτικότερα.

      Ιαπωνια και Αμερικη για ποιοτητα, η Ευρωπη ουτε στα θερμικα τα πηγαινε καλα με την ποιοτητα εκτος απο ορισμενες εξαιρεσεις οι οποιες δυστυχως ηταν λιγες.

      Δεν έχουν καμία σχέση τα σημερινά τουοτα με αυτά προ 10-15 ετίας (και δεν λέω για παλαιότερα μην γίνει τσόντα). Συνεργάζομαι με 2-3 γενιά συνεργεία σε όλη την Αττική και αυτή είναι γενική παραδοχή όλων.
      Ποια είναι τα ποιοτικά αμερικάνικα ? Τα τζιπ ?

      Σαφώς και έχει πέσει η ποιότητα σε σχέση με τις περασμένες δεκαετίες, πρωτογενή υλικά και όχι ανακυκλώσιμα ή μια αιτία, η δεύτερη ότι όλα έχουν γίνει τρομερά περίπλοκα λόγω ρύπων και κανόνων ασφαλείας.
      Τα τεσλα Αμερικάνικα δεν είναι;

      Σωστά, αλλά τα Τεσλα ειναι πολύ πιο απλές κατασκευές που εξελίσσονται για πάνω από μια δεκαετία, είναι λογικό να είναι πολύ πιο αξιόπιστα

      posted in Περί αυτοκίνησης
      R
      red_monster
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
      • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
      • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
    • VIDEO
      • 4TTV
      • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CANDID CAMERA
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΛΕΞΙΚΟ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΑΓΩΝΕΣ
      • FORMULA 1
      • WRC
      • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
      • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4T CLASSIC
      • ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
      • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ
      • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
      • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
    • 2ΤΡΟΧΟΙ
      • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
      • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CLASSIC
    • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
    • MENU
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
    • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
    • ΚΟΚ

    logo footer

    coty











    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • FORUM
    4T FORUM
    4T LIBRARY
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
    Powered by nxcode.gr