Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 4733
    • Best 53
    • Groups 0

scotch

@scotch

153
    Profile views
    4733
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online
    Website www.tesla.com/el_gr/referral/spyrosch688530 Location Écosse

scotch Unfollow Follow

Best posts made by scotch

• RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!

alt text

posted in Περί αυτοκίνησης
      scotch
      scotch
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

Ποιος δεν πάει ταξίδια; Screenshot 2026-01-21 194553.png

scotch
      scotch

alt text

scotch
      scotch
    • RE: Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία

Ίσως δεν είναι κατάλληλη στιγμή, αλλά μάλλον δίκιο έχει στα περισσότερα (αν όχι όλα):

64efdead-9dae-4b0d-bb08-4d29d27f6dc1-image.png

scotch
      scotch
    • RE: TESLA FORUM

Ούτε εγώ άλλαξα ουσιαστικά τις συνήθειές μου με το ηλεκτρικό. Στα ταξίδια πάντα σταματούσα σε ΣΕΑ. Δεν έκανα ποτέ παρακάμψεις σε χωριά για καύσιμα ούτε ήθελα να ψάχνω πού θα παρκάρω. Άρα το “πρέπει να σταματήσω σε συγκεκριμένο σημείο” δεν είναι κάτι καινούργιο, απλώς τώρα η στάση έχει και φόρτιση. Πάντα επέλεγα κατάλυμα με δικό του πάρκινγκ, μιας και δεν μου άρεσε να αφήνω το αυτοκίνητο στον δρόμο. Το ότι πλέον ζητάω και μια απλή πρίζα (σούκο) δεν αλλάζει κάτι πρακτικά, είναι απλώς ένα bonus που το πρωί βρίσκει το αυτοκίνητο σχεδόν γεμάτο. Πάντα έκανα συχνές στάσεις, και πριν τα παιδιά, μιας και η οδήγηση πάνω από 2 ώρες συνεχόμενα με κουράζει. Δεν μιλάμε για WC ή καφέ, μιλάμε για ξεκούραση, οπότε έτσι κι αλλιώς σταματούσα. Με το ηλεκτρικό, απλώς η στάση αξιοποιείται.

Για εμένα λοιπόν το λεγόμενο range anxiety δεν προκύπτει από την πραγματική χρήση, αλλά από τη σύγκριση με ένα θεωρητικό σενάριο “σταματάω όπου θέλω, όποτε θέλω”. Στην πράξη, οι περισσότεροι δεν ταξιδεύουν έτσι. Προσωπικά το μόνο anxiety που έχω είναι αν θα προλάβω να φάω πριν τελειώσει η φόρτιση και χρεωθώ idle fees... 😛

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      scotch
      scotch
    • RE: Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Ο ΦΠΑ γιατί τους απασχολεί; Ό,τι πληρώσουν θα συμψηφίσουν, είτε 6% είναι αυτό, είτε 24%. Εκτός κι αν μέχρι τώρα έπαιρναν άλλες/πρόσθετες αποδείξεις καυσίμου, από όσα πλήρωναν ή έκαναν άλλες κομπίνες. Γενικά νομίζω πως βρωμάνε φοροδιαφυγή τα αιτήματά τους και τελικά θα βρεθούν και απολογούμενοι.

scotch
      scotch
    • RE: Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Δεν κατάλαβα πως μπορούν να περνούν ως έξοδο οικιακή φόρτιση. Γίνεται όντως αυτό; Μακάρι γιατί θα ήταν δίκαιο.

Ισχύει το κάτωθι, για όσους δηλώνουν επιχείρηση με έδρα το σπίτι: Όταν η έδρα της επιχείρησης είναι η οικία του ιδιοκτήτη και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού που χρησιμοποιείται για επαγγελματικούς λόγους, μπορούν να δικαιολογηθούν έξοδα από τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, θέρμανσης και άλλες δαπάνες της οικίας, σε ποσοστό περίπου 30% (το 1/3 της συνολικής τους αξίας).

Σε αυτό αναφέρονται θεωρώ.

scotch
      scotch
    • RE: Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία

Αν αληθεύει ότι είναι μοντέλο του 2017 (πινακίδα ΙΤΜ επαναλαμβάνω), διαβάζω πως μόνο Lane Departure Warning ίσως είχε (ήχος + ένδειξη). Το Lane Keeping Assist δεν ήταν διαθέσιμο ούτε ως εξτρά.

scotch
      scotch

@dettol said in TESLA FORUM:

τωρα θα φτιαξει επιτελους το model 2/q με μηκος 4.15μ, ειδικη εκδοση για την ελλαδα και θα το πουλαει 20 χιλιαρικα! 🙂 🙂 🙂

Σίγουρα, κάποια Δευτέρα θα γίνει κι αυτό 😁

scotch
      scotch

content.jpeg

scotch
      scotch

Latest posts made by scotch

Στα Σκόπια να δούμε πότε θα βάλουν. Και να αναβαθμίσουν τα χρέπια στο Aleksinac.

scotch
      scotch

Πραγματικά. Και για ποιο λόγο να προσπαθείς να πείσεις κάποιον; Μόνο επειδή αναγκάζεσαι να εισπνέεις τα καυσαέριά του. Διαφορετικά, μπροστά σου (στον φορτιστή) θα τον βρεις.

scotch
      scotch

@tkin73 said in TESLA FORUM:

Τα Τέσλα από μια καλή σουκο με δική της ασφάλεια φορτίζει μόνιμα στο σπίτι ή θέλει οπωσδήποτε σε wall box?

Έτσι φορτίζω εδώ και 5+ χρόνια το i3. Άνετα γίνεται και με το Tesla, απλά λόγω μεγαλύτερης μπαταρίας θέλει περισσότερο χρόνο για να φορτίσει πλήρως.

scotch
      scotch

Και για του λόγου το αληθές, ενδεικτικά screenshots από δύο κυκλικές διαδρομές στο Πήλιο (Tesla MY LR, 2021), με βάση την Πορταριά:

Διαδρομή 1:
      Screenshot 2026-02-04 101955.png
      Screenshot 2026-02-04 101942.png

Διαδρομή 2:
      Screenshot 2026-02-04 101919.png
      Screenshot 2026-02-04 101905.png

scotch
      scotch

Ούτε εγώ άλλαξα ουσιαστικά τις συνήθειές μου με το ηλεκτρικό. Στα ταξίδια πάντα σταματούσα σε ΣΕΑ. Δεν έκανα ποτέ παρακάμψεις σε χωριά για καύσιμα ούτε ήθελα να ψάχνω πού θα παρκάρω. Άρα το “πρέπει να σταματήσω σε συγκεκριμένο σημείο” δεν είναι κάτι καινούργιο, απλώς τώρα η στάση έχει και φόρτιση. Πάντα επέλεγα κατάλυμα με δικό του πάρκινγκ, μιας και δεν μου άρεσε να αφήνω το αυτοκίνητο στον δρόμο. Το ότι πλέον ζητάω και μια απλή πρίζα (σούκο) δεν αλλάζει κάτι πρακτικά, είναι απλώς ένα bonus που το πρωί βρίσκει το αυτοκίνητο σχεδόν γεμάτο. Πάντα έκανα συχνές στάσεις, και πριν τα παιδιά, μιας και η οδήγηση πάνω από 2 ώρες συνεχόμενα με κουράζει. Δεν μιλάμε για WC ή καφέ, μιλάμε για ξεκούραση, οπότε έτσι κι αλλιώς σταματούσα. Με το ηλεκτρικό, απλώς η στάση αξιοποιείται.

Για εμένα λοιπόν το λεγόμενο range anxiety δεν προκύπτει από την πραγματική χρήση, αλλά από τη σύγκριση με ένα θεωρητικό σενάριο “σταματάω όπου θέλω, όποτε θέλω”. Στην πράξη, οι περισσότεροι δεν ταξιδεύουν έτσι. Προσωπικά το μόνο anxiety που έχω είναι αν θα προλάβω να φάω πριν τελειώσει η φόρτιση και χρεωθώ idle fees... 😛

scotch
      scotch
    • RE: NIO forum

Καλοτάξιδο! Αναμένουμε εντυπώσεις.

Δέχθηκα πιέσεις να δώσω το i3 για αυτό (σε μωβάκι), αλλά αντιστάθηκα 😊

scotch
      scotch
    • RE: Deepal forum (Changan group)

Μειωμένες έως και 3.000 ευρώ οι τιμές στα δύο SUV της Changan

https://www.gocar.gr/news/feed/52749,Meiwmenes_3000_eyrw_times_SUV_Changan.html

scotch
      scotch

@fanis75 said in TESLA FORUM:

Το πιο δύσκολο, σπαστικό και χρονοβόρο δεν ειναι η διεκπαιρέωση, αλλά η διαδικασία να βρείς αγοράστη. Που ερχεται ο καθένας, σε πρήζει, ζητάει να το πας στο συνεργείο στου διαόλου το κέρατο, δεν του αρέσει, κλπ.

Κάτι μου θυμίζει αυτό 😇

Εγώ ευτυχώς τα έχω αποφύγει όλα αυτά μέχρι στιγμής. Όσα έχω δώσει, είναι μπαμ και κάτω (fist come, first served). Ένα μάλιστα είχε φύγει επί τόπου, δεν ήθελε καν να το πάει για έλεγχο 😊

scotch
      scotch

@dettol said in TESLA FORUM:

@scotch said in TESLA FORUM:

Γιατί όμως από μάντρα και όχι από ιδιώτη;

Μπορείς να αφήσεις όχημα σε μάντρα για να κάνει την όλη διεκπεραίωση και να μην σου σπάνε @@ οι «αγοραστές». Αυτό έκανε με το προηγούμενο μου αυτοκίνητο. Η αγγελία στο καρ είχε ανέβει από μάντρα, αλλά το αυτοκίνητο ανήκε σε ιδιώτη (εμένα).

Αν είναι τέτοια περίπτωση, ok. Αλλά μπορείς να το κάνεις αυτό και αφού κλείσεις το deal με ιδιώτη. Να αναθέσεις δηλαδή σε διεκπεραιωτή να κάνει όλη τη διαδικασία.

scotch
      scotch

Γιατί όμως από μάντρα και όχι από ιδιώτη;

scotch
      scotch
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ