Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    V
    • Profile
    • Following 2
    • Followers 1
    • Topics 1
    • Posts 5163
    • Best 2693
    • Groups 0

    vagkirk

    @vagkirk

    Please enter occupation - Please enter your interests

    5524
    Reputation
    210
    Profile views
    5163
    Posts
    1
    Followers
    2
    Following
    Joined Last Online

    vagkirk Unfollow Follow

    Best posts made by vagkirk

    • RE: Alfa Romeo Tonale

      Εντάξει αν το σκεφτείς εμπορικά ένα τύπου πεντάπορτο mito crossover θα μπορούσε να μαμησει τα πάντα στην κατηγορία άνετα με το σωστό design - στησιμο-κινητηρες - κιβώτιο!
      Εδώ βλέπεις το fiesta active και το λιγουρευεσαι εμφανισιακά σε σχέση με όλα τα σούπερ μίνι... φανταστείτε απλά το ΑR πως θα μοιάζει!

      Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      vagkirk
    • RE: Alfa Romeo Tonale

      Tavares αγόρασε γρήγορα το Group μην το καθυστερείς άλλο!

      Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      vagkirk
    • RE: Skoda Fabia MK4 2021

      Πλάτος και χώροι σχεδόν ίδιοι με ένα c hatch προηγούμενης δεκαετίας , εκτός από κάποιους πόντους σε μήκος είναι ίδιο με ένα golf V ή ένα astra H. Μπορεί να ανταπεξέλθει άνετα στις ανάγκες μιας οικογένειας με ένα παιδί .

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      vagkirk
    • RE: Φωτογραφίες με αριθμούς κυκλοφορίας και ιδιωτικά δεδομένα

      Αν είναι δυνατόν οι πινακίδες κυκλοφορίας να θεωρούνται ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο!
      Δεν ξέρω εάν διαβάσατε για την μήνυση που έφαγε πριν λίγες μέρες μια γυναίκα που δημοσίευσε φωτογραφίες στο Facebook της ενός αντικοινωνικού ζώου που είχε παρκάρει σε θέση ΑΜΕΑ και της ζητά τώρα 70000€ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων! Όλη αυτή η παράνοια με τα προσωπικά δεδομένα έχει γυρίσει boomerang και δουλεύει υπέρ των λαμόγιων και των απατεώνων , καμία σχέση με δικαιώματα και δικαιοσύνη. Εύχομαι αν φτάσει στα δικαστήρια ο δικαστής να τον ξεσκίσει που τόλμησε να ζητήσει και τα ρέστα σε για μια παράνομη και αντικοινωνική πράξη με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα.
      Φυσικά χρειάζεται προσοχή από κάποιον που ανεβάζει φωτογραφίες της περιουσίας του σε κοινή θέα για να μην αξιοποιηθούν κακόβουλα αλλά δεν μπορεί σε κάθε φωτογραφία ενός δημόσιου χορού ενός τοπίου ή ενός δρόμου να πρέπει να φοβόμαστε εμείς ή η διαχείριση του κάθε ιστότοπου για το κάθε λαμόγιο που μπορεί να τύχει να εκτεθεί η πινακίδα κυκλοφορίας τού.

      Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk

      posted in Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum
      V
      vagkirk
    • RE: VW Golf MK 8

      Τώρα που ξαναδιαβάζω το άρθρο παρατήρησα που γράφει πως και τα station μετά τα 3θυρα πέφτουν θύματα της δημοφιλίας των SUV και είναι λογικό.
      (Ρίσκο τελικά το proceed της Kia αλλά εμένα μου αρέσουν πολύ αυτά τα σχήματα και εύχομαι να πετύχει)

      Ως προς το Golf , αν όντως ισχύει η μείωση βάρους τότε σε συνδυασμό με τα mild hybrid συστήματα θα είναι καλά τα αποτελέσματα σε CO2 και κατανάλωση.
      Ένας 1.5 με 150 άλογα και 1.5 TDI με 120 με τα παραπάνω συστήματα θα είναι κορυφαίες επιλογές.

      Σε ότι αφορά την ποιότητα υλικών εσωτερικά ελπίζω να μην κάνουν το ίδιο λάθος με το Troc , είναι σημείο αναφοράς σε αυτό το Golf σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και πρέπει σίγουρα να κάνουν κάτι πολύ καλό με την σχεδίαση του ταμπλώ σαν δείγμα της νέας γενιάς σχεδίασης των VW εσωτερικά , η Peugeot έχει πάρει τα σωβρακα όλων στο θέμα αυτό και θα συνεχίσει σίγουρα και στο 308 η τάση αυτή.

      Ως προς την εξωτερική σχεδίαση ελπίζω να τολμήσουν λιγάκι και να είναι αρκετά πιο δυναμικό χωρίς να ξεφεύγει παράλληλα από το κλασσικό σχέδιο του και τις γραμμές που το καθιστούν αναγνωρίσιμο.

      Ελπίζω δηλαδή το VIII να είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό όπως το V , αλλά δυστυχώς δεν έχει ανταγωνισμό ρε γμτ να τους κουνήσει λίγο στην VW.
      Εκείνο το focus καλό μηχανικά αλλά ρε παιδιά το είδα στο δρόμο και δεν ήξερα τι είναι, από πλάγια σαν παλιός άσσος ,από πίσω σαν fiat , από μπροστά σαν χάνος με ανοιχτό στόμα...
      Το ceed ωραιο αλλά γλυκαναλατο.
      Το Mégane και αυτό ωραίο αλλά δεν έχει κάτι πολύ ξεχωριστό.
      Το civic πολύ καλό αλλά πολύ καγκουρο-αντρικο και πέφτει παντόφλα.
      Μόνο στο επόμενο 308 ελπίζω που σίγουρα θα ξεχωρίζει σχεδιαστικά εξωτερικά και εσωτερικά.
      (Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει εδώ στην... απολυτη απουσία μιας νέας Giulietta , φανταστείτε ένα hatchback με στοιχεία σχεδιασμού της Giulia μέσα έξω...Θα ήταν σαν την απόλυτη κίνηση ανδρισμου με τα χέρια ενωμένα προς τα κάτω ... Τι θες αγάπη μου να πάρουμε αφού βάζεις τα μισά λεφτά γιατί είσαι ανεξάρτητη και δυναμική και βγάζεις περισσότερα από εμενα , QQ , Tiguan , 500X , το Mini μωράκι μου σου αρέσει πολύ;;;;; Ξέρεις τι θα πάρεις ;;; Τα @@@@ μου θα πάρεις, υπάρχει η Giulietta !!!! )

      Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      vagkirk
    • RE: BYD forum

      Με άλλα λόγια οι Ευρωπαίοι θέλουν να μετατρέψουν την επιθετικότητα των Κινέζων σε μπούμερανγκ που θα γυρίσει εναντίον τους. Μένει να δούμε αν θα τους βγει αυτό το χαρτί. Γιατί μάλλον είναι και το τελευταίο.

      Καληνύχτα και καλή τύχη θα πώ εγώ.

      Οπώς πολύ σωστά έγραψε ο @storm η μεγάλη μάζα θέλει VFM αυτοκινητάκια.
      Αυτό δείχνουν και τα νούμερα των πωλήσεων της Dacia και των Κορεατών πανευρωπαικά.
      Αντίστοιχα και με τα ταπεινά ΤΟΥΟΤΑ -οπως τα βλέπουν οι περισσότεροι ευρωπαίοι ακόμη- που έσπασαν την μπάνκα λόγω της ανακατωσούρας για τα ηλεκτρικά , και την άνοδο των τιμών καυσίμων διεθνώς.

      VAG και Stellantis αντέδρασαν σαν αρπακτικά , μαζεύτηκαν και αύξησαν σχεδόν σε σημείο αισχροκέρδειας τις τιμές τους , για να δημιουργήσουν κεφάλαια προς επένδυση στον εξηλεκτρισμό , αλλά δεν τους βγαίνουν ούτε τώρα τα κουκιά με τους Κινέζους και τον Έλον να είναι δέκα χρόνια μπροστά.

      Περίμεναν ο κόσμος να επιλέξει τα πανάκριβα και μέτρια ηλεκτρικά τους λόγω ονόματος και με τις πλάτες των φορολογουμένων πολιτών της ΕΕ μέσω επιδοτήσεων;

      Δεν πάει έτσι , αν ήθελαν να πετύχουν γρήγορα έπρεπε να ματώσουν με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια VFM ακόμη και αν έμπαιναν μέσα στο κέρδος για κάποια χρόνια , να εδραιωθούν νώρίς στις πωλήσεις και να πιέσουν για υποδομές φόρτισης ώστε στην επόμενη δεκαετία να μπορούν βρίσκονται ως πρώτοι παίχτες στο παιχνίδι.

      Τώρα θέλουν λέει να το γυρίσουν εντελώς , είναι πολύ νωρίς τελικά.
      Πισωγύρισμα δηλαδή και με ποιά προοπτική αφού τα τελευταία χρόνια ουτέ θερμικούς κινητήρες ή hybrid ανέπτυξαν , ούτε τις βάσεις για παραγωγή επιπέδουν Elon και κινέζων έβαλαν.

      Θα την βγάλουν ακόμη με τους TSI και τους Πουρετεκ με 24voltη μπαταριούλα;

      Για άρμεγμα δίχως αύριο μου κάνει η στρατηγική αυτή με παράλληλο lobbying στους Ευρωπαίους πολιτικούς να τους κρατήσουν στην ζωή μέ επιδοτήσεις και προστατευτισμό απέναντι στους Κινέζους. (Για τον Έλον δεν μπορούν να κάνουν τίποτα )

      Χαράς ευαγγέλία θα πώ εγώ και για την Toyota που μαζεύει ήδη και θα μαζέψει όλο το χαρτί μέχρι το 2035 , και παράλληλα αν είναι γατόνια - που είναι - θα έχουν έτοιμα τότε τα σωστά ηλεκτρικά που θα αποτελέσουν το τελικό βήμα πλήρους μετάβασης στον ηλετρισμό.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      vagkirk
    • RE: Toyota C-HR 2023

      Ο φίλος που έψαχνε για αυτοκίνητο όπως είχα γράψει στο τοπικό της Toyota και τον είχα ψήσει για το basic CHR αντί για 2008 καινούργιο ή 3008 μτχ που ήθελε η σύζυγος τελικά κατέληξε στο CHR και με την πίεση της συζύγου ξεπέρασε ευτυχώς την τσιγκουνιά και παρέλαβε ένα Club Bitone.

      Οι γυναίκες τελικά τόσο αυτό όσο και το προηγούμενο CHR δεν καταλαβαίνουν πως είναι Toyota , νομίζουν πως είναι κάτι εξωτικό premium, ούτε καν BMW , Mercedes αλλά κάτι πανάκριβο τύπου Jaguar, Range Rover κλπ οπότε η απόφαση σε σχέση με το Peugeot ήταν πολύ εύκολη.

      Σκαλωσε μετά την παραγγελία όταν σε μια εφαρμογή που του έδωσε ο αντιπρόσωπος έγραφε πως το αυτοκίνητο ήρθε από Τουρκία, και μετά όταν το παρέλαβε μου είπε πως δεν πάει καθόλου όπως το Leon 1.8 T που έχει.

      Βέβαια χθές το απόγευμα που το οδήγησα και εγώ διαπίστωσα πως δεν είχε προσέξει τι κάνει το κουμπάκι drive mode στην κεντρική κονσόλα οπότε μετά το sport mode νόμιζε πως οδηγεί άλλο αυτοκίνητο.

      Εγώ προσωπικά εντυπωσιάστηκα από την κορυφαία ποιότητα κύλισης, μιλάμε για χαλί πραγματικά, επειδή έκατσα και πίσω για λίγο μιλάμε για κορυφαία άνεση και απόσβεση των αναρτήσεων, σε συνδιασμό με κράτημα καλού χαμηλού hatchback.

      Εξαιρετικό ήταν και το τιμόνι του και ήταν το πρώτο που διαπίστωσε και ο φίλος που έχει συνηθίσει το πολύ καλό σύστημα διεύθυνσης του Leon.
      Στα δικά μου χέρια μάλιστα ήταν σχεδόν νευρικό στην αρχή έχοντας συνηθίσει το βαρύ ανιωθο και με λαστιχένια αίσθηση τιμόνι του W203.
      Άμεσο , γρήγορο και ακριβεστατο, με μεταβαλλόμενη σκληρότητα ανάλογα τα χιλιόμετρα και την πίεση / γωνία των τροχών εντός της στροφής, σαν ένα πολύ καλό παλιό γαλλικό σύστημα διεύθυνσης δηλαδή.

      Από επιδόσεις μέχρι τα 90-100 που μπόρεσα να πάω το αυτοκίνητο τραβάει καλύτερα και από δίλιτρο ντίζελ με ένα απλό χαιδεμα του δεξιού πεντάλ μάλλον λόγω της ηλεκτρικής υποβοήθησης. Οποιαδήποτε παραπάνω πίεση στο γκάζι όμως απλά ανέβαζε λιγάκι τις στροφές του κινητήρα χωρίς αντίστοιχη επιτάχυνση, θέλει έναν ειδικό τρόπο οδήγησης θεωρώ λόγω του κιβωτίου, όπως ίσως ένα σκούτερ που στην αρχή χουφτωνεις γερά το γκάζι και μετά παίζεις σε εκείνο το sweetspot που βγάζει την δύναμη και την ροπή του.

      Και έρχομαι στο κιβώτιο που νομίζω μετά τα μαγικά που κάνει το υβριδικό σύστημα στο οποίο δεν καταλαβαίνει πότε εμπλέκει τον θερμικό εκτός αν κοιτάς μόνο την σχετική εικόνα στην οθόνη, είναι από μόνο του λόγος αγοράς ενός Toyota.
      Ομαλό,smooth, βελούδινο από τα 0 χλμ , δεν καταλαβαίνεις πουθενά ούτε πατιναρισμα ούτε εννοείται αλλαγή ταχυτήτων, καλύτερο από οποιαδήποτε σύγχρονο πλανητικό κατά την άποψη μου.
      Ακόμη και αυτό το γλίστρημα μόλις πιέζεις αρκετά το δεξί πεντάλ φαίνεται μόνο στο ας το πώς στροφόμετρο που μπαίνει στην περιοχή power με τον θόρυβο του θερμικού να μην είναι περισσότερο ενοχλητικός από οποιαδήποτε θερμικό που επιταχύνει.

      Στα υπόλοιπα, ποιοτικά μου φάνηκε μια χαρά με μαλακά πλαστικά και δερμάτινες μπροστά, υπέροχη θέση οδήγησης - πολεμίστρα, αυτό που λένε πως η κονσόλα εμποδίζει λίγο το πόδι είναι καλύτερο από την αντίστοιχη αίσθηση σε σχέση με το νέο 3008 και C3 /C3 Aircross που απλά δεν χωράει πουθενά, ακόμη και οι πίσω χώροι αν και δεν είναι αντίστοιχοι των Csuv είναι παραπάνω από επαρκείς.
      Πολύ καλό επίσης και το πορτμπαγκάζ του μεγάλο και τετραγωνισμένο.
      Μια τετραμελής οικογένεια θα χωρέσει μια χαρά χωρίς περιορισμούς.

      Κάποιο σοβαρό αρνητικό δεν βρήκα, άντε να πω για την κούφια αίσθηση σε ήχο που έκανε το αυτόματο κλείδωμα.

      Α και κάτι το οποίο δεν φταίει το αυτοκίνητο αλλά η φιλοσοφία του , αυτή η παράνοια για οικονομική οδήγηση που σε προκαλούν να κάνεις το λογισμικό του στην κεντρική οθόνη και σε αυτή του οδηγού με την Eco βαθμολογία και εξηγεί τον οκνηρο και ενοχλητικό τρόπο οδήγησης των Toyotαιων.

      Με το κινητό στο χέρι ο φίλος μου να μου δείχνει τις διαδρομές μες στο σχετικό app , 3.1 / 100 ,τόσο τοις εκατό με EV κλπ , μιλάμε για πλύση εγκεφάλου, θρησκευτική σέχτα σε μια εβδομάδα κατοχής του αυτοκινήτου...

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      vagkirk
    • RE: ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΕ ΜΠΛΟΚΟ

      Εγώ πάντως δεν θα ξεχάσω ποτέ πριν χρόνια , ήμουν 22-23 νομίζω , πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, με 40 βαθμούς ζεστή είχα το κράνος στο χέρι, μου κάνει σήμα ενας Ζητάς δίπλα μου , -ωχ λέω από μέσα μου- σταματάμε, βγάζει το κράνος του, μου λέει

      -βλέπεις αυτό στον λαιμό μου ;
      το έπαθα στην γειτονιά μου που πετάχτηκα κάπου με την μηχανή χωρίς κράνος.

      -Βάλε το κράνος σου

      posted in Περί αυτοκίνησης
      V
      vagkirk
    • RE: Γελοιογραφία & Χιούμορ

      alt text

      posted in Αντίλογος
      V
      vagkirk
    • RE: Opel Astra L (2021)

      Μια χαρά , και αν έχει και τιμές ανάλογικα χαμηλότερες από το 308 όπως το corsa σε σχέση με το 208 , αφήστε το 308 με το νέο σηματακι στο καπώ να κονταροχτυπηθει με τις καλές εκδόσεις των Golf focus και τα ελληνικά 1series σε τιμές προσφοράς .

      Προβλέπω να γεμίζουν ξανά οι δρόμοι με astra όπως έγινε την εποχή του H.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      vagkirk

    Latest posts made by vagkirk

    • RE: Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;

      Ποιες φωτιές ρε παιδιά, δεν είδα κάτι σοβαρό στα ΜΜΕ , βλέπω στον ΣΚΑΙ συζήτηση για την κλιματική αλλαγή.

      Ακραία φαινόμενα λέει πρέπει να αναπτυχθεί στρατηγική νέα για την αντιμετώπιση τους.

      Αν θυμάμαι καλά από τότε που έχουμε ΝΔ , έτυχε να έρθει και η κλιματική κρίση και έχουν καεί όσα δεν έχουν καεί τα προηγούμενα 40 χρόνια.

      Δεν έχει προσλάβει η ΝΔ καμιά 20αρια χιλιάδες αστυνομικοί στην 5ετια;
      Γιατί δεν σβήνουν έγκαιρα οι φωτιές;

      Επίσης που έχουν μείνει δένδρα στην χώρα;

      Έχουν καεί τα πάντα από το 2019 , Αττική μόνο θάμνοι έχουν μείνει και από Πελλοπόνησο που βλέπω μόνο λίγο ο Παρνωνας και τις προάλλες που πέρασα από Καρδαμύλη είδα λίγο πράσινο, πως και δεν έχουν γίνει ακόμη στάχτη και μπούρμπερη και αυτά λόγω κλιματικής κρίσης;

      PS: τώρα ο ΣΚΑΙ λέει για εμπρησμούς, τι γίνεται τελικά ρε γαμωτο, και άρρωστα μυαλά και κλιματική κρίση μαζί;
      Ποιος μας έχει καταραστεί έτσι ;

      posted in Αντίλογος
      V
      vagkirk
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

      Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό μιζέρια καθώς νομίζω δεν ισχύει όταν κάποιος επιλέγει στα 35-40 κ τα σύγχρονα μεσαία Toyota ή στα 20-25 κ τα μικρά Yaris και Yaris Cross.

      Αλλά αυτό που λέει ο iceman περί εθισμού στην οικονομική οδήγηση ισχύει 100% καθώς στο επιβάλει σχεδόν το αυτοκίνητο , αλλά σας διαβεβαιώνω πως σε αρκετές συνθήκες οδήγησης ακριβώς το ίδιο θα κάναμε με ένα ωραίο Toyota και όλοι εμείς που το κατακρίνουμε

      Η ουσία νομίζω είναι πως τα Toyota hybrid είναι η κορυφαία λύση για οικονομία πλέον για οικονομική μετακίνηση εκεί που βρίσκονται τα κόστη καυσίμων και διοδίων, αντικατέστησαν πλήρως τα diesel και είναι και θα παραμείνουν η εναλλακτική στην ηλεκτροκίνηση για μια δεκαετία ακόμη.

      Αυτό όπως έγραψα είναι τσιμεντωμενο και αδιαμφισβήτητο πλέον , όπως έγραψε και ο pilouritis και το επιβεβαιώνω πλήρως μετά από σβέλτη εμπειρία οδήγησης με CHR 1.8 το 5.5 ήρθε από μόνο του εκεί που με ένα αντίστοιχης υποδυναμης ακόμη και χαμηλό Hatchback θα βρισκόταν στο 7.5 έως 8.5

      Και το σημαντικότερο για εμένα είναι πως είναι και πάρα πολύ καλά αυτοκίνητα οδηγικά, καμία σχέση με το παρελθόν της μάρκας.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      V
      vagkirk
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

      Λέτε για τους Toyotaκιδες αλλά σήμερα είδα στην ΕΟ μια εικόνα που είχα πολλά χρόνια να δω...

      Λευκό Tesla Highland με 90-100 στην δεξιά λωρίδα με... ανοιχτά παράθυρα!!!

      Προς Αθήνα μετά την έξοδο για Ναύπλιο, με μανιασμένο αέρα στις 12:30 και 35 βαθμούς θερμοκρασία.

      Ωραία κυρία στο δεξί κάθισμα με τα μαλλιά να ανεμίζουν...μου ήρθε να ανοίξω παράθυρο και να της κάνω νόημα, κατέβα κουκλάρα μου να σε πετάξω Αθήνα σε 40 λεπτά στους 22.5 βαθμούς με την Μερσεντάρα μου!

      posted in Περί αυτοκίνησης
      V
      vagkirk
    • RE: OPEL FRONTERA 2024

      Κάθε φορά που διαβάζω κάτι για το νέο Frontera με πιάνει θλίψη...

      Πως φτάσαμε από αυτό
      alt text

      στο LGBT+ woke δημιούργημα της Στελλαντις που ακούει στο όνομα Frontera.

      Δεν ξέρω τι πωλήσεις κάνει η Opel αλλά θεωρώ πως οι Γερμανοί θα ακούν πλέον Opel και θα φτύνουν χλεπες

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      vagkirk
    • RE: FIAT GRANDE PANDA 2024

      Πω πω χάθηκα,
      σαν το χταπόδι που ρίχνει το μελάνι μας θόλωσε ο Criuser ,
      αν έτσι το Yaris για Καλαμάτα , αν αλλιώς το Yaris για αλλού...και γιατί ο ντιζελοματρακας HDI 5.9 και όχι 5.2

      Χάσαμε το δέντρο τελείως.

      7.5 το Panda hybrid μέση σε πραγματικές συνθήκες και κίνηση και ΑΟ και επαρχιακούς και ΕΟ λένε οι έμπειροι επαγγελματίες που το οδήγησαν.
      Και αν το πας όπως πρέπει σε ταξίδι θα δείξει και 9, θες 8 θα πω εγώ , και αυτό είναι το λογικό, δεν μπορεί να αλλάξουν οι νόμοι της φυσικής όπως και να το κάνουμε με τα μικρά αυτά περίπτερα με μικρούς βενζινοκινητήρες.

      Δηλαδή περίμενε κάποιος κάτι διαφορετικό;

      Τι εξέλιξη τεχνολογίας να έχουν κάνει σε ένα τουρμπακι 100 αλόγων οι Γάλλοι απατεώνες του μάρκετινγκ και τις φιγούρας, ώστε να καίει λιγότερα από ένα πιο αεροδυναμικό TSI golf 20ετιας , ή τα χαμηλά 5αρια ενός Audi A4 1.5 tsi του 2016 που ζυγίζει 1200 κιλά με κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή.

      Οι Toyotaiοι από την άλλη έχουν χύσει αίμα και ιδρώτα, τα πραγματικά και αδιαμφισβήτητα overall νούμερα κατανάλωσης είναι τσιμεντωμενα και ισχύουν ως μαθηματικό θεώρημα ως εξής για οδηγούς με νορμάλ έως έξυπνη σβέλτη οδήγηση.

      Yaris 4.5 l / 100
      Yaris Cross 5.5 l / 100
      Corolla 5.0 l / 100
      CHR 5.5 έως 6.5 l / 100 (λόγω καλύτερης αεροδυναμικής τα 5.5)

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      vagkirk
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3

      @argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

      Απαγόρευση κολύμβησης σε 13 περιοχές της Αττικής: Έδεμ Φαλήρου, Μικρολίμανο και ακτή Σουνίου ανάμεσα τους

      Μεταξύ άλλων οι χωροφυλάκοι των ζωών μας απαγορεύουν, πάντα "για το καλό μας", τις βούτες στην "Ακτή Σούνιο – μπροστά από το εστιατόριο «Ακρογιάλι»." Μόνο που ακριβώς δίπλα και σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτό βρίσκεται η οργανωμένη επί πληρωμή πλαζ του Ξενοδοχείου Αιγαίο όπου και ΔΕΝ απαγορεύεται φυσικά ...

      Εγώ ακούω κάτι περίεργα πράγματα πως έχει επιστρατευθεί η τροχαία για να τονώσει την κίνηση στις οργανωμένες πλάζ αφού λόγω φτώχειας ΝΔ έχει πέσει στα βάραθρα η κίνηση.

      Γράφουν κάργα τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα πάνω από παραλίες που κατά κύριο λόγο πάνε με την ομπρελιτσα και τις καρεκλιτσες τους οι άνθρωποι για να τους σπρώξουν λίγο πιο κάτω στα οργανωμένα με πάρκινγκ.

      posted in Αντίλογος
      V
      vagkirk
    • RE: FIAT GRANDE PANDA 2024

      Εννοείται πως όλα αυτά τα τουρμπακια αν τα οδηγείς σε κανονικές συνθήκες και σαν άνθρωπος και όχι με δύο σχέσεις πάνω που βογγανε τα καημένα, 10 και 11 λίτρα καίνε στην πόλη και 8-9 εκτός.

      Είχε η γυναίκα μου στο Τολό ένα νοικιαρικο Mitsubishi SpaceStar αν θυμάμαι καλά το μοντέλο, κοίταξα κάποια στιγμή την άδεια γιατί μόλις το οδήγησα νόμιζα πως είχε 150 άλογα γιατί το μαμημενο άνοιγε σαν δαιμονισμένο μέχρι τις 6500 στροφές.
      Ψάχνοντας στο διαδίκτυο μάλλον ήταν ένα 1.2 mivec με...80 άλογα μόνο;;;; Είχε ίσως κάτι όπως οι περίφημοι μεταβλητοί χρονισμοι των Γιαπωνέζων που το έκανε να πετάγεται μπροστά;

      Τέλος πάντων, κοιτάζω στο Trip , για 170 χιλιόμετρα εκεί γύρω έγραψε 10,7 λίτρα/100 αυτός κατά τα άλλα συμπαθεστατος κουβάς.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      vagkirk
    • RE: Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;

      @w202-amg said in Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;:

      Οι διακόπτες με επικάλυψη μαλακού πλαστικού που ξεφλουδίζουν.

      Μάλλον λες αυτή την μαλακή αίσθηση στο άγγιγμα, σαν μια λεπτή γλίτσα πλαστικού που έχουν οι διακόπτες των παραθύρων και του τιμονιού, δεν έχουν ξεβαψει αλλά κάπως έχουν ξεθωριάσει.

      Το θεωρώ όμως μια εντελώς φυσιολογική ελάχιστη φθορά μετα από 20 χρόνια χρήσης, στα γαλλικά όχι μόνο ξεβαφουν αλλά πέφτουν οι διακόπτες σαν ξεχειλωμενα κουμπιά.

      Ήταν και πολύ προσεγμένο το δικό μου , πάντα καθαρό και φροντισμένο μέσα , δεν είχαν μπει ποτέ παιδιά, και εξωτερικά το έβαψε κάποια στιγμή στο μαύρο των AMG ο προηγούμενος ιδιοκτήτης γιατί δεν του άρεσε το σκούρο μπλε που είχε μαμά.

      @w202-amg said in Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;:

      Λάδια από τα μαγνητικά των εκκεντροφόρων μπροστά που έχαναν λάδια και έμπαιναν στην πλεξούδα.

      Για αυτό δεν έχω διαπιστώσει κάτι , θα φαινόταν στο έδαφος πως χάνει λάδια; Έχει ποδιές παντού , δεν μπορώ να δω τίποτα από κάτω ή από μέσα στο χώρο του κινητήρα.

      Τι συνέπειες έχει, βγάζει θέμα στα ηλεκτρικά;

      Μήπως έχει σημασία ποιας χρονιάς είναι , το δικό μου είναι του 2006 που νομίζω έκανε κάποιο τύπου facelift μέσα έξω η C class.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      V
      vagkirk
    • RE: Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;

      @w202-amg said in Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;:

      @ilias-a said in Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;:

      @w202-amg said in Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;:

      Επίσης η μερκ δεν σε κοροϊδεύει σαν πελάτη όπως ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι .....

      Θα γινω κακος εδω, ειναι η μονη εταιρεια απο οσες εχω δουλεψει που δεν μπορεσε να στεγανοποιησει 2 ματια εκκεντροφορου και πουλαγε σαν εξτρα σιφωνια καλωδιωσης.
      Δεν σκεφτηκαν καν να βαλουν ταπες αποστραγγισης λαδιων σε αυτα.😊

      Το χειρότερο Ηλία είναι ότι πήρα δύο gates και στο δίμηνο χάνουν και τα δύο......
      Αυτό αγαπητέ είναι για να θυμόμαστε όλοι τα απομεινάρια της συνεργασίας με την Chrysler, δίχως να σημαίνει ότι έφταιγαν αυτοί .
      Soft touch στη w203 ( νταξει την έπαθαν όλοι μ αυτό αλλά απαράδεκτο).
      Υ.γ. Έχει κάποιες κορυφαίες στιγμές, ξέχασες την α κλας με το κατέβασμα κινητήρα για κάρβουνακια μίζας?😱

      Τι εννοείτε βρε παιδιά @w202-amg και @ilias-a δεν καταλαβαίνω τα τεχνικά που λέτε.
      soft touch ;;; Απώλεια λαδιών από πού ;
      Έχω μια W203 μτχ που πλέον έχει 200.000 χλμ και νιώθω πως έχω Toyota από πλευράς αξιοπιστίας.

      Ως προς το τοπικό, από την πλευρά μου μόνο γερμανικά για αυτή την overall αίσθηση ποιότητας και στιβαρότητας που εμπνέουν.
      Αναφέρομαι σε πράγματα όπως η ποιότητα του εσωτερικού, η ηχομόνωση, το κλείσιμο της πόρτας, το πάτημα κουμπιών , μοχλών κλπ.

      Ακόμη και ένα καλό συντηρημένο Astra H που δεν είναι και δείγμα γραφής της γερμανικής σχολής αυτοκίνησης, βγάζει μια αίσθηση σε ποιότητα πολύ ανώτερη από ένα αντίστοιχης χρονιάς Ιαπωνικό ή Γαλλικό.

      Για Golf , Focus , A3 , Άσσο , δεν το συζητάμε , εκεί μιλάμε και για πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και πάτημα, ακόμη και σε εικοσαετίας μοντέλα, μόνο αν μπείτε καπάκι από ένα καινούργιο Capture, 2008, Yaris Cross, κλπ θα καταλάβετε το τι εννοώ.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      V
      vagkirk
    • RE: FIAT GRANDE PANDA 2024

      Με εκείνο το C3 πάντως γίνεται χαμός!!!
      Χιλιάδες νοικιαρικα κυκλοφορούν αυτή την εποχή σε όλη την Ελλάδα.
      Σε διχρωμίες τιρκουάζ/μαύρο , κόκκινο/ μαύρο ειδικά είναι πολύ όμορφο και μοιάζει αρκετά με BSUV

      Και οι ζάντες τους πρέπει να πας πολύ κοντά για να καταλάβεις πως είναι τάσια, έχουν κάνει φοβερή μαγκιά οι τσιφουτηδες της Stellantis.

      Κινητή έξυπνη διαφήμιση οι εκδόσεις αυτές που έδωσαν στις εταιρείες, κολάζουν τις γυναίκες μας.

      Προσοχή αν σας πείσουν, πριν πάνε στην αντιπροσωπεία να τους δώσετε να οδηγήσουν ένα C hatch ή C SUV κατά προτίμηση γερμανικό για να καταλάβουν τι κουβάς είναι το Citroen.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      vagkirk
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
      • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
      • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
    • VIDEO
      • 4TTV
      • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CANDID CAMERA
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΛΕΞΙΚΟ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΑΓΩΝΕΣ
      • FORMULA 1
      • WRC
      • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
      • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4T CLASSIC
      • ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
      • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ
      • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
      • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
    • 2ΤΡΟΧΟΙ
      • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
      • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CLASSIC
    • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
    • MENU
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
    • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
    • ΚΟΚ

    logo footer

    coty











    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • FORUM
    4T FORUM
    4T LIBRARY
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
    Powered by nxcode.gr