Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 7
    • Posts 3627
    • Best 1585
    • Groups 0

sarantism

@sarantism

Street

2505
    Profile views
    3627
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online
    Location Two. Greece and.......find it

sarantism Unfollow Follow

Best posts made by sarantism

• RE: ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]

Δεν ήθελα να γράψω για έναν φίλο μου που έχασα, γιατί είμαι από αυτούς που τα κρατάνε για τον εαυτό τους.
      Όμως ένα περιστατικό σήμερα όπου ένας σκότωσε έναν άλλον για μια γυναίκα αποτέλεσε για εμένα πρόκληση.
      Ο Θεός να σχωρέσει την ψυχή του θανόντως.
      Από το πρωί τα ΜΜΕ παίζουν αυτό το θέμα. Πήρε την καραμπίνα, έκανε αυτό και εκείνο λες και πρώτη φορά συμβαίνει.
      Για αυτό το γεγονός μούγκα τα "αντικειμενικά" ΜΜΕ.
      https://www.kavalanews.gr/56761-antio-sokrati-tsalikogloy-kavalioti-enaeriti-ehase-zoi-drama.html
      Τον ήξερα τον Σωκράτη. Γνωριστίκαμε όταν είμασταν 16 χρονών και μέχρι τα 30 είμασταν κολλητοί. Μετά έφυγα από την Καβάλα (από την Καβάλα ήταν ο Σωκράτης) τέλος πάντων χαθήκαμε. Από τότε που τον γνώρισα δούλευε. Τότε σιδεράς στις οικοδομές. Να είναι καλά που σε πολλά προσωπικά μου ζητήματα με βοήθησε. Του χρωστάω πολλά. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.
      Αυτός ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ δούλευε. Κανένα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε με τις συνθήκες θανάτου του και με το ποιος φταίει.
      Γιατί; Δεν μετράει η ζωή ενός ανθρώπου για τα ΜΜΕ που χάνεται με αυτόν τον τρόπο και μετράει ενός άλλου που χάνεται όπως έγινε σήμερα, εχθές πότε ήταν, με καραμπίνα σε έγκλημα πάθους;
      Δεν είχε ψυχή ο Σωκράτης για να ψάξουν να βρούνε τον ένοχο τα ΜΜΕ;
      Χειραγώγηση. Παρουσιάζουν όσα τους λένε να παρουσιάσουν. Τα εργατικά ατυχήματα, είναι εκτός λίστας. Σκυλί χτυπάει ο άλλος και το κάνουν θέμα. Ο Σωκράτης σκοτώνεται από λάθος ποιανού δεν ξέρουμε και δεν είδαν, δεν ξέρουν, δεν άκουσαν τα ΜΜΕ για να το κάνουν θέμα.

posted in Αντίλογος
      sarantism
      sarantism
    • RE: Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]

Ένα φιλάκι στο μαγουλάκι από την παρέα στο φόρουμ να της δώσεις!!
      Γλυκήτατο!!

posted in Αντίλογος
      sarantism
      sarantism
    • RE: Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ

Mastoras δεν λέω για τον φυσικό πηλό αν με τον καιρό σκληραίνει. Αυτό με το ζεστό νερό είναι χρήσιμο ειδικά για το χειμώνα.
      Για τον συνθετικό πηλό λέω. Κάτι σαν αυτό:
      [https://www.amazon.com/LEOSO-Clay-Grade-Eraser-Detailing/dp/B0B58JL3VS?psc=1&pd_rd_w=zsJ7M&content-id=amzn1.sym.c9b3a448-7c3c-4399-ac60-2bdc98844f72&pf_rd_p=c9b3a448-7c3c-4399-ac60-2bdc98844f72&pf_rd_r=BRG7BWAHKMQGKTAZ2JHT&pd_rd_wg=fpSrB&pd_rd_r=d0035e3b-d4a4-4275-9a28-59714e3422c6&ref_=sspa_dk_rhf_detail_pt_sub_2&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyNUxOV1ZYVzZJRVg2JmVuY3J5cHRlZElkPUEwNTcyMTQ2MU84N0xQNE43N0JCNiZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMTQzOTQ5M01RQU44NVZOOVJGRyZ3aWRnZXROYW1lPXNwX3JoZl9kZXRhaWwmYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJlY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl](link url)
      Να γράψω κάποια λίγα για το Turtle Wax Ceramic. Όταν ο φίλος lap έγραψε πω είχε θέμα με το streaking (ραβδώσεις) το έψαξα.
      Βασικά υπάρχουν δύο κατηγορίες κεριών: το κλασικό φυσικό κερί καρναούμπα που ονομάζεται wax και το συνθετικό που μπορεί να περιέχει ένα μικρό ποσοστό από κερί carnauba και λέγεται sealant.
      Το wax είναι εύκολο στην εφαρμογή και στο σκούπισμα και δεν αφήνει εύκολα ραβδώσεις από όσα διάβασα στο youtube.
      Τα sealants δεν είναι το ίδιο και στην εφαρμογή και στο σκούπισμα. Από προσωπική εμπειρία το sealant της sonax PNS όπως και το quick detailer της το BSD είναι λίγο ζόρικα και στην εφαρμογή και στο σκούπισμα. Στην εφαρμογή αισθάνεσαι την πετσέτα σαν κάπως να σκαλώνει πάνω στο sealant ενώ το απλώνεις. Το ίδιο και όταν το σκουπίζεις. Αυτό σου δινει την αίσθηση πως μπορεί να γρατσουνάς το βερνίκι πράμα που από την εμπειρία δεν συμβαίνει. Οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται κάποια τεχνική στην εφαρμογή τους και στο σκούπισμά τους. Την τεχνική τη βρίσκεις στο youtube αππό χρήστες που τα δοκίμασαν και ξέρουν πως να τα απλώνεις ευκολότερα και να τα σκουπίζεις.
      Ένα ακόμη τέτοιο ιδιότροπο ας πούμε προιόν είναι και της Meguiars το Meguiar's Hybrid Ceramic Wax.
      [https://www.skroutz.gr/s/18285425/Meguiar-s-Υγρό-Κέρωμα-για-Αμάξωμα-Hybrid-Ceramic-Wax-768ml.html](link url)
      Η Turtle Wax για το Ceramic Wax αναφέρει πως για να αποφευχθούν οι ραβδώσεις θα πρέπει η επιφάνεια να είναι καθαρή από προηγούμενα κεριά. Θα προσθέσω πως θα πρέπει να ψεκάζεται σε μικρή ποσότητα και σε μικρά τμήματα για να μην προλαβαίνει να στεγνώσει και να δημιουργήσει τις ραβδώσεις.
      Ένας άλλος τρόπος είναι να ψεκαστεί σε μία στεγνή πετσέτα μικροίνας και με αυτήν να εφαρμοστεί και αμέσως με μία στεγνή να σκουπιστεί. Αυτός ο τρόπος για εμένα είναι ο ευκολότερος.
      Ένας ακόμη τρόπος είναι να ψεκαστεί σε ένα από αυτά τα στρόγγυλα σφουγγαράκια μικροίνας και να εφαρμοστεί με αυτό σε μικρά τμήματα και να σκουπιστεί αμέσως.
      Η Turtle Wax ως λύσεις στις ραβδώσεις που μπορεί να δημιουργηθούν (το δοκίμασα και δουλεύει αυτό που προτείνει), είναι με μια βρεγμένη πετσέτα μικροίνας να σκουπιστει το μέρος με τις ραβδώσεις και με μία στεγνή να σκουπιστεί.
      Οι παραπάνω τρόποι εφαρμογής και σκουπίσματος των sealants μπορούν να εφαρμοστούν και σε sealants άλλων εταιριών.
      Λένε κάποιοι detailers στο youtube και νομίζω πως είναι λογικό. Για να εφαρμοστεί ένα sealant ομαλά, θα πρέπει η επιφάνεια, το βερνίκι να είναι όσο γίνεται ποιο καθαρό. Υπάρχει λογική. Αν το βερνίκι έχει επάνω επικαθήσεις, είναι τραχύ και το καταλαβαίνεις μετα από ένα καλό πλύσιμο αν με μία σακούλα το "χαιδέψεις". Κάνει θόρυβο κατά το πέρασμά της η σακούλα.
      Ας φανταστεί λοιπόν κάποιος σε αυτό το τραχύ βερνίκι πόσο θα ζοριστεί αν περάσει ένα ίσως και λίγο ιδιότροπο sealant.......
      Οπότε ο καθαρισμός από επικαθήσεις (αν χρειαστεί και με πηλό πέραν του ενός καλούς πλυσίματος με ένα δυνατό σαμπουάν) και μετά χημικά με ένα paint cleaner (προτιμώ με abrasives - λειαντικά ή χωρίς) και μετά με μία ψιλή αλοιφή θα δώσουν μία όσο γίνεται καλύτερη, λεία επιφάνεια στο βερνίκι. Το τελικό στάδιο είναι πέρασμα με IPA για να φύγουν και τυχόν εναπομύνταντα παλιά κεριά και τα λάδια από την ψιλή αλοιφή.
      Με τον τρόπο αυτό πέρα του ότι εξασφαλίζεις τη μέγιστη διάρκεια στο sealant, αν είναι λίγο ιδιότροπο θα σε δυσκολέψει πολύ λιγότερο από ότι αν πας να το εφαρμόσεις σε "βρώμικη" επιφάνεια βερνικιού.
      Αλέξανδρε με γεια και καλά γυαλίσματα με τον αλοιφαδόρο όταν τον παραλάβεις. Εϊχες γράψει και αναρωτηθεί γιατί να πάρεις έναν αλοιφαδόρο αφού δεν έχεις θέματα με "αράχνη" και διορθώσεις.
      Ανάλογα με το μέγεθος τους αυτοκινήτου, ένα καλό πλύσιμο μπορεί να πάρει και μία ώρα. Νούμερο 1 κούραση με το πλύσιμο και το σκούισμα.
      Μετά θα πρέπει να περάσεις πιθανόν πηλό. Νο 2 κούραση
      Να περάσεις ένα paint cleaner. Νο 3 κούραση. Όλα αυτά τα κάνεις φυσικά σε ολόκληρο το αυτοκίνητο....
      Να περάσεις και μία ψιλή αλοιφή για να ανανεώσεις το βερνίκι γιατί σε ένα χρόνο μία ανανέωση θα τη θέλει. Νο4 κούραση
      Βάλε μετά την εφαρμογή της IPA. Νο5 κούραση
      Τελική φάση το πέρασμα του sealant. Νο6 κούραση.
      Δεν έχω αλοιφαδόρο...
      Το πλύσιμο να το γλυτώσω πηγαίνωντας το αυτοκίνητο σε πλυντήριο.
      Τον πηλό πρέπει να τον κάνω δεν είναι τόσο δύσκολο.
      Το Paint Cleaner και η Ψιλή Αλοιφή όσοι τα έχουμε κάνει με το χέρι ξέρουμε τι τραβάμε. Επίσης όταν το κάνουμε με το χέρι, δεν μπορούμε να ασκούμε την ίδια πίεση και να αφιερώνουμε τον ίδιο χρόνο σε κάθε τμήμα που δουλεύουμε. Στην αρχή τα δίνω όλα, στη μέση τα κάνω ποιο γρήγορα και στο τέλος το τρίψιμο της αλοιφής μου φαίνεται βουνό από την κούραση.
      Με τον αλοιφαδόρο γλυτώνεις την κούραση και κάνεις δουλειά καλή, εκτός αν βαριέσαι να κρατάς τον αλοιφαδόρο....Μόνον αυτό έχεις να κάνεις. Να τον κρατάς.
      Αν το sealant ή το wax που μπορεί να θες να περάσεις για τελική στρώση δουλεύονται με αλοιφαδόρο τότε "άντε γεια" που λέει ο λόγος.
      Γνωρίζω πως πολλά από οσα γράφω έχουν γραφτεί πολλάκις. Μπορεί να θέλει κάποιος να τα διαβάσει. Ας μην μπει στο κόπο να γυρίζει ένα σωρό σελίδες πίσω για να βρει 1 με 2 posts που τα γράψαμε. Ας υπάρχουν σε πολλά posts για να βοηθηθεί όποιος ψάχνει διαδικασίες, προιόντα, τεχνικές κλπ. Επανάληψη, μήτηρ μαθήσεως.
      Χαίρομαι που σε αυτό το φόρουμ υπάρχει ο Μάστορας και άλλοι φίλοι που σε απορίες απαντούν αναλυτικά χωρίς μπαίνουν στο σκεπτικό "όπως εγώ έφαγα ώρες να ψάχνω, ψάξε και εσύ". Δε μου αρέσουν τέτοια σκεπτικά.
      Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο. Με ξέρετε. Υπάρχουν φορές που ξεχνώ το φρένο 😛 😉

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      sarantism
      sarantism

Στη γειτονιά μου, όπως και στις περισσότερες, το βράδυ θέλει ψάξιμο για να παρκάρεις. Κάποιες περιπτώσεις για τις οποίες, που εδώ και 10 χρόνια που γίναμε πολλοί (σε αυτοκίνητα) στη γειτονιά δε μπορώ να πω "δε γαμ....ε" και να τις παραβλέψω.
      Μία περίπτωση είναι γείτονες με θέση πάρκινγκ να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους έξω από αυτό (πιθανόν για να μην τους κλείσει κάποιος άλλος το πάρκινγκ το βράδυ).
      Η άλλη είναι, το βράδυ να κλείνει ο γείτονας τη θέση πάρκινγκ και να σου λέει "που θα πας μωρέ το βράδυ;" και η άλλη είναι να έχεις θέση πάρκινγκ και να το παρκάρεις μακριά από αυτό γιατί το πάρκινγκ έχει 2 θέσεις και βαριέσαι να το στριμώχνεις δίπλα στο άλλο αυτοκίνητο.
      Μπορεί να πει κάποιος να καλέσει την αστυνομία ο ιδιοκτήτης τους πάρκινγκ. Δεν είναι τόσο απλό σε μία πόλη που πάνω κάτω όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Αυτό που μου κάνει πάντως εντύπωση είναι το θράσος τους.
      ΑΝ αυτοί οι τύποι που είτε κλείνουν τα πάρκινγκ των άλλων είχαν δικό τους και τους το έκλεινε κάποιος τι θα έκαναν;

posted in Αντίλογος
      sarantism
      sarantism

Πέρυσι είχε δημιουργηθεί ένα ας πούμε θέμα με την εφαρμογή του Turtle Wax Hybrid Ceramic. Πολλοί τελικά έχουν θέμα εφαρμογής. Κουράστηκα να προσαρμόζομαι στις ιδιοτροπίες του και το έχω για drying aid μετά το πλύσιμο. Από ένα ψέκασμα σε φτερά, δύο ψεκάσματα σε πόρτες και τρία με τέσσερα ψεκάσματα σε καπό και ουρανό. Δεν θέλει περισσότερα κατά το σκούπισμα μετά το πλύσιμο. Εξάλλου με το σκούπισμα η πετσέτα αποκτά και αυτή από το TW και γίνεται η εφαρμογή μια χαρά με λίγα ψεκάσματα. Μου βγήκε ακριβό Drying Aid γιατί το είχα πάρει στα 25 ευρώ (τώρα είναι και στα 19 ευρώ) αλλά κάνει για εμένα καλή δουλειά.
      Μετά για κάτι γρήγορο περνάω το αγαπημένο μου Turtle Wax Sealant (μετά το στέγνωμα) που η εφαρμογή του είναι εύκολη. Τα βάζω μ φωτογραφίες για να μη νομίζει κανείς πως τα γράφω χωρίς να τα έχω για να τα διαφημίζω.
      Σχετικά με το Colinite και το Fusso ήθελα να γράψω πως τα έχω αλλά αν έγραφα πως έχω και τα TW μπορεί κάποιος και με το δίκιο του να νόμιζε πως κάνω πλάκα. Τα έβγαλα τώρα και αυτά φωτογραφία.
      Το 476s είναι από την παλιά του συσκευασία αγορασμένο το 2017. Έχει μείνει μια ποσότητα μικρή. Το κρατάω για συναισθηματικούς περισσότερο λόγους lol.
      Ο νέος στην παρέα made in Japan δεν έχει δοκιμαστεί. Όταν βρω χρόνο θα το δοκιμάσω και θα γράψω εντυπώσεις.
      Υπάρχει και το CG Streak Free για τα τζάμια. Τελειώνει και σκέφτομαι να πάω σε αυτό της Meg και για αλλαγή και γιατί μπορεί να είναι κάτι καλύτερο.
      Πολύ καλό για τζάμια κατά τη γνώμη μου είναι το Koch Chemie FSE. Βασικά είναι πολύ καλό για περάσματα κατά διαστήματα από όπου θέλει κανείς (καπό, ουρανό ή και όλο το αυτοκίνητο). Μπορεί να κάνει ένα καλύτερο καθαρισμό μετά από το πλύσιμο από ότι θα έκανε ένα απλό quick detailer αν και το FSE δεν είναι QD. Είναι καλό και για νωπές νεροκηλίδες water spots αν θυμάμαι τα λένε αν και ήρθε στην Ελλάδα ένα των CG που το κοιτούσα πριν καμιά 5ετία να το έχουν στην Αμερική και πρέπει να κάνει καλή δουλειά σε νεροκηλίδες λόγω αλάτων στο νερό. Δεν το έχω αγοράσει και δοκιμάσει. Εικάζω πως κάνει καλή δουλειά. Είναι τσιμπημένη η τιμή κοντά στα 27 ευρώ. Είδα ένα post που ένας φίλος είχε περιπέτειες με νεροκιλήδες και ο mastoras (respect πάντα στο φίλο μου για τις γνώσεις του) πρότεινε το FSE ή 50 - 50 απεσταγμένο νερό και λευκό ξύδι, αλλιώς αλοιφή και είναι η λογική σειρά η πρότασή του. Υπάρχουν προτάσεις και από την CarPro και από τους CG όμως μπορεί να μην δώσουν αποτέλεσμα και δεν είναι και φθηνές προτάσεις.
      Το FSE είναι στανταράκι στον εξοπλισμό μου (θα το βγάλω φώτο σε επόμενο post). Το μειονέκτημά του για εμένα είναι το μέγεθός του. Είναι ενός λίτρου και είναι μακρύ και για τα τζάμια από τη μέσα μεριά δε με βολεύει να το κρατώ και να τα ψεκάζω.....Για από έξω και πάλι υπάρχουν φορές που το δουλεύω με δύο χέρια (το fse για να μην μπερδευόμαστε!!).
      Όπως πάντα αυτά τα...λίγα... : P
      FCC.jpg
      TW.jpg

sarantism
      sarantism
    • RE: Χρόνια πολλά

Χριστός Ανέστη. Όλα να πάνε κατά το θέλημα του Τριαδικού Θεού. Με αγάπη και κατανόηση προς το συνάνθρωπό μας και καλοπροαίρετη διάθεση.
      Όλοι κουβαλάμε ένα Σταυρό, πορευθέντες πίσω από το Σταυρό που πρώτος κράτησε ο Θεάνθρωπος και Κύριος Ημών, Ιησούς Χριστός.
      Σε αυτόν η Δόξα και τώρα και στους Αιώνες των Αιώνων.

posted in Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum
      sarantism
      sarantism
    • RE: Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...

@panos2171 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:

@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:

Εντωμεταξύ για να δείτε πόσο μπερδεμένοι είστε. Το ότι παίρνει κάποιος 50 ευρώ με το να φυτεύει μαρούλια καταβάλλοντας μια προσπάθεια και έναν κόπο, με το γεγονός αυτό να μην προσελκύει τους υπόλοιπους να το ακολουθήσουν σημαίνει ότι η αγορά κρίνει πως ο κόπος αυτός δεν πληρώνεται στον βαθμό της διαφοράς του κόπου σε μια άλλη εργασία σε συνάρτηση με τις απολαβές των δύο.

Μπορεί ατομικά τα ονομαστικά 50 ευρώ να μας φαίνονται πολλά ή λίγα ως μεροκάματο αλλά προφανώς η αγορά τα θεωρεί λίγα διότι προτιμά τα λιγότερα έστω και οριακά με πολύ λιγότερο κόπο.

Δηλαδή, η απόδοση στις υπόλοιπες εργασίες είναι υψηλότερη.

Άρα, ο αγρότης, ο μάστορας κτλ ΥΠΟαμοίβεται…..αλλά δεν το κατανοεί.

Για αυτό άλλωστε οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, όσοι τουλάχιστον το κατανόησαν.

Το ίδιο ίσχυει και για τον ναυτικό; Οι δουλειές που δεν προσελκύουν ενώ έχουν καλό μεροκάματο και δεν θέλουν εξειδίκευση είναι λόγω μεγάλου βαθμού δυσκολίας. Και με 100€ να φυτεύει κάποιος μαρούλια πάλι η ίδια ζήτηση θα υπάρχει. Κάποτε προ πληθωρισμού δίναν 60€ στα ροδάκινα ,μόνο αλλοδαποί πήγαιναν γιατί δε μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο

Πάνο, από την εμπειρία που έχω, το χωράφι είναι δύσκολη σωματικά δουλειά. Όπως και το λεγόμενο γιαπί. Οι αλλοδαποί, είναι συνηθισμένοι σε αυτήν την κατάσταση. Μπορούν να ανταποκριθούν. Αντέχουν. Και δεν είναι μόνο δίκη μου διαπίστωση, κάποιοι αλλοδαποί συγκεκριμένης εθνικότητας, δουλεύουν χωρίς διάλειμα και βγάζουν στις οικοδομές πολύ δουλειά.
      Εμείς μπορεί να είμαστε η τελευταία γενιά, που από μικροί, άλλος τα καλοκαίρια πήγε στο χωράφι να βοηθήσει τον πατέρα του, άλλος στην οικοδομή, άλλοι στο ξεφόρτωμα καρπουζιών, άλλοι στις μεταφορικές που με φορτηγάκια ξεφόρτωναν εμπορεύματα μεσαίου όγκου για καταστήματα.
      Δούλεψε χειρωνατικά η δική μας γενιά σε απαιτητικές δουλειές. Μιλούσα με έναν αγρότη και μου λέει, από το βαμβάκι πολλοί νέοι έχουν φύγει για το εξωτερικό λόγω μόρφωσης. Τα χωράφια τα αγοράζουν και τα δουλεύουν αλλοδαποί.
      Μίλησα όμως και με έναν αλλοδαπό μάστορα υδραυλικό και μου είπε πως ο γιός του δεν πάει να τον βοηθήσει. Βέβαια οι νέοι μας και δυστυχώς δουλεύουν πολύ σαν σερβιτόροι σε καφέ.
      Όταν ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο, η δουλειά μετατείθεται από τη γη, στο γραφείο. Βγάλαμε ένα σκαμό, διπλωματούχος (ποτέ δεν συμπαθούσα αυτήν την νοοτροπία, να πάρεις παιδί μου πτυχίο).
      Και χάθηκαν: Μαραγκοί, Υδραυλικοί, Τεχνίτες στα σίδερα και στα τσιμένα (δεν έχουμε μαστόρους Έλληνες που ήταν αστέρια και έχουμε αλλοδαπούς που για μάστοροι είναι μέτριοι), ηλεκτρολόγοι.
      Ερήμωσε το χωράφι. Μάθε παιδί μου γράμματα, πέρασε στο πανεπιστήμιο για να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία μας έλεγαν.
      Ωραίο σκεπτικό. Και ξέμεινε η κοινωνία από τεχνίτες, αγρότες, κτηνοτρόφους και γέμισε τις καφετέριες με χρήσιμους, πτυχιούχους και γκαρσόνια που μόνον αν ξέρεις αγγλικά σε παίρνουν για να μπορείς να συννεονοήσε με τον τουρίστα.
      Ας φάμε τώρα κρεμυδάκια, λάχανα, ζαρζαβατικά κλπ εισαγώμενα οι χρήσιμοι γραμματιζούμενοι.
      Οι νέοι μας δε μπορούν σωματικά να πάνε στο χωράφι. Βέβαια μπορούν τα γυμναστήρια πολλοί αλλά και εκεί με αναβολικά. Άλλο μεγάλο και αυτό αγάθι. Γλυτώνεις από τα ναρκωτικά και μπλέκεις με αναβολικά....

posted in Αντίλογος
      sarantism
      sarantism

Η ανάλυση μου είναι για λόγους πληροφορίας. Όλα όσα ρωτούσα και περίμενα μέρες να μου απαντήσουν και ακόμα βλέπω να τα ρωτάνε σε ξένα φόρουμ και να παίρνουν από σωστές μέχρι άκυρες απαντήσεις, τα βάζω για αν κάποιος έχει απορία για το τι είναι το καθένα να βρίσκει απαντήσεις.
      Ένα καλό σαμπουάν, ένα καλό για τα πλαστικά, ένα καλό σφουγγάρι μικροίνας και πετσέτα στεγνώματος και ένα sealant σε spray είναι αρκετά.
      Το προχωρώ για αυτόν που διαβάζει για πρώτη φορά και αναρωτιέται τι δουλειά κάνουν όσα γράφω.
      Για σαμπουάν και εμένα το Sonax για συχνή χρήση είναι στα στάνταρ. Φθηνό και με μπόλικο αφρό. Και όμως αυτό το σαμπουάν είναι υποτιμημένο σε κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό!
      Το Gold Class είναι και σε εμένα αγαπημένο γιατί το PH του είναι 8 - 9,5. Kάνει δηλαδή καλή δουλειά.
      Για έναν απλό χρήστη προιόντων περιποίησης δε θα του συμβούλευα να αγοράσει ένα APC. Εκτός αν θέλει να το έχει για χρόνια. Δε θα προλάβει σε ένα χρόνο να το χρησιμοποιήσει και αν κάνει ένα λάθος στις μίξεις μπορεί να έχει θέμα με το εσωτερικο του αυτοκινήτου.
      Ο πηλός είναι για κάποιον που είναι μερακλής και θέλει βαθύτερο καθαρισμό και αν είναι αρχάριος καλύτερα να πάρει έναν τεχνητό που και αν πέσει κάτω με ένα ξέπλυμα επανάρχεται. Ο φυσικός δεν επανέρχεται και είναι για λιγότερα πλυσίματα. Πολλοί ρωτάνε για τον πηλό σε τι χρησιμεύει. Αν κάνει γρατζουνιές κλπ. Θα το αναλύσω σε post.
      Δε θέλω να υπάρχει άτομο που θα έχει απορίες και θα περιμένει να του απαντήσουν ή θα πελαγοδρομεί στο διαδίκτυο να διαβάζει τοποθετήσεις που μπορεί να τον μπερδέψουν τη στιγμή που γνωρίζω εκ πείρας κάποια πράγματα.
      Με θυμάμαι σε Ελληνικό φόρουμ για το car detailing να ρωτάω και να περιμένω μέρες να μου απαντήσουν ή να μου λένε "ψάξε στο φόρουμ να βρεις απαντήσεις". Τις βρήκα στην πράξη. Στις κριτικές εδώ στην Ελλάδα στο skroutz δίνουν και συμβουλές χρήσης. Κάποιες δεν είναι για να τις τηρείς.
      Δηλαδή. Εχθές διάβαζα πως αν και πολλοί το προτείνουν να βάλεις σε κουβά με σαμπουάν αυτοκινήτου APC δεν είναι ο καλύτερος τρόπος διότι υπάρχει κίνδυνος ζημιάς στο βερνίκι. Έτσι είναι. Αν θες να δυναμώσεις την καθαριστική δράση ή θα πάρεις δυνατό αφρό πρόπλυσης για αφροποιητή ή pump sprayer ή δυνατό σαμπουάν ή πας όχι στό χημικό καθαρισμό αν δεν έχεις αφροποιητή και pump sprayer στον μηχανικό που είναι με πηλό.
      Ή με ένα καλό paint cleaner πριν με abrasives (λειαντικά) για να κάνεις καλή δουλειά στο βερνίκι και μετά με πηλό.
      Πολλοί διαβάζουν και το πάθαινα και εγώ στο παρελθόν για abrasives σε αλοιφή και νόμιζα πως θα φάω το βερνίκι για χρήση με το χέρι. ΔΕΝ τρώγεται όλο το βερνίκι για αλοιφή γυαλίσματος με χρήση με το χέρι.
      Αλλά για τον απλό χρήστη, σφουγγάρι και πετσέτα μικροίνας, ένα σαμπουάν ανάλογα με την τσέπη του και ένα προιόν για τα πλαστικά.
      Θα προσθέσω και ένα προιόν που απομακρύνει τα ρινίσματα σιδήρου για τις ζάντες γιατί αυτά κάνουν μακροπρόθεσμα ζημιά. Αν το θέλει. Δεν είναι must.
      Αυτά τα.....λίγα....

sarantism
      sarantism
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

Αχα. Λέει εδώ και για υγραέριο. Ποιο αυτό που βάζουν και με φιάλες βαριές στο σπίτι;
      Για το σπίτι, μάλλον η 10κιλη έκανε προ πολέμου, 24 με 25 ευρώ.
      Με τον πόλεμο πριν μια εβδομάδα πήγα στα 30 ευρώ.
      Σήμερα πήγε στα....32 ευρώ.
      Έχω φίλο με μαγαζί και μου τα λέει.
      Έχω και έναν που δουλευει σε τρόφιμα. Με το βλέπουν το υγραέριο να ανεβαίνει στο χρηματιστήριο, το κατάστημα ενώ έχει απόθεμα, δεν περιμένει για νέα παραλαβή.
      Αμέσως περνάει την αύξηση, στις φιάλες που έχει αγορασμένες με την παλιά τιμή. Τα ίδια και σε πολλά βενζινάδικα με τα καύσιμα.
      Στα τρόφιμα το ίδιο.
      Έλεγχοι; Μηδέν. Τίποτα. Στην κυριολεξία.
      Κλέψτε όσο θέλετε. Αν είναι θα μας πούνε οι πολίτες.
      Είπαμε προσωπική ευθύνη.
      Το κράτος; Θεατής της αισχροκέρδιας που δεν το νοιάζει καθόλου.
      ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και το κακό συναπάντημα δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν.
      Γαιδούρια του κερατά.

posted in Περί αυτοκίνησης
      sarantism
      sarantism

@ilias-a said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:

@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:

Από το να γλεντάει μέχρι να ακούγεται 100 μέτρα μακριά η μουσική υπάρχει διαφορά.

Παραγερασες ταξιδευτη και παραξενεψες νομιζω, μια μικρη ανοχη στη χαρα του διπλανου, για Σαββατο μεσημερι μιλαει.

Και παπούτσια, πάλι καλά που δε βάζουν και τις κάλτσες. Έχω ένα γειτονάκι ήσυχο. Ο βαρύμαγκας με τα γλέντια τα μεσημεριανά, επειδη το παλικαράκι στις 6μιση το απόγευμα, είχε φίλους στο γκαράζ του και γελούσαν λίγο δυνατά, πάει και τους λέει: "ε θα κάνετε ησυχία; θέλω να κοιμηθώ".
      Αυτοί που κάνουν βαβούρα από όσο έχω καταλάβει, δε μπορούν να ανεχτούν τη βαβούρα των άλλων. Είναι ίσως τόσο εγωιστές που δε μπορούν να ανεχτούν πως ο άλλος δεν τους λογαριάζει. Μόνον αυτοί έχουν το δικαίωμα να μη λογαριάζουν κανέναν. Δεν ξέρω.....

posted in Αντίλογος
      sarantism
      sarantism

Latest posts made by sarantism

• RE: Μονόλογοι ...

Σαράντη με τον Χ τι έγινε

posted in Αντίλογος
      sarantism
      sarantism

@w202-amg said in Μονόλογοι ...:

Σαράντη 2 σελίδες εργασία έκανα για τη σύζυγο και έκαψα τον εγκέφαλο όλο το απόγευμα.........αν ήξερα θα σου την είχα στείλει χθες 🙂

Τι κάνεις.....Εννοείται!! Δεν πειράζει. Την επόμενη φορά.
      😛

posted in Αντίλογος
      sarantism
      sarantism
    • RE: Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]

Το Ιράν έκανε την έκπληξη. Άντεξε 2 μήνες βομβαρδισμών.
      Και βάζει και τους όρους του.
      Όποιος θέλει να πει τα δικά του ας δει πρώτα το βίντεο και μετά ας κάνει τον ειδικό.
      ΗΠΑ - Ισραήλ «νικάνε» αλλά το Ιράν βάζει όρους!
      Youtube Video

posted in Αντίλογος
      sarantism
      sarantism

@spi_duster said in Μονόλογοι ...:

Αταμάν

Ο προπονητής κάνει την ομάδα ή η ομάδα τον προπονητή;
      Όχι και τα δύο. Λάθος απάντηση για εμένα.

posted in Αντίλογος
      sarantism
      sarantism

Μωρόοοο μου ήρθα. Σαραντούκο μου!!! Λένα, έχω ευχάριστα νέα. Θα είμαι πόρτα εκεί. Σαράντη αυτά είναι ευχάριστα νέα;
      Ναι ρε Λενάκι μου!! Σαράντη πας καλά; Θα είσαι πόρτα; Ναι μωρό μου.....Γιατί λίγος σου φαίνομαι; Ρε Σαράντη από δήμαρχος κλητήρας; Όχι ρε Λένα και δήμαρχος και κλητήρας. Κοίτα υπάρχει θέμα και πρέπει για λίγο να είμαι εγώ. Δε μπορώ να σου πω τι.
      Δε μπορούσε Σαράντη να είναι άλλος; Με τη δική μου εμπειρία; Πλάκα κάνεις Λένα. Ξέχνα το. Σαράντη δε με νοιάζει τι και γιατί, ξέχνα και εσύ εμένα!!!
      Ρε Λένα....Κάνε μια υποχώρηση ρε μωρό μου....Δε σου είπα πως θα πάω στο στρατό....Σαράντη πόσο καιρό θα είσαι; Τπτ ρε Λένα. Ίσα ίσα για το καλοκαίρι.
      Μπράβο Σαράντη μου!!! Μόνον το καλοκαίρι ε;;; Ωραία ξέχναμε για το καλοκαίρι. Λένα ξέχναμε για πάντα. Σαράντη. Πως δέχτηκες; Δλδ δε σου κόβει; Δε θες να είμαστε μαζί;; Θέλω μωρό μου. Εσύ θα είσαι μέσα στο μαγαζί και εγώ μέσα και έξω. Ε; Καλά δεν είναι;
      Σαράντη στον ύπνο σου. Ρε Σαράντη δεν έχουμε ανάγκη από λεφτά, εσύ είσαι μια χαρά εκεί που είσαι, την πόρτα τι την ήθελες;;; Να την πάρουμε σπίτι μας. Είναι ωραία πόρτα. Ρε Λένα!!! Έπρεπε σου είπα.
      Ρε Σαράντη και αν αύριο σου πούνε να πας να πνιγείς θα πας γιατί έπρεπε; Όχι. Δε θα πάω. Τι να σου Σαράντη.
      Πάω να ετοιμάσω τα πράγματά μου. Θα φύγεις Λένα; Όχι Σαράντη θα κάτσω. Ρε Λένα δλδ τόσο με αγαπάς;
      Σαράντη αν είχες ανάγκη τα χρήματα άντε κομμάτια να γίνει. Αλλά χωρίς να τα έχεις ανάγκη να είσαι εκτεθειμένος σε φασαρίες κλπ μάλλον εσύ δε με αγαπάς και θέλεις να με κάνεις καρδιακή.
      Βρε Λένα δεν είμαι πρωτάρης. Βρε Σαράντη μια στραβή να γίνει και να μπλέξεις και να θέλει ο άλλος να σε εκδικηθεί θα με κάνεις μακαρίτισα.
      Σταμάτα ρε Λένα να βλέπεις ταινίες. Ηρέμησε.
      Σαράντη πάρε απόφαση. Ή εμένα ή την πόρτα. Την κουρτίνα θέλω Λένα. Κοροιδεύεις; Όχι αλλά με φέρνεις σε δύσκολη θέση ρε Λένα.
      Δλδ Λένα μπορείς να με αφήσεις; Δε μπορώ ρε Σαράντη. Αλλά όταν σκέφτεσαι κάτι επιπλέον ενώ είσαι μια χαρά....Δεν το έχεις ανάγκη να είσαι πόρτα. Εγώ τι να κάνω; Νιώθω πως με πετάς στην άκρη.
      Δε θα γινόμουν Λένα και ας παρεξηγούνταν. Δεν πρόκειται να σε βάλω στην άκρη μωρό μου. Τι δε θα γινόσουν Σαράντη αφού έγινες!!
      Έγινα σε δυο θηλυκές μπράβος. Τις κυνηγάνε οι αρσενικοί στον κήπο και τις προσέχω.....Σαράντη; Τόση ώρα με δουλεύεις; Δοκιμάζω τα αντανακλαστικά σου για περίπτωση που μου έλεγαν και αυτά.....
      Ρε Σαράντη πότε θα σοβαρευτείς;;; Παίζεις με την καρδιά μου; Ρε Λένα μου αφού με ξέρεις δε μπορώ να είμαι σοβαρός.....Σαράντη αν σου έκανα πλάκα πως σε κεράτωσα τι θα έκανες; Σωστά το λες. Όντως μπορείς και εσύ να με δοκιμάσεις....Δε θα σε χτυπούσα. Το ξέρεις. Θα σε έδενα σε δέντρο και θα κυνηγούσα τον ήρωα που θέλησε να τα βάλει μαζί μου. Αν σου έλεγα μετά Σαράντη πως κάνω πλάκα;
      Εντάξει θα ησύχαζα που ήταν πλάκα.....Δε θα μου φώναζες Σαράντη; Όχι γιατί είμαι του χαβαλέ.
      Τι να σου πω ρε Σαράντη. Παιδί είσαι έ; Ε βαθειά μέσα μου είμαι....Εντάξει Σαραντούκο μου. Καλύτερα παιδί παρά πόρτα!!
      Δεν πρόκειται Λένα. Εντάξει αν τα ξέρω τα παιδιά να πούμε καμιά κουβέντα, να κάνουμε κανένα τσιγάρο.
      Σαράντη; Ναι; Δε θα έχεις και την αγαπημένη σου κόκα κόλα σε παγωμένο ποτήρι με παγάκια; Λένα!! lol Με έχεις μάθει απέξω μωρό μου!!!

posted in Αντίλογος
      sarantism
      sarantism

Σαράντη διάβασες για αυτήν την γυναικοκτονία; Ναι διάβασα....Μείνανε και δυο παιδάκια στο δρόμο Λένα. Σαράντα μαχαιριές δείχνουν απωθημένα και φυσικά αρρωστημένο άτομο. Άσε που όταν φτάνει στο σημείο να βάλει gps μαραφέτι για να την παρακολουθεί, είναι παράλογη η κατάσταση.
      Και τι κάνεις Σαράντη σε τέτοια περίπτωση; Κοίτα, δεν είναι εύκολη περίπτωση. Μιλάμε για αρρωστημένο μυαλό. Δεν υπάρχει λογική σε αυτόν. Υπάρχει το συναίσθημα, το αρρωστημένο της κτητικότητας. Είσαι δική μου. Τέλειωσε. Δεν θα φύγεις από εμένα. Αυτό υπάρχει στο μυαλό του. Δεν μπορεί να σκεφτεί τη ζωή του χωρίς αυτήν.
      Η ζωή του είναι αυτή. Δλδ σκέψου να έχω φάει κόλλημα με κάτι να το θέλω δικό μου να το έχω στα χέρια μου και να θες να μου το πάρεις. Πως θα μου το πάρεις;
      Μόνον με τη βία. Αυτός μία γλώσσα μόνον μπορούσε να κατάλαβει. Τη βία. Καμία άλλη. Εδώ εμφανιζόταν μπροστά της ρε Λένα. Τι να λέμε τώρα.
      Υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες μία λύση υπάρχει Λένα. Ή εσύ ή εγώ. Αυτός λόγω του αρρωστημένου πάθους του, είναι εν δυνάμει στο μέγιστο βαθμό δολοφόνος.
      Να πας στην αστυνομία; Θα σου πει ασφαλιστικά μέτρα. Τι θα σου κάνουν; Η άλλη η κοπελίτσα πήγε στο τμήμα και ο άλλος από την αρρώστια που είχε την έσφαξε έξω από το τμήμα!!
      Αδιανότητα, για εμάς πράγματα. Πρόσεξε Λένα. Για εμάς είναι αδιανόητα. Για το αρρωστημένο τους μυαλό δεν είναι καθόλου αδιανόητα. Είναι φυσιολογικό. Σου είπα. Σε θεωρεί δικιά του. Κτήμα του.
      Άντε με τον νόμο να του δώσεις να καταλάβει.....Δεν καταλαβαίνουν από λογική προσέγγιση. Με τπτ.
      Στο είπα. Η αυτός ή εγώ. Δε μπορώ να σου πω παραπάνω.
      Σε γενικές γραμμές. Διαταραγμένες προσωπικότητες που μην πέσεις γυναίκα στα χέρια τους. Πρέπει να φοβηθεί. Μόνον αυτήν τη γλώσσα θα καταλάβει.
      Είναι βίαιοι έτσι δεν είναι ρε Λένα; Ναι Σαράντη. Ωραία. Έληξε. Βία μόνον καταλαβαίνουν.
      Κοίτα τώρα. Φτάνει να βγάλει τόσο εγκληματική συμπεριφορά. Το μαχαίρωμα εννοώ. Οκ; Ναι μωρό μου.
      Ωραία. Αν δεις έναν που με μαχαίρι ξηγιέται. Τι θα κάνεις; Θα πάρεις τα ανάλογα μέτρα.
      Ρε Σαράντη μισό. Αν τον δεις με μαχαίρι. Αυτός δεν έβγαλε μαχαίρι. Οκ. Έκανε όμως πράγματα που δείχνουν παθολογική ζήλια. Θα το βγάλει Λένα το μαχαίρι.
      Και ρε Σαράντη με ένα πιστόλι θα κυκλοφορείς; Λένα. Σιωπώ προς απάντησή σου. Να περιμένεις να σου την πέσει. Αυτό θα κάνει. Σου είπα. Μία επιλογή. Ή εγώ ή αυτός.
      Αυτές τις παπαριές που λένε δικηγόροι, ψυχολόγοι, ψυχίατροι. Άστα. Στα σκουπίδια. Ρε Σαράντη οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι έχουν εμπειρία.
      Ναι έχουν. Από τις σχωρεμένες. Ξέρουν ποιο θα είναι το τέλος μια γυναίκας που έχει μπλέξει με έναν παθολογικά ζηλιάρη. Ο θάνατος.
      Για αυτό σου είπα. Εσύ θα αναλάβεις την προστασία σου. Θα σου την πέσει αργά ή γρήγορα.
      Λένα θα του κάνεις αυτουνού ψυχοθεραπεία. Να κατανοήσει την ασθένειά του. Καλά. Θα κατανοήσει αυτός κάτι που το θεωρεί δεδομένο δλδ πως θα είσαι δικιά του. Θα του το βγάλεις από το μυαλό έστω και με φάρμακα.
      Κοίτα αν είναι φάρμακα που θα κοιμάται όλη μέρα ε κάτι γίνεται.
      Δεν φοβάται αυτός. Είσαι ευάλωτη. Γυναίκα. Το δουλεύει στο μυαλό του πως θα σε ξεπαστρέψει.
      Σε αυτήν την περίπτωση στο μυαλό τους δυστυχώς ισχύει το "εσύ στο χώμα και εγώ στη φυλακή". Το βλέπουμε στα εγκλήματα που γίνονται μωρό μου.
      Σαραντούκο μου αν σε αφήσω θα με σκοτώσεις; Όχι. Θα πονέσω. Αλλά εσένα γιατί να σε σκοτώσω. Κοίτα. Έχω στον πρώτο μου έρωτα πάθει και τη ζήλια και όταν με άφησε να μην μπορώ να το χωνέψω πως θα ζω χωρίς αυτήν.
      Πονούσα αφάνταστα. Δεν τολμούσα να πάω σε μέρη που πήγαινε. Να τη δω με άλλους έστω και παρέα; Δεν το άντεχα με τπτ. Εντάξει με την παρέα το πάλεψα και το ξεπέρασα.
      Όμως τον πρώτο καιρό όλα ήταν μαύρα. Σκέψου αυτό να το έχει ο άλλος επί 10 σε ένταση και συνέχεια.
      Άντε Λένα κάντον καλά. Κοίτα αν πάρεις τη γυναίκα και τα παιδιά και τα εξαφανίσεις με πρόγραμμα προστασίας θα γλυτώσεις.
      Αυτός ίσως αυτοκτονήσει. Ρε Σαράντη μήπως υπερβάλεις; Τι να σου πω ρε Λένα. Μπορεί. Όπως πολλές φορές που μετά φαίνεται πως είχα δίκιο.
      Δεν πέφτει Λένα χρήμα από την πολιτεία. Οι ψυχίατροι πρέπει να πούνε αλήθειες για αυτά τα αρρωστημένα μυαλά.
      Τους ρωτάνες στις εκπομπές πως θεραπεύεται η παθολογική ζήλια; Ε Λένα μου; Μένουν στο γιατί την σκότωσε. Έτσι δεν είναι; Άστο βρε Λενάκι μου. Άστο.
      Ζούμε στην εποχή της λογικής της παράνοιας. Άστο. Η λογική έχει φύγει. Έλα να σου κάνω αγκαλιά. Ρε Λένα και αν είσαι εσύ με παθολογική ζήλεια; Αμάν ρε Σαράντη!!!
      Καλά. Θα φανεί. Μπράβο ρε Σαράντη. Να με χωρίσεις για να δεις ε;
      Όχι μωρό μου. Ας μη μιλάμε για χωρισμούς. Αμάν για αυτό δε θέλω ρε Λένα να μιλάμε για τέτοια πράγματα. Άστους. Δε μπορώ.
      Για ένα πράγμα πονάει η ψυχή μου. Για τα παιδάκια που μείνανε χωρίς μητέρα. Αυτό Λένα μου είναι το δράμα. Ναι μωρό μου.....

posted in Αντίλογος
      sarantism
      sarantism

Αυτό το παλικάρι που με κατηγόρησε πως είμαι troll. Δλδ πληρωμένος από κόμμα για να κάνω προπαγάνδα.
      Παλικάρι. Καλά που λέει ο λόγος.
      Μέσα έπεσε.
      Η λάσπη σε κανέναν δεν αρέσει. Δεν έχει ωραία γεύση.
      Και όποιος την τρώει στα μούτρα αν είναι σωστός, λογικό είναι να του ανέβει το αίμα στο κεφάλι.
      Βλέπεις πόσο καίγομαι να ασχολούμαι με όσα μου καταλόγιζες.
      Πάμε τώρα εκτός θέματος.
      Όποιος πληρώνεται από ένα κόμμα, νομίζει πως και άλλοι κάνουν το ίδιο. Είναι αυτό που λέμε. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.
      Είχα μια γκόμενα, μου έλεγε, κοιτάς εδώ κοιτάς εκεί, το μάτι σου παίζει με γκομενάκια κλπ.
      Της είπα. Κοίτα εξ ίδιων μήπως κρίνεις;
      Μια μέρα την πετυχαίνω σε μια γειτονιά, να είχαμε να λέγαμε. Σταματώ με τη μηχανή. Τι κάνεις εδώ;; Να μια φίλη μου δεν την ξέρεις. Καλά. Πάνε όπους πας με τα πόδια. Να μάθεις άλλη φορά να είσαι χαντακωμένη σε γειτονιά της φίλης σου.
      Πιάνω δύο παλικάρι τους λέω να έχουν το νου τους και να μείνει μεταξύ μας.
      Σε δυο μέρες τηλ. Μου ζήτησαν να βρεθούμε σε ένα μαγαζί. Κάτσε μου λένε, φέρανε ένα μπουκάλι Dimple το αγαπημένο μου. Κατάλαβα. Τι έγινε ρε αλάνια; Με Dimple κάτι έχει γίνει. Έτσι;; Ναι ρε Ντάκο έτσι.
      Εντάξει. Αφήστε το να κατεβάσω αν είναι να μουδιάσει λίγο το μυαλό γιατί ήδη έχω αρπάξει άσχημα. Ας κάνουμε ένα τσιγάρο μάλλον δύο να πούμε καμιά μλκία μέχρι να με πιάσει το ουίσκι.
      Περί ανέμων και υδάτων κανένα μισάωρο. Ακούω τα μαντάτα. Στην ψύχρα μην μασάτε. Την τάδε τη φίλη της την ξέρεις; Ναι και έχω πει τη δικιά μου να κόψει. Δεν έχει κόψει. Οκ. Και τι παίχτηκε με αυτήν και τη φίλη της;
      Λοιπόν άκου. Αυτή έχει τελευταία παρεά με κάτι φοι.. Κοντά στα 5 άτομα. Η κοπέλα που σερβίρει είναι και εκείνη μάθαμε τα πάντα. Την είδαμε στο μαγαζί εκείνο να είναι μεγάλη παρέα εχτές. Κωλοτριβόταν σε έναν. Αυτός μένει εκεί.
      Όπα. Την πέτυχα εκεί. Εντάξει έληξε. Ασφήστε το.
      Τπτ σε κανέναν. Ξέρετε το έφαγα οκ; Μη γελάνε μαζί μου......
      Είχαμε ραντεβού να βρεθούμε. Εμένα με κατηγορείς πως με κοιτάνε τα πιπίνια και θα μου την πέσουν και τις ξέρεις αυτές πως φέρονται. Τα μούτρα σου τα έχεις δει στον καθρέπτη πριν κατηγορήσεις εμένα;
      Ένα κράτα το. Δύο. Εμένα εσύ, με πέτυχες να σε κερατώνω που κοιτώ τα γκομενάκια; Όχι. Δεν ήρθε καμιά φίλη σου να σου πει πως με είδε με κάτι τσογλάνια και ο ένας από Θεσσαλονίκη που μένει όταν είναι εδώ σε εκείνη τη γειτονιά που σε πέτυχα τυχαία. Έτσι δεν είναι;
      Άστο μετά θα μιλήσεις. Μετά. Μου βάφεις το μαλλί σχεδόν πλατινέ. Γιατί εσύ ξέρεις. Μου βάζεις πουκάμισα και τονίζεις το ντεκολτέ. Όλα αυτά την τελευταία βδομάδα.
      Και εγώ σήμερα βγήκα και γνώρισα κοπέλα και δεν ξέρω τπτ από αυτά. Ενώ εσύ γάτα. Δε θα μάθαινα πως ήσουν με παρέα σε μαγαζί και κωλοτριβώσουν. Έ; Τόσο μαλάκας είμαι.
      Εκείνη. Δεν είναι έτσι. Εκείνος μου την έπεφτε ενώ τον έλεγα να μην μου την πέφτει. Στη γειτονιά όντως πήγα, για να του πω να σταματήσει να με ενοχλεί.
      Παράνοια η δικαιολογία της. Δλδ με το κινητό δε μπορούσες να του το πεις. Έπρεπε να πας σπίτι του.
      Και που του το είπες; Στο κρεβάτι μήπως; Αν το πεις στο κρεβάτι το καταλαβαίνει καλύτερα.
      Ένα πράγμα μόνον. Γιατί αυτό το τσογλάνι θα γελάει με την παρέα του που εγώ ο κερατάς είμαι στον κόσμο μου.
      Ένα που τώρα το λέω. Μετά θα το κάνω. Εσύ η φίλη σου και τα τσογλανάκια, είτε μόνοι τους είτε με παρέα, μην τολμήσουν να πατήσουν σε μέρος που θα είμαι.
      Ακόμη και αν πάνε ή πάτε πρώτη σε μαγαζί και έχετε μόλις παραγγείλει και πίνετε την πρώτη σας γουλιά, αν μπω πληρώνετε και φεύγετε. Αμέσως.
      Γελάσατε, κάνατε το κέφι σας, ο κερατάς να είναι καλά.
      Οκ; Λοιπόν ο κερατάς, αν τυχόν δεν τηρηθεί ότι είπα, θα έχουμε τα χειρότερα ξεμπερδέματα.
      Τώρα. Τσακίσου φύγε από μπροστά μου, χέρι δε σηκώνω, μπορεί όμως με τη μηχανή κατά λάθος να σε χτυπήσω.
      Τώρα έχεις φύγει.
      Με έκρινε βάση του χαρακτήρα της. Εντάξει.

posted in Αντίλογος
      sarantism
      sarantism
    • RE: Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]

@eltonjohn said in Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]:

Πείτε μου σας παρακαλώ ότι δεν είναι αλήθεια.
      Ότι είναι κάποιο γύρισμα, κάποιο event, όχι πραγματικότητα!

link text

Ti σε παραξενεύει; Μια χαρά το πήγε. Από μεθυσμένη, σαλταρισμένη, μέχρι μαστουρωμένη.
      Εχθές έβλεπα στις ΗΠΑ μια τύπισα ευκατάστατη. Ήθελε να περάσει μέσα από το πλήθος. Ο αστυνομικός την έλεγε δεν γίνεται!!! Αυτή επέμεινε. Έγραψε τον αστυνομικό στα φρύδια της. Πάλυ καλά που δεν πάτησε τον κόσμο.
      Πες μου ποια από τις δύο είναι ποιο επικίνδυνη;
      Woman Drives Through Crowd Because She's Late
      Youtube Video

sarantism
      sarantism
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

@civil357 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Δε ξέρω πως μπορεί να γίνει , αλλά κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει με το θέμα φώτα.

Η κατάσταση πλέον , βράδυ στο Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι αρρωστημένη. Εκτός των επιβατικών που πάνε με προβολείς αναμένους συνέχεια (και που οι μισοί έχουν θεόστραβα κακοτοποθετημένα ξένον - λεντ ότι βρούνε τέλος πάντων), δεν υπάρχει νταλίκα που να μην έχει παρόμοια μετατροπή. Επειδή μάλλον οι των διεθνών έχουν εργοστασιακά λεντ ή επειδή τέτοια μουφολεντ δεν παιρνάνε έξω και έχουν απλά εργοστασιακά , όσο πιο παλιά η νταλίκα τόσο πιο βέβαιο ότι θα την πετύχεις με αυτά τα απαράδεκτα προβόλια. Τέλος μάλλον επειδή το βράδυ δεν έχει κλιμάκια ελέγχου (για ταχογράφους κλπ) τελευταία πετυχαίνω περισσότερη νταλίκα ( εδώ μπορεί απλά να κάνω λάθος και στις δύο διαπιστώσεις μου) βραδυνές και μεταμεσονύχτιες ώρες.

Τελευταία μόδα στα αγροτικά της επαρχίας είναι οι λεντόμπαρες στη μάσκα ( λες και είσαι στο outback της Αυστραλίας ) και ναι πετυχαίνω καραγκιόζηδες να οδηγούν με αναμένο αυτό το πράγμα!

Το ίδιο πρόβλημα έχω. Τα σαίνια του φορογδαρτικού ΚΟΚ επειδή δεν οδηγούν αυτοί αυτοκίνητα αλλά οι σοφέρ τους τα βουλευτικά αυτοκίνητα δε θα μας καταλάβουν.
      Οπότε. Περαστικά μας. Ας μας στραβώνουν το βράδυ οι αλήτες οδηγοί αυτών των φώτων. Αυτοί το χρέος τους το έκαναν.
      350 ευρώ στα πάντα όλα.
      Έληξε.
      Απλά πράγματα.

sarantism
      sarantism
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

Sep 20, 2025
      (Disclaimer: The content in this video is intended for educational and informational purposes only)
      England, Arkansas — On September 17, 2025, Jefferson County Constable William Hamilton tried to make a traffic stop near Sherrill. The driver, a 25-year-old woman, said she became alarmed because Hamilton was not in uniform and was driving an older, unmarked truck rather than a police car. Fearing he might not actually be law enforcement, she refused to pull over right away and instead called 911 for help. While on the phone with dispatchers, she turned on her hazard lights and drove toward a well-lit, populated area, eventually stopping in the parking lot of a Dollar General store in the town of England. There, officers from England Police and a Lonoke County Sheriff’s deputy met her and Hamilton, which led to a heated confrontation between the constable and other officers over his handling of the stop and pursuit.

Και το βίντεο. Έγινε λίγο χαμός. Της Κομητείας ήταν Αστυνομικός. Δεν ξέρω τις διαβαθμήσεις. Έχει πάντως δικαίωμα να πηγαίνει σε πόλεις, αλλά έπρεπε να ενημερώσει τον Σερίφη της πόλης.
      Arkansas Officer Confronts Constable After Woman Feared He Was Fake Cop During Chase
      Youtube Video

sarantism
      sarantism
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST