@dimsabas said in TESLA FORUM:
@supergeorge said in TESLA FORUM:
Καλησπέρα σε όλους.
Σκέφτομαι για το Model 3 Highland RWD Long Range, αν και εφόσον βγει KH4 ή βάλουν χρήματα στο KH3, διαφορετικά λογικά θα καταλήξω με Corolla Cross, αφού ακύρωσα ένα ZRV.
Έχω δει άπειρα βίντεο στο YouTube και δε βλέπω κάποιο σημαντικό πρόβλημα στην παραγωγή του. Προβλήματα συναρμογής βλέπω περισσότερο στα US made αυτοκίνητα.
Υπάρχει κάτι που μου έχει διαφύγει από θέμα προβλημάτων;
To μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι ότι ακόμα και χωρίς επιδότηση, σβήνει κάθε άλλο θερμικό μοντέλο κοντινής τιμής. Πώς να συγκριθεί μαζί του κάτι όπως το Corolla Cross;
@iceman7 said in TESLA FORUM:
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Καλησπέρα σε όλους.
Σκέφτομαι για το Model 3 Highland RWD Long Range, αν και εφόσον βγει KH4 ή βάλουν χρήματα στο KH3, διαφορετικά λογικά θα καταλήξω με Corolla Cross, αφού ακύρωσα ένα ZRV.
Έχω δει άπειρα βίντεο στο YouTube και δε βλέπω κάποιο σημαντικό πρόβλημα στην παραγωγή του. Προβλήματα συναρμογής βλέπω περισσότερο στα US made αυτοκίνητα.
To μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι ότι ακόμα και χωρίς επιδότηση, σβήνει κάθε άλλο θερμικό μοντέλο κοντινής τιμής. Πώς να συγκριθεί μαζί του κάτι όπως το Corolla Cross;
Μονο που χωρίς επιδότηση το κορολα έχει περίπου 10000 ευρώ τουλάχιστον φθηνότερα ανάλογα την έκδοση. Και χωρίς range anxiety και με ανεκτή κατανάλωση εντός πόλης.
Επισης δε μπορώ να καταλάβω την επιλογή του rwd long range.
Ναι οκ υποτίθεται 80-100 χλμ παραπάνω αυτονομία σε κάποιο ταξίδι που θα ξεκινησεις με 100% αλλά στην καθημερινή χρήση η lfp του απλού rwd είναι πιο λογική επιλογή.
Το να πας στη dual motor λόγω της τετρακίνησης και των παραπάνω στοιχείων εξοπλισμού είναι περισσότερο συζητήσιμο.
Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που κοιτάω το CC (όπως και το ZRV πριν), τα 10k λιγότερα. Έχω όριο τα 35-37k.
Για αυτό και η επιλογή του rwd lr, γιατί να χάσω το επιπλέον range αφού μπορώ να φτάσω σε αυτά τα χρήματα (προφανώς με επιδότηση).
@dettol said in TESLA FORUM:
Καλησπέρα σε όλους.
Πρόβληματα συναρμολόγησης υπήρχαν στα legacy 3αρια προ 2020 απο το fremont. Σε highland δεν έχω ακούσει κατι, ειδικά για τα κινέζικα που πωλούνται στην Ελλάδα.
Αν θες περίμενε μερικούς μήνες να δεις τι θα γίνει με τα ΚΗ, αλλά, αν μπορείς να φορτίσεις σπίτι και μπορείς να ζήσεις με τους οποίους περιορισμούς και ιδιαιτερότητες έχει ένα ηλεκτρικό όχημα, δεν ξέρω πως μπορείς να προτιμήσεις κάτι άλλο.
Επίσης πρέπει να αποφασίσεις αν θες suv ή sedan. Τελος, αν μένεις μακριά από Αθήνα, θα ξέρεις ότι δεν έχεις πρόσβαση σε σέρβις και θα πρέπει να έρχεσαι Αθήνα, αν πάρεις τεσλα.
Λογικά θα παραγγείλω το CC αφού βγει το face-lift σε λίγες μέρες και βλέπεται λίγο παραπάνω σε σχέση με το τωρινό. Η παράδοση θα πάει για Σεπ Οκτ, μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις επιδοτήσεις. Αν υπάρχουν ακόμη το αλλάζω σε model 3.
Γενικά δεν έχω θέμα με το αν θα είναι suv ή sedan αρκεί να έχει χώρους. Σκέψου ότι αρχικά πήγαινα για το civic.
@red_monster said in TESLA FORUM:
@ilias-a said in TESLA FORUM:
Καλησπέρα σε όλους.
Τα οποια προβληματα φτιαχνονται αργα ή γρηγορα, αυτο που θα με προβληματιζε εμενα θα ηταν τα συνεργεια που υπαρχουν στην περιοχη μου και η εξυπηρετηση σε σερβις ή καποιο προβλημα σε θεμα χρονου, π.χ. να εχω καποιο τριξιμο και το 1ο διαθεσημο ραντεβου να ειναι σε ενα μηνα με προβληματιζει. Σε οποιο αυτοκινητο και να καταληξεις να το εξετασεις αυτο.
Πλέον εφορμούν και κινητά συνεργεία, αλλά ναι σε σχέση με τις πολλές κατά τόπους αντιπροσωπείες άλλων κατασκευαστών δεν υπάρχει τόση αμεσότητα. Σημαντικό επίσης είναι η αναμονή των ανταλλακτικών. Ενας καθρέπτης highland (κοινό ανταλλακτικό για όλα τα model 3/y όλων των γενιών) έκανε κάνα 2 μηνο να έρθει.
Αυτό είναι πράγματι θέμα, Θεσσαλονίκη μένω, όχι Αθήνα.
@iceman7 said in TESLA FORUM:
@ilias-a said in TESLA FORUM:
Καλησπέρα σε όλους.
Τα οποια προβληματα φτιαχνονται αργα ή γρηγορα, αυτο που θα με προβληματιζε εμενα θα ηταν τα συνεργεια που υπαρχουν στην περιοχη μου και η εξυπηρετηση σε σερβις ή καποιο προβλημα σε θεμα χρονου, π.χ. να εχω καποιο τριξιμο και το 1ο διαθεσημο ραντεβου να ειναι σε ενα μηνα με προβληματιζει. Σε οποιο αυτοκινητο και να καταληξεις να το εξετασεις αυτο.
Σε γενικές γραμμές δεν έχουν ακουστεί προβλήματα στα νέα. Περισσότερα ίσως βρεις κατά την παραλαβή που δεν τα προσέχουν και σε ταλαιπωρήσουν με σέρβις για αποκατάσταση παρα να βγει κάτι στην πορεία.
Απλά όπως και σε πολλές άλλες μάρκες ανταλλακτικά δεν υπάρχουν διαθέσιμα.
Σε περίπτωση ατυχήματος θα πρέπει να έχεις άλλο όχημα. Η αναμονή είναι τεράστια.
Πρακτικά αν μπλέξεις σε ατύχημα στη χώρα είναι προτιμότερο να έχεις αμάξι με ληζινγκ. Παίρνεις την επόμενη αντικατάστασης και όποτε το φτιάξουν.
Εννοείς προβλήματα συναρμογής και ατέλειες πχ στο χρώμα κατά την παράδοση;
Δεύτερο όχημα υπάρχει, αλλά προφανώς δε θα ήθελα να περιμένω 3 μήνες για κάτι απλό.
Το leasing το έχω αποκλείσει, δε με συμφέρει.