Ωραία να μην φυσάει μόνο...
Best posts made by monman2
-
RE: Συναντήσεις Θεσσαλονίκης-Εμείς και τα παϊδάκια (από ψάρι)
-
RE: Toyota Yaris Cross
Να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια και τις ευχές με μια φωτογραφία
MADE IN FRANCE είναι τελικά ...
Ένα κανονικό κλειδί και ένα "παλιό καλό" κλειδί ...
-
Η άδεια κυκλοφορίας λέει πως έχω ΠΡΑΣΙΝΟ αυτοκίνητο...
-
RE: Περι λιπαντικών γενικώς [#2]
Οι συνθήκες που αναφέρεις είναι ιδανικές και δεν δημιουργούν κανένα απολύτως στρες ούτε σε κινητήρες με 500000 χλμ !
Κίνηση με 5 άτομα με σταθερή ταχύτητα επιβαρύνει τις αναρτήσεις και τα φρένα αν τα χρειαστείς ξαφνικά .
Κίνηση με 130 εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση του συστήματος ψύξης , σε αυτά τα χλμ πολλά αυτοκίνητα να ξέρεις κλείνουν με περσίδες ανοίγματα σε μάσκες κλπ για καλλίτερη αεροδυναμική . η ψύξη είναι και παραπάνω από όσο χρειάζονται!
Τα 130 κοντερέσια είναι ούτε το 75% της τελικής ταχύτητας το ζόρι είναι όταν κυνηγάς τελικές , στα υβριδικά σε αυτά τα χλμ στο παραμικρό ισιάδι ,στο απειροελάχιστο άφημα του πεταλ του γκαζιού με την ελάχιστη αλλαγή της κλίσης του δρόμου σβήνει το συμβατικό μοτερ και πας με το ρεύμα ., οχι μόνο ζόρι δεν τραβάνε ψάχνουν ευκαιρία να αδειάσουν το ρεύμα από την φουλ φορτισμένη μπαταρία !
Στους σαράντα βαθμούς να έχεις επιλέξει σωστό χρώμα - άσπρο, τα Yaris μόνο άσπρα- και να έχεις βάλει αντιηλιακές μεμβράνες στα τζάμια -αξία ανεκτίμητη- το 0W 8 εκεί που είναι ξέρει τι κάνει αλλά το κυριότερο ξέρουν αυτοί που το έβαλαν εκεί και φυσικά εχεις ΕΓΓΥΗΣΗ το είπες μόνος σου
-
RE: Οδήγησα....
Οι αρχικές μου εντυπώσεις απο το Model 3 Perfomance μοντέλο 2024 , όπως είπα δεν είναι δικό μου αλλα πέρασα αρκετές ώρες και στις δυο μπροστινές θέσεις .
Stealth gray
Ίσως το καλλίτερο χρώμα για το performance γιατί με την έκπτωση των 700€ το λες και ευκαιρία . Του δίνει ενα «κακό» παρουσιαστικό που ταιριάζει με τις «παλαβές» επιδόσεις για την κατηγορία τιμής .
Μέχρι να εμφανιστεί κάποιο σε λευκό ή το γρήγορο ασημί να δω την αντίθεση με τις μαύρες λεπτομέρειες και τις ανθρακί ζάντεςΜέσα
Εντυπωσιακό δεν το λες αλλα είναι όμορφο και τελικά η λιτότητα του ίσως είναι πλεονέκτημα στο πέρασμα του χρόνου. Παράδειγμα ο led φωτισμός στο ταμπλό ακολουθεί τις γραμμές του και αν επιλέξεις το ασπρο χρώμα νομίζεις οτι είναι νικελ που γυαλίζει στο φως , τόσο διακριτικό .
Τα καθίσματα ωραία στο μάτι και σε στηρίζουν καλά ,φουλ ηλεκτρικά βέβαια και με εξωτερική θερμοκρασία 35+ εκτιμήθηκε ιδιαίτερα ο κρύος αερας που βγάζουν . Μια που μιλάμε για κλιματισμό ιδίαιτερη εντύπωση κάνει πόσο πολύ ρεύμα αέρα νοίωθεις αλλα δεν ακούς θόρυβο ανεμιστήρα πριν πολλα χρόνια κάποιος είχε γράψει στις στήλες του περιοδικού μας (Ν. Δήμου;) πως αυτό είναι δείγμα πιότητας ...Για την οθόνη (ες) δεν λεω τίποτα υπάρχουν απειρα βίντεο πολύ πιο περιγραφικά απο το οποιαδήποτε κείμενο . Το μόνο που θα πω είναι οτι σαν συνοδηγός το αριστερο γόνατο κτυπούσε στο κάτω δεξί της άκρο σε κάποιες θέσεις του ποδιού .
Ευρύχωρο λοιπόν σαν πχ mondeo του 2005 δεν είναι , οι χώροι του είναι σαν το ίδιας χρονολογίας VOLVO S60 η το Saab 93 ,το ίδιο και ο χώρος των αποσκευών ο κλασικός πίσω είναι σαν των παραπάνω sport sedan. Το ηλεκτρικό κάλυμμα του χώρου αποσκευών είναι μάλλον περιττή πολυπλοκότητα αν ήταν 5η πόρτα ΟΚ. Ιδίως αν σκεφτείς οτι μας τόνισαν ανησυχητικά πολλές φορές ΜΗ το κλείσετε ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ...
Γενικά ακόμα και αν δεν ήξερες οτι υπάρχει μια μπαταρία ενσωματωμένη στο πάτωμα θα το καταλάβαινες απο το πως κάθεσαι στο κάθισμα πόσο κοντά είσαι στις τραβέρσες της οροφής , όταν δε σηκώσεις έστω και λίγο το κάθισμα αισθάνεσαι σαν σε κάμπριο έτσι όπως τα σκιάδια έρχονται στο οπτικό σου πεδίο , υπόψη 1,78 με γράφει η ταυτότητα.
Οι ζάντες
Πρέπει να βγουν τα αεροδυναμικά καλύμματα γιατί performance και efficiency είναι οξύμωρο χωρίς να γίνουν όμως γρατσουνιές . Οτι σχετικό βίντεο εχω δει καταλήγει σε σημάδια και τριψίματα με κρέμες για να φύγουν ! Θέλει μελέτη γιατί οι ζάντες χωρίς τα καπάκια είναι πανέμορφες.Οδήγηση
Το αυτοκίνητο είναι αθόρυβο στην καλή άσφαλτο αλλα στην γυαλί και ταλαιπωρημένη εντός και πέριξ των πόλεων τα Pirelli βγάζουν βόμβο , λογικό ...
Η διαφορά στα αμορτισέρ ανάμεσα στις ρυθμίσεις είναι εμφανείς και εντός του αστικού ιστού στο standard δεν κοπανάει δυσάρεστα ιδιαίτερα αν αναλογιστείς το προφίλ των ελαστικών ...Πριν κάποιους μήνες κάποιοι έλεγαν οτι αν αρχίσεις τους απότομους ελιγμούς παει μόνο του στο sport στο εγχειρίδιο δεν είδα γραμμένο κάτι τέτοιο ουτε το ένοιωσα .
Η διαφορά απο το LR είναι εμφανής ακόμα και στο standard , να θυμάστε βέβαια οτι υπάρχει ολόκληρο πακέτο αμορτισέρ ζαντολάστιχα φρένα στο Ρ δεν είναι μόνο τα φαρδύτερα λάστιχα.
Το one pedal και το ποσοστό ανάκτησης ενέργειας ρυθμίζεται 0-100% μόνο στο πρόγραμμα track.Αν με ρωτήσετε για σύγκριση με Πόρσε Φεράρι κλπ δεν ξέρω απο αυτά αλλα σε σχέση με επροσθοκίνητα χατς πολλών αλόγων η κάτι πισωκίνητα με βαριά ονόματα με τρία γράμματα η φάση είναι αντε γεια , πως αισθάνονται οι πιλότοι απο τα F-18 όταν κάπου στο ωκεανό συναντάνε τα UAP (το πεντάγωνο εχει απελευθερώσει κάποια βίντεο) , δέος!
....απο το πως περνάνε τα άλογα στον δρόμο βέβαια .
Ούτε να κτυπιούνται πάνω κάτω οι τροχοί ουτε να τραβάει το τιμόνι ουτε σπινιάρισμα χωρίς τέλος και πατα ασε για να βρεις πρόσφυση ... σε άσφαλτο που εχει να δει βροχή σχεδόν δυο μήνες !Για τις επιδόσεις τώρα, ο εγκέφαλος μου δεν μπορεί να καταγράψει την διαφορά 4,4 με 3,5 LR, P σε ανοίγματα μεχρι 130—140 αλλα πως τα βάζουν στο δρόμο εχει διαφορά.
Ο ιδιοκτήτης επίσης το πρώτο παράπονο που έκανε ήταν οτι δεν βλέπει μεγάλη διαφορά απο το LR .
Τον παρηγόρησα οτι δεν εχει κάνει όλες τις αναβαθμίσεις που πρέπει κάνει ζέστη και δεν έχουμε βρει τον κατάλληλο χώρο και χρόνο.Υποψιάζομαι όμως οτι ο λόγος είναι οτι το Ρ βάζει τα περισσότερα άλογα που εχει στην άσφαλτο με λιγότερα τσαλίμια και κουνήματα σαν Audi RS –απο αυτό ξέρω- κιμπάρικα , αρχοντικά ίσως η έλλειψη δράματος να φταίει ... πάντα μιλάω για αίσθηση με χρονόμετρα ας ασχοληθεί ο ειδικός τύπος (εκτός αν κανένας εχει dragy στην Θεσσαλονίκη pm )
Για τα φρένα δεν μπορώ να τα εκτιμήσω (αντοχές κλπ ) με τα μισά Βαλκάνια να εχουν καταλάβει όλες τις λωρίδες .Θα πω τώρα για τα φλάς μοτοσυκλέτας , αν πηγαίνεις χαλαρά ΟΚ υπο πίεση και σε πλατείες ΔΕΝ βγάζεις φλας , είμαι ευγενικός ...
Οι πλαϊνοί καθρέπτες μικροί ,φταίει ίσως το yaris που του εχουν βάλει απο Rav 4!
Ο μεσαίος άχρηστος στην όπισθεν, εγω το παρκάρω κοιτώντας την κάμερα. Παρκάροντας κάθετα πολύ ακριβής η ένδειξη στην οθόνη αν την ακολουθήσεις δεν πρόκειται να κτυπήσεις ή να γδάρεις το μπροστινό προφυλακτήρα στο πεζοδρόμιο.
Καταναλώσεις και τέτοια δεν ασχολήθηκα γιατί ... ΡΚαι δυο θέματα δεν ανοίγει το ντουλαπάκι και οι υαλοκαθαριστήρες κάνουν μια σάρωση χωρίς λόγο όποτε φεύγεις απο τον ήλιο και μπαίνεις στην σκιά της πυλωτής ελπίζω μεχρι τα τέλη Αυγ να γίνουν οι αναβαθμίσεις και να λυθούν.
Αυτά για την ώρα περισσότερα όταν πάμε να κάψουμε τις δωρεάν KWh σε κανα ταξίδι καθημερινή φθινόπωρο ...
-
@andya3 said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Μας έχεις κάνει την καρδιά περιβόλι.
Μη φοβάσαι είναι σκυλιά λέμε ...
το πολύ να ρίξουν καμμιά ασφάλεια πάνε και με πλημμυρισμένη μπαταρία ...My-man ως περήφανος Toyota-κιας, πρέπει να δείξεις συνέπεια λόγων και έργων. Άνοιξε το καπώ στο YC, πάρε ένα λάστιχο και ξεκίνα να καταβρέχεις το inverter, τη μπαταρία και τα καλώδια.
Μετά άστο να στεγνώσει και πες μας αν θα πάρει μπροστά. Εννοείται θα μας στείλεις και βιντεάκι!
Μην ξεκινήσεις ακόμα. Να πάρω τηλ. την Toyota να διαπραγματευτω το ποσοστό μου. 10k € δουλειά θα τους δώσω στο πιάτο...ΜΟΝΜΑΝ με λενε οχι ΜΑΛΑΚΑΜΑΝ ...
-
RE: Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού
...
- πόσα σπρευ των https://xado.us/chemicals-and-fluids/engine-products/anti-carbon-treatment/anticarbon πρεπει να πάρω για Yaris 1.33 του 2010? Μπορώ να τα βρω και κάπου από Ελλάδα για να έρθουν πιο γρήγορα?...
Αν είσαι Θεσσαλονίκη ελα σε μια συνάντηση να σου δώσω το δικό μου ,καθαρίζει 20 κυλίνδρους , -3 ο δικός μου καθαρισμός = 17 ακόμα ...
-
RE: Βελτίωση κινητήρα diesel
Έχω κάνει αναβάθμιση του εγκεφάλου εδώ και ένα χρόνο και 30000 χλμ σε ένα Yaris που έχω.
Είμαι ευχαριστημένος και από τις επιδόσεις αλλά κυρίως από την οικονομία ,τα 300 € τα έχω κάνει απόσβεση γιατί είμαι σχεδόν 1 λίτρο κάτω σε μέση κατανάλωση .
Προβλήματα 0 μέχρι τώρα απλα καμμιά φορά ξεχνιέμαι και επειδή μπορεί το αυτοκίνητο πια και δεν ανάβει βελάκι για κατέβασμα, πάω με 90 και 6η πράγμα που δεν είναι καλό ούτε για το μοτέρ ούτε για την μετάδοση , αυτό πρέπει να το κόψω!
-
RE: Toyota C-HR 2016
Καλά πήγα να φάω κάτι μπριτζόλες ,γύρισα και γίνεται χαμός
μη γίνεστε fampiatou και βαράτε το χέρι στο μαχαίρι
να γίνεται trc off και car talk να βρίσκεται διεξόδους στα απαγορευτικά και τους αποκλεισμούςκαι να βγάλετε και τις παρωπίδες μπορεί να μην καταλαβαίνεται πως δουλεύει το υβριδικό σύστημα της Toyota αλλα μη το ακυρώνεται , ούτε εγω κατανοώ το βάθος του μόνο ο Lap δείχνει να καταλαβαίνει τι κρύβεται πίσω απο τα περίπλοκα γραφικά και επεξηγηματικά βίντεο που ανεβάζει για να εξηγήσει τα ακόμα πιο ακαταλαβίστικα "βουντού" της Toyota
Καλή Χρονιά να έχουμε και εύχομαι σε όλους ενα δίλιτρο υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ και γρήγορους χρόνους παράδοσης!
-
@panormus772 said in Toyota Yaris Cross:
Ωραίος monman, αλλά σε πάω μια κοντρίτσα με το e-power..
Αυτές είναι κόντρες ο realzeus μόλις έκοψε τις φλέβες του με κουτάκι μπύρας
Latest posts made by monman2
-
RE: Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;
#monoYaris Cross
Οι χώροι του είναι πολύ καλοί για 4 Ενήλικα άτομα με τις αποσκευές τους και τον τελευταίο καιρό που βάζω καρότσια και παιδικό κάθισμα κανένα πρόβλημα.
Αν τώρα έχει "βελτιωμένο " σωματότυπο ας πάει σε ένα φανοποιό να του κάνει μια πατέντα στο STOP της δεξιάς πίσω πόρτας να μην σφηνώνει... -
RE: Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]
Η μούγκα είναι άποψη όπως και το γάβγισμα όταν νοιώθεις αδυναμία.
Σε αυτούς που ξέρουν είναι γνωστό πως η Κίνα είναι τελείως αντίθετη στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων .
Γιατί τι πιο όμορφο θέαμα και πιο τέλεια συγκεντρώμένος στόχος από ένα αποβατικό στόλο που αποτελεί υπαρξιακη απειλή... θα υπάρχει και νομικό προηγούμενο αν κάνουν την αποκοτιά οι Ρώσοι. -
RE: ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]
Σκουπίδια φασίστες όταν σε λένε οι ναζί στην νοοτροπια η ελιτ που τα ξέρει όλα είναι και παράσημο .
Γιατί να κλείσει το φόρουμ ;επειδη δεν συμφωνείς με τους μισούς εδώ μέσα εξέλιψε ο λόγος ύπαρξης του;
Αν μπορούσες σίγουρα θα το έκανες με έναν νόμο...αποφασίζουμε και διατάσσουμε!
-
RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3
Τα θύματα της ιεράς εξέτασης είναι από 60. 000 έως 350.000 σε διάστημα 3 αιώνων.
Για τον εξαγνισμο της Μεγάλης πυραμιδας του Τενοτστιτλάν (γνωστής και ως Τέμπλο Μαγιόρ) πηγές των Αζτέκων αναφέρουν ότι θυσιάστηκαν 80.400 κρατούμενοι σε 4 μέρες.
Οι πιθανότητες να εισαι θύμα του χριστιανικού φονταμελισμου ήταν και ειναι ελάχιστες άσχετο εάν προσωπικά επιθυμώ αφαιρεση του τζιχαντιστικού όγκου με πυρηνική ιατρική.
-
Η αυτοκρατορια των Αζτέκων στην ακμή της είχε 4 εκατομμύρια πληθυσμό.
Σε 6 χρόνια από το 1519 έως το 1525 ο Κορτές με 1500 στρατιώτες τους διέλυσαν.
Σοβαροί μελετητές έχουν συμπεράνει ότι δεν ήταν ούτε το ατσάλι του Τολέντο ούτε τα άλογα ούτε οι πολεμικοί σκύλοι που έφεραν τον αφανισμό τους.Ήταν η απέχθεια των Ισπανών για τα έθιμα των Αζτέκων, τις κατα συρροή ανθρωποθυσίες τον μαζικό κανιβαλισμό την πολυγαμια και την ομοφυλοφιλία σε συνδυασμό με το μίσος των γειτονικών φυλών που ήταν τα θύματα των παραπάνω πρακτικών.
Σήμερα 2 Δις μουσουλμάνων βλέπουν με απέχθεια τις παρακμιακές συμπεριφορές τις διεστραμμένες συνήθειες την αθεία της Δύσης και φρίτουν.
Από το 2001 οι ατελείωτοι πόλεμοι έχουν δημιουργήσει το άλλο κομμάτι της εξίσωσης το μίσος.Για να μην αναρωτιέστε όταν σφάζουν μαχαιρώνουν πυροβολούν λιντζάρουν βιάζουν και δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε συμμετέχοντες σε φεστιβάλ τύπου nova...
-
Ο κουρνιαχτός που σήκωσε ο καλπασμός προς την Προεδρία του Τράμπαρου του Σφαιροδιώκτη κάλυψε την είδηση.
Οι ισραηλινοί κτύπησαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του ΙΡΑΝ!
https://www.axios.com/2024/11/15/iran-israel-destroyed-active-nuclear-weapons-research-facilityΣύμφωνα με τις πηγές του Axios οι Ιρανοί σε μυστικό εργαστήριο αδήλωτο στην διεθνή επιτροπή ενέργειας (ένα το κρατούμενο) εξέλισσαν την χημεία των εκρηκτικών που σχηματίζουν εστιασμένη ταυτόχρονη έκρηξη που ενώνει τα κομμάτια της πυρηνικής ύλης ώστε να δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα , πάρτε μια ιδέα...
https://www.osti.gov/opennet/manhattan-project-history/Science/BombDesign/high-explosives.html
ένα το κρατούμενο και οι Ιρανοί αφού το είχαν "αδήλωτο" δεν μπορούν να ισχυριστούν κάτι ούτε να πάρουν εκδίκηση μούγκα στην στρούγκα ...
Κάποτε κάποιος στην Τεχεράνη μου είχε πει ένα παραμύθι , ο Νο 10 στην ιεραρχία με υπερβάλλοντα ζήλο άρχισε να ψάχνει τους κατασκόπους των Ισραηλινών.
Μετά από κάποιες εβδομάδες εμφανίστηκε στον Νο 3 αναστατωμένος ισχυριζόμενος οτι οι Νο4 εως 9 ήταν κατάσκοποι .
Αποτέλεσμα ο Νο 10 εξαφανίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες γιατί απέτυχε να αντιληφθεί ότι και ο Νο3 ήταν κατάσκοποςΜάλλον δεν ήταν παραμύθι
...It was a top secret thing. A small part of the Iranian government knew about this, but most of the Iranian government didn't...
-
Είπαμε ότι ο Ξανθός Αυτοκράτορας , ο Πορτοκαλή Σαγηνευτής , ο Διακορευτής του Γουοκισμού έχει προκαλέσει μαζικές νευρώσεις κατάθλιψη και άγχος οπότε λογικό να μπερδεύετε τους ορισμούς .
Ναζισμός είναι η χρήση της ευγονικής ως μέσο για την επίτευξη του παραδείσου επι της γης της Βαλχάλλα, πράγμα που εξ ορισμού δικαιολογεί απόλυτα την εξολόθρευση του "κακού" DNA τον αφανισμό των διαφορετικών στην όψη το χρώμα την θρησκεία κλπ.
Κομμουνισμός είναι ο παράδεισος επι της γης που θα επιβάλει η Δικτατορία του Προλεταριάτου εξοντώνοντας ως εχθρούς της όλους όσους πιστεύουν στην θεία φύση του ανθρώπου και αντιδρούν στην υποβάθμιση του σε γρανάζι ενός ολοκληρωτικού μηχανισμού καταπίεσης της ατομικότητας.
Η σύγχρονη ερμηνεία του χαρακτηρισμού Φασισμός/Φασίστας είναι αυτός που δίνουν οι ναζί της DEI ατζέντας, του γουοκισμού , οι διεστραμμένοι που προάγουν την παρεκτροπή και την αμαρτία σε αρετή , οι εξτρεμιστές περιβαλλοντολόγοι που θεωρούν την ανθρωπότητα καρκίνο του πλανήτη , τα παραλογισμένα μυαλά των ανοικτών συνόρων σε αυτούς που επικαλούνται την κοινή λογική
και εγώ της κοινής λογικής είμαι...
-
RE: Γελοιογραφία & Χιούμορ
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι η φωτογραφία είναι αποτέλεσμα ερευνητικής δημοσιογραφίας;
Οι ίδιοι την τράβηξαν και την ανέβασαν ... για πλάκα! -
RE: Γελοιογραφία & Χιούμορ
Η σφαλιάρα Τράμπ δεν ζάλισε απλώς αλλά έχει προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη
Απο αύριο θα κάνουμε την Αμερική υγιήκαι αντί να γελάσουμε όλοι μαζί με το αυτοτρολλάρισμα να νοιώσουμε ότι και αυτοί είναι άνθρωποι ,μια αντροπαρέα που κάνει πλάκα που πειράζονται μεταξύ τους καταδεικνύοντας τα ελαττώματα τους όπως κάνουν οι γνήσιοι άντρες πρέπει να βγει μια ξινίλα λες και έφαγαν οι δημοσιογράφοι το τζανκ φουντ...
Απο Αύριο λένε ρε κοθώνια πλάκα κάνουν και την κάνουν στον Κέννεντυ που έχει πάρει ύφος κατάλληλο γιατί μάλλον τους τα εχει πρήξει με την υγιεινή διατροφή...
-
Για να δούμε τι λέει και ο σύντροφος Λαλιώτης για το θέμα, lap θέλω λαικ
https://www.iefimerida.gr/politiki/o-kostas-laliotis-mila-proti-fora-gia-polytehneio• Το Πολυτεχνείο δεν έγινε από το ίδιο ύφασμα, δεν είχε ποτέ το ίδιο χρώμα.
• Δεν σφύριζαν ποτέ όλοι μαζί την ίδια στιγμή τον ίδιο σκοπό και δε φώναζαν το ίδιο σύνθημα. Εκτός από μία και μόνο στιγμή, την ύστατη στιγμή.
Το Πολυτεχνείο έμοιαζε και κυρίως ήταν ένα «πολύχρωμο ύφασμα», που όλοι είχαν το δικαίωμα και την υποχρέωση να βάζουν και έβαζαν ένα διαφορετικό νήμα, ένα διαφορετικό χρώμα για να υφάνουν και να υψώσουν τη σημαία της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας στη χώραΌλοι λοιπόν ανατρίχιασαν και αντιστάθηκαν στον ανιστόρητο δικτάτορα που διατύπωσε απόψεις που έκαναν και το ΚΚΕ να εξεγερθεί...
Γιατί διατύπωσε και προέβλεψε για μία καθοριστική χρονική περίοδο, ανιστόρητα και με προκλητική αφέλεια τη θεωρία μίας επικείμενης «Ομοσπονδίας» των δύο χωρών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αυτή η θεωρία του έχει εκφραστεί αναλυτικά σε μία συνέντευξή του στην Τουρκική Εφημερίδα «Μιλιέτ». Αναδημοσιεύθηκε η συνέντευξη στις 30/5/1971 στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ, με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ», «ο Πρωθυπουργός Γ.Παπαδόπουλος.»
Όταν λεω οτι ο Παπαδόπουλος ήταν λιμπεραλ μαρξιστής δεν με πιστεύουν...