-
Η αληθεια ειναι οτι 1-2 φορες που μπήκα συνοδηγός ειμουν στενάχωρα μπροστά για να ειναι άνετα ο πίσω.... Πάντως το αυγό της inglesina μαζι με βάση isofix που ειχα αγοράσει ηταν μικρότερο απο αυτά της recaro.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως αφού μιλάτε για χώρους και επειδή όλοι έχουν τις ανάγκες τους, να πω ότι ο χώρος για τα πόδια του οδηγού στο kuga με το κάθισμα τέρμα πίσω είναι ελάχιστα μάλλον χειρότερος από του CC και πραγματικά απαράδεκτος για όχημα 4.6μ.Αυτό εξηγεί γιατί χωράει το κάθισμα γιατί απλά στριμώχνεται ο οδηγός και η εκμετάλλευση χώρου δεν είναι καλή. Για Legroom μόνο γερμανικά.
Καμια σχεση. Το καθισμα έχει μπει πισω από το συνοδηγού. Δεν υπάρχει τίποτα που να αφορά χώρους και να είναι καλύτερο στο ΨΨ απ ότι στο Kuga. Το Kuga είναι πιθανότατα το πιο ευρύχωρο Csuv μετά το ακόμα μακρύτερο Kodiaq.
Αν δεν κάνω λάθος είσαι κάτοχος/χρήστης και των δύο, οπότε έχει βαρύνουσα σημασία η άποψη σου για μένα
-
Σε άλλα νέα , τα μπιπ τελικά στα CC MY24 για τα όρια ταχύτητας το συνηθίζεις μετά από λίγο καιρό
Να ρωτήσω και το εξής. Ισχύει και σε μοντέλα πριν το MY24 ότι δεν υπάρχει τρόπος να σβήσουν τα φώτα; Ή μόνο στα τελευταία γίνεται αυτό που ζητάει η Ευρώπη υποχρεωτικά Day Running Lights ?
Θα ήθελα να πω την αλήθεια να μπορώ να τα σβήνω την ημέρα γιατί (λόγω του γνωστού θέματος ευαισθησίας που ανάβουν σβήνουν με την παραμικρή σκιά όταν είναι στο αυτόματο) φοβάμαι ότι τα φώτα δεν θα μακροημερεύσουν. Και θα ήθελα να αποφύγω να χρειαστώ να μάθω κόστος για την επισκευή/αλλαγή τους ...
-
Ποια είναι τα χειρότερα σημεία που σας τη σπάνε στο αμάξι;
Με τη κρεμασμένη εξάτμιση έχουν κάνει κάτι στις τελευταίες παραδόσεις;
Πόσο ψηλό είναι το αμάξι στο μπες βγες; -
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Ποια είναι τα χειρότερα σημεία που σας τη σπάνε στο αμάξι;
Με τη κρεμασμένη εξάτμιση έχουν κάνει κάτι στις τελευταίες παραδόσεις;
Πόσο ψηλό είναι το αμάξι στο μπες βγες;προσωπικά το μόνο που με ενοχλεί είναι η απόσταση από το έδαφος που ήθελα να είναι μεγαλύτερη
αυτό περιλαμβάνει και την εξάτμιση που παραμένει κρεμασμένη και στο MY24 (αν είναι λίγο λιγότερο ή το ίδιο δεν το γνωρίζω)
α και το ότι έχει έλξη "μόνο" 750kg ακόμα και με φρένα
(δεν το χρειάζομαι άμεσα , αλλά δίλιτρο αμάξι με τόσο μικρή έλξη μου φαίνεται λάθος) -
Εχει πάρει ενας συνάδελφος την 1,8 και τα παιδιά του κανουν παράπονα οι κουνάει στο πίσω μέρος και ζαλίζονται...Εχει κανεις κάτοχός αντίστοιχη εμπειρία?
-
Μετα απο συγκριτική δοκιμή με το δικο μου 2,0 και 1,8 φιλου η άνεση και ειδικά πισω μπορώ να πώ οτι έχει αισθητή διαφορά. Απλά ειναι θέμα επιλογών... (Αν έχεις την οικονομική άνεση)... αγοράζεις πιο εξοπλισμένη έκδοση ή άνεση και 60 άλογα παραπάνω?
-
Eνώ έχεις την εντύπωση οτι είναι πιο ψηλό, τελικά η απόσταση απο το έδαφος είναι 16 εκ.
Το νέο chr έχει 15,4.Αυτό με την εξάτμιση είναι όντως αντιαισθητικό. Είχα ένα μπροστά μου χθές και μου έκανε εντύπωση.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Μετα απο συγκριτική δοκιμή με το δικο μου 2,0 και 1,8 φιλου η άνεση και ειδικά πισω μπορώ να πώ οτι έχει αισθητή διαφορά. Απλά ειναι θέμα επιλογών... (Αν έχεις την οικονομική άνεση)... αγοράζεις πιο εξοπλισμένη έκδοση ή άνεση και 60 άλογα παραπάνω?
Δυστυχώς το 2,0 ενώ προφανώς είναι πιο ολοκληρωμένο σαν αμάξι χαντακώνεται για τα καλα με τον φορο.
Η Active plus σε βαθος δεκαετίας σου βγαίνει 37000 οταν στην αντίστοιχη 1.8 θα δώσεις 30.760 και τέλος.
Ακόμα και αν πεις οτι θα το κρατήσεις 3-4 χρονια και μετα θα το δωσεις για να μην πληρώσεις ολο τον φορο, δεν πουλιέται με τίποτα η τέλος πάντων θα έχεις τεράστια χασούρα... -
Δεν ξέρω εάν είμαι υπερβολικός αλλά το αμάξι είναι ακατάλληλο για οικογενειακό. Για να χωρέσει καθισμα νεογέννητου πρέπει να καταργηθεί η θέση του συνοδηγού.
Δείτε για το συγκριτικό τι τεράστια διαφορά έχει το Kuga (των +20εκ βεβαια) στο οποίο δεν πείραξα τπτ και χώρεσαν όλα κανονικά και με αρκετό αέρα.
Κάτι είχα αναφέρει για το YC ότι είχε μικρούς χώρους και κάποιος πανέξυπνος επιχειρηματολογησε με απάντηση του τύπου "ο οδηγός δεν κάθεται πίσω" ή κάτι τέτοιο φοβερό.
-
Βασικά η σύγκριση corolla cross με kuga είναι άστοχη.
Το Kuga πρέπει να συγκριθεί με rav για να έχει κάποιο νόημα. -
@moysatos said in Toyota Corolla Cross:
Το Kuga πρέπει να συγκριθεί με rav για να έχει κάποιο νόημα.Το συγκεκριμένο καρεκλάκι σε κατηγορία C εφόσον μπει ζορίζει τον χώρο του συνοδηγού. Είναι πολύ ογκώδες αντεστραμμένο. Λ.χ. το 3008 έχει μεταξόνιο 2.613 ενώ το cc 2640. Το scross (suzuki) έχει μεταξόνιο 2600. Με αυτή τη λογική θα πρέπει να βγάλουμε ως μη χρηστικά οικογενειακά αυτοκίνητα όλη τη κατηγορία C (3008, scross κλπ) πλην όσων αγγίζουν τα όρια της D (Kuga).
-
Ειπαμε μερικα καθισματακια ειναι ακαταλληλα λογω ογκου.
Εκτος και αν εχεις κανα Escalade να εισαι πασας... -
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Ειπαμε μερικα καθισματακια ειναι ακαταλληλα λογω ογκου.
Εκτος και αν εχεις κανα Escalade να εισαι πασας...Συμφωνώ, για να είσαι άνετα με αντεστραμμένο καρεκλάκι αυτού του μεγέθους (υπάρχουν και πολύ μικρότερα) πρέπει να πας οπωσδήποτε σε κατηγορία D
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Οκ για την ανεση να το καταλάβω ,αλλά να ζαλίζονται?
-
Το Kuga πρέπει να συγκριθεί με rav για να έχει κάποιο νόημα.Αντε πάλι...είπαμε αν το πάμε με το πάτωμα, τα δύο αυτοκίνητα είναι άμεσα ανταγωνιστικα. Και τα δυο βασίζονται σε πάτωμα κατηγορίας C.
Όπως επίσης και το καθισματακι δεν είναι θέμα. Το ίδιο ακριβώς χωράει κανονικά σε Renegade και X1. Το μεν Renegade είναι στο κάτω άκρο της C (μικρότερο κι από κάποια Bsuv) και το Χ1 είναι καθαρό C.
-
Το Kuga πρέπει να συγκριθεί με rav για να έχει κάποιο νόημα.Αντε πάλι...είπαμε αν το πάμε με το πάτωμα, τα δύο αυτοκίνητα είναι άμεσα ανταγωνιστικα. Και τα δυο βασίζονται σε πάτωμα κατηγορίας C.
Όπως επίσης και το καθισματακι δεν είναι θέμα. Το ίδιο ακριβώς χωράει κανονικά σε Renegade και X1. Το μεν Renegade είναι στο κάτω άκρο της C (μικρότερο κι από κάποια Bsuv) και το Χ1 είναι καθαρό C.
Έχω κάνει μαρτυρικό ταξίδι με renegade ως πίσω επιβάτης και απλά πίσω ενήλικας δεν χωράει με τίποτα, πόσο μάλλον εάν μπει αντεστραμμένο καρεκλάκι, ο συνοδηγός τότε θα πρέπει να καθίσει στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Για τον λόγο αυτό είχα κάνει td το compass, το renegade μόνο καρεκλάκι αυγό χωρά.
-
Δεν εχουν ολα τα αυτοκινητα τους ιδιους χωρους και στο εσωτερικο των επιβατων αλλα και στο χωρο αποσκευων. Μπορει το Renegade να μην εχει χωρο αποσκευων και να εδωσε μεσα στο σαλονι περισσοτερη ευρυχωρια. Το ιδιο για το καθε αυτοκινητο.
Στο δια ταυτα στο ψψ ΑΥΤΟ το καθισματακι ειναι σφιχτο, Υπηρχαν πολλες αλλες επιλογες πιο μαζεμενες. Αλλα οταν με ενα καθισμα τα κανεις ολα εχεις και καποια μειονεκτηματα.
Οταν ψαχνεις καθισματακι παιδικο απο μωρο μεχρι θεωρητικα τα 12 ετη αναφερονται ολα αυτα.
Υπομονη 1-1.5 χρονο (αναλογως την αναπτυξη του παιδιου) και θα γυρισει μπροστα. Εκτος και αν το κρατησετε παραπανω...αλλοι μπορει να το κρατησουν εως τα 4 αναποδα. -
Στην Toyota καταφέρνουν πολύ μεγάλα αμαξώματα να τα κάνουν μικρά μέσα, είναι feature.
-
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
Στην Toyota καταφέρνουν πολύ μεγάλα αμαξώματα να τα κάνουν μικρά μέσα, είναι feature.
Και εγώ το έχω απορία αυτό.
Βλέπεις το chr και λες αυτό θα έχει κανένα τέρας πορτ μπαγκαζ, το ανοίγεις και λες που είναι το υπόλοιπο;
Toyota Corolla Cross