Ανήμερα Χριστούγεννα, μηδέν υποχρεώσεις (ούτε καν τραπέζια με σόγια κτλ), τα κοριτσια κοιμουνται...οποτε τι καλυτερη ευκαιρια για το μπαμπα να παρει το παιχνιδι του και να καψει λιγη (ή οχι και τοσο λιγη) βενζίνη! 🥳
Καλές γιορτές σε όλους!
Ανήμερα Χριστούγεννα, μηδέν υποχρεώσεις (ούτε καν τραπέζια με σόγια κτλ), τα κοριτσια κοιμουνται...οποτε τι καλυτερη ευκαιρια για το μπαμπα να παρει το παιχνιδι του και να καψει λιγη (ή οχι και τοσο λιγη) βενζίνη! 🥳
Καλές γιορτές σε όλους!
Για να δουμε τι λένε και τα κεντρομήχανα.
Λοιπον ολα καλα με τους φωτιζομενους διακοπτες. Ψωνιστε αφοβα.
Εχουμε ενα θεματακι ομως. Ο διακοπτης των καθρεφτων εχει λευκο φως ενω οι αλλοι ειναι ice blue. Οποτε τωρα πρεπει να βρουμε και ice blue διακοπτη καθρεφτων. Λογικα απο CHR ή Rav θα κανει.
Αποχαιρετισμός στα όπλα!
Πριν λίγο έγινε η κατάθεση εξόφλησης για το Cupra, το οποίο πλέον θα κοσμεί τους δρόμους του Ν. Μεσσηνίας! Μακάρι ο νέος ιδιοκτήτης του να το φροντίσει στο 20% απ' όσο το φρόντιζα εγώ και να το χαρεί το ίδιο.
5 χρόνια και 72.000χλμ (που χωρίς κόβιντ θα ήταν πολύ περισσότερα). Τα πιο απολαυστικά 72.000χλμ που έχω κάνει, με το πιο all around και αξιόπιστο αμάξι που είχα ποτέ. Δε ζήτησε ποτέ τίποτα πέρα από αναλώσιμα και απέδιδε πάντα στο 100%. Τα δε κόστη του αστεία για ένα αμάξι που με 34.500€ αγορά και κάνα 5χιλιαρο βελτιώσεων, είχε φτάσει να είναι πιο γρήγορο από A45s, πιο πρακτικό από πολλά C-Suv και το ίδιο άνετο με ένα 1500αρι Golf.
Σε πήγαινε Σέρρες ατσαλάκωτο σε 4.5 ώρες με ένα ντεπόζιτο, με κουλό οδηγό και δρομίσια λάστιχα έγραφε 1.37" (με πραγματικές δυνατότητες για πολύ πιο κάτω) και σε γύρναγε πίσω κύριο.
Μου πέρασε πολλές φορές η σκέψη να το κρατήσω αλλά θα ήταν τρελή υπερβολή να έχουμε 4 αυτοκίνητα δύο νοματαίοι. Επίσης ήταν κακό το timing καθώς η αγορά ψάχνεται και η τιμή του μόνο πέφτει. Πρώτη φορά δυσκολεύτηκα τόσο (6 μήνες) να πουλήσω αμάξι το οποίο μάλιστα είχε τρελή επισκεψιμότητα στο car.
Til we meet again αμαξάρα μου!
Ωραία παρέα αποκτήσαμε!
Αν ήταν και το δεξιά δικό μου, το λες και dream garage.
Δε νομίζω ότι είναι το κατάλληλο θρεντ αλλά οκ. Τα γράφω εδώ και ας το μεταφέρουν οι αρμόδιοι όπου νομίζουν.
3.4 είναι με τα 295 (3.2 ήταν τα Boxster) και πρόγραμμα+catback εξάτμιση υποτίθεται. Τι έχει απομείνει από αυτά μετά από 18 χρόνια, άγνωστο.
Χειροκίνητο εννοείται μιας και κρατάνε πολύ μεγαλύτερη αξία απ΄ τα Tiptronic και βέβαια είναι και πολύ πιο fun για τη χρήση που προορίζεται το αμάξι. Εάν δεν έχουν γίνει μαϊμουδιές στο παρελθόν, εγώ είμαι 3ο χέρι και το πήρα με 99.000χλμ και τώρα έχει σχεδόν 101.000χλμ. Οι φθορές του αυτοκίνητου μέσα-έξω, το ΚΤΕΟ αλλά και το γεγονός ότι εκτός του πωλητή βρήκα και τον προηγούμενο, συνηγορούν στο ότι μάλλον είναι αληθές αυτό το "ύποπτο" 99.000χλμ (ή έτσι θέλω να πιστεύω). Ο προηγούμενος (Θεσσαλονικιός) το πήρε αρχές του 2022 με 75Κ χλμ και του έκανε σχεδόν 25.000χλμ σε κάτι παραπάνω από χρόνο.
Είναι ιδιαίτερο σπεκ σε GT Silver χρώμα με εσωτερικό Cocoa και εκτεταμένα δέρματα και έχει και κάποια έξτρας που δύσκολα τα συναντάς σε ελληνικό Πόρσε και δη Cayman. Έχει κεραμικά φρένα, adaptive sport seats, short shift, pasm (ενεργητικη αναρτηση), sport chrono plus, bose ηχοσύστημα, xenon κτλ. Στην εποχή του υπολογίζω ότι πρέπεί να είχε κοντά 150Κ, μόνο τα εξτρας του ήταν γύρω στα 40Κ.
Εξωτερικά είναι από πρόσφατο κεραμικό κτλ και μέσα έχω ξεκινήσει το σχετικό detailing και μου μένει μόνο το πορτ μπαγκάζ. Μόλις ολοκληρώσω θα βάλω κι άλλες φώτο.
Εδω τα εχω ξηλωσει ολα στο frunk και εχω πραξει τα δεοντα. Γενικα ειναι τρομερα καλοζωισμενο το αμαξι και η απειρη μοκετα που εχει μεσα ηταν πεντακαθαρη και σε εξαιρετικη κατασταση αλλα το frunk πρεπει να ειχε ανοιχτει μονο για να αλλχτει μπαταρια και τπτ αλλο.
Λοιπόν κύριοι, υπάρχει το αμάξι από χθες στο Φλαμιάτο. Πήγαμε σήμερα και το είδαμε.
Οκ εξωτερικά είναι αυτό που είναι. Όμορφο σε καμιά περίπτωση. Ο χαρακτηρισμός που θα του έδινα ειναι εύπεπτο. Έκδοση style δήλαδή τέρμα φτωχή αλλά εξωτερικά τουλάχιστον δε νομίζω ότι διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με τη lounge.
Εσωτερικά τώρα είναι τα δύσκολα. Ποιότητα κάτω του μ.ο. Αποδεκτή μεν, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονταν στα 33.5Κ του συγκεκριμένου εκθέματος. Τα πλαστικά γύρω γύρω (όπως φαινόταν κι απ' τις φώτο βέβαια) σε πόρτες, ταμπλό και επενδυση μπαγκάζ, βρωμανε φθηνιάρικη γιαπωνεζίλα με κάτι απομιμήσεις ραφών κτλ. Δεν έχει γίνει καμιά απολύτως προσπάθεια να ντυθούν επιφάνειες με κάποιο ύφασμα ή υλικό που θα βελτιώνε κατά πολύ την εικόνα. Θα μπορούσα να ζήσω μ' αυτό? Θα μπορούσα.
Το μεγάλο θέμα όμως είναι οι χώροι. Εμένα είναι πολυ χαμήλα στα κριτήρια μου αλλά θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι οι χώροι είναι χειρότεροι του Cupra. Το πίσω κάθισμα είναι σχεδόν όσο αστείο είναι του CHR και δεν ειμαστε και τίποτα ψηλοί. Τουλάχιστον σου πνίγει μόνο τα πόδια και όχι και την οπτική αν και σ' αυτό δε βοηθάνε και τα μονοκόμματα καθίσματα. Πορτ μπαγκάζ τα ίδια. Απλά μικρό και το σώζει το suv αμάξωμα που επιτρέπει φόρτωμα ως πάνω απ΄ την εταζέρα.
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση και ήταν και μάλλον έκπληξη, είναι το virtual cockpit και η οθόνη του infotainment. Πολύ ωραία ανάλυση και οι δύο, με ωραία UI και πληρέστατη πληροφορία.
Εν κατακλείδι...θα το πάρω? Ναι θα το πάρω. Δευτέρα θα δώσω προκαταβολή. Lounge, κόκκινο, 4χ4 με άφιξη 5 Γενάρη. Τελική τιμή 38.700€. Βαρέθηκα την αβεβαιότητα της Σιτροέν και το συνολικό πακέτο της 4κίνησης/μεταπώλησης/εγγύησης/εξοπλισμού με κάνει να μη βλέπω αντίπαλο σ΄ αυτά τα χρήματα και για τα δικά μου θέλω.
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Δεν είναι κακό το ground clearance σε ονομαστικές τιμές. Απλα είναι πελώρια τα τεσλα και περιορίζει το μεταξόνιο.
Σωστά. Απλά ειναι λιγο αστείο στη ραμπα μου να περνάει το Cayman αέρα (εχει και pasm που σημαίνει και 1εκ πιο χαμηλό απ το στανταρ) και το Υ να βρίσκει παρόλο που έβαλα και επιπλέον ραμπα στο πεζοδρόμιο.
@bekiaris said in TESLA FORUM:
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Τίποτα απο τα παραπάνω δεν ειναι ιδανικο, ειδικά όντας διακοπές με μωρο. ΟΜΩΣ ειναι τοσο καλό το αυτοκίνητο που πραγματικά ο συμβιβασμός ειναι ως μη γενόμενος. Πρακτικότητα ασυλληπτη, προσπεράσεις με τη σκέψη, άνεση στα υψη, μεχρι και thumbs up απο περαστικούς σε καθημερινή βάση. Αν πρέπει να του προσαψω κατι ειναι το ground clearance που ειναι αστείο και ειναι ακατάλληλο για ελληνικό νησι/επαρχία.
Κατανάλωση μεχρι στιγμής κάτω απο τα 16kw και θα επανέλθω με τα τελικα στοιχεία.
φαίνεσαι ωραίος τύπος και αντικειμενικός, αυτό με την ΑΕΚΑΡΑ με χάλασε, αλλά άμα εν τελεί αγοράσω και εγώ Y, σου υπόσχομαι να το πάρω στα χρώματα της Ολυμπιακάρας.
Δεν εχω λογο να μην ειμαι αντικειμενικος. Αυτοκινητα σα τα Τεσλα ειναι αναλώσιμα και δεν εχω χειροτερο απο το να τα αντιμετωπίζω οπαδικά επειδή έτυχε να κάνω αυτή την επιλογή. Το βασικό για μενα ειναι οτι μετα απο αρκετές αλλαγές φαίνεται να εχω βρει αυτοκινητο που να καλύπτει πολλές και διαφορετικές ανάγκες και στο τέλος της μέρας μονο αυτο μετράει.
Δεν εχω ψάξει ειναι η αλήθεια πολυ το θεμα της φόρτισης και των περιορισμών της κάθε υλοποίησης. Εχω την αίσθηση όμως οτι στο Σκλαβενιτη στη Ν. Χαλκηδόνα εχω δει μεγαλύτερες ταχύτητες και κυριως μεγαλύτερη διάρκεια αυτών.
Παντως το αμάξι βγαζει μήνυμα οτι η ταχύτητα φόρτισης περιορίζεται απο το φορτιστη και οχι απο το όχημα.
Κλείνω 11 μερες διακοπων σημερα κι εχω άλλη μια βδομάδα μπροστα μου. Οι προορισμοί οτι πιο εχθρικό για ηλεκτρικό. Παρος-Ηρακλειο-Χανια. Στην Κρήτη κάνω περίπου 150 με 200χλμ τη μέρα ανάλογα που θα παμε για μπάνιο. Σημειώνεται οτι κάνω λίγο πολυ το ιδιο δρομολόγιο τα τελευταία 5-6 χρόνια και κάθε φορά με άλλο αμαξι.
Τα χειροτερα που έχουν συμβεί ειναι α) να μην ξεκινάει η φόρτιση και να θέλει επαναλήψεις, β) ο φορτιστής να απέχει πολυ τελικα απο την ονομαστική του αποδοση (ο 300αρης στο Σκλαβενιτη στα Χανιά δεν εχει δώσει πανω απο 140kw όντας μονος μου) γ) να κάτσω σα λακαμας να φορτισω μέσα στο αμαξι για 30-35' μαζι με το μωρό που το χε παρει ο ύπνος (λογικο γιατι είχα βάλει φουλ σκριν να παίζει ΑΕΚΑΡΑ).
Να προσθέσω και την απίστευτη επινόηση του 40% που ειναι καραγκιόζια επικών διαστάσεων.
Τίποτα απο τα παραπάνω δεν ειναι ιδανικο, ειδικά όντας διακοπές με μωρο. ΟΜΩΣ ειναι τοσο καλό το αυτοκίνητο που πραγματικά ο συμβιβασμός ειναι ως μη γενόμενος. Πρακτικότητα ασυλληπτη, προσπεράσεις με τη σκέψη, άνεση στα υψη, μεχρι και thumbs up απο περαστικούς σε καθημερινή βάση. Αν πρέπει να του προσαψω κατι ειναι το ground clearance που ειναι αστείο και ειναι ακατάλληλο για ελληνικό νησι/επαρχία.
Κατανάλωση μεχρι στιγμής κάτω απο τα 16kw και θα επανέλθω με τα τελικα στοιχεία.
Δικά μου ειναι τα περισσότερα. Ψαροντουφεκα, βαλιτσα avengers και δε συμμαζεύεται.
Υπόγειο εχει τη βαλίτσα της μικρής (σκληρή διαστάσεων χειραποσκευης) κι ενα φορητό σπαστό καθισματακι φαγητου. Μεγάλη ευκολία.
Συμφωνώ σε όλα. Μόνη ένσταση ότι τελικά είναι πολύ πιο premium από τα παραδοσιακά του είδους. Από πολλές απόψεις μάλιστα.
Όχι ότι έχω κάνα καημό ως κάτοχος να το βαφτίσω τέτοιο αλλά συγκρινόμενο με κάτι αστεία Q4 E-tron ή EQA που παίζουν στα ίδια λεφτά, δεν υπάρχει ούτε ίχνος επαφής.
Δεν ξέρω τι κάνουν τα άλλα Ford, ουδέποτε έχω ενθουσιαστεί με κάποιο είτε πρόκειται για οδική συμπερφορά είτε για κάτι άλλο. Το Kuga πάντως σα στήσιμο είναι μετριότατο. Τόσο η ανάρτηση όσο και το μπροστινό σύστημα είναι διεκπεραιωτικά, όπως σωστά ειπώθηκε.
Btw έχω ένα ίδιο με το δικό μου ως αντικατάστασης αυτές τις μέρες. Είναι το 5ο ολόιδιο (phev ST-Line X 2023) αυτοκίνητο που έρχομαι σε επαφή και παρόλο που έχει τα περισσότερα χλμ απ' όλα (43.000χλμ) είναι το μόνο που δεν τρίζει. Μυστήρια πράματα...
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
@nikonino said in Toyota Corolla Cross:
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@nikonino said in Toyota Corolla Cross:
@vigilantius__1985 said in Toyota Corolla Cross:
Θεωρείτε ότι το παραπάνω κόστος από active plus σε sport gr αξίζει;
Για εμένα είναι ακραία ακόμα και τα 3 χιλιάρικα παραπάνω της έκδοσης style σε σχέση με την active plus. Δηλαδή για:
- 18ρες ζάντες (αντί για 17),
- φιμέ κρύσταλλα πίσω,
- εξολοκλήρου led φώτα μπρος-πίσω (αντί για φώτα μέρας και φλας με λάμπες αλογόνου),
- αισθητήρες παρκαρίσματος (ενώ έχεις κάμερα οπισθοπορίας) και
- τυφλού σημείου (ζω και χωρίς αυτό).
Δεν νομίζω ότι παίρνεις τόσο value for money μεταξύ εκδόσεων.
Η διαφορά είναι 2.5Κ. Άλλο οι αισθητήρες που σου εμφανίζουν την απόσταση σε οθόνη και άλλο η κάμερα.
Εννοείται με τα πάντα ζούμε χωρίς να τα επιλέξουμε.
Επίσης έχει και άλλα πολλά που δεν ανέφερες. Δερμάτινο θερμαινόμενο τιμόνι , δερμάτινο λεβιέ, εσωτερικό φωτισμό, ηλεκτρικό άνοιγμα πόρτας αποσκευών, απομακρυσμένο έλεγχο...
Και φρενάρισμα πίσω σε κάθετα κινούμενο όχημα!
Ε πόσα θες δλδ για να τα πεις vfm?
Μια χαρά δικαιολογεί τα λεφτά της η style σε σχέση με την ακτιβ.3 χιλιάδες είναι μαζί με το κόστος του χρώματος. Μόνο το ηλεκτρικό άνοιγμα της θύρας αποσκευών ξέχασα να πω. Τα άλλα που λες για τιμόνια και λεβγιέδες και φωτισμό, τα έχει και η active plus. Αυτό με το φρενάρισμα είναι λόγω των αισθητήρων παρκαρίσματος.
Είναι πολλά λεφτά τα 3 χιλιάδες για αισθητήρες και ζάντες.
Μόνο και μόνο για το ηλεκτρικό πορτμπαγκάζ αξίζει τα 3000€
Οταν ερθει η ωρα για αλλαγη μπουκαλας να σας δω.
E ok ας αφαιρέσουμε και το abs και το esp τότε γιατί οι μονάδες χαλάνε στα 10-15-20 χρόνια...
Μιας και η αυτοματη πορτα μπαγκαζ συντελει στον ιδιο βαθμο με το abs και το esp στην ασφαλεια του οχηματος εχεις απολυτο δικιο. Σοβαροτητα ομως, δυστυχως δεν εχεις.
To χαρακτηρισμό στον επιστρέφω. Για την αδυναμία κατανόησης και την ελλειπή αντίληψη όμως δε μπορώ να κάνω κάτι.