Ανήμερα Χριστούγεννα, μηδέν υποχρεώσεις (ούτε καν τραπέζια με σόγια κτλ), τα κοριτσια κοιμουνται...οποτε τι καλυτερη ευκαιρια για το μπαμπα να παρει το παιχνιδι του και να καψει λιγη (ή οχι και τοσο λιγη) βενζίνη! 🥳

Καλές γιορτές σε όλους!
Ανήμερα Χριστούγεννα, μηδέν υποχρεώσεις (ούτε καν τραπέζια με σόγια κτλ), τα κοριτσια κοιμουνται...οποτε τι καλυτερη ευκαιρια για το μπαμπα να παρει το παιχνιδι του και να καψει λιγη (ή οχι και τοσο λιγη) βενζίνη! 🥳

Καλές γιορτές σε όλους!
Για να δουμε τι λένε και τα κεντρομήχανα.

Λοιπον ολα καλα με τους φωτιζομενους διακοπτες. Ψωνιστε αφοβα.
Εχουμε ενα θεματακι ομως. Ο διακοπτης των καθρεφτων εχει λευκο φως ενω οι αλλοι ειναι ice blue. Οποτε τωρα πρεπει να βρουμε και ice blue διακοπτη καθρεφτων. Λογικα απο CHR ή Rav θα κανει.

Αποχαιρετισμός στα όπλα! 
Πριν λίγο έγινε η κατάθεση εξόφλησης για το Cupra, το οποίο πλέον θα κοσμεί τους δρόμους του Ν. Μεσσηνίας! Μακάρι ο νέος ιδιοκτήτης του να το φροντίσει στο 20% απ' όσο το φρόντιζα εγώ και να το χαρεί το ίδιο.
5 χρόνια και 72.000χλμ (που χωρίς κόβιντ θα ήταν πολύ περισσότερα). Τα πιο απολαυστικά 72.000χλμ που έχω κάνει, με το πιο all around και αξιόπιστο αμάξι που είχα ποτέ. Δε ζήτησε ποτέ τίποτα πέρα από αναλώσιμα και απέδιδε πάντα στο 100%. Τα δε κόστη του αστεία για ένα αμάξι που με 34.500€ αγορά και κάνα 5χιλιαρο βελτιώσεων, είχε φτάσει να είναι πιο γρήγορο από A45s, πιο πρακτικό από πολλά C-Suv και το ίδιο άνετο με ένα 1500αρι Golf.
Σε πήγαινε Σέρρες ατσαλάκωτο σε 4.5 ώρες με ένα ντεπόζιτο, με κουλό οδηγό και δρομίσια λάστιχα έγραφε 1.37" (με πραγματικές δυνατότητες για πολύ πιο κάτω) και σε γύρναγε πίσω κύριο.
Μου πέρασε πολλές φορές η σκέψη να το κρατήσω αλλά θα ήταν τρελή υπερβολή να έχουμε 4 αυτοκίνητα δύο νοματαίοι. Επίσης ήταν κακό το timing καθώς η αγορά ψάχνεται και η τιμή του μόνο πέφτει. Πρώτη φορά δυσκολεύτηκα τόσο (6 μήνες) να πουλήσω αμάξι το οποίο μάλιστα είχε τρελή επισκεψιμότητα στο car.
Til we meet again αμαξάρα μου! 

Ωραία παρέα αποκτήσαμε! 
Αν ήταν και το δεξιά δικό μου, το λες και dream garage.

Δε νομίζω ότι είναι το κατάλληλο θρεντ αλλά οκ. Τα γράφω εδώ και ας το μεταφέρουν οι αρμόδιοι όπου νομίζουν.
3.4 είναι με τα 295 (3.2 ήταν τα Boxster) και πρόγραμμα+catback εξάτμιση υποτίθεται. Τι έχει απομείνει από αυτά μετά από 18 χρόνια, άγνωστο.
Χειροκίνητο εννοείται μιας και κρατάνε πολύ μεγαλύτερη αξία απ΄ τα Tiptronic και βέβαια είναι και πολύ πιο fun για τη χρήση που προορίζεται το αμάξι. Εάν δεν έχουν γίνει μαϊμουδιές στο παρελθόν, εγώ είμαι 3ο χέρι και το πήρα με 99.000χλμ και τώρα έχει σχεδόν 101.000χλμ. Οι φθορές του αυτοκίνητου μέσα-έξω, το ΚΤΕΟ αλλά και το γεγονός ότι εκτός του πωλητή βρήκα και τον προηγούμενο, συνηγορούν στο ότι μάλλον είναι αληθές αυτό το "ύποπτο" 99.000χλμ (ή έτσι θέλω να πιστεύω). Ο προηγούμενος (Θεσσαλονικιός) το πήρε αρχές του 2022 με 75Κ χλμ και του έκανε σχεδόν 25.000χλμ σε κάτι παραπάνω από χρόνο.
Είναι ιδιαίτερο σπεκ σε GT Silver χρώμα με εσωτερικό Cocoa και εκτεταμένα δέρματα και έχει και κάποια έξτρας που δύσκολα τα συναντάς σε ελληνικό Πόρσε και δη Cayman. Έχει κεραμικά φρένα, adaptive sport seats, short shift, pasm (ενεργητικη αναρτηση), sport chrono plus, bose ηχοσύστημα, xenon κτλ. Στην εποχή του υπολογίζω ότι πρέπεί να είχε κοντά 150Κ, μόνο τα εξτρας του ήταν γύρω στα 40Κ.
Εξωτερικά είναι από πρόσφατο κεραμικό κτλ και μέσα έχω ξεκινήσει το σχετικό detailing και μου μένει μόνο το πορτ μπαγκάζ. Μόλις ολοκληρώσω θα βάλω κι άλλες φώτο.
Εδω τα εχω ξηλωσει ολα στο frunk και εχω πραξει τα δεοντα. Γενικα ειναι τρομερα καλοζωισμενο το αμαξι και η απειρη μοκετα που εχει μεσα ηταν πεντακαθαρη και σε εξαιρετικη κατασταση αλλα το frunk πρεπει να ειχε ανοιχτει μονο για να αλλχτει μπαταρια και τπτ αλλο.

Λοιπόν κύριοι, υπάρχει το αμάξι από χθες στο Φλαμιάτο. Πήγαμε σήμερα και το είδαμε.
Οκ εξωτερικά είναι αυτό που είναι. Όμορφο σε καμιά περίπτωση. Ο χαρακτηρισμός που θα του έδινα ειναι εύπεπτο. Έκδοση style δήλαδή τέρμα φτωχή αλλά εξωτερικά τουλάχιστον δε νομίζω ότι διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με τη lounge.
Εσωτερικά τώρα είναι τα δύσκολα. Ποιότητα κάτω του μ.ο. Αποδεκτή μεν, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονταν στα 33.5Κ του συγκεκριμένου εκθέματος. Τα πλαστικά γύρω γύρω (όπως φαινόταν κι απ' τις φώτο βέβαια) σε πόρτες, ταμπλό και επενδυση μπαγκάζ, βρωμανε φθηνιάρικη γιαπωνεζίλα με κάτι απομιμήσεις ραφών κτλ. Δεν έχει γίνει καμιά απολύτως προσπάθεια να ντυθούν επιφάνειες με κάποιο ύφασμα ή υλικό που θα βελτιώνε κατά πολύ την εικόνα. Θα μπορούσα να ζήσω μ' αυτό? Θα μπορούσα.
Το μεγάλο θέμα όμως είναι οι χώροι. Εμένα είναι πολυ χαμήλα στα κριτήρια μου αλλά θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι οι χώροι είναι χειρότεροι του Cupra. Το πίσω κάθισμα είναι σχεδόν όσο αστείο είναι του CHR και δεν ειμαστε και τίποτα ψηλοί. Τουλάχιστον σου πνίγει μόνο τα πόδια και όχι και την οπτική αν και σ' αυτό δε βοηθάνε και τα μονοκόμματα καθίσματα. Πορτ μπαγκάζ τα ίδια. Απλά μικρό και το σώζει το suv αμάξωμα που επιτρέπει φόρτωμα ως πάνω απ΄ την εταζέρα.
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση και ήταν και μάλλον έκπληξη, είναι το virtual cockpit και η οθόνη του infotainment. Πολύ ωραία ανάλυση και οι δύο, με ωραία UI και πληρέστατη πληροφορία.
Εν κατακλείδι...θα το πάρω? Ναι θα το πάρω. Δευτέρα θα δώσω προκαταβολή. Lounge, κόκκινο, 4χ4 με άφιξη 5 Γενάρη. Τελική τιμή 38.700€. Βαρέθηκα την αβεβαιότητα της Σιτροέν και το συνολικό πακέτο της 4κίνησης/μεταπώλησης/εγγύησης/εξοπλισμού με κάνει να μη βλέπω αντίπαλο σ΄ αυτά τα χρήματα και για τα δικά μου θέλω.

Θα αργήσει πααααρα πολύ να μην αποτελεί πρόβλημα η εύκολη φόρτιση εκτός βασικών οδικών αξόνων για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό και τεράστια δυσκολία αδειοδοτήσεων.
Δεν είναι τυχαίο που στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημόσιοι φορτιστές βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους. Οι πάροχοι θα μπορούσαν να βάζουν φορτιστή κάθε 10μ αλλά κολλάνε στο αθάνατο ελλ κράτος.
@a-ctive said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
@stefan147 said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
Εν τάχει...Kuga vs CC
Kuga μεγάλο πλεονέκτημα σε: χώρους, ησυχία, υλικά και εμφάνιση εσωτερικού (όχι μεγάλο αλλά υπερτερεί)
CC: καλύτερη οδική συμπεριφορά, καλύτερη ανάρτηση, καλύτερη συναρμογή αλλά με τραγικά μίζερη ποιότητα υλικών και εμφάνιση εσωτερικού
Ως κάτοχος Kuga ST-Line X PHEV και CC 2lt AWD Lounge έχω εστιάσει σε χαρακτηριστικά που υπάρχουν στα δύο οχήματα ανεξαρτήτως έκδοσης. Αλλιώς υπάρχουν κι άλλες επιμέρους διαφορές.
Μεταξύ των δύο προς συζήτηση εκδόσεων θα επέλεγα το Kuga μόνο και μόνο για την ησυχία στο ταξίδι και της σημαντικά μεγαλύτερης δυναμης.
Με εχεις ανησυχήσει με το θεμα αναρτησης στο kuga. Ειναι τοσο χαλια που θα με κουρασει στις λακουβες; Μου φαινεται θα ξαναπαω για τεστ μεγαλύτερης διάρκειας. Απο την αλλη δεν θελω και τον θορυβο απο το cc.
Κοίτα να δεις...η ανάρτηση ενός οχήματος είναι και λίγο υποκειμενικό θέμα. Αυτό που μπορώ να πω για το Kuga είναι οτι μου έχουν εκφράσει σχετικά σχόλια και επιβάτες που κατά βάση είναι αδαείς. Λόγω του μωρού η γυναίκα μου έχει κάτσει αρκετά στο πίσω κάθισμα τον τελευταίο χρόνο και δεν το προτιμά. Απ' την άλλη ξαναλέω ότι μιλάω για αυτοκίνητο του 2023 με 35.000χλμ με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Αν ανατρέξει κανείς 2.5 χρόνια πίσω στο νήμα του αυτοκινήτου νομίζω θα βρει τα τότε γραπτά μου που το αμάξι ήταν ακόμα καινούριο.
Όπως και να χει στα χρήματα που ζητάει δύσκολα να βρεθεί κάτι πολύ καλύτερο. Ίσως κάνα κινέζικο μόνο που προς τιμήν τους σε όλα βάζουν ανεξάρτητη πίσω και όχι τη γυφτιά τον ημιάκαμπτο.
Σιγα μην τον αγαπάμε. Η προσωπολατρεια ή αντίθετα το εμμονικο μίσος ειναι για τους έχοντες μειωμενη αντίληψη. Μιλάμε για μια εταιρία σαν όλες τις αλλες.
Το προιον της εταιρίας του μας αφορά κι αν ειναι καλο, που ειναι, αυτο αξιολογούμε.
Δε φταίει η πανοραμική για το θορυβο στο CC. Έτσι ειναι τα Τουοτα γενικώς. Δεν ενδιαφέρονται για NVH γιατι δεν ενδιαφέρονται και οι πελάτες τους. Στα 120+ εγω ασυναίσθητα έπαιζα με τα κουμπιά των παραθύρων για να σιγουρευτώ οτι δεν ειναι καποιο ανοιχτο.
Δυστυχώς τα εργοστασιακά τάσια δεν εχουν καθόλου rim protection και το ιδιο ισχυει και για εργοστασιακης τοποθέτησης Hankook.
Τα aftermarket τασια ναι, πιάνουν και το στεφάνι της ζάντας. Αν δε μ' αρεσει τελικα με γυμνή ζάντα, η επομενη δοκιμή θα ειναι με κατι τετοιο.

Το "προβλημα" μου με τα τάσια, πέραν της εμφάνισης, ειναι οτι δυσκολεύουν το καθάρισμα της ζάντας αλλα ακομα χειρότερα των μηχανικών μερών της ανάρτησης. Αφαιρώντας για πρώτη φορά τους τροχούς για να κάνουμε μπρος-πισω τα λάστιχα βρήκα πολυ χαλικάκι σε σημεία που δε μ αρέσει.
Πχ αυτο ειναι μη αποδεκτό για αυτοκινητο που πλενεται επιμελώς καθε 10-15 μερες κι ας ειναι η φωτο μετα απο βροχές.

Ειναι φοβικο-υπερπροστατευτικο το ACC των Τεσλα. Γενικώς είχαν/εχουν καλυτερη υλοποιηση αυτοκινητα οπως το Corolla Cross, το Kuga και το Leon Cupra. Αναφερω αυτα γιατι εχουν δοκιμαστεί για πολλες χιλιάδες χιλιόμετρα στις ιδιες ακριβως συνθήκες.
Σε αλλα νέα νομιζω πως εχω παρει πλέον την απόφαση να πουλεψω τα τάσια. Θα το αφήσω μερικές μέρες έτσι να δω πως θα μου κατσει στο μάτι και παράγγειλα παραλληλα και τάπες για τα κέντρα και τα μπουλονια για να δω αν θα δουλέψει αυτό το look.

Εν τάχει...Kuga vs CC
Kuga μεγάλο πλεονέκτημα σε: χώρους, ησυχία, υλικά και εμφάνιση εσωτερικού (όχι μεγάλο αλλά υπερτερεί)
CC: καλύτερη οδική συμπεριφορά, καλύτερη ανάρτηση, καλύτερη συναρμογή αλλά με τραγικά μίζερη ποιότητα υλικών και εμφάνιση εσωτερικού
Ως κάτοχος Kuga ST-Line X PHEV και CC 2lt AWD Lounge έχω εστιάσει σε χαρακτηριστικά που υπάρχουν στα δύο οχήματα ανεξαρτήτως έκδοσης. Αλλιώς υπάρχουν κι άλλες επιμέρους διαφορές.
Μεταξύ των δύο προς συζήτηση εκδόσεων θα επέλεγα το Kuga μόνο και μόνο για την ησυχία στο ταξίδι και της σημαντικά μεγαλύτερης δυναμης.
Οταν λες καλυτερη αναρτηση εννοεις πως περναει απο λακουβες και αν κτυπαει περισσοτερο απο το cc
Γενικα θελω ανετο αυτοκινητο που να μην κουραζει στους δρομουςΚαι τα δυο που κοιτάς εχουν ημιάκαμπτο που σημαίνει οτι όσο και άνεση να θες, αυτομάτως θα κανεις συμβιβασμούς. Το μεγαλο θεμα του Kuga ειναι οτι πρέπει να φοράει οτι πιο φτηνιάρικο μπορει να υπάρχει σε αμορτισέρ με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει τελικα να εχει προσανατολισμό. Εγω τουλαχιστον δε μπορώ να το χαρακτηρίσω ουτε ανετο/μαλακό ουτε σπορ. Το μονο σίγουρο ειναι οτι στα 35.000χλμ που εχω, πλέον κοπανάει και δίνει την αίσθηση οτι εχουν τελειώσει τα αμορτισέρ χωρις να του εχει γινει καμια σκληρή χρηση.
Εχεις οδηγησει focus active ; Και αν ναι , διαφορα με το kuga;
Δεν έχω άποψη για το Focus active αλλά θα πόνταρα ότι είναι καλύτερο από το Kuga σε θέματα ανάρτησης.
Επίσης σε ότι αφορά το Kuga, εγώ αναφέρομαι σε μοντέλο 2023, δηλαδή pre-facelift. Δε γνωρίζω εάν κάνανε κάποιες βελτιώσεις στο νέο. Δεδομένου ότι κράτησαν τον ημιάκαμπτο όμως και δεν απανέφεραν την πολλαπλών επίσης δε θα πόνταρα σε αυτό.
Εν τάχει...Kuga vs CC
Οταν λες καλυτερη αναρτηση εννοεις πως περναει απο λακουβες και αν κτυπαει περισσοτερο απο το cc
Γενικα θελω ανετο αυτοκινητο που να μην κουραζει στους δρομους
Και τα δυο που κοιτάς εχουν ημιάκαμπτο που σημαίνει οτι όσο και άνεση να θες, αυτομάτως θα κανεις συμβιβασμούς. Το μεγαλο θεμα του Kuga ειναι οτι πρέπει να φοράει οτι πιο φτηνιάρικο μπορει να υπάρχει σε αμορτισέρ με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει τελικα να εχει προσανατολισμό. Εγω τουλαχιστον δε μπορώ να το χαρακτηρίσω ουτε ανετο/μαλακό ουτε σπορ. Το μονο σίγουρο ειναι οτι στα 35.000χλμ που εχω, πλέον κοπανάει και δίνει την αίσθηση οτι εχουν τελειώσει τα αμορτισέρ χωρις να του εχει γινει καμια σκληρή χρηση.
Ξέχωρα απο τεχνικές λεπτομερειες που δεν τις γνωρίζω σε βάθος, στην πράξη το cvt του Ford ειναι πολυ καλυτερο. Οχι μονο επειδή παράγει πολυ λιγότερο θόρυβο αλλα και γιατι δίνει περισσότερο την αίσθηση οτι εχει "κανονικές σχεσεις". Σίγουρα συνεπικουρειται κι απο το γεγονός οτι ο 2.5λτ ειναι πολυ πιο ευηχος απο τον κακοφωνιξ της Τουοτα.
Εν τάχει...Kuga vs CC