Έχει κι άλλο χώρο από κάτω που μπορεί να πάρει τουλάχιστον μία βαλίτσα καμπίνας ακόμα συν διπλωμένη την εταζέρα. Συν τις δύο θήκες αριστερά δεξία που παίρνουν κι από ένα backpack.
Posts made by stefan147
-
RE: TESLA FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
-
RE: VW Tiguan 2024posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@fiverg said in VW Tiguan 2024:
Μασάζ στα καθίσματα έχει και το Tiguan. Αν όμως μπήκες σε έκδοση χωρίς ασύρματη φόρτιση τότε θα ήταν αυτή με τους 204 ιππους που έχω κι εγώ. Αυτή με τους 272 έχει τα πάντα όλα.
Αλλά τι να το κάνεις, η σύγκριση με τον κινέζο είναι όπως τα λες.Σωστα, η προσφορά ειναι για το 204 γιατι προφανως αυτο εχουν σε στοκ.
Πόσο κουφό παντως να εχει μασάζ στο κάθισμα και να μην ειναι ηλεκτρικο?

-
RE: VW Tiguan 2024posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Πήγα την προηγούμενη εβδομάδα και είδα το Tiguan σε phev r-line γιατί μας κάνανε μια συμπαθητική προσφορά και θα μπορούσα να το επιλέξω ως αντικαταστάτη του Kuga.
Δυστυχώς μεγάλη απογοήτευση. Δε βλέπω πως θα επιβιώσουν αυτοί οι κατασκευαστές κόντρα στην κινέζικη λαιλαπα. Εάν εξαιρέσουμε τα φανταστικά καθίσματα, το αυτοκίνητο είναι μία κινούμενη προσπάθεια περιορισμού του κόστους. Καμία σχέση με το προηγούμενο. Ειδικά περιοχές όπως το πορτ μπαγκάζ είναι σε τραγική κατάσταση από πλευράς υλικών και συναρμογής. Από εξοπλισμό τα ίδια. 50.000€ αμάξι χωρίς ασύρματη φόρτιση. Θα ξαναγυρίσουμε στα καλώδια. Οδηγικά είναι οκ, τίποτα το συγκλονιστικό αλλά είναι γνώριμο ως vag. Με τα 272hp είναι και αρκετά σβέλτο μάλιστα.
Παρόλα αυτά σε back to back δοκιμή με το Geely Starray ΕΜ-i, είναι αδυνατόν να μην ενθουσιαστείς με τον κινέζο (συγκριτικά πάντα). Επίτηδες είχα μαζί και τη γυναίκα μου με τη μικρή γιατί πάντα σε τέτοιες επιλογές ντιβανοκασέλας μετράει η αντικειμενικότητα του αδαούς και non-biased και ήταν απόλυτη υπερ του Geely. Δε γίνεται να μην υπερτερεί με τους τεράστιους χώρους του, με την ηλιοροφή του, το γαμηστερό ηχοσύστημα, το μασάζ στα καθίσματα και άλλες τέτοιες χαζομαρούλες. Συν 12.000€ λιγότερα για τον πελάτη λιανικής που είναι τελικά και το κρισιμότερο.
-
RE: Οδήγησα....posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@ataim said in Οδήγησα....:
@w202-amg said in Οδήγησα....:
....ότι το Audi q5 2.0tfsi 2009 έχει dsg?
lol, η πρώτη γενιά φορούσε ZF tiptronic, μετά το γύρισαν σε dsg S tronic, ποιό οδήγησες;
Μονο dsg ειχε το Q5 8R.
-
RE: Toyota Corolla Crossposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Όχι ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία αλλά πήρα Tesla Model Y.
-
RE: Toyota Corolla Crossposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Το κάθε κάθισμα αναφέρει ρητώς πότε είναι η ώρα του να γυρίσει προς τα εμπρός. Νομίζω για τα περισσότερα το διάστημα είναι οι 15 μήνες. Προσωπικά το γύρισα πολύ νωρίτερα γιατί απλά το παιδί δεν χώραγε και εβγαζε και τα χέρια της απ' τις ζώνες προκειμένου γυρίσει προς τα εμπρός να μας βλέπει.
Σε κάθε περίπτωση είναι ένα αντικειμενικό γεγονός ότι η εκμετάλλευση χώρων στο ΨΨ είναι κάκιστη. Τώρα κατά πόσο αυτό είναι αιτία να το απορρίψει κάποιος, ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. Για εμένα ήταν ένας ακόμη αρκετά καλός λόγος για να το σουτάρω και το μόνο που έχω μετανιώσει είναι που δεν το έκανα και νωρίτερα.
-
RE: Toyota Corolla Crossposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Δε φταίει το ταμπλό για την περίπτωση με το καθισματακι. Πρεπει να μετακινηθεί τοσο μπροστα το κάθισμα του συνοδηγού που και εσοχή να εκανε το ταμπλό πάλι δε χωράει άνθρωπος. Η έδρα του καθίσματος εφάπτεται στο ταμπλό.
-
RE: Toyota Corolla Crossposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Στο Κορολλα Κροςς με μωρουδιακο κάθισμα που κοιτάει πισω, καταργείται η θέση του συνοδηγού. Κάπου σε προηγούμενες σελίδες υπαρχει σχετική φώτο. Τα συγκεκριμενα καθισματακια εν τω μεταξυ εχουν ψιλοφιξ διαστάσεις οποτε δεν ειναι αυτο παράγοντας.
-
RE: Deepal forum (Changan group)posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@axel12p said in Deepal forum (Changan group):
Στα θετικά αναφέρουν επίσης, πως όταν παίρνει μπροστά ο κινητήρας, ακούγεται λίγο, ενώ είναι αισθητά πιο ήσυχο από τα αντίστοιχα υβριδικά με CVT.
Καμία σχέση με τενεκέδες Τουότα κτλ. Πολύ πιο ήσυχο και από το Corolla Cross μου και από το Kuga phev μου σε full throttle.
-
RE: Deepal forum (Changan group)posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Έτσι ακριβώς το βλέπω κι εγώ. Αδιάφορα τα περί σοφιστικέ απόσβεσης και ελάχιστο body roll και επικοινωνιακά τιμόνια κτλ σε 2.5 τόνους ντουλάπες. Προφανώς και θα ήταν καλοδεχούμενα, αλλά και αυτά και εξοπλισμός λιμο και 38Κ δε γινεται, ούτε καν από Κινέζο. Ούτε τα διπλάσια χρήματα δεν αρκούν για τέτοιο πακέτο.
-
RE: Deepal forum (Changan group)posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Στα χρήματα που ζητάει εννοείται του συγχωρείς πολλά.
-
RE: Deepal forum (Changan group)posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Το phev που δοκίμασα πριν κάνα μήνα είχε τρομερά glitches στο infotainment. Κάποια στιγμή άρχισε να μου κάνει ασταμάτητα spelling κάποιο μηνυμα-προειδοποίηση(?) που δε μπορούσα να καταλάβω. Το μίσο τεστ ντράιβ πέρασε έτσι.
Κατά τα άλλα συμπαθητικό εσωτερικό όπως τα περισσότερα κινέζικα αυτής της κατηγορίας αλλά στο δρόμο δε με ενθουσίασε. Συνέβαινε το αντίθετο από το ηλίθιο κλισέ των δημοσιογράφων, θύμιζε αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας. Του έλειπε το refinement σε ανάρτηση και τιμόνι ενώ και σαν επιδόσεις δεν έλεγε και πολλά. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα για εταιρικό θα το έπαιρνα πάντως. Θα μπορούσα να ζήσω με αυτό θεωρώ άνετα.
-
RE: TESLA FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Η Τεσλα ειναι ενας κατασκευαστής μεταξυ πολλών. Το ίδιο προτεινουν-συστηνουν και ολοι οι άλλοι? Και γιατι ο νομοθέτης, Έλληνας ή EU, ευθυγραμμιστηκε με αυτο και οχι με κατι αλλο?
Χωρίς να το εχω ψάξει ιδιαίτερα μου φαίνεται για ηλιθια απόφαση χωρις βάση σε σοβαρή έρευνα. Πχ οι Σκανδιναβοι τι παραπανω ξέρουν και παρεχουν on board φορτιση?
-
RE: TESLA FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@ntinaras said in TESLA FORUM:
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Να μην είχαμε και το 40% στα καράβια τι καλά που θα ηταν. Ποιος μαλακας το σκέφτηκε αυτο ήθελα να ξερα?
Αυτοί που έχουν καράβια και κουβαλάνε υγρά καύσιμα
Δηλαδή? Εάν ξέρεις κατι παραπανω θα ηταν καλο να το μοιραστείς μαζί μας. Εγω θα ήθελα να μάθω την αιτιολογία πισω απ την αποφαση. Γιατι 40% και οχι 60%, ξερω γω?
-
RE: TESLA FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Να μην είχαμε και το 40% στα καράβια τι καλά που θα ηταν. Ποιος μαλακας το σκέφτηκε αυτο ήθελα να ξερα?
-
RE: TESLA FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Τεσλαρα αγναντεύει Ηρακλεια, Ιο και Σίκινο. Τι αμαξάρα για διακοπές. Πολυ κριμα να ειναι ηλεκτρικο αυτο το αμαξι και να μην εχει αλλα 2-3cm απόσταση απο το έδαφος.

-
RE: Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτουposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@george1977 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Sad but true αλλά η πιο λογική επιλογή είναι το rav4 δυστυχώς στην style plus έκδοση για να είσαι κάτω από το όριο των 40.000
Γενικά η συμβουλή μου είναι να μην πάρεις plugin εαν φοβάσαι τον φόρο. Είναι σχεδόν βεβαιότητα ότι οι απαλλαγές για τα plugin θα τελειώσουν.
Πάρε ένα ηλεκτρικό να σου αρέσει στο όριο αυτό.
Εχω ηδη ενα ηλεκτρικό το οποίο ειναι μάλλον και το καλύτερο του είδους. Θα ηταν αυτοκτονικο όμως να παρω και δεύτερο. Η αλήθεια ειναι όμως ότι ετσι οπως τα χουν κανει οι επιλογές σε ηλεκτρικο ειναι πολυ περισσότερες και πιο αξιόλογες πια.
-
RE: Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτουposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@fiverg said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Θα έλεγα να έχεις υπόψιν και το Tiguan των 272 ίππων με 27 kWh μπαταρία (20 προς χρήση phev) και φόρτιση 50 kwh
Edit: τώρα είδα το 40Κ λτπφ οπότε δες αν καλύπτεσαι σε επιδόσεις από αυτό των 204 ps (αυτό έχω κι εγώ κι έχω μερικές δημοσιεύσεις στο σχετικό topic του Tiguan).
Αν ειναι να παρω VAG θα ειναι μονο με τα 272hp και Formentor γιατι το ξερω καλά το αμαξι και μου αρέσει αρκετά. Το Tiguan μπορώ να το παρω ως R-Line (με μια διαφορα απ την τσέπη μου γύρω στα 60€ το μηνα) αλλα να μην προσθέσω ουτε βίδα απο εξοπλισμο και εχει αρκετές ελλείψεις που δε θέλω να συμβιβαστώ μαζί τους. Αντίστοιχα και το Terramar που βγαζει πολυ υψηλά μισθώματα, υψηλότερα του Tiguan, καθως μάλλον οι leasing φοβούνται την υπολειμματικη του αξία.
-
RE: Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτουposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Πέρασα προ ολίγου από τη Λάμδα στην Καλυφτάκη. Τιμιότατο το Jaecoo 7 εκ πρώτης όψεως. Κάνει τσεκ πολλά από τα κουτάκια μου αλλά θα ήθελα να το οδηγήσω για να μη φάμε καμιά φόλα κυρίως σε ότι αφορά φασαρία στον αυτοκινητόδρομο κτλ. Δυναμικά χαρακτηριστικά μου είναι αδιάφορα στο συγκεκριμένο.
Τρομερά κακή εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι κάτω από το δάπεδο στο πορτ μπαγκάζ δεν υπάρχει κάποιο organizer και είναι η 12V μπαταρία και διάφορες καλωδιώσεις σε κοινή θέα. Υποψιάζομαι ότι ήταν έλλειψη του συγκεκριμένου εκθεσιακού καθώς φυσικά ο πωλητής δε γνώριζε να απαντήσει ή μάλλον για την ακρίβεια είπε ότι "όλα έτσι έρχονται".
Αυτό που επίσης με ανησυχεί ειναι το τραγικό 6+ για τα 80-120χαω που μετράει αυτος εδω.
-
RE: Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτουposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Ναι σόρρυ ξέχασα να γράψω ότι δεκτή κάθε πρόταση ΕΚΤΟΣ από ΤΟΥΟΤΑ.
