Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    N
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 5
    • Posts 1449
    • Best 237
    • Groups 0

nascar1

@nascar1

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός - Αυτοκίνητα

519
    Profile views
    1449
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

nascar1 Unfollow Follow

Best posts made by nascar1

• RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

Επειδή είμαι από αυτούς που έχουν:

1. Φβ σύστηνα από το 2020 5αρι (net metering) χωρίς επιδότηση, χωρίς μπαταριες
      2. αντλία θερμότητας
      3. πλέον ηλεκτρικό αυτοκίνητο
      4. 2ο αυτοκίνητο υβριδικό (yaris 2024)

Μπορώ να πω ότι το παραπάνω set up με ικανοποιεί πλήρως. Εκτός του ότι αισθάνομαι σίγουρα οικολογος, δεν έχω επιβαρύνει κανέναν συμπολίτη με επιδοτήσεις και νιώθω αρκετά ανεξάρτητος. Πχ ναι σίγουρα με απασχολεί το κόστος της βενζίνης αλλά όχι όσο στο παρελθόν. Τα φβ αποτελούν άριστη επένδυση. Ναι μάλιστα επένδυση. Εκτός ότι εξοικονομούν χρήματα σου αφαιρούν και το άγχος της τιμής του ρεύματος. Πχ όταν το ρεύμα είχε φτάσει στο Θεό πριν 2 χρόνια εγώ σφυρίζα αδιάφορα.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν κάποια (αρκετά ίσως) χρήματα μπροστά. Επειδή έτυχε να τα είχα τα έδωσα. Μην ξεχνάτε ότι αυτή την στιγμή ελάχιστα μπορείς να κάνεις με ας πούμε 50.000 ευρώ σαν επένδυση. Εγώ προτίμησα να τα δώσω ώστε να είμαι ουσιαστικά πράσινος, να μην σκέφτομαι να έχω ζέστη στο σπίτι μου, να μετακινούμε με την μέγιστη άνεση και γενικά η αίσθηση της ανεξαρτησίας είναι μεγάλη και η ευχαρίστηση εξίσου.

posted in Περί αυτοκίνησης
      N
      nascar1
    • RE: TESLA FORUM

@dettol said in TESLA FORUM:

νομιζω πως οσοι συνεχιζουν να ελπιζουν σε "model 2/q" θα περιμενουν για αρκεταααα χρονια. Το μονο που μενει ειναι ενα Model 3 standard long range στα 39990 και εχει καλυψει ενα τεραστιο ευρος αναγκων/δυνατοτητων/επιδοσεων/εμβελειας ΚΑΙ τιμης

Πάντως σήμερα που έπαιζα με τον διαμορφωτη το νέο tesla m3 sr έβγαινε στα 35.500 τελική τιμή. Αν σκεφτούμε την μπροστινή κάμερα, τον διακόπτη φλας και την λίγο αυξημένη μπαταρία το λες και σούπερ ευκαιρία. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται πιθανή επιδότηση ΚΗ

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      N
      nascar1

@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Το μπάτερυ σουάπ είναι ιδανικό για ταξί. Εκεί ακριβώς που έχει αποτύχει η ηλεκτροκίνηση, όπως αυτή προωθείται από το κράτος μέσω των προγραμμάτων επιδότησης.

Σε άλλες χώρες έχει πετύχει μια χαρά. Οι ταξιτζήδες τώρα ανακάλυψαν τα υβριδικά. Σε καμμία δεκαετία θα ανακαλύψουν και τα ηλεκτρικά 😁

Έτσι ακριβώς. Βλέπω πλέον αρκετά corolla hybrid station ενώ υπάρχουν και λίγα ηλεκτρικά. Μακάρι να προχωρήσει η μετάβαση γιατί η βρώμα των diesel και οι εκπομπές μικροσωματιδίων επιβαρύνουν τρομερά την ποιότητα του αέρα των πόλεων. Μακάρι να πιάνουν πλέον στα ΚΤΕΟ όλους όσους έχουν αφαιρέσει τα dpf (αν και κρατάω μικρό καλάθι). Επίσης μακάρι να αποσυρθούν και παλιά λεωφορεία - φορτηγά προπερασμένης τεχνολογία που βγάζουν ντουμάνι τον καρκίνο...

N
      nascar1

@dg79 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Ο μονος λόγος που θελω να καταργηθει τελειως το diesel ειναι λόγω των αφαιρουμενων DPF φιλτρων από τους ταξιτζήδες κάνοντας το μακραν το πιο ρυπογόνο. Αν συμπεριφερονταν σαν ανθρωποι και όχι σαν μπαμπουίνοι δεν θα με πείραζε να συνεχιζαν να υπάρχουν

Γιατί βγάζεις από το κάδρο τους ιδιώτες; Πιστεύεις ότι οι περισσότεροι συντηρούν το dpf τους; Οι διαφημίσεις για αφαίρεση dpf δείχνουν ότι υπάρχει πελατεία και οι οδηγίες για το πως να περάσεις κτεο που βρίσκεις εύκολα στο διαδίκτυο φανερώνουν ότι αυτοί που καταργούν το dpf δεν είναι ένας και δυο. Επίσης μη ξεχνάμε ότι πολλά diesel είναι euro 4 ή και παλαιότερα αφού ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι 18 χρόνια, άρα υπάρχουν. Ακόμα χειρότερη η κατάσταση στα επαγγελματικά, που ο μέσος όρος ανεβαίνει.

Από τη μια παραπονιόμαστε για τη ποιότητα ζωής στις πόλεις (ατμοσφαιρική ρύπανση, ηχορύπανση) από την άλλη αντιδρούμε στην αλλαγή, γιατί θα πρέπει να κάνουμε μια επιπλέον στάση μια φορά το χρόνο που θα πάμε Ιωάννινα.

Τα ίδια λέγονταν κάποτε και για τα πρώτα καταλυτικά! Ο καταλύτης θα χαλάει, θα χρειάζεται αλλαγή κάθε 50.000χλμ και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες. Ας κάνουμε μια σύγκριση του νέφους της Αθήνας τότε και τώρα! Κάτι αντίστοιχο είναι και τα ηλεκτρικά αλλά εμείς ακόμα θέλουμε μαζούτ ακριβώς για την μία παραπάνω στάση... Συν το γεγονός ότι το μαζούτ το εισάγουμε ενώ στο ρεύμα είμαστε παραγωγοί (σαν χώρα μιλάω και όχι για τους κατόχους φβ για να μην πεταχτεί κανένας Βασιλάκης Καΐλας του φόρουμ και μιλήσει για τίποτα ταξικές διάφορες..)

N
      nascar1

Μόνο κάποιος που έχει ηλεκτρικό ή είχε υβριδικό μπορεί να καταλάβει την διαφορά στην ποιότητα κύλισης. Εγώ που πηγαίνω με γκρουπ στην δουλειά και μπαίνω σε αρκετά αυτοκίνητα σας λέω υπεύθυνα ότι όταν μπαίνω σε θερμικό ξενερώνω απίστευτα πλέον με τον θόρυβο. Σκέψου να είχα και ταχύτητες, συντήρηση κτλ... Είναι ένας άλλος κόσμος. Με μοναδικό μείον τον χρόνο ανεφοδιασμού. Αν μπορείς να ζήσεις με αυτό δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε άλλο...Αν δεν μπορείς;; Κανένα πρόβλημα.. Για όλους υπάρχουν λύσεις...

N
      nascar1

Σας ευχαριστώ για τις ευχές. Ταξίδι κάνω μια φορά τον χρόνο για διακοπές οπότε θα συμβιβαστώ. Προτιμώ να χαίρομαι και να απολαμβάνω το αυτοκίνητό μου ολες τις υπόλοιπες 360 μερες τον χρόνο οπότε θεωρώ ότι έπραξα σωστά. Το id,3 έχει το ιδανικό μέγεθος και συνδιασμό χώρων και πρακτικότητας. Αλλιώς θα έπαιρνα τεσλα ξεκάθαρα.

Τα παιδιά είναι 13 και 11 ετών και το βλέπω σαν μια ευκαιρία να πάρω στις διακοπές όσα χωράνε και τέλος. Παλιά πως χωράγανε σε κάτι φίατ 127 ή zastava πράγματα για 20ημερες διακοπές???

N
      nascar1

Όλοι οι πολεμιοι των ηλεκτρικών αναφέρονται διαρκώς στο θέμα φόρτισης. Στο θέμα ποιότητας λειτουργίας, οδήγησης, στα μειωμένα κόστη συντήρησης και στην γενικότερη ευχαριστηση που προσφέρουν δεν αναφέρονται ποτέ. Πχ να πρέπει να πας και να φέρεις σε μια μέρα τα παιδιά από και προς τα φροντιστήρια, τις δραστηριότητες. Να σε πιάνει κίνηση και να μην βρίζεις. Να έχεις μειωμένο κόστος χρήσης (αν φορτίζεις σπίτι), να έχεις πολύ λιγότερο περίπλοκη τεχνολογία, να έχεις ελάχιστη φθορά φρένων. Επίσης η απουσία εξάτμισης και θορύβου. Στο ότι αν μπορείς παράγεις εσύ το καύσιμο. Ξέρω ότι έχουν πολλά ελαττώματα, ξέρω ότι δεν κάνουν για όλους. Αλλά δεν έβαλε κανείς και το μαχαίρι στον λαιμό κανενός να αγοράσει ηλεκτρικό. Γιατί τόσο μίσος; Ειδικά όταν οι περισσότεροι δεν έχουν καν οδηγήσει ένα τέτοιο...

Τέλος ας δουν λίγο πόσο έχουν αλλάξει οι συνθήκες σε πόλεις του εξωτερικού που έχουν μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά να κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων. Πόσο έχει μειωθεί η ρύπανση και ο θόρυβος. Πόσο πιο οικονομικές και ευχάριστες είναι οι μετακινήσεις. Πήγα πρόσφατα Παρίσι μετά από 14 χρόνια και έπαθα πλάκα. Πολιτισμός είναι η μόνη λέξη που μπορεί να το χαρακτηρίσει. Εμείς θέλουμε μηχανάκια με εξατμίσεις, λεωφορεία 20ετιας που καίνε πετρέλαιο και φορτηγά δημόσιας χρήσης που βγάζουν καρκίνο... Αυτό θέλουμε;

N
      nascar1

@a-d-p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Ξεχωριστή ασφάλιση για τις μπαταρίες των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το πρόγραμμα «EV Battery Security» της Nationale-Nederlanden έχει σχεδιαστεί για ηλεκτρικά αυτοκίνητα των οποίων η εργοστασιακή εγγύηση για τη μπαταρία έχει λήξει. Καλύπτει το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης της μπαταρίας αν η χωρητικότητά της πέσει ξαφνικά κάτω από το 70% λόγω εγγενούς ελαττώματος. Το πρόγραμμα αφορά αυτοκίνητα ηλικίας έως 12 ετών ή χιλιομετρικής απόστασης ως 300.000 χλμ. Μπορεί να προστεθεί τόσο σε νέα, όσο και σε υφιστάμενα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/ollandia-xechoristi-asfalisi-gia-tis-mpataries-ton-metacheirismenon-ilektrikon-aytokiniton/

Πολύ πολύ χρήσιμο. Βέβαια μένει να δούμε τους όρους και κόστος.

Παρεμπιπτόντως σκέφτομαι σοβαρά να δώσω το iD.3 που απέκτησα πρόσφατα για να πάω σε full experience δηλαδή tesla. Το vw είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, ιδανικό σε συνδιασμο μεγέθους, χωρών, ύψους, επιδόσεων, πρακτικότητας και ομορφιάς αλλά επειδή ζούμε μόνο μία φορά λέω να κάνω το μεγάλο βήμα!!!

Είδα στους 2 μήνες ότι μου άρεσει πολύ ο τρόπος λειτουργίας των ηλεκτρικών, εκτίμησα τα πλεονεκτήματα τους αποφάσισα ότι μπορώ να ζήσω με τα μειονέκτηματα τους και λέω να κάνω την υπέρβαση.

Ιδανικά θα ήθελα ένα ID.3 με σήμα tesla αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα στην ζωή... Βουρ λοιπόν για την αλλαγή αν το id3 φύγει σε μια λογική τιμή.

N
      nascar1

Πάτρα αποτεφρωτήριο Ριτσώνας. Χθες έγινε το ταξίδι. Ξεκίνησα με 100%. Έφτασα με 28%. Εκεί είχε αργό φορτιστή. Κούμπωσα και όσο περίμενα την διαδικασία έφτασε στο 90%. Επιστροφή Πάτρα με 19%. Κινούμενος από κανονικά έως γρήγορα. Χαμένος χρόνος για φόρτιση;;; Μηδέν...

Αν δεν είχε εκεί φορτιστή θα φόρτιζα σε γρήγορο πηγαίνοντας που ούτως ή άλλως σταμάτησα για καφέ τυρόπιτες τουαλέτα είτε στην επιστροφή για φαγητό.

Το μόνο που με στεναχώρησε σήμερα είναι ότι βγήκε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός και πέρασε η 3ετια οπότε χάρισα στο σύστημα 2500kwh που είχε μαζέψει το φβ καβατζα. Δεν πειράζει τώρα που έχω ηλεκτρικό την επόμενη φορά δεν θα χαρίσω ούτε μισή kwh...

N
      nascar1

@stefan147 said in TESLA FORUM:

@focus84 said in TESLA FORUM:

@stefan147 said in TESLA FORUM:

Ναι τα φρένα τα χω σχολιάσει από την πρώτη επαφή με το αμάξι. Τους λείπει η συνέπεια. Μία είναι απόλυτα και μία ότι να ναι. Ίσως φτιάχνεται κι αυτό με άλλο τακάκι όπως σίγουρα φτιάχνεται και η πρόσφυση με άλλο λάστιχο.

Ενδεικτικά, το κάκιστο από πλευράς ελαστικών και ανάρτησης Kuga μου, βελτιώθηκε τρομακτικά όταν τα απαράδεκτα Continental Eco Contact απλώς αξιοπρεπή Goodyear EfficientGrip 2 SUV.

To πρόβλημα τωρα είναι ότι δε θα ησυχάσω αν δεν αλλάξω λάστιχα και δεν υπήρχε κανένας λόγος για έξοδα του 1000αρικου σε αμάξι 6μηνου.

Καλησπέρα ποια είναι τα λάστιχα hankook που φοράνε τα καινούργια Tesla για να μην τα βάλω στο model 3 μου;

Αναφέρομαι σε Model Y Juniper και τα λάστιχα που φόραγε απο το εργοστάσιο είναι τα Hankook Ventus S1 EVO 3 EV. Μια χαρά στο στεγνό αλλά στο βρεγμένο απαράδεκτο.

που να ειχες τα e-primacy που φορανε τα 3αρια.
      Φοραω τα ιδια και δεν εχω παρατηρησει ιδιαιτερο προβλημα. Μια φορα μονο στην πρωτη βροχη του ετους ενιωσα το οχημα να συνεχιζει την πορεια του, οταν πηγα να στριψω 90 μοιρες.
      Επισης, αν το παρκινγκ του σουπερμαρκετ ηταν αυτο το γυαλισμενο βιομηχανικο δαπεδο, τοτε εκει πανω και πεζος γλυστραει οταν ειναι βρεγμενο.

Στο γυαλί αυτό πιστεύω κανένα λάστιχο δεν βρίσκει πρόσφυση. Πάντως καλό είναι σε βροχές και εφόσον υπάρχει 100% ασφάλεια να δοκιμάζουμε φρεναρίσματα πανικού ώστε να παίρνουμε μια αίσθηση πως συμπεριφέρεται. είμαι σίγουρος αν το κάνουμε θα κρατάμε ενστικτωδώς τουλάχιστον 5 μέτρα παραπάνω απόσταση...

N
      nascar1

Latest posts made by nascar1

@sargus said in TESLA FORUM:

@nascar1 said in TESLA FORUM:

Η ερώτηση που με καίει τώρα είναι:

Η ουρίτσα του sr «σπάει» καθόλου στις στροφές; Το γυρίζεις το τιμονακι σου λιγάκι;
      Όχι φοβερά πράγματα, ότι κάνει μια 3αρα ας πούμε. Γελάει καθόλου το χειλάκι σου; Ή πάει μόνο αυστηρά σε ράγες πάνω;

Το esp είναι πολύ παρεμβατικό... Μην περιμένεις πολλά...

Δεν έχει επιλογές απενεργοποίησης;

Στα 35 καινούργιο ή 30 2ο χέρι θα το ευχαριστηθείς... Δεν ξέρω τι αμάξι έχεις (κάπου το είχα διαβάσει αλλά το έχω ξεχάσει) αλλά η απόσταση από οτιδήποτε συμβατικό είναι χαοτική...

N
      nascar1

Η ουρίτσα του sr «σπάει» καθόλου στις στροφές; Το γυρίζεις το τιμονακι σου λιγάκι;
      Όχι φοβερά πράγματα, ότι κάνει μια 3αρα ας πούμε. Γελάει καθόλου το χειλάκι σου; Ή πάει μόνο αυστηρά σε ράγες πάνω;

Δεν έχει επιλογές απενεργοποίησης;

Από το αυτοκίνητο όχι. Τώρα με τίποτα sexy knob δεν ξέρω αλλά δεν με απασχολεί.. Πλησιάζω τα 50 και οδηγώ πολύ πιο ήρεμα... Εκτιμώ τις αρετές του στα υπόλοιπα..

N
      nascar1

N
      nascar1

Πολλοί λένε ότι εν τέλει πρόκειται για πυκνωτή και όχι μπαταρία.. Με λίγη αναζήτηση και λίγο chatgpt βρίσκει κάποιος τις διαφορές. Πάντως μου πολύ καλό για να είναι αληθινό... Μακάρι όμως να λέει αλήθεια

N
      nascar1

@wantone said in TESLA FORUM:

να θυμίσω ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει 10-15% τον χρόνο πληθωρισμός δηλ πτώση στην αξία του χρήματος γιαυτο όσο περιμένεις η τιμή μπορεί να ανεβεί σαν αριθμός αλλά αν αποπληθωρησεις την τιμή πέφτει η αξία του. δηλ μετά από 2 χρόνια άνετα το δίνει 35 αυτός με το τεσλα. η στην χειρότερη θα το δώσει στα 30 όσο και σήμερα.

Δεν υπάρχει 10 με 15% πληθωρισμός τα τελευταία χρόνια. Μήπως έχεις μείνει στην εποχή της δραχμής; Επίσης η τέσλα κόντρα και στον επίσημο πληθωρισμό μειώνει τις τιμές διαρκώς. Οπότε τα μετά από 2 χρόνια το δίνει άνετα 35 είναι ουτοπικό...

N
      nascar1

Σημασία έχει η ουσία. Αν είναι καθαρό σαν αμάξι...

N
      nascar1

Αν το μεταχειρισμενο που έστειλε ο iceman είναι καθαρό το παίρνεις με κλειστά μάτια... Το δίνει σε εξαιρετική τιμή

N
      nascar1

@iceman7 said in TESLA FORUM:

νομιζω πως οσοι συνεχιζουν να ελπιζουν σε "model 2/q" θα περιμενουν για αρκεταααα χρονια. Το μονο που μενει ειναι ενα Model 3 standard long range στα 39990 και εχει καλυψει ενα τεραστιο ευρος αναγκων/δυνατοτητων/επιδοσεων/εμβελειας ΚΑΙ τιμης

Πάντως σήμερα που έπαιζα με τον διαμορφωτη το νέο tesla m3 sr έβγαινε στα 35.500 τελική τιμή. Αν σκεφτούμε την μπροστινή κάμερα, τον διακόπτη φλας και την λίγο αυξημένη μπαταρία το λες και σούπερ ευκαιρία. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται πιθανή επιδότηση ΚΗ

Μιλάς για το στάνταρ μοντέλο όμως με πολλές ελλείψεις από αυτό που έχεις.

Και με πολλές προσθήκες πλέον... Μια χαρά τιμιότατο είναι.. Ακόμα και έτσι έχει σχεδόν τα πάντα

N
      nascar1

Είμαι με το δάχτυλο στην σκανδάλη...

• τι λέει το στανταρντ; μπαίνουμε;

• Αυτό το απαίσιο πράγμα που φαίνεται στους τροχούς του στανταρντ είναι καπάκι ζάντας; υπάρχουν άλλες επιλογές διαθέσιμες στο εμπόριο;

• Εμείς οι μη Αθηναίοι, παραλαμβάνουμε επίσης από Αθήνα;

• Έχει ακόμη λεφτά η επιδότηση;

• Τα προδιαμορφωμένα δικαιούνται επιδότηση ή όχι;

Για να δούμε...

Αν δεις λέει Φλεβάρη Μάρτη άφιξη οπότε επιδότηση αμφίβολη. Επίσης ναι μεν είναι τάσια αλλά ίσως δεν έχει τις όμορφες ζάντες αλουμινίου του Premium. Κατά τα άλλα το αμάξι είναι σε τιμή χάρισμα. Εγώ το άλλαζα άνετα το δικό μου Premium με το "γυμνό" για φλας, κάμερα εμπρός και κυρίως την λίγο μεγαλύτερη μπαταρία.. Οθόνη πίσω, μη ηλεκτρικό τιμόνι σιγά. Μόνο αν το οδηγούν παραπάνω από ένας οδηγοί δεν θα ρυθμιζει το τιμόνι (που κακά τα ψέμματα είναι γαματο feature)

Καλή παρατήρηση αυτό με την άφιξη!
      Έχεις το προηγούμενο μοντέλο να υποθέσω;
      Με χαλάει από τις ελλείψεις του μόνο το πιο απλό ηχοσύστημα γιατί δε θέλω πια να βάζω χέρι σε καινούργιο αμάξι (άσε που δεν ξέρω αν ασχολείται κανείς εδώ κάτω με τεσλα) και η αλλαγή των αμορτισερ που σχολίασε ο τέρας πιο πάνω εφόσον αυτή επηρεάζει την ποιότητα κύλισης.

Ναι έχω το highland αλλά αρχές 25. Πρέπει να το δεις πολύ σοβαρά στην τιμή αυτή. Στην θέση σου θα ζητούσα ένα test drive το συγκεκριμένο και εκεί θα κρίνεις. Ιδανικά κάνε back 2 back με το Premium. Αν έχει αρχίσει να στην σπάει ο συμπλέκτης, ο θόρυβος και οι επισκέψεις στα πρατήρια νομίζω είσαι έτοιμος!!!!

Καλά τα λες αλλά μένω Κρήτη* και δεν είναι εύκολο το τεστ ντραιβ.
      Εσύ δεν έχεις κανένα σοβαρό λόγο να αλλάξεις. Είναι δυνατόν να το σκέφτεσαι;
      *Καλά, αν δεν έμενα Κρήτη δεν υπήρχε περίπτωση να μην το πάρω πέρισυ που έβγαινε γύρω στα 32 με την επιδότηση των 9.000.

Απλά με τρώει πολύ φέτος και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες που νοίκιασα ένα ΜΥ performance.

Όχι μωρέ δεν το σκέφτομαι καινούργιο αμάξι. Απλά τα λίγα χλμ έξτρα της μπαταρίας είναι πάντα ευπρόσδεκτα... Στα 32 ήταν κλοπή εκκλησίας αλλά δυστυχώς ούτε εγώ το είχα αποφασίσει τότε.. Είναι πάντως μια καλή αφορμή για να ανέβεις Αθήνα και να το οδηγήσεις..

N
      nascar1

Είμαι με το δάχτυλο στην σκανδάλη...

• τι λέει το στανταρντ; μπαίνουμε;

• Αυτό το απαίσιο πράγμα που φαίνεται στους τροχούς του στανταρντ είναι καπάκι ζάντας; υπάρχουν άλλες επιλογές διαθέσιμες στο εμπόριο;

• Εμείς οι μη Αθηναίοι, παραλαμβάνουμε επίσης από Αθήνα;

• Έχει ακόμη λεφτά η επιδότηση;

• Τα προδιαμορφωμένα δικαιούνται επιδότηση ή όχι;

Για να δούμε...

Αν δεις λέει Φλεβάρη Μάρτη άφιξη οπότε επιδότηση αμφίβολη. Επίσης ναι μεν είναι τάσια αλλά ίσως δεν έχει τις όμορφες ζάντες αλουμινίου του Premium. Κατά τα άλλα το αμάξι είναι σε τιμή χάρισμα. Εγώ το άλλαζα άνετα το δικό μου Premium με το "γυμνό" για φλας, κάμερα εμπρός και κυρίως την λίγο μεγαλύτερη μπαταρία.. Οθόνη πίσω, μη ηλεκτρικό τιμόνι σιγά. Μόνο αν το οδηγούν παραπάνω από ένας οδηγοί δεν θα ρυθμιζει το τιμόνι (που κακά τα ψέμματα είναι γαματο feature)

Καλή παρατήρηση αυτό με την άφιξη!
      Έχεις το προηγούμενο μοντέλο να υποθέσω;
      Με χαλάει από τις ελλείψεις του μόνο το πιο απλό ηχοσύστημα γιατί δε θέλω πια να βάζω χέρι σε καινούργιο αμάξι (άσε που δεν ξέρω αν ασχολείται κανείς εδώ κάτω με τεσλα) και η αλλαγή των αμορτισερ που σχολίασε ο τέρας πιο πάνω εφόσον αυτή επηρεάζει την ποιότητα κύλισης.

Ναι έχω το highland αλλά αρχές 25. Πρέπει να το δεις πολύ σοβαρά στην τιμή αυτή. Στην θέση σου θα ζητούσα ένα test drive το συγκεκριμένο και εκεί θα κρίνεις. Ιδανικά κάνε back 2 back με το Premium. Αν έχει αρχίσει να στην σπάει ο συμπλέκτης, ο θόρυβος και οι επισκέψεις στα πρατήρια νομίζω είσαι έτοιμος!!!!

Το μόνο που πρέπει να δεις είναι το μέγεθος και το ύψος. Είναι αρκετά χαμηλό και τεράστιο. Το ήχο σύστημα είμαι σίγουρος ότι θα είναι αξιοπρεπεστατο

N
      nascar1
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ