@dettol said in TESLA FORUM:
@giteart said in TESLA FORUM:
λοιπόν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χάνουν σε εμβέλεια όταν κινούνται στον αυτοκινητοδρομο και αυτο γιατί υπάρχει μεγάλη αντίσταση του αέρα. Η οποία μάλιστα αυξάνεται με το τετράγωνο της ταχύτητας κίνησης.
πως θα σας φαινόταν η ιδέα λοιπόν αν η Tesla έβγαζε κάποιο software update όπου τα αυτοκίνητα με FSD να μπορούν να κινούνται το ενα πίσω απο το αλλο σε πολυ κοντινή απόσταση, εκμεταλευομενα ετσι το φαινόμενο slip screaming. Όπως κάνουν οι παπιες επίσης όταν πετάνε σε σχηματισμό Δέλτα ή τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Σε εθνική οδό δηλ όσα έχουν βαλει gps κ εχουν ίδια κατεύθυνση θα μπαίνουν αυτόματα στο τρενάκι.
Ρώτησα και το ΑΙ κ λεει οτι σε μια απόσταση περίπου 2μετρα πισω απο το αλλο όχημα υπάρχει περίπου 30% μικρότερη κατανάλωση.
Που σου ήρθε αυτό; Διάβασες κάτι, κάπου ότι είναι φαεινή ιδέα που έχει εκφραστεί; Η αυτόνομη οδήγηση όταν εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα, σίγουρα μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα, το κυκλοφοριακό ανάμεσα σε αυτά. Δεν έχω διαβάσει πάντως πουθενά την ιδέα με το slipstreaming, όχι ότι δεν έχει επιστημονική βάση.
Απλά το σκέφτηκα. Ειμαι κ μηχανικός αεροσκαφών στο επάγγελμα. Καταλαβαίνω τι μπορεί να κάνει το fsd σε hardware 4 οχήματα κ ειμαι αρκετά σίγουρος οτι κατι τέτοιο μπορεί να γινει με ενα software update απλά. Προφανώς η απόσταση απο το προπορευόμενο οχήματα, οσο μικρότερη, τοσο λιγότερη η αεροδυναμική αντίσταση. Αλλα επίσης κ πιο μικρός ο χρόνος που εχει το σύστημα πέδησης κ κατεύθυνσης του αυτοκινήτου να αντιδράσει σε τυχόν έκτακτη ανάγκη. Αυτή η απόσταση λοιπόν θα ειναι τόση, ωστε ακόμα κ αν σκάσει λάστιχο στο μπροστινό να μπορεί να φρενάρει ασφαλώς το πίσω.
Όσο για το μήκος απο το τρενάκι, δε νομίζω οτι υπάρχει νομικός περιορισμός. Μπορεί εύκολα δηλ να είναι οσο μια διπλή νταλίκα. Προφανώς θα μπει καποιο ορθο, δε θα φτάσουμε κ τα 100 μετρα τρενάκι. Αλλα ποιος δε θα ήθελε να ταξιδεύει με 130χλμω με 120wh/km κατανάλωση?
Επίσης αν αλλάξει κ η νομοθεσία, θα μπορούνε τέτοια fsd convoys να πανε ακόμα πιο γρήγορα και πάνω από τα 130, ακριβώς επειδή το fsd μπορεί να αντιδράσει πολυ γρήγορα σε κάποια έκτακτη ανάγκη.
Συζήτηση κάνω για ιδέες που μου έρχονται στο μυαλό, για ενα πιθανό μέλλον της αυτοκίνησης..
Φαντάζομαι έχετε δει βίντεο απο τα robotaxi στην Αμερική. Αυτή είναι μονο η αρχή. Το μέλλον ειναι αυτόνομο