Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 252
    • Best 123
    • Groups 0

mariolas

@mariolas

197
    Profile views
    252
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

mariolas Unfollow Follow

Best posts made by mariolas

• RE: VW T-ROC 2026 HEV

IMG_20250806_121023.jpg

Αν ισχύει μιλάμε για ένα πανέμορφο αυτοκίνητο και ιδανικές πλέον διαστάσεις καθώς θα είναι και μεγαλύτερο!!Το κλειδί και εδώ θα είναι η τιμή.Για να δούμε!

posted in Μελλοντικά Μοντέλα
      M
      mariolas
    • RE: Toyota Yaris Cross

@piliourits said in Toyota Yaris Cross:

Υπάρχει κόσμος που δίνει 30 χιλιάρικα (και παραπάνω) για Γιαρις;
      Μόνο οι κορολες, απλές και κρος, είναι δύο φορές πιο αμάξια και με περισσότερο εξοπλισμό.
      Χώρια ότι αγοράζεις ο,τι άλλο θες, από Τέσλα μέχρι μικρες μπεμβε...

(Θα μου πεις, υπάρχει κόσμος που αγοράζει ερκρος με τέτοια λεφτά)

Όντας κάτοχος Yaris cross συμφωνώ απόλυτα 30κ για Yaris Ποτέ !!!Όμως έχω να πω αν η οικογένεια έχει την δυνατότητα να έχει για πρώτο αυτοκίνητο για καθημερινές μετακινήσεις ευκολία οικονομία άνεση κλπ Το Yaris cross στα μάτια μου είναι μοναδικό.Αλλα για να αξίζει βαριά μέχρι 25κ.Εγω το πήρα πριν 2.5 χρόνια 23.5k style.Η καλύτερη αγορά μου ever.Τα κάνει όλα καλά!Τώρα αν πας σε μεγαλύτερο πόσα εννοείτε πας σε άλλα αυτοκίνητα.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      M
      mariolas
    • RE: Dacia duster hybrid 140 vs Toyota Corolla cross 1.8L 140hp! Am I missing something?

Ούτε καν αδερφέ.... Πολύ ανώτερο σε όλα μα όλα όμως το Corolla .Η μόνη ελπίδα είναι να ρίξει πολύ την τιμή το duster.Αλλιως η σύγκριση για μένα είναι αστεία.

M
      mariolas
    • RE: Ford Capri 2024

@fanis75 said in Ford Capri 2024:

Ρε παιδια φαου βε με αλλο σημα ειναι, τα οποια ηλεκτρικα φαου βε είναι επιεικώς μετρια (κακα ειναι στην πραγματικότητα). Για ποιο φορντ λεμε και οδικη συμπεριφορα φορντ? Η Φορντ στηνΕυρωπη πεθανε ουσιαστικα. Το καρφι μπηκε με την καταργηση του φιεστ και η ταφόπλακα θα μπει με την καταργηση του φοκους.

Αυτό με τη Φορντ που συμβαίνει είναι όντως τραγικό.Ειναι αυτό που λες σαν να τελείωσε η Φορντ στην Ευρώπη.Τα καλύτερα μοντέλα της σταματάνε..... Γενικά όπως το βλέπω προσπαθούν να μας κόψουν το αυτοκίνητο ....

M
      mariolas
    • RE: Citroen C3 Aircross 2024

@criuser said in Citroen C3 Aircross 2024:

Ξεκίνησαν τα πρώτα τέστ του νέου Αιρκρος μετά την παρουσίαση του την περασμένη εβδομάδα στην Βαρκελώνη.

Ξένα, γιατί εδώ έχουμε εμπάργκο για λίγο καιρό, μέχρι να ξεκαθαρίσει πότε έρχονται τα εκθεσιακά.

Youtube Video

Διαβάστε και το πρώτο σχόλιο που γράφει ο ιταλός γάτος..

Αλλά διαβάστε και την απάντηση...😊

Πολύ όμορφο σχεδιαστικά το νέο αλλά κάτω από καπο είναι σάπιο... Όπως όλα τα Stellantis... και μόνο που διαβάζεις υβριδικό γελαααςςς

M
      mariolas
    • RE: Suzuki Vitara 2015

IMG_20250802_101027.jpg

Αποκλειστικό!Αυτό θα είναι το νέο Vitara 2035 .Ότι σας λεω

M
      mariolas
    • RE: Αγορά SUV για οικογένεια

@iceman7 said in Αγορά SUV για οικογένεια:

@kkostask said in Αγορά SUV για οικογένεια:

Ναι,καλά….η λογική λέει απλά μακριά αν θέλεις να σου μείνει κανένα φράγκο….για τον μέσο Έλληνα πλέον η συντήρηση και οι επισκευές ενός vag είναι απλησίαστα.

Υπερβολές από όλες τις πλευρές.
      Τα vw δεν είναι τόσο κακά αμάξια. Και σαφώς υπέρεχουν σε ποιότητα από τα σύγχρονα Τογιότα.
      Και η Τογιότα έχει πια ετήσια σέρβις με τσιμπημένες τιμές και σε κλειδώνει στο δίκτυο της για 11 χρόνια.
      Το μείζον θέμα της vw είναι ότι αντιπροσωπεύεται από έλληνα εισαγωγέα που δεν διασφαλίζει ούτε ανταλλακτικά, έχει ακριβές τιμές στα συνεργεία και της έχει βγει το όνομα.
      Εμένα μου θυμίζει το Θεοχαράκη με τη Νισσαν που ορκίστηκα να μην ξανα πλησιάσω γιατί είναι παρασάγγας διαφορετική η προσέγγιση έλληνα αντιπροσώπου με θυγατρική της ξένης εταιρεία

Στο δικό μου scirocco πήρα μηχανή στα χέρια πριν κλείσει 2 χρόνια με 17000 χλμ!!!μετά καδένα... Και δεν υπολογίζω ταπετσαρίες ηλιοροφες και παράθυρα. Μιλάμε για απάτη αυτήν την ποιότητα να την φάτε παιδιά οποίος θέλει ... Προτιμώ ακόμα και Suzuki και ας είναι 20 ετιας η φάτσα του ....

M
      mariolas
    • RE: VW Golf MK 8

30000 χιλιάρικα για golf??που κατά πάσα πιθανότητα θα πάρεις μοτέρ και αυτόματο στα χέρια? Δεν μιλάω για τα υπόλοιπα.Εδω πρώην κάτοχος scirocco.Οι Γερμανοί θέλουν από ένα αυτοκίνητο να βγάλουν άλλο ένα... Τεράστιο όχι .... Αυτό είναι ο λόγος που έπιασαν πάτο.... Τώρα πάνε να μειώσουν λίγο τις τιμές αλλά δενννν

M
      mariolas
    • RE: BYD forum

Οι Ευρωπαίοι θα τον φάνε για να βάλουνε μυαλό ....

M
      mariolas
    • RE: Corolla cross ή κάτι άλλο;

Ναι να περιμένεις υβριδικό από Stellantis χαχαχαχα.Παρε και ένα δεύτερο για οταν μένει το πρώτο!Η δική μου άποψη σε αυτά που λες μόνο Corolla cross.Μετα ίσως και Mazda αλλά πολλά τα κυβικά....

M
      mariolas

Latest posts made by mariolas

• RE: Toyota Corolla Cross

Είναι γενικό αδερφέ.Εχω και εγώ το ίδιο θέμα (Yaris cross)

M
      mariolas

IMG_20250822_091413.jpg

Για κάποιον που ξέρει την διαδρομή είναι στην Εύβοια απο Αγία Άννα - Αμελαντες μια τελείως ανηφορική διαδρομή και ανάποδα.

M
      mariolas

@mariolas said in Αγορά SUV για οικογένεια:

Ναι,καλά….η λογική λέει απλά μακριά αν θέλεις να σου μείνει κανένα φράγκο….για τον μέσο Έλληνα πλέον η συντήρηση και οι επισκευές ενός vag είναι απλησίαστα.

Τα vw δεν είναι τόσο κακά αμάξια. Και σαφώς υπέρεχουν σε ποιότητα από τα σύγχρονα Τογιότα.
      Και η Τογιότα έχει πια ετήσια σέρβις με τσιμπημένες τιμές και σε κλειδώνει στο δίκτυο της για 11 χρόνια.
      Το μείζον θέμα της vw είναι ότι αντιπροσωπεύεται από έλληνα εισαγωγέα που δεν διασφαλίζει ούτε ανταλλακτικά, έχει ακριβές τιμές στα συνεργεία και της έχει βγει το όνομα.
      Εμένα μου θυμίζει το Θεοχαράκη με τη Νισσαν που ορκίστηκα να μην ξανα πλησιάσω γιατί είναι παρασάγγας διαφορετική η προσέγγιση έλληνα αντιπροσώπου με θυγατρική της ξένης εταιρεία

Στο δικό μου scirocco πήρα μηχανή στα χέρια πριν κλείσει 2 χρόνια με 17000 χλμ!!!μετά καδένα... Και δεν υπολογίζω ταπετσαρίες ηλιοροφες και παράθυρα. Μιλάμε για απάτη αυτήν την ποιότητα να την φάτε παιδιά οποίος θέλει ... Προτιμώ ακόμα και Suzuki και ας είναι 20 ετιας η φάτσα του ....

Πριν πόσα χρόνια όλα αυτά ;
      Γιατι το συγκεκριμένο αμάξι σταμάτησε πριν από καμιά δεκαριά+ χρόνια.
      Και τα Τογιότα είχαν παλιότερα αξιοπρεπέστερα πλαστικά και συναρμογή τώρα είναι κατω του μέτριου.
      Τα σημερινά είναι απλά για κλωτσιές.

Αλλά το βασικό ατού των Τογιότα πέρα ότι γενικά είναι πιο αξιόπιστα γιατί αυτή ειναι η φιλοσοφια των ιαπωνων, είναι η αντιπροσωπεία που παρότι πια όχι η ίδια η Τογιότα Europe αλλά μεγαλέμπορας της, στο θέμα after sales ο κ Τάκης Αθανασόπουλος είχε βάλει απίστευτα στέρεες βάσεις και κέρδισε την εμπιστοσύνη των ελλήνων. Οταν την Τογιότα την είχε ένας έλληνας αντιπρόσωπος τα καραγκιοζιλίκια ήταν τα ίδια.

Σε κάθε περίπτωση όλα είναι θέμα αίσθησης και προτεραιοτήτων.
      Οταν ταξίδεψα με το YC κοίταγα να δω αν έχω αφήσει την πόρτα ανοιχτή. Τέτοιος άθλιος ήχος κύλισης και έλλειψη οποιασδήποτε ηχομόνωσης
      Και φυσικά μουγκρητό ψηλά και κατανάλωση σε εθνική 6-7.
      Αντίστοιχο ταξίδι με το απλό μικρό με σκληρά πλαστικά tcross θύμισε σε ταχύτητες έως 140 τη Χ1 και με κατανάλωση στα 5,8.
      Αλλά όταν ανοίξεις το καπω του Γερμανού βλέπεις αφρολέξ, μονωτικά κλπ ενώ στον Ιάπωνα σκέτη λαμαρίνα.

Αδερφέ επειδή από vag ξεκίνησα και όλη η οικογένεια μου vag ακριβά έχει ξερω τι εστί vw group .Δεν έχει καλή μόνωση σε μεγάλες ταχύτητες ναι αλλά εσύ το τερματίζεις ...και 7 κατανάλωση δεν ξέρω που την έχει δει αλλά δεν ισχύει ούτε για αστείο.Μικτη κατανάλωση με 46000 χιλιόμετρα πλέον τα ποιο πολλά σε δρόμους μεγάλων ταχυτήτων η κατανάλωση μου είναι 4! Λίτρα!!Η Toyota δηλώνει 4.5 αν θυμάμαι καλά... Η group πάλι ότι δηλώνει μα όλα όμως είναι μουφα!!Ειδικά καταναλώσεις...Vw πολύ καλά αυτοκίνητα αλλά πανάκριβα για τεχνολογία 15 ετιας πανάκριβη συντήρηση και ανταλλακτικά.Ρε φίλε πραγματικά 2025 και δεν έχει ακόμα υβριδικό αυτοκίνητο!!!!Τι πουλάει?tsi με dsg? Αξιοπιστία δεν έχει ... οικονομία καυσίμου δεν έχει .... Τους ίδιους κινητήρες ουσιαστικά για 20 χρονια έχει τι σκατα πουλάει??Όταν δίνει 30 plus για ένα αμάξι της τι αγοράζεις?Την μόνωση???και το μαλακό ταμπλο???

M
      mariolas

@piliourits said in Αγορά SUV για οικογένεια:

Δεν θέλω να "υπερασπιστώ" τα τογιότα, αλλά αυτή την ευρεία έννοια της "ποιότητας" την έχουμε κακοποιήσει πολύ.
      Και ναι, μπορεί ο καθένας μέχρι ένα σημείο να την ορίζει αυθαίρετα, αλλά τα συνώνυμα της "ποιότητας" ΔΕΝ είναι η "πολυτέλεια" ή "εργονομία" ή "ευρυχωρια" ή κάποια άλλη μεμονωμένη ιδιότητα, στην οποία γενικά τα VW ίσως συνήθως υπερέχουν από τα τογιότα.

Τα VW είναι κατά γενική παραδοχή ίσως τα περισσότερο ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας, όσον αφορά στα ηλεκτρομηχανικα τους μέρη και χρήζουν επισκευών και διορθώσεων στη διάρκεια χρήσης τους, περισσότερο από όλες σχεδόν τις μάρκες που αγοράζουμε, σε μηχανές, σαλόνια, κιβώτια, κλειδαριές, παράθυρα, ηλεκτρολογικα κλπ.
      Τα τογιότα είναι ακριβώς το αντίθετο, είναι κατά γενική ομολογία τα οχήματα που όλα τα τμήματα τους φθείρονται και χαλάνε λιγότερο απ όλες τις υπόλοιπες μάρκες.

Πιο αναξιοποίητα θα έλεγα τα stellantis γενικά.

M
      mariolas

M
      mariolas

@andya3 said in Αγορά SUV για οικογένεια:

Σίγουρα το νέο T-Roc θα είναι αμαξάρα, δεν θα ρισκάρει η vw, είναι το μοντέλο της με τις υψηλότερες πωλήσεις. Αλλά το fh θα ξεκινάει σίγουρα από τα 32k. Οπότε αν κάποιος δεν είναι για τέτοια ποσά, δεν έχει λόγο να το περιμένει.

Υπάρχει λογικός άνθρωπος να δώσει 32 + για υβριδικό vw?

Υπάρχει λογικός άνθρωπος που δεν τον προβληματίζει να δώσει τα 32+ και θα προτιμούσε να πάρει π.χ. Toyota αντί vw?

Αν έχει χρήμα να αλλάζεις αυτοκίνητα φίλε μου κάθε 3-5 χρόνια να το πάρεις.Αν πάλι όχι όταν δώσεις τα 30 φεύγα για vw βάλε στην άκρη ακόμα 15 για να το συντηρήσεις.

M
      mariolas

@nikonino said in Αγορά SUV για οικογένεια:

Έχω ένα Yaris cross και ένα φιέστα της συζύγου.Θελουμε να αλλάξουμε το φιέστα για ένα μεγάλο οικογενειακό .Αλλα όλο το τρεναρουμε.Τωρα με δύο παιδιά θα ήθελα κάτι πολύ άνετο χώρους αξιοπιστία ιδανικά και αυτόματο.Επιλογες πολλές αλλά όταν μπαίνει στην κορυφή η αξιοπιστία περιορίζονται.
      Corolla cross
      Suzuki s cross
      Bigster
      Το νέο t roc (με πολλά αν και κυρίως τιμή)
      Skoda ωραία και μεγάλα αλλά φεύγουν αρκετά οι τιμές από τα 30+ δλδ karoq με dsg 34k και οctavia τα ίδια.
      Κορεατικά ακριβά ανταλλακτικά πολύ + κόστος γενικα!βλέπε Tuscon Sportage και kona.
      Και τα Renault ωραία αμάξια. Ειδικα στο μάτι πιο ωραία και από vag αλλά τα υβριδικά τους έχουν θέματα πολλά.Arkana symbioz

Χαμός χαχαχαχαχαχαχα

Σε ίδια φάση με εσένα είμαι. Κοιτάω και εγώ για οικογενειακό αμάξι. Για αρχή πρέπει να αποφασίσεις πού θα το οδηγάς πιο πολύ. Αν πχ θα το οδηγάς κυρίως πόλη, ναι μεν το Suzuki scross είναι value for money (παροχές εξοπλισμού και χώροι) αλλά θα καις 7.5+ λίτρα και η ποιότητα του εσωτερικού είναι έτσι & έτσι. Λένε hybrid αλλά είναι mild. Καλές καταναλώσεις θα δεις μόνο σε ταξίδι. Επίσης, 5 χρόνια εγγύηση και επέκταση στα 10 χρόνια αν συνεχίζεις να το πηγαίνεις αντιπροσωπεία.

Corolla cross υστερεί σε εξοπλισμό αλλά φοράει το καλύτερο υβριδικό σύστημα και στην πόλη θα καις 5 με το ζόρι. Πιο εύκολο & φθηνό στη συντήρηση το όλο σύνολο του αυτοκινήτου σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επίσης, 6 χρόνια εγγύηση και επέκταση στα 11 χρόνια αν συνεχίζεις να το πηγαίνεις αντιπροσωπεία. Εγώ τείνω στο corolla και είμαι σε δίλημμα για το αν αξίζει η style (+3000) αντί της active plus του 1.8 FWD.

Και εγώ για Corolla λέω αλλά ακούω ότι από χώρους είναι λίγο μέτριο για το μέγεθος του.Και η style είναι ακριβή.Γεματη η βασική έκδοση αλλά το εχουν κάνει μουντό λίγο.Θα δούμε για εκδρομές και ταξίδια θέλουμε.Για την πόλη και πέριξ έχουμε Yaris cross που είναι εκτός ανταγωνισμού .

M
      mariolas

Έχω ένα Yaris cross και ένα φιέστα της συζύγου.Θελουμε να αλλάξουμε το φιέστα για ένα μεγάλο οικογενειακό .Αλλα όλο το τρεναρουμε.Τωρα με δύο παιδιά θα ήθελα κάτι πολύ άνετο χώρους αξιοπιστία ιδανικά και αυτόματο.Επιλογες πολλές αλλά όταν μπαίνει στην κορυφή η αξιοπιστία περιορίζονται.
      Corolla cross
      Suzuki s cross
      Bigster
      Το νέο t roc (με πολλά αν και κυρίως τιμή)
      Skoda ωραία και μεγάλα αλλά φεύγουν αρκετά οι τιμές από τα 30+ δλδ karoq με dsg 34k και οctavia τα ίδια.
      Κορεατικά ακριβά ανταλλακτικά πολύ + κόστος γενικα!βλέπε Tuscon Sportage και kona.
      Και τα Renault ωραία αμάξια. Ειδικα στο μάτι πιο ωραία και από vag αλλά τα υβριδικά τους έχουν θέματα πολλά.Arkana symbioz

Χαμός χαχαχαχαχαχαχα

M
      mariolas

Σιγά μην δώσει 5 χρόνια εγγύηση η vw….και τα 4 που δίνει τώρα ουσιαστικά αναγκάστηκε από την αγορά καθώς όλοι σχεδόν δίνουν περισσότερα. Και ο κόσμος που παίρνει Toyota δεν τα παίρνει γιατί είναι καλύτερα αλλά γιατί θέλει να έχει το κεφαλάκι του ήσυχο και όχι να μην ξέρει τι του ξημερώνει.

Ακριβώς!

M
      mariolas

@vagkirk said in Αγορά SUV για οικογένεια:

Σίγουρα το νέο T-Roc θα είναι αμαξάρα, δεν θα ρισκάρει η vw, είναι το μοντέλο της με τις υψηλότερες πωλήσεις. Αλλά το fh θα ξεκινάει σίγουρα από τα 32k. Οπότε αν κάποιος δεν είναι για τέτοια ποσά, δεν έχει λόγο να το περιμένει.

Υπάρχει λογικός άνθρωπος να δώσει 32 + για υβριδικό vw?

Γιατί παρακαλώ;;;;;

Εδώ δίνουν για Toyota Yaris Cross ultimate adventure edition και για Basic Corolla Cross 32.000

Overall θα είναι σίγουρα καλύτερο με διάφορα από τα Toyota, θα δούμε το υβριδικό του σύστημα τι ψάρια πιάνει, εγγύηση 5 χρόνια θα έχει, αν όχι θα πάρουμε μετά κάνα CHR

Η βασική έκδοση είναι πολύ πιο φθηνή.Η Toyota έχει συγκεκριμένη λογική ειδικά στα budget μοντέλα της.Η vw group πάλι δεν έχει καμία λογική το μόνο που θέλει είναι να πουλάει ακριβά(να έχει συνδρομητές),και να σε έχει δέσμιο και στην πορεία.Ειναι πολύ καλά αυτοκίνητα(καλύτερη οδηγική εμπειρία αλλά πλέον δεν είναι μεγάλη η διαφορά )ναι σίγουρα αλλά για μια 5 ετια .Αν μπορούσα να αγόραζα αυτοκίνητο κάθε 3-5 χρόνια και δεν με ένοιαζε και εγώ μάλλον vw μπορεί να αγόραζα.Αλλα συγνώμη δεν θα έδινα ποτέ τέτοια ποσά για να παντρευτώ τα tsi (και ας είναι βελτιωμένα)και τα dsg τους.

M
      mariolas
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ