Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    P
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 124
    • Best 4
    • Groups 0

pope4kos

@pope4kos

Please enter occupation - Please enter your interests

5
    Profile views
    124
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

pope4kos Unfollow Follow

Best posts made by pope4kos

• RE: Honda Civic (FE/FL - 2021) Forum

@supergeorge said in Honda Civic (FE/FL - 2021) Forum:

@pope4kos said in Honda Civic (FE/FL - 2021) Forum:

@nkoasidis said in Honda Civic (FE/FL - 2021) Forum:

Υποψήφιος αγοραστής Honda civic e hev και θα εκτιμούσα μια σύντομη εμπειρία από τους κατόχους ..περί κατανάλωσης ,οδηγικής συμπεριφοράς ,ανάρτησης ,ηχομόνωσης κτλ. Θα πάω από εβδομάδα για τεστ drive. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα και το facelift θα είναι διαθέσιμο Ιανουάριο

Είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο, σε θέμα οδηγικής συμπεριφοράς και φρένα πλησιάζει alfa romeo, καταπληκτικο setup ανάρτησης, για το θέμα κατανάλωσης έχει ένα απο τα καλύτερα υβριδικά σθστήματα.Από θέμα χώρους είναι πολύ καλό αν και θα ήθελα άλλα 50-70 λίτρα στο πορτμπαγκαζ.Θα σου έλεγα να περιμένεις να κάνεις test drive το facelift διότι έχουν κάνει καλύτερη δουλειά στο θέμα

Σε ταχύτητες από 100 έως 130 τι καταναλώσει έχει ?κυρίως σε ανοιχτό δρόμο οδηγώ κατά 90%. Επίσης από τριγμούς που έχω διαβάσει έχεις κάτι παρόμοιο ;στο σαρακακη εδώ Θεσσαλονίκη μου είπαν ότι δεν έχει διαφορές παρά μόνο οπτικα και σε εξοπλισμο ανάφορικα με το τεστ drive

Τι τιμή σου είπαν;

Οι τιμές για το facelift μου είπαν θα είναι ίδιες με τις ισχύουσες. Έτρεχε μια προσφορά με έκπτωση 2χιλ σε όλα εδώ και λίγο καιρό αλλά για το sport που με ενδιαφέρει δεν υπάρχουν αυτοκίνητα πλέον.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      pope4kos
    • RE: Mazda 3

@dimitris-tech said in Mazda 3:

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
      … και χρωστάω feedback με τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις.
      Τώρα, σχετικά με το ευαίσθητο κόκκινο χρώμα που θίξατε, με έχει προβληματίσει το θέμα.
      Το αυτοκίνητο σπάνια θα βρίσκεται σε κλειστό γκαράζ, συνήθως θα σταθμεύει έξω.
      Το κέρωμα περιοδικά ή και η κεραμική προστασία θα βοηθούσαν στην έκθεση στα καιρικά φαινόμενα και στη φθορά του περιβάλλοντος.
      Δεν είναι φθηνές λύσεις, αγγίζει το χιλιάρικο η κεραμική που ρώτησα.
      Ο συνδυασμός με μεμβράνες PPF τοπικά μπροστά & στους καθρέφτες ανεβαίνει πολύ, στα 1.900€.
      Είμαι κάπως αδαής με το θέμα, διστάζω να ανέβω τόσο ψηλά.
      Κάθε συμβουλή σας είναι ευπρόσδεκτη.
      Επίσης μάλλον θα πρέπει να απευθύνω και συγκεκριμένο ερώτημα στο σχετικό νήμα του forum.

Καλησπέρα.
      Είμαι σε αναζητηση νέου αυτοκινήτου και το Mazda 3 είναι στα 2,3 επικρατέστερα. Πήγα σήμερα το είδα και πήρα προσφορά για την έκδοση ακριβώς σαν τη δική σου .θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω εντυπώσεις και ειδικά στο θέμα σκληρότητας ανάρτησης,συμπεριφοράς κινητήρα και φυσικά κατανάλωσης κυρίως σε αυτοκινητόδρομο. Δυστυχώς δεν υπάρχει αμάξι για test drive οπότε κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

P
      pope4kos
    • RE: Toyota Corolla 2019

@babisstinson said in Toyota Corolla 2019:

@pope4kos said in Toyota Corolla 2019:

Υποψήφιος αγοραστής Corolla hatchback 2.0 και θα εκτιμούσα μια σύντομη εμπειρία από τους κατόχους ..περί κατανάλωσης ,οδηγικής συμπεριφοράς ,ανάρτησης ,ηχομόνωσης κτλ. Θα πάω από εβδομάδα για τεστ drive. Καταλήγω στο 2λιτρο με βάση όσα έχω διαβάσει καθώς και γιατί κινούμαι πιο πολύ σε αυτοκινητόδρομο σε ποσοστό 90-10

Μια ερώτηση, σου αρέσει τόσο πολύ? Το λέω επειδή λες θα κινείσαι σε αυτοκινητόδρομο 90%. Το υβριδικό σύνολο της Κορολα ειναι για πολύ καλή οικονμία εντός πόλης. Αν είναι να γράφεις χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο ίσως κάποιο άλλο hatchback είναι προτιμότερο. Εκτός αν σου αρέσει ως σχέδιο, οπότε βουρ για το δίλιτρο αν δεν έχεις θέμα να πληρώνεις τον φόρο πολυτελείας.

Εμφανισιακά μου αρέσει περισσότερο το Mazda 3 manual 186 hp hatchback. Σαν χώρους το Honda civic e hev. Το Corolla λόγω του δοκιμασμένου υβριδικού συνόλου και της αξιοπιστίας-εγγυήσεις και καλύτερου after sales

P
      pope4kos

@bill_hsd said in Mazda 3:

@a-d-p said in Mazda 3:

Mazda 3 e-Skyactiv X 2.0 186 PS: Κόντρα στο κατεστημένο

https://www.4troxoi.gr/blog/mazda-3-e-skyactiv-x-2-0-186-ps-kontra-sto-katestimeno/

Επειδή παραπονιέσαι οτι δεν σχολιάζουμε τα άρθρα που ανεβάζεις...😂
      Ειλικρινά, hatcback, δίλιτρο, χειροκίνητο, με ημιάκαμπτο άξονα, 4,46 μηκος και 351 λίτρα πορτ παγκαζ, 8,5 λίτρα μέση κατανάλωση και τιμή 29 χιλιάρικα, με συγχωρείς, αλλά ειναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.
      Αλλά ποιος είμαι εγώ που θα το κρινω;
      Ένας απλός Toyotaκιας που πηγαίνει με 110 στην Εθνική και το μόνο που με νοιάζει είναι η κατανάλωση...😂

Ένα από τα άλλα 2 αυτοκίνητα που κοιτάω είναι το Corolla hatchback 1.8 Όπως και το δίλιτρο μετά την διαφαινόμενη κατάργηση του χαρατσιού των. 440 ευρώ. Και το Honda civic e hev βέβαια

P
      pope4kos

Latest posts made by pope4kos

@supergeorge said in Honda Civic (FE/FL - 2021) Forum:

Υποψήφιος αγοραστής Honda civic e hev και θα εκτιμούσα μια σύντομη εμπειρία από τους κατόχους ..περί κατανάλωσης ,οδηγικής συμπεριφοράς ,ανάρτησης ,ηχομόνωσης κτλ. Θα πάω από εβδομάδα για τεστ drive. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα και το facelift θα είναι διαθέσιμο Ιανουάριο

Είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο, σε θέμα οδηγικής συμπεριφοράς και φρένα πλησιάζει alfa romeo, καταπληκτικο setup ανάρτησης, για το θέμα κατανάλωσης έχει ένα απο τα καλύτερα υβριδικά σθστήματα.Από θέμα χώρους είναι πολύ καλό αν και θα ήθελα άλλα 50-70 λίτρα στο πορτμπαγκαζ.Θα σου έλεγα να περιμένεις να κάνεις test drive το facelift διότι έχουν κάνει καλύτερη δουλειά στο θέμα

Σε ταχύτητες από 100 έως 130 τι καταναλώσει έχει ?κυρίως σε ανοιχτό δρόμο οδηγώ κατά 90%. Επίσης από τριγμούς που έχω διαβάσει έχεις κάτι παρόμοιο ;στο σαρακακη εδώ Θεσσαλονίκη μου είπαν ότι δεν έχει διαφορές παρά μόνο οπτικα και σε εξοπλισμο ανάφορικα με το τεστ drive

Τι τιμή σου είπαν;

Οι τιμές για το facelift μου είπαν θα είναι ίδιες με τις ισχύουσες. Έτρεχε μια προσφορά με έκπτωση 2χιλ σε όλα εδώ και λίγο καιρό αλλά για το sport που με ενδιαφέρει δεν υπάρχουν αυτοκίνητα πλέον.

P
      pope4kos

@piliourits said in Toyota Corolla 2019:

Το 2λτ με το 1.8λτ έχουν 2 γραμμάρια CO² διαφορά, αν τα θυμάμαι ακριβώς, στη πράξη η κατανάλωση στις ίδιες ταχύτητες θα είναι ταυτόσημη (ίσως όχι όμως αν επιλέξεις να κινείσαι παντού πιο σβέλτα με το 2λτ). Κι οι δυο κινητήρες έχουν αρκετά χρόνια ώστε να θεωρούνται αποδεδειγμενοι. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα φορολογικά βάρη, γιατί να μην έχεις το 2λτ, ειδικά για ταξίδια; (Εγώ 1.8 έχω ). Τα μόνα παράπονα θα είναι ο χώρος για ψηλούς στα πίσω καθίσματα (εμένα με προβληματίζει και μπροστά, γι αυτό πήρα το κρος) και κάποιοι δεν μείναν ευχαριστημένοι απ την ηχομόνωση στα ταξίδια, προσωπικά δεν το χω ως πρόβλημα, φαντάζομαι σε σύγκριση με "βαριά γερμανικά" αυτοκίνητα όλα τα γιαπωνέζικα υστερούν λίγο στην ηχομόνωση, αν κρίνω κι απ το Μαζντα που είχα, αλλά τι να πάρεις, μικρό αναξιόπιστο τουρμπάκι ή ντίζελ; Μαζντα και Σιβικ ωραία αμάξια, ίσως πιο ωραία απ τη κορολα, αλλά η Τογιότα πιο ασφαλής αγορά. Τα Τέσλα δεν τα κοιτάς καθόλου; Ιδανικό σενταν αν σε καλύπτει η αυτονομία.

Δεν μου αρέσει όλη αυτή η τόσο έντονη ψηφιακή κονσόλα των ηλεκτρικών χωρίς κανένα φυσικό διακόπτη. Δεν νιώθω και ακόμη πολύ σίγουρος να πάρω ηλεκτρικό.

P
      pope4kos

@babisstinson said in Toyota Corolla 2019:

Υποψήφιος αγοραστής Corolla hatchback 2.0 και θα εκτιμούσα μια σύντομη εμπειρία από τους κατόχους ..περί κατανάλωσης ,οδηγικής συμπεριφοράς ,ανάρτησης ,ηχομόνωσης κτλ. Θα πάω από εβδομάδα για τεστ drive. Καταλήγω στο 2λιτρο με βάση όσα έχω διαβάσει καθώς και γιατί κινούμαι πιο πολύ σε αυτοκινητόδρομο σε ποσοστό 90-10

Μια ερώτηση, σου αρέσει τόσο πολύ? Το λέω επειδή λες θα κινείσαι σε αυτοκινητόδρομο 90%. Το υβριδικό σύνολο της Κορολα ειναι για πολύ καλή οικονμία εντός πόλης. Αν είναι να γράφεις χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο ίσως κάποιο άλλο hatchback είναι προτιμότερο. Εκτός αν σου αρέσει ως σχέδιο, οπότε βουρ για το δίλιτρο αν δεν έχεις θέμα να πληρώνεις τον φόρο πολυτελείας.

Εμφανισιακά μου αρέσει περισσότερο το Mazda 3 manual 186 hp hatchback. Σαν χώρους το Honda civic e hev. Το Corolla λόγω του δοκιμασμένου υβριδικού συνόλου και της αξιοπιστίας-εγγυήσεις και καλύτερου after sales

P
      pope4kos

P
      pope4kos

@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:

Προσωπικά θα απέφευγα το δίλιτρο για πολλούς λόγους.
      Φορολογικά βάρη (έστω και αν μειωθούν προσωρινά, ποτέ δεν είσαι σίγουρος), μεταπωληση κλπ.
      Σίγουρα ειναι πιο δυνατό από το 1.8 αλλα μην περιμένεις να δεις στον δρόμο τη διαφορά των ονομαστικών ιπποδυνάμεων μεταξύ 1.8 και 2.0.
      Συν τοις άλλοις, λογω μεγαλυτερου κυβισμού, θα καίει και 1-1,5 lt/100 km παραπάνω.
      Γνώμη μου ότι χρειαζεται πολύ συνειδητοποιημένη απόφαση για να καταλήξει ιδιώτης σε αγορά 2.0 hatchback εν ετει 2025.
      Ίσως κοιτούσα και το 1.8 C-HR (ίδιο πατωμα-κινητήρες-αναρτησεις με Corolla H/B), το οποίο γενικά θεωρώ πιο ολοκληρωμένο σαν μοντέλο.

Το chr δεν μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά. Για την κατανάλωση έχω διαβάσει ότι το 2λιτρο ίσως έχει χαμηλότερη κατανάλωση από το 1.8. Δεν ζορίζεται το ίδιο και είναι πιο καινούργιος ο κινητήρας. Για τα φορολογικά βάρη καλα τα λες γιατί στο Ελλαδιστάν ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Και το Honda civic που επίσης κοιτάζω 2λιτρο βγαίνει.

P
      pope4kos

P
      pope4kos

P
      pope4kos

@pope4kos said in Mazda 3:

Επίσης μου έδωσε αναμονή 6 μηνών για παράδοση. Μου φάνηκε πάρα πολύ δεδομένου ότι είχα ακούσει ότι μειώθηκαν οι χρόνοι παράδοσης

Πράγματι, ισχύει το εξάμηνο.
      Ακριβώς τόσο χρειάστηκε για το δικό μου από την παραγγελία μέχρι την παράδοση.

😕

P
      pope4kos

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Έχουν μόνο το cx 30 για test drive. Απο αυτό ότι καταλάβω για τον κινητήρα. Αυτο που λες για την κατανάλωση είναι αυτό που φοβόμουν. Ο πωλητής επέμενε ότι δεν καίει πολύ και ότι όλα είναι θέμα οδήγησης. Αν έχεις ελαφρύ πόδι και πας με τα όρια ταχύτητας μου ανέφερε καιει κάτω από 6 σε ανοιχτό δρόμο. Επίσης να ρωτήσω αν είναι υπερβολικά σκληρό στην ανάρτηση του ;πολύ το έχουν αναφέρει στο ψάξιμο που έκανα διαδικτυακά για αυτό ρωτάω

Αξίζει να δοκιμάσεις το CX-30, είναι παραπλήσιο σε χαρακτηριστικά με το 3.
      Θα πάρεις μια καλή γεύση στη δοκιμή για την απόδοση και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
      Σχετικά με την ανάρτηση: ανεπιφύλακτα ΔΕΝ είναι υπερβολικά σκληρή.
      Το αντίθετο μάλιστα, κάνει εξαιρετική εντύπωση το πόσο άνετα περνάει τις κακοτεχνίες των δρόμων κι απομονώνει την καμπίνα, παρά τους 18άρηδες τροχούς με το 45άρι λάστιχο
      (και να σκεφτείς ότι επί σειρά ετών οδηγούσα Peugeot 406!).

Επίσης μου έδωσε αναμονή 6 μηνών για παράδοση. Μου φάνηκε πάρα πολύ δεδομένου ότι είχα ακούσει ότι μειώθηκαν οι χρόνοι παράδοσης

P
      pope4kos

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Έχουν μόνο το cx 30 για test drive. Απο αυτό ότι καταλάβω για τον κινητήρα. Αυτο που λες για την κατανάλωση είναι αυτό που φοβόμουν. Ο πωλητής επέμενε ότι δεν καίει πολύ και ότι όλα είναι θέμα οδήγησης. Αν έχεις ελαφρύ πόδι και πας με τα όρια ταχύτητας μου ανέφερε καιει κάτω από 6 σε ανοιχτό δρόμο. Επίσης να ρωτήσω αν είναι υπερβολικά σκληρό στην ανάρτηση του ;πολύ το έχουν αναφέρει στο ψάξιμο που έκανα διαδικτυακά για αυτό ρωτάω

Αξίζει να δοκιμάσεις το CX-30, είναι παραπλήσιο σε χαρακτηριστικά με το 3.
      Θα πάρεις μια καλή γεύση στη δοκιμή για την απόδοση και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
      Σχετικά με την ανάρτηση: ανεπιφύλακτα ΔΕΝ είναι υπερβολικά σκληρή.
      Το αντίθετο μάλιστα, κάνει εξαιρετική εντύπωση το πόσο άνετα περνάει τις κακοτεχνίες των δρόμων κι απομονώνει την καμπίνα, παρά τους 18άρηδες τροχούς με το 45άρι λάστιχο
      (και να σκεφτείς ότι επί σειρά ετών οδηγούσα Peugeot 406!).

P
      pope4kos
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ