Έχει πλάκα που όλοι βγάζουμε τα πάντα τενεκέδες πλην αυτού που έχουμε αγοράσει. Οιβιδιοκτητες puma με το αβγο suv έχουν τη ψευδαίσθηση ότι οδηγουν αυτοκίνητο με οδηγικά χαρακτηριστικά κεντρομηχανου πισωκινητου θεωρώντας όλα τα υπόλοιπα b χάλια η συμπαθητικά όπως το lbx, οι ιδιοκτήτες mazda (δηλαδή cx 30 γιατί δεν πουλάει άλλο) οτι οδηγούν τη προσιτή Ferrari, το vag group tsi θεωρεί ότι οδηγεί premium κ οι λοιποι λαϊκά αυτοκινητα, οι ιδιοκτήτες toyota που κινούνται με καταναλώσεις δικύκλου θεωρώντας ότι οδηγουν διαστημόπλοιο αλλά σύμφωνα με τους λοιπούς ιδιοκτήτες οδηγούν τενεκεδες. Ξέχασα τους ιδιοκτήτες BMW κ mercedes οι οποίοι με εισαγωγικές εκδόσεις gla και x1 θεωρούν όλα τα υπόλοιπα κουβάδες ενώ οι λοιποί τα θεωρούμε λαϊκά ψευτοpremium. Για τα psa συμφώνουν όλοι είναι είναι μόνο για να τα βλέπουμε κ όχι για αγορά.Δεν έμεινε κανένα αξιόλογο αυτοκίνητο για αγορά τελικά πλην του tesla στο οποίο όλοι ομονοούν λόγω τιμής
Best posts made by nmsm2
-
RE: Toyota Corolla Cross
-
Εχθές παρέλαβα, από Δευτέρα θα σας πω εντυπώσεις. Τα περισσότερα (αρνητικά) από όσα έχουν γραφεί δεν ισχύουν, πλην της έλλειψης κετσέ (ο οποίος με διαβεβαίωσαν ότι δεν απαιτείται, εγώ όμως για ψυχολογικούς λόγους τον παρήγγειλα γνήσιο από toyota 210 ευρώ) και της εξάτμισης που τουλάχιστον στην fwd δεν είναι τόσο έντονο, πρέπει να ξαπλώσεις στην πραγματικότητα για να το εντοπίσεις γιατί η καμπυλότητα υπάρχει αρκετά βαθιά. Θόρυβος μέχρι τα 110 δεν υπήρχε καθόλου (παρά την πανοραμική οροφή), δεν χρειάζεται καμία έξτρα μόνωση, αεροδυναμικό θόρυβο από καθρέπτες στα 110 ακούς ελάχιστα και αν δεν ήμουν υποψιασμένος μάλλον δεν θα έδινα σημασία. Ο ήχος των στροφών που τόσα έχουν γραφεί στην eco λειτουργία (δεν έχω προλάβει το να τεστάρω κανονικά στις λοιπές) δεν ακούγεται και αν το σανιδώσεις ο ήχος των στροφών ακούγεται για 2 δεύτερα χωρίς να ενοχλεί και επανέρχεται στο αθόρυβο, δηλαδή αφού ο κινητήρας δώσει την κατεπείγουσα ροπή που του ζητάς στα πρώτα δύο δεύτερα ηρεμεί έστω και αν κρατήσεις πατημένο το γκάζι. Προερχόμενος από golf σχεδόν 10 ετών, ομολογώ ότι η διαφορά σε κύλιση (ανάρτηση), θόρυβο είναι πολύ μεγάλη. Ροπή, καταναλώσεις και τα συναφή όταν το τεστάρω. Όσο για το εσωτερικό, δεν ακούς ίχνος τριγμού (ελπίζω και μελλοντικά), σε αντίθεση με το γκολφ που όταν έμπαινα στο γκαραζ σε κεκλιμένο επίπεδο όταν ανέβαιναν οι εμπρόσθιοι τροχοί το σασί ζοριζόταν και το άκουγες. Αναλυτικά από εβδομάδα.
-
Για να σταματήσει η γκρίνια περί τρόλει κλπ. Το golf χτύπησε πάλι...κάηκε ο εγκέφαλος abs, esp, κλασικό και διαχρονικό πρόβλημα του vag group. Φρενάρει πλέον σαν starlet μέχρι να επισκευασθεί. Η επισκευή με καινούργια μονάδα στη προνομιακή τιμή των 1.200 ευρώ (μεταχειρισμένη με εργατικά 600 ευρώ με κωδικοποίηση, αλλά δεν ρισκάρω την τύχη μου). Μετά από αυτό πάει προς πώληση, αρκετή η συμβίωση μαζί του..
Επειδή μεγαλώσαμε πλέον και εργάσιμες ημέρες να χάνουμε σε συνεργεία δεν περισσεύουν (ούτε φυσικά τα χιλιάρικα που έχω δώσει για το golf) ούτε έχω πια κουράγιο για επισκευές, αποφάσισα εφεξής αποκλειστικά τρόλει από Ιαπωνία μέχρι να έρθει η στιγμή αγοράς ηλεκτρικού, δηλαδή κοντά στο 2030 οπότε θα έχουν ωριμάσει μπαταρίες και δίκτυο. -
RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#
Η βασική αιτία είναι η έλλειψη αστυνόμευσης. Έχει γίνει βίωμα στον Έλληνα η έλλειψη τιμωρίας και αυτός είναι ο λόγος που ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Μόνο όταν ξέρεις ότι θα τιμωρηθείς είτε με υψηλό πρόστιμο, κατάσχεση αυτοκινήτου, και ποινικές ευθύνες θα εξαναγκαστεί να εκπαιδευτεί και να οδηγεί πολιτισμένα ο έλληνας οδηγός.
Μέχρι το 2010 υπήρχαν μπλόκα σε πάρα πολλά σημεία εντός Αθήνας και σε εθνική για υπέρβαση ορίου ταχύτητας (ραντάρ χειρός) και αλκοτέστ. Τα τελευταία δέκα χρόνια και να πάρεις τηλ. στη τροχαία να ενημερώσεις για αντικανονική οδήγηση, στάθμευση, επικίνδυνους ελιγμούς (Ποσειδώνος) κλπ. σε γειώνουν (ανοίγουν καρτέλα για να ακριβολογώ) και σε ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα (πάντα). Έχουν αποψιλώσει αστυνομικά τμήματα και τροχαία και έχουν εξαφανίσει τη μισή αστυνομική δύναμη σε γραφεία, φύλαξη κτιρίων, πολιτικών και επιχειρηματιών. Κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς στη Ποσειδώνος μπροστά σε περιπολικό και το πλήρωμα του περιπολικού δεν αντιδρά καν, απάθεια παντού πλέον. -
Μην την αφήνεις την αξιοπιστία απ' έξω. Είναι από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την αγορά αυτοκινήτου, δεν αγοράζουμε καναπέ.
Εχθές άναψε epc και μετά check engine στο golf, μπήκε διαγνωστικό και έβγαλε μερική απώλεια συμπίεσης (110) στον τέταρτο κύλινδρο. Από Δευτέρα μπαίνει μέσα και μένει άγνωστο για πόσο μέχρι να βρεθεί η αιτία της έλλειψης συμπίεσης, που σημαίνει σε δεύτερο στάδιο άνοιγμα κινητήρα (το πιο πιθανό, γιατί έγινε έλεγχος μπουζί, αλλαγή πολλαπλασιαστή και δεν αποκαταστάθηκε, θα ελεγχθούν τα ηλεκτρομαγνητικά μπεκ, μεγάλο κόστος και αυτό και σε τελικό στάδιο επισκευή κινητήρα ή φεύγει για ανταλλακτικά). Απίστευτη ταλαιπωρία, χαμένος χρόνος, τρελά έξοδα και πεταμένα λεφτά (την Ανοιξη άλλαξα εγκέφαλο esp).
Το cc το έχω λιώσει, 30.000km σε αστικές μετακινήσεις σε συνθήκες απόλυτης φθοράς λόγω κίνησης, δεν έχει ακουστεί ούτε τριγμός, σταγόνα λάδι δεν έχει κάψει + ότι λόγω υβριδικότητας τα μισά και πλέον χλμ τα έχει διανύσει ηλεκτρικά. Και μετά απορούμε γιατί η toyota έχει ξεπατωθεί στις πωλήσεις (βλ. tsi, dsg, adblue, ιμάντας κλπ... και πάει λέγοντας) -
Εχθές πήγα μέχρι Σούνιο με οικογένεια. Σε normal mode το αυτοκίνητο έχει τόση ροπή που δεν χρειάστηκε πουθενά να πατήσω το πεντάλ του γκαζιού περισσότερο από 1/3 της διαδρομής του. Οδηγώντας τόσα χρόνια vw golf tsi, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τη ροπή του κινητήρα και για τα δεδομένα hybrid. Στο sport mode το δοκίμασα για λίγο, και νομίζω ότι τόση ροπή απαιτείται μόνο σε απολύτως έκτακτες συνθήκες, το normal mode είναι υπεραρκετό για άνετη και ασφαλή οδήγηση. Το eco mode είναι ιδανικό σε συνθήκες πόλης και κίνησης γιατί περιορίζει αρκετά τη ροπή, χωρίς να σέρνεται. Η μετάβαση από ηλεκτρικό μοτέρ σε θερμικό δεν γίνεται αντιληπτή στο σασί καθόλου παρά μόνο από τον ήχο του κινητήρα. Έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Η ανάρτηση, πέραν της απόσβεσης (αποσβένει τα πάντα με τρόπο που δεν περνά στην καμπίνα), στις στροφές για Σούνιο, ούτε δημιουργούσε συνθήκες υποστροφής ούτε το αυτοκίνητο έγερνε σε αντίθεση και πάλι με το golf (μπορεί και λόγω της φθοράς). Ειλικρινά πρέπει να είναι ό,τι πιο άνετο και γρήγορο έχω οδηγήσει σε οικογενειακό suv αυτής της κατηγορίας. Στο cc μέχρι το ναό του Ποσειδώνα, όπου ο δρόμος έχει συνεχόμενες κατωφέρειες, ανωφέρειες και απαιτεί από το κιβώτιο συνεχή εναλλαγή ταχυτήτων, η κατανάλωση με 4 άτομα ήταν 5,6 λ. και μέση ταχύτητα 70 χλμ., χωρίς καμία ευθεία. Σε συνθήκες πόλης μέχρι στιγμής μου βγάζει γύρω στο 4,5. Τα ηχεία πράγματι είναι μέτρια. Αυτά που είχαν γραφεί για μη αυτόματα ηλεκτρικά παράθυρα ήταν όλα ανοησίες. Τα παράθυρα είναι τηλεχειριζόμενα, το κλείδωμα-ξεκλείδωμα γίνεται με κίνηση αφής σε αισθητήρα στα χερούλια της πόρτας, έχει κεντρικό κλείδωμα θυρών εσωτερικά με κουμπί ηλεκτρικό (σε αντίθετση με όσα είχαν γραφεί), και όλες τις ηλεκτρονικές ευκολίες. Θόρυβος κύλισης ακούγεται σε περίπτωση κακού οδοστρώματος (σε μικρότερο βαθμό από το golf), αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλα suv. Στο βιβλίο χρήσης συνιστά στα πρώτα 1000 χλμ. οδήγηση χωρίς απότομες επιταχύνσεις για λόγους στρωσίματος, οπότε μέχρι τότε δεν θα το πιέσω παραπάνω. Ο ambient φωτισμός είναι πολύ διακριτικός το βράδυ. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχω κάνει ακόμη τις απαιτούμενες παραμετροποιήσεις στην οθόνη κλπ. Το μοναδικό που δεν έχω εντοπίσει είναι αν έχει gps tracker, με ρώτησαν και από την ασφαλιστική. Ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι έχει αλλά δεν είναι και να τον εμπιστεύεσαι .
-
Ευελπίδων μέχρι Βουλιαγμένη κατανάλωση 4.9 σε sport mode. Το αμάξι απλά δεν παιζεται. Με ταχύτητα 100 στη Συγγρού πήγαινε ev. Εάν μάθεις τη φιλοσοφία του το ξεγελάς κ απενεργοποιεί τον θερμικό κ σε υψηλή ταχυτητα. Λ.χ πιάνεις τα 100 στη Συγγρού κ μετά αφήνεις για ένα κλάσμα λίγο το πεντάλ ενεργοποιείται το ev και μετά το κρατάς σταθερο χωρίς να αυξήσεις ταχύτητα κ συνεχίζει να κινείται ev. Το golf που εχω είναι το 6 κ μετά το cc αισθάνομαι ότι σέρνεται!
-
RE: Toyota C-HR 2023
Το συμπέρασμα είναι ότι ο καθένας επιλέγει με βάση τις προτεραιότητες του. Εάν ο καθένας μας ήταν διατεθειμένος να σκάσει 50+ χιλ εννοείται ότι θα πήγαινα σε hybrid X1 ή lexus, αλλά δεν ήμουν διότι δύσκολα δίνει κάποιος σε ιδιόκτητο αυτοκίνητο 50χιλ. (όχι leasing).
Επίσης, κάνουμε ένα λάθος, συγκρίνουμε το yaris cross με αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών (iceman)
Επειδή γράφονται περί toyotεων κλπ.
Ως κάτοχος golf όταν έψαχνα για αυτοκίνητο είχα θέσει βασικά κριτήρια:- να είναι full hybrid ανεξαρτήτως εταιρείας.
- Περίμενα αρχικά το hrv και όταν βγήκε με τιμή στο θεό, με λιλιπούτειο πορτμπαγκαζ χωρίς μπάρες οροφής (τις έδινε μόνο την πιο ακριβή έκδοση δηλαδή άνω των 40.000!) φυσικά το εγκατέλειψα, τότε δεν είχε ξεκινήσει ακόμη η διάθεση του cc.
-To jeep compass οδηγικά ήταν για τα μπάζα και μόλις είχε βγει το hybrid (ecompass) με αξιοπιστία επίσης για τα μπάζα (fiat). - Το qq (όχι το epower που ξεκινά πάνω από 40.000), δεν ήταν fh αλλά mild της πλάκας (κατανάλωση 8 και άνω, με ημιάκαμπτο κοντά στα 40χιλ τότε, μόνο η techna είχε ανεξάρτητη),
-το sportage δεν μου άρεσε καθόλου εξωτερικά και η fh έκδοση ξεκινούσε πάνω από 40.000,
-το tucson σε fh πάλι (όχι mild που ρουφάει 8-10 μέσα στην πόλη) ξεκινούσε από 40.000 κλπ...
Επίσης, είχα θέσει ως όρο να έχει ανεξάρτητη ανάρτηση διότι δεν ήμουν διατεθειμένος να σκάσω 35+ με ημιάκαμπτο, γιατί το θεωρώ κοροϊδία από τις εταιρείες σε αυτά τα χρήματα.
Οπότε, η αγορά σε οδηγεί στη toyota χωρίς να το καταλάβεις. Μόλις βγήκε το cc στα 35.500 (fh, 200 hp, πανοραμική, ψηφιακό πίνακα οργάνων, διπλά ψαλίδια, κατανάλωση γύρω στο 4,5) δεν ασχολήθηκα με τον μη premium χαρακτήρα του, το παρήγγειλα αμέσως.
-Το ίδιο θα συμβεί και με το chr είναι μονόδρομος για όποιον θέλει κάτι πιο εξεζητημένο σχεδιαστικά με πλεονεκτήματα που ανέφερα
-
Στατιστικά από χθεσινή ημέρα. Συγκλονιστική κίνηση παντού, αττική οδό, περιφερειακό Υμηττού, Κηφισίας, Κέντρο, Ποσειδώνος, σημειωτόν παντού. Με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, αυτόματο και δίλιτρο όπως το cc, θα ήμουν πάνω από 10λ. Tο υβριδικό σύστημα 5ης γενιάς όπως το έχει εξελίξει νομίζω ότι είναι το μοναδικό μηχανικό σύνολο που αξίζει αυτή τη στιγμή στην αγορά
-
Ανεβάζω κατά διαστήματα καταναλώσεις για να καταδείξω ότι σε αστικές συνθήκες πρέπει να δώσει οικονομικά κίνητρα το κράτος για την αγορά hev. Κάνουν εξαιρετική δουλειά και από άποψη κατανάλωσης και ρύπων, μπορείς να κινηθείς ηλεκτρικά σε ποσοστό 80%, να διανύσεις ηλεκτρικά τα 16 από τα 24 χλμ, με κατανάλωση 2,9 σε csuv, δηλαδή bsuv με αντίστοιχη μπαταρία και υβριδικό σύστημα θα είναι ακόμη πιο αποδοτικό.
Η προώθηση και επιδότηση των ηλεκτρικών δεν απευθύνεται στον μέσο αγοραστή χωρίς δυνατότητα οικιακής φόρτισης, θα έπρεπε να συμπεριλάβει τα hev μήπως αποσυρθούν τα χρέπια που κυκλοφορούν στην Αθήνα.
Latest posts made by nmsm2
-
Ανεβάζω κατά διαστήματα καταναλώσεις για να καταδείξω ότι σε αστικές συνθήκες πρέπει να δώσει οικονομικά κίνητρα το κράτος για την αγορά hev. Κάνουν εξαιρετική δουλειά και από άποψη κατανάλωσης και ρύπων, μπορείς να κινηθείς ηλεκτρικά σε ποσοστό 80%, να διανύσεις ηλεκτρικά τα 16 από τα 24 χλμ, με κατανάλωση 2,9 σε csuv, δηλαδή bsuv με αντίστοιχη μπαταρία και υβριδικό σύστημα θα είναι ακόμη πιο αποδοτικό.
Η προώθηση και επιδότηση των ηλεκτρικών δεν απευθύνεται στον μέσο αγοραστή χωρίς δυνατότητα οικιακής φόρτισης, θα έπρεπε να συμπεριλάβει τα hev μήπως αποσυρθούν τα χρέπια που κυκλοφορούν στην Αθήνα. -
Χθεσινή κατανάλωση σε συνθήκες κίνησης όπως πάντα (δίλιτρο cc), όπου συντριπτικά κινήθηκε ηλεκτρικά και ο θερμικός απλά συνεπικουρούσε ανά διαστήματα τη κίνηση του αυτοκινήτου.
Σε αυτές τις συνθήκες κίνησης ένα csuv θερμικό θα κινούνταν με 6-7 λίτρα παραπάνω, καθόλου αμελητέα η διαφορά. -
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:
@kostis20 said in Toyota Corolla Cross:
Oτι θα ακούγαμε οτι το corolla είναι ομορφότερο απο το cx30 δε το περίμενα.
Εντωμεταξυ η Mazda εχει ξεσκιστει να πουλάει στην αμερική .Μιλάμε για +30% απο πέρυσι.
Corolla cross πάντως δε θα αγόραζα.Είπαμε, ιερά τοτέμ τα Toyota.
Στις ΗΠΑ το έτος 2024 πωλήθηκαν συνολικά 87.640 cx30 και 93.021 corolla cross. Οπότε και εκεί το cc ξεπέρασε σε πωλήσεις το cx30. Στις ΗΠΑ λογικά δεν είναι κριτήριο ούτε η τιμή βενζίνης ούτε η χαμηλή κατανάλωση του υβριδικού συστήματος.
Στην Ευρώπη το 2024 πωλήθηκαν 54.447 cc, σαφώς λιγότερα από ΗΠΑ, δεδομένης της προτίμησης των ευρωπαϊκών (vag,psa) στοιχεία για το cx30 δεν βρήκα. -
@katafractos17 said in [Toyota Corolla Cross]
Μωρέ ας πουλήσει και εκατομμύρια αυτοκίνητα η Toyota.
Αυτό δε λέει τίποτα στο αν κάποιο άλλο αυτοκίνητο είναι καλύτερο.Οι αριθμοί δειχνουν ότι αυτός που θα αγοράσει δίλιτρο θα προτιμήσει το δίλιτρο chr με τα 200 άλογα κ τον εξηλεκτρισμενο κινητήρα έστω κ αν το σαλόνι του cx30 είναι πιο ποιοτικό. Κάτι δεν κάνει σωστά η mazda κ έχει πιάσει πάτο στις πωλήσεις το μοναδικό που πουλάει είναι το mazdoyaris. Το παράδοξο είναι οτι εχει σπάσει ταμεία με το 2008 η Peugeot που μπροστά στο cx30 είναι χρεπι κ η mazda έπιασε διψήφιο αριθμό
-
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:
Δίνεις τα 40Κ για το Mazda και έχεις αυτοκίνητο που φυσάει.
Αφου φυσάει γιατί πουλήθηκαν συνολικά 74 cx30 όλο το 2024, σχεδον 2000 chr, και 1500 corolla cross? Προφανώς κάτι δεν κάνει σωστά η mazda, εάν είχε εξελίξει κινητήρες θα σάρωνε. Δεν μπορεί το chr που είναι το ανταγωνιστικό μοντέλο σε σύγκριση με το cx30 να κοστολογούνται το ίδιο κ η toyota να προσφέρει hev με κόστος παραγωγής μεγαλύτερο λόγω μπαταρίας, software κλπ κ η ,mazda να παρέχει μόνο σαλόνι κ μη εξηλεκτρισμενο κινητήρα
-
RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
Νομίζω ότι τα ηλεκτρικά απαιτούν ιδιοσυγκρασία πιο περιπετειώδη, υπομονή και προγραμματισμό. Για μετακίνηση εντός πόλης είναι εκτός συναγωνισμού εφόσον έχει ο αγοραστής δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι του. Αλλά για ταξίδια σε ε.ο. ως κύριο αυτοκίνητο της οικογένειας μπορεί να αποτελέσει επιλογή πολύ λίγων έως και ελαχίστων στην παρούσα φάση με την μικρή αυτονομία, χρόνο φόρτισης, μικρού δικτύου φορτιστών κλπ.
Ως ηλεκτρική - ηλεκτρονική συσκευή μου θυμίζει το 1983 όταν είχα αγοράσει τον amstrad 6128, αρχικά με κασέτα που απαιτούσε 40 λεπτά για να φορτώσει και τελικά έβγαζε error, και μετά βγήκε με δισκέτα που διάβαζε σε 2 λεπτά και πετούσε και κανένα disc error. Μετά βγήκε η amiga 500 (μετά η 1000 κλπ) με γραφικά και ταχύτητα για την εποχή φοβερή, και όλοι όσοι είχαμε αγοράσει τον amstrad (και spectrum) συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν για πέταμα πλέον (130.000 δρχ. είχε αγοραστεί το 1983, πολλά λεφτά για την εποχή).
Αυτό συμβαίνει με όλα τα προϊόντα τεχνολογίας όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε 5-10 έτη θα μπορούν να αποτελέσουν οικογενειακή επιλογή για κίνηση σε ε.ο, όχι όμως σήμερα για τον μέσο αγοραστή.
Όσοι έχουν αγοράσει θα χαρούν ένα πρώιμο προϊόν με τα ελαττώματα του και την χαρά της διαφοράς με τους λοιπούς, και φυσικά με το ανάλογο κόστος, διότι τα ηλεκτρικά που κυκλοφορούν σήμερα σε 3-5 έτη (εάν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες των εταιρειών εξέλιξης των μπαταριών) θα απαξιωθούν ως ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές σε μεγάλο βαθμό. -
@dettol said in Toyota Corolla Cross:
Διαβαζοντας τις τελευταιες σελιδες, συνειδητοποιω ποσο δικιο ειχε ο @stefan147 οταν ειχε γραψει "το μοναδικο πραγμα που ενδιαφερει τους υποψηφιους κατοχους τογιοτα ειναι η οικονομια".
Είναι σημαντική παράμετρος, αλλά όχι η μόνη.
-Στην πόλη κινείσαι αθόρυβα δεδομένου ότι κινείσαι σε ποσοστό άνω του 70% σε ev mode. Το ecvt αν και ακούγεται στιγμιαία όταν το ζορίσεις δηλαδή σε απότομη επιτάχυνση, πάλι σε καθημερινή κίνηση όπου κάνω τα περισσότερα χλμ είναι απίστευτα ξεκούραστο γιατί ξεκινά ηλεκτρικά και επιταχύνει ομαλά, χωρίς κομπιάσματα κλπ. Φθορά κινητήρα ελάχιστη σε συνθήκες κίνησης δεδομένης της ev λειτουργίας, όπως και ανύπαρκτη φθορά κιβωτίου αφού δεν έχει (βασική παράμετρος για τα διπλοσύμπλεκτα).
-Ασφάλεια με ηλεκτρονικά βοηθήματα εξαιρετική.
-Μετά από 35.000 χλμ. σε δύο χρόνια δεν έχω ασχοληθεί με τίποτα πέραν του σερβις και δεν ακούγεται κανένας τριγμός, καθόλου ασήμαντο δεδομένου ότι από φίλους ακούω τρελά (καινούργιο q3 την πρώτη εβδομάδα chekc engine κλπ).- Το βασικό μειονέκτημα είναι η συντηρητική σχεδίαση του σαλονιού, η οποία ωστόσο με την πανοραμική οροφή, τον ψηφιακό πίνακας οργάνων και το infotainment την ξεπερνάς.
Premium αίσθηση δεν περιμένεις όταν αγοράζεις toyota, άλλες προσδοκίες έχεις.
- Το βασικό μειονέκτημα είναι η συντηρητική σχεδίαση του σαλονιού, η οποία ωστόσο με την πανοραμική οροφή, τον ψηφιακό πίνακας οργάνων και το infotainment την ξεπερνάς.
-
Αν θεωρησουμε οτι το υβριδικο του συστημα βοηθαει σε οτι εχει να κανει με τα ηλεκτρικα κομματια/αναγκες κλπ κλπ ναι. Απλα δεν συνεισφερει ουσιαστικα στην κινηση οπου το ΨΨ μπορει να κινειται χωρις καυσιμο εντελως.
Δεν εχουνε μεγαλες διαφορες σαν αμαξωματα παντως.Τα hev τη μεγάλη δουλειά την κάνουν σε ταχύτητες μέχρι 80 χλμ και σε συνθήκες αστικής χρήσης, εκεί η διαφορά στη κατανάλωση σε σύγκριση με το cx30 παίζει να είναι και 4-5 λίτρα (αστική χρήση). Στην εθνική οι διαφορές είναι ανάξιες λόγου από οικονομική άποψη. Όταν ήταν να επιλέξω αυτοκίνητο το 2023 η πρώτη επιλογή ήταν το cx30, αλλά ελλείψει υβριδισμού το απέκλεισα γιατί κάνω γύρω στις 13.000 ετησίως εντός πόλης, οπότε η μοναδική επιλογή τότε ήταν το cc και το hrv το οποίο στη βασική του έκδοση ήταν πιο ακριβό από το cc στην skyview (με πανοραμική δηλαδή).
-
Τα πάντα έχουν το κοινό τους. Υπάρχει αξιόλογο ποσοστό αγοραστών που θα προτιμήσει ένα ελαφρώς μεταχείρα σε τοπ έκδοση από ένα ολοκαίνουριο βασικής. Έχει λογική αυτή η προσέγγιση.
Όπως αντίστοιχα υπάρχει και ο αγοραστής που με τα 35Κ αντί να προτιμήσει ένα αστεία εξοπλισμένο, αναιμικό πρίμιουμ, θα επιλέξει ένα φθηνιάρικο αλλά τοπ εξοπλιστικά τουότα.
Συμφωνώ ότι υπάρχει τέτοιο κοινό αλλά είναι η εξαίρεση. Ο μέσος αγοραστής επιλέγει με βάση το σήμα έστω και αν εξοπλιστικά και μηχανολογικά το αυτοκίνητο ανήκει στα 00΄s.
Εάν δώσεις σαν επιλογή στα ίδια χρήματα την gla γυμνή εξοπλιστικά και ένα full εξοπλισμένο kia, toyota, hyundai, ακόμη και peugeot, το 90% θα προτιμήσει τη gla παρά το γεγονός ότι είναι αυτοκίνητο που υπολείπεται του μέσου όρου σε όλους τους τομείς, πλην του σήματος και το σαλονιού. -
Νομίζω ότι ο μέσος αγοραστής που διαθέτει 35Κ σε συντριπτικό ποσοστό, ανεξαρτήτως εάν είναι δίλιτρο, θα προτιμήσει να αγοράσει καινούργιο σε φθηνότερη έκδοση.
Τα μεταχειρισμένα έχουν αγοραστικό κοινό που δεν διαθέτει τα χρήματα για να αγοράσει το επιθυμητό αυτοκίνητο λ.χ. C κατηγορία, οπότε στρέφεται σε μεταχειρισμένο και φυσικά διαθέτει ένα χρηματικό ποσό που υπολείπεται κατά πολύ της αξίας κτήσης του ως καινούργιο (συνήθως κάτω των 30Κ για κατηγορία c), διαφορετικά θα αγόραζε το καινούργιο έστω και σε βασική έκδοση.