Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    J
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 4
    • Posts 537
    • Best 300
    • Groups 0

    jammamon

    @jammamon

    Please enter occupation - Please enter your interests

    604
    Reputation
    43
    Profile views
    537
    Posts
    0
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

    jammamon Unfollow Follow

    Best posts made by jammamon

    • RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!

      Άντε να βάλω και γω το δικό μου. Daihatsu Copen μερακλίδικο.

      335183605_4_b.jpg

      posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jammamon
    • RE: NIO forum

      Έγινα κάτοχος του Nio Firefly πλέον, στη διάθεσή σας για απορίες-ερωτήσεις!

      Προσωπικά το μόνο αρνητικό που του προσάπτω είναι η σχετικά ψηλή θέση οδήγησης. Όσοι είναι πάνω από 1,80 ίσως να έχουν θέμα.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      J
      jammamon
    • RE: BMW 1 Series F70 (2024)

      Χωρίς τίτλο.png

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      J
      jammamon
    • RE: MG (SAIC) forum

      Προφανώς και το Σιτροέν είναι κορυφή στην προστασία των πεζών, αφού από το συνεργείο που βρίσκεται συνέχεια δεν μπορεί να πατήσει κανέναν.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      J
      jammamon
    • RE: Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου

      Να πω και γω τις εντυπώσεις μου:
      Citroen C3: Πιο εμφανίσιμο από ότι περίμενα, καλούτσικοι χώροι αλλά πολλή φτώχεια ρε παιδάκι μου. Σε αντίστοιχα λεφτά το Δελφίνι το πατάει κάτω.

      Δελφίνι: Με εξέπληξε θετικά, πολύ ωραίο μέσα και άνετο. Must buy για όποιον θέλει να δώσει κοντά στο 20αρικο.

      Alfa Junior: Η απογοήτευση της έκθεσης. Εξωτερικά πασάμπλ, μέσα αθλιότητα! Στρίμωγμα, άβολα καθίσματα, όπου ακούμπαγα σκληρά πράγματα. Οθόνη και κουμπιά καμία σχέση με αμάξι τέτοιων χρημάτων.

      Φώκια: Εξαιρετική μέσα-έξω. πολύ εντυπωσιακό, αλλά όταν ζητάς παραπάνω από Model 3 δυσκολεύει το πράγμα.

      Αυτό που μου άρεσε περισσότερο προσωπικά ήταν το Megane: Αμαξάρα, φινέτσα, κάτι ροδάρες να, καμπύλες, χρώματα σωστά. Αν στοίχιζε όσο στη Γαλλία και δεν ήταν τόσο κλέφτες εδώ, θα το ζαχάρωνα πολύ. Αλήθεια, το χει δει ποτέ κανείς στο δρόμο; Εγώ ποτέ.

      ΥΓ: Το MG4 75χμ διαδρομή πήγαινε-έλα έγραψε 11,7KWh/100 έναντι εργοστασιακής 16-17. Pas mal!

      posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jammamon
    • RE: TESLA FORUM

      Όποτε θέλετε πάμε κόντρα στα στενάκια της Πλάκας με το Daihatsu Copen μου. Σας πατάω όλους γιατί δεν θα χωράτε να στρίψετε:Ρ

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      J
      jammamon
    • RE: Κυκλοφοριακό

      Ενα μεγαλο μπραβο σε ολους αυτους που ηρθαν σημερα π. φαληρο για τον αγωνα δρομου.

      Αφησαν τα αυτοκινητα τους πανω σε πεζοδρομια, ραμπες, ιδιωτικα παρκινγκ και πιασανε και τις μονες 3 θεσεις φορτιστων που υπαρχουν στην ευρυτερη περιοχη.

      Πολυ επιμελης δουλεια που πρεπει να την αναγνωρισουμε. Καφριλα στο 100% οχι ημιμετρα. Δημος και αστυνομια οπως παντα αφαντοι.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jammamon
    • RE: NIO forum

      Τη μεγάλη έκδοση πήρα. Νταξ από χώρους πολύ ανώτερο από Renault 5 ή Μίνι, αλλά μη φανταστείτε τίποτα άπλες για τους πίσω.

      Στα μπαγκάζια είναι που κάνει τη διαφορά λόγω του frunk και του χώρου που έχει κάτω από το κάθισμα.

      Επίσης, πρέπει να είσαι οκ με τη χαμηλή αυτονομία, εγώ μόνο για πόλη το θέλω και κανα κοντινό ταξίδι Αργολίδα που πηγαίνω οπότε κομπλε.

      Καλή και η εμπειρία με τον αντιπρόσωπο, ό,τι θέλησα οι άνθρωποι απάντησαν αμέσως.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      J
      jammamon
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης 🔐

      Αλλη ερωτηση. Θα επεστρεφες σε θερμικο;

      Έχω βάλει στη λίστα το υπέροχο Civic ως εναλλακτική και είναι μεγάλο το δέλεαρ διότι έχω κονέ για καλή έκπτωση.

      Η περίπτωσή μου είναι ιδιαίτερη διότι έχει μεγάλη σημασία για μένα το δωρεάν παρκάρισμα για τα ηλεκτρικά στο κέντρο της Αθήνας (γιαυτό μίσθωσα το MG). Αν πάψει να ισχύει, τότε θα πρέπει να πληρώνω +150 ευρώ/μήνα για πάρκινγκ οπότε μετά ηλεκτρικό/συμβατικό δεν μου κάνει τόση διαφορά.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jammamon
    • RE: MG (SAIC) forum

      Παρέλαβα σήμερα το MG4 στη βασική έκδοση. 16-17 KWh/100 έγραψε στην πρώτη βόλτα. 20χμ από Αγ. Παρασκευή προς νότια με κίνηση και medium ανάκτηση.

      Θέλει συνήθεια φυσικά η φάση όταν έρχεσαι από συμβατικό, αλλά οδηγιέται ωραία γενικά.

      Πήγα να βγάλω και αυτοκόλλητο στο gov.gr και μου λέει "δεν βρέθηκε το αυτοκίνητο" δεν ξέρω μήπως θέλει κάποιες ημέρες να περάσει στο σύστημά τους ο αριθμός κυκλοφορίας...

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      J
      jammamon

    Latest posts made by jammamon

    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2] Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

      Ταξιδιώτη, από όλα αυτά την πυρηνική ενέργεια ξέχασέ τη. Κανείς δεν πρόκειται να δώσει φράγκο από εδώ και πέρα εκτός αν η φάση γίνει Mad Max και είναι η μόνη διαθέσιμη λύση.

      Πρέπει να σκάσεις 20 δισ. με το καλημέρα, να αποζημιωθείς μέσα σε 30 χρόνια, το έργο θα πάρει μίνιμουμ δεκαετία να ολοκληρωθεί, με τεράστιο κίνδυνο υπερκοστολόγησης και αδειοδοτικής καθυστέρησης. Η διεθνής εμπειρία των τελευταίων δέκα ετών είναι αμείλικτη.

      Στην εποχή μας ο επενδυτής δεν έχει τέτοια άντερα. Προτιμά να τα ρίξει αλλού τα λεφτά.

      Τα πυρηνικά της Ευρώπης έγιναν μαζικά σε άλλες εποχές, όταν το κόστος ήταν χαμηλότερο, το χρήμα το έριχνε το Δημόσιο (που είχε να τα δώσει) και οι αδειοδοτήσεις ήταν χαλαρές. Τώρα μόνο Ασία-Μέση Ανατολή μπορούν και επενδύουν.

      Αν δείτε φετινά στοιχεία για το κόστος παραγωγής με πυρηνικά ανά MWh, είναι τρομερά υψηλό σε σχέση με άλλες τεχνολογίες.

      Ακόμα και το ακριβό φετινό αέριο να βάλουμε στην εξίσωση, άντε το πολύ να φέρει τη μονάδα του αερίου κοντά στην πυρηνική. Και η πρώτη είναι μια τάξη μεγέθους φθηνότερη στην κατασκευή με πολύ λιγότερες επιπλοκές.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jammamon
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

      Σημειωτεον οτι το μπλε της δεη δεν θα υπαρχει για παντα. Ειναι μεχρι εξαντλησης του περιθωριου που διαθετει και θα εξαρτηθει απο το ποσοι το επιλεξουν. Αν πανε ολοι με τα μουτρα, δεν θα κρατησει πολυ.

      Μπορει να ειναι καθετοποιημενη, αλλα και παλι εχει κανει αντασφαλισεις το περασμενο ετος για το φετινο σε χαμηλες τιμες. Πλεον καλειται να κανει το ιδιο για το μελλον σε υψηλες τιμες. Εκει στηριζονται παντα τα σταθερα.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jammamon
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

      Η αποψη του ταριφα για τα ηλεκτρικα ειναι το ιδιο σημαντικη για μενα οσο η αποψη του για τα πολιτικα, τα αθλητικα και το μαζωνακη😄

      posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jammamon
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2] Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

      Όσο λιγότερο ντίζελ στην αυτοκίνηση, τόσο περισσότερο διαθέσιμο για τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας έναντι καλύτερης τιμής. Βιομηχανία και βαριές μεταφορές το χρειάζονται πολύ περισσότερο, καθώς δεν έχουν τις ίδιες εναλλακτικές.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jammamon
    • RE: Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

      @jousis said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :

      @jammamon said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :

      Γιατί νομίζεις αγοράζουν όλοι Τέσλα; Επειδή είναι εύκολη η επιδιόρθωση ανά εξάρτημα και δεν θα σου ζητήσει εύκολα αλλαγή όλου του συστήματος. Μερσεντές, Audi και άλλες ευρωπαϊκές είναι διαβόητες για τέτοια κερατιάτικα. Είναι φτιαγμένα επίτηδες έτσι.

      stellantis, renault, vw (id.3 platform) και άλλες είναι cell-to-pack μια χαρά επισκευάσιμες.
      Τα νέα τεσλα πηγαν (γιουσα) σε cell-to-body όπως και οι κινέζοι.

      Αν δεν βάλει νόμους η ΕΕ για αποφυγή enshitification και στα αυτοκίνητα όλοι θα πάνε σε cell to body λόγω κόστους και ελαφρύτερων μπαταριών.

      Δεν αναφερόμουν τόσο στην ίδια τη μπαταρία, αλλά στα υπόλοιπα εξαρτήματα. Υπάρχει μια τάση ομαδοποίησης, ότι αν βγάλει πρόβλημα π.χ. μια πλακέτα σε αναγκάζουν να αλλάξεις 2-3 ανταλλακτικά αντί να τη φτιάξουν ή να αλλάξουν μόνο εκείνη. Όπως λες: σκατοποίηση.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jammamon
    • RE: ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]

      Να το κάνουν τί το αυτοκίνητο ρε παιδιά;

      Η Χ κινεζική υπηρεσία πληροφοριών μπορεί να μάθει ήδη από το κινέζικο κινητό σου που είσαι, που πηγαίνεις, πόσο γρήγορα κινείσαι, τι λες, τι ακούς και πολλά ακόμα.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jammamon
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2] Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

      Κοιτούσα χθες τιμές μεταχειρισμένων ηλεκτρικών. Αισθητά ανεβασμένες σε σχέση με το Φεβρουάριο.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jammamon
    • RE: Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

      @piliourits said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :

      Πάντως ρε σεις, τώρα που ακόμα δεν έχω ηλεχτρικο και απλά ασχολούμαι να μάθω, μου βγάζουν οι αλγόριθμοι πολύ συχνά βίντεοκλίπ περί μπαταριών κλπ.
      Και βλέπω στα συνεργεία που ασχολούνται, έχουν βλάβη σε κάποια πλακέτα διαχείρισης της μπαταρίας (ή κάποιο άλλο απ' τα κυκλώματα που φαίνονται παραπάνω) και οι εταιρείες, πχ η Μερσεντές, δεν τη διαθέτουν την πλακέτα σαν ανταλλακτικό, μόνο πακέτο με την μπαταρία (που στο συγκεκριμένο αμάξι πωλείται 50 χιλιάρικα), το έδειχνε ένας γνωστός Ιταλός.
      Και δεν είναι και προσβάσιμα αυτά τα κυκλώματα, πρέπει να κατέβει η μπαταρία απ'το αμάξι, χιλιάρικα κόστος μόνο για τη διάγνωση...
      Μετά έδειχνε αμάξι που είχε βρει ελαφρά από κάτω, κάνοντάς κάποιες αμυχες στο επίπεδο κάλυμμα της συστοιχίας, κι έλεγχαν, εφόσον δεν ήταν τόσο βαθιές οι αμυχες για να αλλοιώσουν μηχανικά τα στοιχεία της μπαταρίας, αν είχε υποστεί βλάβη το κύκλωμα ψύξης.
      Πολύ ευαίσθητα και ακριβές οι επισκευές, εφόσον είναι (?) δυνατόν να γίνουν; Οι αντιπρόσωποι κατευθείαν αντικατάσταση μόνο, σκέφτομαι ότι πέρα απ'το κέρδος, είναι και πολύ δύσκολος τεχνικά ο έλεγχος και να αναλάβουν ευθύνη ότι είναι ακίνδυνη μια μπαταρία έστω και μετά από ελαφρύ συμβάν.

      100% ισχύουν αυτά που διάβασες και άσε να λέει ο καθένας ό,τι θέλει.

      Για αυτό και έχει τεράστια σημασία η επιλογή της μάρκας και του μοντέλου, ώστε να τα αποφύγεις.

      Γιατί νομίζεις αγοράζουν όλοι Τέσλα; Επειδή είναι εύκολη η επιδιόρθωση ανά εξάρτημα και δεν θα σου ζητήσει εύκολα αλλαγή όλου του συστήματος. Μερσεντές, Audi και άλλες ευρωπαϊκές είναι διαβόητες για τέτοια κερατιάτικα. Είναι φτιαγμένα επίτηδες έτσι.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      J
      jammamon
    • RE: Cupra Raval

      Οι τιμές είναι καλές μέχρι να αρχίσεις να προσθέτεις πράγματα που σου δίνει τζάμπα ο Κινέζος στα ίδια λεφτά.

      Έβαλα τα ίδια στην τοπ έκδοση και πήγε 6-7.000 παραπάνω, δηλαδή κοντά στα 40.000ε.

      Εκεί είναι που αρχίζει να γίνεται BMW η φάση...

      Πάντως, οι σπορ εκδόσεις των Cupra και Polo προσφέρονται για όσους θέλουν επιδόσεις και κρατήματα. Εκεί είναι που καλύπτουν μια ανάγκη που ο Κινέζος δεν μπορεί καθόλου.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      J
      jammamon
    • RE: Mazda 3 2019

      @sledgehammer said in Mazda 3 2019:

      Έχει οδηγήσει κανείς το awd auto; Πείτε μας εντυπώσεις...

      Αναρωτιέμαι αν θα ήταν ένα καλό upgrade από Focus mk4 1.5 manual σε ποιότητα (μάλλον σίγουρα) και σε οδηγική συμπεριφορά (αμφιβάλλω).

      Το FWD αυτόματο και χειροκίνητο έχω οδηγήσει. Το αυτοκίνητο με μάγεψε στα πάντα, αλλά δεν μπορείς να πεις όχι στο χειροκίνητο, είναι ένα αριστούργημα. Πολύ κατώτερο το αυτόματο, αν και καλύτερο από πολλές άλλες μάρκες.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      J
      jammamon
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
      • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
      • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
    • VIDEO
      • 4TTV
      • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CANDID CAMERA
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΛΕΞΙΚΟ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΑΓΩΝΕΣ
      • FORMULA 1
      • WRC
      • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
      • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4T CLASSIC
      • ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
      • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ
      • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
      • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
    • 2ΤΡΟΧΟΙ
      • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
      • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CLASSIC
    • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
    • MENU
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
    • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
    • ΚΟΚ

    logo footer

    coty











    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • FORUM
    4T FORUM
    4T LIBRARY
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
    Powered by nxcode.gr