Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 177
    • Best 52
    • Groups 0

M3BP4SN

@M3BP4SN

100
    Profile views
    177
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

M3BP4SN Unfollow Follow

Best posts made by M3BP4SN

• RE: Mazda CX-30

@tylip1984 said in Mazda CX-30:

@M3BP4SN καλοριζα κ από εμένα!! Άντε καιρό το περίμενες με το καλό. Δείξε κ καμμιά φωτό να γουστάρουμε. Πώς σου φαίνεται για πες κ εντυπώσεις κ από κινητήρα κτλ.

Μια ερώτηση για τους κατόχους cx 30. Έχετε αλλάξει κάνεις πατάκια ? Γιατί τα μαμά δεν τα βλέπω κ τόσο ποιοτικά σε ένα κατά τα άλλα πάρα πολύ ποιοτικό εσωτερικό.

Τα πατάκια που δίνει η AutoOne είναι πιο μουφα, αν λες αυτά με το ραμμένο λογότυπο. Τα luxury της Mazda με το ανάγλυφο logo το μεταλλικό πρέπει να ναι καλύτερα.

Για φωτογραφίες ναι σας χρωστάω! Μία στα γρήγορα για αρχή εδώ 😁: Screenshot_20240914_185203_Gallery.jpg

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      M
      M3BP4SN

Παίδες, παρέλαβα και γω σήμερα (3 Sedan) και έχω πάθει πλάκα. Θα επανέλθω με content και εντυπώσεις όσο περνάει ο καιρός.

Για τις ζάντες @ss_76 ναι όντως έτσι φαίνεται αλλά εμένα μου χε τάξει μαύρες και μαύρες έγραφε και το χαρτί της παραγγελίας. Είχα δει και εξωτερικό που τα έχουν με μαύρες οπότε λέω μάλλον τα νεότερα θα βγαίνουν έτσι.

Επίσης, 1 μικρή ξενέρα είναι το πλύσιμο που έκαναν στην αντιπροσωπεία. Πέρα του ότι ήταν αρκετά πρόχειρο και είχαν μείνει σημάδια από νερά σε διάφορα σημεία (λίγο επίσης και στο κάλυμμα του κινητήρα), το b-pillar κολωνάκι που είναι σε piano black έχει φάει ήδη μικρές γρατζουνιές αν το δεις σε δυνατό φως (π.χ φακό). Ξενέρα γιατί έτσι κ αλλιώς θα βάλω PPF από νωρίς, γιατί να τα κονομήσω από τώρα? Είχατε και σεις όμοια εμπειρία?

Κατά τ'άλλα φοβερό το αμάξι και έχω να ανακαλύψω πολλά!

M
      M3BP4SN

Τελικά μου στειλε mail σήμερα και το παραδέχτηκε ότι σήμερα θα είναι Πειραιά. Άντε επιτέλους. Ελπίζω να' ναι όλα σωστά και να μην ανακαλύψω και άλλες μπαρούφες στη πορεία.

M
      M3BP4SN

Screenshot_1.png

M
      M3BP4SN

Αν θέλετε trollαρετε, εγώ τα αναφέρω για όσους ενδιαφέρονται για λίγη παραπάνω πληροφόρηση (που προέκυψε μετα από πολύ ψάξιμο σε πληροφορίες που είναι ανοιχτά διαθέσιμες) σε αντίθεση με τα παρτάλια αντιπροσώπων που έχουμε εδώ και αν ήταν ελάχιστα πιο ενημερωμένοι δεν θα χρειάζονταν καν να κάνουμε αυτή την κουβέντα.
      Για κάποιους εδώ η αγορά καινούριου αυτοκίνητου είναι 1 ρουτίνα, για άλλους εμάς είναι 1 special εμπειρία που συμβαίνει 1 φορά στα πολλά χρόνια και θέλουμε να την ζήσουμε πλήρως. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι όλες τις προσεγγίσεις.

M
      M3BP4SN

Επίσης, με το τρελό ψάξιμο που ρίχνω και κοντεύω να γίνω καπετάνιος, πιθανώς να εντόπισα και το πλοίο που θα φέρει κάποια Mazda Πειραιά σε 2 μέρες. Για να δούμε θα πέσω μέσα? Είναι πολύ αστείο γιατί όλα αυτά τα χω βρει με ψάξιμο χωρίς καμία πληροφορία από την αντιπροσωπεία που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...

M
      M3BP4SN

Πάντως ο SkyActiv-X σε ονομαστικές καταναλώσες τουλάχιστον (WLTP) με χειροκίνητο σασμάν και μπροστά κίνηση ξεφτιλίζει μέχρι και 1000αρια 3-κύλινδρα turbo σε μικρά σκάφη όπως VW Polo, Audi A1 κλπ, οπότε τι να λέμε.
      Και σε ρύπους επίσης τα πατάει.
      Η Mazda απλά αποδεικνύει πόσο ηλίθια είναι η κοινωνία μας με τους δήθεν οικολογικούς κανονισμούς που στην πράξη το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ρίχνουν την αξιοπιστία.
      Και όλο αυτό το γλέντι τους το κάνει με ατμόσφαιρα, 2λιτρο 4κυλινδρο με πολλά παραπάνω άλογα, ροπή και βάρος και άνετη αξιοπιστία.
      Αυτά.

M
      M3BP4SN

@m3bp4sn said in Mazda CX-30:

Σχετικά με τις παραδόσεις, το πλοίο που έβλεπα που άδειασε Βαρκελώνη, συνεχίζει για Bristol (που είναι ένα από τα άλλα κέντρα διανομής της Mazda). Από Βαρκελώνη Πειραιά τώρα δεν ξέρω με ποιο πλοίο θα έρθουν και αν έρχονται κατευθείαν από Βαρκελώνη. Είχε κανείς από όσους περιμένετε κάποια ενημέρωση?

Έμενα ακόμα μαύρα μεσάνυχτα, πριν κάτι βδομάδες που μιλήσαμε μου λεγανε πως τέλος του μήνα (δηλαδή 5 ολόκληρους μήνες μετά) περιμένουν να παραχθεί, ο,τι να ναι...

Έβγαλες καμμιά άκρη? Εγώ δεν είχα ακόμα ενημέρωση (δεν το κυνήγησα κιόλας τελευταία φορά ρώτησα τέλη Απρίλη )για cx 30 παραγγελία τέλη Γενάρη. Θα περάσω από autoone πάλι αρχές Ιούνη κ βλέπουμε..

Αυτό που εικάζω εγώ είναι πως εφόσον έσκασε 1 φουρνιά Βαρκελώνη πριν κάτι μέρες, μέχρι τέλη του μήνα θα πρέπει να χουν σκάσει μύτη Πειραιά, οπότε σίγουρα θα ξανα-επικοινωνήσω τότε. Αυτά που δεν έχει ακόμα αριθμό πλαισίου κλπ και προβλέπουν για Αύγουστο που έλεγαν έχω καταλήξει πως είναι τρίχες κατσαρές. Θα δείξει. Τραγικό πάντως να μην έχουν σωστή ενημέρωση. Οδοντογλυφίδες από Κίνα αγοράζεις και ξέρεις ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται και ολόκληρα αμάξια και δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

M
      M3BP4SN

@stavrosb said in Mazda CX-30:

@gebou said in Mazda CX-30:

@stavrosb said in Mazda CX-30:

Δεν θυμάμαι εάν έχω ξαναρωτήσει σε αυτό το φόρουμ, αλλά μήπως έχει βάλει κάποιος street legal μεμβράνες στο παρμπρίζ;
      Μιλάω για αυτές που δεν σκουραίνουν το χρώμα αλλά κόβουν ακτινοβολία.

Έβαλα πολύ πρόσφατα σε άλλο αυτοκίνητο τη νανοκεραμική της Llumar και η διαφορά στην θερμοκρασία είναι τεράστια. Είναι εντελώς διαφανής , με μόνο μια φασα πιο σκούρα που μπήκε στο επάνω μέρος του παρμπρίζ (για να κόβει την αντηλια), η οποία επιτρέπεται και είναι εντός νομικού πλαισίου.
      Γενικά βλέπω μεγάλη διαφορά στην εσωτερική θερμοκρασία και μιλάμε για συνθήκες Κρήτης

Δεν είχατε πιστεύω πρόβλημα με το head-up display;

Αυτό είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Το σκεφτόμουν και γω να βάλω. Αν κάποιος έχει βάλει και έχει και HUD ας μας πει.

M
      M3BP4SN

Σας ευχαριστώ πολύ μάγκες, να'στε καλά! Και σεις να χαίρεστε τις εργαλειάρες σας και καλή παραλαβή σε όποιον περιμένει!

M
      M3BP4SN

Latest posts made by M3BP4SN

• RE: Καλός Μάστορας για Βάψιμο Δαγκανών Φρένων

Μιας και λέμε για εγγυήσεις. Αν βάλεις aftermarket ζάντα, με τους μαμά αισθητήρες πίεσης ελαστικών και άλλα μπουλόνια μπορούν να σου πουν μ@λακιες ?

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      M
      M3BP4SN

@taxiarxis said in Καλός Μάστορας για Βάψιμο Δαγκανών Φρένων:

Κι εμένα έχει καιρό που με τρώει να πάω για βάψιμο τις δαγκάνες του Xceed.
      Δε ξέρω, αμφιταλαντεύομαι ακόμα.
      Καινούριο είναι, έτσι για την αλλαγή ήθελα κάτι σε κόκκινο. Με βάλατε σε σκέψεις και για το κίτρινο όμως.
      Lunar silver είναι το αμάξι μου.

Το θέμα είναι να ξέρουμε κανένα μάστορα που να κάνει σωστή δουλειά που να αντέχει. Γιατί προχειροδουλειές του στυλ να χαλάει το χρώμα μετά από 1 χρόνο π.χ ή να μην γίνεται καλό χάρτωμα και να φεύγουν άχνες/χρώματα σε θόλους κλπ δεν χωράνε σε καινούργια αμάξια 😊 Γι' αυτό και γω αμφιταλαντεύομαι επίσης.

M
      M3BP4SN

@babisstinson said in Καλός Μάστορας για Βάψιμο Δαγκανών Φρένων:

Δεν σκέφτεσαι καμιά άλλη δαγκάνα επώνυμη; 🙂

Να πάρουμε ιδέες κι εμείς με τα CX-30...

Μία μία οι αλλαγές χαχα. Ακόμα είναι νωρίς μωρέ θα λεγα για τέτοιες παρεμβάσεις. Γι'αυτό αν κάποιος ξέρει κάποιον που να κάνει τίμια δουλειά που να αντέχει χωρίς να βγουν οι δαγκάνες θα με ενδιέφερε.

Υπάρχουν πάντως big brake kits για 3/CX-30 π.χ από corksport κλπ.

M
      M3BP4SN

Σεβαστές όλες οι απόψεις κ γι' αυτό και γω είμαι λίγο διστακτικός. Απλώς επειδή είδα 1 φώτο από άλλο αμάξι με την ίδια ζάντα που θα βάλω που τις είχε κάνει κόκκινες, του πήγαινε αρκετά.

Τόσο πολύ άσχημο σας φαίνεται το κόκκινο πάντως? Κόκκινο είναι και το αμάξι οπότε για αυτό το σκέφτηκα. Το κίτρινο επίσης το ακούω.

Εδώ ενδεικτικά φώτο από 1 άλλο 3άρι με κόκκινες (με τις μαμά μαύρες ζάντες όμως):
      527237ab-5c00-4fb2-ad80-bed9d554ea86-image.png

M
      M3BP4SN
    • Καλός Μάστορας για Βάψιμο Δαγκανών Φρένων

Γειά χαρά σε όλους!

Επειδή θα αλλάξω ζάντες σε καινούργιο αυτοκίνητο σύντομα (Mazda 3 του 2024), σκεφτόμουν να έκανα και τις δαγκάνες των φρένων κόκκινες.
      Το αμάξι είναι ολοκαίνουργιο οπότε έχω αρκετούς ενδιασμούς.
      Αρχικά, το ξέρω ότι για να γίνει καλύτερη δουλειά θα πρέπει να βγουν τα φρένα αλλά σε αυτή τη φάση δεν θα' θελα να γίνει αυτό.

Οπότε αν είναι να βαφτούν πάνω στο αμάξι, έχετε εμπειρία για Αθήνα σε κάποιο καλό μάστορα που κάνει καλό και προσεγμένο χάρτωμα? Επίσης θα' θελα να γίνει καλή δουλειά και να αντέξουν χρόνια και όχι να αρχίσουν να ξεφτίζουν μετά από λίγο.

Ευχαριστώ πολύ!

M
      M3BP4SN

Παίδες να ρωτήσω, είδα σε κάποια βίντεο ή φωτος του εξωτερικού π.χ σε 3αρια ότι έχουν μια προέκταση στο σκυάδιο. Εμένα δεν φαίνεται να έχει. Έχει εσας?
      0cdf3c75-0f85-403d-b962-a8c8f1da88cc-image.png

M
      M3BP4SN

Εντωμεταξύ στο ελληνικό configurator, πλέον ούτε στο CX-30 ούτε στα 3αρια μπορείς να πάρεις τον 2.5αρι SkyActiv-G, άρα ο Χ μονόδρομος. Λογικό βέβαια για εδώ.

M
      M3BP4SN

Να επανέλθω στο θέμα του καυσίμου που έχει συζητηθεί πολύ το ξέρω. Να πω πως μετά από πολλές δοκιμές Μεταξύ 95-98-100 από διάφορες εταιρίες ( σε δοκιμασμένα πρατήρια) έχω καταλήξει στην 95 Avin. Το μοτέρ δεν είναι τραχύ ούτε ακούγονται τα Πειρακια. Επίσης να επαναλάβω πια σίγουρος πως από τις 1.000-1600 περίπου στροφές έχει περισσότερη ροπή δεν κάνει κοιλιά όπως Μ κάνει με 98αρες, 100αρες με μεγάλες σχέσεις πχ 5η κ επιτάχυνση από 1200 στροφές όπου κάνει κομπιασματα (ελαφριά). Η καλύτερη ροπή εκεί φαίνεται κ εκτός δρόμου σε περάσματα όπου φρενάρει τους διαγωνιους τροχους κ πνίγει το μοτερ. Επίσης με την 95 άρα είναι πιο γραμμική η απόδοση ειδικά εκεί στις 3.500 με 4.000 π έχω παρατηρήσει με 98/100 οκτάνια κάνει κάποιο ελαφρύ κομπιασμα. Γενικά η 95 άρα του πάει γάντι και δεν νομίζω ότι χάνω κάτι σε επίπεδο αίσθησης από τις 4κ+ στροφές. Από κατανάλωση δεν έχω δει διαφορές. Προσωπικά θα βάζω μια στο τόσο περισσότερα οκτάνια μόνο κ μόνο για τις καθαριστικές ιδιότητες. Πάντως μ έχει κάνει φοβερή εντύπωση συνολικά ενώ ήθελα να πιστέψω στα περισσότερα οκτάνια λόγω της υψηλής συμπίεσης ότι θα παίρνω κάτι σε επίπεδο επιδόσεων αλλά τελικά συμβαίνει το ανάποδο σε επίπεδο λειτουργίας... Ενδιαφέρον το SPCCI..

Σε 1 αναλυτική δοκιμή με δυναμόμετρο με τον 1o SkyActiv-X με τα 180 άλογα, έβγαλε παραπάνω άλογα, ροπή και καλύτερη καμπύλη με 98αρα σε σχέση με 95αρα. Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι τόσο δραματικά με τον e-SkyActiv-X με τα 186 άλογα https://magazynauto.pl/porady/czy-benzyna-98-oktanow-podnosi-moc-i-moment-obrotowy-silnika,aid,1038 .

M
      M3BP4SN

Προφανώς αν το κάνεις re-map θα το κάνεις με το mode στην κανονική καύση και όχι στο SPCCI. Απλά κάπου είχα διαβάσει ότι μπορεί αν πας σε πιο επιθετικό πρόγραμμα να κάνεις ζημιά όσο δουλεύει το SPCCI δεν ξέρω.

Επίσης για όποιον ενδιαφέρεται γίνεται ένα meetup με Ιαπωνικά (και όχι μόνο) από το JapStyle GR αυτή τη Κυριακή κ θα πάει προς Ωρωπό.

M
      M3BP4SN

Περί SkyActiv-X, έχει παίξει κανείς με εξάτμιση? Ένα κλαπεδάκι θα είναι ενδιαφέρον νομίζω.
      Τώρα για πρόγραμμα, με το SPCCI λογικά δύσκολα τα πράματα. Το ξέρω δεν είναι η φύση του αμαξιού αυτή, αλλά ένα τσικ παραπάνω να παιρνε safe δεν θα λεγαμε όχι νομίζω.

M
      M3BP4SN
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ