Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 196
    • Best 59
    • Groups 0

M3BP4SN

@M3BP4SN

117
    Profile views
    196
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

M3BP4SN Unfollow Follow

Best posts made by M3BP4SN

• RE: Mazda CX-30

@tylip1984 said in Mazda CX-30:

@M3BP4SN καλοριζα κ από εμένα!! Άντε καιρό το περίμενες με το καλό. Δείξε κ καμμιά φωτό να γουστάρουμε. Πώς σου φαίνεται για πες κ εντυπώσεις κ από κινητήρα κτλ.

Μια ερώτηση για τους κατόχους cx 30. Έχετε αλλάξει κάνεις πατάκια ? Γιατί τα μαμά δεν τα βλέπω κ τόσο ποιοτικά σε ένα κατά τα άλλα πάρα πολύ ποιοτικό εσωτερικό.

Τα πατάκια που δίνει η AutoOne είναι πιο μουφα, αν λες αυτά με το ραμμένο λογότυπο. Τα luxury της Mazda με το ανάγλυφο logo το μεταλλικό πρέπει να ναι καλύτερα.

Για φωτογραφίες ναι σας χρωστάω! Μία στα γρήγορα για αρχή εδώ 😁: Screenshot_20240914_185203_Gallery.jpg

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      M
      M3BP4SN
    • RE: Mazda 3 2019

20250807_113428.jpg 20250802_210744.jpg
      Εμάς με τα 3άρια μας παίζετε καθόλου ή μπα? 😁 😁

M
      M3BP4SN

Παίδες, παρέλαβα και γω σήμερα (3 Sedan) και έχω πάθει πλάκα. Θα επανέλθω με content και εντυπώσεις όσο περνάει ο καιρός.

Για τις ζάντες @ss_76 ναι όντως έτσι φαίνεται αλλά εμένα μου χε τάξει μαύρες και μαύρες έγραφε και το χαρτί της παραγγελίας. Είχα δει και εξωτερικό που τα έχουν με μαύρες οπότε λέω μάλλον τα νεότερα θα βγαίνουν έτσι.

Επίσης, 1 μικρή ξενέρα είναι το πλύσιμο που έκαναν στην αντιπροσωπεία. Πέρα του ότι ήταν αρκετά πρόχειρο και είχαν μείνει σημάδια από νερά σε διάφορα σημεία (λίγο επίσης και στο κάλυμμα του κινητήρα), το b-pillar κολωνάκι που είναι σε piano black έχει φάει ήδη μικρές γρατζουνιές αν το δεις σε δυνατό φως (π.χ φακό). Ξενέρα γιατί έτσι κ αλλιώς θα βάλω PPF από νωρίς, γιατί να τα κονομήσω από τώρα? Είχατε και σεις όμοια εμπειρία?

Κατά τ'άλλα φοβερό το αμάξι και έχω να ανακαλύψω πολλά!

M
      M3BP4SN

Τελικά μου στειλε mail σήμερα και το παραδέχτηκε ότι σήμερα θα είναι Πειραιά. Άντε επιτέλους. Ελπίζω να' ναι όλα σωστά και να μην ανακαλύψω και άλλες μπαρούφες στη πορεία.

M
      M3BP4SN

Screenshot_1.png

M
      M3BP4SN

Αν θέλετε trollαρετε, εγώ τα αναφέρω για όσους ενδιαφέρονται για λίγη παραπάνω πληροφόρηση (που προέκυψε μετα από πολύ ψάξιμο σε πληροφορίες που είναι ανοιχτά διαθέσιμες) σε αντίθεση με τα παρτάλια αντιπροσώπων που έχουμε εδώ και αν ήταν ελάχιστα πιο ενημερωμένοι δεν θα χρειάζονταν καν να κάνουμε αυτή την κουβέντα.
      Για κάποιους εδώ η αγορά καινούριου αυτοκίνητου είναι 1 ρουτίνα, για άλλους εμάς είναι 1 special εμπειρία που συμβαίνει 1 φορά στα πολλά χρόνια και θέλουμε να την ζήσουμε πλήρως. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι όλες τις προσεγγίσεις.

M
      M3BP4SN

Επίσης, με το τρελό ψάξιμο που ρίχνω και κοντεύω να γίνω καπετάνιος, πιθανώς να εντόπισα και το πλοίο που θα φέρει κάποια Mazda Πειραιά σε 2 μέρες. Για να δούμε θα πέσω μέσα? Είναι πολύ αστείο γιατί όλα αυτά τα χω βρει με ψάξιμο χωρίς καμία πληροφορία από την αντιπροσωπεία που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...

M
      M3BP4SN

Πάντως ο SkyActiv-X σε ονομαστικές καταναλώσες τουλάχιστον (WLTP) με χειροκίνητο σασμάν και μπροστά κίνηση ξεφτιλίζει μέχρι και 1000αρια 3-κύλινδρα turbo σε μικρά σκάφη όπως VW Polo, Audi A1 κλπ, οπότε τι να λέμε.
      Και σε ρύπους επίσης τα πατάει.
      Η Mazda απλά αποδεικνύει πόσο ηλίθια είναι η κοινωνία μας με τους δήθεν οικολογικούς κανονισμούς που στην πράξη το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ρίχνουν την αξιοπιστία.
      Και όλο αυτό το γλέντι τους το κάνει με ατμόσφαιρα, 2λιτρο 4κυλινδρο με πολλά παραπάνω άλογα, ροπή και βάρος και άνετη αξιοπιστία.
      Αυτά.

M
      M3BP4SN

@tylip1984 said in Mazda CX-30:

@m3bp4sn said in Mazda CX-30:

Σχετικά με τις παραδόσεις, το πλοίο που έβλεπα που άδειασε Βαρκελώνη, συνεχίζει για Bristol (που είναι ένα από τα άλλα κέντρα διανομής της Mazda). Από Βαρκελώνη Πειραιά τώρα δεν ξέρω με ποιο πλοίο θα έρθουν και αν έρχονται κατευθείαν από Βαρκελώνη. Είχε κανείς από όσους περιμένετε κάποια ενημέρωση?

Έμενα ακόμα μαύρα μεσάνυχτα, πριν κάτι βδομάδες που μιλήσαμε μου λεγανε πως τέλος του μήνα (δηλαδή 5 ολόκληρους μήνες μετά) περιμένουν να παραχθεί, ο,τι να ναι...

Έβγαλες καμμιά άκρη? Εγώ δεν είχα ακόμα ενημέρωση (δεν το κυνήγησα κιόλας τελευταία φορά ρώτησα τέλη Απρίλη )για cx 30 παραγγελία τέλη Γενάρη. Θα περάσω από autoone πάλι αρχές Ιούνη κ βλέπουμε..

Αυτό που εικάζω εγώ είναι πως εφόσον έσκασε 1 φουρνιά Βαρκελώνη πριν κάτι μέρες, μέχρι τέλη του μήνα θα πρέπει να χουν σκάσει μύτη Πειραιά, οπότε σίγουρα θα ξανα-επικοινωνήσω τότε. Αυτά που δεν έχει ακόμα αριθμό πλαισίου κλπ και προβλέπουν για Αύγουστο που έλεγαν έχω καταλήξει πως είναι τρίχες κατσαρές. Θα δείξει. Τραγικό πάντως να μην έχουν σωστή ενημέρωση. Οδοντογλυφίδες από Κίνα αγοράζεις και ξέρεις ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται και ολόκληρα αμάξια και δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

M
      M3BP4SN

@stavrosb said in Mazda CX-30:

@gebou said in Mazda CX-30:

@stavrosb said in Mazda CX-30:

Δεν θυμάμαι εάν έχω ξαναρωτήσει σε αυτό το φόρουμ, αλλά μήπως έχει βάλει κάποιος street legal μεμβράνες στο παρμπρίζ;
      Μιλάω για αυτές που δεν σκουραίνουν το χρώμα αλλά κόβουν ακτινοβολία.

Έβαλα πολύ πρόσφατα σε άλλο αυτοκίνητο τη νανοκεραμική της Llumar και η διαφορά στην θερμοκρασία είναι τεράστια. Είναι εντελώς διαφανής , με μόνο μια φασα πιο σκούρα που μπήκε στο επάνω μέρος του παρμπρίζ (για να κόβει την αντηλια), η οποία επιτρέπεται και είναι εντός νομικού πλαισίου.
      Γενικά βλέπω μεγάλη διαφορά στην εσωτερική θερμοκρασία και μιλάμε για συνθήκες Κρήτης

Δεν είχατε πιστεύω πρόβλημα με το head-up display;

Αυτό είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Το σκεφτόμουν και γω να βάλω. Αν κάποιος έχει βάλει και έχει και HUD ας μας πει.

M
      M3BP4SN

Latest posts made by M3BP4SN

@chrisk6 said in Mazda CX-30:

Εγω μετα απο 2650 χλμ μεσα στον Αυγουστο, πηγα και γυρισα Ηπειρο με μεση 7.1/100.
      Κινουμενος μεσα στην Ηπειρο απο χωριο προς πολη και περιξ χωρις κινηση και σταματοξεκινα εφτανα στα 450χλμ και μου εμενε 1/4 ακομα. Και γεμιζα να μην το αφηνω να αδειασει...ολα εγιναν με BP98.
      Μονοημερη στα Τρικαλα (320κμ) και πισω με οριακα μισο ντεποζιτο. Ισα που εσκασε η βελονα κατω απο το μεσο. Ειδικα επιστροφη στο βουνο ηταν απολαυση το στριψιμο...Δεν μου εκατσε και κανενας απο Καλαμπακα μεχρι συνδεση με Εγνατια...

Στο γυρνα προς Αθηνα εκανα και την γρηγοροτερη επιστροφη μεχρι ΣΕΑ Ακρατας με μωτ 127 και καταναλωση 7.3. Περιττο να αναφερω οτι ημασταν φουλ φορτωμενοι και καμπινα και πορτ μπαγκαζ.

Την μέση ωριαία ταχύτητα που την βλέπεις, την δίνει το αμάξι?

M
      M3BP4SN

Παρεμπιπτόντως ο αριθμός πλαισίου φαίνεται μόνο κάτω από το πατάκι του συνοδηγού?? Γιατί το θέλουν και σε φώτο. Τον γράφει πουθενά αλλού?

M
      M3BP4SN

@babisstinson said in Mazda CX-30:

@m3bp4sn said in Mazda CX-30:

Σχετικά με ασφάλειες, όσοι το έχετε το αμάξι καινούργιο έχετε κάνει μεικτή? Αξίζει λετε? Γιατί τα κοστολόγια βλέπω είναι χιλιάρικο και βάλε. Τον 1ο χρόνο είχα την καλύτερη χωρίς μεικτή και ήταν τα μισά λεφτά αλλά το σκέφτομαι σοβαρά για μεικτή τώρα.

Εχω Allianz μεικτή, 834 ευρώ/έτος, με απαλλαγή 300 ευρώ.
      Για μένα αξίζει, όπως ανέφερες μια στραβή να γίνει η ζημιά θα είναι σε χιλιάρικα.

Εμένα για Allianz μεικτή, στο 2ο έτος πλέον μου είπαν 1190 ευρώ το έτος με απαλλαγή 300 ευρώ. Μάλλον πρέπει να ψάξω και αλλού. Αν μπορείς στείλε μου σε μήνυμα αν θες περισσότερες πληροφορίες αν δεν είναι οκ εδώ.
      Επίσης έχεις βάλει να φανταστώ και τα άλλα έξτρα όπως κακόβουλες ενέργειες κλπ κλπ έτσι?

M
      M3BP4SN

Σχετικά με ασφάλειες, όσοι το έχετε το αμάξι καινούργιο έχετε κάνει μεικτή? Αξίζει λετε? Γιατί τα κοστολόγια βλέπω είναι χιλιάρικο και βάλε. Τον 1ο χρόνο είχα την καλύτερη χωρίς μεικτή και ήταν τα μισά λεφτά αλλά το σκέφτομαι σοβαρά για μεικτή τώρα.

M
      M3BP4SN

Σαν να μας άκουσε και έβγαλε νέο βίντεο. Αυτό καταλαβαίνω είναι το σπορ τελικό της Mazda? https://www.youtube.com/watch?v=4b7_J5BXDS8

M
      M3BP4SN

Εγώ το τελικό θα το κοίταγα μόνο για λίγο καλύτερο ήχο χωρίς κόψε-ράψε, όχι για απόδοση.

M
      M3BP4SN

Επίσης ο SkyActiv-X έχει και απ'τη μάνα του κάτι κλαπέτα, προς το μεσαίο νομίζω, που είναι για να ζεσταίνει τον καταλύτη νομίζω όταν είναι κρύο? Κάνει διάφορα γενικά, ίσως και λόγω SPCCI.

M
      M3BP4SN

Νομίζω για όσους δεν θέλουμε κόψε-ράψε πάνω στην μαμά εξάτμιση, μάλλον η λύση μας είναι όντως ένα τελικό απλά (axle-back) που απλά βιδώνει με πλακάκι. Έχει και η Corksport αλλά δεν ξέρω αν κάνει για τον Skyactiv-X. Θεωρώ πως θα κάνει, αλλά θα πρέπει να το ξέρουμε. Θα ήθελα και γω όμως λίγο ήχο παραπάνω, κυρίως στα ψηλά, γιατί σε ταξίδι είναι απόλαυση η ηρεμία του.

Έχει αλλάξει κανείς τελικό?

M
      M3BP4SN

Το Android Auto/Apple CarPlay στις νεότερες εκδόσεις δουλεύει κανονικά και με αφή και εν κινήσει.

Όσον αφορά την κατανάλωση, εμένα στο 3αρι με 6-αρι μηχανικό κιβώτιο, από την ώρα που πήρα το αμάξι (στα 8000 χλμ τώρα) είμαι στα 6.8 λ/100. Με ήρεμη οδήγηση γενικά δεν καίει. Στην επαρχεία σκεφτείτε με ήρεμη οδήγηση ήμουν συνεχώς κάτω από τα 5λ/100. Τις φορές που ήμουν και μόνος στο αμάξι είχα σε 1 διαδρομή μέση κατανάλωση και 3.8λ/100. Πάντα μιλάω για τον skyactiv-x 186.

Επίσης άσχετο, αλλά έκανα και 1 λάθος αλλαγή σε 1 επιτάχυνση πάνω και έβαλα μικρότερη σχέση και έκοψε αρκετά το αμάξι και ανέβασε στροφές. Πρέπει να πήγε στον κόφτη, νομίζω δεν τον πέρασε. Αν τον πέρασε ίσως να πήγε 6700, 6800 στροφές. Το αμάξι φαίνεται οκ πάντως. Δεν άναψε κάποιο λαμπάκι, ούτε φαίνεται/ακούγεται κάτι περίεργο.
      Λέτε να έγινε κάτι? Από ήχο, απλά εκείνη την στιγμή ακούστηκε κάτι έτσι λίγο πιο "άγριο" σαν ένα "γρρρ" από γρανάζι. Λογικά επειδή το κιβώτιο γύρισε πολύ γρήγορα ξαφνικά.

M
      M3BP4SN
    • RE: Mazda 3 2019

@sabas_thess said in Mazda 3 2019:

@m3bp4sn said in Mazda 3 2019:

Εμάς με τα 3άρια μας παίζετε καθόλου ή μπα? 😁 😁

Πόση ομορφιά θεοί της αυτοκίνησης!! Κουκλάρες οι ζάντες!! Η οροφή τι φάση; Μεμβράνη;

ΥΓ: Σοβαρά τώρα, από τον 02/2025 που αγόρασα το Tiguan το ΜΟΝΑΔΙΚΌ όχημα που σκέφτομαι ότι αγόραζε το διαθέσιμο μπάτζετ μου και στάζω όταν το σκέπτομαι είναι το 3 sdn. Τρελαίνομαι μιλάμε. Μέχρι τον ΦΠ για την δεκαετία κάλυπτα με το διαθέσιμο μπάτζετ. Καταραμένοι εσωτερικοί χώροι μικρόσωμων Γιαπωνέζων με έριξαν πάλι στην αγκαλιά του VAG. Φτιάξτε ρε π@@στηδες αμάξια για ψηλούς χοντρούς με παιδιά!!!

Μεμβράνη η οροφή ναι.

M
      M3BP4SN
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST