Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 187
    • Best 57
    • Groups 0

M3BP4SN

@M3BP4SN

114
    Profile views
    187
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

M3BP4SN Unfollow Follow

Best posts made by M3BP4SN

• RE: Mazda CX-30

@tylip1984 said in Mazda CX-30:

@M3BP4SN καλοριζα κ από εμένα!! Άντε καιρό το περίμενες με το καλό. Δείξε κ καμμιά φωτό να γουστάρουμε. Πώς σου φαίνεται για πες κ εντυπώσεις κ από κινητήρα κτλ.

Μια ερώτηση για τους κατόχους cx 30. Έχετε αλλάξει κάνεις πατάκια ? Γιατί τα μαμά δεν τα βλέπω κ τόσο ποιοτικά σε ένα κατά τα άλλα πάρα πολύ ποιοτικό εσωτερικό.

Τα πατάκια που δίνει η AutoOne είναι πιο μουφα, αν λες αυτά με το ραμμένο λογότυπο. Τα luxury της Mazda με το ανάγλυφο logo το μεταλλικό πρέπει να ναι καλύτερα.

Για φωτογραφίες ναι σας χρωστάω! Μία στα γρήγορα για αρχή εδώ 😁: Screenshot_20240914_185203_Gallery.jpg

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      M
      M3BP4SN
    • RE: Mazda 3 2019

20250807_113428.jpg 20250802_210744.jpg
      Εμάς με τα 3άρια μας παίζετε καθόλου ή μπα? 😁 😁

M
      M3BP4SN

Παίδες, παρέλαβα και γω σήμερα (3 Sedan) και έχω πάθει πλάκα. Θα επανέλθω με content και εντυπώσεις όσο περνάει ο καιρός.

Για τις ζάντες @ss_76 ναι όντως έτσι φαίνεται αλλά εμένα μου χε τάξει μαύρες και μαύρες έγραφε και το χαρτί της παραγγελίας. Είχα δει και εξωτερικό που τα έχουν με μαύρες οπότε λέω μάλλον τα νεότερα θα βγαίνουν έτσι.

Επίσης, 1 μικρή ξενέρα είναι το πλύσιμο που έκαναν στην αντιπροσωπεία. Πέρα του ότι ήταν αρκετά πρόχειρο και είχαν μείνει σημάδια από νερά σε διάφορα σημεία (λίγο επίσης και στο κάλυμμα του κινητήρα), το b-pillar κολωνάκι που είναι σε piano black έχει φάει ήδη μικρές γρατζουνιές αν το δεις σε δυνατό φως (π.χ φακό). Ξενέρα γιατί έτσι κ αλλιώς θα βάλω PPF από νωρίς, γιατί να τα κονομήσω από τώρα? Είχατε και σεις όμοια εμπειρία?

Κατά τ'άλλα φοβερό το αμάξι και έχω να ανακαλύψω πολλά!

M
      M3BP4SN

Τελικά μου στειλε mail σήμερα και το παραδέχτηκε ότι σήμερα θα είναι Πειραιά. Άντε επιτέλους. Ελπίζω να' ναι όλα σωστά και να μην ανακαλύψω και άλλες μπαρούφες στη πορεία.

M
      M3BP4SN

Screenshot_1.png

M
      M3BP4SN

Αν θέλετε trollαρετε, εγώ τα αναφέρω για όσους ενδιαφέρονται για λίγη παραπάνω πληροφόρηση (που προέκυψε μετα από πολύ ψάξιμο σε πληροφορίες που είναι ανοιχτά διαθέσιμες) σε αντίθεση με τα παρτάλια αντιπροσώπων που έχουμε εδώ και αν ήταν ελάχιστα πιο ενημερωμένοι δεν θα χρειάζονταν καν να κάνουμε αυτή την κουβέντα.
      Για κάποιους εδώ η αγορά καινούριου αυτοκίνητου είναι 1 ρουτίνα, για άλλους εμάς είναι 1 special εμπειρία που συμβαίνει 1 φορά στα πολλά χρόνια και θέλουμε να την ζήσουμε πλήρως. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι όλες τις προσεγγίσεις.

M
      M3BP4SN

Επίσης, με το τρελό ψάξιμο που ρίχνω και κοντεύω να γίνω καπετάνιος, πιθανώς να εντόπισα και το πλοίο που θα φέρει κάποια Mazda Πειραιά σε 2 μέρες. Για να δούμε θα πέσω μέσα? Είναι πολύ αστείο γιατί όλα αυτά τα χω βρει με ψάξιμο χωρίς καμία πληροφορία από την αντιπροσωπεία που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...

M
      M3BP4SN

Πάντως ο SkyActiv-X σε ονομαστικές καταναλώσες τουλάχιστον (WLTP) με χειροκίνητο σασμάν και μπροστά κίνηση ξεφτιλίζει μέχρι και 1000αρια 3-κύλινδρα turbo σε μικρά σκάφη όπως VW Polo, Audi A1 κλπ, οπότε τι να λέμε.
      Και σε ρύπους επίσης τα πατάει.
      Η Mazda απλά αποδεικνύει πόσο ηλίθια είναι η κοινωνία μας με τους δήθεν οικολογικούς κανονισμούς που στην πράξη το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ρίχνουν την αξιοπιστία.
      Και όλο αυτό το γλέντι τους το κάνει με ατμόσφαιρα, 2λιτρο 4κυλινδρο με πολλά παραπάνω άλογα, ροπή και βάρος και άνετη αξιοπιστία.
      Αυτά.

M
      M3BP4SN

@m3bp4sn said in Mazda CX-30:

Σχετικά με τις παραδόσεις, το πλοίο που έβλεπα που άδειασε Βαρκελώνη, συνεχίζει για Bristol (που είναι ένα από τα άλλα κέντρα διανομής της Mazda). Από Βαρκελώνη Πειραιά τώρα δεν ξέρω με ποιο πλοίο θα έρθουν και αν έρχονται κατευθείαν από Βαρκελώνη. Είχε κανείς από όσους περιμένετε κάποια ενημέρωση?

Έμενα ακόμα μαύρα μεσάνυχτα, πριν κάτι βδομάδες που μιλήσαμε μου λεγανε πως τέλος του μήνα (δηλαδή 5 ολόκληρους μήνες μετά) περιμένουν να παραχθεί, ο,τι να ναι...

Έβγαλες καμμιά άκρη? Εγώ δεν είχα ακόμα ενημέρωση (δεν το κυνήγησα κιόλας τελευταία φορά ρώτησα τέλη Απρίλη )για cx 30 παραγγελία τέλη Γενάρη. Θα περάσω από autoone πάλι αρχές Ιούνη κ βλέπουμε..

Αυτό που εικάζω εγώ είναι πως εφόσον έσκασε 1 φουρνιά Βαρκελώνη πριν κάτι μέρες, μέχρι τέλη του μήνα θα πρέπει να χουν σκάσει μύτη Πειραιά, οπότε σίγουρα θα ξανα-επικοινωνήσω τότε. Αυτά που δεν έχει ακόμα αριθμό πλαισίου κλπ και προβλέπουν για Αύγουστο που έλεγαν έχω καταλήξει πως είναι τρίχες κατσαρές. Θα δείξει. Τραγικό πάντως να μην έχουν σωστή ενημέρωση. Οδοντογλυφίδες από Κίνα αγοράζεις και ξέρεις ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται και ολόκληρα αμάξια και δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

M
      M3BP4SN

@stavrosb said in Mazda CX-30:

@gebou said in Mazda CX-30:

@stavrosb said in Mazda CX-30:

Δεν θυμάμαι εάν έχω ξαναρωτήσει σε αυτό το φόρουμ, αλλά μήπως έχει βάλει κάποιος street legal μεμβράνες στο παρμπρίζ;
      Μιλάω για αυτές που δεν σκουραίνουν το χρώμα αλλά κόβουν ακτινοβολία.

Έβαλα πολύ πρόσφατα σε άλλο αυτοκίνητο τη νανοκεραμική της Llumar και η διαφορά στην θερμοκρασία είναι τεράστια. Είναι εντελώς διαφανής , με μόνο μια φασα πιο σκούρα που μπήκε στο επάνω μέρος του παρμπρίζ (για να κόβει την αντηλια), η οποία επιτρέπεται και είναι εντός νομικού πλαισίου.
      Γενικά βλέπω μεγάλη διαφορά στην εσωτερική θερμοκρασία και μιλάμε για συνθήκες Κρήτης

Δεν είχατε πιστεύω πρόβλημα με το head-up display;

Αυτό είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Το σκεφτόμουν και γω να βάλω. Αν κάποιος έχει βάλει και έχει και HUD ας μας πει.

M
      M3BP4SN

Latest posts made by M3BP4SN

@sabas_thess said in Mazda 3 2019:

@m3bp4sn said in Mazda 3 2019:

Πόση ομορφιά θεοί της αυτοκίνησης!! Κουκλάρες οι ζάντες!! Η οροφή τι φάση; Μεμβράνη;

ΥΓ: Σοβαρά τώρα, από τον 02/2025 που αγόρασα το Tiguan το ΜΟΝΑΔΙΚΌ όχημα που σκέφτομαι ότι αγόραζε το διαθέσιμο μπάτζετ μου και στάζω όταν το σκέπτομαι είναι το 3 sdn. Τρελαίνομαι μιλάμε. Μέχρι τον ΦΠ για την δεκαετία κάλυπτα με το διαθέσιμο μπάτζετ. Καταραμένοι εσωτερικοί χώροι μικρόσωμων Γιαπωνέζων με έριξαν πάλι στην αγκαλιά του VAG. Φτιάξτε ρε π@@στηδες αμάξια για ψηλούς χοντρούς με παιδιά!!!

Μεμβράνη η οροφή ναι.

M
      M3BP4SN

@chrisk6 said in Mazda 3 2019:

@m3bp4sn said in Mazda CX-30:

Έχεις κάνει δουλίτσα βλέπουμε!!
      Ωραίος!!! Και η ζάντα σούπερ!! 👍
      Ίδια διάσταση κράτησες ή πήγες σε 235/50;

Ίδια διάσταση ναι. Ακόμα έχω τα μαμά λάστιχα. Απλώς η μαμά ζάντα ήταν 18x7 και αυτή είναι 18x8 οπότε τα 215/45 είναι το minimum φάρδος για 8άρα ζάντα, αλλά δεν έχω κάποιο θέμα προς το παρόν, παρά το πολύ ελαφρύ stretch. Το σκέφτομαι στην επόμενη αλλαγή να πάω σε πιο φαρδιά αλλά από την άλλη πιστεύω θα μαι κόβουν παραπάνω χωρίς λόγο και με αυξημένη κατανάλωση.

M
      M3BP4SN

@gtsartsal said in Mazda CX-30:

@tylip1984 said in [Mazda CX\

Κούκλα φτου φτου!! Τι ζάνταρα είναι αυτή π έχεις βάλει?

Σβήσε τις φωτογραφίες, κινδυνεύεις.....

Θα μας δείρουν τα CX-30 λες? 😆

M
      M3BP4SN

20250807_113428.jpg 20250802_210744.jpg

M
      M3BP4SN

@babisstinson said in Mazda CX-30:

@M3BP4SN Το πρόγραμμα πού φτιάχτηκε? Είναι φασόν ή γραμμένο στο δυναμόμετρο (υποθέτω).

Παρέλαβα σήμερα το touch up για να βάζω τα σημαδάκια, 31.5 ευρώ.

Κονσέρβα. Στη Θεσσαλονίκη το κανε. Με custom πιστεύω θα πήγαινε καλύτερα γιατί φοράει κ πιο ελεύθερο φίλτρο κ εξάτμιση.

M
      M3BP4SN

@babisstinson said in Mazda CX-30:

Μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κάτι. Φαντάζομαι θα ειδοποιηθούμε αν είναι.

Παρεμπιπτόντως, επιστροφή σήμερα από 4μερο Ναύπακτο. Γέμισμα 41 λίτρα, έλεγε αυτονομία 100 χιλιόμετρα πριν γεμίσω. κάναμε πέρα δώθε εθνική με 120-140 χλμ/ω και μερικές βόλτες μέσα Ναύπακτο, 550 χλμ., φουλ φορτωμα εθνική και το clima υπερωρίες με 33-35 βαθμούς. Λέει ακόμα 100 χιλιόμετρα αυτονομία. Δλδ εκεί 40 λίτρα έκαψε, 7.2λτ./100. Τόσο λέει και μέση το απ' ότι φαίνεται αρκετά ακριβές trip comp στα πρώτα 5800 χιλιόμετρα που έχω κάνει.
      Βάζω 98αρα από εταιρικά BP/Shell αν αυτό λέει κάτι.

Παρήγγειλα και στυλό/χρώμα από την αντιπροσωπεία, κάτι πετραδάκια εθνική έφαγαν 2 κομματάκια χρώμα στο πλάι. Ευτυχώς είχαν ετοιμοπράδοτο. Ντάξει ξενέρωσα όταν το είδα καθώς έπλενα το αυτοκίνητο, αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλας, μηχανήματα είναι.

Τελικά τα άρθρα λένε μόνο Αμερική και Καναδά. Λογικά κομπλε.
      Για τα πετραδάκια, αυτός ήταν ο λόγος που έβαλα PPF μπροστά από νωρίς εγώ γιατί στο soul red φαίνονται εύκολα.

M
      M3BP4SN

Έχουμε ανάκληση? Δεν ξέρω αν είναι και για Ευρωπαικά, θα το δω: https://eu.usatoday.com/story/money/cars/recalls/2025/06/06/mazda-recall-cx30-mazda3-mx5/84066551007/

M
      M3BP4SN

Επίσης, στο 3αρι ο μοχλός ρύθμισης του ύψους καθισμάτων (και στα 2 μπροστά) φαίνεται να γδέρνει το πλαστικό.
      Το χετε και σεις αυτό?
      6201db81-7346-4827-8c37-a180977f798e-image.png

M
      M3BP4SN

Πολύ ενδιαφέρον @M3BP4SN να δούμε διαφορες κ σε απόδοση κ σε κατανάλωση. Όταν έχεις νέα μας λες.

Να πω για την τετρακίνηση (σε συνδυασμό με τα αρκετά καλά εκτός Geolandar cv4s) άλλη μια φορά η οποία πραγματικά είναι εξαιρετική και αξίζει κάθε ευρώ. Σε περασμα για παραλία που πηγαίνουν μόνο πραγματικά τετρακίνητα ανέβηκε χωρίς καμμία διαμαρτυρία με αποτελεσματικότατο φρενάρισμα διαγωνιων τροχών κ έλεγχο σπινιαρισματος όπου απαιτήθηκε. Με μια λίγο πιο κοντή πρώτη για πιο προσεκτικά περάσματα λόγω κ περιορισμένου ύψους θα έκανε θαύματα.

Εντωμεταξυ είναι όντως τόσο predictive, όπου στο τελείωμα της διαδρομής σε αριστερή απότομη φουρκέτα με κλίση κ σαθρό έδαφος με πρώτη σχέση ο πίσω αριστερός τροχός ένιωθες να σπινιαρει χωρίς να έχει γλιστρήσει το μπροστινό, δείγμα ότι έστελνε πάρα πολύ ροπή πίσω μόνο κ μόνο από κλίση γωνία τιμονιού γκάζι κτλ πριν καν γλιστρήσει.

Γενικα επειδή το παιδί αυτό έχει παίξει και με κρύα εισαγωγή κλπ θα προσπαθήσω να το απλοποιήσω με λιγότερες μεταβλητές.
      Αρχικά λέει το πρόγραμμα του το πείραξε από 70% γκάζι και πάνω, άρα καταλαβαίνω δεν πειράχτηκε το SPCCI.
      Τώρα από άλογα. Όταν το χε μετρήσει μαμά χειμώνα του βγαλε 166.5 άλογα ρόδες που είναι όντως γύρω στα 186 μοτέρ που δίνει η Mazda.
      Το πρόγραμμα το μέτρησε πρόσφατα με αρκετή ζέστη, σχεδόν 30 περιβάλλοντος πλέον και του βγαλε 193 άλογα ρόδες, άρα κοντά στα 215 μοτέρ λογικά. Μόνο ένα φίλτρο πιο ελεύθερο έχει απ'οσο ξέρω κ λίγο πιο ελεύθερο τελικό αλλά και στη μαμά μέτρηση τα χε αυτά.
      Επίσης η καμπύλη γέμισε παραπάνω είπε. Κατανάλωση λέει δεν άλλαξε κάτι.

Εν ολίγοις αν από 186 πας 215 και potentially του παν και άλλα 10 πάνω σε όμοια κρύες συνθήκες, τότε είναι καλό boost. Αν είναι και safe εγώ το σκεφτόμουν.

M
      M3BP4SN

Από τελικές σε SkyActiv-X 186 στο 3αρι manual, έχω δει 220 και 221 μια φορά στο κοντέρ (σε autobahn νε), το κοντέρ κλέβει 4km/h νομίζω και επίσης 216 δίνει επίσημα για το 3αρι η Mazda.

Έλεγα μήπως έχει soft limitter, νομίζω δεν έχει, αν και πρέπει να μουν με κλειστό το traction control όταν είδα 221, απλά η 5η πιάνει την τελική σχεδόν στον κόφτη και η 6η μετά είναι πολύ μακριά οπότε θα μπορούσε και παραπάνω.

Επίσης ένα παιδί έκανε κάποια σκαλίσματα στον SkyActiv-X με πρόγραμμα και κρύα εισαγωγή και έχει ενδιαφέρον, θα σας τα πω.

M
      M3BP4SN
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ