Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    S
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 164
    • Best 115
    • Groups 0

skg1958

@skg1958

295
    Profile views
    164
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

skg1958 Unfollow Follow

Best posts made by skg1958

• RE: Mazda CX-60

@chrisk6 said in Mazda CX-60:

@skg1958 said in Mazda CX-60:

Έχω το diesel 3.3 του 2025 εδώ και 1,5 μήνα. Το μοτέρ είναι απίστευτο και με την ροπή που έχει βάζει 6η μέσα στην πόλη με 40-50χλμ και στροφάρει 800-900 στροφές. Η δε κατανάλωση αστεία. Μέση με το i-stop παντα απενεργοποιημένο 50% πόλη 50% εκτός στα 5.5/100 στην αντλία . Στο bc 5,8 !!!

Βάλε καμιά φωτό για το χάζι!!
      Φαντάζομαι ελαστικότητα και τράβηγμα το 3.3!!!

Unknown αντίγραφο.jpg

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      S
      skg1958
    • RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!

Δεν είναι photoshop . Το νερό όντως είναι κόκκινο
      Unknown αντίγραφο 3.jpg Unknown-2 αντίγραφο.jpg

posted in Περί αυτοκίνησης
      S
      skg1958

Έχω το diesel 3.3 του 2025 εδώ και 1,5 μήνα. Το μοτέρ είναι απίστευτο και με την ροπή που έχει βάζει 6η μέσα στην πόλη με 40-50χλμ και στροφάρει 800-900 στροφές. Η δε κατανάλωση αστεία. Μέση με το i-stop παντα απενεργοποιημένο 50% πόλη 50% εκτός στα 5.5/100 στην αντλία . Στο bc 5,8 !!!

S
      skg1958
    • RE: BMW vs Mercedes vs Audi

Έχουν περάσει αρκετά αυτοκίνητα από τα χέρια μου και από τα τρία γκρουπ. Πέρσι κάνοντας έρευνα αγοράς ξενέρωσα εντελώς και από τις τρείς μάρκες από την ποιότητα στο εσωτερικό και ειδικά αυτό που βλέπει ο οδηγός μπροστά του.
      Έτσι πήγα στην Mazda με πολύ μικρή οθόνη και φυσικούς διακόπτες που κάνουν στιβαρό κλικ σχεδόν για τα πάντα .

S
      skg1958

@babisstinson said in Mazda CX-60:

Προχθές πήγα για το service στο CX-30 και όσο περίμενα περιεργάστηκα το CX-60, είχαν 2-3, το ένα με το λευκό εσωτερικό. Πω πω ζημιά. Τι ποιότητα, τι σχεδιασμός μέσα.
      Έκδοση Takumi Diesel σε Zircon Sand (έτσι για την αλλαγή από Soul Red Crystal) με ηλιοροφη και pack sound&convenience στα 68Κ.
      Τα διπλά από όσα έδωσα για το CX-30. Αμαξάρα όμως. Θα ήθελα να το κάνω ένα test drive, δεν πρόλαβα, την επόμενη φορά.

Το έχω σε έκδοση Takumi Plus . Δεν ήθελα το λευκό εσωτερικό .Προτίμησα το μαύρο . Η ποιότητα κατασκευής είναι καλύτερη του Γερμανικού ανταγωνισμού που κοστίζει με αντίστοιχα μοτέρ και εξοπλισμό 30.000 επιπλέον.Όσο για το μοτέρ είναι απίστευτο. Δεν ακούγεται σαν diesel και η ροπή είναι τέτοια που κινείσαι μέσα στην πόλη με 40-50χλμ με 6η σχέση. Και καίει ελάχιστα . Η μέγιστη που έχω καταφέρει είναι 6,8/100 και πάντα το i-stop απενεργοποιημένο

S
      skg1958
    • RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!

@bathan said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:

@skg1958 said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:

Δεν είναι photoshop . Το νερό όντως είναι κόκκινο

Που είσαι εδώ ;

Υδροβιότοπος Καλοχωρίου

PA317139.JPG

S
      skg1958
    • RE: Οδήγησα....

@teo-mak said in Οδήγησα....:

Και μετα απο ενα υπεροχο ποστ αυτοκινητιστικης κ@υλας οπως το παραπανω,ερχεται ενα ντεκ@υλε οπως το δικο μου .
      Μολις εκανα βολτα το yaris στην εκδοση chic,και μπορω να πω ενα μπραβο στους ηρωες που επελεξαν να δωσουν 28000€ για ενα τενεκεδακι…..
      Το αυτοκινητο εχει εναν τροχασμο που προερχεται απο τους πισω τροχους και αυτο το καταλαβαινεις απο τα πρωτα μετρα. Γενικα η ηχομονωση λαμπει δια της απουσιας της.
      Το τιμονι δεν ειναι κατι το σπουδαιο σε αισθηση και πισω αναρτηση χτυπουσε και ειχε και μια υποψια αναπηδησης.
      Το κινητηριο συνολο δεν βαζει φωτια στο δρομο αλλα ξεκολλαει γρηγορα σε καθε φαναρι,αλλωστε αυτη ειναι και η κυρια χρηση του.
      Γενικα περιμενα να ειναι καποια αρκετα κλικ πανω σε σχεση με το panda μου αλλα η αληθεια ειναι οτι με προβληματισε το ποσο μετριο το βρηκα.
      Δηλαδη το panda στα 12800€ που μου κοστισε το βρηκα πολυ τιμιο για τα λεφτα του.
      Απορω πως ειναι τα υπολοιπα αυτοκίνητα αυτης της κατηγοριας.

Το πήρα πέρσι σαν Mazda 2 hybrid. Στην πιο απλή έκδοση αφού εξοπλισμός όπως ζάντες αλουμινίου 16' ή 17΄, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα ή διζωνικός κλιματισμός δεν με ενδιαφέρουν σε ένα αυτοκίνητο που είναι αποκλειστικά για αστική χρήση. Το κόστος ήταν 22.000 τον 8/2024. Το βρίσκω ιδιαίτερα καλό. Είναι περισσότερο ζωντανό απ΄ότι χρειάζεται (0-100 σε 9.7'') , στιβαρό , καλά κρατήματα και ιδιαίτερα οικονομικό .Η μέση μου κατανάλωση στην αντλία είναι 3,5/100 . Έχω πετύχει και χαμηλότερες. Καίει όσο ένα 300άρι σκούτερ

S
      skg1958
    • RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]

@davelis said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Καλησπερες, είμαι σε αναζήτηση ζαντών για το αμάξι, ένα VW golf 1.2. Τώρα φοράει 16" εργοστασιακη
      και θέλω να πάω σε 17 η 18. Τι χάνω τι κερδίζω μπορείτε να μου πείτε γνώμες.
      Οπτικά θέλω την 18 αλλά σκέφτομαι ότι θα κοπαναει σωστά; Τι γνώμη έχετε;

Να γνωρίζετε ότι η καλύτερη επιλογή είναι η βασική διάσταση του κατασκευαστή

Η μεγαλύτερη ζάντα έχει σαν θετικό την εμφάνιση (για κάποιους) αλλά από εκεί και πέρα έχει και κάποιες αρνητικές επιπτώσεις . Χαμηλότερο προφίλ ελαστικού = πιο σφιχτή ανάρτηση , επηρεάζει τις επιδόσεις , την κατανάλωση και λογικά αφού θα βάλετε και φαρδύτερο ελαστικό η υδρολίσθηση θα έρχεται με λιγότερα χλμ

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      S
      skg1958
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

@skg1958 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

Βρωμα για λίγα ευρώ κέρδος.

Μειώστε φόρους στην Βενζίνη και δεν θα ασχοληθεί κανείς πια με τα ντιζελ.

Τράκα τρουκα την εποχή των ηλεκτρικών μοτέρ.... 🤒

Μόλις πήρα diesel που όχι μόνο δεν κάνει σαν τρεχαντήρι αλλά σου λέει πάτα με να ακούσεις τον υπέροχο ήχο από τον inline6

Ποιο ;

Mazda CX-60 3.3

S
      skg1958
    • RE: Έρευνα Κατανάλωσης

Mazda CX-60 3.3 diesel
      Ταξίδι από Θεσσαλονίκη στην Κινέτα μέσω Θήβας Μάνδρας. Τρία άτομα με λίγες αποσκευές και ταχύτητες λίγο πάνω από τα όρια ( +10χλμ) . Α/C στο φούλ και πάντα το i-stop κλειστό. Στα στροφιλίκια της Κάζας το πάτησα λίγο μέχρι να διαμαρτυρηθούν οι επιβάτες.Μέση ταξιδιού 6,2/100

Στην επιστροφή 4 άτομα με πολλές αποσκευές μέσω Αττικής οδού και ελαφρώς πιο σβέλτα από το κατέβασμα .Μέση 6,4/100 πάντα με A/C στο φουλ και i-stop κλειστό

Μια χαρά για SUV 2050 κιλων και τετρακίνητο . Αν το θελήσεις εύκολα κατεβαίνει κάτω από 5,5/100

Με το Mazda 2 hybrid με ίδιες συνθήκες μέση 4,4/100

Στο κατέβασμα με προσπέρασε 3 φορές ένα Tesla 3 το οποίο πήγαινε με 150-160χλμ .Μετά την δεύτερη φορά τον πέτυχα να φορτίζει στα ΣΕΑ Αλμυρού όπου σταμάτησα κατόπιν εντολής της συζύγου. Τον άφησα εκεί και με ξαναπροσπέρασε 500 μέτρα πριν τα ΣΕΑ Αταλάντης όπου μπήκε μέσα πάλι για φόρτιση......

S
      skg1958

Latest posts made by skg1958

• RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]

@davelis said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Καλησπερες, είμαι σε αναζήτηση ζαντών για το αμάξι, ένα VW golf 1.2. Τώρα φοράει 16" εργοστασιακη
      και θέλω να πάω σε 17 η 18. Τι χάνω τι κερδίζω μπορείτε να μου πείτε γνώμες.
      Οπτικά θέλω την 18 αλλά σκέφτομαι ότι θα κοπαναει σωστά; Τι γνώμη έχετε;

Να γνωρίζετε ότι η καλύτερη επιλογή είναι η βασική διάσταση του κατασκευαστή

Η μεγαλύτερη ζάντα έχει σαν θετικό την εμφάνιση (για κάποιους) αλλά από εκεί και πέρα έχει και κάποιες αρνητικές επιπτώσεις . Χαμηλότερο προφίλ ελαστικού = πιο σφιχτή ανάρτηση , επηρεάζει τις επιδόσεις , την κατανάλωση και λογικά αφού θα βάλετε και φαρδύτερο ελαστικό η υδρολίσθηση θα έρχεται με λιγότερα χλμ

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      S
      skg1958
    • RE: Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!

Λοιπόν το ταξίδι εκείνο έγινε με δύο αυτοκίνητα .Την GS και μια Alfasud ti . Τα οδηγούσαμε εναλλάξ . Μου έκανε εντύπωση ότι πηγαίναμε με το γκάζι στο πάτωμα και τα κρατήματα τους ήταν στο ίδιο επίπεδο. Αν δεν φοβόσουνα τις κλίσεις που έπαιρνε η Γαλλίδα έμενες στον προφυλακτήρα της Sud. Ειδικά στα κατηφορικά κομμάτια νομίζω με την Γαλλίδα ένιωθες μια σιγουριά παραπάνω

S
      skg1958
    • RE: Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!

@a-d-p said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

Γίναμε «κατάσκοποι» στα 2.500 μέτρα…

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/kataskopeia-giname-kataskopoi/

Την διαδρομή αυτήν την έκανα στον τότε δρόμο με Citroen GSA το 1978

S
      skg1958
    • RE: BMW vs Mercedes vs Audi

Έχουν περάσει αρκετά αυτοκίνητα από τα χέρια μου και από τα τρία γκρουπ. Πέρσι κάνοντας έρευνα αγοράς ξενέρωσα εντελώς και από τις τρείς μάρκες από την ποιότητα στο εσωτερικό και ειδικά αυτό που βλέπει ο οδηγός μπροστά του.
      Έτσι πήγα στην Mazda με πολύ μικρή οθόνη και φυσικούς διακόπτες που κάνουν στιβαρό κλικ σχεδόν για τα πάντα .

S
      skg1958
    • RE: TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????

@a-d-p said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:

Γιατί τα αυτοκίνητα έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης από αυτή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής;

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/xristika-symvoules/giati-ta-aytokinita-echoyn-megalyteri-katanalosi-venzinis-apo-ayti-poy-anakoinonei-o-kataskeyastis/

Πάντως και στα δύο αυτοκίνητα που οδηγάω τώρα άνετα πέφτω κάτω από την εργοστασιακή τιμή χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

S
      skg1958
    • RE: MERCEDES-BENZ FORUM

@a-d-p said in MERCEDES-BENZ FORUM:

@skg1958 said in MERCEDES-BENZ FORUM:

Από τις ομορφότερες Mercedes εβερ και η ομορφότερη SL για εμένα. Αυτοκίνητο όνειρο!!

Συμφωνώ αλλά οι Αμερικάνικοι προφυλακτήρες μου χαλάνε την υπέροχη εικόνα που έχει με τους Ευρωπαικούς

Έχει περάσει κάποιο από τα "χέρια" σου;

Ναι

S
      skg1958
    • RE: MERCEDES-BENZ FORUM

Από τις ομορφότερες Mercedes εβερ και η ομορφότερη SL για εμένα. Αυτοκίνητο όνειρο!!

Συμφωνώ αλλά οι Αμερικάνικοι προφυλακτήρες μου χαλάνε την υπέροχη εικόνα που έχει με τους Ευρωπαικούς

S
      skg1958
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει, ξέρετε ότι αν αφήσει απότομα τον συμπλέκτη ,κάποιος αρχάριος ας πούμε και το αυτοκίνητο ΣΠΙΝΑΡΕΙ, πόσο είναι το πρόστιμο..??!!
      Όχι αυτοσχέδιοι αγώνες κ.λπ.., ένα ΑΠΛΟ σπινάρισμα λέμε...!!!
      Ο νέος αυτός νόμος νομίζω ότι θα δώσει την ευχέρεια και την άνεση στους κυβερνώντες, να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, κάθε αυτοκίνητο και διαμέρισμα, κάθε επαγγελματικό όχημα και πολυκατοικία...!!!
      Να πως θα αναπληρώσει η πολιτεία τα έσοδα της...!!!

Ο αρχάριος θα απενεργοποιήσει το αντισπίν ;

S
      skg1958

@metoikos said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

@skg1958 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Δεν χρειάζεται να κοιτάς το κοντέρ. Βάζεις τον περιοριστή ταχύτητος στην επιθυμητή ταχύτητα και όλα οκ.

Δεν είμαι καί τόσο σίγουρος ότι είναι εντελώς οκ.
      Φοβάμαι ότι σε αυτές τις τόσο χαμηλές ταχύτητες (30 km/h) ο περιοριστής ταχύτητος λειτουργεί μάλλον ως περιοριστής ασφάλειας, με την έννοια ότι μειώνει (σχεδόν εκμηδενίζει) την ενεργητική ασφάλεια, π.χ. σε περίπτωση ανάγκης όπου θα χρειαστείς το γκάζι και δεν θα το έχεις. Ή όχι;

Τα 30 χλμ αφορούν δρόμους στενούς μονής κατεύθυνσης με παρκαρισμένα δεξιά αριστερά αυτοκίνητα. Και χωρίς τα όριο των 30 χλμ με αυτήν την ταχύτητα ή και χαμηλότερη κινούμαστε . Δεν φαντάζομαι να χρειαστούμε απότομη επιτάχυνση

S
      skg1958

Δεν χρειάζεται να κοιτάς το κοντέρ. Βάζεις τον περιοριστή ταχύτητος στην επιθυμητή ταχύτητα και όλα οκ.

S
      skg1958
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ