Καλή Χρονιά σε όλους και στις οικογένειές σας
Και να προσέχουμε λίγο περισσότερο τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε
Best posts made by v_a
-
RE: Χρόνια πολλά
-
RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!
Με λέτε μικρό, αυτοκίνητο πόλης, τρόλεϊ;
Δε κάνω για ταξίδια εεε;
1000χλμ σε μια εβδομάδα και συνεχίζω...
Υγ:
Ήθελα να βάλω τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ στον τοίχο, αλλά δεν μπόρεσα. -
RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2
Για την παιδεία πρέπει να ανοιχτεί νέο topic, είναι απίστευτα πολυ-παραγοντικό θέμα.
Τώρα για τις Πανελλήνιες, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Με τα στραβά τους, με τα καλά τους, παραμένει μια από τις τελευταίες αξιοκρατικές διαδικασίες στη χώρα μας (κατά 99%), μια διαδικασία με την οποία ένα παιδί από φτωχή οικογένεια, με πολύ προσωπικό κόπο, μπορεί να περάσει πχ. στην ιατρική.
Μην μου πείτε ότι αυτά δεν γίνονται, έχω παραδείγματα μαθητές μου, διαχρονικά.
Οι αλλαγές στην παιδεία πρέπει να γίνουν από τη βάση της πυραμίδας, νήπια, δημοτικό και προς τα πάνω, και όχι το ανάποδο που κάνουν όλοι οι υπουργοί, απλά για εφέ. -
RE: Χρόνια πολλά
Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας, να χαίρεστε τις οικογένειές σας!
Με υγεία, αγάπη, λιγότερα νεύρα και περισσότερα Tesla στους δρόμους... -
RE: Toyota Corolla Cross
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Καλά σε αυτή την πολυκατοικία δε πηδ@ει κανείς;
Όλοι μαζί...
τους βενζιναδες -
RE: 2020 Toyota Yaris
Λοιπόν παρέλαβα... Yaris hybrid style λευκό περλα. Πρώτες εντυπώσεις (μετά το πρώτο σοκ, ερχόμενος από αυτοκίνητα με 10+ ετη στην πλάτη τους ή μάλλον στις ρόδες τους):
Εντυπώσεις (πρώτα οι θετικές)- Το αμάξι είναι πανέμορφο, όσο πανέμορφα ήταν και τα 22 και κάτι χιλ που κόστισε
. Τέλειο μήκος για μέσα στην πόλη, δεν ήθελα κάτι μεγαλύτερο στη παρούσα φάση και ακόμα και αν έσπρωχνα τον εαυτό μου για την cross εκδοχή του, δεν το μετανιώνω.
- Οδήγηση απόλαυση (ζήτω συγγνώμη από το 207rc μου για αυτήν την ύβρη) αλλά σε αστικό περιβάλλον το αμάξι δεν παίζεται. Αγχολυτικό, πρώτη εμπειρία με αυτόματο (οι καναδεζες δεν μετράνε
) και ο συνδυασμός κινητήρα-κιβωτιου αναλαμβάνει και τα κάνει όλα πιο εύκολα και άκοπα.
- Κατανάλωση: όπως ακριβώς μου τα έλεγαν οι φίλοι εδώ μέσα. Απλά κερδίζεις λεφτά σε real time. Σε διαδρομή για την εργασία μου, Βύρωνας Νεα Σμύρνη (ελαφρώς κατηφορικό κομμάτι) βλέπεις με άνεση 1.5 στην επιστροφή 5.5, δηλ. μέσος όρος γύρω στο 3.5. Επειδή ακόμα μαθαίνω το αυτοκίνητο, πιστεύω χαλαρά ότι αν προσέχεις χτυπάς καθαρά 3αρια, αν δεν προσέχεις ζήτημα να φτάσει 4.5.
- Χώροι, μας καλύπτουν. 4μελης οικογένεια με δυο παιδιά γυρω στα 10, παράδοξο αλλά μας καλύπτουν. 1,83 ο υποφαινόμενος, δεν ένιωσα άβολα ούτε όταν κάθομαι πίσω από την θέση μου. Ίσως είμαστε βολικοί, ισως σε μια πενταετία δεν μας καλύπτει, δεν ξέρω. Δεν ειναι σίγουρα i20, ούτε sportage αλλά με όριο τα 4 μέτρα είναι αξιοπρεπέστατο. Πιο στενάχωρα θυμάμαι είχα νιώσει στο 208.
Ευχαριστώ και πάλι όλους σας για τις πολύτιμες συμβουλές σας
(έχει και αρνητικά, τα υπόλοιπα σε νεα ανάρτηση, να σας έχω σε αγωνία)
- Το αμάξι είναι πανέμορφο, όσο πανέμορφα ήταν και τα 22 και κάτι χιλ που κόστισε
-
RE: Toyota Corolla Cross
Απλά αναφέρω το εξής (επειδή άκουσα πριν για βαλίτσες).
Τα ίδια πράγματα που σε βαλίτσες θα σου γεμίσουν ένα πορτ μπαγκαζ 500λτ, ακριβώς τα ίδια σε σακ βουαγιαζ, θα χωρέσουν στα 300-350λτ.
Δηλαδή, μην κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη με βαλίτσες. Προσωπικά, τις έχω καταργήσει χρόνια. -
RE: PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)
Ρε δεν είστε φόρουμ εσείς, καταστροφείς ονείρων είστε..
Kailas mode on:
Ένα αυτοκινητάκι βρήκα και εγώ (2008), σε προσφορά (24 παρά), αυτόματο (ασπαστο), υβριδικό (λέμε τώρα), ντιζαινάτο ...
Είμαι σα το παιδάκι που έκτισε το κάστρο του στην άμμο και το ποδοπατησατε. -
RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2
Ξεκολλατε με τα κομματικά.
Σε ένα βίντεο, επιβεβαιώθηκε η κατάρρευση (δε θα πω του κράτους μας) όλων μας...
Κράτος είναι ο λιμενικός που απλά μετράγε τα λεπτά να λήξει η βάρδια του και έλειπε από το συμβάν, ή κάποιος από εμάς;
Κράτος είναι ο ναυτικός που από υπερβάλλον ζήλο απαγόρευσε εγκληματικα την είσοδο στον άτυχο άνδρα, ή πάλι κάποιος από εμάς;
Ότι ευθύνες και αν έχει ο εκλιπών, σβήνονται όλες από τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις όλων αυτών που η ατομική τους ευθύνη κόστισε ανεπανόρθωτα μια ανθρώπινη ζωή.
Και φυσικά θα επιληφθεί η ελλ. δικαιοσύνη, η μεγαλύτερη κατάρα αυτής της χώρας, που την έχουμε και στο απυρόβλητο.
Γιατί όλοι, θα ήξεραν ότι αν δε κάνουν καλά τη δουλειά τους θα είχαν σοβαρές συνέπειες...
ΑΝ υπήρχε πραγματική δικαιοσύνη. -
RE: 2020 Toyota Yaris
Λοιπόν, το κυνήγι του επόμενού μου αυτοκινήτου έφτασε στο τέλος. Μετά από πολύ ψάξιμο (i20, corsa, 208, sandero stepway κ.α) μπήκαν οι υπογραφές για την παραγγελία.
Yaris hybrid style (λευκό περλα)
Πόνεσα λίγο (22.350€), αλλά συμφώνησα να περιορίσω λιγο το τσιγάρο για να πατσίσω οικονομικά (δεν θα γίνει, αλλά λέμε τώρα). Ένα πικρό αίσθημα επίσης έμεινε από τα δώρα (κάτι πατακια και συναγερμός, αν και στο τελευταίο είναι πολύ κοντά ο fanis75 για να με μεταπείσει..) αλλά ότι χάθηκε σε έκπτωση και δώρα, τουλάχιστον το κέρδισα σε χρόνο παράδοσης.. Στο δια ταύτα, θέλω να ευχαριστήσω όλους σας ανεξαιρέτως για την πολύτιμη βοήθειά σας (διαβάζω καιρό το φόρουμ και όντως εδώ μέσα γίνεται δουλίτσα). Παρέμεινα δυστυχώς toyotaκιας, μετά από carina2, yaris 2, ένα διάλειμμα με 207rc και πάλι yaris.
(ξέχασα και το ibiza, system porsche για όσους θυμούνται)
Latest posts made by v_a
-
RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3
Συμπέρασμα μετά την αποψινή συνέντευξη.
Νομίζω απόψε κάηκε οριστικά η πολιτική καριέρα του Μητσοτάκη, τίτλοι τέλους.
Παντελώς Ανεπαρκής, είτε κάλυπτε (πιθανότερο) είτε όχι διαφόρους μαφιόζους (εντός και εκτός κόμματος). Τους λόγους της ηρωικής εξόδου, δε μπορώ να καταλάβω ακόμα...
(και αν φαγώθηκε εκ των έσω - συλλαλητήριο - ή από εξω) -
Απάντηση σε όλα αυτά που συζητάμε, εδωσε καιρό πριν ο λαος των Σερρών.
Πιο τρανταχτό παράδειγμα ομαδικής, χρόνιας διαπλοκής, συναλλαγής εξουσίας και πελατών τους δεν υπάρχει. Και ταυτόχρονα παράδειγμα πιο ανηθικου και σταρχιδιστικου λαου.
Και όλα αυτά, οδηγούν τους υπόλοιπους στην αποχή (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) που τους βολεύει μάλιστα. -
Τα πράγματα είναι απλά, για εμένα τουλάχιστον.
Όσο ΔΕΝ λειτουργεί η δικαιοσύνη σε αυτήν τη Κολομβία της Ευρώπης, τόσο θα ανεβαίνουν οι ακραίες φωνές, και τα κόμματα που θα τις εκμεταλλευτούν.
Και όσο και να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τα παιδιά σου, κάποια στιγμή η "φωτιά" θα έρθει και στα μέρη σου.
Δε πρέπει να ξεχαστεί τίποτα -
RE: Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid
Δε μπορεί να σου απαντήσει κανένας δυστυχώς για την αξιοπιστία του νέου κιβωτίου στο 2008, είναι πολύ νωρίς ακόμα.
Πάντως επειδή και εγώ πέρασα από αντιπροσωπεία Πεζό πρόσφατα, για το 2008 της προσφοράς (έκδοση style) στα 23.900, συγκράτησα τα εξής.
Η style δεν υπάρχει πουθενά σε έκθεση (θα έρθει σε 1, 2 μήνες δε θυμάμαι ακριβώς) και προφανώς θα έχει σημαντικές διαφορές από την allure, οπτικά τουλάχιστον.
Τασια (που μοιάζουν με ζάντες αλουμ. οπως μου είπε ο πωλητής), δεν υπάρχουν ράγες στην οροφή, αυτόματο κιβώτιο μεν αλλά μηχανικό χειρόφρενο δε, έλλειψη τεμπέλη μπροστά, άλλη ταπετσαρία...
Στα αναφέρω απλά γιατί η allure σε μια αντιπροσωπεία άνετα σε παρασύρει + το αρνητικό ότι δεν υπάρχει κάπου η style να την δεις έστω πριν την παραγγείλεις. -
Ένα σχόλιο για τα Τέμπη.
Όταν όλοι καταλάβουμε ότι μπορεί να ήταν τα παιδιά μας μέσα σε κάποιο τρένο, σε κάποιο αυτοκινητόδρομο, πλοίο βάλτε ότι θέλετε...
Όπου το διαχρονικά μπουρδελο κράτος και κοινωνία που φτιάξαμε, θα κάνει την κακιά στιγμή ακόμα χειρότερη,
Όπου οι διαχρονικά ανάξιοι που έχουμε εκλέξει, θα έχουν διορίσει τους ακόμα πιο ανάξιους πελάτες-ψηφοφόρους τους, σε θέσεις κλειδιά,
Τότε ΙΣΩΣ να έχουμε ελπίδα να αλλάξει κάτι -
RE: MG ZS
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-mg-zs-max-hybrid-pare-kosme
Τί σημαίνει "7 χρόνια δωρεάν έλεγχο"?
Ότι στα πρώτα 7 service σε χρεώνουν μόνο το κόστος των ανταλλακτικών?Σου ελέγχουν δωρεάν το όχημα και μετά σε ενημερώνουν για το κόστος του σέρβις
-
RE: Peugeot 208
@nickb said in Peugeot 208:
Καλησπέρα,εγώ έχω το υβριδικό,μια χαρά μέχρι τώρα.Εχω κάνει 6500χλμ
Για πες φίλε, εντυπώσεις ;
Κατανάλωση εντός και εκτός; -
Ρε δεν είστε φόρουμ εσείς, καταστροφείς ονείρων είστε..
Kailas mode on:
Ένα αυτοκινητάκι βρήκα και εγώ (2008), σε προσφορά (24 παρά), αυτόματο (ασπαστο), υβριδικό (λέμε τώρα), ντιζαινάτο ...
Είμαι σα το παιδάκι που έκτισε το κάστρο του στην άμμο και το ποδοπατησατε. -
@a-d-p said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@v_a said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Στα 23.900 πως σας φαίνεται το hybrid 2008 ?
Είναι από τα λίγα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει μια ολόκληρη βδομάδα, το pre facelift όμως.
Εσωτερικά μου άρεσε πάρα πολύ, καλή απτή ποιότητα σε πλαστικά και υφάσματα.
Οι χώροι επιβατών μου φάνηκαν μέτριοι, για αυτοκίνητο 4,30μ
Πορτμπαγκάζ πολύ καλό.
Στο δρόμο καλό, τουλάχιστον συγκριτικά με το baleno που είχα τότε, τώρα αν το οδηγούσα δεν ξέρω.... σίγουρα το T-ROC είναι καλύτερο, αλλά και 10.000€ ακριβότερο.
Οι επιδόσεις ήταν μάπα, σε σχέση με το 1000αρι turbo του baleno. (Είχα νοικιάσει το 1,2 με τα 100 άλογα, 6αρι μηχανικό κιβώτιο)Τι αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει;
Με ξερά Οικονομικά κριτήρια, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή SUV, με αυτόματο κιβώτιο, κάτω από τις 25000€, με 136 ίππους.
Ο εξοπλισμός είναι καλός, χωρίς χτυπητές ελλείψεις, ειδικά για βασική έκδοση.
πχ η βασική του MG ZS MAX, είναι συγκριτικά γυμνή.Από επιδόσεις είναι κορυφαίο μέχρι τα 25.000€ (αυτόματο - b SUV)
Μεγάλο αγκάθι για μένα είναι μόνο, ο kinder έκπληξη, συνδυασμός νέου κιβωτίου - αναβαθμισμένου κινητήρα. Κάνεις δεν το ξέρει αυτό.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει τα θέματα του προηγούμενου με τον ιμάντα και το νέο κιβώτιο με το ηλεκτρικό μοτέρ μέσα στο κέλυφος είναι δοκιμασμένο και αντέχει.Πόσα χλμ θα κάνει ετησίως;
Αν κάνεις λίγα χλμ (5-10.000/ έτος) σου αρέσει σαν αυτοκίνητο, το οδηγησες, θέλεις ένα b SUV με καλές επιδόσεις και δεν θέλεις να δώσεις πάνω από 25000€ για καινούριο,
στη θέση σου θα έπαιρνα το (οποίο) ρίσκο.
Αν κάνεις πολλά Χλμ και σκοπεύεις να το κρατήσεις πάνω από 5 χρόνια, καλύτερα κοίτα κάτι άλλο ή ανέβασε το budget.Είδα τη προσφορά σε διαφήμιση και με έβαλε σε σκέψεις.
Συμφωνώ με όσα λες, το μεγάλο ερωτηματικό αφορά το αδοκιμαστο κιβώτιο και το υβριδικό σύστημα.
Ισως για 10χιλ χμ (μαξ) όπως το προοριζω, να άξιζε το ρισκο