Γιατί, υπάρχει πια κάτι άλλο στην Αθήνα εκτός από το μποτιλιάρισμα;
Best posts made by v_a
-
RE: Toyota Corolla Crossposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
-
RE: Διακοπές 2025posted in Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
Καταθέτω και εγώ αυτά που άκουσα (και είδα) φέτος.
Παξοί, ωραίο νησάκι, ποιοτικός τουρισμός, αλλά υποδομές μηδέν. Εστιατόρια πανάκριβα και φαγητό μετριότατο. Θέλει οπωσδήποτε να νοικιασεις βαρκούλα για να το γυρίσεις, αλλιώς θα δεις ένα 20% του νησιού και με πολλή ταλαιπωρία. Ας στήσουν και ένα ανδριάντα του Χριστόφορου στο λιμάνι (ξέρουν αυτοί)..
Λευκάδα, αρχές Αυγούστου και υπήρχε μια υποβοσκουσα κλάψα στους επαγγελματίες του τουρισμού. Αρκετός κόσμος στη βόλτα, λιγοστός κόσμος στα εστιατόρια. Μου έμεινε μια κουβέντα που μου είπε ένας σερβιτόρος, ότι εκείνες τις μέρες υπήρχαν και κενά δωμάτια στο Νυδρί (το είπε σαν πρωτόγνωρο).
Ξένοι, ως επί το πλείστον Βαλκάνιοι (φουλ στα Duster οι γείτονες) αλλά μάλλον βολεύονταν με σουβλάκια στη καλύτερη..
Η νοοτροπία στο νησί, ε αφού έρχεσαι οδικώς, ας πληρώσεις και κάτι παραπάνω στο φαγητό (16-18€ ένα τυπικό πιάτο)
Επιστροφή στις ρίζες (Εύβοια) και στις νορμάλ τιμές (10€ το πιάτο).
Και νέα αγαπημένη ταβέρνα κοντά στην Κύμη, Πάμε...Ζήση (αν βρεθεί στο δρόμο σας, δοκιμάστε το τούμπανο τηγανοψωμο
) -
RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!posted in Περί αυτοκίνησης
Με λέτε μικρό, αυτοκίνητο πόλης, τρόλεϊ;
Δε κάνω για ταξίδια εεε;

1000χλμ σε μια εβδομάδα και συνεχίζω...
Υγ:
Ήθελα να βάλω τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ στον τοίχο, αλλά δεν μπόρεσα. -
RE: Χρόνια πολλάposted in Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum
Καλή Χρονιά σε όλους και στις οικογένειές σας

Και να προσέχουμε λίγο περισσότερο τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε -
RE: Renault Clio VIposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Λοιπόν, πήγα και εγώ για να το δω...
Η Clio είναι κούκλα, φοβερό design (είχε και την esprit σε μαύρο, drive angry η φάση).
Το εσωτερικό πολύ ωραίο, ποιοτικό μου φάνηκε, πορτ-μπαγκάζ να χαμε να λέγαμε, ωραία bucket και λίγη πεταμενη αλκανταρα εδώ και εκεί για να δείξει πιο premium. Όλα καλά ως εδώ, αν και προσωπικά θα πήγαινα στην techno, δεν υπάρχει λόγος για το έξτρα διχιλιαρο (και οπτικά μια χαρά στέκεται).Πάω να κάτσω πίσω (1.83 νορμάλ βάρος), κάθομαι, κλείνω τη πόρτα... Μάγκες σφηνωσα

Τραγική η κατάσταση, έχουν βάλει το πισω καθισμα χαμηλά, τα γόνατα ψηλά και δεν χωράνε τα άτιμα με τίποτα. Δε μπορεί λέω, είναι δυνατόν να κάθομαι στο yaris στα 3,94m πιο άνετα από αυτό στα 4.11 ? Και σαν οδηγός όμως, ένα στριμωξιδι το νιώθεις, ζώνη όντως χωμένη κάπου σε μια τρύπα, τεμπέλης μικρός, τα γόνατα τουλάχιστον δεν χτυπάνε.Πήγα με την ελπίδα για αλλαγή του yaris με κάτι πιο μουρατο και γκαζάτο, αλλά δεν.
Αυστηρά για ζευγάρια, αλλά είναι ωραίο το άτιμο(Είχε σε μια γωνιά το 5αρι. Πως είναι αυτή η γκομενα που για χάρη της, παρατάς γυναίκα, παιδιά, τα πάντα; Κάπως έτσι ένιωσα
) -
RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2posted in Αντίλογος
Για την παιδεία πρέπει να ανοιχτεί νέο topic, είναι απίστευτα πολυ-παραγοντικό θέμα.
Τώρα για τις Πανελλήνιες, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Με τα στραβά τους, με τα καλά τους, παραμένει μια από τις τελευταίες αξιοκρατικές διαδικασίες στη χώρα μας (κατά 99%), μια διαδικασία με την οποία ένα παιδί από φτωχή οικογένεια, με πολύ προσωπικό κόπο, μπορεί να περάσει πχ. στην ιατρική.
Μην μου πείτε ότι αυτά δεν γίνονται, έχω παραδείγματα μαθητές μου, διαχρονικά.
Οι αλλαγές στην παιδεία πρέπει να γίνουν από τη βάση της πυραμίδας, νήπια, δημοτικό και προς τα πάνω, και όχι το ανάποδο που κάνουν όλοι οι υπουργοί, απλά για εφέ. -
RE: Χρόνια πολλάposted in Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum
Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας, να χαίρεστε τις οικογένειές σας!
Με υγεία, αγάπη, λιγότερα νεύρα και περισσότερα Tesla στους δρόμους... -
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Καλά σε αυτή την πολυκατοικία δε πηδ@ει κανείς;
Όλοι μαζί...
τους βενζιναδες
-
RE: Toyota Yaris 2020posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Λοιπόν παρέλαβα... Yaris hybrid style λευκό περλα. Πρώτες εντυπώσεις (μετά το πρώτο σοκ, ερχόμενος από αυτοκίνητα με 10+ ετη στην πλάτη τους ή μάλλον στις ρόδες τους):
Εντυπώσεις (πρώτα οι θετικές)- Το αμάξι είναι πανέμορφο, όσο πανέμορφα ήταν και τα 22 και κάτι χιλ που κόστισε
. Τέλειο μήκος για μέσα στην πόλη, δεν ήθελα κάτι μεγαλύτερο στη παρούσα φάση και ακόμα και αν έσπρωχνα τον εαυτό μου για την cross εκδοχή του, δεν το μετανιώνω. - Οδήγηση απόλαυση (ζήτω συγγνώμη από το 207rc μου για αυτήν την ύβρη) αλλά σε αστικό περιβάλλον το αμάξι δεν παίζεται. Αγχολυτικό, πρώτη εμπειρία με αυτόματο (οι καναδεζες δεν μετράνε
) και ο συνδυασμός κινητήρα-κιβωτιου αναλαμβάνει και τα κάνει όλα πιο εύκολα και άκοπα. - Κατανάλωση: όπως ακριβώς μου τα έλεγαν οι φίλοι εδώ μέσα. Απλά κερδίζεις λεφτά σε real time. Σε διαδρομή για την εργασία μου, Βύρωνας Νεα Σμύρνη (ελαφρώς κατηφορικό κομμάτι) βλέπεις με άνεση 1.5 στην επιστροφή 5.5, δηλ. μέσος όρος γύρω στο 3.5. Επειδή ακόμα μαθαίνω το αυτοκίνητο, πιστεύω χαλαρά ότι αν προσέχεις χτυπάς καθαρά 3αρια, αν δεν προσέχεις ζήτημα να φτάσει 4.5.
- Χώροι, μας καλύπτουν. 4μελης οικογένεια με δυο παιδιά γυρω στα 10, παράδοξο αλλά μας καλύπτουν. 1,83 ο υποφαινόμενος, δεν ένιωσα άβολα ούτε όταν κάθομαι πίσω από την θέση μου. Ίσως είμαστε βολικοί, ισως σε μια πενταετία δεν μας καλύπτει, δεν ξέρω. Δεν ειναι σίγουρα i20, ούτε sportage αλλά με όριο τα 4 μέτρα είναι αξιοπρεπέστατο. Πιο στενάχωρα θυμάμαι είχα νιώσει στο 208.
Ευχαριστώ και πάλι όλους σας για τις πολύτιμες συμβουλές σας
(έχει και αρνητικά, τα υπόλοιπα σε νεα ανάρτηση, να σας έχω σε αγωνία
) - Το αμάξι είναι πανέμορφο, όσο πανέμορφα ήταν και τα 22 και κάτι χιλ που κόστισε
-
Απλά αναφέρω το εξής (επειδή άκουσα πριν για βαλίτσες).
Τα ίδια πράγματα που σε βαλίτσες θα σου γεμίσουν ένα πορτ μπαγκαζ 500λτ, ακριβώς τα ίδια σε σακ βουαγιαζ, θα χωρέσουν στα 300-350λτ.
Δηλαδή, μην κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη με βαλίτσες. Προσωπικά, τις έχω καταργήσει χρόνια.
Latest posts made by v_a
-
RE: TOYOTA AYGO Xposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@vdx said in TOYOTA AYGO X:
@zaxosm said in TOYOTA AYGO X:
@ss_76 said in TOYOTA AYGO X:
@zaxosm said in TOYOTA AYGO X:
Αλλα το aygo x ειναι 30 ποντους πιο κοντο.
Το λες και ευκαιρια….. το yaris.
Η διαφορά στο μήκος είναι μόλις 165mm

Και τα δυο είναι ακριβά αλλά το AYGO παραείναι παράλογα ακριβό.
Σε ότι αφορά την κατανάλωση, είχα στα χέρια μου ένα yaris για δυο μέρες και χωρίς καθόλου προσπάθεια πέτυχα 3,8 l/100km με μικτές συνθήκες. Εκτιμώ σε αυστηρά αστικό περιβάλλον τα 3,5 είναι πολύ εφικτάΤο επαιξα large! 16 εκατοστα λοιπον. Για αυτοκινητο ουτε να το συζηταμε, για αλλες οεριπτωσεις μετρησιμο
.Το yaris το εκτιμω πολυ σαν αυτοκινητο πολης. Με χαλανε οι χρονοι αναμονης και οι πολλες περιπτωσεις κλοπων.
Για να το ξεκαθαρισω, η ενσταση μου ειναι η τιμη. Που ναι μεν ειναι λογικη εφοσον το 1000αρι ειχε φτασει 18000 αλλα καταρριπτεται απο τον εσωτερικο ανταγωνισμο και απο τους ηλεκτρικους της αγορας ( surf, inster, leap t03 και ερχονται κι αλλα).
Μην τα φοβαστε ωρε. Και οι φορτιστες ειναι πλεον αρκετοι και οι τιμες ειναι ακομα καλες
και στη φορτιση εκτος σπιτιου.Κάτσε να φέρουν οι Κινέζοι κανένα μικρό υβριδικό στα μέτρα του Yaris, στα 18–20, όπως έγινε με το Chery Tiggo 4, και θα μαζευτούν

Ακριβώς.
Όλοι αυτό περιμένουνε φίλε. -

Πλάκα έχετε... Ότι πείτεΕπικαλούμαι τον @lap για το αν είμαι swiftοφιλος ή όχι.
Φρουρά??? -
@ss_76 said in TOYOTA AYGO X:
@v_a αν παρατηρήσετε καλύτερα αγαπητέ, πρόκειται για τις τιμές από τις επίσημες ιστοσελίδες των εταιρειών. Αν δε κάνετε τον κόπο να δείτε τον εξοπλισμό των βασικών εκδόσεων θα εκπλαγείτε από τις διαφορές π.χ. εξτρά το φως στο χώρο αποσκευών.
Αν δε κάνετε τον κόπο να δείτε από κοντα το aygo X, θα παρατηρήσετε ότι όταν η θέση οδηγού είναι ρυθμισμένη για 1.85, ο πίσω επιβάτης αν φορά παπούτσι 44 απλώς δεν μπορεί να προσπαθείσει να μπεί στο αυτοκίνητο. Βεβαίως αυτό δεν απασχολεί το σύνολο των αγοραστών
ΑυτάΔε διαφωνώ σε πολλά από αυτά που αναφέρεις.
Έγραψες απλά για παραπληροφόρηση οσον αφορά την τιμη, κάτι που οπως κατάλαβες, μάλλον το έκανες εσύ.
Αυτά
-
Προσπαθείς να παρουσιάσεις ένα αφήγημα, αλλά κάπου το χάνεις
Το aygo έχει αρχική 19.670 (συμπεριλαμβανομένου του χρώματος), η τιμή αυτή υπάρχει παντού στην αρχ σελ του μοντέλου.
Ψάξε να δεις ποιες μάρκες χρεώνουν 400αρια και 500αρια στο pdi και θα εκπλαγείς, με αρχικό δωρεάν χρώμα κάτι πορτοκαλί, κάτι πράσινα..
Ειδικά για dacia που ανέφερες, πάρε τηλ σε μια αντιπροσωπεία να δεις πως η τιμή αυξάνεται κατά 800 € με το καλημέρα.
-
RE: Oι εραστές της σπυριάρας (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ)posted in Αντίλογος
@criuser said in Οι εραστές της σπυριάρας (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2011-12):
Τι Ελληνίδα μάνα και μαλακίες...
Μάνα Χόλμς λέμε...

Χαχα...
Μόνο έτσι μπορεί να σοβαρευτεί ο τουρκος, να είναι πίσω από τον πάγκο η Χολμσαινα..
Και να τον ψέλνει

Αυτός ο τούρκος, τούρκο με έχει κάνει -
RE: Suzuki Swift (2024)posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@lap said in Suzuki Swift A2L (2017):
Καλά ναι. Πήγαμε να δούμε το aygo x για την
το βλέπει απο μπροστά. Ωραίο είναι λέει.Βλέπει το ταμπλό, χμμμμ καλουτσικο της φάνηκε.
Ανοίγει την πίσω πόρτα....μου λέει πάμε να φυγουμε
Βρε, εννοείται ότι δε συγκρίνονται βάσει αμαξώματος-χώρων. Σαφώς πιο αμάξι το Swift.
Συγκρίνονται όμως βάσει τιμής, για κάποιον που με όριο τα 20χιλ θέλει ένα μικρό, αυτόματο και οικονομικό αυτοκ πολης. Και είναι πολλοί σε αυτήν την γκάμα αγοραστών.
Άντε ρε Σουζουκαρα, ριξτο κάνα χιλιαρικο να πλημμυρίσουν οι δρόμοι

-
@a-d-p said in Suzuki Swift A2L (2017):
@v_a said in Suzuki Swift A2L (2017):
Μια διόρθωση.
Το Swift, ξεκινάει από τα 17.500 (χρώμα + προετοιμασία) η 1η του έκδοση (που αν θυμάμαι καλά, δε ρυθμίζεται το κάθισμα οδηγού πάνω-κατω). Η επόμενη (αξιοπρεπής) έκδοση βγαίνει 18.500.
Μια χαρά πρόταση είναι, αλλά δεν το λες vfm, oταν με 1χιλ παραπάνω παίρνεις το full hybrid aygoΚαι τώρα ετοιμαστείτε να σας αναλύσει πόσο άνετο αυτοκίνητο είναι το swift 🤭

Εννοείται ότι και πιο άνετο είναι και Japan made.
Εστιάζω τι μπορεί να φρενάρει έναν υποψήφιο αγοραστή του swift (βαζω και τον εαυτό μου μέσα..)
1ον τιμή και 2ον εμφάνιση -
Μια διόρθωση.
Το Swift + χειροκίνητο, ξεκινάει από τα 17.500 (χρώμα + προετοιμασία) η 1η του έκδοση (που αν θυμάμαι καλά, δε ρυθμίζεται το κάθισμα οδηγού πάνω-κατω). Η επόμενη (αξιοπρεπής) έκδοση βγαίνει 18.500.
Μια χαρά πρόταση είναι, αλλά δεν το λες vfm, oταν με 1χιλ παραπάνω παίρνεις το full hybrid aygo (αυτόματο και με μια 30αρα άλογα παραπάνω) -
RE: Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)posted in Αντίλογος
Μέγα λάθος.
Θα δίνει η μια την άλλη στη πρωινή αναφορά..
Κ₩!♡$ θα γίνουμε...Υγ: Υπάρχουν βέβαια δεύτερες σκέψεις

-
RE: Ford Explorer EV 2024posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο να είναι!
Πολύ αρμονικο σαν σχέδιο (καθαρές γραμμές, διαχρονικές καμπύλες), από τα λίγα οχήματα που ζηλεύω το σουλούπι τους (αυτό και το ex30).
Ένα γκαράζ μου λείπει μόνο

(Α και κάτι δεκαχιλιαρα..)