-
@cirus said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
@fanis75 said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
ο έταιρος Βασίλης θα πει ST_mono κλπ.
Τουναντιων εγώ θα πω να πάρεις αυτο που γουσταρεις και να μην ακούσεις κανέναν. Να πάρεις γνώμες αλλα να κάνεις αυτό που γουσταρεις εσύ στο τέλος
Ναι ρε συ το ξέρω....απλά σε πειράζω...γενικά ήταν με περιπαικτική διάθεση αυτή η πρόταση!!
-
To να επιλέξεις αυτοκίνητο που καλύπτει τα θέλω/ανάγκες σου είναι πάντα αποδεκτό.
Το πρόβλημα είναι να επιλέγεις επειδή στο είπε ο φίλος/κουμπάρος/πωλητής... εκεί ναι γίνονται λάθη.
-
@antonakis said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
To να επιλέξεις αυτοκίνητο που καλύπτει τα θέλω/ανάγκες σου είναι πάντα αποδεκτό.
Οχι απο ολους. Αφου το βλεπουμε κι εδω μεσα, Παιρνει ο αλλος ενα αμαξι και του λενε εδωσες τοσα για αυτον τον κουβα?
-
@alexandros-k said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
Οχι απο ολους. Αφου το βλεπουμε κι εδω μεσα, Παιρνει ο αλλος ενα αμαξι και του λενε εδωσες τοσα για αυτον τον κουβα?
ε, ναι
αμα δεν παρεις χρεποχελωνο που να καιει 4.312345 'δεν πηρες καλο'
ελα μωρε, ο καθενας επειδη δεν βγαινει, κατανοητο αυτο και απολυτα σεβαστο, παιρνει αυτο που μπορει. Το κακο ειναι η μιζερια της προσπαθειας επιβολης του ανεραστου κουτιου σαν υπερτατη επιλογη. -
@alexandros-k said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
Έλληνες και κόμπλεξ. Μη δίνεις σημασία.
-
Η αλήθεια είναι ότι εχει περάσει μια κουλτούρα του στυλ τα VFM και αυτά που καίνε το λιγότερο είναι τα καλύτερα αμαξια και εξυπνη αγορά και όλα τα υπόλοιπα είναι μαπα και πετας τα χρήματα σου !!!!
Δεν ξέρω πως έχουμε φτασει σε αυτό
Δεχομαι οταν ο αγοραστης γράφει και ζητάει γνώμες του στυλ διαθετω αυτά και θελω ότι οικονομικότερο γίνεται σε αυτά τα χρήματα
ή θελω το πιο οικονομικο αμάξι σε αυτά τα χρήματα και οι επιδόσεις και η ανεση δεν με ενδιαφέρουν
θελω το πιο αξιοπιστο αμάξι που μπορώ να πάρω. το πιο άνετο, το πιο ευρύχωρο ή οτιδήπωτε αλλο
αλλα το να κατακρίνουμε επειδη μπορεί να βρεθει και ενας χριστιανός που να τον ενδιαφέρει παραπάνω να πάρει κάτι με προτεραιότητα σε κάτι άλλο που θέλει και του αρέσει που να μην είναι VFM με ξεπερναει.
Οποτε λέμε την αποψη μας αλλα δεν κατακρίνουμε μονο και μόνο επειδή κάτι δεν ταιριαζει στα δικά μας θελω/βαλάντια
-
Φίλε @cirus , γράφεις πάντα ακομπλεξάριστα και με απλά και κατανοητά λόγια αυτό που πιστεύεις, χωρίς ποτέ να προσβάλλεις...
Και θυμάμαι ότι, πριν λίγο καιρό, σκεφτόσουν μέχρι και αποχώρηση από το φόρουμ...
Ευτυχώς δεν το έπραξες...
-
@antoniokon said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
Φίλε @cirus , γράφεις πάντα ακομπλεξάριστα και με απλά και κατανοητά λόγια αυτό που πιστεύεις, χωρίς ποτέ να προσβάλλεις...
Και θυμάμαι ότι, πριν λίγο καιρό, σκεφτόσουν μέχρι και αποχώρηση από το φόρουμ...
Ευτυχώς δεν το έπραξες...
1ο ευχαριστω γράφω και πολλα που είναι λάθος και με διορθωνουν και μαθαινω. Γινεσαι σοφοτερος όταν ακούς/διαβάζεις και αλλες γνώμες. Δεν γίνεσαι σοφότερος όταν επιμένεις πάντα στην δική σου αποψη και δεν ακούς
το επραξα για λίγο αλλα μου λείψατε κάποιοι
-
Η αλήθεια είναι ότι εχει περάσει μια κουλτούρα του στυλ τα VFM και αυτά που καίνε το λιγότερο είναι τα καλύτερα αμαξια και εξυπνη αγορά και όλα τα υπόλοιπα είναι μαπα και πετας τα χρήματα σου !!!!
Δεχομαι οταν ο αγοραστης γράφει και ζητάει γνώμες του στυλ διαθετω αυτά και θελω ότι οικονομικότερο γίνεται σε αυτά τα χρήματα
ή θελω το πιο οικονομικο αμάξι σε αυτά τα χρήματα και οι επιδόσεις και η ανεση δεν με ενδιαφέρουν
θελω το πιο αξιοπιστο αμάξι που μπορώ να πάρω. το πιο άνετο, το πιο ευρύχωρο ή οτιδήπωτε αλλο
αλλα το να κατακρίνουμε επειδη μπορεί να βρεθει και ενας χριστιανός που να τον ενδιαφέρει παραπάνω να πάρει κάτι με προτεραιότητα σε κάτι άλλο που θέλει και του αρέσει που να μην είναι VFM με ξεπερναει.
Οποτε λέμε την αποψη μας αλλα δεν κατακρίνουμε μονο και μόνο επειδή κάτι δεν ταιριαζει στα δικά μας θελω/βαλάντια
Βασικά ειναι η με κάθε τρόπο ΔΙΚΑΙΩΣΗ της επιλογής μας, ως της καλυτερης!
Ο νεοελληνας αποκλείεται να κάνει λάθος ....
Τολμησες να γράψεις κακή κουβέντα; αμφισβητηση αν είσαι πράκτορας αλλης μαρκας ακόμα και το αν εισαι πραγματικά κατοχος!
Το θεωρουν αδιανόητο να μην πιστευεις και εσυ οτι εχεις το ΤΕΛΕΙΟ αμαξι και έπιασες τους άλλους κοροιδα!
Το εχω ζήσει στα ειδικά φορα για το QQ και το YC που ήταν οτι χειρότερο εχω αγοράσει για τα δικά μου κριτήρια! -
@iceman7 said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
Βασικά ειναι η με κάθε τρόπο ΔΙΚΑΙΩΣΗ της επιλογής μας, ως της καλυτερης!
Ο νεοελληνας αποκλείεται να κάνει λάθος ....
Τολμησες να γράψεις κακή κουβέντα; αμφισβητηση αν είσαι πράκτορας αλλης μαρκας ακόμα και το αν εισαι πραγματικά κατοχος!
Το θεωρουν αδιανόητο να μην πιστευεις και εσυ οτι εχεις το ΤΕΛΕΙΟ αμαξι και έπιασες τους άλλους κοροιδα!
Το εχω ζήσει στα ειδικά φορα για το QQ και το YC που ήταν οτι χειρότερο εχω αγοράσει...θα ηταν ενδιαφέρον να ανοίξουμε ενα θέμα με ποια θεωρούμε τα χειρότερα αυτοκίνητα (για τα γουστα μας παντα) και γιατί που εχουμε οδηγησει/αγοράσει κτλ μιας και όλοι έχουμε κανει ή οδηγήσει αυτοκίνητα που δεν μας άρεσαν
-
Δεν είπε κανείς ότι τα vfm αμάξια είναι τα καλύτερα.
Θέλει να αγοράσει κάποιος αστέρι ή προπέλα; Με γεια του με χαρά του.
Το πληρώνει παραπάνω αλλά βγάζει γούστα, έχει ποιότητα, ασφάλεια, πουλάει και μούρη.
Προσωπικά μίλησα για κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις της τελευταίας 2ετίας που βγάζουν μάτι.
Θα έδινε ποτέ κάποιος 25k για ένα i10; Γιατί να δώσεις 40k για ένα άστρα 1.2;
Αν τα δίνει κάποιος πάλι με γεια του με χαρά του αλλά εγώ δε θα τα έδινα ποτέ.
Και δεν είναι ούτε κόμπλεξ ούτε τίποτα, απλά έγραψα πως το βλέπω εγώ. -
Το εχω ζήσει στα ειδικά φορα για το QQ και το YC που ήταν οτι χειρότερο εχω αγοράσει...
ειχα την εντυπωση οτι ειχες μεινει ικανοποιημενος απο το YC. Θα μπω στο φορουμ του να δω τι εχεις γραψει.
-
@georgemit said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
Το πληρώνει παραπάνω αλλά βγάζει γούστα, έχει ποιότητα, ασφάλεια, πουλάει και μούρη.
Προσωπικά μίλησα για κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις της τελευταίας 2ετίας που βγάζουν μάτι.
Και δεν είναι ούτε κόμπλεξ ούτε τίποτα, απλά έγραψα πως το βλέπω εγώ.Δεν κατηγορηθηκες για κάτι. Η αποψη και γνώμη καθενός είναι σεβαστή. Το να κατακρίνουμε δεν είναι και να λέμε εκανες μ@λ@κια που πήρες αυτό το χρέπι είναι λάθος. Εγώ το εζησα αυτό για όποιον θυμάται όταν εγραψα εδώ πρώτη φορά σε παρα πολύ εντονο βαθμό. Αν ψάξεις σε παλια ποστ θα εκπλαγεις τετοιο booling δεν θυμαμαι να έχει γινει από τότε τουλάχιστον που διαβαζω σε κάποιο μέλος!!!!! Και για να πω και τα καλά ήταν μονο ενα άτομο στην δική μου περιπτωση. Ολοι οι αλλοι που διαφωνούσαν ελεγαν απλά την γνώμη τους όπως εσυ στα πλαίσια της συζήτησης και ήταν απόλυτα σεβαστό
-
@dettol said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
Το εχω ζήσει στα ειδικά φορα για το QQ και το YC που ήταν οτι χειρότερο εχω αγοράσει...
ειχα την εντυπωση οτι ειχες μεινει ικανοποιημενος απο το YC. Θα μπω στο φορουμ του να δω τι εχεις γραψει.
Δεν με παρακολουθείς!
Κοιτα συμπαθητικό είναι με τεχνολογία και πραγματικά χαμηλή καταναλωση.. και για εμενα εκανε κλικ και στο μέγεθος..
Αλλά ενω πχ η κατανάλωση ειναι και για εμένα ένα σημαντικό κριτήριο, η καλη ποιότητα υλικών, πλαστικών και η απτή ποιοτητα τείνουν να είναι τελικά παραπάνω στα δικά μου κριτήρια...
Αρα μαζι με το QQ που είχε αντίστοιχα θέματα, κατατάσσονται στις χειρότερες επιλογές μου... -
@georgemit said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
Και δεν είναι ούτε κόμπλεξ ούτε τίποτα, απλά έγραψα πως το βλέπω εγώ.Δεν κατηγορηθηκες για κάτι. Η αποψη και γνώμη καθενός είναι σεβαστή. Το να κατακρίνουμε δεν είναι και να λέμε εκανες μ@λ@κια που πήρες αυτό το χρέπι είναι λάθος. Εγώ το εζησα αυτό για όποιον θυμάται όταν εγραψα εδώ πρώτη φορά σε παρα πολύ εντονο βαθμό. Αν ψάξεις σε παλια ποστ θα εκπλαγεις τετοιο booling δεν θυμαμαι να έχει γινει από τότε τουλάχιστον που διαβαζω σε κάποιο μέλος!!!!! Και για να πω και τα καλά ήταν μονο ενα άτομο στην δική μου περιπτωση. Ολοι οι αλλοι που διαφωνούσαν ελεγαν απλά την γνώμη τους όπως εσυ στα πλαίσια της συζήτησης και ήταν απόλυτα σεβαστό
κατι που συμβαινει γενικα στις διαδικτυακες συζητησεις ειναι οτι πολλοι ανθρωποι δεν ξερουν πως να εκφραστουν, ειδικα στον γραπτο λογο. Στον προφορικο λογο, καπως "σωζεται", διοτι α. ο λογος τρεχει, οποτε μπορεις να το διορθωσεις κατευθειαν, β. εχεις καποιον ανθρωπο απεναντι σου, οποτε αποφευγονται οι ακροτητες (aka καφριλες )
Επομενως, οτι διαβαζουμε, παντα δεν τα παιρνουμε "τοις μετρητοις"
-
θα ηταν ενδιαφέρον να ανοίξουμε ενα θέμα με ποια θεωρούμε τα χειρότερα αυτοκίνητα (για τα γουστα μας παντα) και γιατί που εχουμε οδηγησει/αγοράσει κτλ μιας και όλοι έχουμε κανει ή οδηγήσει αυτοκίνητα που δεν μας άρεσαν
Οντως καλό θέμα!!
Οδηγήσει πολλά, αγοράσει κανένα, γιατί εαν ήταν από τα χειρότερα, προφανώς δεν θα το αγόραζα! I put my money were my mouth is....χαχαχα!! Έχω αγοράσει όμως πολλά αυτοκίνητα που για τότε ήταν σωστή επιλογή, αλλά δεν θα τα αγόραζα με τίποτα σήμερα, που έχω άλλες ανάγκες και προτεραιότητες.
-
@fanis75 said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
θα ηταν ενδιαφέρον να ανοίξουμε ενα θέμα με ποια θεωρούμε τα χειρότερα αυτοκίνητα (για τα γουστα μας παντα) και γιατί που εχουμε οδηγησει/αγοράσει κτλ μιας και όλοι έχουμε κανει ή οδηγήσει αυτοκίνητα που δεν μας άρεσαν
Οντως καλό θέμα!!
Οδηγήσει πολλά, αγοράσει κανένα, γιατί εαν ήταν από τα χειρότερα, προφανώς δεν θα το αγόραζα! I put my money were my mouth is....χαχαχα!! Έχω αγοράσει όμως πολλά αυτοκίνητα που για τότε ήταν σωστή επιλογή, αλλά δεν θα τα αγόραζα με τίποτα σήμερα, που έχω άλλες ανάγκες και προτεραιότητες.
καλα δεν είναι πάντα Φανη έτσι μπορει να πάρεις αμάξι και να σου βγει σκαρτο γιατι βγάζει ζημιες συνέχεια. Δεν μπορεις να το ξέρεις αυτό από πριν.
Πχ εγώ γενικά από το corsa b που είχα ήμουν ευχαριστημένος γενικά σαν αμάξι εκτός από την ηλεκτρική υποβοήθηση στην κρεμαριέρα που ήταν ελλατωματική και κοινό πρόβλημα σε αυτά τα μοντέλα. Δεν θα μπορούσα να το ήξερα όταν το αγόρασα. Ουτε να ξέρω πως θα φερόταν η Mega motors που για κάτι που φτιαχνόταν με ρύθμιση και έδωσα 30 ευρώ ήθελε να αλλάξω όλη την κρεμαριέρα και ζήταγε 2000 ευρώ ΤΟΤΕ!!!!!!!!! Δεν εβγαλέ άλλες ζημιες δεν ήμουν απογοητευμένος αλλά σε άλλον άνθρωπο ή μοντέλο μπορεί να ήταν διαφορετικά
ΥΓ Χειρότερα δεν σημαίνει μόνο οδηγικά,
-
@criuser said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
Πάντως ξεχνάτε ότι είχαμε πληθωρισμό για 2-3 χρόνια.
Τα επιτόκια έχουν εκτοξευτεί, τα εμπορεύματα το ίδιο, ακόμα και τα μεροκάματα.Οσοι μπορούν να πληρώσουν σήμερα, τα πληρώνουν.
Οσοι δεν τα αγόρασαν πριν 2-3-4-5 χρόνια, τα βλέπουν.Ναι αλλά τώρα που έχουμε σταθερότητα τιμών, πιστεύεις ότι θα σταθεροποιηθούν οι τιμές των αυτοκίνητων;
Πάντως, ένα θέμα είναι αν έχεις τα χρήματα για καινούργιο και ένα άλλο θέμα είναι αν αισθάνεσαι μακακας για να τα διαθέσεις δεδομένου του κόστους ευκαιρίας τους που είναι αμείλικτο ...
-
καλα δεν είναι πάντα Φανη έτσι μπορει να πάρεις αμάξι και να σου βγει σκαρτο γιατι βγάζει ζημιες συνέχεια. Δεν μπορεις να το ξέρεις αυτό από πριν.
Ναι, ΟΚ. Το χειρότερα το εξέλαβα ως αυτοκίνητα (οδηγικά, ποιοτικά κλπ.) και όχι από πλευράς αξιοπιστίας. Γιατί και η γκόλφο και οι μισές bmw που είχα, από αξιοπιστία βράστα...αλλά δεν τα θεωρώ από τα χειρότερα, ίσα ίσα τα θεωρώ απο τα καλύτερα που είχα.
-
Πιστεύω ότι ακόμα και τώρα, εν έτει 2024, κινούμαστε με βάση στερεότυπα και αντιλήψεις παλαιότερων εποχών. Ναι, κάποτε υπήρχαν εμφανείς διαφορές μεταξύ των αυτοκινήτων. Τα φθηνά αυτοκίνητα ήταν πραγματικά φθηνά, από όλες τις απόψεις ενώ με περισσότερα χρήματα, όντως έπαιρνε κάποιος περισσότερο αυτοκίνητο και ναι, σε πολλές περιπτώσεις, ίσχυε το ότι πληρώνεις παίρνεις, κάτι το οποίο δεν θα έλεγα ότι ισχύει τώρα.
Πιστεύω ότι πλέον όποιο αυτοκίνητο και να αγοράσει κάποιος, είναι αντάξιο με όλα τα υπόλοιπα, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές, πλέον και οι Κορεάτες οι οποίοι ήταν κάποια σκαλιά χαμηλότερα συγκριτικά με τους "μεγάλους" παίκτες, πλέον παίζουν στην ίδια κατηγορία, πλέον είναι θέμα προτίμησης και γούστου το τι θα αγοράσει κάποιος.
Από τι καθορίζεται αυτό; Από προσωπικές εμπειρίες, από εμπειρίες κοντινών και οικείων προσώπων, επειδή το είπε ο μαστρομήτσος, ο Βαγγέλας ο λαμαρινας κτλ. Δεν πιστεύω ότι μόνον οι Ασιατικής καταγωγής κατασκευαστές προσφέρουν αξιόπιστα αυτοκίνητα, ότι οι Ιταλοί πουλάνε σαπάκια, οι Γάλλοι επίσης, οι Γερμανοί ποιότητα κατασκευής κτλ, πλέον, όλοι παίζουν επί ίσοις όροις αλλά και πάλι, στηριζόμαστε σε στερεότυπα μιας άλλης εποχής και νομίζω ότι επειδή είναι δύσκολα τα οικονομικά του καθενός, θα προτιμήσει να επενδύσει σε κάτι σίγουρο. Συν τοις άλλοις, επειδή είναι άγνωστο το πότε θα καταφέρει κάποιος να αλλάξει εκ νέου το αυτοκίνητο του, θα επιλέξει κάτι το θεωρητικά αξιόπιστο, από όσους φημίζονται για την αξιοπιστία, προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο για όσα χρόνια συνυπάρξει με το αυτοκίνητο.
Το Hilux του παππού στο χωριό, όπως και το Sunny του θείου, δεν χάλασε εδώ και 30, 35, 40 χρόνια επομένως, θα πάρω κι εγώ Toyota η Nissan. Ας σκεφτούμε όμως τι εξοπλισμό είχαν τα αυτοκίνητα τότε, τι εξοπλισμό έχουν τώρα, δεν θα έλεγα ότι είναι και θαύμα το ότι δεν χαλούσαν τότε, δεν υπήρχε και κάτι για να χαλάσει. Επίσης, επειδή κάποτε τα Alfasud, Tipo, Autobianchi του μπατζανάκη άλλαζαν λάμπες 8 μέρες την εβδομάδα, δε σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει και τώρα. Παρόλα αυτά, πολλοί ενστερνίζονται αυτά τα στερεότυπα ακόμα και τώρα αν και θα μου πει κάποιος, σε πόσα άλλα ζητήματα είμαστε πίσω, γιατί όχι και σε αυτό....
Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου