-
Η Toyota που είναι στην δεύτερη δεκάδα, σαν Toyota μόνο όχι σαν γκρουπ με ότι άλλο πουλάει στην Ευρώπη (Ε.Ε.) για το 2024 ήταν μόνο πίσω από την VW σε πωλήσεις. ~800.000 σε σχέση με το 1.100.000 της VW. Νούμερο 3 η Skoda με ~660.000 .
-
-
Σκέφτομαι για αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού 208 (κατά προτίμηση 2022 μοντελο και μετά) για δεύτερο αυτοκίνητο στην οικογένεια (υπάρχει και ιδιωτικό παρκινγκ). Τι λέτε;
-
Αν δε σε ενοχλεί η εργονομία της θέσης οδήγησης, γιατί όχι;
-
@dettol said in Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα:
Συγκεκριμενα, πες μερικα λογακια για
α. το mobile app και τι δυνατοτητες σου δινει
β. την καταναλωση εντος και εκτος αστικου περιβαλλοντος
γ. την υγεια της μπαταριας. Αν καταλαβα καλα, το αγορασες μεταχειρισμενο. Περιπου με ποσα χιλιομετρα το πηρες, ποιας χρονολογιας ηταν μοντελο και, αν γνωριζεις, υγεια της μπαταριας οταν ηρθε στην κατοχη σου.
δ. το Infotainment του αμαξιου σου δινει τη δυνατοτητα να προγραμματισεις ταξιδι; δηλ σου βγαζει στασεις σε φορτιστες και ποση ωρα θα καθισεις εκει; Γενικα, το χρησιμοποιεις ως το μοναδικο σου οχημα ή εχεις θερμικο για τις μεγαλυτερες αποστασεις;ΥΓ: Μια χαρα κινεισαι με το καλυτερο πεζο που υπαρχει, το δυο

Το συνεχίζω εδώ να μην είμαστε εκτός θέματος.
α. ότι χειρότερο έχω δουλέψει στην ζωή μου. Μάλιστα είναι τόσο απαράδεκτοι που ενώ στην αρχή όταν το πήρα είχαν ένα άθλιο ΑΡΙ και είχα γράψει κάποια δικά μου πραγματάκια, μετά το κόψανε. Μετά κάτι ανοίξανε πάλι αλλά είχα ήδη ξενερώσει. Τεσπα, άθλιο, δεν το ανοίγω ποτέ. Ακόμα και για cabin conditioning προτιμώ να παω στο ΙΧ και να το ξεκινήσω μόνος μου παρά να ανοίξω το αππ και αν το ετοιμάσω.
β. δεν έχω κάποιο παράπονο αλλά δεν είναι καλό. Με τα τόσα φανάρια και την σχετικά νευρική οδήγηση που κάνω, δεν είμαι όμως δείγμα (δεν τρέχω αλλά το 0-30 το έχω για απόλαυση). Από όσα διαβάζω στο ίντερνετς, είναι λιγότερο efficient από το id3.
γ. καινούργιο το πήρα, το πρώτο πρώτο e208 136hp με το "κακό" efficiency (2021 μοντέλο νομίζω). Τώρα το ξεφορτώνομαι υποχρεωτικά, δεν μου το αφήνουν άλλο.
δ. το δικό μου είναι το πιο φτηνό δεν εχει τπτ. android auto με καλώδιο μόνο. Είναι το μοναδικό μας ΙΧ, μια χαρά κάνω ταξίδια.
Το 2021 ήταν ζόρικα + το άγχος που είχα αλλά οκ, φέτος ούτε που σκέφτηκα τί/πού θα φορτίζω. Απλά ξεκινούσα και yolo. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. -
@jousis said in Peugeot 208:
Είναι το μοναδικό μας ΙΧ, μια χαρά κάνω ταξίδια.
Το 2021 ήταν ζόρικα + το άγχος που είχα αλλά οκ, φέτος ούτε που σκέφτηκα τί/πού θα φορτίζω. Απλά ξεκινούσα και yolo. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.Ωραίος!
Πρέπει να γράφουν τις εμπειρίες τους περισσότεροι πραγματικοί χρήστες. Έχουν άποψη αυτοί που δεν έχουν ηλεκτρικό και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις σε υποψήφιους αγοραστές που μας διαβάζουν. -
@dg79 said in Peugeot 208:
Πρέπει να γράφουν τις εμπειρίες τους περισσότεροι πραγματικοί χρήστες. Έχουν άποψη αυτοί που δεν έχουν ηλεκτρικό και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις σε υποψήφιους αγοραστές που μας διαβάζουν.
Θα σου πω ενα θεματακι που έχω εγώ κ δεν συμμετέχω ενώ διαβάζω.
Στις συζητήσεις στην Ελλάδα περί ηλεκτρικών υπάρχει τρομερή πόλωση και γενικά η συζήτηση είναι μόνιμα ένας κύκλος "συμφέρει"/"δεν συμφέρει" και ατελείωτα εξελάκια.
Δλδ η μάχη είναι "καλά, πας ταξίδι 1μύριο χλμ και πρέπει να σταματήσεις, εγώ φτάνω σαλονίκη απο Χανιά χωρίς κατούρημα" vs "Ναι καλά, αλλά εγώ έρχομαι απο Βελιγράδι μέχρι καστελόριζο με 139,67 ευρώ ενώ εσύ ξοδεύεις 297,31 και έχεις φάει 2% τον συμπλέκτη σου".Λέω πήρα 208, μου λένε "μα καλά, με ελάχιστα παραπάνω θα έπαιρνες το τέσλα/μέσλα/μπεμπε/".
Οπότε τί να πω; Οτι απλά το πήρα γιατί απλά το γουστάρω;
Ναι, χάνω λεφτά, αλλά μπαίνω στο 208 και ακούγεται ένα απαλό φσσσσ κ μπαίνω σε συναδέλφων μαούνες και γκρατζουνάνε τα 120ατίθασα άλογα του χιλιοτσιτωμένου 1.0Τ;
Ότι δεν θέλω το "καλύτερο" Χ, γιατί μου άρεσε το 208;
(βοηθάει οτι πλέον δεν αγοράζω ΙΧ, το έκοψα του χούι, μόνο leasing ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες)Τώρα, ταξίδια με το 208.
Όταν επιλέξουμε προορισμό,ψάχνω να δω κοντά εκεί που θέλουμε να μείνουμε τί αργή πρίζα έχει. Τσεκάρω 2-3, τις σημειώνω στον χάρτη και τέλος. Ξέρω οτι εκεί θα το παρατάω για πάρκινγκ το βράδυ/μεσημέρι/ανάλογα.
Την διαδρομή δεν την κοιτάω καν πλεον. Την ημέρα που θα φύγουμε ανοίγω το ABRP και βλέπω που πρέπει να φορτίσω περίπου. Αν είναι κάποιο μέρος που με βολεύει (πχ προτιμώ κάποια πόλη απο ΣΕΑ), λέω θα πάμε εκεί. Συνήθως κάνουμε την ίδια στάση που κάναμε πάντα για ξεμούδιασμα.
Το 208 έχει ένα θέμα όπως και ΟΛΑ τα hatchbacks που είχα. Πάνω απο τα 110 κάνει πολύ θόρυβο (άνεμος). Στανταράκι πονοκέφαλος. Αρνητικό αυτό σε ηλεκτρικό γιατί ακούς μόνο τον αέρα και σου κακοφαίνεται.
Εκδρομούλες και στροφιλίκια σε βουνά, με νόμιμες ταχύτητες έχει πολύ πλάκα. Ναι μεν δεν είναι 700κιλά σαξόραλο αλλά για τα σημερινά δεδομένα, 1.5τόνος με χαμηλό κέντρο βάρους και τρελή ροπή είναι οκ. Έτσι κι αλλιώς δεν κάνω ράλι, απλά το στρίβω απότομα για χαβαλέ. Με χαμηλές ταχύτητες, μέχρι να ξεράσει ο συνεπιβάτης, μετά πάλι ηρεμώ.
Αυτά, λίγο πιο μαλακό το 208 απο όσο θα το ήθελα και πολύ υποστροφικό αλλά σε αυτές τις ταχύτητες, χέστηκες, το όριό του δεν το πιάνεις έτσι κι αλλιώς.@resident-evil ρώτα με ότι θες αλλά έχω το προηγούμενο, του 2022 που σκέφτεσαι είναι καλύτερο.
(όλα αυτά βέβαια είναι εντελώς προσωπικά, δεν λέω οτι εγώ έχω δίκαιο. σημείωση, είχα μέχρι κ 1.820VT, μου αρέσει το αυτοκίνητο να το διασκεδάζω, δεν επιλέγω με το μυαλό)
-
η προωθηση των ηλεκτρικων βασει του κοστους χρησης βοηθησε εως ενα βαθμο, αλλα θεωρω οτι εχει κανει και μεγαλη ζημια, διοτι οπως ανεφερες, ολες οι συζητησεις θερμικα vs ev αναγονται στο οικονομικο κομματι.
-
@dettol said in Peugeot 208:
η προωθηση των ηλεκτρικων βασει του κοστους χρησης βοηθησε εως ενα βαθμο, αλλα θεωρω οτι εχει κανει και μεγαλη ζημια, διοτι οπως ανεφερες, ολες οι συζητησεις θερμικα vs ev αναγονται στο οικονομικο κομματι.
Τώρα που το σκέφτηκα πάλι, ήμουν και λίγο απότομος.
Είναι λογικό ειδικά στην σημερινή οικονομία η συζήτηση να είναι και αυτή.
Ελπίζω να μην το παράκανα με το rant
-
@jousis said in Peugeot 208:
@dettol said in Peugeot 208:
Τώρα που το σκέφτηκα πάλι, ήμουν και λίγο απότομος.
Είναι λογικό ειδικά στην σημερινή οικονομία η συζήτηση να είναι και αυτή.
Ελπίζω να μην το παράκανα με το rant
οχι δεν το παρακανες. Εχεις απολυτο δικιο και εχουμε διαβασει πολλες φορες και εδω μεσα τετοιες αντιπαραθεσεις.
Peugeot 208