Στις 4/5 η παρουσίαση της νέας Fabia
Στις 20:00 (ώρα Ελλάδας)
Στις 4/5 η παρουσίαση της νέας Fabia
Στις 20:00 (ώρα Ελλάδας)
Ernest wrote:
Chrisb. wrote:
σε polo 9n 1.4 οι προτεινομενες διαστασεις ειναι 165/70/14 και 185/60/14 ....σε 175 πλατος μπορω να βαλω λαστιχο?!
Είχα βάλει στης συζύγου μου 175/65/14, κανένα πρόβλημα. Στην επόμενη αλλαγή ξαναγύρισα βέβαια στην μαμά 165/70/14. Οι τιμές νομίζω είναι πάνω κάτω παραπλήσιες...
γιατι ξαναγυρισες?
Επειδή δεν κέρδισα κάτι με την αλλάγή (είναι και αυτόματο το δικό μας και δεν έχουμε και φοβερές απαιτήσεις) και οι τιμές ήταν ίδιες...
σε polo 9n 1.4 οι προτεινομενες διαστασεις ειναι 165/70/14 και 185/60/14 ....σε 175 πλατος μπορω να βαλω λαστιχο?!
Είχα βάλει στης συζύγου μου 175/65/14, κανένα πρόβλημα. Στην επόμενη αλλαγή ξαναγύρισα βέβαια στην μαμά 165/70/14. Οι τιμές νομίζω είναι πάνω κάτω παραπλήσιες...
Άνοιξε ο ελληνικός διαμορφωτής!
https://www.opel.gr/aftokinita/mokka-models/mokka/configurator.html
Άνοιξε ο γερμανικός configurator
Βλέπουμε πλέον όλα τα χρώματα (χωρίς τις διχρωμίες) και τις διάφορες εκδόσεις εξοπλισμού.
Ακριβώς, δεν περιλαμβάνει και τίποτα τραγικό, και όμως...
Στο manual αναφέρεται ότι οι βενζινοκινητήρες παίρνουν λαδι dexos1gen2, και ο πετρελαιοκινητήρας παίρνει dexos2. Είναι διαφορετικά λάδια. Λόγω της τουρμπινας που λιπαίνεται από το ίδιο λάδι, παίζει ρόλο η ποιότητα και ο τύπος.
Αυτοί, λοιπόν, μου έβαλαν στο βενζινοκινητήρα dexos2. Εγώ είχα ζητήσει φεύγοντας να πάρω τα λάδια που περίσσεψαν (παντα το κάνω για να έχω να συμπληρώσω αν ποτέ χρειαστεί. Δεν χρειάστηκε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Εκεί (αλλα και στην απόδειξη) είδα το λάθος.
Επειδή λάθη γίνονται (αν και δεν θα έπρεπε να γίνονται τέτοια λάθη όταν πας στο εξουσιοδοτημένο σέρβις και πληρώνεις 80-90 ευρώ την αλλαγή λαδιού), τους το ανέφερα και μου είπαν το ανεκδιηγητο 'όλα ίδια είναι'.
Τότε έφερα το manual στη σελιδα για τα λιπαντικά όπου ξεκάθαρα αναφέρεται αυτό που είπα και απαίτησα είτε να μου φέρουν τη νεότερη από το manual τεχνική οδηγία του εργοστασίου η οποία λέει ότι είναι όλα ίδια ή έστω ότι μπορείς να βάλεις στον τούρμπο βενζινοκινητήρα το dexos2, είτε να το αδειάσει αμέσως και να βάλει το σωστό. Γκρίνιαξε αλλά τελικά έκανε το δεύτερο (και μου άλλαξε και το παραστατικό να γράφει ότι έβαλε το σωστό).
Όταν πάω στην αντιπροσωπεία και πληρώνω τόσα λεφτά την αλλαγή λαδιών, θέλω τουλάχιστο τα πράγματα να γίνονται κατά γράμμα. Αν είναι να αυτοσχεδιάζω, πάω και εκτός, που είναι και φτηνότερα.
Μου δίνεις αφορμή και πάσα αγαπητέ φίλε να γράψω κι εγώ για τα λιπαντικά, αν και το αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουργιο και η πρώτη αλλαγή θα γίνει του χρόνου τον Αύγουστο.
Στο δικό μου manual (έχω το ΜΥ 2020.5 1.2Τ 130 άλογα) αναφέρονται ρητά οι προδιαγραφές Opel B71 2010 και Β71 2312 (ιξώδη 0W-20 και 0W-30 αντίστοιχα), οι οποίες βέβαια είναι προδιαγραφές του grouppe PSA. Είναι δυνατόν για το ίδιο μοτέρ να δίνουν διαφορετικές προδιαγραφές λαδιών κινητήρα και άλλα approvals ;;;