α μπραβο! τωρα ολοκληρωσες αυτο που ηθελες να πεις απο χτες "....μετα το τιγκουαν..." 🙂
Μονο που αν ψαξεις παλια μου ποστ, ουτε με το τιγκουαν (ή οποιοδηποτε αλλο θερμικο που ειχα οδηγησει) ξεφευγα ποτε πανω απο 140km/h.
Λογικο αυτο, μπορει ανα πασα στιγμη να αναψει το check engine και να πανικοβληθεις και στα 160+ αυτο μπορει να αποβει μοιραιο 😂
Οσο για την παιδεια, βλεπω καθε καλοκαιρι πως συμπεριφερονται οι ξενοι τουριστες. Εχουν μαθει οτι εδω δεν υπαρχει ελεγχος και οδηγουν σαν εμας απο την πρωτη μερα.
Σε ενα αυτοκίνητο βλέπεις εάν έχει επιλεχθεί η δύσκολη διαδρομή του αυξημένου κόστος κατασκευής, έλεγε ένα μεγάλο κεφάλι μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, από τον τρόπο που δένουν οι καθρέφτες στην πόρτα! Εάν βγαίνουν από το αμάξωμα και όχι από το παράθυρο είναι δείγμα ότι το πρόσεξαν πολύ και τους κόστισε και πολύ!
μπορεί να έχει δίκιο αλλά θα φτασεις να πληρωνεις το clio 30.000
Παντως το δικο μου δεν μπορω να το κανω ιστορικο μιας και χρειαζεται πιστοποιηση απο ειδικο μηχανικο .
Εγω ομως μενω επαρχια , και χωρις πιστοποιηση δεν μπορω να το κινησω να φτιαξω κατι πραγματακια που δεν μπορω να κανω εγω .
Εγώ θέλω να γράψω για ένα λάστιχο που πραγματικά με έχει ενθουσιάσει, όσο κανένα άλλο στα 35 χρόνια που οδηγώ: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6
Ναι ρε συ, εξαιρετικά ελαστικά ειναι, Κορυφή. Όλα τα F1 από το 3αρι και μετά ειναι πάντα στην κορυφή. Ο πατέρας μου στο δικό του είχε βάλει τα 3, 4 και 5 και ήταν τα καλύτερα ελαστικά που ειχε ποτέ στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Τα 6 ειναι καλυτερα απο ολα τα προηγουμενα. Οπως και τα michelin pilot sport
Ανάμεσα στα goodyear F1As6 τα michelin pilot sport και τα continental premium contact ποιο θεωρείτε ότι έχει την καλύτερη πρόσφυση σε στεγνό κ βρεγμένο δρόμο και ποιο είναι περισσότερο άνετο?
Εδω εχει ενα απο τα πολλα tests στην κατηγορια.
Βλεπω και το PZ5 εχει μπει στην εξισωση μαζι με αυτα που αναφερες.
Forum για τα εκτός δρόμου οχήματα, διαδρομές και off-road αναζητήσεις
975
Topics
18876
Ακριβώς ένας χρόνος πέρασε από εκείνη την εκδρομή στον Πάρνωνα, τη Μονή Κοντολινάς, το Κάστρο Γλυππίας και το εντυπωσιακό μνήμα του Δράκου. Πέρισυ η Κυριακή έπεσε στις 6 Οκτώβρη ενώ φέτος στις 5. Από τότε είχα τάξει στη γυναίκα μου και στην κόρη μου ότι θα τις πάω στο μοναστήρι βόλτα να δουν τη διαδρομή και να μαζέψουμε και μερικά κάστανα, μιας και είναι η εποχή τους. Έτσι λοιπόν το πρωϊ της Κυριακής αναχωρήσαμε για τον Πάρνωνα. Προφανώς ήταν δύσκολο να σηκωθούμε όσο νωρίς ήθελα αλλά οκ, με τα παιδιά δεν υπάρχει τίποτα εύκολο.
Άφιξη στην ιστορική Καστάνιτσα.
1.JPG
Στον χωματόδρομο για τη μονή Κοντολινάς.
2.JPG
Η διαδρομή μέχρι την εντυπωσιακή τοποθεσία όπου βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι.
Αρχικά η μονή ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, αλλά αφιερώθηκε και στον Άγιο Παντελεήμονα μετά την νικηφόρα μάχη των Καστανιτσιωτών εναντίον του Ιμπραήμ πασά (ανήμερα και παραμονή της εορτής του). Η μονή πυρπολήθηκε την ίδια χρονιά από τον Ιμπραήμ πασά, ως αντίποινα για την ήττα που υπέστη το στράτευμα του στην Καστάνιτσα. Το 1834 διαλύθηκε με διάταγμα του Όθωνα, αφού δεν συμπλήρωνε επαρκή αριθμό μοναχών.
4.JPG
Μαζεύοντας μερικά κάστανα!
5.JPG
Το αρχικό πλάνο ήταν να φάμε στην Καστάνιτσα όμως τους τα έχω από παλιότερα μαζεμένα των ντόπιων που δεν αφήνουν να παρκάρει κανείς κοντά στην πλατεία ενώ έχει άπλετο χώρο. Και σιγά τον κόσμο που μαζεύει μεταξύ μας...
6.JPG
Έτσι αποφασίσαμε να πάμε σε ένα άλλο φανταστικό χωριό της περιοχής, τον Πλάτανο.
7.JPG
Στον οποίο βρίσκεται και αυτός ο μικρός καταρράκτης και μερικές πάπιες και χήνες. Ένας μικρός παράδεισος των παιδιών!
8.JPG
9.JPG
Παλιότερα με παρέα είχα φάει σε μια ωραία ταβέρνα αλλά δε θυμόμουν που ακριβώς ήταν οπότε ξεκινήσαμε να περπατάμε για να τη βρούμε.
10.JPG
Ρε Κούλη δε μας είπες ότι στο Χάρβαρντ σας μαθαίνανε και βιολί! Γιατί σίγουρα από τα άλλα δεν έμαθες και πολλά. 😂 😂 😂
11.JPG
Το χωριό είναι φανταστικό και είναι όμορφη εμπειρία να περπατάς στα σοκάκια του. Το έχουν περιποιηθεί!
12.JPG
13.JPG
Αυτή ήταν η ταβέρνα που είχα κατσει παλιότερα. Δυστυχώς ήταν κλειστή και ένας ντόπιος μας είπε πως ο άνθρωπος έφυγε από την κωλοαρρώστια. Η αλήθεια είναι πως επηρεάστηκα κάπως, υπό την έννοια ότι τα χρόνια περνάνε και εγώ έχω πολλές ''στατικές'' εικόνες στο μυαλό μου από μέρη και ανθρώπους που μοιραία αλλάζουν ή χάνονται. Δεν είναι τόσο εύκολο να το δεχτώ αλλά πρέπει κάποτε...
14.JPG
Το μοναδικό που έχει απομείνει είναι ένας ξενώνας ο οποίος έχει και φαγητό.
15.JPG
Ωραίος, πετρόχτιστος.
16.JPG
Κάτσαμε μέσα καθώς είχε λίγο κρύο για έξω.
17.JPG
Μενού αναμενόμενα πολύ βασικό αλλά το φαγητό πολύ καλό. Από τιμές θα έλεγα κανονικές, όχι τύπου Εύβοιας κλπ.
18.JPG
Επιστρέφοντας προς το Άστρος. Φανταστική μέρα!
19.JPG
Πριν ξεκινήσουμε την εξόρμηση, είχα στο μυαλό μου πως θα γίνει να καταφέρουμε να ανέβουμε τη φανταστική χωμάτινη διαδρομή από Σίταινα μέχρι το οροπέδιο του Πάρνωνα που είναι μια φανταστική εμπειρία που θα ήθελα να ζήσουν τα κορίτσια. Φυσικά δεν περίσσεψε χρόνος γιατί σε τέτοιες βόλτες πρέπει να ξεκινήσεις νωρίς. Πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην είναι κουρασμένο το παιδί και χάσει τη διαδρομή και το θέαμα. Κάποια στιγμη θα την κάνουμε και αυτήν τη διαδρομή.
Forum για ό,τι έχει να κάνει με τους 2 τροχούς και το moto GP
662
Topics
15219
Καλημερα σε ολους και Χρονια Πολλα στους Κωσταδες / Ελενες !
Ηighlights απο τους αγωνες Dragster στην πιστα των Σερρων 2025 πριν 3 μερες.
Τι ειδαν τα ματακια μας με τους φιλους που πηγαμε παρέα απο Χρυσουπολη.
Ωτοασπιδες παρακαλω !!
Απολαυστε! Youtube Video
Πωλείται το παρακάτω FORD FIESTA . To αυτοκίνητο είναι καθαρό και προσεγμένο συντηρημένο κάθε χρόνο. Bενζίνη & LPG πολύ οικονομικό είτε κινείται με το ένα ή το άλλο καυσιμο. Ατρακάριστο, 1ο χέρι, δουλεύουν όλα. Ιδανικό για νέο/νεα οδηγό.
παρατίθεται και ο σύνδεσμος της αγγελίας αν θέλει κάποιος να δει φωτογραφίες.
Τιμή συζητήσιμη, με χαρά αν το θέλει κάποιο μέλος του forum.
πληροφορίες Ηλίας 69429030861.