Ιστορία #1
Καλέσα τηλεφωνικώς για δεύτερη φορά έμπορο / επίσημη αντιπροσωπεία καθώς ενδιαφερόμουν για Hyundai i 10. Στην πρώτη επικοινωνία, είμασταν τυπικοί, λόγω πίεσης χρόνο του πωλητή. Ο έμπορος είναι αρκετά γνωστός. Βρίσκεται στον χώρο 40 χρόνια και τα google reviews έχουν υψηλή βαθμολογία (δεν θυμάμαι αν τον έχουμε αναφέρει).
Επικοινώνησα μαζί του , και ρώτησα αν το αυτοκίνητο είναι εισαγωγής ή leasing. Τελικά ήταν εισαγωγής. Εκεί χαμογέλασα και μου ήρθαν στο μυαλό όλα αυτά που διαβάζω και ευτυχώς έμαθα από εσάς.
Γράφω αποσπασματικά κάποιες ατάκες-εκφράσεις του, από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του.
Είμαι στην αγορά 40 χρόνια, και το όνομα μου είναι εγγύηση. Δεν θέλω να χαλάσω την πιάτσα.
Σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα αυτοκίνητο με γυρισμένα km μόνο και μόνο για να βάλω χρήματα στην τσέπη μου, σέβομαι τον πελάτη.
Σου δίνω εγγύηση 1 χρόνο στο αυτοκίνητο, πράγμα που δεν θα στο κάνει ο ιδιώτης.
Αν το αυτοκίνητο σου χαλάσει, τον επόμενο μήνα έρχεσαι και στο φτιάχνω. Ο ιδιώτης θα σφυρίξει αδιάφορα.
Σου δίνω εγγύηση χιλιομέτρων και επίσημο χαρτί απο ελληνικό ΚΤΕΟ ότι το αυτοκίνητο είναι μια χαρά.
Ο ξένος φροντίζει το αυτοκίνητο καλύτερα απ' ότι ο Ελληνας, άκου τι σου λέω. Εχω εμπειρία σε αυτά.
Το αυτοκίνητο που θα πάρεις είναι καλύτερο απ το ελληνικό ιδιώτη που βλέπεις στην αγορά.
Φίλε, μπορείς να κάνεις οτιδήποτε έλεγχο θέλεις στο αυτοκίνητο. Φέρε μάστορα να το κοιτάξει μέσα έξω. Τα km είναι εντάξει.
Αν θέλεις να κάνεις έλεγχο στο αυτοκίνητο, τότε απέναντι από εμένα είναι ΚΤΕΟ, συνεργαζόμαστε άψογα και μπορείς να το ελέγξεις.
Προφανώς, για να καλείς δεύτερη φορά για το αυτοκίνητο, σε ενδιαφέρει, τότε τι το σκέπτεσαι, έλα πάρτο.
Προφανώς, και έφερα δημοκρατικό αντίλογο-πάντα με ηρεμία και ψυχραιμία. Σέβομαι την αποψη του να θέλει να το πουλήσει (εξάλλου αυτή είναι η δουλειά του), όμως με όλο το θάρρος και τον σεβασμό, δεν δέχομαι τόσο "αστείους" ισχυρισμούς και "κλισέ" ατάκες, υποτιμούν την απλή νοημοσύνη του ανθρώπου.