Λοιπόν με την αερανάρτηση άλλαξα προληπτικά μια φούσκα μπροστά και το συλλέκτη με τις βαλβίδες.
Κανένα από τα δύο δεν ήθελε πραγματικά αλλαγή, μπροστά η φούσκα πρέπει να έχανε στις 4-5 μέρες 1εκ από το ορνιγκ αλλά είπα να την κρατήσω ρεζέρβα και πήρα καινούργια. Ο συλλέκτης δεν είχε θέμα απλά αλλάχτηκε προληπτικά επειδή έχει τον σενσορα πίεσης ενσωματωμένο και δεν μου άρεσαν 1-2 δεδομένα στο vcds.
Η φούσκα ας πούμε σήμερα στο autodoc έχει 60€ η πίσω 80€ η μπροστά.
Το συλλέκτη πίσω τον πήρα από αλιεξπρες 46€.
Ο κομπρεσσορας έχει Κιτ επισκευής βασικό, μερικό , πλήρες, καινούργιος από αλιεξπρες. ( 10-20,30,45,100) Υπάρχει φυσικά autodoc 200+.
Ψαλίδια ίδιες τιμές με a6 άλλοι κωδικοί.
Αμορτισέρ έχει τα στοκ και δεν βρίσκω λόγο αλλαγής.
Η όλη ουσία είναι το vcds 45-50€ από Ελλάδα,το παλληκάρι που το πήρα με βοήθησε και με team viewers κτλ όχι μία φορά στην αρχή για την εγκατάσταση.
Προς το παρόν η συμβίωση είναι άψογη. Γενικά είναι αυτοκίνητο που θέλει διαγνωστικό να έχει ο ιδιοκτήτης, να κρίνει τι φταίει και στην συνέχεια ανταλλακτικο από autodoc όταν έρθει , diy ή στοχευμένα στο συνεργείο.
Όσοι πήραν αυτά τα αυτοκίνητα 2000-2010 χωρίς vcds ήταν οικονομική καταστροφή.
Σε αυτό το πλαίσιο εγώ που αλλάζω αμορτισέρ ελατήρια αντιστρεπτικές στα υπόλοιπα αυτοκίνητα για να τα φέρω στα μέτρα μου δεν νομίζω ότι οικονομικά στην τελική σε βάθος χρόνου θα απέχει σημαντικά η συντήρηση του.
Εκτός δρόμου, βασικά στους ίδιους απλά άλλη εποχή του χρόνου πήγαινε η w202. Αντί να δώσουμε 100€ + σε κάποιον να μας πάει, πάμε μόνοι μας και το 100€ ας πάει σε φθορές του αυτοκινήτου που πάντα μένει σε άψογη κατάσταση. Φυσικά δεν τρέχουμε στις πέτρες ανωμαλίες, περνάμε σαν να έχει αργό ( αυτόματο ♥️) και κατεβαίνουμε για κλαδιά κτλ μην γδαρθεί.
Υ.γ. Πήρα το μπουλονοκλειδο για τους δίσκους που δεν άλλαξα....1800-1900nm στο λύσιμο..... αρκεί να χωρεσει εκεί μέσα