@otso said in Παραλία Ζάλτσα Βοιωτίας 15-7-2024:
Kala περασες διπλα και δεν εκανες μια επισκεψη στον οσιο;
Βεβαια απαγορευονται γυναικες , μια και τον ειχαν λιθοβολησει τον φουκαρα .
Η παραλια ανηκει στο μοναστηρι , κυριακατες και ζερικιαιοι ειχαν φτιαξει κατι ψευτοσπιτα και λογω παλιοι τσοπαναραιοι αλλα ειχαν ατελειωτες δικαστικες διαμαχες με το μοναστηρι .
Μιλαμε για το μοναστηρι του οσιου Σεραφειμ προστατη των αγροτων της περιοχης . Την παραμονη στις 5 μαιου ανεβαινουν ολοι οι αντρες των γυρω περιοχων με αρνια και κοντοσουβλια και το γλεντι κραταει ολη την νυχτα Το πρωι πανε στην λειτουργια παιρνουν αγιασμο και τον εριχναν στα χωραφια .
Επικες καταστασεις , η δικη μου παρεα ειχε εθιμο πρωτα μπανιο στην ζαλτσα και μετα γλεντι , το πρωι δε κατω στο σαραντι ειχε δωθει απ τις προηγουμενες μερες παραγγελια για ψαρουκλες , οποτε ειχαμε ψαροσουπα για να φτιαξουμε το στομαχι.
https://www.google.com/maps/place/Μόνη+Οσίου+Σεραφείμ+Δομβούς+320+10/@38.2772731,22.8322829,14.59z/data=!4m6!3m5!1s0x14a0630d93af6151:0xb24dc6636f4bc01b!8m2!3d38.2810245!4d22.8465283!16s%2Fg%2F119tldplz?entry=ttu
Έχω πάει μία φορά στον όσιο Σεραφείμ και έχω περάσει τη συγκεκριμένη διαδρομή πάνω από 5 φορές! Φαντάζεσαι να σταματούσα κάθε φορά?😁
Ωραίο σκηνικό το γλέντι με τους αγρότες δεν το γνώριζα!
@ss_76 said in Παραλία Ζάλτσα Βοιωτίας 15-7-2024:
Ωραία διαδρομή! Στο video σε ποιο σημείο φαίνονται τα δύσκολα σημεία που αναφέρεις, γιατί όπως το είδα (εν τάχει) όλη η διαδρομή είναι εύκολη για οποιοδήποτε αυτοκίνητο μη χαμηλό μάλλον μπορεί να κινηθεί
Είναι κυρίως στην αρχή ανεβαίνοντας το βουνό. Γενικά είναι πατημένος ο δρόμος αλλά ανέφερα δύσκολα σημεία κυρίως για κανονικά αυτοκίνητα. Οποιοδήποτε SUV με μια καλή απόσταση από το έδαφος δε θα έχει κανένα θέμα. Παρολαυτά θα τονίσω ότι η κάμερα ποτέ δεν αποτυπώνει σωστά το τερέν ούτε την κλίση. Τα πάντα φαίνονται πολύ πιο εύκολα και βατά. Στην πράξη είναι διαφορετικά.
@chrisk6 said in Παραλία Ζάλτσα Βοιωτίας 15-7-2024:
Ωραιος ο Βασιλης.
Φαινεται πατημενος παντως ο χωματοδρομος ρε συ.
Βεβαια τωρα με τετοια ελαστικα δεν θα εχεις θεμα (φτου φτου).
Θα το εχω υποψιν για τα μικρα...αρκει να μην χρειαστει να αλλαζουμε καμια ρεζερβα για ενα μπανιο. 😁
Να είσαι καλά φίλε! Απάντησα και στον άλλο φίλο για την κάμερα που τα δείχνει πάντα βατά. Αν θυμάσαι και με το NC στις αρχές κάποια παιδιά που δεν ήξεραν και έκριναν από τα βίντεο, έλεγαν ότι θα μπορούσαν να μπουν στις ίδιες διαδρομές με Fazer1000, R1 κλπ😁 Οι πιο έμπειροι χωμάτινοι που είχαν περάσει τις ίδιες διαδρομές ήξεραν ότι η κάμερα δεν αποτυπώνει τίποτα σωστά από αυτό που αντιμετωπίζεις στους χωματόδρομους. Σίγουρα είναι βατός ο δρόμος στο μεγαλύτερο κομμάτι του απλώς στην αρχή που έχει ανάβαση και είναι κάπως χαλασμένος σε ορισμένα σημεία θέλει μια προσοχή. Εννοείται αξίζει επίσκεψη!
Πιστεύω και εγώ ότι με αυτά τα λάστιχα δε θα έχω προβλήματα καθώς ακριβώς τα ίδια τα φοράνε χρόνια σε Vitara, Duster, Forester κλπ χωρίς προβλήματα στα βουνά.