@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σε ποιο πρίμιουμ SUV με αρχική τιμή πλέον των 40 k € ανήκει αυτό το πίσω άκρο ?
τουλαχιστον εχει Δισκοφρενα, οποτε δικαιολογει το premium
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σε ποιο πρίμιουμ SUV με αρχική τιμή πλέον των 40 k € ανήκει αυτό το πίσω άκρο ?
τουλαχιστον εχει Δισκοφρενα, οποτε δικαιολογει το premium
@player_gr said in Εργένης ψάχνει όχημα:
Νομίζω εννοούσε το Aircross , όχι το sedan.
Ναι aircorss εννοουσα
@gatoz said in Επιλογή τετρακίνητου.:
@imr said in Επιλογή τετρακίνητου.:
αλει πολυ μεγαλο προβλημα με lpg, τοσο που οσα το ειχαν η σουζ τους αλλαζε κινητηρα μεχρι το 2023 δωρεαν ασχετα με εγγυηση και χιλιομετρα. Αυτο που π
Ευχαριστω, το βγαζω εκτος ετσι και αλλιως λογω τελων. Αν τυχον βρω καποιο να προσεξω να εχει αλλαξει κινητηρα, σωστα? μετα ειναι οκ?
Μενω στα αυγα μου προς το παρων και στα 2λιτρα ngv.
Κοιταω και το παλιο, 2004-2005 και ψηνομαι. Ειναι τοσο απροβληματιστα? εχουν σημαντικα μειονεκτηματα στην ανεση σε σχεση με το ngv? Οσα δεν ειναι διαλυμενα τα βλεπω πιο ακριβα απο νεοτερα ngvhttps://www.car.gr/classifieds/cars/view/47202790-suzuki-grand-vitara
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/52597802-suzuki-grand-vitara
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/50960949-suzuki-grand-vitarahttps://www.car.gr/classifieds/cars/view/53769379-suzuki-grand-vitara
...το τελευταιο ειναι το πιο ετοιμο...
km δεν κοιτας ιδιαιτερα
Το τριτο το ειχα παρκαρει για να το δω.
Το τεταρτο δεν το ειχα δει αλλα οντως ειναι ετοιμο με τα παντα
Αν δεν σου ειναι κοπος, τι προσφερουν τα διαφορικα απο το 1600?
Να κάνω μια ερωτηση, τα Ηλεκτρικά παρκάρουν δωρεάν σε όλες τις θέσεις ελεγχομενης σταθμευσης στην Αθήνα?
@n-k-9 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/41288124-honda-jazz
Πρώτο χέρι.
Θα το κοιτάγατε;
Αν ναι, ποιά τιμή θεωρείτε δίκαιη (υπό την προϋπόθεση πως δεν απαιτεί κάτι άμεσα);
Πριν 4 χρονια εψαχνα και εγω honda jazz, πανω απο 5 ειχαν οσα ηταν σε αριστη κατασταση. Οσα ειχαν πανω απο 250κ χλμ ειχαν 3-3500.
Ετσι οπως εχει γινει η αγορα ισως και να αξιζει εαν μπορεις να ριξεις την τιμη και εχει σωστη συντηρηση. 4000 μου φαινεται πιο λογικο εαν ειναι σε καλη κατασταση
@bassstarlet said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
Καραφλό μηχανικό με τατουάζ, δεν εμπιστεύομαι.
Ισχυει για καραφλο κουρεα.
Αλλα καραφλο μηχανικο γιατι να μην εμπιστευτεις?
@alexandros-k said in Επιλογή δεύτερου αυτοκινήτου.:
Ουτε το Mini cooper r53 ειναι αξιοπιστο . Το αντιθετο θα ελεγα
Τζουλιετα αξιοπιστη σχετικα, το multiair ισως χρειαστει αλλαγη , αλλά ειναι κοστος καπου στα 1000-1500€ νομιζω
RX8 φανταζομαι δεν θες λογω κινητηρα
Rx8 ναι δεν πλησιαζω, προσπαθω οσο μπορω να βρω μια μεση λυση σε αξιοπιστια.
Το r53 ειναι σε φαση θα ειμαι οδικη και συνεργεια η απλα εχει θεματακια?
@sarantism said in Επιλογή δεύτερου αυτοκινήτου.:
Το Gti άστο. Εδώ καινούργιο το αγόραζες και έβγαζε θέματα. Έχει φοβερό γκάζι, κράτημα, ποιότητα κατασκευής, αλλά μέχρι εκεί. Ο κινητήρας.....
Το yaris δεν είναι άσχημο για αξιοπιστία. Αν σου αρέσει να μην έχεις μπροστά σου τπτ και να βλέπεις ότι και ο συνοδηγός, δλδ ένα ταμπλό και τα όργανα....στο κέντρο...Καλό είναι.
Mx5 θα βρεις σε καλή κατάσταση.
Πας πολλά χρόνια πίσω και κράτα στην άκρη καβάντζα για τπτ απρόοπτο. Η Alfa Romeo εξαιρετική αλλά....Δεν ξέρω από αξιοπιστία. Αν είναι αξιόπιστο το Mini καλή επιλογή.
Τώρα είδα το fiesta. Έχω το απλό το 1,4 και είναι εξαιρετικό. Κράτημα, ποιότητα κύλισης, πολύ καλό τιμόνι, αξιόπιστο, με 95 άλογα δε βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Προσωπικά με έχει κερδίσει αυτό το αυτοκίνητο. Ξεκούραστο αυτοκίνητο. Ούτε σκληρό, ούτε μαλακό στις στροφές. Αν βρεις από ιδιώτη προσεγμένο με κλειστά μάτια. Σε St θα είναι καλύτερο, αλλά με λακούβες κλπ το αντέχεις να είσαι στην τσίτα; Εσύ ξέρεις.
Μπορείς να το βρεις σε 1.6 πετρέλαιο. Οικονομικό. Μια χαρά.
Στο φιεστα νομιζω ο 1.6 βενζινη αλλα και ο 1000ρης βενζινη στις πρωτες εκδοσεις δεν ηταν καθολου αξιοπιστοι, το φοβαμαι λιγο.
Πετρελαιο εχω το 1.6 στο cmax πολυ καλο και αξιοπιστο. Επειδη ομως δεν θα κανω ταξιδια με το δευτερο κοιταω μονο βενζινη
Δυσκολη επιλογη.
Το υγραεριο ειναι λιγο περιεργο πως θα κατσει και αν θα δημιουργησει προβληματα ειδικα σε συγχρονα αυτοκινητα.
Απο την αλλη και τα diesel οσο πανε χειροτερευουν με adblue κτλ.
Σε euro 6 δεν θα επαιρνα τιποτα απο τα 2, θα κοιτουσα κατι σε υβριδικο.
@danis said in Low budget, off road fun car:
@imr said in Low budget, off road fun car:
@gatoz said in Low budget, off road fun car:
Γραφω εδω μιας και ειμαι στην ιδια αναζητηση.
Σκεφτομαι για δευτερο αυτοκινητο και ειμαι μεταξυ panda 4x4 και gvΓνωμες?
Εξαρτάται τη χρήση:
Για 2ο αυτοκίνητο με αρκετή χρήση και στην καθημερινότητα, πχ σε πόλη, το panda είναι καλό.Για χρήση κυρίως σε χώμα, Vitara, όπως λέει και ο @gatoz
Για χρήση μόνο σε χώμα, Jimny (αν μιλάμε για το προηγούμενο μοντέλο).
Πάντα βέβαια ότι βρεις σε καλύτερη κατάσταση, μιας και μιλάμε για μεταχειρισμένα.
2o Αυτοκινητο θα ειναι αλλα δεν θα το κυκλοφορω πολυ πολη.
Το jimny αν και μαρεσει δεν το κοιταω γιατι θελω και μια ανεση σε εθνικη.Ειμαι σε διλημα, απο τη μια το panda ειναι οτι πρεπει για μεσα στην πολη και κανει και λιγο απο το ταξιδακι του και το offroad ευκολα , απο την αλλη το vitara ειναι πιο αυτοκινητο.
Αρκετά από τα Panda είχαν βγει πολύ αξιόπιστα και είναι υπέροχο αμαξάκι για την πόλη.
Όμως αν θες άνεση στην εθνική, πας για Vitara.Αλλά, σου ξαναλέω, ψάχνε και για τα δύο (+ ίσως Pajero) και προσπάθησε να βρεις το καλύτερο από άποψη κατάστασης.
Αλλά, ειδικά όταν μιλάμε για οχήματα με χρήση και σε χώμα, να είσαι προετοιμασμένος ότι θα πάρει χρόνο για να βρεις κάτι καλό σε normal χρήματα.Ποιο είναι το budget σου;
Budget εχω γυρω στις 6-7 χιλιαδες.
Δεν με ενδιαφερει τοσο το hardcore offroad, θελω να κανει λιγο απολα, αλλα να πηγαινει ανετα με 120 ενα ταξιδι.
Υποκειμενικα πιο πολυ θα μου αρεσε ενα jimny cabrio αλλα για εθνικη νομιζω ειναι χειροτερο και τα 2
δεν αρκουν 6-7
στα 10 και πανω...Τοσα πολλα για το παλιο panda η gv? Υπαρχουν και αγγελιες με 4-5, βαζω αλλα 2 για κατι νορμαλ
O @gatoz φοβάμαι οτι έχει δίκιο.
Δυστυχώς τα καλά αυτοκίνητα που πάνε χώμα έχουν υψηλές τιμές. Προφανώς και θα βρεις και οικονομικά (4-5κ) αλλά έχουν πιθανότητες να είναι ταλαιπωριμένα.Το γεγονός οτι δεν υπάρχουν πλέον καθόλου επιλογές σε προσιτά καινούργια οχήματα εκτός δρόμου (πέραν των Duster και του σημερινού Vitara - που δυστυχώς δεν είναι αυθεντικά/ανθεκτικά off roaders) έχει εκτοξεύσει τις τιμές των μεταχειρισμένων.
Που να δεις πόσο έχει σε μτχ το Jimny του 2018 και μετά.Σχετικά πάντως με τα κριτήρια που βάζεις, αν θες κίνηση σε ΕΟ με 110-130, το Vitara είναι μονόδρομος (+ επιμένω το Pajero αν βρεις κάτι αξιόλογο).
Το Jimny, ειδικά αν το βρεις σε καλή κατάσταση, μπορεί να σου κρατήσει για χρόνια. Αλλά την ΕΟ την ξεχνάς (εδώ το νέο Jimny και δεν το πας πάνω από 110, το παλιό άσε...).
Αν είσαι οκ να πηγαίνεις από επαρχιακούς, είναι τέλειο αμαξάκι. Αλλά δώσε βάση στο να βρεις κάποιο που να έχει λεβιέ για την επιλογή της κίνησης.
@gatoz said in Low budget, off road fun car:
ο γατος θα σου βγαλει εκτος τα πατζερο...
βασικα αν μιλαμε για τα κανονικα πατζερο - σειρα 2-3-4, λογικες τιμες εχουν τα gdi με 3500cc, καταναλωση στο θεο και δεν παιρνουν και αεριο. τα 3.8 που παιρνουν, τα ξεχνας ειναι φωτια. τα πρωτα πατζερο ειναι ανυπαρκτα στην αγορα χωρις να ειναι επαγγελματικα. ολα εχουν τεραστιο μειονεκτημα στα τελη και στα κοστη χρησης.
τα πατζερο σπορ, τα 3 λιτρα, ειναι θηρια, παιρνουν βεβαια αεριο αλλα ειναι και μετριοτατα εκτος, βασικα ειναι το αγροτικο της μιτσουμπας με κουβουκλιο. μεγαλο προβλημα οτι τακαρεις για πλακα γιατι εχουν τεραστιο μεταξονιο, μπαινεις σε χωμα και αν στενεψει δεν γυρνας, πρεπει να επιστρεψεις με οπισθεν.
τα πινιν εχουν 2 περιπτωσεις. ή μαλλον 3. τα 1.8 που ειναι αχρηστα εκτος, τα 2λιτρα ειναι καλα και τα αριστα 3πορτα που ομως επισης δεν παιρνουν αεριο - κανενα πλην του 1.8. το προβλημα σε αυτα δεν ειναι το κοστος κινησης, ειναι οτι δεν βρισκεις φανοποιεια απολυτως τπτ, οτι σου συμβει το πετας.
ρε συ τα τζιμνια τα επιβατικα του 18-19-20 εχουν παει 30000!!! κριμας....
Εχω ηδη ενα pajero mk1 αγροτικο, (ΑΜ) αλλα το κυκλοφορω μονο στο χωριο. Δεν νομιζω οτι υπαρχουν πολυ καλυτερα οχηματα για εκτος δρομου, αλλα δεν ειναι για καθημερινο και ταξιδι. Εκανα ενα ψαξιμο να το μετατρεψω σε ιστορικες και να το κυκλοφορω και αθηνα αλλα δεν ξερω αν γινεται. Και καιει πολυ.
Γιαυτο ψαχνω και κατι πιο light offroad και all around σαν το panda, για τα δυσκολα υπαρχει ηδη το pajero
Ακολουθησε το b-max για μικρο πολυμορφικο.
Γενικα αυτη την κατηγορια (μαζι με nissan note, honda jazz κτλ) πεθανε μαζι με τα πολυμορφικα οταν ηρθαν τα suv
σε μτχ 130 ή 200 μικρη σημασια εχουν
σημασια εχει ποιος το ειχε - πως το ειχε
Γιαυτο ακυρωσα ενα facelift 2009 130k χιλιομετρα, που πουληθηκε με το που βγηκε η αγγελια.
Ολα τα service αντιπροσωπεια και μονο 7κ αλλα το αυτοκινητο φαινοταν να το ειχαν μονο για διακοπες αντι για νοικιαρικο.
Ευχαριστω παιδια.
Εχω 2 υποψηφια, και τα 2 200κ χλμ
το ενα facelift με αεριο, μικροχτυπηματα εξωτερικα
Το αλλο profl χωρις αεριο με δερματα ηλιοροφες κτλ. αγρατζουνιστο
Και τα 2 ιδια τιμη και φαινονται προσεγμενα.
Μαλλον θα παω στο facelift και τα χρηματα που θα γλυτωσω απο το αεριο να πανε για μαζεματα
Ερώτηση μάλλον προς @gatoz που είναι ο ειδικος
Πόσο σημαντικό είναι το facelift?Έχω 2 αμάξια το ένα του 7 full extra ηκιοροφες δέρματα
Και ένα του 2009 απλό υφάσματα κτλ.Του 9 είναι 1000 ακριβότερο αλλά έχει και λιγότερα χιλιόμετρα αξίζει?
Προσωπικά προτιμώ το παλιό για την τιμή αλλά με χαλαενε λίγο τα ταμπουραγια 1000, 2009
Ειναι καλύτερα σαν σύνολο? Για να αντιαταθμισουν τον λιγότερο εξοπλισμό που έχουν?
Και άλλη κια ερώτηση 200κ km και αέριο να τα φοβηθώ? Έχει συντήρηση.
Είδα ένα με 130κ km μόνο όλα αντιπροσωπεία αλλά μου φάνηκε να έχει φάει μια μικρή ταλαιπωρια ήταν αυτοκίνητο μόνο για διακοπες
Ερώτηση μάλλον προς @gatoz που είναι ο ειδικος
Πόσο σημαντικό είναι το facelift?
Έχω 2 αμάξια το ένα του 7 full extra ηκιοροφες δέρματα
Και ένα του 2009 απλό υφάσματα κτλ.
Του 9 είναι 1000 ακριβότερο αλλά έχει και λιγότερα χιλιόμετρα αξίζει?
Προσωπικά προτιμώ το παλιό για την τιμή αλλά με χαλαενε λίγο τα ταμπουρα
@gatoz εχω δει κάποια που μου αρέσουν χωρίς esp. Πόσο σημαντικό είναι? Αν φύγει μια ρόδα μένεις?
Επίσης το αυτόματο τι λέει? Είναι αξιόπιστο?
ποτε χωρις esp
εκτος και αν σταξεις 3 χαρτια στον αμοριανο να σου βαλει πισω μπλοκε
το αυτοματο ειναι υπεραξιοπιστο ΑΛΛΑ εχει μονο 4σαρι σασμαν
Ειναι αυτό εδώ που μου αρέσει αν ήταν ίδιο σε manual θα ήταν πολύ καλυτερα
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/54408366-suzuki-grand-vitara
Σήμερα είδα άλλο ένα σουζουκι ngv.
Φτηνό με 100κ χλμ χώρις αέριο. Μόνο 6κ αλλά ήλφαινοταν πολύ ταλαιπωρημενο πρέπει να το ειχαν μόνο για τις ελιες
@monman2 said in Επιλογή τετρακίνητου.:
Η ασφάλεια πάνω απο όλα ...
Με 3500-5000€ παίρνεις "όπλο" να πατάς τα Σουζούκια σαν τις κατσαρίδες7θέσιο κοτσαδόρος ...τι ποδήλατα μηχανάκια θα φορτώνεις
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/54283651-volvo-xc-90
το πιο πένα που εχει το car
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/51067452-volvo-xc-90
Μαρεσει σαν αυτοκίνητο αρχοντικό
.
Με το cmax έχω ήδη κάνει φίλο τον μάστορα αν πάρω το βολβο θα γίνει κολλητός?
@gatoz εχω δει κάποια που μου αρέσουν χωρίς esp. Πόσο σημαντικό είναι? Αν φύγει μια ρόδα μένεις?
Επίσης το αυτόματο τι λέει? Είναι αξιόπιστο?
Και εγώ δεν δίνω τόση σημασία στα χιλιόμετρα ειδικά σε παλιό αυτοκίνητο που κάνεις εύκολα rebuild
Ξαναπήγα σήμερα να το δω και το οδήγησα, το αυτοκίνητο φαίνεται όντως αδουλευτο με μικρή χρήση. Έχει φθορές λόγο χρόνου αλλά δεν νομίζω ότι θα βρω εύκολα κάποιο με τοσα λίγα χλμ κάτω από 10κ.
Απλά μαζεύει αρκετά έξτρα με το καλημερα
Σκέφτομαι μέχρι την Δευτέρα αν θα το προχωρήσω, μέχρι τότε θα προσπαθήσω να δω και κάνεμα ακομα.
Πηστευεςι είναι σημαντική η διαφορά από τα 100κ στα 200κ χλμ?