@atrias said in Στα Άγραφα με Suzuki SX4 30-6-2024:
Πολύ ωραία και αυτή η παρουσίαση! Σε εκείνο το κομμάτι του χωματόδρομου που έχει την πλαγιά στα αριστερά, αν συναντηθείς με άλλον απέναντι τι κάνεις; 😊 Ευτυχώς τουλάχιστον η μέσα μεριά του δρόμου ήταν δεξιά σας 🤞
Παρεμπιπτόντως , διαδρομή χωρίς καθόλου χωματόδρομο για τα Χοντέικα υπάρχει; Αν κατάλαβα καλά φεύγοντας από εκεί δεν περάσατε χωματόδρομο.
Να πω την αλήθεια πιστεύω το αμάξι αυτό ίσως είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις αυτού του είδους των εξορμήσεων που κάνεις παρά το qashqai. Και με πιο λογική διάσταση σε ζάντες/λάστιχα για τις πέτρες που περνάς!
Για λάστιχα 205/60R16 που έγραψες , πραγματικά δεν υπάρχει καμιά επιλογή 50-50, το είχα ψάξει κι εγώ
Το μόνο κοντινό που έχω βρει είναι Yokohama Geolandar ATS 215/60R16
Λίγο πιο φαρδύ αλλά νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα στον θόλο (και στις ίδιες ζάντες)
Σε ευχαριστώ φίλε μου να είσαι καλά. Τα Χοντέικα βρίσκονται σε αδιέξοδο χωματόδρομο οπότε για να φτάσει κανείς εκεί πρέπει να κάνει κάποια χιλιόμετρα βατού όμως χωματόδρομου.
Όσο για το Geolandar στη διάσταση που είπες είναι και το μοναδικό ΑΤ ελαστικό που υπάρχει για το SX4 που θα μακρύνει όμως λίγο το βήμα. Σε κάθε περίπτωση όμως ο φιλος μου αυτό θα βάλει γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
'Οσο για το αν ταιριάζει το SX4 στη χρήση που κάνω, θα πω κατηγορηματικά όχι για τους εξής λόγους:
Μεγάλο κόστος χρήσης όντας βενζινοκίνητο-Μικρή αυτονομία
-Κοπανάει πολύ συγκριτικά με το Qashqai ακόμη και με τις 19αρες που είχα με 45αρι προφίλ (χθες έβαλα σιδερένιες με Geolandar G015 215-65-16 και η διαφορά σε άνεση έγινε πια χαοτική)
-Καμία σχέση σε άνεση-χώρους σε όλα τα επίπεδα. Πάω και με την οικογένεια εκδρομές κάποιες φορές αλλά και διακοπές.
-Πάρα πολύ αργό ειδικά χαμηλά.
-Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές ΑΤ ελαστικών χωρίς πατέντες και χωρίς να θυσιάσεις ακόμα περισσότερο κατανάλωση και επιδόσεις.
Να σημειώσω κάτι πολύ σημαντικό όμως εδώ. To Qashqai που έχω σε αυτήν την έκδοση έχει πραγματικά τα πάντα. Πανοραμική οροφή, δερμάτινα καθίσματα, στο ταμπλώ μέσα και παντού μαλακά πλαστικά, ηχοσύστημα Bose, πίσω δεν έχει ημιάκαμπτο όπως τα απλά Qashqai με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Είναι μια φουλ έκδοση που στην Ελλάδα είχε τότε σχεδόν 35 χιλιάρικα. Τα ταξίδια μου γίνονται υπερ-άνετα και ευχάριστα. Καμία σχέση με ένα απλό αυτοκίνητο που απλώς έχει τα βασικά. Οι μεγάλες εξορμήσεις σε τέτοια συχνότητα απαιτούν κάτι πραγματικά καλό κατά τη δική μου γνώμη πάντα. Αλλιώς βαριέσαι εύκολα!