μπιλι το βουνο που πηγες δεν ειναι το 'πατερας' αλλα το μακρον ορος
αυτος ο δρομος ηταν παντα τσιτ για να πας γρηγορα προς το πορτο γερμενο εχοντας δει και λιγο απο πρασινο και αναψει ενα κερακι...
κριμα και αδικο αυτο που εχει γινει, κριμα και αδικο...
Γειά σου Γάτε! Σωστή η παρατήρησή σου, πράγματι ο ορεινός αυτός όγκος ονομάζεται Μακρόν Όρος με ψηλότερη κορυφή τα 849m. Εντάσσεται όμως στον Πατέρα, δεν υπάρχει βουνό με αυτό το όνομα και υψόμετρο στη λίστα του Νέζη. Μετά παρεμβάλλεται η κοιλάδα και ξεκινάει ο Κιθαιρώνας.
Θα έχεις προσέξει ότι αναφέρομαι πολλές φορές σε αυτόν τον τύπο καθώς η λίστα που δημιούργησε και εκδόθηκε από την ομοσπονδία ορειβασίας και αναρρίχησης είναι η μοναδική επίσημη λίστα βουνών, οπότε έχω αυτήν ως σημείο αναφοράς. Σίγουρα αν πας σε κάθε τόπο οι ντόπιοι μπορεί να τα έχουν διαφορετικά στο μυαλό τους. Πχ μου έχει τύχει να θεωρούν κορυφές του Παναιτωλικού όλα τα βουνά της περιοχής μέχρι σχεδόν την Καλιακούδα και τη λίμνη του Εύηνου.
Η καταστροφή που έχει γίνει είναι τρομερή πάντως και δεν ξέρω αν θα μείνει δέντρο στο τέλος έτσι όπως πάμε...😞
Υ.γ. το έντονο ξεφουσκωμα των ελαστικών βοηθάει ιδιαίτερα να αποδεσμεύει τη λάσπη το ελαστικό.
Με τη λάσπη μπες-βγες , σανίδες κτλ τι έκανες? Πραγματικά είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μόλις είδα που έμεινες..... Παίζει να άφηνα παπούτσια, σανίδες στο παρμπρίζ δεμένα...😂
Τα ξεφούσκωσα τα λάστιχα σχεδόν στα 15 psi αλλά ο πηλός αυτός ήταν ότι χειρότερο και δε βοήθησε. Εκτός αυτού μειώθηκε ακόμα περισσότερο η απόσταση από το έδαφος με το ξεφούσκωμα και πιο μετά μου δημιούργησε πρόβλημα σε μια ανηφόρα η οποία δεν ανέβαινε και έκανα όπισθεν για να με ξανατραβήξει το Land Rover. Εκεί μου έσπασαν κάποιες βάσεις από τη δεξιά πλευρά του προφυλακτήρα γιατί τραβήχτηκε προς τα έξω.
Τις σανίδες και το φτυάρι ούτως ή άλλως τα έχω σε μεγάλες σακκούλες οπότε δεν το έκανα χάλια το πορτ μπαγκαζ. Το πάτωμα του οδηγού έγινε χάλια αλλά ευτυχώς έχω λαστιχένιο πατάκι οπότε δεν ήταν εντελώς τραγικά τα πράγματα.
Λεγεται Ζερικι η Ζιρικι ηταν η παραγιαγια μου απο κει . Στις αλλες παραλιες που πηγες απ την Δεσφινα εμεις πηγαιναμε με βαρκα και αραζαμε μεχρι να βραδιασει να βγουμε ανοιχτα για καλαμαροχταποδα .
Πολυ γυροφερνεις στα μερη μου και δεν μας αρεσουν οι ξενοι , επρεπε να ειναι οπως αμερικη που στα χωρια σε ακολουθαει ο τοπικος σεριφης και ζηταει να μαθει γιατι εισαι εκει και συνεχιζει θριλερ.
😂 😂 😂 και δυστυχώς δεν είμαι κομάντο του Βιετνάμ να μπορώ να ανταπεξέλθω!!!
Με καταγωγή και μεγαλωμένος στο Κυριάκι, έχω κάνει άπειρες φορές το Κυριάκι Λιβαδειά.
Αυτή τη θέα δεν τη ξεπέρασα ποτέ.
Όλες τις εποχές του χρόνου!!
@billy84 έχω χρόνια που έχω ανέβει Μεγάλη Λούτσα από Κυριάκι (πεζοπορία) αλλά είναι ωραία διαδρομή με μικρό βαθμό δυσκολίας.
Σίγουρα με μεγαλύτερα παιδιά.
Ωραίος!!! Μεγάλη Λούτσα εγώ είχα ανέβει από τη δύσκολη διαδρομή, πάνω στο δρόμο Αρβανίτσας-Κυριακίου που έχει ένα μικρό εκκλησάκι. Είχε μεγάλη κλίση εκεί αλλά είχα ευχαριστηθεί την ανάβαση. Στον Ελικώνα είχα ανέβει με πολύ χιόνι από Αγία Αννα και είχα χρειαστεί 4,5 ώρες για κορυφή. Εκεί ήταν δύσκολο λόγω χιονιού.
Δεν είχα ιδέα που βρίσκονται και τα έψαξα στο earth. Το Κυριάκι λίγο ψυχοπλακωτικό με τα δύο υψώματα δεξιά και αριστερά. Αλλά θα πρέπει να είχε ωραίο ηλιοβασίλεμα και ωραία θέα προς τα δυτικά.
Από την άλλη θα προστατεύεται από ακραία φαινόμενα με τα υψώματα γύρω του.
Έβαλα αυτο με τις φωτογραφίες να δω έναν δρόμο, χωματόδρομο προς την θάλασσα και με έβγαλε σε μια απίστευτη θεα στην θάλασσα. Χολιγουντιανού επιπέδου. Από Παναγία Καλαμιώτισσα
Ανοίγουν εκεί νέο δρομο ή απλά τον καθαρίζουν από κατολισθήσεις🤔
Το Κυριάκι είναι σε σούπερ τοποθεσία, ειδικά όταν έχει τέτοια βουνά κυριολεκτικά δίπλα του. Ο χωματόδρομος που έχει φτιαχτεί σε μερικά σημεία προς Παναγία Καλαμιώτισσα αργότερα καταλήγει στη Ζάλτσα που είχα πάει για μπάνιο το καλοκαίρι οικογενειακώς. Αν δε θυμάσαι είναι αυτό https://forum.4troxoi.gr/topic/102882/παραλία-ζάλτσα-βοιωτίας-15-7-2024
Πάνω από την Παναγία Καλαμιώτισσα βρίσκεται το ασκηταριό του Οσίου Νικήτα. Πηγαίνω κάθε τόσο εδώ και πολλά χρόνια. Η θέα είναι ασύλληπτη. Αν δεις το βίντεο η τεράστια παραλία είναι η Ζάλτσα.
Μέρη στην Ελλάδα υπάρχουν αμέτρητα τα οποία στο εξωτερικό πληρώνεις για να δεις. Εδώ είναι παρθένα και δεν υπάρχει και καμία υποδομή. Αν θες τη γνώμη μου το προτιμώ έτσι. Όχι να πληρώνω είσοδο για να πάω να δω μια λίμνη επειδή έφτιαξαν ένα υποτυπώδες μονοπάτι.
Κύριοι σας ευχαριστώ όλους. Ήταν μια φανταστική βόλτα αν και απλή και κοντινή. Το τοπίο και οι συνθήκες μπορούν να απογειώσουν μια εξόρμηση.
Καλησπέρα στα παιδιά. Ηθελα να ρωτησω για το ddis 1.9 επειδη μιλαγαμε και καιρο πριν για αυτό. Το euro 5 το εισήγαγε κανονικα η suzuki στην ελλαδα ή ηταν παραεισαγωγη από Έλληνα αντιπροσωπο? Επίσης ισχύει ότι το 3d δεν το εισηγαγαν στην ελλαδα? Ευχαριστώ!
Γάτε τι ιστοριάρα ήτο αυτή ρε? Και γαμώ!!!! Δε χρειάζονται ούτε φωτογραφίες, τις φτιάχνεις στο μυαλό διαβάζοντας το ποστ!
Το ποτάμι υπάρχει πάντα αλλά είναι ψηλά και περνάς από κάτω το καλοκαίρι. Φωτογραφία στο ίδιο σημείο από το Kadjar.
kadjar καλόγρια.JPG
Ρε σεις όντως Vitara ήταν αλλά με αυτά τα τέρατα λάστιχα που φόραγε και το σήκωμα το μπέρδεψα με τζίμνυ. Δεν τα ξέρω και καλά μη με παρεξηγείτε!😁
Δίκαιο έχει ο George 0 για τις παραλίες και γενικά τις αποφεύγω ειδικά το καλοκαίρι που δε θες με τίποτα να κολλήσεις ούτως ή άλλως. Η συγκεκριμένη εξόρμηση έγινε επί τούτου γιατί μου είχε μείνει απωθημένο αλλά λόγω χειμώνα δεν ενοχλείς κιόλας, αυτό είναι το βασικό. Βέβαια τώρα διάβασα και το ποστ του Otso και θέλω να πιστεύω ότι δε δημιούργησα κάποιο πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα κάτι γενικά και έσκαψα αρκετά.
ρε δεν σε φαγανε τα αγκαθια?
χάλι μιλαμε το μονοπατι, κατι γαιδουραγκαθα να.... αμα εισαι και με βερμουδα, δεν φτανς ποτεΣ. με βαρκα ειναι ευκολακι αλλα πως τη κουβαλας μεχρι εκει πανω, απο λαυριο η 300αρα η σουζι θελει 1 γιουρο τον ιππο να ανεβει πανω απο τα εφοπλιστονησα....
παρακατω στον Πρόδρομο που πηγες ειναι οκ ο δρομος, καλοκαιρι αξιζει ενα περπατηματακι, εχει 2 παραλιες εκει κοντα, μια με πετρες απο κατω ακριβως και μια δυσκολουτσικη αλλα καλυτερη με βοτσαλακι
μετα βγηκες πανω στα εργα?
προχωρησανε καθολου?
τον νοεμβριο ειχα δει προοδο μετα απο χρονια, ειμαι και περιεργος που θα βγει τελικα, λενε στη διασταυρωση για τις βιλες στο ελαιοχωρι? ή εκει που πηγαινε ο παλιος πιο βορεια? ή τσακαίους? ποιος ξερει, 20 τοσα χρονια κολλημενο εργα ειναι
....οπως ειχα δει και 20' κολλημα στα καψαλα με μοτορχομ που βρεθηκανε φατσα με φατσα
Εσύ δεν θέλέις να προχωράνε τα έργα στην Εύβοια, ειδικά στην Καρυστία...
Με την ευκαιρία να πω ότι υπάρχει από το Εύβοια Μετά του Μπένου, μία πρόταση να γίνει προβλήτα εκεί στο Μακρυλαίμι, ώστε να πιάνουν εκεί τα πλοία από τα Στύρα και να μειωθεί στο μισό η διαδρομή και το κόστος, ενώ με 6-7 χλμ αναβάθμιση του αγροτικού δρόμου, θα βγαίνεις στον κεντρικό.
ηταν ομορφα μερη, δεν παω μετα την φωτια, στεναχωριεμαι γιατι εχω δεσιμο με τα πιτσα, και τα πανω και τα κατω.
αν περνατε απο τα κατω, μεζεδες στο καντονι απο τον χρονη, γλυκομιλητε χαρη ειναι ο αδελφος του
Το μόνο που μπορείς να κάνεις, το κάνουν πολλοί άλλωστε και αναφέρθηκε και εδώ μέσα. είναι να βάλεις πίσω 2 ελαστικά, ξέρω γω, 80-20 (ένα παράδειγμα λέμε τώρα) να δεις πως θα συμπεριφερθεί το φορτηγάκι εκτός δρόμου ή εκεί που θες εσύ να το βάζεις.
Αν κάνεις δουλειά έχει καλώς. Αν όχι το παντρεύεσαι ή πας για 4Χ4.
Ευχαριστώ για την απάντηση, τι ελαστικά λες, να βάλω δηλαδή διαφορετικά από τα μπροστά?
εντελως τρακτερωτα λαστιχα θα βαλεις πισω και διαφορετικα απο τα μπροστα, αν παρεις δικινητο Παντως ολεθριο να μην εχεις 4Χ4 σε αγροτικο. Για ερασιτεχνικη χρηση ειχαμε αγροτικο και αναγκαστηκαμε να αγορασουμε καινουργιο τετρακινητο. Το δικινητο πηγαινει μονο οπου παει μια κουρσα! Συνεχεια κολλαει και δεν εχει μπλοκε το πισω διαφορικο. Ολο το χωριο θα σε ξεκολλησει και σε ολο το χωριο θα εχεις υποχρεωση. Τα δικινητα ειναι για αυτους που κανουν μεταφορες και οχι να βγαινουν εκτος δρομου
Ευχαριστώ πολύ,δυστυχώς κάτι τέτοιο συμβαίνει ευτυχώς έχω βάλει κάποια καλή ασφάλεια και με έχουν τραβήξει κάνα δυο φορές γιατί για να βοηθήσει κάποιο συγχωριανός δεν έχουμε τέτοιες σχέσεις,θα το προσπαθήσω για 4x4.
μονο με 4Χ4 δε γινεται αλλιως για τις συνθηκες που περιγραφεις. Ποια ασφαλεια ξεκολλαει αυτοκινητα σε χωματοδρομους;